"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 30 noiembrie 2011

Orice lucrare serioasa se incepe...cu o pauza!

Tin minte ca a fost o idee pe care am stiut-o, parca dintotdeauna! Orice ai in intentie sa intreprinzi, FA O PAUZA INTAI!
Tin minte ca, dupa 89 aveam o afacere bine orientata si care, facuta cu bucurie, a mers si foarte profitabil. La un momendat insa, asa cum e FIRESC IN FRECVENTELE MINTII, s-au liberalizat importurile si ceea ce doar eu produceam, deja era concurat la nivel european. Desigur nu putea functiona. Asa ca am avut o singura solicitare: sa fiu lasat in PACE un timp, sa fac O PAUZA. Tin minte ca am solicitat trei saptamani. Dupa caest interval, deja aveam o alta afacere, care avea sa fie mai profitabila ca prima si avea sa dureze ceva ani.
Acum privesc atent la cei care afirma ca isi doresc Lumina sau ce denumire mai vrem sa gasim. In primul rand nici unul nu si-a luat o...pauza. O cale spirituala constienta poate fi asemanata cu un drum. Sunt in gara la Bucuresti. Daca sunt in gara inseamna ca am intentia sa merg catre...undeva! Daca imi iau o pauza, nu ma voi gasi in situatia RIDICOLA sa merg sa solicit un bilet pentru...Bucuresti!
Multi din cei aflati acum chipurile pe un drum constient, exact asta fac! Ei afirma ca vor sa "plece" catre a experimenta 5D-ul. 
De ce o fac?
 Pai probabil pentru ca s-au saturat de experientele micute din 3D, aflate in registrul mintii, al conditionarilor, al lipsei de libertate. Ma gandesc eu ca asta ar fi o posibila motivatie. Doar ca, nu au luat o pauza. Ca atare nu le este limpede ca biletul de calatorie catre 5D se obtine devenind tu valorile 5D. Ca atare nu te duci tu catre IUBIRE, PACE, ARMONIE, BUCURIE si CREATIVITATE, ci ADUCI TU 5d-ul AICI, devenind acele valori. Si in mod limpede nu poti deveni ACELE VALORI, cata vreme tu inca esti ACESTE VALORI 3D.
E ca si cand ai cere un bilet pentru... Bucuresti!
Ca tu sa devii acele valori, tre sa intelegi mai intai ce sunt ele si nu doar ca si concept, ci riscandu-te sa le si traiesti. Nu poti deveni iubire pana relatia ta cu tine nu este una de...iubire. Ca sa fie de iubire, nu poate fi simultan si de exploatare, batjocura, etc. A nu avea in-credere, deci credere in tine, este SINGURUL "PACAT", cu sens de irosire, din intreaga Creatie. Un altul...nu e! Orice altceva este doar experienta, pe cand a experimenta negarea de sine este echivalent cu A NU AVEA INCREDERE IN DUMNEZEU!
Spuneam ca nu poti avea ceea ce tu nu esti si ca nu poti sa te iubesti si sa te irosesti/negi/exploatezi simultan. Ca nu poti merge/aduce 5D, facand temenele pretinselor valori 3D. Ca nu poti sta pe radiomanele si sa blamezi postul pentru ce emite. Deci...ia o pauza!
Lamureste-te ce vrei in viata ta, ca tu esti unicul Creator al ei. Daca asta ai facut si esti coerent, nu mai ceri bilet de Bucuresti in gara Bucuresti, atunci priveste la ce manifesti ACUM, ale carei dimensiuni valori? Daca esti iubire, Fii coerent acea valoare! Nu e nimic de negociat la ea, e valoare ABSOLUTA! Daca vezi bine ca nu esti coerent, nu mai pretinde bilet catre...nicaieri!
NAMASTE!

marți, 29 noiembrie 2011

Keith (2008)

Natalie,o tanara in varsta de 17 ani, populara in scoala si care invata foarte bine,are de gand sa mearga la una dintre cele mai bune universitati si crede ca viata-i este perfecta,mai ales ca are si un prieten cu care se intelege foarte bine. Dar totul se schimba din momentul in care il intalneste pe Keith,un baiat simplu si rebel cu care va colabora la ora de chimie. Acesta o simpatizeaza din prima clipa si o face sa vada o cu totul alta fateta a unei lumi pe care ea nu o cunostea,o lume lipsita de griji si preocupari. Acestia incep sa se intalneasca pe ascuns si desi el o placea,ea nu vedea in el mai mult decat un simplu amic...In momentul in care Natalie realizeaza ca ceea ce simte pentru el nu este o simpla prietenie,lucrurile incep sa ia o alta intorsatura din momentul in care ea afla un secret tragic care le va schimba viata amandurora...





Torrentul si subtitrarea le gasiti Aici

duminică, 27 noiembrie 2011

Maestrul

Maestrul nu obosea niciodata sa respinga conceptiile despre Dumnezeu ale oamenilor.
Daca Dumnezeul vostru va sare in ajutor si va scoate din necaz, obisnuia sa spuna el, inseamna ca a sosit timpul sa il cautati pe adevaratul Dumnezeu.
Rugat sa explice mai bine, el a relatat o poveste:
- Un om s-a dus la piata si a plecat la cumparaturi, lasandu-si bicicleta nesupravegheata. Nu si-a amintit de ea decat a doua zi, cand s-a repezit la piata, convins ca bicicleta i-a fost furata. Aceasta se afla insa exact in locul in care o lasase. Coplesit de bucurie, el a intrat in primul templu care i-a iesit in cale si i-a multumit lui Dumnezeu pentru ca i-a pastrat bicicleta. Cand a iesit afara din templu, bicicleta disparuse! 

------------------------------------

La o conferinta, Maestrul a spus:
- Geniul unui compozitor poate fi gasit in notele muzicii sale, dar analiza notelor nu ii va revela geniul. Maretia unui poet este oferita de cuvintele sale, dar studiul cuvintelor nu va dezvalui nimanui sursa inspiratiei sale. Dumnezeu se reveleaza pe sine in creatie, dar cercetand creatia - oricat de minutios -, nu Il veti gasi pe Dumnezeu mai mult decat ati putea gasi sufletul cercetand trupul.
Au urmat apoi intrebarile. Cineva din sala a intrebat:
- Atunci, cum Il putem gasi pe Dumnezeu?
- Privind creatia, nu analizand-o.
- Si cum trebuie sa o privim?
- La fel ca taranul care a incercat sa vada frumusetea apusului de soare, de care auzise atatea, dar nu a descoperit decat soarele, niste nori, cerul si orizontul Pamantului, pana cand si-a dat seama ca frumusetea nu este un "lucru", ci un mod special de a privi. Degeaba Il veti cauta pe Dumnezeu, daca nu veti intelege ca El nu poate fi vazut la fel ca un "lucru". Pentru a-L vedea, este nevoie de un mod special de a privi, la fel ca cel al copiilor mici, a caror privire nu este distorsionata de doctrine si de convingeri prefabricate.
------------------------------------
Absurditati la Minut -Anthony de Mello.

Sexualitate şi spiritualitate

"Mi se pare de mare importanta intelegerea a ceea ce este cu adevarat sexualitatea sacra, mai ales ca subiectul a suferit mari distorsiuni de-a lungul timpului. In plus, pe cel angajat in procesul Realizarii Sinelui, o sexualitate inalta, alaturi de meditatie, il ajuta enorm sa dobandeasca acea energizare in corp (ridicarea Kundalini) necesara deschiderii glandei pineale. Prin deschiderea glandei pineale se obtine starea de claritate mentala (samadhi) care iti permite sa percepi unitatea Creatiei si a legaturii cu Sursa.

Vreau sa le multumesc tuturor celor care fac munca de vindecare in relatiile lor cu sexul opus. Orice iertare autentica, orice dizolvare cu iubire a conflictelor cu celalalt sex, orice situatie in care alegem sa-l iubim pe celalalt in loc sa ne fortam punctul de vedere asupra lui, orice situatie in care trecem peste frici si inhibitii si ne deschidem inima... toate sunt abordari creative ce inlocuiesc vechile programe de frica si conflict din Subconstientul Colectiv.

Deoarece aceasta inseamna CREATIVITATEA - abordarea unor situatii conflictuale dintr-o stare noua comparativ cu ceea ce se obisnuieste de regula. Cand abordezi conflictele din viata ta din starea de iubire, infrangi programele de ura si adversitate dupa care s-a condus oamenirea in ultimele 5000 de ani de istorie consemnata. Creativitatea inseamna sa te ridici deasupra conditionarilor perpetuate prin traditie, obisnuinta, reguli, moda etc. Atunci cand abordezi fiecare situatie ce apare cu discernamant si calm interior, refuzand sa fii pe pilot automat si sa reactionezi impulsiv in baza emotiilor, trecand peste orgoliile si justificarile mintii conditionate... ai sansa sa gasesti o rezolvare plina de iubire... Oare ce inseamnau cuvintele lui Iisus cand indemna "Iubiti pe vrajmasii vostri..." daca nu o invitatie la a fi creativi si a raspunde inovator cu iubire acolo unde conditionarile (traditiile si modelele sociale) iti dicteaza sa raspunzi cu ura. Caci a aduce Lumina (Iubire) acolo unde este intuneric (ura) reprezinta atribut divin, reflectare a Sinelui nostru Inalt (“Iubiţi pe vrăjmaşii voştri [...] şi veţi fi fiii Celui Preaînalt”).
Ne doresc tuturor sa ne manifestam din Sinele nostru Inalt, din lumina Constiintei, spre Bucuria Intregului care suntem!


Sexualitate şi spiritualitate

Este un subiect pe care aş dori să-l discutăm azi şi care a avut un mare impact asupra voastră de-a lungul istoriei voastre pe pământ. Este vorba despre sexualitate şi despre cum este ea experimentată de către bărbaţi şi de către femei.
Nu este un subiect uşor. Sexualitatea a devenit împovărată de multe judecăţi, temeri şi emoţii. Cu greu orice aspect al ei mai este spontan şi de la sine înţeles. Este ca şi cum am spune că aspectul copilăresc al sexualităţii, aspectul copilului inocent care explorează liber, s-a pierdut. Sunteţi plini de frică şi de tensiuni atunci cînd vine vorba să vă exprimaţi sexualitatea.
Aş vrea să abordez această povară în acest mesaj, dar mai întâi aş dori să spun câte ceva despre ce semnificaţie are sexualitatea din punct de vedere spiritual.

Sexualitatea este dansul împreună al celor două energii, masculină şi feminină. La origini sexualitatea a fost mai mult decât un simplu act fizic. A fost menită să fie un dans în care să participe toate nivelele sau aspectele voastre şi ale partenerului vostru.
Voi face distincţie între patru nivele sau aspecte care pot juca un rol în acest dans al energiilor.


Cele patru aspecte ale experienţei sexuale

Primul este la nivel fizic, aspectul corpului fizic. Corpul este inocent. Corpul cunoaşte dorinţa sexuală şi pofta şi aceasta este ceva ce este prezent în mod spontan în interiorul corpului. Corpul urmăreşte satisfacerea dorinţelor sale şi omul este, sau coştiinţa sufletului din om, cel care determină modul în care dorinţa sexuală este aplicată şi manifesată. Repet, corpul este inocent. El cunoaşte pofta şi dorinţa. Nu este nimic greşit în asta. Poate fi o sursă de distracţie, joc şi plăcere. Dar corpul singur nu poate alege modul în care îşi va exprima energia sexuală. Voi, fiinţa umană sunteţi cea care este responsabilă şi corpul are nevoie de conducerea voastră.
 Când vă doriţi să experimentaţi sexualitatea în modul cel mai iubitor, sediul conducerii va fi în inimă. Când vă lăsaţi inima să se ocupe de energia voastră sexuală, ea va găsi expresia cea mai plină de bucurie. Alternativa este să vă lăsa gândurile (judecăţile) sau emoţiile să conducă fluxul sexual şi veţi vedea că acest lucru va cauza mai multe blocaje în energia voastră, dar voi vorbi despre acest lucru mai jos.
Al doilea aspect al dansului sexual pe care aş vrea să-l disting este nivelul emoţional. Unirea sexuală este un act profund emoţional. Dacă ignoraţi acest aspect, voi nu sunteţi pe deplin prezenţi în act şi vă excludeţi singuri de la reala semnificaţie a sexualităţii.

În”Atitudinea fata de emoţii”, am intrat pe larg în problemele emoţiilor. Am evidenţiat puternicele emoţii ale fricii, furiei şi tristeţii şi am discutat despre cum vă pot ele scoate din centrul vostru. Când oricare dintre aceste emoţii puternice sunt prezente într-o relaţie dintre doi oameni şi ele nu sunt conştient recunoscute şi abordate, ele vor ieşi la suprafaţă atunci când ei sunt intim împreună. Aceste emoţii pot cauza reacţii psihologice de rezistenţă sau de închidere când sunt intim fizic împreună, sau corpul poate fi în imposibilitatea de a simţi poftă sau excitare.
Ori de câte ori apar aceste blocaje psihologice sau fizice, este important să vă confruntaţi cu ele la nivelul la care ele au apărut: nivelul emoţional. Când încercaţi să delimitaţi simptomele fizice fără să vă uitaţi la dinamica emoţională ce stă la bază, sunteţi lipsiţi de respect faţă de voi înşivă şi faţă de corpul vostru. Când corpul se opune intimităţii, el vă trimite un mesaj, pur şi clar, că există un blocaj emoţional. Acest fapt se poate datora unei probleme dintre voi şi partenerul vostru, sau poate fi o rană emoţională pe care o purtaţi în voi din trecut. Orice ar fi, aceasta trebuie abordată şi îngrijită în cel mai blând şi iubitor mod astfel încât energia sexuală să poată curge din nou liber.
După nivelul emoţional urmează nivelul inimii, care este sediul sentimentelor. În acelaşi channeling pe care tocmai l-am menţionat (”Atitudinea fata de emoţii”) am făcut distincţia între emoţii şi sentimente. Sentimentele aparţin de domeniul intuiţiei şi cunoaşterii interioare. Partea voastră sentimentală vă vorbeşte prin şoapte liniştite, pline de înţelepciune şi de compasiune. Ca natură emoţiile sunt mult mai puternice şi le numim ”reacţii ale neînţelegerii” pentru că asta sunt ele în esenţă :explozii ale neînţelegii a ceea ce se întâmplă cu voi. (Vedeţi mesajul pentru clarificare)
Când între partenerii sexuali se deschide inima, atunci între ei există încredere, iubire şi siguranţă.Când inima este prezentă într-o întâlnire sexuală, voi îi permiteţi intuiţiei voastre să ia act de ceea ce se petrece între voi atunci când ajungeţi intimi fizic. Nu vă ascundeţi emoţiile, vorbiţi deschis. Dureri vechi pot ieşi la suprafaţă şi ele sunt acceptate ca atare. Sunteţi acceptaţi aşa cum sunteţi şi acest tip de acceptare este cea mai mare putere de vindecare care există. Când vă conectaţi energia inimii cu energia sexuală, poate avea loc o mare vindecare într-o zonă în care este mare nevoie de ea.
Cu toate acestea, inima poate juca deasemenea un rol subtil în a vă preveni în experimentarea sexualităţii într-un mod iubitor, plin de bucurie. Inima se poate închide singură în faţa bucuriei sexualităţii din diferite motive. În primul rând ar putea fi o dorinţă a inimii să se ridice deasupra realităţii pământ. În al doilea rând ar putea fi în joc dogmele religioase care nu lasă inima să se deschidă către ceea ce este sexualitatea cu adevărat.
Vreau să fac o alocuţiune despre ambele probleme acum.
Inima poate avea o puternică înclinaţie în a se ridica deasupra planului dens al realităţii materiale. Este un fel de dor de casă. Ar putea fi o dorinţă de unitate care nu vizează deloc uniunea sexuală, dar care ,de fapt, poartă în ea o subtilă respingere a tărâmului pământ ( şi a sexualităţii de asemenea). Mulţi dintre voi cunosc dorinţa de a transcende această realitate. Mulţi dintre voi îşi amintesc energia iubirii şi armoniei pe care au experimentat-o în tărâmurile non-materiale înainte de încarnarea pe pământ. Inimile voastre strigă după uşurinţa şi luminozitatea acestei vibraţii. Voi încercaţi să sorbiţi din această energie atunci când meditaţi. Adesea chakrele superioare sunt activate în acest fel, adică inima, gâtul, cel de-al treilea ochi şi chakra coroană. Ele se deschid, în timp ce cele trei chakre inferioare (plexul solar, chakra ombilicală şi coccisul), care sunt vitale sinelui vostru pământesc, sunt mai mult sau mai puţin abandonate.
Într-un mod mult mai nenatural, aceasta se întâmplă atunci când luaţi droguri. Atunci când luaţi substanţe care expansionează mintea, chakrele superioare sunt artificial deschise şi temporar puteţi experimenta extazul şi beatitudinea care vă fac să uitaţi de aspectul dens şi greu al realităţii pământ.

Deşi dorinţa şi dorul de transcendenţă sunt de înţeles, este important să faceţi pace cu realitatea pământ. Altfel veţi crea o separare artificială între partea de sus şi partea de jos a câmpului vostru energetic. Veţi acorda preferinţă în a fi în partea de sus a aurei voastre cu conştiinţa şi vă veţi creşte o subtilă sau evidentă rezistenţă la realitatea corpului, a emoţiilor şi a sexualităţii. Aceasta crează un dezechilibru în câmpul vostru energetic.
Când vă este dor de casă în acest mod, încercaţi să simţiţi motivul şi scopul pentru care sunteţi pe pământ chiar acum. Motivul pentru care sunteţi aici nu este de a transcede pământul ci de a aduce ”Acasă” jos pe pământ. Aceasta este o călătorie sacră.
Al doilea motiv pentru care inima este reticentă faţă de sexualitate sunt dogmele religioase, adesea provenind din vieţile anterioare. Pot fi vieţi în care aţi făcut jurământ de castitate sau în care aţi fost învăţaţi să simţiţi ruşine sau vinovăţie pentru plăcerile trupeşti şi sexualitate. Aceste energii pot persista încă în inima voastră. Din cauza lor voi puteţi avea judecăţi negative despre sau o rezistenţă subtilă faţă de intimitatea fizică. Aceste judecăţi şi sentimente nu se bazează pe adevăr. Din nou vreau să vă spun că în sine corpul este inocent. Pofta, dorinţa şi toate procesele fizice care vă fac să doriţi uniunea sexuală sunt procese naturale, sănătoase.Dezechilibrele care apar în zona sexualităţii sunt aproape întotdeauna datorate nivelelor non-fizice, despre care tocmai am discutat.

Cel de-al patrulea nivel şi ultimul este aspectul minţiiLa nivel mental pot fi credinţe morale sau spirituale care vă opresc să vă bucuraţi de sexualitate. (majoritatea blocajelor vin de aici). Cele mai multe dintre aceste credinţe sunt de natură religioasă.
La nivel spiritual voi puteţi simţi că, corpul fizic este un fel de închisoare. Realitatea non-fizică a ”planurilor superioare”( aşa cum voi le numiţi, nu Eu) sunt atât de glorificate încât realitatea fizică devine subevaluată. Acest lucru apare frecvent printre Lucrătorii în Lumină. În special printre ei există de multe ori o rezistenţă la plăcerea şi bucuria pe care o poate oferi sexualitatea. Acest lucru rezultă în parte din credinţele morale şi religioase şi parţial din lipsa de experienţă în acest aspect al vieţii. Multe suflete Lucrători în Lumină şi-au petrecut multe vieţi ca preoţi, călugăriţe sau roluri similare, retraşi din comunitate, fără un partener sau o familie. Ei s-au focalizat atât de mult pe spiritualitate încât zona sexualităţii a fost neglijată.

Persoanele spirituale sau religioase adesea manifestă o lipsă de respect faţă de corp în expresia lui naturală. Acesta este un lucru cu adevărat regretabil deoarece corpul este expresia în materie care, din partea noastră este considerată ca fiind cea mai sacră călătorie prin care un suflet trece. Să semănaţi şi să culegeţi seminţele divinităţii voastre atât de departe de casă în realitatea materiei şi formei este un angajament sacru. Este un act divin, creator de cel mai înalt ordin.
Poate că uneori s-a întâmplat să fiţi prezenţi lîngă cineva aflat pe patul de moarte sau aţi fost martori la naşterea unui copil. În acele momente sufletul iese sau intră în dansul lui cu materia. Ambele momente sunt învăluite de o atmosferă de sacralitate. Puteţi simţi această adâncă, învăluitoare linişte plină de onoruri care anunţă plecarea sau sosirea unui suflet. În aceste momente, pe partea noastră a vălului, există cel mai mare respect pentru ceea ce faceţi voi. Dansul cu materia este sacru. Iar voi îl detestaţi atât de mult uneori !

Sexualitatea în adevăratul său înţeles este un dans cu materia în care în acelaşi timp se ridică deasupra materiei. Într-o exprimare de sine sexuală echilibrată voi transcendeţi realitatea materială fără a o ignora sau reprima, fără a abandona cele trei chakre inferioare şi fără a căuta extazul numai prin chakrele superioare. O sexualitate completă integrează toate nivelele fiinţei voastre. Sexualitatea este puntea de legătură dintre materie şi spirit.
Când doi oameni sunt intimi fizic într-un mod iubitor, toate celulele corpului lor vibrează puţin mai repede - ele încep să danseze puţin. Se deschide o poartă către o realitate energetică cu o vibraţie puţin mai ridicată şi o senzaţie mai luminoasă. După o unire sexuală în care totul din voi participă - corp, suflet şi minte - vă simţiţi liniştiţi şi bucuroşi în acelaşi timp. Este un extaz liniştit. Celulele corpului vostru au gustat energia iubirii şi în acel moment aţi adus realitatea Iubirii un pic mai aproape de voi. Voi aţi condus energia divină a Iubirii care doreşte atât de mult să curgă prin voi şi care are numai cel mai mare respect pentru natura voastră sexuală.
Dacă energia tuturor celor patru nivele curge împreună într-o unire sexuală, acesta este un act de creaţie divină. Copilul care se naşte dintr-un astfel de act este foarte natural. Când dansul masculinului şi femininului este realizat într-un mod atât de plin de bucurie, numai bunătate şi dulceaţă pot veni din el. Dacă un copil este conceput în acest mod, el intră în realitatea pământului pe un tobogan de iubire şi lumină. Este cel mai iubitor bun venit pe care-l poate primi un suflet pe pământ.
 Deoarece energiile sexuale sunt atât de preţioase, vă rog : vă rugăm să fiţi respectuoşi cu sexualitatea voastră. Atunci când există probleme, temeri sau tensiuni în jurul sexualităţii voastre, nu judecaţi sexualitatea în sine şi nu renunţaţi la ea, pentru că este o parte naturală a voastră şi încă una sacră.(De aceea caile ascetice sunt partiale. Calea catre realizarea Sinelui trebuie sa includa sexualitatea, ca fiind expresia corpului fizic, pe care Iisus il numea 'templu').


Problemele sexuale şi bătălia dintre sexe

Aş dori acum să intru în istoria sexualităţii şi apoi să spun câte ceva despre specificulproblemelor pe care femeile şi bărbaţii le experimentează în zilele noastre, în exprimarea lor de sine din punct de vedere sexual.
Multe s-au întâmplat în domeniul sexualităţii. În esenţa sa, sexualitatea poartă un mare potenţial al luminii, dar tot acolo se află şi potenţialul marilor abuzuri. Istoria despre care EU aş dori să vă vorbesc este una a puternicei bătălii dintre bărbat şi femeie. Această istorie este antică şi, de fapt, ea a început din timpul în care imperiile galactice extra-terestre au început să interfereze cu viaţa de pe pământ. (Vedeţi seria ”Lucrătorii în Lumină” pentru o prezentare mai detaliată a acestui proces) Înainte de aceasta pământul a fost un fel de paradis, o Grădină a Edenului în care frumuseţea şi inocenţa prevalau. Nu vom discuta această eră aici ci doar să reţineţi pur şi simplu că sunteţi în faza de sfârşit a unei puternice bătălii care este cu mult mai veche decât cei 5000 de ani de istorie scrisă.
În ultima etapă a acestei istorii, bărbaţii în mod clar au jucat rolul agresorului şi al asupritorului. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Au fost timpuri în care femeia a fost mult mai puternică atât în viaţa publică cât şi în cea privată. Ea a asuprit energia masculină în moduri pe cât de crude pe atât de sadice. Femeia nu este în mod natural sexul oprimat şi supus, după cum ştiţi, şi nici nu ea este prin definiţie sexul cel mai iubitor. Stereotipurile voastre despre femei ca dulci dar lipsite de putere şi despre bărbaţi ca puternici dar insensibili spun mai multe despre ultima fază a istoriei mai sus menţionate decât despre bărbaţi şi femei ca atare.

Au fost momente anterioare istoriei scrise în care societăţile matriarhale au fost considerate ca standard. În acele timpuri şi femeile îşi foloseau energiile în moduri distructive, fiind lipsite de respect faţă de forţa vieţii individuale şi creativitatea din fiecare fiinţă umană. A fost un timp în care femeile aveau putere asupra bărbaţilor. Femeile i-au controlat şi i-au manipulat pe bărbaţi, folosind puterea emoţiei şi intuiţia cu care ele aveau o afinitate naturală. Ele şi-au folosit de asemenea abilităţile psihice pentru a-i controla pe bărbaţi. De exemplu, erau sacrificii şi ritualuri în care bărbaţii erau torturaţi şi omorâţi.
Doresc să subliniez pentru istoria voastră oficială că acest aspect atrage o imagine unilaterală a relaţiei dintre bărbaţi şi femei. Asuprirea femeii de către bărbat este evidentă pentru toată perioada acoperită de istoria voastră scrisă. Dar duşmănia şi ura pe care bărbaţii au afişat-o ( şi o mai afişează) împotriva femeilor nu a apărut fără motiv. În plus faţă de tradiţiile culturale şi obiceiurile care îi influenţează, există şi răni emoţionale profunde în sufletul colectiv masculin care provin dintr-o epocă mult mai veche.
Fără a intra în detalii despre această eră, aş vrea să vă invit să simţiţi pentru voi înşivă dacă este posibil să fi experimentat asta. Pentru femei întrebarea este : vă puteţi imagina că odată aţi exercitat putere asupra bărbaţilor şi că aţi încercat cu succes să le controlaţi energia? Iar pentru bărbaţi întrebarea este : vă puteţi imagina că acest lucru a avut loc pe scară largă şi că voi aţi fost ”sexul mai slab” ? Poate că veţi primi unele imagini sau fantezii întrebând acest lucru în interiorul vostru. Lăsaţi-vă intuiţia să vă arate şi priviţi emoţiile care ies la suprafaţă. Ar putea fi surprinzător.
În interiorul sufletului colectiv masculin, ura şi resentimentele au apărut din cauza acestei istorii străvechi. Aceasta s-a manifestat prin opresiunea energiei feminine în zona politicului dar şi în zona religiei, în mod particular prin biserică. Ideea că sexualitatea este un păcat sau în cel mai bun caz un rău necesar este o linie de gândire masculină care a fost influenţată de ura şi ranchiuna rezultată din represiunile sexualităţii masculine într-o altă eră. Sexualitatea masculină a fost în acel timp considerată a fi un instrument de procreere, fără a respecta partea sentimentală a bărbatului şi legăturile emoţionale dintre tată şi copilul său. Adeseori copilul era crescut de către mamă, fiind separat de tată, şi nu prea se acorda atenţie la ceea ce tatăl ar fi crezut sau ar fi vrut. Valorile importante au fost transmise prin imaginea mamei, şi inferioritatea bărbatului a fost una dintre acestea. Bărbatul era mai degrabă un animal de povară decât un partener egal.
Nu numai că biserica este un bastion al frustratei energii masculine, dar şi lumea ştiinţifică tratează cu ostilitate energia feminină. Deşi ştiinţa şi religia sunt în multe duşmani naturali, ele sunt unite în rezistenţa lor faţă de intuitivul, curgătorul aspect al energiei feminine. Dogmele bisericeşti sunt rigide şi sufocante, dar metodele ştiinţifice sunt tot atât de limitative dar într-o altă manieră. În timp ce impulsul din spatele ştiinţei moderne era edificator şi inovator (în dorinţa de a detrona falsa autoritate), el a fost blocat într-un tip limitat de gândire raţională care nu trebuia să permită energiei feminine să participe. Gândirea ştiinţifică este analitică şi logică, dar ea nu se deschide suficient imaginaţiei şi surselor extrasenzoriale ( intuitive ) de observare.Aversiunea pe care mulţi savanţi o au faţă de ”paranormal” ca şi, dealtfel, pentru orice ce nu poate fi explicat prin raţionamente raţionale, este de asemenea parţial datorată memoriei sufletului despre durerea şi umilinţa care datează din perioada când puterile psihice au fost abuzate de către femei şi au fost folosite împotriva lor ca instrumente de manipulare.
Vorbesc despre această istorie veche deoarece aş vrea să fie clar că în această ”bătălie dintre sexe” în cele din urmă nu sunt nici atacatori şi victime, nici băieţi buni şi băieţi răi deoarece voi toţi aţi fost amândouă. A fost o bătălie între energia feminină şi energia masculină în care aceste energii au devenit opozante, deşi ele la origine au fost complementare una celeilalte. În aceste zile şi timpuri, atăt bărbaţii cât şi femeile sunt invitaţi să-şi unească din nou forţele şi să redescopere bucuria şi onoarea dansului original al femininului şi masculinului.
În esenţă energia feminină conduce şi inspiră, în timp ce energia masculină serveşte şi protejează. Energia feminină este inspiraţia din spatele oricărei creaţii; energia masculină este aspectul care are grijă de manifestarea în formă şi acţiune. Amândouă energiile lucrează prin fiecare om, prin fiecare individ , indiferent dacă este bărbat sau femeie. Faptul că sunteţi bărbat sau femeie nu este cu adevărat relevant, ceea ce contează cu adevărat este echilibrul şi relaţia dintre cele două energii în interiorul vostru.


Blocaje în sexualitatea feminină

Voi vorbi acum despre blocajele energiei în zona sexualităţii cu aplicaţii specifice femeilor sau bărbaţilor. La femei este zona primei şi celei de-a doua chakre (coccis şi ombilic), care este cea mai afectată şi mai dureroasă ca rezultat al opresiunii sexuale şi violenţei de-a lungul secolelor.

Cu totul câteva milioane de femei au fost încadrate în roluri servile în aproape toate sectoarele societăţii, şi aceasta s-a întâmplat în multe locuri pe pământ. În ceea ce priveşte sexualitatea, această inegalitate s-a manifestat ca viol, atac şi umilinţă pe scară largă. Ca un rezultat al suferinţelor acestor femei, sufletul colectiv feminin într-adevăr a suferit incredibil. Acolo sunt răni emoţionale profunde care au nevoie de timp, iubire şi cea mai mare grijă pentru a se vindeca.
Adeseori impulsul pentru uniunea sexuală este simţit de către femeie ca un dor al inimii sau ca un sentiment spiritual. Dar când ajunge intim fizic ea poate simţi că nu-şi poate exprima liber energia sexuală, datorită energiilor blocate în prima şi cea de-a doua chakră. În aceşti centri energetici se află (sufletul) memoriile sexualităţii care a fost cândva forţată sau umilită. Aceste experienţe au fost atât de dureroase încât femeia şi-a retras energia, muşchii instinctiv se contractă sau corpul emoţional automat semnalizează rezistenţă. Celulele fizice sunt conştiente de traumă şi nu răspund atât de uşor invitaţiei la dans. Ele vor să se închidă şi să creeze o barieră care să vă protejeze de şi mai multă agresiune. Această acţiune este extrem de uşor de înţeles şi ar trebui să fie tratată întotdeauna în modul cel mai respectuos cu putinţă. Folosind orice tip de forţare pentru a îndepărta rezistenţa este într-un fel o nouă violare a centrului rănit.
Atunci când aveţi aceste emoţii ca femeie, este foarte important să deveniţi pe deplin conştientă de ele; acolo poate fi furie, rezistenţă sau frică cu privire la intimitatea fizică.Şi toate aceste emoţii sunt adeseori mai vechi decât relaţia în care vă aflaţi, mai vechi chiar decât această viaţă. Pot fi traume foarte vechi în aceste chakre inferioare care au cauzat cicatrici emoţionale profunde.
 În mod special aş vrea să sfătuiesc femeile care recunosc această durere să intre în legătură cu acele vieţi în care ele au avut rolul de atacator/agresor (în opoziţie cu victima). Sau, dacă vi se pare că este greu să vă accesaţi vieţi anterioare, intraţi în legătură cu ”energia femeii agresive sau puternice” din voi. Aceasta poate suna foarte ciudat dar motivul este următorul. Când aţi fost victima unei violenţe sexuale aceasta a cauzat multă mânie în câmpul vostru energetic. Acolo poate fi mânie din câteva vieţi. Această mânie vă blochează şi vă ţine prizonierele unui sentiment de neputinţă şi victimizare. Pentru a elibera mânia aveţi nevoie de înţelegere. Aveţi nevoie să înţelegeţi de ce şi pentru ce ; aveţi nevoie să vedeţi imaginea de ansamblu. Când vă puteţi imagina pe voi înşivă ca femeia puternică care poate fi nemiloasă şi crudă cu bărbaţii şi simţiţi în interiorul vostru că şi aceasta este o parte a voastră, atunci mânia poate fi dizolvată. Poate apărea o înţelegere mult mai profundă, o cunoaştere interioară că voi sunteţi parte a unei poveşti karmice mult mai mari în care aţi jucat ambele roluri : şi cele ale agresorului şi cele ale victimei. Este aproape imposibil să vă eliberaţi emoţiile de durere, neputinţă şi victimizare fără a privi şi cealaltă parte a voastră, ”partea întunecată”.
 Nu este absolut necesar să mergeţi în vieţile voastre trecute pentru a recunoaşte aceste părţi întunecate din voi. Puteţi deveni mai conştienţe de ele privindu-vă pe voi înşivă în viaţa de zi cu zi.Cînd simţiţi această energie (voinţa de a exercita putere sau de a-i răni pe alţii), voi puteţi simţi că nu sunteţi numai victima neajutorată a unor circumstanţe exterioare.Este o legătură karmică între atacator şi victimă; amândouă rolurile reflectă aspecte ale voastre înşivă.

Cu cât mai repede vă cunoaşteţi şi vă acceptaţi partea voastră întunecată, vă puteţi privi propriile voastre răni interioare în moduri diferite şi puteţi începe să iertaţi. Când este înţelegere, mânia poate fi dizolvată şi voi puteţi intra în legătură cu straturi mai joase ale emoţiilor : tristeţea, amărăciunea, durerea aflată pe mai multe nivele, chiar şi în corp.

Este foarte important pentru femei să recunoască aspectul agresorului în ele însele şi să lucreze cu el. Când există ură şi ranchiună în voi în ceea ce priveşte sexualitatea, realizaţi că, cu cât simţiţi mai multă ură şi mânie, cu atât mai mult vă identificaţi cu rolul victimei şi cu atât mai mult vă refuzaţi vouă înşivă libertatea. Încercaţi să simţiţi în interiorul vostru că în arena sexualităţii s-a jucat un joc karmic în care voi aţi jucat ambele roluri, băiatul rău tot atât cât şi băiatul bun. De acolo voi puteţi intra în spaţiul iertării - iertându-vă pe voi înşivă şi pe toţi ceilalţi. Lucrurile se întâmplă cu un anumit motiv. Actele de violenţă şi de represiune pot părea lipsite de sens, dar întotdeauna există o poveste în spatele lor. Şi întotdeauna când este implicată şi violenţa sexuală ea lasă impresii profunde în toate cele patru nivele ale fiinţei umane.


Blocaje în sexualitatea masculină

În ceea ce priveşte experienţa masculinului în sexualitate, blocajele care apar sunt cel mai adesea sunt la nivelul inimii şi al capului. La aceste nivele poate fi o frică de capitulare, o frică de o profundă intimitate emoţională. De cele mai multe ori aceste frici îşi au rădăcinile mult mai departe în timp decât vă puteţi aminti. Ele au legătură cu perioada în care femeile i-au dominat pe bărbaţi. Aceasta a făcut jocul atracţiei sexuale, care la început a fos inocent şi spontan, periculos. Bărbaţii au învăţat că este periculos să-şi arate deschis emoţiile şi să-şi deschidă inima faţă de partenera lor.
În interiorul bărbaţilor sunt adânc înrădăcinate frici cu privire la renunţarea la partea lor sentimentală, şi aceste frici nu este obligatoriu să se manifeste la nivel fizic. Ei pot participa fizic la actul sexual în timp ce-şi păstrează sentimentele separat. Deci bărbatul poate fi sexual prezent la nivel fizic, în timp ce partea lui sentimentală este (parţial) absentă. Emoţiile sale sunt blocate mai departe din cauza fricii sale de a se deschide şi a deveni vulnerabil din nou la respingere. Sunt amintiri vechi ale sufletului despre a fi abandonat şi zguduit emoţional.


Răbdare şi iubire

În general blocajele energetice sunt oarecum diferite la bărbaţi faţă de femei. Prin urmare este foarte important să comunicaţi deschis unul cu celălat despre ceea ce simţiţi şi ce senzaţii aveţi atunci când sunteţi împreună. Când aveţi cu adevărat încredere în partenerul vostru puteţi investiga fără ruşine unde se blochează energia voastră sexuală atunci când sunteţi intimi. Puteţi face asta devenind pur şi simplu conştienţi, când apare un flux de excitaţie şi intimitate între voi, în ce măsură vă permiteţi vouă înşivă să-l simţiţi şi să-l exprimaţi. Vedeţi dacă vă simţiţi blocaţi sau simţiţi blocaje în orice parte a corpului vostru sau în orice parte a emoţiilor şi sentimentelor voastre. Simţiţi o lumină caldă în inima voastră când sunteţi împreună? Simţiţi o deschidere spirituală faţă de celălalt ? Sunteţi pregătiţi să-l întâlniţi pe celălalt în totalitatea sa?

Sună ciudat dar voi sunteţi speriaţi de intimitatea adevărată. Voi aveţi o dorinţă puternică de a avea o relaţie împlinită. Pe străzi aproape fiecare afiş reflectă idealul unei relaţii emoţionale şi sexuale plăcute. Dar adevărata intimitate vă sperie. Când cineva ajunge foarte aproape de voi şi vă cere să vă scoateţi toate măştile, apar tot felul de inhibiţii de care nici măcar nu eraţi conştienţi. În momentele în care acestea ies la suprafaţă încercaţi să nu vă judecaţi pentru ele. Dimpotrivă, priviţi-le ca pe o oportunitate de a investiga aceste inhibiţii şi blocaje din interiorul vostru. Nimeni nu este lipsit de ele. Aproape toţi oamenii au blocaje care-i împiedică să experimenteze sexualitatea în plinătatea sensului în care v-am descris-o la început. De aceea vreau să vă rog pe voi toţi să priviţi fluxul energiei sexuale din interiorul vostru cu o conştiinţă iubitoare – indiferent de faptul că sunteţi singuri sau implicaţi într-o relaţie - şi să trataţi aceste blocaje pe care le găsiţi cu grijă şi respect. Forţa este cel mai rău sfătuitor în această situaţie.Răbdarea şi iubirea sunt vitale.


Păstraţi vie dorinţa pentru o experimentare completă şi adevărată a sexualităţii! Nu este nevoie să aruncaţi şi copilul odată cu apa din cadă. Dorinţa este sunet. Drumul către o experimentare completă şi plină de bucurie a sexualităţii poate fi lung şi întortocheat. Dar de-a lungul drumului va creşte iubirea şi compasiunea voastră pentru voi înşivă şi de asemenea pentru ceilalţi , iar acest lucru este deosebit de valoros în lumea voastră umană.
Voi vindecaţi o străveche istorie a bătăliei dintre femei şi bărbaţi. Energiile masculine şi feminine vor să se unească din nou într-un dans al bucuriei şi al creativităţii. Orice contribuţie a voastră la această unire la nivel individual are o influenţă pozitivă în sufletul colectiv al bărbaţilor şi al femeilor. Iubirea voastră de sine face ca energiile răbdării şi iubirii să fie disponibile şi pentru ceilalţi.


Barbatilor le este frica de sensibilitatea lor ca evident aspect feminin.
In timp ce femeilor le este frica sa-si accepte, asume, declare si manifeste natural forta (aspect masculin) sexualitatii lor.
Barbatilor le este rusine de sensibilitatea lor.
Femeilor le este rusine de natura lor puternic sexuala.
Iar valorile ce le promovam inconstient de generatii sprijina din plin aceasta stare de lucruri.
Reprimarea acestor aspecte ale fiintei ne afecteaza dramatic puterea si frumusetea esentei noastre masculine sau feminine, iar asta ne face slabi nesiguri si instabili.
Bineinteles ca neasumarea propriei sensibilitati de catre barbati si a fortei naturii lor sexuale de catre femei … nu face decat sa canalizeze incorect , distructiv aceste aspecte ale fiintei.
Neconstientizarea si neasumarea lor duce la reprimare sau exacerbare si degenereaza in agresivitate si dispret sau pierderea dramatica a respectului de sine.
Acceptarea sensibilitatii aduce linistea in care masculinitatea isi dezvaluie intregul potential.
Acceptarea puterii sexuale feminine face feminitatea irezistibila prin combinatia de senzualitate infinita cu admiratie pentru provocarea ce o reprezinta ele ca femei pentru barbati.
Sexualitatea feminina este in mod natural disproportionata fata de cea masculina bineinteles in defavoarea celei din urma.
O femeie obisnuita poate epuiza usor 10 barbati pe cand nici un barbat nu va epuiza vreodata o femeie.
Orice femeie este pregatita pentru cel mai puternic barbat in mod natural dpdv sexual.
Barbatul insa, trebuie sa creasca enorm in intelegere si maturitate pentru a fi pentru femei ceea ce ele au nevoie. Este limpede ca obtinerea satisfactiei in relationare si implicit in sexualitate presupune o cooperare inteligenta.
Intensitatea sensibilitatii la barbati este coplesitoare si inaccesibila femeilor precum si intensitatea puterii sexuale a femeilor este inaccesibila barbatilor. Nu intimplator orgasmele si ‘squirturile’ multiple ale femeilor fac orgasmul masculin o gluma. Si nu intimplator barbatii acced in liga sexualitatii adevarate in care femeile s-au nascut, dupa ce renunta la parodia lor de orgasm masculin.
De cealalta parte nu intimplator gasim atat de putine femei maestri ci pentru ca putine femei pot accesa acea intensitate a sensibilitatii care te motiveaza sa cauti solutia la suferinta atat de determinat incat sa renunti complet la ego … pentru a te ilumina si a vindeca lumea.
Iar daca sunteti atenti vedeti ca atat puterea sexuala cat si sensibilitatea deschid usa ce ne separa de divin … pentru sexul opus.
Barbatii aduc intelepciunea datorita principiului feminin (sensibilitate) … si o ofera femeilor.
Femeile aduc extazul datorita principiului masculin (putere) si il ofera barbatilor.
Iar extazul si intelepciunea sunt fetele aceleiasi monede divine.
Barbatii inteleg instinctiv aceasta putere sexuala a femeilor, se tem si fug de ea si nu de putine ori aceasta teama este ascunsa in spatele superioritatii sau agresivitatii. Barbatii inconstienti vor promova aceasta superioritate afisata in discutiile dintre ei pentru a-si ascunde unii de ceilalti vulnerabilitatea ce o resimt fata de femei . Dar ei toti stiu adevarul iar sensibilitatea lor reprimata va face mai dureroasa aceasta realitate … si implicit te va face sa te simti mai nesigur si confuz.
Odata asumata si acceptata sensibilitatea masculina (ca aspect feminin) ea va intari toate aspectele masculine veritabile .. luciditatea, ratiunea vie, curajul, determinarea, calmul, increderea . Si bine inteles sensibilitatea va fi canalizata corect catre creerea cadrului in care femeia sa se poate dezvolta. Barbatilor le este indispensabila sensibilitatea pentru a intelege femeile si a le oferii ceeace merita si au nevoie.
Cand femeile isi accepta puterea …. vor respecta profund barbatul dincolo de limitele si slabiciunile lui pentru ca vor intelege cata nevoie au de el pentru a obtine satisfactia, fericirea si echilibrul care si l doresc.
Femeile devin astfel ceea ce sunt destinate sa fie: senzuale in toti porii lor, dar calde si atente cu barbatii din viata lor. Dragostea admiratia si senzualitatea lor coplesitoare oferite constient barbatului, vor devenii vindecatoare pentru barbat.
Pentru ca ai constientizat ca femeie responsabilitatea care o implica puterea (ca principiu masculin) vei putea admira profund masculinitatea.
Iar cand ti-ai asumat si constientizat maretia sensibilitatii ca barbat vei iubii feminitatea si femeile.
Asa se ajunge ca ”baiatul bun” care ofera siguranta cautata de femei sa devina in acelas timp ”baiatu rau” care le satisface natura lor intens sexuala. Si tot asa femeia dedicata in grija ei pentru un barbat ajunge sa fie in acelas timp amanta senzuala constienta de puterea ei, ce si o doreste orice barbat in pat si in viata lui.
Barbatul are puterea formei (fizic si mental) care capata maturitate si este corect directionata numai dupa acceptarea sensibilitatii.
Femeia are sensibilitatea care face viata sa fie traita intens , profund dar fara curajul de a-si accepta si manifesta puterea sexuala … femeia isi va pierde din farmec si echilibru.
Cand nu contientizezi ambele principii care ne definesc …
1. Ca barbat cazi in exagerarea principiului masculin si devii agresiv si dispretuitor fata de femei (baiatul rau dupa care se pisa femeile pe ele) ….sau cazi in exagerarea principiului feminin, ti se exacerbeaza sensibilitatea pina acolo unde pierzi complet curajul si devii un fricos grijuliu sa eviti orice discomfort … care este dorit de femei in viata lor dar doar tolerat ocazional in pat;
2. Ca femeie cazi intr-o sensibilitate naiva care te desexualizeaza (imaginea nevestei) sau cazi in superioritatea dispretuitoare fata de barbati a vampelor golite de empatie constiente doar de puterea sexuala.
Atat sensibilitatea care nu-i canalizata corect de puterea masculina cat si puterea sexuala care nu-i canalizata corect de sensibilitatea feminina transmit slabiciune si creaza dispretul sexului opus.
Femeile apreciaza sensibilitatea barbatului numai intr-un peisaj dominat preponderent de maturitate si ratiune .
Barbatii gusta puterea sexuala a femeilor doar pe fondu unei personalitatii calde si cooperante.
Practic daca sunetm atenti constatam ca nu este o lupta intre barbati si femei, ci este o lupta intreprincipiile din fiinta fiecaruia dintre noi.
Este un conflict inconstient dintre femeie si principiul masculin din ea si unul al barbatului cu principiul feminin din el.
Acceptarea si integrarea principiului opus ne va armoniza instantaneu cu sexul opus.
Aceasta este alchimia maturizarii noastre ca femei si barbati. Ca barbat trebuie sa-ti accepti total latura feminina pentru a putea iubi profund femeia si a deveni barbatul care trebuie sa fii . Ca femeie trebuie sa-ti asumi responsabilitatea puterii sexuale si manifestarea ei fara reserve cu naturalete si simplitate ca sa poti iubi si admira barbatul cu adevarat.
Acceptindu-ti sensibilitatea, puterea masculina (fizica si mentala) devine matura.
Acceptindu-ti puterea feminina (sexuala vitala) sensibilitatea femeilor devine matura.
Sensibilitatea este cheia maturitatii puterii masculine.
Puterea sexuala este cheia maturitatii sensibilitatii feminine.
Pana nu are loc aceasta asimilare a principiul opus …. suspiciunea fara de celalalt sex este singura alternativa pentru ca il resimti strain si de neinteles. Odata asimilat acest principiu in interior, sexul opus devine familiar si cooperant.
La modul practic … toti putem depista in noi calitatile feminine si masculine deoarece sunt evidente amprentele energetice ale acestor caracteristici. Este treaba fiecaruia dintre noi in a le observa, accepta si canaliza corect. Toate sunt esentiale vietii si fericirii noastre.
Dar totul va fi confuz cata vreme in loc sa privim in fiinta noastra ,… sa o contemplam … ne ascultam hipnotizati mintea cu analizele ei nesfarsite si epuizante. Cand in urma contemplarii propriei finite identificam si constientizam astfel caracteristile noastre intime … vedem imediat functiile si utilitatea lor putind astfel sa le folosim pentru a aduce satisfactia in experienta din relatii.
Logica vietii este evidenta celor atenti. Nu va credeti mintea … doar priviti in interiorul vostru … si totul va prinde contur. Viata sprijina din toate puterile ei intelegerea. Dar fara atentie … nu exista nici o sansa. De fapt constienta inseamna … retragerea atentiei de la continutul mintii catre fenomenele vietii in care sade tot ce ai nevoie."

(sursa si trimitere la mesajul anterior, care explica diferenta dintre emotii si sentimente -  www.jeshua.net)

Guess Who (2005)

Percy Jones se mandreste cu faptul ca are intotdeauna dreptate, mai ales cand e vorba de binele familiei sale. Intr-o zi, fiica sa Theresa (Zoe Saldana) isi aduce prietenul, Simon Green (Ashton Kutcher). 

Din punctul de vedere al lui Percy, nici un barbat nu e suficient de bun pentru fiica sa, iar prietenii de pana atunci ai Theresei - tot felul de artisti obscuri - n-au facut decat sa-i intareasca aceasta convingere. Verificandu-i situatia financiara, Percy constata cu bucurie ca Simon are ceea ce se numeste "un dosar bun". Ca urmare, pentru prima data Percy asteapta cu nerabdare si speranta sa-l cunoasca pe prietenul fiicei sale. 

Dar… Cel care-i va trece pragul este cu totul diferit de ginerele visat. Percy este mai mult decat consternat cand constata ca prietenul fiicei sale este… alb! 

Trecand peste socul initial, Percy incepe sa-l intergogheze pe Simon despre familia sa, educatie, cariera si sporturile favorite. Simtindu-se incoltit, Simon isi inventeaza un trecut de pilot de curse, ceea ce nu face decat sa accentueze suspiciunile lui Percy. 

Oricat s-ar stradui Simon, incercarile sale de a face impresie buna nu duc la nici un rezultat. Percy il respinge la fiecare pas, cu ideea fixa de a demonstra ca Simon e un impostor si a-l face sa renunte la relatia cu fiica sa.



Filmul poate fi descarca de aici: http://www.megaupload.com/?d=OT6DE9EI

marți, 22 noiembrie 2011

Nu esti "povestea" ta

In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...

... ca nu esti "povestea" ta. Cine esti tu cu adevarat este cu mult mai mare decat aceasta. Este in regula sa renunti la trecutul tau acum.
Cei mai multi dintre noi avem o poveste despre cum am ajuns sa fim ceea ce suntem, despre cum e sa fim "noi" si de ce este cateodata atat de greu sa treci prin viata. Toate aceste lucruri nu au nimic de-a face cu cine suntem noi acum.
Cat de des te raportezi la "povestea ta" pentru a experimenta viata? Esti pregatit sa renunti la a face asa ceva acum?
Cum ar fi ca "tu" sa te creezi pe tine insuti asa cum vrei sa fii, si nu asa cum crezi ca esti? Nu ar fi minunat? Ei bine, poti. Tot ce trebuie sa faci este sa renunti la povestea ta.


Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

Speak (2004) - Tacerea

Melinda Sordino (Kristen Stewart) este o adolescentă traumatizată din cauza unui băiat, Andy Evans (Eric Lively), care a violat-o la petrecerea prietenei ei cele mai bune, Rachele Bruin (Hallee Hirsh). Fiind complet traumatizată a sunat la poliţie şi Rachel a considerat-o trădătoare, astfel rupând orice legătură cu ea. Tânăra Melinda a intrat la liceu, iar fosta ei prietenă cea mai bună se împrietenise foarte mult cu Andy, cel care abuzase de ea la acea petrecere. Melinda nu are niciun prieten şi încearcă să se schimbe. În final îi spune lui Rachel despre viol de teamă să nu păţească la fel.


Filmul se poate descarca de aici: http://www.megaupload.com/?d=965TQL95

luni, 21 noiembrie 2011

The Beaver-Castorul (2011)

Familist convins şi cu o carieră de succes, Walter (Mel Gibson) trece printr-o etapă mai puţin plăcută a vieţii sale, cufundându-se într-o depresie severă care îl îndepărtează puţin câte puţin de cei dragi. Debusolată de comportamentul soţului său, care nu reuşeşte să îşi revină nici după ce apelează la ajutor specializat, Meredith (Jodie Foster) decide că cea mai bună soluţie e să se despartă pentru o perioadă. Trezit dintr-o beţie cumplită, Walter îşi dă seama că are alături o marionetă sub forma unui castor pe care o găsise într-un tomberon cu o seară înainte. Treptat, păpuşa prinde viaţă prin intermediul vocii lui Walter, acesta dedublându-şi personalitatea. Astfel, va învăţa să relaţioneze din nou cu proprii angajaţi şi cu familia sa reuşind să îşi revină spectaculos şi să îşi pună ordine în viaţă. 


Filmul poate fi descarcat de aici: http://www.megaupload.com/?d=52EWPTL5
Subtitrarea o puteti descarca de aici:Subtitrare

Iubirea - Osho


Iubirea fara divinatie este rudimentara. Un amant trebuie sa poata ''ghici'' sau ''divina'' dorintele iubitei sale
cu mult timp inainte ca ea sa devina constienta de ele. El trebuie s-o cunoasca mai bine decat se cunoaste
ea insasi, daca vrea sa o poata iubi mai mult decat se iubeste ea insasi, in asa fel incat ea sa poata deveni
perfect''ceea ce este'' fara proriile sale eforturi constiente. Eforturile sale constiente, atunci cand iubirea va
fi mutuala, vor fi pentru el. Si astfel fiecare din ei va lucra in mod delicios pentru perfectiunea celuilalt.

Sexul constient,in iubire si daruire,este cea mai la indemina modalitate de a vindeca spiritual,emotional si fizic un om. Nu este nevoie de nici o tehnica doar de iubirea nelimitata care exista in noi daca suntem in comuniune cu Divinul.

‎''Te iubesc'', spune el. ''Este ciudat ca nu ma simt mai bine din cauza aceasta'' spune ea. Atata timp cat nu
v-ati sudat o cunoastere si o forta la inaltimea iubirii voastre, sa fiti jenati sa marturisiti ca sunteti
indragostiti. Iar daca nu puteti ascunde aceasta iubiti cu umilinta muncind sa deveniti intelepti si puternici.

Primit pe mail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...