"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 28 octombrie 2011

Frumuseţea Femeii



       Ori de câte ori o privesc, mi se taie respiraţia. Îi admir frumuseţea, strălucirea interioară, zâmbetul, ochii ei plini de iubire. Atunci când o privesc, simt că viaţa merită să fie trăită. Altădată atunci când o privesc, simt o stare de repulsie. Îi resping urâţenia, rezistenţa, mânia, nevoile. Viaţa îmi apare ca o povară fără sfârşit. Mă scoate din minţi. Aş face orice pentru ea şi mi-aş da chiar şi viaţa pentru ea. Alteori îmi doresc să fiu cât mai departe de ea, să nu mai fiu nevoit să-i suport toate capriciile şi schimbările bruşte de dispoziţie. Una peste alta, nimic nu mă inspiră mai mult decât ea. Strălucirea ei îmi atrage către ea inima, corpul şi mintea. Îmi doresc atunci să o posed, să fac dragoste cu ea şi să o penetrez adânc pentru a deveni una cu ea prin iubire....... 

       .......Ori de câte ori văd o femeie frumoasă pe stradă, lumina lumii îmi apare dintr-o dată şi toate tensiunile mele interioare se transformă instantaneu în desfătare. Strălucirea ei mă umple de viaţă şi energie, şi îmi trezeşte o stare de fericire........ 





       Femeia în toate formele sale, ca Principiu feminin, reprezintă inspiraţia supremă. Ea îţi evocă pământul, frumuseţea, oceanul, muzica, lumina, iubita. Reprezintă prin excelenţă muza noastră. Trezeşte în noi dorinţa, teama şi efortul. Din punct de vedere sexual şi creator, principiul feminin este puterea motivaţională a vieţii. Femeile sunt atrase de el în egală măsură cu bărbaţii. Îi sunt închinate poeme, se dau războaie în onoarea ei, îi sunt construite monumente, şi orice căsnicie care se face sau se desface o are în centrul său. Toata lumea încearcă să pună mâna pe ea, dar într-un fel misterios reuşeşte să scape de fiecare dată. 
  



       Principiul feminin este sinonim cu frumuseţea neasemuită, pe care o percep deopotrivă bărbaţii şi femeile. Întreaga natură se regăseşte cu totul în trupul femeii, în stările ei, în energia sa. Cu toţii avem datoria să celebrăm principiul feminin în toată splendoarea sa, deopotrivă luminoasă şi teribilă, fără a ne pierde însă în el. 

       Femeia este atracţia supremă, este mişcare şi culoare, deşi pare lipsită de conţinut, precum zâmbetul pisicii Cheshire, dar fără pisică. Cine cunoaşte acest secret se închină în faţa ei. Ne putem bucura cu toţii de ea, putem face dragoste cu ea, iar zâmbetul ei va continua să ne inspire şi să ne umple de extaz. Dacă nu vom reuşi să înţelegem însă cine este ea cu adevărat, ne va inspira doar teamă şi dorinţă. O vom răni, o vom nega, o vom exploata şi vom fugi de ea. 
Toţi bărbaţii şi toate femeile au nostalgia acestui principiu feminin sau fug de el, în fiecare clipă. Singurii care fac excepţie sunt cei care se simt una prin iubirea lor, care îl percep ca formă goală, nesfîrsită, strălucitoare şi nesfârşită, iar fuziunea amoroasă este apogeul acestei practici. 
(David Deida) 


***
„De frică să nu te pierd, te ţin mai mereu prezentă şi îmbrăţişată în inima mea. Ce fascinantă magie mi-a dăruit această comoară mirifică a lumii care eşti tu pentru mine, braţelor mele fragile?” 
(Tagore)

"Trebuie să ne prosternăm în faţa tuturor femeilor, atât în faţa splendorii juvenile a celor tinere, cât şi în faţa celor vârstnice, frumoase sau mai puţin frumoase, bune sau rele. Nu trebuie să abuzăm niciodată de ele, nici să le facem rău, nici să le lovim. Comportamentle urâte faţă de femei fac toate siddhisurile imposibile. Dacă femeia de lângă un bărbat este nefericită şi neîmplinită, Shakti (Suprema Forţă Feminină) se va răzbuna crunt pe acesta." (Kulavali Tantra)






       "Corpul lui Shakti este o grădină în care bărbatul, de la o floare la alta, respiră parfumul care-i curăţă inima, care i-o face ardentă, subtilă şi încărcată de puterea femeii, delicată ca o tânără fecioară, dar puternică asemenea unui leopard. Respirând parfumul femeii, el va recunoaşte existenţa Zeiţei din el. Respirând nectarul buricului, recunoaşte în el orificiul care a hrănit conştiinţa sa embrionară. Apoi, când urcă lent la nivelul spaţiului dintre sâni, el se hrăneşte acolo din ambrozia femeii, care îi aminteşte de propria sa inimă ce aspiră să se deschidă total în iubirea divină."



        "Femeia care şi-a trezit starea de SHAKTI devine conştientă că în şi prin fiinţa ei se manifestă acea tainică forţă feminină supremă şi arzătoare, ce face să ţâşnească în jerbe neîncetate scânteile vieţii. În ea frica de moarte nu mai există. Ea simte adeseori că este acea indescriptibilă substanţă divină ce ţâşneşte în jerbe mirifice de culori, atunci când admiră frumuseţea naturii. Ea simte în mod intuitiv că este, într-un mod indescriptibil, strălucirea fermecătoare a apei. Ea simte că arde în simultaneitate în Soare, în Lună şi în stele. Forţa încântătoare şi misterioasă a vântului trezeşte ecouri multiple în fiinţa ei. Ea simte, într-un mod inefabil, că există în suflul subtil a tot ceea ce trăieşte. Ea simte că respiră la unison cu iarba, cu florile şi cu copacii. Atunci când admiră apele ce curg întocmai ca nişte fiinţe vii, ea simte în simultaneitate că se revarsă la unison cu ele. Atunci când forţa feminină colosală şi binefăcătoare a MARII MAME ( MAHA SHAKTI ) se manifestă din plin prin ea, ea simte că se află printre COLOANELE FUNDAMENTALE care susţin întregul Pământ... Ea simte că toate aceste fenomene mirifice care o înconjoară trăiesc la unison cu ea, pentru că ea este în ele şi ele sunt în ea. Adeseori când se află în natură ea simte că este una cu izvorul secret al vieţii lor. Ea simte că este înţelepciunea lui DUMNEZEU. Atunci când se manifestă explozia tunetului ce aparţine verbului creator al tuturor lucrurilor, ea intuieşte că acel sunet creator este ea însăşi. Uneori, ea simte că există, dilatată în imensitate, în toate fiinţele, susţinându-le pentru ca ele să nu moară. Când face dragoste frenetic, ea simte că este viaţa cea misterioasă, ce există în tot şi în toate."

miercuri, 26 octombrie 2011

Începe-ţi ziua făcând lumină

Foto: Photoxpress.com
Foto: Photoxpress.com

În fiecare dimineață, înainte de orice activitate, reculege-te un moment, în ideea de a introduce în tine pacea și armonia, legându-te de Creator și consacrându-I, prin rugăciune și medidație, această zi care începe.
Esențial este începutul. Aici, la început, forțele noi se declanșează și se orientează. Pentru a acționa corect, trebuie, întotdeauna, să începi prin a căuta Lumina. Când vine noaptea, nu te grăbi, în intuneric, să iei un obiect sau să începi o activitate; aprinzi mai întâi o lumină și apoi acționezi. Ei bine, pentru orice activitate în viață, mai întâi ai nevoie să aprinzi lumina, adică să te concentrezi, să te reculegi, înainte de a ști cum să acționezi. Dacă nu ai această lumină, vei orbecăi, la stânga sau la dreapta, vei bate la toate porțile, dar nu vei face nimic bun.
Întreaga zi se va înscrie pe făgașul pe care îl vei da, chiar de dimineață, gândurilor tale. Ca urmare a faptului că ești sau nu atent și vigilent, vei deschide drumul sau, din contră, ți-l vei bloca cu tot felul de lucruri inutile, sau chiar nocive. Discipolul științei Initiatice știe cum să-și înceapă ziua, dacă dorește ca ea să fie fructuoasă, plină de mila lui Dumnezeu, până când va putea răspândi această milostenie în jurul lui, asupra tuturor făpturilor. El știe că trebuie să aibă, încă de dimineață, o gândire fundamentală, în jurul căreia vor gravita, în timpul zilei, toate celelalte gânduri.
Dacă ai pentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisă, un ideal de atins,, toate activitățile ți se vor ordona, încet-încet, se vor organiza și vor contribui la realizarea acestui ideal. Chiar dacă unele gânduri și sentimente străine, negative, vor încerca să pătrundă în tine, ele vor fi orientate și puse în slujba Lumii Divine, vor fi obligate să meargă în direcția pe care ai ales-o. Astfel mulțumită acestui gând fundamental pe care ți l-ai pus dis-de-dimineață în minte, în inimă, vei putea înscrie această zi în Marea Carte a Vieții.
Cum totul se înregistrează, odată ce ai trăit o zi minunată, o zi a Vieții Veșnice, nu numai că ea va fi înregistrată, nu numai că nu va muri, dar va încerca să antreneze și celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semăna. Încearcă, cel puțin, să trăiești bine o singură zi, căci ea le va influența pe celelalte: le va invita să le vorbească și să le convingă să fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase.

luni, 24 octombrie 2011

Îmbrăţişează fiecare împrejurare



Îmbrăţişează fiecare împrejurare, însuşeste-ţi fiecare vină, împărtăşeşte fiecare bucurie, contemplă fiecare mister, pune-te în pielea fiecăruia, iartă orice jignire, vindecă fiecare inimă, respectă adevărul fiecărei persoane, iubeşte Dumnezeul fiecărei persoane, protejează drepturile fiecărei persoane, păstrează intactă demnitatea fiecărei persoane, promovează interesele fiecărei persoane, îngrijeşte-te de nevoile fiecărei persoane, acceptă că fiecare persoană este sfântă, scoate în evidenţă cele mai mari daruri ale unei persoane. 


Neale Donald Walsch – Conversaţii cu Dumnezeu

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Rumi-Chemarea iubirii

În fiecare clipă, de pretutindeni, răsună chemarea iubirii:
Noi ne înălţăm către cer, cine vrea să vină cu noi?
Noi am fost în paradis, am fost prieteni îngerilor,
Iar acum ne întoarcem acolo, căci acolo este tărâmul nostru.
Noi suntem mai presus de orice paradis,
mai nobili şi mai puri decât îngerii:
De ce să nu ne ridicăm chiar deasupra acestora?
Ţelul nostru este Suprema Maiestate.
Ce are de-a face perla cea fină cu lumea plină de noroi?
De ce aţi coborât aici? Luaţi-vă bagajele şi mergeţi înapoi.
Ce este acest loc?
Şansa este cu noi, sacrificiul este al nostru!...
Precum păsările mării, oamenii vin din ocean, oceanul sufletului.
Cum ar putea această pasăre, născută din mare, să-şi facă cuib aici?
Altfel cum ar putea valul să urmeze valului ce vine din suflet?
Valul numit "Nu sunt eu Stăpânul tău?" a venit
şi a spart vasul acestui corp;
Iar atunci când vasul este spart, viziunea clară revine
Şi odată cu ea (survine) fuziunea deplină cu EL.

Despre certuri si iubire I



Sa spunem ca iubesti pe cineva...

  Odata, o femeie a venit la mine si mi-a spus:" Am fost maritata timp de zece ani cu un barbat si nu ne-am certat niciodata. Iar acum m-a parasit! Ce s-a intamplat?"


Femeia credea ca daca nu s-au certat niciodata inseamna automat ca s-au iubit profund. Ce iluzie! Acest mod de a gandi este o eroare. Logica femeii era perfecta, dar inima are ratiuni pe care mintea rationala nu le intelege.

Din pacate, gresea. Cand iubirea este cu adevarat profunda, certurile sunt inevitabile. Din cand in cand, unul sau altul dintre cei doi parteneri simte nevoia sa sustina un punct d evedere diferit, care chiar daca nu este pe placul iubitei/iubitului, nu este neaparat gresit. Sau unul dintre ei doi chiar greseste, este dreptul fiecarui om sa faca si greseli. Din cand in cand, unul dintre cei doi simte nevoia sa se certe.
Dar aceasta cearta nu este capabila sa le spulbere iubirea, ci dimpotriva, le-o imbogateste. 
Tocmai aici este frumusetea: iubirea stie sa imbratiseze contrariile. Iubirea e facuta ca sa imbratiseze, sa cuprinda si  sa ierte.


Daca nu exista aceasta libertate de a fi noi insine si aceasta putere de a intelege, singura solutie este despartirea. Zece ani este o perioada lunga de timp - chiar si 24 de ore sunt mult prea multe pentru a ramane in aceeasi stare de spirit pentru un om obisnuit, caci mintea simte tot timpul nevoia sa oscileze dintr-o extrema in cealalta.


Sa spunem ca iubesti o persoana. Din cand in cand te simti furios pe ea, dar aceasta furie este posibila numai pentru ca o iubesti. Uneori simti nevoia sa te sacrtifici de dragul ei, alteori simti ca arzi de indignare. Si ambele extreme fac parte integranta din tine.
Daca nu te-ai certat niciodata cu partenerul in ultimii ani, inseamna ca nu v-ati iubit. Ati trait intr-o relatie de cuplu, intr-un mariaj poate, dar nu intr-o relatie de iubire. V-ati temut tot timpul ca orice conflict, orice stare de enervare, cel mai marunt lucru ar putea pune capat acestei relatii. V-ati temut atat de tare incat nu v-ati certat.


Nu ati crezut niciunul ca relatia voastra, ca iubirea voastra ar putea supravietui certurilor, ca aceasta din urma va trece, iar voi va veti regasi unul in bratele celuilalt, mai indragostiti ca oricand inainte. 
Din cauza acestei convingeri ati luat decizia de a nu fi voi insiva cu adevarat si de a nu va certa niciodata.


De aceea, i-am spus: " Nu ma mira decat un singur lucru: ca ati rezistat unul langa altul timp de zece ani! Cum a fost posibil?"

Viata este plina de contrarii, de paradoxuri, de ritmuri. Acum pleci, acum te intorci, Acum te desparti, acum te intalnesti din nou. Un om care iubeste cu adevarat, este el insusi. Chiar daca uneori se mai  enerveaza; in caz contrar, iubirea lui devine monotona, un fel de fundatura. Ati vazut cu totii relatiile acelea timorate, in care unul dintre cei doi a renuntat la el insusi-fie el barbat sau femeie- si traieste dupa cum doreste celalalt- "da, draga" este mantra sa, dar stralucirea din ochi, entuziasmul, aspiratiile, zambetul si autenticitatea i-au disparut.
Daca nu faci decat sa asculti tot timpul, realitatea devine monotona si moarta. Deasemenea, daca il obligi pe celalalt sa fie ca tine, sa gandeasca ca tine, sa se comporte ca tine, daca il/o tiranizezi impunandu-ti vointa, il omori. Zambetul, viata au disparut. Iubirea se deformeaza intr-o masca mortuara. Fara tremur, fara fior, fara vlaga, fara schimbare, fara viata.
O astfel de iubire nu conduce decat la tensiuni launtrice si falsitate - este imposibil sa te relaxezi in asemenea conditii.


Daca viata ar fi tot timpul asa cum credem noi, daca viata ar fi logica si liniara, nimeni nu ar mai putea cunoaste virtutea rabdarii, a sperantei, a iubirii adevarate, care imbratiseaza contrariile. Nimeni nu s-ar mai transforma, nimeni nu s-ar deschide spre a intelege, spre a cuprinde, spre a iubi mai mult. Nimeni nu s-ar mai intoarce vreodata inapoi, la iubire. Toata lumea s-ar teme, ar tremura si toti si-ar reprima sentimentele. 
Chiar daca ar sta langa partenerii lor zece ani sau zece vieti la rand, oamenii ar sta de fapt langa niste straini. Fiecare s-ar controla la sange, ca sa nu deranjeze, ca sa nu greseasca, dar intalnirea nu s-ar mai produce intre inimile lor. 
Din fericire, viata nu este deloc liniara, iubirea nu este deloc logica. Logica este moarta, viata este vie- de aceea, intrebarea care se pune este ce trebuie sa alegem: o viata linistita, asa cum vrem noi sau viata insasi, tulburata deiubire?



marți, 18 octombrie 2011

Femei, treziţi-vă frumuseţea interioară! - OSHO


1. ”Eu nu mă plac pe mine însămi, în special corpul meu.”
OSHO: Voi aveţi idei preconcepute în legătură cu felul în care ar trebui să arate corpul vostru, şi orice idee preconcepută nu poate conduce decât la suferinţă. Corpul este cel care trebuie să fie. Dacă aveţi deja o idee despre cum ar trebui să arate el, veţi suferi; de aceea, renunţaţi la asemenea idei.
Acesta este corpul pe care îl aveţi, corpul pe care vi l-a dat Dumnezeu. Folosiţi-l, bucuraţi-vă de el. Dacă veţi începe să-l iubiţi, veţi descoperi cu uimire că el începe să se schimbe, pentru că atunci când cineva îşi iubeşte corpul, el începe să aibă grijă de el. El nu-l mai îndoapă cu alimente care nu-i sunt necesare, pentru că îi pasă de el. Nici nu-l înfometează, căci ţine la el. El ascultă de cerinţele trupului, de impulsurile sale, de dorinţele sale, de momentul în care apar aceste dorinţe.
Când îţi pasă, când iubeşti, te pui practic în rezonanţă cu trupul tău, iar acesta se armonizează automat.
Dacă nu-ţi iubeşti corpul, acest lucru va crea o problemă, căci atunci devii indiferent faţă de corpul tău, devii neglijent cu el. Cui îi pasă de duşmanul său? Nu îl vei mai privi în faţă; vei ajunge chiar să-l eviţi. Nu-i vei mai asculta mesajele, şi atunci vei ajunge să-l urăşti şi mai mult.
Şi în realitate, tu eşti cel care a creat întreaga problemă. Corpul nu creează niciodată nici un fel de probleme; mintea este cea care creează probleme.
Ideea că nu vă place propriul corp este o idee mentală. Nici un animal nu suferă din cauza vreunei idei că nu-i place propriul corp… nici măcar hipopotamul!Nimeni nu suferă – ele sunt perfect mulţumite, căci mintea lor nu le creează asemenea probleme artificiale. Altminteri, hipopotamul ar ajunge să gândească: “De ce oi fi arătând eu astfel?” Dar lui nu-i pasă.
Renunţaţi la idealul abstract. Iubiţi-vă corpul aşa cum este, consideraţi-l un cadou de la Dumnezeu.
Bucuraţi-vă de el şi îngrijiţi-l aşa cum merită. Faceţi exerciţii fizice, mâncaţi atât cât trebuie, dormiţi atât cât trebuie. Luaţi toate precauţiile necesare, căci acesta este instrumentul dumneavoastră, la fel ca şi maşina pe care o curăţaţi, la ale cărei semnale sunteţi atenţi tot timpul, ca să vedeţi dacă nu este ceva în neregulă.
Aveţi grijă de corp, chiar dacă este afectat de o singură zgârietură. Aveţi grijă de corpul dumneavoastră, şi el va deveni frumos; chiar este! Este un mecanism atât de superb, atât de complex, dar care lucrează totuşi cu atâta eficienţă timp de 70 de ani sau mai bine. Indiferent dacă dumneavoastră dormiţi sau sunteţi trează, dacă sunteţi conştientă sau nu de el, el continuă să funcţioneze în tăcere.
Chiar dacă nu aveţi grijă de el, el tot funcţionează, având grijă de dumneavoastră. Orice om ar trebui să fie recunoscător corpului său.
Schimbaţi-vă atitudinea şi veţi constata că în şase luni corpul dumneavoastră îşi va schimba forma. Este aproape la fel ca atunci când un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie: ea devine imediat mai frumoasă. Până acum poate nu s-a îngrijit de corpul ei, dar din clipa în care un bărbat se îndrăgosteşte de ea, ea începe să aibă grijă de el. Îsi petrece ore întregi în faţa oglinzii… căci cineva o iubeşte!
Acelaşi lucru se va petrece şi cu dumneavoastră: iubiţi-vă corpul şi veţi vedea că el începe să se schimbe. Se simte iubit, îngrijit, util. Corpul este un instrument foarte delicat, iar oamenii se folosesc de el în mod violent, fără menajamente. Schimbaţi-vă atitudinea şi veţi vedea ce se întâmplă!
2. Sunt îngrozitor de urâtă şi am suferit foarte mult din această cauză. Ce ar trebui să fac?
OSHO: Urâţenia nu are nimic de-a face cu trupul dumneavoastră. De altfel, nici frumuseţea nu are prea mult de-a face cu corpul fizic. Frumuseţea şi urâţenia corpului fizic sunt aspecte superficiale; adevărul vine din interior. Dacă vă veţi transforma, devenind frumoasă în interior, veţi începe să străluciţi. S-a întâmplat de multe ori: atunci când devine meditativă, chiar şi cea mai urâtă persoană pare mai frumoasă.
Am văzut de multe ori acest lucru întâmplându-se, an după an. Atunci când vin aici, oamenii au feţe complet diferite. Când încep să mediteze, să cânte, să danseze, feţele lor se relaxează. Tensiunile lor dispar. Încetul cu încetul, durerea lor, care făcea parte integrantă din expresia feţei lor, dispare. Ei devin la fel de relaxaţi ca şi copiii. Feţele lor încep să strălucească de o bucurie interioară nouă; ele devin luminoase.
Frumuseţea şi urâţenia fizică nu sunt foarte importante.
Adevărul nu poate proveni decât din interior.
Eu vă pot învăţa cum să deveniţi frumoasă în interior, şi aceasta este frumuseţea reală. De îndată ce aceasta va ieşi la lumină, aspectul corpului nu va mai conta prea mult. Ochii dumneavoastră vor începe să strălucească de bucurie; faţa dumneavoastră va avea întipărită pe ea o luminozitate aparte.
Forma fizică va tinde să devină imaterială. Atunci când graţia începe să curgă în interiorul fiinţei, forma sa exterioară îşi pierde semnificaţia. De aceea, nu fiţi îngrijorată.
Meditaţi, iubiţi, dansaţi, cântaţi, faceţi din viaţă o sărbătoare, şi urâţenia dumneavoastră va dispărea. Înălţaţi-vă fiinţa pe un plan superior, şi ceea ce este inferior în ea va fi uitat, căci nu este decât ceva relativ.
Dacă puteţi aduce în fiinţa dumneavoastră o vibraţie superioară, este ca şi cum aţi aduce într-o cameră în care arde o lumânare o lumină mai puternică: lumina lumânării va trece pur şi simplu neobservată. Aduceţi la suprafaţă frumuseţea din interior. Acest lucru nu este nici măcar prea dificil.
În ceea ce priveşte aspectul fizic, eu nu pot face prea multe pentru dumneavoastră; eu nu sunt chirurg plastician. Poate că puteţi găsi vreun chirurg plastician care să vă ajute, dar nu veţi realiza mare lucru. Poate că veţi avea un nas mai scurt, cu o formă mai frumoasă, dar acest lucru nu vă va face mult mai fericită.
Dacă rămâneţi neschimbată în interior, frumuseţea dumneavoastră exterioară nu va face altceva decât să scoată şi mai tare în relief urâţenia dumneavoastră interioară, prin contrast.
Treziţi-vă frumuseţea interioară!

luni, 17 octombrie 2011

Nu ai nevoie de absolut nimic pentru a trai magia vieţii


devarata realitate este descrisa prin Divin si traita prin Infinit. Interventia Fantasticului in realitatea fizica a dat nastere unor Mari Adevaruri, care sunt prezentate detaliat in "Totul din Intreg" si care au puterea de a
explica clar si logic  toate necunoscutele din lumea relativa, in care trupurile noastre se regasesc.

       
Fragmente:

       "Necazurile au fost create pentru a experimenta fericirea si, intr-adevar, necazurile exista, dar prin intermediul fericirii."

       "Nu ai nevoie de absolut nimic pentru a trai magia vieţii, dar totusi ai nevoie de independenta pentru a putea sa nu ai nevoie de nimic, iar daca vei trai neavand nevoie de cuvantul "nevoie", vei putea atinge libertatea deplina care te inconjoara, care te caracterizeaza!"

       "Daca ai accepta sa te folosesti de Inteligenta Infinita care a facut prezent prezentul, ai putea schimba termenul "atunci" cu "acum", diferenta dintre aceste notiuni facand-o nu timpul, ci dorinţa ta de a cadea intr-o plasa de siguranta in cazul esecului."

       
Catalin Manea:

       "Totul din Intreg" mi-a schimbat modul de percepere a vietii. Din punct de vedere emotional ma simt mult mai bogat.

       Aceasta carte a trezit si a activat sentimentele care erau deja in mine. Viziunile mele clare mi-au ascutit simturile si acum traiesc mult mai intens bucuria unei oarecare experiente fizice.


Odata Ce Adopti O Gandire Inalta, Viata Te Va Inalta.

      Viata fizica nu este o lupta, ci o fabuloasa aventura prin lumea relativului. Avem liberul arbitru, avem posibilitatea de a alege intre tristete si bucurie.

       Lumea sta ingenuncheata in fata lui Dumnezeu si Ii spune Acestuia ca El este mare si tare.

        Interesant! Asa Il laudam noi pe Creator? Oare nu ar fi mai indicat sa ne ridicam in picioare si sa-I spunem ca noi, ca lucrarea Sa este prea puternica pentru a se teme de ceva?

       Este posibil ca aceasta lucrare sa nu respecte stilul unei carti obisnuite, pentru ca pur si simplu nu stiu cum se scrie una. Eu doar am notat ce am primit de la Mine pentru mine, de la Sufletul meu pentru persoana mea, iar cu ajutorul acestei lucrari vei avea si tu acces la aceste energizante spirituale.

       Limbajul este caracteristic mie si daca te vei implica in aceste fraze, vei avea ocazia sa traiesti emotia descoperirii adevaratului sens al existentei si vei putea atrage in viata ta orice iti doresti.

       Relaxeaza-te, bucura-te de viata, bucura-te ca existi si deschide-te catre comorile Infinitului, traind clipa prezentului! A sosit momentul sa-ti transformi visele marete din Tinutul Fantasticului, in experiente inaltatoare din realitatea fizica.

       Esti in siguranta acum! Esti in Dumnezeu!



Detalii despre carte aici:http://totuldinintreg.com

duminică, 16 octombrie 2011

Sexualitate sacra

FRECVENTE in ACUM


Multi dintre voi ati cunoscut acele momente cand, 
vorbind cuiva, stiati ca NU VOI VORBITI, ci ca
PRIN VOI SE VORBESTE.
Desigur, nu sub forma de channeling. Va amintesc STAREA, in speranta ca veti intelege cam cum traiesc eu, mai tot timpul...Si nu as pomeni asta, daca subiectul in care "ma bag" acum nu ar fi unul...delicat.
Ba mai mult, din dorinta de a nu gresi cu aceasta postare, am verificat si...radiestezic si este 100% benefic sa o fac. Deci nu prea e loc aici de comentarii, chiar daca veti fi tentati sa le faceti.
Fac aceasta postare deoarece in ultimele cateva zile cresterile de vibratie au fost din ce in ce mai dese si semnificative. Ma refer la cresterea vibratiei intregului sistem care ne inconjoara si care...SUNTEM. Pentru multi dintre voi asta nu e nici noutate nici surpriza si este bine ca este asa, dar sunt si unii intre cei care urmaresc acest blog, fara a avea relatii sau comunicare cu alte entitati, in masura sa stie cate ceva. 
In special pentru acestia, imi propun ca zilnic pe aceasta pagina sa trec cresterile vibrationale pe care le inregistram, deoarece ele se fac resimtite in moduri foarte diferite, de la caz la caz, si ar fi de dorit sa se inteleaga de unde provin diferitele manifestari, de cele mai multe ori percepute ca disconforturi pe, sau prin corpul fizic. Mai exact sper ca sa amelioram o posibila panica, individuala sau mai putin.
Fac aceasta deoarece, in doar ultima saptamana, au fost cresteri de 70%, in doua randuri, apoi una de 30% si azinoapte una de 92%.
Este util DE INTELES si cu atat mai mult DE ACCEPTAT ca traversam momente de evolutie deosebite, si ca aceste "presiuni vibrationale" sunt menite acestui scop si nu avem nici de ce si cu atat mai putin nu avem CUM sa ne opunem.
Mai toti cei care "privim" acest fenomen, fie din el fie dinafara lui, avem cam aceeasi perceptie. Si pe net circula in ultimul timp materiale care nu fac decat sa atentioneze despre toate acestea.

procentele se raporteaza la frecventa de baza a zilei PRECEDENTE
  1. 10.10.011.  ora 02      crestere vibratie    92%
  2. 10.10.011.  ora 18,30 crestere vibratie  145%
  3. 11.10.011.  ora 08                                    22%
  4. 11.10.011.  ora 11                                    70%
  5. 11.10.011.  ora 15,30                               80%
  6. 11.10.011.  ora 15,40                               90%
  7. 12.10.011.  ora 03                                    90%
  8. 12.10.011.  ora 11                                    90%
  9. 12.10.011.  ora 12,45                               90%
  10. 12.10.011.  ora 14,45                               80%
  11. 12.10.011.  ora 17,30                               60%
  12. 12.10.011.  ora 19,20                               80%
  13. 12.10.011.  ora 22,20                               62%
  14. 13.10 011.  ora 03                                  110%
  15. 13.10.011.  ora 8,30                                 90%
  16. 13.10.011.  ora 12,30                               84%
  17. 13.10.011.  ora  14,30                             170%
  18. 13.10.011.  ora  17,30                             200%
  19. 13.10.011.  ora  17,45                             250%
  20. 13.10.011.  ora  20                                  195%
  21. 13.10.011.  ora  21                                    85%
  22. 14.10.011.  ora  05...................................200%
  23. 14.10.011.  ora  11...................................700%

Consider ca incepand cu aceasta noapte deja putem considera ca s-a trecut intr-o ALTA VIBRATIE, 
iar sfatul meu este sa priviti ATENT relatia voastra -absolut INDIVIDUALA- atat cu corpul vostru cat si cu restul...perceptiilor. Nu este exclus sa redefiniti unele din ele. Succes.


  1. ora 12,50.....800% frecv. fata de media de ieri
  2. ora 14,30.....900% frecv. fata de media de ieri
  3. ora 20,30..4 500% frecv. fata de media de ieri
  4. ora 22,00..5 500% frecv. fata de media de ieri

Nu am avut net cateva ore si de aceea nu am postat, dar cresterile au fost permanente. Va rog in continuare sa aveti atentie asupra perceptiilor voastre.
Dragilor,
Avand in vedere ca -se pare- sinusoida cresteri/scaderi pare sa se fi oprit, si ca de acum ne aflam pe un fel de asimptota doar a CRESTERILOR, voi posta doar cresterile procentuale, raportat la ultima masuratoare. Posibil apoi sa le fac la ore prestabilite, ca sa poata fi mai usor puse pe un grafic.
ACUM, raportat la masuratoarea de aseara, este o crestere vibrationala de 90%....ora 14,10


Pentru cine chiar VREA SA INTELEAGA, mie explicatia a ceea ce traversam noi acum, mi se pare cel mai bine descrisa in filmul de pe acest link, de altfel destul de vechi:



parca graficul arata exact variatiile vibrationale din saptamanile anterioare, iar acum pare ca ne aflam deja pe asimptota care duce la t=0


  1. 15.10.011.....ora 19,00.....crestere 95%,
  2. 15,10.011.....ora 20,55...................90%
  3. 16.10.011.....ora 07,45...................82%
  4. 16.10.011.....ora 11,30...................83% 

joi, 13 octombrie 2011

Lise Bourbeau - Stii cine esti?

Lise Bourbeau Stii Cine Esti

Remedii pentru dureri menstruale


Uneori, in practica mea yoga, am fost intrebata de solutii pentru rezolvarea unor probleme specific feminine, legate de ciclul menstrual, emotii necontrolabile, etc. Imi propun sa prezint aici idei, articole, sugestii de rezolvare a acestor probleme, mai ales ca am trecut si eu prin ele si m-au deranjat uneori destul de mult. Primul articol e luat din revista Elixirium, aparuta la Editura Kamala.
LEACURI NATURALE IN TULBURARILE DE CICLU MENSTRUAL
Inca din perioada adolescentei, ciclul menstrual reprezinta pentru orice femeie un adevarat „indicator“ al starii de sanatate a organismului. Micile sau mai marile suparari, unele excese in alimentatie, unele vicii (cum sunt alcoolul si fumatul) si o serie intreaga de factori adesea nebanuiti de catre femei, pot conduce la serioase tulburari ale acestei manifestari ciclice a organismului. Ce trebuie insa sa facem atunci cand, din neglijenta sau datorita unor evenimente neasteptate, ajungem fie in situatia unui ciclu menstrual foarte abundent, fie la dureri intense, fie chiar la manifestarea sa neregulata, haotica?
Unii terapeuti recomanda adesea in astfel de situatii terapiile hormonale (cu hormoni de sinteza) ceea ce conduce insa la unele efecte secundare greu controlabile, care pe multe dintre femei le sperie. Astfel de efecte tin frecvent de cresterea in greutate, pofta de mancare exagerata sau disparitia acesteia, iar uneori poate sa para ca intregul organism „o ia razna“.
In anumite situatii, terapia hormonala poate fi necesara, dar cel mai adesea „farmacia naturii“ ofera suficiente remedii exceptionale pentru a ne putea echilibra starea de sanatate, ajungand astfel la normalitate.
Iata in continuare cateva dintre cele mai eficiente ierburi de leac, care au fost studiate si folosite in astfel de tulburari, cu rezultate surprinzatoare.
1. CRETISOARA (Alchemilla vulgaris) – aceasta planta cu aspect foarte catifelat si delicat are un efect astringent remarcabil, care face ca in scurt timp excesul fluxului menstrual sa dispara, producand simultan o tonifiere exceptionala a intregii zone a organelor genitale feminine. Se poate spune ca este una dintre plantele lasate de Dumnezeu ca un veritabil ajutor pentru femei.
Administrarea: se face in principal sub forma de pulbere cate 1 gram, de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata a plantei) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu putina apa. Nu trebuie sa aveti retineri din cauza puternicului gust astringent. Efectul sau este in totalitate binefacator!
2. TRAISTA-CIOBANULUI  (Capsella bursae pastoris) - desi face parte dintre cele mai comune plante de la noi, efectele sale nu sunt „exploatate“ decat prea putin. Majoritatea formulelor eficiente din plante pentru tulburari de ciclu menstrual contin si acest ingredient miraculos. Principiile sale active, in special taninurile pe care le contine, ii confera eficienta in majoritatea cazurilor de hemoragii uterine, probleme corelate cu menopauza sau ciclu menstrual abundent. Mai putini insa sunt cei care stiu faptul ca aceasta planta, ale carei frunze in forma de inimioara le cunosc chiar si copiii, este eficienta chiar si in cazurile mai grave ale unor fibroame uterine…
Prin asocierea cu plante calmante, cum ar fi talpa-gastii sau sunatoarea, pulberea sau tinctura de traista ciobanului poate sa reduca durerile intense in zona abdominala, care apar la unele femei in timpul ciclului.
Administrare: Dozele si frecventa administrarii pot sa difere de la caz la caz. Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (administrata ca mai sus) sau cate o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. In cazul tincturilor, administrarea se realizeaza intotdeauna in 200-300 ml de apa.
3. SALVIA (Salvia officinalis) – bucurandu-se inca din antichitate de faima unui adevarat panaceu, salvia este considerata unul dintre tonicele feminine cele mai eficiente. Pe langa substantele amare si astringente din componenta sa, ea contine principii cu efect estrogen (asemanatoare unor hormoni feminini), saruri minerale si vitamine.
Cele mai importante efecte ale sale asupra femeii sunt: eliminarea problemelor legate de ciclu (cum ar fi menstrele dureroase, cu o durata prea mare, prea abundente, durerile de abdomen, etc.), eliminarea tesuturilor adipoase, reducerea scurgerilor sanguine abundente si bufeurilor de caldura care insotesc menopauza, combaterea sterilitatii feminine. Este indicata si pentru contracararea aparitiei tesuturilor adipoase, flasce, deformarii corporale la nivelul sanilor. Reducerea simptomelor suparatoare din timpul ciclului si al menopauzei face din aceasta planta un medicament anti-stress feminin de mare valoare.
Administrare: Este indicata intern sub forma de pulbere 1 gr. de 4 ori pe zi.
Pentru prevenirea simptomelor neplacute din timpul ciclului se recomanda utilizarea ei constanta, pe o durata mai lunga de timp, in doza indicata, iar cu 3 zile (aproximativ) inainte de declansarea menstruatiei se poate mari doza la 1,5 grame de 4 pe zi.
4. MARARUL (Anethum graveolens) – Numele acestei plante v-ar putea determina sa zambiti, gandindu-va doar la parfumatele frunze cu care condimentati mancarea. Cu toate acestea, efectele semintelor de marar (caci acestea se folosesc in scop medicinal) pot sa surclaseze din punct de vedere al raportului eficienta/efecte adverse, majoritatea medicamentelor hormonale de sinteza pentru femei.
Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Glandele care beneficiaza cel mai mult de aceasta stimulare sunt gonadele. In urma unui tratament de 15-20 de zile cu pulbere sau tinctura de marar, se pot constata urmatoarele efecte:
- reglarea ciclului menstrual,
- remedierea amenoreei,
- reducerea duratei de somn,
- cresterea armonioasa a sanilor (nu este o gluma, ci o observatie rezultata in urma unor studii indelungate!),
- incetinirea ritmului de crestere al pilozitatilor (altfel spus, remediaza hirsutismul),
- marirea vitalitatii si a tonusului la nivel global,
- marirea secretiei lactate a femeilor care alapteaza.
In anumite cazuri s-a mai remarcat remedierea frigiditatii, dezinhibarea in plan erotic, estomparea simptomelor deranjante ale menopauzei. Izolat, s-a mai constatat sporirea cantitatii de sange menstrual; foarte rar marirea cu 1-2 zile a duratei ciclului menstrual, in timp ce in alte cazuri s-a remarcat reducerea acestei perioade si diminuarea simptomelor deranjante (balonare, sangerari, dureri abdominale).
Se administreaza cu precautie sau nu se administreaza deloc in cazurile de ciclu menstrual foarte indelungat si abundent.
Administrarea: Se ia sub forma de pulbere: 2 grame de 4 ori pe zi, sau cate o lingurita de tinctura din seminte de marar de 4 ori pe zi, in 200 ml de apa.
5. MUGURII DE ZMEUR (Rubus idaeus) – Extractele naturale din muguri par a fi una dintre descoperirile, sau mai bine zis redescoperirile fitoterapiei actuale. Eficienta si forta vitalizanta a remediilor preparate din mugurii proaspeti (remedii ce se gasesc gata preparate in unele farmacii homeopate) le depasesc pe acelea ale plantelor mature in special in ceea ce priveste rapiditatea cu care apar efectele. Se recomanda in menstre dureroase, abundente si pentru reglarea perioadei de ciclu. Efecte deosebite au putut fi remarcate in cazul utilizarii de durata (2-3 luni) in remedierea anumitor forme de sterilitate feminina si ca adjuvant in tratamentul chisturilor ovariene.
Administrare: 40 de picaturi de 3 ori pe zi, in apa, pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de masa.
ALTE RECOMANDARI
- Consumati cat mai multe vegetale, fructe si lactate usoare inca de la primele semne ale aparitiei ciclului menstrual. Continuati acest regim alimentar pana la incheierea completa a lui, si chiar 2-3 zile dupa aceasta.
- Evitati sa mancati in aceasta perioada alimente foarte bogate in proteine (oua, nuci, arahide, ciuperci, drojdie etc.)
- Sfatul medicinii psihosomatice este acela de a evita ferm orice fel de suparari prelungite si stari emotionale tensionate in special in cazurile unui ciclu menstrual foarte abundent. S-a constatat ca mai mult de 70% din cazurile de hipermenoree sunt in legatura cu stari de spirit proaste foarte intense si conflictuale, in special in ceea ce priveste viata intima!
- Daca incepeti un tratament cu una sau (preferabil) mai multe dintre plantele expuse aici, dati dovada de perseverenta si nu incetati administrarea lor mai devreme de 3 luni, chiar daca rezultatele se vor face simtite cu rapiditate! In modul acesta va asigurati ca disfunctiile in cauza pot fi eliminate definitiv.
- Coada racului: 2 cani cu infuzie pe zi.
- Coada calului si coada soricelului: se face infuzie din aceste 2 plante si se beau 2-3 cani zilnic.
- Marar: infuzia din seminte de marar se bea seara, inainte de culcare.
- Varza: aplicatii pe abdomen cu frunze de varza.
- Roinita: cate 15 picaturi de tinctura de roinita de 3 ori pe zi.
- 30g. rădăcină de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 min., se ia câte 100 ml. de 3 ori/zi
- Infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de morcov la o cană de apă clocotită.
- Un amestec de:  Coada racului (Potentilla anserina), Chimen (Carum carvi), Valeriană (Valeriana off), Talpa gâştii (Leonurus cardiaca), Frunze de zmeură (Rubus idaeus), Captalan (Petasites vulgaris), Creţişoară (Alchemilla vulgaris) – Se combină plantele în părţi egale. Se administrează o linguriţă de pulbere din aceste amestec de 4 ori pe zi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...