"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 28 noiembrie 2012

Parul – un canal energetic ignorat





Dupa cum sustin nu numai magii, dar si specialistii in parapsihologie, pletele noastre nu sunt doar o podoaba capilara. In reprezentarile fotografice ale aurei (carcasa noastra energetica protectoare),  se pot constata diferente, nu numai in functie de starea de sanatate, oboseala sau proprietati psiho-emotionale, ci si in functie de lungimea si desimea parului dar si forma si felul coafurii alese…
Din vremuri vechi se stie ca  parul este un acumulator foarte activ de energie si, in acelasi timp, o antena care stabileste legatura intre noi si Cosmos, iar taierea acestei legaturi poate avea efecte extrem de grave. Poate asa se explica de ce magia neagra, foloseste ca unul din cele mai puternice mijloace de distrugere a unui dusman, mici suvite din parul acestuia.
Parul lung, lasat liber pe spate, intensifica legatura cu Universul si amplifica aportul de energie cosmica, necesara vietii si creatiei umane si tot el serveste la activarea energiei yin deci cea feminina si este bine sa fie purtat in acest fel, de cei ce sunt preponderent yang ca astfel sa isi poata echilibra energiile.
Pe de alta parte, parul scurt e bine sa fie purtat de cei ce sunt preponderent yin ca astfel sa isi poata echilibra energiile. Foarte important insa este ca, pe cat se poate, crestetul capului sa fie acoperit deoarece mare parte de energie se pierde in acest fel.
Pentru a va da seama daca sunteti preponderent yin sau yang, va puteti ghida facandu-va harta cerului si vazand cate planete sunt + (masculine: Marte, Jupiter , Saturn sau Mercur, daca este in conjunctie sau aspect cu o planeta masculina.) sau –(feminine:  Luna , Venus sau Mercur cand este conjunct cu o planeta feminina).

marți, 27 noiembrie 2012

Puterea de Rhonda Byrne

Destinul tău este să duci o viaţă minunată!
Destinul tău este să te bucuri de tot ce iubeşti şi de tot ce îţi doreşti, să desfăşori o activitate care te entuziasmează şi să realizezi tot ceea ce îţi propui să realizezi. Destinul tău este să ai relaţii bune cu familia şi cu prietenii tăi, care să îţi umple inima de fericire. Destinul tău este să te bucuri de toţi banii de care ai nevoie pentru a-ţi asigura o viaţă minunată şi împlinită. Destinul tău este să îţi îndeplineşti toate visele! Dacă îţi doreşti să călătoreşti, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să începi o afacere, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să înveţi să dansezi, să conduci un iaht sau să înveţi limba italiană, înseamnă că acesta este destinul tău. Dacă îţi doreşti să devii un muzician, un om de ştiinţă, un om de afaceri, un inventator, un actor, un părinte sau orice altceva, înseamnă că acesta este destinul tău!
Atunci când te trezeşti dimineaţa, tu trebuie să te simţi plin de entuziasm, ştiind că ziua îţi va aduce nenumărate realizări. Este destinul tău să râzi şi să fii plin de bucurie. Este destinul tău să te simţi puternic şi în siguranţă. Este destinul tău să te simţi bine în pielea ta şi să ştii că fiinţa ta este nepreţuită. De bună seamă, te vei confrunta şi tu cu încercări, căci rolul acestora este să te ajute să te maturizezi, dar este destinul tău să ştii cum să le faci faţă şi cum să le depăşeşti. Este destinul tău să fii victorios! Este destinul tău să fii fericit! Este destinul tău să duci o viaţă minunată!
Tu nu te-ai născut pentru ca viaţa ta să fie o luptă continuă. Nu te-ai născut să duci o viaţă în care momentele de bucurie să fie puţine şi rare. Nu te-ai născut să munceşti din greu cinci zile pe săptămână, pentru a te bucura de câteva momente efemere de fericire doar în weekenduri. Nu te-ai născut să trăieşti cu o energie limitată, sim-ţindu-te epuizat la sfârşitul fiecărei zile. Nu te-ai născut ca să suferi. Ce rost ar mai avea în toate aceste cazuri viaţa? Tu te-ai născut ca să experimentezi viaţa la apogeu, să ai tot ceea ce îţi doreşti şi să te bucuri în permanenţă de bucurie, de sănătate, de vitalitate, de entuziasm şi de iubire - pentru că asta înseamnă să duci o viaţă minunată!
Viaţa viselor tale, tot ceea ce ţi-ai dori să faci, să fii sau să ai, a fost întotdeauna mai aproape de tine decât îţi imaginezi, căci puterea de a realiza orice îţi doreşti se află în interiorul tău!

INTRODUCERE

În cartea de faţă doresc să te învăţ calea care îţi permite să duci o viaţă extraordinară. Citind-o, vei descoperi un lucru incredibil legat de fiinţa ta, de viaţa ta şi de Univers. Viaţa este mult mai uşoară decât îţi imaginezi, iar dacă vei înţelege cum funcţionează ea şi cât de mare este puterea dinlăuntrul tău, vei experimenta magia vieţii trăite la apogeu, şi astfel, viaţa tava deveni uimitoare!
Iar acum, să dăm frâu liber magiei din viața ta.
Viaţa este simplă. Viaţa ta este alcătuită doar din două categorii de lucruri: lucruri pozitive şi lucruri negative. Fiecare domeniu al vieţii tale - cum ar fi starea de sănătate, banii, relaţiile, munca sau fericirea - ţi se pare fie pozitiv, fie negativ. De pildă, fie ai suficienţi bani, fie nu ai. Fie te bucuri de sănătate, fie nu. Relaţiile tale sunt fie fericite, fie dificile. Munca ta fie te umple de entuziasm, putând fi considerată un succes, fie te exasperează, putând fi considerată un eşec. Fie te simţi fericit în majoritatea timpului, fie te simţi nemulţumit. Fie ai parte de un an bun, fie de unul rău. Fie treci printr-o perioadă bună, fie printr-una rea. Fie ai o zi excelentă, fie dimpotrivă, una proastă.
Dacă ai mai multe gânduri negative decât pozitive, înseamnă că ceva nu este în regulă în viaţa ta, iar tu ştii foarte bine acest lucru. Te uiţi la oamenii care sunt fericiţi şi împliniţi, şi care se bucură de tot ce îşi doresc, şi ceva îţi spune că ai merita şi tu o astfel de viaţă. Şi ai dreptate: tu chiar meriţi o astfel de viaţă, în care să te bucuri de abundenţă şi de fericire.
Marea majoritate a oamenilor care se bucură de o viaţă frumoasă nu realizează exact de ce se bucură de ea. Cert este că ei fac ceva ce ceilalţi oameni nu fac: se folosesc de puterea care stă la baza tuturor lucrurilor bune din viaţă...
Fără nicio excepţie, orice persoană care se bucură de o viaţă frumoasă aplică iubirea. Aşa este: puterea care generează toate lucrurile bune din viaţă este puterea iubirii!
S-a vorbit şi s-a scris mult despre iubire, încă de la începuturile istoriei umanităţii. Nu există religie, filozof, gânditor, profet sau lider care să nu vorbească despre iubire. Nu toată lumea înţelege însă cuvintele lor pline de înţelepciune. Deşi învăţăturile lor s-au adresat în principal oamenilor din epoca lor, mesajul pe care l-au adresat lumii a rămas la fel de valabil şi astăzi: iubirea reprezintă puterea cea mai mare din Univers.

CE ESTE PUTEREA?

Tipul de iubire de care au vorbit marii gânditori şi lideri religioşi ai lumii diferă în bună măsură de ceea ce înţeleg oamenii prin acest concept. Această iubire nu se referă doar la iubirea membrilor de familie, a prietenilor şi a lucrurilor preferate. Iubirea nu este un simplu sentiment, la fel ca atâtea altele. Ea reprezintă o forţă pozitivă. Iubirea nu poate fi niciodată slabă, delicată sau gingaşă. Ea este însăşi forţa pozitivă a vieţii! Iubirea este cauza tuturor lucrurilor bune sau pozitive din lume. Nu există o sută de forţe pozitive în viaţă; există una singură.
Marile forţe ale naturii, precum gravitaţia sau electro-magne-tismul, sunt forţe invizibile pentru ochiul liber, dar nimeni nu le poate contesta puterea. în mod similar, puterea iubirii este invizibilă pentru noi, dar puterea ei este cu mult mai mare decât orice forţă a naturii. Dovada acestei puteri poate fi văzută pretutindeni în lume: fără iubire nu ar exista viaţă.
Gândeşte-te puţin: ce ar fi această lume fară iubire? Mai întâi de toate, tu nu ai exista, căci fară iubire nu ai fi putut fi conceput. Nimeni din familia ta şi niciun prieten de-al tău nu s-ar fi născut.
De fapt, pe planetă nu ar exista nici măcar un singur om. Dacă forţa iubirii ar înceta în această clipă, rasa umană ar descreşte rapid, iar în scurt timp ar dispărea.
Orice invenţie, orice descoperire şi orice creaţie umană s-a născut din iubirea unei inimi. Dacă nu ar fi existat pasiunea fraţilor Wright (similară cu iubirea pentru ceea ce făceau), nu am putea zbura astăzi în avioane. Dacă nu ar fi existat pasiunea plină de iubire oamenilor de ştiinţă, a inventatorilor şi a descoperitorilor, nu am beneficia astăzi de electricitate, sisteme de încălzire sau de iluminat; nu am putea conduce maşini, nu ne-am putea folosi de telefoane şi de celelalte aparate sau produse tehnologice care fac ca viaţa noastră să fie mai uşoară şi mai confortabilă. Fără pasiunea plină de iubire a arhitecţilor şi constructorilor nu ar exista case, clădiri sau oraşe.
Fără pasiunea plină de iubire pentru meseria lor nu ar exista medici, medicamente şi spitale, profesori, şcoli sau educaţie, cărţi, picturi, muzică etc. Toate aceste lucruri sunt create prin forţa pozitivă a iubirii. Priveşte puţin în jurul tău: fără puterea iubirii, nimic din ceea ce vezi nu exista.

Iubirea este forţa care te pune în mişcare

Tot ceea ce îţi doreşti să devii, să faci sau să ai îşi are originea în iubire. Fără iubire nu te-ai putea mişca, căci nu ar mai exista nicio forţă pozitivă care să te mâne să te dai jos din pat dimineaţa, să te duci la lucru, să te distrezi, să dansezi, să vorbeşti, să înveţi, să asculţi muzică sau să faci orice altceva. Fără iubire, tu nu ai fi altceva decât o statuie din piatră. Forţa care te inspiră să te pui în mişcare şi să îţi doreşti să devii, să faci sau să ai ceva este puterea iubirii. Forţa pozitivă a iubirii poate crea orice lucru bun, poate amplifica binele şi poate transforma aspectele negative ale vieţii tale. Tu ai puterea de a-ţi transforma starea de sănătate, nivelul financiar, cariera, relaţiile şi celelalte domenii ale vieţii tale. Această putere este iubirea şi ea există în interiorul tău.
De ce nu este viaţa ta extraordinară în acest caz, de vreme ce puterea de a-ţi împlini toate dorinţele se află înlăuntrul tău? De ce nu te bucuri la maxim în toate domeniile vieţii tale? De ce nu poţi avea tot ceea ce îţi doreşti? De ce nu poţi face tot ceea ce îţi propui să faci? De ce nu savurezi fiecare zi în parte?
Răspunsul este simplu: pentru că ai de ales. Tu ai opţiunea de a iubi şi de a struni această forţă pozitivă a iubirii, orientând-o în direcţiile dorite de tine, dar şi de a nu o face. Şi indiferent dacă realizezi acest lucru sau nu, în fiecare zi din viaţa ta - în fiecare clipă din viaţa ta - tu te-ai folosit de această opţiune. Fără nicio excepţie, ori de câte ori ai avut parte de o experienţă pozitivă, tu ai dat dovadă de iubire şi te-ai folosit de puterea ei pozitivă. La fel, ori de câte ori ai avut parte de o experienţă negativă, tu ai refuzat să iubeşti, iar rezultatul a fost unul negativ. Iubirea este cauza tuturor lucrurilor bune din viaţa ta, iar lipsa iubirii este cauza tuturor durerilor şi suferinţelor tale. Din păcate, viaţa oamenilor moderni, dar şi a celor din alte timpuri, ilustrează limpede că ei nu înţeleg (sau nu au înţeles) cu claritate în ce constă puterea iubirii.
...

Cartea poate fi comandata de AICI:

Libris.ro Elefant.ro - Premium

vineri, 23 noiembrie 2012

Aveti incredere in darurile voastre…

De fapt, este cea mai binevoitoare actiune pe care o puteti face fata de ceilalti. Asta, deoarece darul vostru este necesar. Spiritul celorlalti nu poate fi înaltat, decât daca voi aveti încredere în darul vostru si îl dati, fara conditii, lumii întregi.
Gânditi-va cât de goala v-ar fi viata, daca cei din jurul vostru ar alege sa renunte la darurile lor. Tot ceea ce considerati ca este minunat în viata – muzica, poezia, filmele, sportul, râsul – ar disparea, daca ceilalti nu v-ar mai da darurile lor.
Nu va retineti, ci dati darurile voastre tuturor. Nu faceti greseala de a crede ca nu aveti daruri de oferit. Fiecare dintre voi are un dar. Insa nu comparati darul vostru cu darurile celorlalti, pentru ca nu ati putea face o evaluare corecta.
Darul vostru va aduce bucurie voua însiva si aduce bucurie celorlalti. Daca nu exista bucurie în viata voastra, asta se întâmpla deoarece voi nu va oferiti darul. Nu aveti încredere în el. Nu faceti în asa fel încât acest dar sa se manifeste în mod activ în viata voastra.
Toate darurile sunt exprimari creatoare ale sinelui. Ele reveleaza sinele. Ele darâma barierele separarii si le permit celorlalti sa stie cine sunteti voi. A crea înseamna a da forma unei constiente interioare. Aceasta constienta nu exista în lume, în modul în care o exprimati voi. Voi o exprimati într-un mod unic, autentic.
Aceasta exprimare este proaspata, cinstita, provenita din propria voastra experienta. O persoana creatoare nu primeste îndrumari din afara. Ea nu imita forme prestabilite. Ea asculta la ce spune vocea interioara.
E posibil ca sa priveasca cu atentie lumea. Chiar sa o studieze si sa o analizeze. Dar, apoi, ea interiorizeaza ceea ce vede. Preia totul si îl prelucreaza. II priveste în lumina propriei experiente. Simte totul. îsi asuma totul. Totul îi apartine. Apoi, da totul înapoi. Iar ceea ce da înapoi este propria ei viziune, perspectiva ei unica. Povestea ei.
Iar daca este o persoana cinstita, ceilalti îi vor raspunde – deoarece povestea ei va fi si povestea lor. Vor împartasi împreuna aceeasi viziune, pentru o clipa, pentru o zi, pentru o saptamâna sau chiar mai mult. Altii îi vor sprijini activitatea creatoare, sprijinul lor îi vor face munca mai usoara. Energia pe care o foloseste va începe sa se întoarca înapoi la ea. Se va simti apreciata, pe plan emotional si financiar. Este un proces frumos.
Probabil ca ati încercat acest lucru si ati cules roadele. Probabil ca înca va luptati sa va manifestati darul. „Cu ce gresesc?” va întrebati voi. „De ce nu ma sprijina universul?” Raspunsul este simplu. Fie ca ceea ce încercati sa manifestati nu este darul vostru, fie nu credeti suficient în acest dar. „Pai de unde sa stiu?” va întrebati voi. întrebati-va: „Fac eu oare acest lucru deoarece îmi produce cea mai mare bucurie, sau deoarece caut aprobarea celorlalti?”
Daca actiunea voastra nu este facuta cu bucurie, ea nu va aduce fericire nici voua însiva si nici celorlalti. E posibil sa reusiti, sau sa nu reusiti – oricum fericirea nu va fi prezenta. Prospera la toate nivelurile numai ceea ce vine, cu mult entuziasm, din inima voastra. Numai ceea ce iubiti îi va atinge pe ceilalti si va aduce pretuirea adevarata, asa cum va doriti.
Pretuirea si aprobarea sunt doua lucruri complet diferite. Pretuirea este o curgere naturala si spontana de energie înapoi catre tine, atunci când altii se simt conectati la tine si la povestea ta. Nu poti sa faci nimic pentru a grabi aprecierea, decât sa fii tu însuti si sa spui adevarul. Pur si simplu, nu poti controla ceea ce vine înapoi catre tine.
Când ai împartasit cu altii în mod autentic, se întoarce întotdeauna ceva esential. E posibil sa nu arate asa cum te-ai astepta, deoarece ego-ul tau nu cauta pretuire, ci aprobare. Goana dupa aprobare se bazeaza pe convingerea ca tu nu esti destul. Vrei ca ceilalti sa-ti dea dragostea care simti ca-ti lipseste în viata. Cautarea este inutila. Daca te simti gol pe dinauntru si cauti sa fii umplut din afara, ceilalti se vor simti atacati. Ei vor simti cererea ta de a fi apreciat ca pe o impunere. Ei vor fi respinsi sau neacceptati. Apoi, se vor simti înca si mai goliti, respinsi si abuzati.
Energia nu se poate întoarce la tine, decât daca si pâna când nu emiti energie. A emite o pretentie nu înseamna a emite energie. înseamna a emite un vid care suge energia celorlalti. El striga catre lume: „Am nevoie de aprecierea voastra deoarece eu nu ma apreciez pe mine însumi. Atâta timp cât nu te iubesti si nu te apreciezi pe tine însuti, ceilalti nu-ti vor primi darul, indiferent de cât de tare te straduesti sa-l dai.
Emiterea de energie înseamna a te lua pe tine însuti în serios, dar nu mult prea în serios. înseamna a te evalua suficient, pentru a fi dornic sa împarti cu ceilalti. Nu înseamna a-i ataca pe ceilalti cu darurile tale. Atunci când te astepti la foarte multe în privinta modului în care oamenii ar trebui sa-ti primeasca darurile, primirea lor devine aproape imposibila.
Daca-ti pretuiesti darul, nu conteaza cum îl primesc ceilalti. Chiar daca ei nu-ti dau un raspuns pozitiv, nu te vei lasa convins sa nu-l mai oferi, iarasi si iarasi. Fericirea si împlinirea personala provin din legamântul pe care-l faci cu tine însuti. Acest legamânt va fi testat tot timpul.
Iarasi si iarasi, universul îti va cere sa oferi darul, chiar si atunci când esti confruntat cu critica, scepticism sau aparenta lipsa de pretuire. Si, de fiecare data când apare respingerea, vei fi confruntat cu întrebarea: „Sa mai fac asta înca o data?”
Daca darul este neautentic, mai devreme sau mai târziu vei înceta sa-l mai oferi. îti va deveni clar ca, atunci când îti oferi serviciile, niciodata nu primesti ceea ce vrei sa primesti. îti va deveni clar ca oferirea acestor servicii este un mod prin care te pedepsesti. Asa ca vei înceta de a te mai agresa pe tine însuti, oferind un dar care nu te mai reprezinta.
Pe de alta parte, daca darul este autentic, vei învata din esecul si respingerea aparenta. Vei învata sa-ti pretuiesti mai profund darul si sa-l oferi într-un mod mai autentic. Treptat, vei înceta de a-i mai agresa pe alti oameni cu darul tau si vei începe sa creezi un mediu mai plin de iubire în care darul sa poata fi oferit si primit.
Un dar autentic va creste, pe masura ce ai încredere în el. Nu acelasi lucru se întâmpla si cu unul fals. Primul este darul Spiritului si este responsabilitatea ta sa-l îngrijesti pentru ca el sa existe. Cel de-al doilea este ceva la care ego-ul tau se asteapta si care, mai devreme sau mai târziu, trebuie sa cedeze – daca e sa apara adevaratele tale daruri.
Unul este cel care aduce pretuire, care adânceste apropierea si legatura cu ceilalti. Celalalt aduce aprobare sau respingere amândoua însemnând izolare, durere si umilinta.
Prin urmare, întreaba-te: „Oare caut eu aprobare? Umblu dupa mângâierea pe care nu vreau sa mi-o acord mie însumi? Ma iubesc si ma pretuiesc chiar acum, sau caut dragoste care sa vina de la altii – pentru ca astfel sa stiu ca totul este în regula cu mine?”
Intreaba-te: „Am eu suficienta încredere în darul meu? Sunt eu prea putin încrezator si ascund lumina din mine, sau sunt prea încrezator si îi agresez pe ceilalti cu darul meu?
Raspunsuri cinstite la aceste întrebari vor anihila orice confuzie pe care o aveti în privinta acestei probleme.
Paul Ferrini

miercuri, 21 noiembrie 2012

Noua Metafizica - BASHAR (carte)



Anuntam cu mare entuziasm lansarea unei noi carti, care ne ajuta in procesul de crestere, pe toate planurile vietii noastre. Totul merge impreuna, tot ce simtim este imbinat intr-o viziune holistica. Noi credem ca este nevoie de astfel de informatii clare, printre miile de informatii care pot mai mult sa ne incurce. Cartea se numeste Noua Metafizica si este scrisa de BASHAR, partea de metafizica fiind de fapt foarte practica, un melanj intre  spiritualitate/psihologie si ceea ce este palpabil.
 
Nu este genul de carti in care este foarte multa informatie, care de fapt nu aduce nici o schimbare, informatia nescufundandu-se in straturile profunde ale mintii. Cartea este scrisa scurt si la obiect, intr-o maniera onesta si directa, avand un limbaj diferit de ceea ce ne-am astepta de la o carte de genul acesta. Noi suntem fiinte MENITE sa traiasca in nelimitare, in lumina si iubire. Tot ce vedem in jur, toata manipularea si distrugerea din partea celor negativi (fie ca sunt numiti Illuminati, Cabala, Masoni, Guvernul Secret, etc) exista fiindca ne aflam intr-o adolescenta spirituala din care vom iesi. Astfel de carti ne imping inainte, vorbindu-ne despre natura noastra care este POZITIVA. Noi suntem fiinte pozitive ce si-au uitat mostenirea, dar a venit momentul trezirii.


Aceasta carte te ajuta si la nivel practic, sa ai relatii mai bune, sa traiesti in abundenta, sa fii o persoana iubitoare, deschisa, nelimitata, etc. Ea este scrisa din perspectiva ca metafizica devine fizica, lucru ce poate fi inteles si aici cred ca este cheia inspre a obtine ce dorim. Ceea ce lipseste nu sunt neaparat bunurile materiale, ci un anumit fel de dorinta, un impuls de a avea exact viata ce ti-o doresti. Asadar, acest tip de informatii actioneaza exact la mecanismul motivational, ajutandu-ne sa iesim din cusca 3D.

Capitolele din carte si cateva fragmente din ea:

Capitolul 1: Religia………………………………………………...pag. 5
Capitolul 2: Ştiinţa………………………………………………..pag. 19
Capitolul 3: Creativitatea………………………………………..pag. 31
Capitolul 4: Concepte Metafizice………………………………pag. 45
Capitolul 5: Reîncarnarea: Trecut, Prezent şi Viitor.......pag. 57
Capitolul 6: Conştiinţa Extraterestră…………………………pag.  72
Capitolul 7: Şablonul Metafizicii………………………………pag.  89
Glosar……………………………………………………………...pag.  100 - 120
  
"Fiţi conştienţi de faptul că toate ideile pe care voi le numiţi religie, care urmăresc să considere că oamenii au nevoie să fie conduşi, că ei valorează mai puţin decât ideea de divinitate, că ei pot fi judecaţi prin prisma ideii de divinitate, toate sunt separări în interiorul lui Tot Ceea Ce Este. Aceste idei pe care voi le numiţi religie, au legătură cu cedarea puterii unor indivizi, care fie prin sentimentul neajutorării, frică, judecată sau preamărire de sine, ar dori ca voi să le susţineţi sentimentul de a avea putere, în timp ce ei au sentimente inconştiente de lipsă a puterii. Ideile sunt perpetuate, deoarece aceşti indivizi au convingerea că sunt lipsiţi de valoare şi nu sunt o parte integrantă din Dumnezeu, separaţi de divinitatea care este dreptul lor, care este dreptul fiecăruia, de a ştii cine este cu adevărat el sau ea." Cap 1 - Religia

Analiza cu privire la religie "din pacate" inca este exacta, ea inca incurajand sentimentul de neputinta din oameni.


" Permiteţi-mi să vă spun că ştiinţa voastră s-a mândrit cu atitudinea pe care voi o numiţi scepticism. Înţelegeţi că deşi acest scepticism este o cerinţă din partea personalităţii, în momentul când creează ideea de cercetare, pentru a-şi permite să fie sigură că nu va descoperi ceea ce voi numiţi informaţie eronată, de multe ori acel scepticism crează o focalizare atât de restransă, încât el nu mai este scepticism ci pur şi simplu prejudecată. Şi încă o dată, acea prejudecată va anula abilitatea cercetătorilor de a percepe orice se află dincolo de ideile pe care le-au creat, cele care definesc parametrii a ceea ce este acceptabil, conform definiţiei voastre privind ştiinţa. De multe ori, acestea pot merge până la partea emoţională a unei fiinţe. " Cap 2 - Stiinta


Asadar cercetatorii si noi cu totii, dorim sa ne limitam perceptia pentru a vedea exact ceea ce vrem sa vedem.

" Înţelegeţi că acea cultură American-Indiană a trăit în mod conştient, atât în realitatea fizică cât şi în cea nonfizică, pe când cultura voastră Vestică, a presupus că doar lumea fizică este reală; restul fiind pur şi simplu capricii sau imaginaţie, fără a le i se acorda prea multă atenţie sau având o posibilitate de a avea un efect asupra vieţilor voastre. Acest lucru a generat şi încă generează, dihotomia dintre cele două culturi. " Cap 4. Concepte Metafizice



In Noua Metafizica Bashar face o analiza pe mai multe planuri, aratand polaritatea creata in civilizatia noastra.
 


" Libertatea de alegere a personalităţii fizice, intră în joc atunci când recunoaşteţi că deşi veţi experimenta evenimentele, pe care suprasufletul vostru alege să le trăiască în realitatea fizică, cum veţi experimenta aceste lucruri va fi în puterea liberului arbitru al personalităţii fizice. Cu alte cuvinte, dacă suprasufletul consideră că pentru a creşte, voi trebuie să umblaţi printr-un hol, atunci voi veţi umbla prin acel hol. Cum veţi umbla prin acel hol, cât timp aveţi nevoie pentru a-l parcurge, fie că mergeţi pe pereţi, pe podea, pe tavan, zburaţi, plutiţi, mergeţi de-a buşilea, în mod pozitiv sau negativ, totul depinde de libertatea de alegere a personalităţii fizice; dar cu toate acestea, voi veţi umbla prin acel hol. " Cap 5. Reincarnarea: Trecut, Prezent si Viitor

Personalitatea fizica se afla pe fundul marii, sinele superior (suprasufletul), oferindu-ne ghidare de care putem asculta. 

Dr. Chandley: Au existat mai multe informaţii privind evacuarea planetei Pământ de către nave extraterestre, în timpul celor mai grele momente, din perioada epocii transformării prin care trecem. În această perioadă, a fost spus că cei care supravieţuiesc pentru a accesa vasta cunoaştere, care există la diferitele nivele, vor ajuta la reconstrucţia planetei.

Asociaţia: Acum, înţelegeţi că multe dintre aceste predicţii sunt uneori create pornind de la ideea că voi nu recunoaşteţi nivelul, la care participaţi de asemenea în a crea această idee. Nimeni nu are de gând să vă salveze, deoarece voi nu aveţi nevoie de salvare. Voi sunteţi Dumnezeu; Tot Ceea Ce Este. Cap 6: Constiinta Extraterestra


Bashar si Asociatia lamurind o chestiune privind evacuarea planetei Pamant, noi nu avem nevoie de salvatori fie ca ei sunt ET sau oameni din guverne. Dispunem de tot ce avem nevoie pentru a trai in abundenta si deschidere fata de Tot Ceea Ce Este.

 
Si un scurt mesaj de incheiere din partea autorilor cartii:


Vă mulţumim pentru darul vostru, pentru iubirea voastră necondiţionată în creaţia voastră aşa cum sunteţi voi, pentru permisivitatea voastră şi dorinţa de a interacţiona, pentru dorinţa voastră de a crea. Vă iubim adânc din fiecare parte a fiinţei noastre. Noi vom comunica încă o dată cu voi, deşi printr-o altă faţetă a fiinţei noastre. Cap 7 - Sablonul Metafizicii

Cartea Noua Metafizica este disponibila atat in format fizic cat si in format electronic. Pentru formatul fizic, pretul este de 25 de lei plus taxe postale, pentru formatul electronic pretul este de 10 lei. Pentru comenzi, trimiteti va rog un mail la nagymelinda3@yahoo.com, cu numele vostru, adresa fizica, cate exemplare doriti si codul postal, specificand blogul atingereaiubirii. Pentru formatul electronic, trimiteti un mail tot la acea adresa si va vom spune contul in care se trimit banii.

marți, 20 noiembrie 2012

Reseteaza priorităţile

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …

…că acum poate este un moment bun pentru a-ţi reseta priorităţile. Decide din nou ce este important pentru tine.
Dacă a trecut ceva timp de când ai analizat asta, poate ar trebui să te opreşti  din ce faci şi să priveşti la asta astăzi. Ce este cu adevărat important chiar acum? CINE este cu adevătat important chiar acum? Du-te şi fă asta. Mergi exact la asta. Pune asta în capul listei pentru astăzi. Fă-o acum. Fă-o acum.


Cu dragoste, prietenul tău, 

Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Portalul: 20-22 decembrie 2012

Dragi cititori,

in continuarea mesajului precedent despre portalul din Decembrie 2012, luand in considerare si informatiile care au sosit de atunci, inclusiv in cadrul evenimentului pe care l-am organizat cu ocazia venirii lui Sal Rachele la Bucuresti, veti gasi aici o sinteza a ceea ce este important de stiut, ca sa va puteti pregati sa beneficiati cat mai mult de fereastra cosmica.
  • Portalul: 20-22 decembrie 2012
  Ati citit probabil materialele de pe site si din cartile care au aparut la editura Proxima Mundi si Christalin si aveti o idee despre ceea ce semnifica portalul din 21 decembrie 2012. Daca nu, exista inca timp sa va informati pentru a avea baza de cunoastere necesara celui mai bun mod de a actiona.
In esenta, pe perioada celor 3 zile, 20 - 22 Decembrie 2012, datorita energiilor cosmice de magnitudine foarte mare ce vor fi directionate catre Pamant ca urmare a alinierii sale precesionale cu zona Centrului Galactic, potentate de alte energii care sunt transmise prin Soare (vezi Saltul Galactic), vor avea loc schimbari de mare amploare pentru planeta si pentru toate formele de viata de pe ea. Nu voi relua tot ceea ce puteti gasi la sursele indicate mai sus, dar trebuie stiut ca energiile care sosesc vor amplifica de sute de ori forta de viata si ceea ce avem in constiinta.
In cazul in care constiinta noastra este majoritar in Lumina, amplificarea ce va avea loc va tinde sa dizolve negativitatea din noi si rezistenta fata de energiile schimbarii si vom evolua pe o treapta spirituala superioara, impreuna cu planeta care a ales deja acest lucru.
In cazul in care constiinta este dominant negativa, negativitatea va fi si ea amplificata, ceea ce va duce la involutia acelui suflet si la dinamici distructive, culminand cu parasirea corpului fizic intr-un interval de pana la doua decenii.
Ceea ce doresc sa subliniez este ca atat energiile si constiintele pozitive cat si cele negative vor fi amplificate de sute de ori pe perioada celor 3 zile.
Energiile vor incepe sa creasca accentuat din data de 12 Decembrie 2012 (12-12-12) iar pe perioada 20-22 Decembrie 2012 se vor amplifica dramatic.
  • Pozitionare
Avand in vedere cele de mai sus, este recomandabil ca pe parcursul celor 3 zile (20-22 Decembrie) sau macar pe 21 decembrie sa parasiti zonele aglomerate precum orasele si sa va duceti in zone linistite, de preferinta montane, sau in zone in care stiti ca se afla linii de camp energetice sau vortexuri (exemple: MunTii Bucegi, Retezat, Piatra Craiului, zona Bran, Sinca Veche. Apuseni, Maramures si altele). Pot fi de asemenea vortexuri si linii de camp de magnitudine mare, din alte tari (Peru, Mexic, California, Sedona, UK, Egipt..)
Energiile cosmice vin din zona Centrului Galactic, sunt mixate cu cele ce sosesc prin Soare si infuzate in campul planetar pe la poli, apoi prin liniile de camp si vortexurile energetice, apoi pe intreaga planeta, cu efect mai pronuntat la inaltimi.
Daca nu puteti sa va luati liber in cele 3 zile si ramaneti la oras, folositi foarte multa protectie si incercati sa meditati cat mai mult, in pace, preferabil mai multi daca aveti compatibilitate.
Daca luam ca exemplu Bucurestiul, este estimata constiinta colectiva ca fiind 75% negativa. In cele 3 zile, aceasta negativitate va fi amplificata si va tinde sa inunde orasul din punct de vedere energetic. Exista aproximativ 200 (poate mai mult la data respectiva) de suflete in Bucuresti care vibreaza in constiinta la nivel 5D sau mai sus. Este insuficient pentru a contracara negativitatea, asadar este preferabil daca locuiti in orase sa procedati dupa cum e recomandat mai sus.
Vaile orientate catre sud, sud est (spre soare) sunt foarte bune pentru meditatii in acele zile si activitati in aer liber (dansuri, ritualuri, plimbari).
  • Precautii
Perturbatiile electromagnetice din cele 3 zile este probabil sa genereze probleme pentru sistemele de telecomunicatii pe Pamant, ceea ce, in era noastra tehnologizata, propaga efectele in mod imprevizibil. Cu alte cuvinte, fara panica (nu se va intampla cred nimic dramatic in acele zile), este bine sa aveti resurse banesti in numerar la dispozitie (automatele bancare si bancile este posibil sa aiba probleme in functionare), sa evitati sa depindeti de telefonul mobil, calculator sau alte mijloace electronice. Dupa cele 3 zile, probabil ca efectele perturbatiilor se vor remedia relativ repede, deci e posibil ca cei mai multi oameni sa nici nu isi dea seama ca s-a intamplat ceva iesit din comun, precum trecerea planetei intr-o stare de constiinta aferenta unei dimensiuni mai inalte.
  • Co-creatie
In timpul celor 3 zile, forta gandurilor noastre va fi amplificata de sute de ori. Dupa cele 3 zile, planeta va ajunge in constiinta dominanta 4D, dimensiunea gandului care se manifesta rapid. Asadar, este recomandabil ca in cele 3 zile sa va concentrati forta gandului pe realitati pe care alegeti sa le mainfestati. Nu implicati alte persoane in ceea ce alegeti sa manifestati, ci numai pentru voi, pentru a evita incalcarea liberului arbitru. Ca sa fiu mai clar, daca va doriti o relatie de cuplu, nu vizualizati o perosana anume pentru aceasta, ci vizualizati la modul general un suflet care este optim pentru voi, are toate calitatile necesare astfel incat sa va simtiti impliniti impreuna. Fara nume, fara detalii precise.
Pentru planeta, pentru familie si prieteni puteti vizualiza ca cel mai inalt bine al lor sa se implineasca, dar nu dati detalii de genul: "copilul meu sa urmeze medicina", "fata mea sa se casatoreasca la 27 de ani". Lasati asadar spatiu pentru liberul arbitru al celorlalti.
Vizualizati o planeta a abundentei, pacii si bucuriei, cu Centre de Lumina conectate intr-o retea de Lumina pe toata planeta, cele mai frumoase imagini ale Erei de Aur asa cum o vedeti.
Apoi, pe timpul celor 3 zile si dupa aceea (Planeta va deveni majoritar 4 D), tineti cont de expresia "aveti grija la ceea ce va ganditi, s-ar putea sa vi se indeplineasca". Planeta va fi in dimensiunea gandului manifest si creativitatii.
Daca sunteti implicati in crearea de Comunitati Spirituale, vizualizati cum acestea se manifesta rapid, in armonie si pace, abundenta, autosustenabilitate: surse de energie alternativa precum panouri solare, eoliene, hidro, energie libera; recolte bogate; sisteme de invatamant moderne, spirituale pentru copii; temple si scoli ale misterelor; oameni sanatosi si sisteme de sanatate holistice, in armonie cu Legile Divine; interactiuni benefice cu civilizatii de Lumina, benevolente.. Esential, in plus fata de mijloacele necesare existentei pentru Comunitati, vizualizati Procesul manifestarii lor abundente, in Pace si Armonie, Creativitate, Bucuria de a trai. Procesul este acea dinamica energetica ce sustine abundenta vietii. Altfel, poti avea de toate dar sa nu stii ce sa faci cu ele..
  • Spiritualitate
Pe parcursul celor 3 zile, se recomanda meditatii, vizualizari, ritualuri benefice, dansuri si exercitii fizice (pentru ca energia foarte mare sa curga prin corp, nu sa stagneze). Sunt date detalii si in mesajul anterior pe aceasta tema: , vizualizarea Luminii Aurii, meditatia gratiei Kundalini.
Se pot folosi piramide de cupru pentru meditatie (atentie la dimensiuni, preferabil dimensiunile piramidei din Giza, cu aproximatia de rigoare). La piramidele din cupru, daca meditati in ele, este important ca plexul solar sa se afle cu aproximatie la 1/3 din inaltimea piramidei, fata de sol. Aceasta se poate in general realiza daca va asezati pe un scaun in interiorul piramidei (depinde si de cat de inalta este). Oricum, arcturienii sugereaza sa nu stam mai mult de 20 de minute in interiorul unei piramide de cupru, fara sa luam o pauza de macar 2 ore, pe parcursul celor 3 zile (vedeti mesajul precedent cu recomandari). Cristalele purificate si programate benefic sunt ajutoare foarte bune.
Exercitiile de respiratie sunt recomandate. De exemplu: se inspira cam 7/8 din capacitate apoi se expira imediat cam 7/8 din capacitate, intre 10-20 ori pe minut. Exista persoane care pot avea ritmuri mai lente de respiratie (yoghine), fiecare isi poate gasi ritmul optim, dar important este sa respirati adanc si profund, in ritmul confortabil si, mai ales, constient.
  • Concluzie
Dragi cititori, experientele din cele 3 zile vor fi profunde si fara precedent pentru toti cei care au ales sa evolueze spiritual. Va fi si primul portal al ascensiunii pentru un numar de suflete. Nimic nu va mai fi la fel (desi marea majoritate a oamenilor inca va crede ca e asa) pentru noi, in sensul Divin al cuvantului. Nu uitati insa, vantul ne va bate puternic in panze, dar este foarte important cum le orientam. Vom manifesta Iubire, Compasiune, Gratitudine, Geniu Creativ orientat catre cel mai inalte bine al tuturor ? Eu asa vizionez si atunci vom fi pe directia fluxului cosmic Divin si al Planului Divin pe care bunul Dumnezeu il are pentru noi.
Ma bucur daca informatiile cuprinse aici va pot fi de folos si vizualizez ca cel mai inalt bine sa se petreaca pentru noi toti.
Adrian

luni, 12 noiembrie 2012

Doar ceilalti sunt responsabili pentru felul cum te percep…

” Cineva îţi spune că eşti frumoasă. Cea care credeai că eşti este măgulită. Tu observi asta. Altcineva spune că, în realitate, eşti o scorpie (adică ai 3 planete disonante în Scorpion) . Eşti afectată la un nivel, liniştită la altul. Dacă nivelurile n-au fuzionat, poţi răspunde cu calm: “Ei bine, la ce te aşteptai de la un adevărat Scorpion cu Pluton pe Ascendent?” Ai dezactivat butoanele. Celălalt te jigneşte, te umileşte, te scuipă şi tu poţi zâmbi. Nu-ţi surâde genul acesta de libertate? E posibil, e chiar la îndemâna ta. Aşa eşti tu în mod natural, împăcată şi fericită, când nu îţi imaginezi că eşti altfel. Nu te mai chinui să obţii aprobarea, simpatia, medaliile sociale. Te poţi face de râs, îţi dai voie să fii ridicol şi eşti primul care se amuză.
Unde s-a dus puterea imensă pe care ceilalţi o aveau asupra ta? Le-ai retras-o. Puterea pe care ei o aveau era puterea pe care tu le-o dăduseşi. Ai reechilibrat situaţia. Fiecare cu puterea lui! Eşti fericit să fii aşa cum eşti. Chel, sărac, rubicondă, slabă, vulnerabilă, nătâng, handicapată, fără facultate, fără master, de condiţie socială modestă, fără vile în Băneasa, bâlbâit, nu prea sociabilă, etc. Tu eşti şi nu eşti aşa. Aceste caracteristici există, evident, dar nu te definesc.
Neavând limite, tu eşti sau poţi fi în toate felurile, ceea ce este echivalent cu a spune că eşti vid sau nedeterminat. Lao Zi spune: “Există ceva înaintea cerului şi pământului. Cât calm! Cât gol! Stă singur, nu se schimbă, se manifestă pretutindeni. Poate fi considerat izvorul pentru orice există. Nu-i cunosc numele aşa că îl voi numi Tao”.
Eşti de neatins. Toată vulnerabilitatea ta a rămas undeva la periferie. Prestigiul social, succesul, respectul comunităţii sau grupului de apartenenţă forţa acestor manipulări s-a evaporat. Deoarece nu te mai identifici cu o imagine, nu mai ai nici o etichetă de apărat. Poţi măcar să visezi la asta? Cineva te priveşte dispreţuitor dintr-un Jeep şi tu îi faci cu mâna din Trabant. Ziarele spun că eşti un pervers sexual şi tu inviţi jurnaliştii la o cană cu ceai. Familia crede că ai căzut sub influenţa nefastă a anturajului şi tu îi împrumuţi să-şi pună termopane.
Pe partea cealaltă, dacă nu îţi mai iroseşti energia încercând să aperi etichetele, o poţi investi cu adevărat în ceva creator sau valoros. Câinii latră, caravana trece. Sau, conform Luca 6, 44: “Căci orice pom se cunoaşte după roadele lui. Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini”. Ceea ce cred ceilalţi despre tine este în totalitate problema lor. Ei nu se raportează la tine, ci la imaginea pe care o au despre tine, iar tu ai înţeles pentru totdeauna că nu eşti o imagine. Ei sunt responsabili pentru felul cum te percep. Te resping pentru ceea ce cred că eşti, tot aşa cum te ridică în slăvi.
Vei încerca să trăieşti la înălţimea aşteptărilor sau te vei strădui să-ţi îmbunătăţeşti imaginea? Nu. Ai lucruri mai bune de făcut. Psihologic vorbind, una din binefacerile constientizarii este că nu mai depinzi emoţional de nimeni. Nimeni nu te mai poate face fericit deoarece tu eşti deja fericit. Ce libertate extraordinară e asta! Să le dai drumul din strânsoare oamenilor pe care îi iubeşti. Mai mult decât atât. Să îi ajuţi să devină mai liberi, să-i sprijini să evolueze fără să te lipeşti de ei, să îi fixezi sau să le smulgi promisiunea că vor rămâne cu tine.
Experimentează pentru o zi cum e să trăieşti fără aşteptări. Ţi-ar plăcea ca fiul tău să te iubească. Dar el nu te iubeşte. O iubeşte doar pe soţia ta (mama lui). Iată ceva cu care poţi trăi liniştit, o realitate la care te poţi adapta. Nu te aştepţi ca fiul tău să te iubească în virtutea faptului că îi eşti tată. Natura umană este atât de surprinzătoare. Tu ai grijă de el pentru că simţi această nevoie, dar el nu e obligat să răspundă similar. O să te bucuri dacă o va face vreodată. Până atunci, te bucuri să îţi exprimi propria iubire fără să aştepţi nimic în schimb.
Eşti femeie. Îţi place un anumit bărbat. Îi oferi afecţiunea ta, îl sprijini în proiectele sale. Dar nu ai aşteptări. Te-ai bucura să vină şi el în întâmpinarea ta, să îţi împărtăşească sentimentele. Dar el nu face asta. Iar tu nu suferi. E de necrezut, nu-i aşa? Nu suferi pentru că eşti focalizată pe ceea ce dăruieşti şi nu pe ceea ce nu primeşti. Aceasta nu este negare. Tu cultivi această relaţie nu pentru a primi, ci pentru a oferi. Este ca atunci când te trezeşti fericită într-o dimineaţă şi îi zâmbeşti unui necunoscut în drum spre birou. Nu te aştepţi ca el să-ţi întoarcă zâmbetul. Bucuria ta a fost să oferi.
Fericirea pe care eu o asociez cu starea de constientizare este fără început, fără cauză. Ea exista acolo din totdeauna, însă doar acum ai binevoit să o guşti. Şi pentru a înţelege în ce fel nu presupune un Eu, evocă o activitate pe care o realizezi cu foarte multă plăcere. Ce se întâmplă atunci? Uiţi de tine. Nu ştii când trece timpul. Dacă te durea ceva înainte de a începe respectiva activitate, pe parcursul derulării ei nu mai simţi durerea. Sper că în viaţa ta există măcar o activitate de acest tip! Altfel e mare pocinogul. “
Adrian Nuta

duminică, 11 noiembrie 2012

Invitatie sa MEDITAM IMPREUNA

MEDITATII...

Ca unul care, de foarte multi ani, are PRACTICA meditatiilor zilnice, si nici azi nu se simte tentat sa spuna "eu sunt intr-o stare meditativa permanent, deci nu mai meditez", convins ca starea meditativa fireasca se adapa mereu din practica, ca si multi alti parametrii ai Fiintei, fac azi aceasta postare.
Aici, la Timisoara, noi meditam de mai multe ori pe zi acum, meditatii foarte puternice si in frecvente foarte inalte. Desigur multi ni se alatura in meditatiile de acum "clasice", de la ora 21, dar este posibil ca unii sa aiba dorinta de a ni se alatura si in altele. Ca atare Silviu a avut initiativa de a crea un grup pe facebook destinat sincronizarii amatorilor, aflat pe linkul:
facebook
Postarea aceasta o fac din doua motive, unul fiind popularizarea grupului si un al doilea faptul ca azi incarc niste arhive de muzica inalt vibratorie, iar linkurile de download le pun pe acest grup. Desigur in zece zile ele expira si eu nu ma mai ocup de urcarea lor iarasi. Tot prin intermediul facilitatilor facebook sper sa pot face publice orele, aleatoare, cand aici au loc meditatii.
Acestea fiind zise, doresc bun venit tuturor amatorilor de meditatii.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Solar Fields - Sombrero [HD]

Iubeste-ti frica!


Inscaunarea Scorpionului la putere a inceput sa suceasca mintile. Vad ura si dezbinare. S-au activat procese de constiinta si rani ascunse din subconstient. Apar tot mai multe mesaje de rupere, distrugere, cu promisiunea unor noi inceputuri la orizont.
Va recomand sa adoptati postura de martori, de observatori detasati fata de tot ce va trece prin preajma.
Scorpionul antreneaza razboinicul din noi. De aceea, simt nevoia sa reamintesc faptul ca Scorpionul nu inseamna distrugere. Scorpionul inseamna TRANSFORMARE.
Daca rupem, plecam, trantim usa, parasim, abandonam, iesim din ecuatie, nu facem decat sa fugim. Adica repetam tipare din trecut. Facem ce am mai facut si alte dati. Periculos este ca cei ce au exersat asta ii invata si pe altii ca e solutia cea mai sigura.
Iesirea, incheierea, ruptura nu aduc acum decat frectii la piciorul de lemn. Scorpionul ne invata sa trecem prin tot ceea ce ne doare fara sa fugim. Scorpionul ne indeamna sa aducem o calitate superioara vietii si relatiilor noastre. Iar asta nu putem face decat vindecand ranile trecutului.
Inteleg acum intrebarea daca vine sfarsitul lumii pe 21 decembrie. Deja sunt semne apocaliptice. Unii zic gata, a venit sfarsitul, incepe viata cea noua. Oare? Bagand gunoiul sub pres? Tot ce iese la vedere te ajuta sa mergi mai departe. Pentru ca incetezi sa te mai lupti. Nu poti nega ceea ce este evident. Iar constientizand ce ti-a facut rau, stii ce te doare. Ai un diagnostic. Stii ce tratezi.
Oricine vrea sa termine cu suferinta nu face decat sa o mascheze. Si sa-i dea putere. Orice sfarsit al suferintei este intr-adevar un nou inceput. Tot pentru suferinta. Eliberarea vine numai prin constientizarea si eliberarea de tiparele vechi.
Astrele spun acum: “Transforma-te!”. Iubirea nu poate sa apara acum decat infruntand cele mai mari frici! Sa le primim si sa le luam in brate!

Cu cat fugi de frica, cu atat te va prinde mai repede din urma!

Iubeste-ti frica si vei invata sa iubesti!
 

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

12 motive sa-l iubim pe Saturn in Scorpion

Cu surle si trambite, Saturn a facut pasul in zodia Scorpionului pe 5 spre 6 octombrie 2012. El va zabovi aici cam doi ani si jumatate, in doua etape: pana pe 23 decembrie 2014, iar apoi intre 15 iunie si 17 septembrie 2015.
La urma urmei, un eveniment care se repeta la aproximativ 28 de ani, adevarat, insotit de data aceasta si de mersul Nodului Nord prin Scorpion pana in februarie 2014.

Sa ne concentram pe darurile acestui tranzit:

1.    “La bine”, dar si “la greu”

Poate principalul merit al trecerii lui Saturn in Scorpon este acela de a fi eliberat ringul din Balanta. Trei ani de zile planeta s-a aflat in exaltare si a turnat gaz pe foc in toate relatiile. A pus sare pe rana, a apasat cu degetul acolo unde durea mai tare, a adus gustul dezbinarii, a exagerat reactiile si a anihilat autocontrolul, sporind rata divorturilor. Cine a trecut cu bine testul relatiilor din ultimii trei ani de zile, atunci poate sa rasufle usurat. Acolo unde oamenii au ramas pe pozitie, fie ca e vorba de partener, parinti sau prieteni, inseamna ca relatia s-a dovedit a fi scrisa in stele.
Cu Saturn in Scorpion, pornim la drum cu oamenii care ne reprezinta cu adevarat. In majoritatea cazurilor, s-a produs deja o curatenie generala in viata noastra, iar anturajul a fost reformat total. Nodul Nord ajuta si el in continuare la definitivarea acestei faze. Saturn in Scorpion ne ajuta sa punem oameni in locurile ramase goale in viata noastra. De acum inainte, nu mai atragem langa noi persoane dispuse sa ne faca pe plac sau pe care dorim noi sa le impresionam, sa le ademenim si sa le tinem aproape ca sa avem niste avantaje. Saturn in Balanta a aratat fata celor care ne-au fost alaturi numai “la bine”. Saturn in Scorpion ii va aduce langa sufletul nostru pe cei dispusi sa ne insoteasca in calatorie “la bine si la greu”.

2.    Iertam sau suferim

Saturn in Balanta ne-a trecut dincolo de aparente. Am avut ocazia sa intelegem ce cauta anumiti oameni in viata noastra. Mai mult, ne-am putut da seama ca exista in noi ceva ce a atras si a tinut langa noi personaje care, de-a lungul timpului, ne-au facut rau. Saturn in Balanta a atins profunzimea relatiilor, deseori intr-un mod dureros. Saturn in Scorpion iubeste aceasta profunzime. Avem timp sa dizolvam de acum inainte durerea si sa iubim profunzimea. Nu ne-au durut, de fapt, decat iluziile in care am trait. In momenul in care fiecare om si-a aratat fata a dezgropat in noi parti pe care nici nu stiam ca le avem. Am izbucnit, am clacat, am disperat, dar am dat de fundul prapastiei. Mai jos de atat nu se putea. Saturn in Scorpion ne ajuta in procesul de vindecare. Mai sunt de constientizat tipare mentale si de comportament care ne tin blocati in trecut si care ne trag inapoi, dar vibratia Scorpionului ne da puterea sa stam fata in fata cu fricile noastre, cu rusinea si cu vinovatia.
Odata ce inconstientul a rabufnit, inseamna ca el a fost adus in lumina constiintei. Cu Saturn in Scorpion ne dam seama exact de ce am suferit, cate rani de care nici n-am stiut salasluiau in adancul nostru. Constientizand de unde ni se trage, ni se deschide o perspectiva unica: invatam sa-i iertam pe toti cei care ne-au afectat negativ, sa ne iertam trecutul, mai ales sa sa ne iertam pe noi pentru tot ce am facut si am permis sa ni se faca, ori suferim in continuare.

3.    Adio victimizarii!

 
Saturn in Scorpion ne aduce fata in fata cu deplina responsabilitate a propriei vieti. Avem aproape trei ani inainte ca sa ne dam seama ca tot ceea ce generam se intoarce spre noi. Totul depinde de nivelul de energie pe care alegem sa functionam. Daca emitem negativism, primim instant si mai multe motive sa ne plangem. Suntem ajutati sa constientizam ca toate gandurile si actiunile indreptate impotriva altora se intorc la noi ca un bumerang. Saturn in Scorpion ne poate ajuta intr-adevar si sa facem greseli pana se revarsa paharul: sa-i condamnam pe altii pana ne cocosam cu totul; sa dorim raul altuia pana nu mai putem sa ne plangem nici noi de mila.
Saturn in Scorpion ne ajuta sa ne saturam de suferinta si de rautate, pentru a pune in loc lumina si iubirea. Indemnul biblic de a intoarce si celalalt obraz va fi de mare actualitate. Nu inseamna insa nicidecum ca trebuie sa stam si sa induram sa fim calcati in picioare. Inseamna a nu dori raul nimanui, a te ruga pentru cei ce te-au facut sa suferi si a evita compania vampirilor energetici (cand intorci obrazul inseamna ca te uiti in alta parte, deci nu mai dai atentie “calaului”, evitand astfel si ca tu sa devii “victima”).

4.    Se separa graul de neghina


Scorpionul este zodia care nu cunoaste jumatatile de masura. Iar Saturn este una din cele mai categorice si radicale planete. Ce potriveala! Tot ce este ambiguu, voalat, nesincer va iesi la suprafata pentru a fi lichidat. Chiar daca unele adevaruri dor, macar vom sti cum ne pozitionam. Nuantele tind sa fie eliminate din vietile noastre.
Nu va fi loc decat pentru doua alegeri: da sau nu, alb sau negru. Saturn in Scorpion ne provoaca sa fim mai fermi pe pozitie! Poate vom mai da a doua sansa, dar a treia in niciun caz! Vom refuza sa ne mai amagim, evitand astfel dezamagirile. Vom fi mai putin dispusi sa luptam pentru cauze pierdute! Vom face mult mai clar diferenta intre bine si rau, intre ce se cuvine si ce nu se cuvine, intre ce trebuie si ce nu trebuie.
Saturn in Scorpion este ca o sita care cerne malaiul si indeparteaza pleava. In Balanta, Saturn ne-a atras atentia ca, daca facem pe plac, mentinem relatiile pe o pista falsa si pastram gunoiul sub pres. In Scorpion, Saturn se afla pe taramul lui Marte, guvernatorul traditional al acestei zodii. In orice fel de relatii, intelegeri, colaborari, contracte se va aplica proverbul “ce e-n gusa si-n capusa”.

5.    Intuitia salvatoare

Gandurile si planurile ascunse, manipularea, nevoia de control, dorinta de a ne folosi de altii si dorita altora de a se folosi de noi vor deveni evidente! Saturn in Scorpion amplifica perceptia asupra lucrurilor si ne poarta pe taramul intentiilor. Vom avea capacitatea de a citi mai usor printre randuri si de a ghici ceea ce ne pandeste in spatele vorbelor frumos ambalate.
Sa nu uitam ca Scorpionul reprezinta locul de exaltare al lui Uranus. Intuitia va fi o calitate pe care o vor dobani chiar si cei care se indoiau pana acum ca ar exista si altceva in afara de materie. Vom “mirosi” mult mai usor incercarile de a fi trasi pe sfoara ori de a fi indusi in eroare. Vom fi mai greu de manipulat, de mintit in fata, de pacalit, de trisat. Ne vom dezvolta un talent special: acela de a vedea dincolo de zambete! Ne va fi mai usor sa simtim ce simte si ce crede celalalt. Nu prea ne vom putea ascunde, cu greu va putea cineva sa disimuleze fara sa fie demascat sau banuit, asa ca sinceritatea va deveni un criteriu de evaluare in toate relatiile. Intuitia ne va spune cu cine avem de a face. “Tradare, tradare, dar sa stim si noi!”. Intuitia ne salveaza de naivitate. Si culmea e ca, sub Saturn in Scorpion, sunt de asteptat piste false tocmai ca sa fim pusi la incercare. E posibil sa avem parte de promisiuni “desarte”, de ispite, de iluzia imbogatirii facile (de tip Caritas), de masca unor servicii “dezinteresate”. Cine “pune botul” (pardon de expresie!) inseamna ca a picat examenul lui Saturn.

6.    Ai grija ce-ti doresti!

Scorpionul este recunoscut ca fiind cea mai puternica dintre zodii. In traducere, inseamna ca e zodia care poate sa duca cel mai mult, sa treaca prin cele mai dure provocari. Asta si datorita unui sado-masochism tipic scorpionic, ce vine din credinta ca “viata e grea”. Scorpionul atrage deseori conditii foarte dificile tocmai pentru a demonstra ca face fata. Saturn in Scorpion ne poate pune la incercare, ne poate trece prin situatii grele, prin probe ale inimii sau prin austeritate financiara.
Prezenta lui Saturn in Scorpion echivaleaza cu urmatoarea rugaciune facuta catre Dumnezeu: “Doamne, da-mi putere!”. Iar Dumnezeu iti da ceea ce-i ceri, dar sub o alta forma. Iti da un eveniment prin care sa-ti dai seama cat de puternic esti. Saturn in Scorpion ne poate testa limitele, ne poate face sa exersam capacitatea de a rezista in conditii extreme. Saturn in Scorpion face din noi niste supravietuitori, indiferent de presiunea la care suntem supusi. Orice am trai, indifrent cat de greu ar fi, facem fata. De asta sa n-avem grija!
Mai bine sa ne ingrijim de ceea ce gandim! Decat sa credem ca viata e grea si sa demonstram cat de puternici si adaptabili suntem noi, mai bine ascultam avertismentul lui Saturn, carre ne sopteste ca suntem deja puternici! Cine se simte slab si neajutorat, cine se victimizeaza, o sa primeasca experiente care sa-l “cocoseze”, prin care sa se convinga ca rezista si ca nu e deloc asa de slab pe cat credea. In loc sa ne plangem, mai bine sa fim recunoscatori pentru ce avem deja!

7.    Ma descurc in orice situatie


Apropo de convingerile care ne guverneaza viata, este momentul sa impartasesc o greseala personala pe care am constientizat-o de curand. Eram setat sa demonstrez ca “ma descurc in orice situatie”. Si ca sa primesc conformari pentru acest adevar al vietii mele, nu putine au fost situatiile in care aveam impresia ca primesc mai mult decat pot duce.
Saturn in Scorpion vine si ne zice: Nu va sabotati singuri, oameni buni! Nu va vedeti mai mici decat sunteti! Renuntati la incrancenarea si la indarjirea cu care doriti sa va dati mari si tari! Avem sansa de a renunta la conceptia ca viata este o lupta care pe care sau, mai grav, o lupta pentru supravietuire, unde e loc numai pentru cei mai buni! E loc sub Soare pentru toata lumea, asta avem de invatat. Nu e cazul sa ne facem viata mai grea decat ni se pare noua ca este. Nu avem nimic de demonstrat, e cazul sa lasam lucrurile sa se intample. Trebuie sa redescoperim frumusetea si bucuria.
Saturn in Scorpion valorizeaza sloganul Jocurilor Olimpice: “Important este sa participi, nu sa castigi”. Daca viata e un meci de fotbal, atunci sa jucam de placere, de dragul jocului, nu pentru performanta sau pentru stabilirea vreunui clasament. De castigat, fiecare dintre noi va castiga ceva.

8.    Renuntarea la control

Daca suntem pregatiti sa ne desclestam, sa ne descretim fruntile, sa ne relaxam pumnii stransi, s-ar putea sa avem o supriza de proportii! In momentul in care acceptam ceea ce ni se intampla ca pe un dar divin, lucrurile s-ar putea sa se aseze mai bine decat am fi putut noi vreodata sa le asezam cu efort. Saturn in Scorpion mai pune o intrebare retorica: Ce ai de pierdut daca lasi Universul (daca-l lasi pe Dumnezeu) sa lucreze pentru tine?
Cea mai avantajoasa pozitie pe acest tranzit este cea de spectatori la propriile vieti! Trebuie sa avem curajul de a ne abandona, de a ceda fraiele, de a primi ceea ce se indreapta spre noi fara a opune rezistenta. Cu cat vom incerca sa inotam impotriva curentului, cu atat  ne vom scufunda mai abitir. E suficient sa fim pe faza, sa prindem oportunitatile, sa facem virajele care ni se deschid in fata.
Se pare ca cea mai buna strategie este aceea de a fi deschisi la ce primim. Desigur, pentru cei obisnuiti sa controleze totul, mai ales vietile altora (la ce ora? cum? de ce? cu cine?), nu va fi deloc comod, iar pierderile materiale sau umane sunt previzibile. Dar cine este pregatit sa se vindece de control este pregatit sa-si vindece intreaga viata.
Probabil cea mai puternica rugaciune pe acest tranzit este una dintre cele mai scurte, simple si cunoscute: “Doamne, faca-se voia ta!” Atat!

9.    Sa dai totul, ca sa primesti totul

Ne reamintim si ca Nodurile Lunare sunt in tranzit pe axa Scorrpion-Taur. Saturn vine sa accelereze lectiile Scorpionului si sa ne verifice daca facem ceea ce trebuie. Iar ceea ce se cere de la noi in urmatorii ani este daruirea totala! Desprinderea de materialism, de bani si bunuri, de atasamente, de orice fel de posesiuni devin prioritare. Ne aflam intr-un punct de schimbare a sistemului de valori. Cine se raporteaza la cat are sau cine formeaza relatii in functie de cat au ceilalti se afla pe un drum gresit. Nu mai conteaza cat avem, totul se masoara de acum in cantitatea de suflet. E momentul sa daruim totul, pentru ca in sfarsit sa ne dam seama ca tot ce dam se intoarce la noi sub o alta forma. “Daruind vei dobandi” este titlul unei carti de Nicolae Steinhardt.
Ca parinti, suntem in siuatia de a pune pe primul plan interesele copiilor si nu pe ale noastre. Profesorii sunt obligati sa dea toata informatia pe care o detin, fara teama ca discipolii nu cumva sa se ridice deasupra lor. Acestea vor fi criteriile de evaluare ale lui Saturn. Ai dat totul sau ai pastrat ceva pentru tine?
Tot ce tinem pentru noi se intoarce impotriva noastra! Saturn in Scorpion ne invata sa daruim neconditionat!

10.    Transformarea totala

Saturn este, la urma urmelor, acasa si la Pluto, deci in zona unde tot ceea ce nu trebuie sa mai existe in vietile noastre e pe cale sa dispara. Saturn in Scorpion inchide exact acele usi care trebuie sa se inchida in viata noastra, dar ne pregateste pentru un salt urias. Avem nevoie sa ne infruntam intr-adevar si teama de necunoscut. Pentru ca tot ceea ce insemna pentru noi confort si siguranta e posibil sa capete alte conotatii. Cu Saturn in Scorpion e ca si cum ne-am afla in camera noastra, intr-un spatiu pe care il cunoastem bine, in care totul este familiar. Si, dintr-o data, se stinge lumina, se face intuneric deplin. Panica e inevitabila, dar cand se lumineaza din nou incaperea ne trezim in alta parte, intr-un loc nou, plin de promisiuni, cu care va trebui sa ne obisnuim si in care vom invata sa ne simtim bine cu noi insine.
Suntem intr-o calatorie pe care o facem nu cu trupul si cu altcineva de mana, ci cu sufletul, pe cont propriu. Primim un botez astral, se face lumina in trecutul nostru, ies din noi umbrele, pe care e nevoie sa le acceptam si sa le iubim. Pe parcursul tranzit, vom fi nou-nouti, ca niste bebelusi care abia invata sa mearga in viata cea proaspata. Credinta este singurul nostru aliat. Nu trebuie decat sa avem curajul sa ne desprindem si sa pasim fara sprijin. Cum am citit undeva, probabil daca pasarile si-ar da seama ca zboara in timp ce sunt in aer, s-ar speria si s-ar prabusi. Saturn in Scorpion ne invata sa zburam si ne ajuta sa uitam ca, de fapt, suntem in zbor.

11.   Criza de identitate


Tranzitul lui Saturn prin Scorpion este puternic stimulat de trecerea lui Pluto prin Capricorn. Pluto este guvernatorul modern al Scorpionului, in timp ce Saturn este stapanul Capricornului. Practic, avem un schimb de proprietate, iar cele doua planete se cheama ca sunt in receptie mutuala. Se considera ca, pana in 2015, Saturn si Pluto isi unesc fortele intr-un efort comun. Si chiar daca sunt considerate planete “malefice”, stim bine ca minus cu minus da plus.
Aceasta relatie ne inlesneste procesul de transformare personala, pentru ca alegem constient sa eliminam din vietile noastre tot ceea ce ne ingradeste ori ne impovareaza. Suntem in plin proces de redefinire a personalitatii, ne dam seama cine suntem, cine vrem sa fim si cine nu vrem sa fim. Tot ce stiam despre trecutul nostru, despre originile noastre e nevoie sa se clarifice. Nu intamplator exista, de exemplu, o miscare foarte puternica ce actioneaza la nivel de popor, de intoarcere la radacinile dacice si de demascare a falselor adevaruri istorice. Nu este exclus ca, in urmatorii ani, sa se rescrie date si fapte din istoria pana acum oficiala.
Fiecare are nevoie sa se redefineasca, sa continue altfel propozitia care incepe cu “Eu sunt...”. Iar pentru asta e nevoie sa bagam trecutul in sedinta si sa ajustam tot ceea ce a reprezentat pentru noi o valoare. Saturn in relatie cu Pluto ne ajuta sa fim cine suntem cu adevarat. Avem puterea sa facem asta, sa fim arheologii propriei vieti. Avem puterea sa devenim cine am fost creati sa devenim, facand pasi decisivi spre misiunea personala din aceasta viata.

12.    Mina de aur

Pe parcursul acestei etape de viata care deja a inceput sunt de asteptat revelatii fantastice despre noi insine. Fiecare are sansa sa exclame “Uau! Nici nu stiam de ce sunt in stare!”. Avem in fata aproape trei ani de recolta, pentru ca revin in viata noastra toate experientele trecute. Si ne dam seama ca fiecare om si fiecare eveniment ne-au invatat cate ceva. Ca nimic din ce ni s-a intamplat nu a fost in zadar.
Saturn in Scorpion vine cu rezultatele concrete ale framantarilor si actiunilor noastre. Ne redescoperim, ne regasim, ne intoarcem in interiorul nostru. Iar acolo ne simtim mai bogati decat am fi crezut vreodata.
Saturn in Scorpion aduce, mai presus de orice, o faza de constructie sau reconstructie in vietile noastre. Avem deja tot ce ne trebuie, avem puterea! Cautarea a luat sfarsit. Nu ramane decat s-o folosim.

Saturn in Scorpion face din noi alchimistii propriei vieti. La fel ca “Alchimistul” lui Paulo Coelho, ne vom da seama ca am colindat lumea ca sa gasim o comoara ingropata de fapt langa casa. Putem alege sa cautam, sa traim in visuri, in idealuri, in amagiri ca vom gasi pe cineva mai bun, ca vom ajunge noi mai buni, mai bogati si mai frumosi. Ne vom da seama ca tot ce cautam, la noi sau la altii, suntem si avem deja.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...