"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 25 iunie 2014

LUNA NOUA IN RAC – 27 IUNIE 2014, ORA 11:09 ORA ROMANIEI –“NU PRIVI INAPOI ”


astro_2gw_454_luna_noua_in_rac_2014.55182.30800
“De la stele, Soare si Luna nu izvorasc numai raze de lumina inspre noi, ci si curenti spirituali de viata. Daca privim in felul acesta inspre Soare, Luna si stele, putem intelege ce fel de puteri actioneaza acolo si invatam sa descoperim elementul spiritual din Univers.” Rudolf Steiner
Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.
Aceasta Luna Noua in Rac are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 5:37 Rac si energizeaza casa X in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Rac poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari)  pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Fecioara gradul 9:56, vorbim de un ascendent de pamant, mutabil ce induce destula critica, teama. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele, vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur  retrograd in Gemeni in casa X iar aceasta energie continua sa aduca in lumina faptele trecute ce pot afecta cariera, statutul social, relatia cu fratii, cu rudele. Mercur retrograd in casa X  aduce detronarea unui rege, inversari in functii publice sau recunoasterea mult asteptata a unei pozitii publice importante. Cu Mercur retrograd in gemeni in casa X, se poate spune ca aceasta energie organizeaza in fiecare zi conferinte de presa anuntantand public ceea ce el a mai gasit in analizarea trecutului.
Mercur retrograd in Gemeni in aspect de trigon cu Nodul Nord in Balanta  in casa II arata ca “ rediscutarea trecutului “ aduce oportunitati pentru viitor. Cum Mercur retrograd se apropie de final, trecutul a fost discutat, re-discutat iar in aspect benefic cu Nodul Nord in Balanta, putem atrage oameni, resurse care sa ne ajute sa ne indeplinim destinul. Este un aspect in care soarta vorbeste in numele legii divine iar cu Nodul Nord in casa II si Nodul Sud in casa VIII, importante sunt propriile valori si ceea ce putem castiga  prin ele, tot ce nu este obtinut legal, corect, cinstit este afisat, pedepsit, nu poate fi pastrat.
Tot casa X este energizata si de Luna Noua in Rac ce arata ca noile inceputuri tin de cariera, statut social, o noua directie in viata. Racul –semnul Lunii, este o energie ce induce compasiune, sentimente materne pentru altii, interes fata  de familie, casa, calatorii. Luna in Rac este in domiciliu acentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie catre conditiile materiale si spirituale, compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Soarele este sursa vitalitati noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene , este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului –apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele, imaginatia , sensibilitatea, instinctul matern , apartenenta la o familie, un clan. Aceasta energie solara hraneste spiritul intors spre interior, ne intoarce spre trecut , ne face adeseori tematori, ne da capacitate de a reactiona cu forta la stimulii exteriori mai ales daca acestia sunt perceputi ca amenintatori.
Cum  casa X este casa naturala a lui Saturn, o Luna Noua in Rac in aceasta casa  aduce destule piedici, contradictii, lupte, pesimism, emotii si sentimente inghetate.
Casa X vorbeste despre cariera, statut social, bogatie, autoritati, sefi, presedinte, parintele cu cea mai mare influenta in familie. Aici, slujba sau orice activitate profesionala ofera putere sociala iar ideplinirea unei functii sociale isi arata puterea in mare masura sub forma de bani. Cum Mercur este retrograd in aceasta casa publica, statutul si functia inalta sunt confruntate cu experiente cruciale,  banii si puterea isi canta propriul blestem. Mercur retrograd ca si mesager al lui Dumnezeu ne spune ca nu exista nici o scuza pentru incompetenta in indeplinirea unei functii publice, pentru folosirea gresita a puterii detinute si condamna santajul tuturor celor care in trecut au profitat de pozitia lor pentru a obtine bani  prin fel de fel de taxe de protectie.
Cum aceasta Luna Noua este si ea tot in casa X , putem vorbi de un nou inceput in modul de a privi puterea, functia detinuta, banii ca si putere.
orpheus-eurydice
Povestea mitologica a lui Orfeu este inviata de acest moment astral si asta datorita aspectului de opozitie dintre Luna Noua in Rac gradul 5:37 si asteroidul 3361 Orfeu in Capricorn gradul 4:49.
Daca ne intoarcem la mitologie, gasim in Orfeu( fiul lui Appolo ) pe  cel mai mare muzician al vremurilor sale capabil sa farmece chiar si copacii si stancile cu cantecele lui. El a cunoscut si practicat astrologia, artele, este cunoscut ca unul dintre pionerii civilizatiei pe pamant in ceea ce priveste medicina, scrisul ,agricultura. El ramane renumit in mitologie prin povestea de iubire cu Eurydice care ii devine si sotie. In timpul nuntii lor, li s-a prezis ca perfectiunea relatiei lor nu este de durata. Intr-o zi, Eurydice fugind de  Aristaeus, un alt fiu al lui Appolo, a calcat peste un sarpe si a murit de muscatura lui otravitoare. Durerea lui Orfeu a fost fara margini, ii era imposibil sa traiasca fara ea, si a coborat in Infern pentru a cere eliberarea lui Eurydice. O astfel de cerere a fost fara precedent, sunetul muzicii lui a fermecat pana si inima lui Hades-Pluto, zeul lumii interlope, care in cele din urma a fost de acord  sa o elibereze pe Eurydice cu o singura conditie, Orfeu nu trebuia sa priveasca in urma  pana ce nu ajungeau pe pamant. Orfeu a acceptat conditia, dar cand sa ajunga aproape de lumina, el s-a intors sa se asigure ca Eurydice este in spatele lui, in acel moment, el o pierde pentru a doua oara si definitiv pe sotia lui.
Acuma, Orfeu este retrograd in preajma lui Pluto in Capricorn si accepta conditiile lui, sa nu priveasca inapoi pentru a o re-primi pe Eurydice. Orfeu in opozitie cu Luna Noua in Rac arata clar ca noile inceputruri  sau reinvierea unui domeniu din viata noastra care stagneaza depind de increderea pe care o avem in promisiunile acestui moment astral, daca ne uitam inapoi, totul va fi piedut. Neincredrea, frica, teama,indoiala sunt imense, parca nu mai credem in nimic( Orfeu s-a indoit de cuvantul lui Hades-Pluto) dar acest moment ne cere sa invatam ca trecutul devine benefic pentru noi doar daca nu ramanem blocati cu privira, cu mintea, cu sufletul pe el. Increderea este calea catre o noua abordare a unui proces ce tine de cariera, statut, resurse, familie, putere emotionala, neincrederea si privitul inapoi ne sensibilizeaza si ne pun fel de fel de piedici in evolutia noastra. Trecutul si faptele din trecut sunt legate de familie, afaceri imobiliare  si sunt piedici serioase ale acestui moment astral ( Orfeu in casa IV) iar Pluto retrograd in casa V readuce in discutie tema iubirii, copiilor, creativitate personala. Luna Noua in Rac ( noi inceputuri care ne hranesc sufletul) in opozitie cu Orfeu poate arata o pierdere brusca a unei iubiri,  a unei relatii, a unei functii importante, a unei rude, toate acestea transforma viata intr-un mod dramatic. Tot Luna Noua in opozitie cu Orfeu aduce in lumina, atentie si anumite talente deosebite folosite pentru obtinerea unor castiguri dar care pot fi pierdute printr-o miscare gresita sau prin neascultarea unei cereri care vine din partea celui de care depinde dorinta noastra. Acuma, iubirea, familia, cariera, statutul social, relatia cu membrii familiei obliga, aduc indoieli , disparitii, disperare, transformare .
Trebuie sa avem incredere in energiile spirituale ale acestui moment astral , asa, viata noastra va primi ceea ce merita.
Neptun in Pesti din casa VI( munca, sanatate, colegi, rutina) si in fuziune cu casa VII( partener, asociat) sprijina aceasta Luna Noua in Rac .
neptun
Neptun este zeul apelor si este conducatorul ezoteric al semnului Rac. Daca Racul  vorbeste despre sentimentele intre oameni, Neptun este strans legat de Hristos, de  iubirea fara conditii si limite. Aspectele astrologice care implica pe Neptun arata cum raspundem la sentimentele celorlati, cum ne folosim  imaginatia, intuitia, credinta in forta divina dar aduce de multe ori si dulcea iluzie, fantezia dincolo de orice limita. Neptun dizolva, dilueaza, creeaza haos in scopul descoperirii unei noi constiinte spirituale pentru omenire. Neptun este regizorul care ne convinge ca iluzia este perfecta,  reala, face din noi actorii perfecti ai propriilor iluzii. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de trigon este un aspect ce face ca cele doua energii sa lucreze la unison in favoarea noastra, este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, partener de viata, loc de munca.
Mai mult decat atat, din moment ce Luna si Neptun sunt “mama personala” si “mama universala”, se poate spune ca acest moment astral spune  pentru noi ” Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant” .
Prin acceptare, credinta, respect, vedem lumina de la capatul tunelului, obtinem ceea ce dorim, prin neincredere, frica, se destrama totul deoarece ne uitam inapoi.
Nu trebuie sa ne uitam inapoi, ci trebuie sa continuam sa mergem spre lumina, acolo este promisiunea, oportunitatea, binele. Momentul astral ne confirma inca o data acest lucru prin faptul ca Nodul Nord in Balanta -calea de evolutie, viitorul, este in conjunctie cu asteroidul 75 Eurydice.
Increderea da forta vietii …..
Adriana Tudosa

sâmbătă, 21 iunie 2014

24 Iunie – Sfântul Ion de Vară; Sânzienele (Drăgaica)


Drăgaica, divinitate agrară, protectoare a lanurilor înspicate de grâu şi a femeilor măritate sinonimă cu Sânziana. Drăgaica se naşte la 9 martie, echinocţiul de primăvară în Calendarul Iulian, ziua morţii Babei Dochia, creşte şi se maturizează miraculos până la 24 iunie, ziua solstiţiului de vară în Calendarul Gregorian, când înfloreşte planta ce-i poartă numele, Sânziana sau Drăgaica şi este invocată de fecioare la vârsta căsătoriei şi de neveste cu copii în braţe în timpul dansului nupţial, jocul Drăgaicei.

În obiceiurile, credinţele şi folclorul românesc Drăgaica păstrează amintirea Marei Zeiţe neolitice, divinitate lunară, echinocţială şi agrară, identificată cu Diana şi Iuno în Panteonul roman şi cu Hera şi Artemis în Panteonul grec. Drăgaica ar umbla pe Pământ sau ar pluti prin aer în ziua solstiţiului de vară şi s-ar desfăta, cântând şi dansând, împreună cu alaiul său nupţial format din zâne fecioare şi fete frumoase, peste câmpuri şi păduri.  

În cetele de Drăgaică din sudul Munteniei, fata care joacă rolul divinităţii este îmbrăcată ca mireasă, cu o rochie albă şi cu cunună împletită din flori de sânziene pe cap, însemn al cununei. În timpul ceremoniei nupţiale Drăgaica bagă bob spicului de grâu, împarte rod semănăturilor şi femeilor, înmulţeşte păsările şi animalele, stropeşte cu rouă şi miros plantele de leac, vindecă bolile şi suferinţele oamenilor, în special bolile copiilor, apără holdele de grindină, furtuni şi vijelie, urseşte fetele de măritat. Dar, când i se nesocoteşte ziua, Drăgaica stârneşte vijelii şi vârtejuri, aduce grindină, ia oamenii pe sus şi îi îmbolnăveşte, lasă florile fără leac şi miros. După dansul Drăgaicei din ziua când şi Soarele joacă pe cer la Amiază, apar primele semne că vara se întoarce spre iarnă: începe să scadă lungimea zilelor şi să sporească nopţile, se usucă rădăcina grâului paralel cu coacerea bobului în spic, florile îşi pierd din miros şi puterea tămăduitoare de boală, cucul încetează să mai cânte, se întoarce frunza pe plop, ulm şi tei. Manifestările cultice, câmpeneşti şi montane, de cinstire a zeiţei agrare au devenit ocazii de întâlnire şi cunoaştere a tinerilor în vederea căsătoriei şi, apoi vestite târguri, bâlciuri şi iarmaroace de Drăgaică şi de Fete.

Divinitatea agrară la vârsta fecundităţii şi maternităţii a fost atestată cu numele de Drăgaica în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi cu numele de Sânziană în Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina.


Va invit sa dansam si sa meditam sincron la ora 20. Cost 16 lei.  
 Pentru inscriere nagymelinda3@yahoo.com

Magia Solstițiului de Vară

Sărbătoarea Solstițiului de Vară avea în trecut denumirea de Litha care se poate traduce prin ”Roată” din cauză că reprezintă Soarele care după această perioadă va începe să piardă din intensitate până când va atinge un minim pe data de 21 decembrie.
artworks-000073703060-opqau2-originalSolstițiul reprezintă unirea celor patru elemente la un nivel maxim de energie
Un mic ritual practicat cu ușurință de toată lumea în această perioadă este cel de a beneficia de energia vitală a Soarelui pentru regenerarea corpului. Trebuie să priviți un răsărit (aprox. ora 5:30) și să vă împământați. Dacă nu veți reuși acest lucru este deajuns să vă deplasați în perioada imediat următoare (21-24 iunie) în timpul zilei într-o zonă cât mai aproape de natural: parc sau pădure pentru a ne conecta la energia naturii prin împământarea personală.
Împământarea se realizează astfel:
  1. Trebuie să fiți cu picioarele goale pe pământ (aveți grijă la cioburi în iarbă, zise vocea experienței).
  2. Vizualizați cum în creștetul capului înflorește un lotus cu 1000 de petale (poate avea orice culoare doriți dumneavoastră).
  3. Stați într-o poziție confortabilă respirați profund.
  4. La fiecare expirație vizualizați cum din picioare ies rădăcini care se răspândesc în juru dumneavoastră, în pământ.
  5. După ce ați terminat acest lucru inspirați profund și mențineți cele două vizualizări: lotusul și rădăcinile.
  6. Când inspirați captați prin intermediul lotusului energia din Univers care va cuprinde tot corpul. Apoi este bine să vă țineți respirația (minim până numărați la 12) și astfel păstrați acestă energie divină în dumneavoastră.
  7. Pe expirație energia (de orice culoare doriți, eu folosesc lumina galbenă sau albastră) coboară în picioare și de aici în pământ alimentându-l și pe acesta.
  8. manroots1aReprezentare schematică asupra împământării
  9. Acest procedeu este bine de repetat până când simțim că ne-am purificat complet.
  10. Dacă deschidem ochii în timpul acestui procedeu este posibil să vedem o bucățică din planul astral (la fel din experiența proprie)
  11. După ce am terminat împământarea respirăm din nou profund dară fără a ne alimenta cu energia Divină.
  12. Pe inspir retrageți încetul cu încetul rădăcinile. Dacă nu realizați acest lucru și plecați pur și simplu o să captați toate energiile negative din drumul dumneavoastră.
  13. La final observați cum lotusul de pe creștet devine un boboc care reintră în interiorul encefalului (sau a chakrei Sahasrara)
Burning-EyeCând suntem împământați energia divină circulă liber prin interiorul nostru
În această zi sau în perioada imediat următoare este bine de consumat mai multe fructe și cereale în timpul zilei decât carne sau alte produse animale, pentru a curăța și corpul o dată cu primirea energiei divine.

RITUAL DE SOLSTIȚIU DE VARĂ

Acest ritual se va săvârși seara ,după apusul Soarelui, între orele 21 – 24.
Se ia o punguță confecționată dintr-un material textil natural. În interior se introduc plante specifice : lavandă, mușețel, gălbenele, sunătoare și pelin. Cât timp introducem și legăm punguța mentalizăm în interior toate lucrurile care ne întristează: necazurile, problemele, durerile și mâhnirile sau problemele de sănătate deja manifestate fizic. Se leagă strâns cu un șiret ROȘU. Se plasează în partea de EST a casei.
bagExemplu de punguță cu plăntuțe
Aprindeți o lumânare de culoare roșie și alte două de culoare albă sub formă de triunghi cu vârful îndreptat spre Est și spuneți câteva Rugăciuni sau Mantre pentru a ne introduce într-o stare mai relaxată. Luăm săculețul și îl aprindem de la lumânarea roșie. Cât timp arde este bine să îl punem într-un vas pentru special pentru arderi astfel încât să se consume în întregime. Cât timp arde săculețul spunem:
Te alung prin puterile Tatălui Ceresc
Te alung prin puterile Soarelui, Lunii și a Stelelor!
Te alung prin puterile pământului, aerului, focului și a apei!
summer solstice
Solstițiul este un moment prielnic pentru a șterge energia negativă și de a o înlocui cu una bună
Apoi respirăm încet și vizualizăm cum energia negativă din interiorul nostru arde o dată cu săculețul. Apoi spunem următoarele:

O milostivă Mamă Divină
În această noapte magică de Miez de vară
Te rog să-mi umpli viața cu minuni și bucurie.
Ajută-mă să mă acordez
Cu energiile care plutesc în aerul fermecat al nopții
Vă mulțumesc ființe divine.

După această scurtă rugăciune vizualizăm cum de sus se pogoară o lumină galben-aurie care ne inundă corpul și îl regenerează, îl purifică, îl binecuvântează.
După aceasta călcăm peste lumânarea roșie într-un mod simbolic pentru a pecetlui purificarea divină care a avut loc.
magic-book-burning-247

Este bine să ardem toate energiile negative din viața noastră
Solstițiul de vară este un moment prielnic și pentru a ne scrie pe o foaie de hârtie cele mai arzătoare dorințe. Fiecare dintre acestea se vor scrie la modul Imperativ prezent ca de exemplu : SUNT SĂNĂTOS ! SUNT FERICIT ! etc. După ce am scris această listă o aprindem de la o lumânare și o lăsăm să ardă.
De asemenea se obișnuiește să ne protejăm casa printr-o purificare mai cuprinzătoare, sau printr-o asamblare de obiecte cu rol de protecție: Câini Fu, Lei, Ochiul Divinității, Tetragrammaton-ul sau Filoane de Obsidian negru, Cristal de Stâncă sau Ochi de Tigru pentru a ne apăra de atacurile energetice sau de energiile negative cu care venim în casă pentru perioada următoare, până pe 21 decembrie.
Girl in a bubbleTrebuie să învățăm să ne protejăm noi, familia și casa noastră
Semnificații ale Solstițiului de Vară:
Plante tradiționale: mușețel, cânepă, lavandă, ferigă, pinul, trandafir, verbină.
Decorațiuni ale casei: florile de vară (Floarea Soarelui, Margarete, Flori de câmp), Grâu, Scoici, Fructe de vară.
Uleiuri esențiale: Lămâie, Smirnă, Pin, Trandafir
Pietre semi-prețioase: Smarald, Jad, Aventurin
Zeități comemorate: Afrodita, Astarte, Freya, Hathor, Ishtar, Venus, Eros
Culori folosite pentru lumânări: Albastru, Galben, Verde
Alimente tradiționale: legumele proaspete, fructele de vară, berea.

Sursa

miercuri, 18 iunie 2014

Frica paralizeaza sau reveleaza !

http://astrodeva.wordpress.com/2014/05/20/frica-paralizeaza-sau-reveleaza/
 curaj_categor_450(2)

8-brain-fearIdentificarea cu frica te tine in inertie, lipsit de vitalitate, de Viata! Exista unele frici carora le-am dat asa de multa putere, incat ajung adevarati Tirani, care te pot imobiliza, paraliza.Ele devin stapanii tai. Se rascoala impotriva ta si ajung sa te controleze, sau asta vor sa crezi…
In loc sa fii tu stapanul, ajungi sclavul propriilor tale creatii. Caci fricile nu sunt altceva decat niste energii pe care care modulam altfel, apoi uitam si nu le putem intelege, extrapolandu-le in afara noastra.
Accepta frica asa cum este ea. Nu mai opune rezistenta, nu te mai lupta cu ea…altfel ii dai si mai multa forta si ea creste in marime si intensitate.
Priveste-o, simte-o asa cum este ea…pana in profunzimi…ea fiind o creatie a ta, are o limita, deci un sfarsit. Frica nu exista de sine statatoare, nu are o esenta din care sa izvorasca continuu, doar tu o intretii prin puterea/energia ta psihica. Frica nu exista fara tine! Poti sa-i spui: “Tu nu existi! Esti Creatia mea!”
Permite-i sa se manifeste, amintindu-ti ca tu esti cel care a creat-o, in mod constient, sau inconstient. Permite-i sa iasa din ascunzisurile structurilor tale, in care s-a ascuns pentru a putea vietui…in lumina constiintei tale, unde dispare.
don-miguel-ruiz-apr-fb
Frica are in spatele ei o lectie de invatat, pe care ti-o ofera daca stii sa o vezi asa si atunci frica iti aduce si daruri.Depinde de tine daca culegi darurile din spatele fricii, sau inca explorezi lumea prin intermediul fricii.
Ne este frica de ceea ce nu cunostem, de necunoscut, pentru ca avem frica-credinta ca s-ar putea sa nu-i putem face fata, pentru ca nu stim ce se afla acolo. Putem folosi frica ca pe un explorator al necunoscutului. Prin frica ajungem sa ne cunoastem necunoscutul din noi. Fii prietenul fricii tale si frica iti va deveni ghid spre Necunoscutul din tine! Cu cat faci mai multa pace cu frica ta, cu atat ea iti va arata noi teritorii nebanuite din tine, iti va revela necunoscutul. Accepta necunoscutul, fii tolerant cu el, cu tine, cu frica din tine. Multumeste-i pentru darul pe care ti-l aduce, ti-l reveleaza. Fii recunoscator! Din paralizia pe care poate sa ti-o induca, frica iti poate deveni un prieten – atunci nu ti-e mai frica, o cunosti, ai alchimizat-o, ai incredere in prietenul tau. El te poate ajuta sa te cunosti, pana in cele mai ascunse tenebre ale tale. 

luni, 16 iunie 2014

Poţi începe acum de la zero şi poţi alege fiinţa care vrei să fii, diferită de ceea ce exprimi tu acum

 "Poţi începe acum de la zero şi să alegi fiinţa care vrei să fii. Omul este eliberat sau limitat în virtutea stării minţii în care persistă. Dacă persişti în ea, îţi voi spune: Ei bine, persistă în ea însă te avertizez că nimănui nu îi pasă de asta şi este o realitate crudă când omul îşi dă seama că nimănui nu îi pasă de asta, decât lui însuşi. Aşa că ne trezim plângând în speranţa că şi alţii vor plânge cu noi.Şi ce şoc îngrozitor avem când vine ziua şi ne dăm seama că nimănui nu i-a păsat într-adevăr. Oamenii ne-au compătimit temporar însă nu le-a păsat într-adevăr.
Când conştientizăm acest lucru, ieşim din acea stare şi ne asumăm ceea ce ne-a dăruit Tatăl încă dinainte de a fi creată această lume. Permite-mi să îţi arăt acest dar. Probabil că ai citit Tatăl nostru zilnic dar l-ai citit că pe o traducere a unei traduceri care nu revelează nimic. Vei găsi adevărata traducere a
rugăciunii în lucrarea lui Farrar Fenton unde rugăciunea a fost tradusă ca în original; în original rugăciunea este scrisă la imperativ, diateza pasivă şi se aseamănă unei porunci, un lucru care trebuie făcut numaidecât şi continuu. Aşa că acum te poţi uita la universul tău ca la un sistem interconectat în care se
întâmplă orice.
Nu există să devii un lucru anume; toate lucrurile se întâmplă, după cum este scris în acest mod: „Facă-se voia Ta. Împărăţia ta să fie restabilită.” Este singurul mod în care poţi exprima acest lucru şi numai cu condiţia să îl exprimi la imperativ, diateza pasivă. Dar în limba latină din care s-a făcut traducerea, nu există nici un timp verbal care să exprime o acţiune neterminată la imperativ, diateza pasivă. Aşa că avem traducerea pe care o avem însă care nu revelează intenţia misterului. Dacă îţi dai seama de faptul că toate lucrurile există acum, îţi dai seama că nu este nevoie să devii ci doar să alegi starea în care vrei să fii. A fi în acea stare pare o devenire însă este deja o realitate existentă. Accesarea acelei stări pare că o dezvoltă ca pe un proces însă starea este deja disponibilă şi pregătită să fie accesată. Aşadar, poţi alege fiinţa care vrei să fii, diferită de ceea ce exprimi tu acum şi să începi schimbarea trăirii „Eu-lui”.
Cum voi şti că am schimbat trăirea „Eu-lui?” Voi şti acest lucru prin a începe să observ obiectiv reacţiile mele la realitatea vieţii atunci când cred că m-am identificat cu alegerea stării mele. Dacă eu presupun că sunt deja omul care am vrut să fiu, să îmi observ atunci reacţiile. Dacă reacţiile sunt aceleaşi cum
erau şi înainte, nu m-am identificat cu nicio alegere, pentru că reacţiile mele sunt automate şi dacă eu mă schimb, atunci şi reacţiile mele la realitatea vieţii se schimbă de la sine. Aşadar, schimbarea trăirii „Eu-lui” are ca rezultat o schimbare de reacţie, iar schimbarea reacţiei este o schimbare a mediului înconjurător şi a atitudinii faţă de viaţă. Însă te avertizez acum. O schimbare temporară a stării nu este o transformare; nu este o schimbare reală a conştiinţei. Deoarece atunci când îmi schimb starea temporar ea poate fi înlocuită repede de o altă stare opusă.
Când afirm că m-am schimbat, starea de bază, starea de conştiinţă, acest lucru înseamnă să fiu ceea ce momentul a negat, ceea ce raţiunea a negat şi să rămân în starea respectivă destul de mult timp pentru a o permanentiza. Astfel încât toată energia mea să fie o curgere din starea respectivă. Nu mă mai gândesc la acea stare. Gândesc din acea stare. Aşa că ori de câte ori, o stare devine atât de stabilă încât se permanentizează, eliminând celelalte stări, atunci ea devine definitorie pentru caracterul meu şi este o transformare şi o schimbare de conştiinţă reală. Ori de câte ori ajung la acea stare de stabilitate, îmi observ lumea care se modelează în armonie cu această schimbare interioară. Şi vor apărea oameni în lumea mea, oameni care vor veni să ajute şi ei vor crede că ei ajuta şi sunt iniţiatorii dorinţei de a ajuta. Însă ei îşi joacă doar rolul. Ei trebuie să facă ce fac pentru că eu am făcut ceea ce am făcut. M-am mutat dintr-o stare în alta. Mi-am schimbat relaţia cu lumea din jur şi această schimbare a relaţiei a creat o schimbare în comportamentul meu cu privire la lume.Şi ei trebuie să se comporte diferit faţă de mine.
Pentru a schimba „Eu-l” începe cu dorinţa. Pentru că schimbarea începe cu dorinţa. Dorinţa este cauza acţiunii pentru că trebuie să îţi doreşti să fii altcineva decât cel care eşti acum. Avem eşecuri pentru că nu ne îndrăgostim destul de mult de un ideal. Nu suntem, aş putea spune, destul de mişcaţi ca să vrem să fim alţii decât ceea ce suntem. Dacă aş putea să te fac să fii total îndrăgostit de o stare până în punctul în care ar deveni obsesie, aş putea spune cu siguranţă că ai materializa acea stare în viitorul apropiat. Şi motivul pentru care avem insuccese se datoreaza faptului că nu suntem destul de „flămânzi” să ne dorim într-adevăr o schimbare. Şi asta datorită faptului că, fie nu cunoaştem legea, fie nu avem dorinţa sau “foamea” de a produce într-adevăr o schimbare. Schimbarea trăirii lui „Eu” atrage după sine schimbarea reacţiei şi schimbarea reacţiei are ca rezultat o schimbare a lumii în care trăim. Dacă ţie îţi place lumea în care trăieşti şi te complaci în ea, încă nu ai pornit pe calea misterelor, pentru că beatitudinea se revelează numai cuiva care nu se complace într-o stare de lucruri dată, după cum se spune, „Binecuvântaţi sunt cei săraci cu duhul”. Trebuie să fii sărac cu duhul, nu să te complaci sau să fii satisfăcut.
Omul care crede că din motive legate de naştere, religie, se simte destul de bine aşa şi este satisfăcut, nu caută adevărul şi se complace; el nu este sărac cu duhul; este foarte bogat cu duhul. Pentru că dacă te-aş provoca, să te simţi nesatisfăcut de sine, atunci ai recunoaşte acel sine şi ţi-ai dori o schimbare. Singurul domeniu de studiu al omului este în el însuşi şi cu sine însuşi. Lucrezi cu tine însuţi, nu cu altcineva. În ziua în care te schimbi pe tine, îţi schimbi şi lumea în care trăieşti.
Nu forţez pe nimeni să creadă în ceea ce vă spun, pentru că dacă mâine seară nu veniţi înfometaţi după cunoaştere, nu veţi trage foloase de pe urma ei. Deci voi trebuie să aveţi un scop în viaţă iar mâine seară vă vom demonstra importanţa definirii dorinţei. Există unele şcoli care va învăţa să ucideţi dorinţa; noi vă învăţăm să vă întăriţi dorinţa şi vă vom arăta motivaţia unei asemenea învăţături, vă vom arăta ce spune Scriptura despre dorinţa.
Ori de câte ori vă exersaţi imaginaţia şi o faceţi cu dragoste în numele altuia, mediaţi între Dumnezeu şi om. Ceea ce avem de făcut este doar să ne aşezăm liniştiţi şi să îl imităm pe Tatăl. Căci El a creat lumea în fiinţare prin a fi lucrul pe care l-a chemat în fiinţare. Aşadar ne aşezăm şi ascultăm ca şi cum am auzi pe cineva care ne felicită pentru ceea ce am găsit. Ascultăm ca şi cum am auzit, ne uităm ca şi cum am văzut şi încercăm în această manieră sa ne punem exact în postura rugăciunii împlinite; apoi aşteptăm în tăcere aproximativ două minute. Vă asigur că în ziua în care sunteţi foarte liniştiţi în minte şi deveniţi într-adevăr atenţi, veţi percepe ceea ce auziţi în interiorul vostru că şi cum este rostit din afară."Neville

vineri, 13 iunie 2014

Astrologia tibetană: Ce karmă îşi este hărăzită la naştere?


De ce ai venit pe lume într-o anume zi, într-o anumită zodie, este un mister.
Dar astrologia tibetană încearcă să dezlege marea taină, urmând firul karmei tale din vieţile anterioare până în prezent.
Nodurile Lunare Nord şi Sud, punctele virtuale în care orbita Lunii se intersectează cu orbita Pământului, sunt principalele instrumente din astrologia tibetană.

Nodul Lunar Sud sau Ketu semnifică zestrea ta din vieţile anterioare, calităţile şi defectele pe care le-ai adunat, toate lucrurile care te-au făcut fericită şi toate necazurile care au lăsat urme adânci.
Rahu este Nordul Lunar Nord şi el reprezintă misiunea karmică, spre ce cale trebuie să te îndrepţi în această viaţă. Descoperă ce karma porţi, în funcţie de ziua în care te-ai născut, şi citeşte ce îţi este predestinat.
KARMA RĂZBOINICULUI
(născut/ă între: 27.01.1949 – 26.07.1950; 20.08.1967 – 19.04.1969, 26.04.1986 – 3.12.1987)
Ketu în Balanţă, Rahu în Berbec
În vieţile anterioare, ai fost dominată de Balanţă, semn venusian care te-a ajutat să fii optimistă, să priveşti viitorul cu încredere şi să pui întotdeauna dragostea în prim-plan. Te-ai bucurat de micile plăceri ale vieţii şi de echilibru, dar ai lăsat mereu responsabilităţile şi alegerile dificile pe umerii altora. Tocmai de aceea, acum îţi este destinată karma unui războinic, să fii ambiţioasă, puternică şi independentă. Trebuie să lupţi singură pentru ceea ce doreşti şi să nu mai depinzi de cei din jur.
KARMA PĂCII INTERIOARE
(născut/ă între: 4.08.1947 – 26.01.1949; 20.02.1966 – 19.08.1967; 12.09.1984 – 25.04. 1986)
Ketu în Scorpion, Rahu în Taur
Planetele Scorpionului dezvăluie un destin dramatic în vieţile anterioare. Ai suferit, ai pierdut, ai făcut sacrificii uriaşe pentru copii şi, poate, ai îndurat violenţe şi boli necruţătoare. După suferinţe, karma ta de acum te îndrumă să descoperi liniştea interioară, să cauţi înălţarea spirituală şi armonia cu tot ceea ce este în jur. Descoperă plăcerea de a trăi sănătos şi liber, cultivă dragostea şi prietenia, să îţi înseninezi sufletul.
KARMA DĂRUIRII
(născut/ă între: 4.12.1945 – 3.08.1947; 26.08.1964 – 19.02.1966; 17.03.1983 – 11.09.1984);
23.05.1989 – 18.11.1990
Ketu în Săgetător, Rahu înGemeni
În viaţa anterioară, te-ai bazat doar pe propriile forţe, nu ai avut încredere în nimeni şi nu ai împărtăşit bucuriile cu cei din jur. Jupiter te-a purtat pe culmi înalte, ţi-ai împlinit multe vise, ai călătorit prin lume, poate că ai fost un mare gânditor sau un nobil bogat. Şi acum îţi păstrezi spiritul viu, întreprinzător, iar succesul poate veni curând. Dar karma ta spune să împarţi cu ceilalţi, să fii generos şi să dăruieşti speranţă. Dragostea ar trebui să îţi aducă cele mai mari împliniri, nu bunurile materiale.
KARMA BLÂNDEŢII
(născut/ă între: 11.05.1944 – 3.12.1945;29.03.1952 – 9.10.1953; 24.12.1962 – 25.08.1964; 25.09.1981 – 16.03.1983)
Ketu în Capricorn, Rahu în Rac
Ai trăit în alt veac sub constrângerile riguroase ale lui Saturn şi, ca orice Capricorn, te-ai zbătut toată viaţa să realizezi ceva deosebit. Ai respectat regulile societăţii, te-ai supus convenienţelor şi ţi-ai asumat responsabilităţi grele. În prezent, destinul tău e îndulcit de influenţa Lunii din Rac, care aduce mai multă armonie şi sensibilitate în viaţa ta. Caută-ţi un serviciu în funcţie de pasiunile pe care le ai, îndepărtează-te de oamenii care încearcă să te domine şi pune accentul pe viaţa intimă.  Dragostea te va face să te simţi împlinită.
KARMA SOLITUDINII
(născut/ă între: 22.11.1942 – 10.05.1944; 11.06.1961 – 23.12.1962;3.11.1970 – 27.04.1972;
13.01.1980 – 24.09.1981; 20.10.1998 – 9.04.2000)
Ketu în Vărsător, Rahu în Leu
Viaţa anterioară, sub semnul Vărsătorului, a fost, se pare, o viaţă agitată, plină de evenimente şi situaţii complexe, care te-au condus uneori pe drumuri greşite. Au fost, poate, momente în care ai muncit şi ai dăruit altora, fără să aştepţi nimic în schimb. Ţi-ai făcut prieteni mulţi, dar puţini s-au dovedit cu adevărat prietenii tăi. În viaţa de acum, ar fi bine să te concentrezi mai mult asupra ta. Leul îţi dă forţă şi putere, dar te sfătuieşte să la foloseşti pentru tine, pentru fericirea ta şi pentru cei care te merită cu adevărat.
KARMA ÎNŢELEPCIUNII
(născut/ă între: 25.05.1941 – 21.11.1942; 16.12.1959 – 10.06.1961; 6.07.1978 – 12.01.1980; 25.01.1997 – 19.10.1998)
Ketu în Peşti, Rahu în Fecioară
Neptun, astrul Peştilor, te-a înzestrat în vieţile anterioare cu daruri pe care rareori la primesc muritorii. Ai fost atrasă de credinţă şi spiritualitate, ai avut, poate, o intuiţie fină, care nu a dat greş niciodată şi chiar simţul clarviziunii. Toate acestea ţi-au dăruit înţelepciune şi cunoaşterea unor lucruri dincolo de timpul tău. Amprenta lui Neptun a rămas în spiritul tău, iar semnul Fecioarei amplifică moştenirea din trecut. Ai o forţă interioară deosebită, putere creativă şi idei originale care te ajută în orice împrejurare, mai ales dacă eşti atrasă de domeniul artistic.
KARMA COMPASIUNII
(născut/ă între: 12.09.1939 – 24.05.1941; 17.06.1958 – 15.12.1959; 8.01.1977 – 5.07.1978; 1.08.1995 – 24.01.1997)
Ketu în Berbec, Rahu în Balanţă
Berbecul trădează oviaţă anterioară intensă, tulburătoare, presărată, poate, cu pasiuni neîmpărtăşite şi cu eforturi mari. Tot ce ai obţinut în viaţa trecută a fost prin multă muncă şi dăruire. Îţi păstrezi şi acum caracterul puternic şi combatant, dar eşti mult mai echilibrată şi te fereşti de excese. Acum trăieşti sub semnul lui Venus, planeta Balanţei, care aduce mai mult noroc, armonie şi dragoste. De data aceasta, îţi va fi mai uşor să obţii ceea ce doreşti, fără să mai porţi războaie inutile. Energia dinamică a lui Venus îţi asigură succesul.
KARMA CURAJULUI
(născut/ă între:
4.03.1938 – 11.09.1939; 5.10.1956 – 16.06.1958; 9.07.1975 – 7.01.1977; 1.02.1994 – 31.07.1995)
Ketu în Taur, Rahu în Scorpion
Venus şi influenţa Taurului au dominat în viaţa anterioară asupra destinului tău, oferind numeroase daruri fără prea multe eforturi. Ai avut parte de dragoste, de apreciere, de un cămin liniştit şi, poate, chiar de faimă. Plenitudinea a caracterizat viaţa idilică din trecut, în urma căreia a rămas nostalgia. Nu îţi este uşor acum să accepţi ritmul accelerat al vieţii moderne, tehnologia complexă şi compromisurile pe care le presupune o carieră de succes. Ai fost cândva stăpână pe destinul tău, acum fiecare etapă a vieţii este o provocare pe care trebuie să ţi-o asumi cu curaj.
KARMA GÂNDITORULUI
(născut/ă între:
15.09.1936 – 3.03.1938; 2.04.1955 – 4.10.1956; 28.10.1973 – 8.07.1975; 2.08.1992 – 31.01.1994)
Ketu în Gemeni, Rahu în Săgetător
Mercur trădează un spirit curios, deschis şi inovator, care ţi-a adus multe beneficii în viaţa anterioară. Dar, totodată, şi prudent. Avid/ă de noutăţi şi veşti, le cântăreai pe toate părţile şi nu luai nicio decizie fără să te gândeşti de două ori înainte. În viaţa de acum, Jupiter accentuează nevoia de informaţie, de studiu, de aprofundare. Eşti îndrumat/ă să lucrezi în beneficiul umanităţii, iar inteligenţa şi entuziasmul le poţi pune în slujba educaţiei şi a culturii. Ai putea fi un deschizător de drumuri pentru generaţia tânără.
KARMA RESPONSABILITĂŢII
(născut/ă între:
10.10.1953 – 1.04.1955; 28.04.1972 – 27.10.1973; 19.11.1990 – 1.08.1992)
Ketu în Rac, Rahu în Capricorn
Dominată de valorile Lunii, în viaţa anterioară ai fost o mamă dedicată, capabilă de sacrificii şi dăruire. Ţi-ai dedicat existenţa celor dragi, în mod special copiilor. Familia rămâne în prim-plan, dar, în viaţa de acum, eşti mai ambiţioasă şi încerci să le oferi mai mult decât protecţie şi dragoste. Responsabilităţile sunt mai mari, dar Saturn promite să îţi aducă prosperitatea care ţi-a lipsit înainte. Trebuie să fii mult mai atent/ă la câştigurile pe care le obţii, să le transformi în investiţii pe care copiii tăi le pot valorifica în viitor. Educaţia lor este pe primul plan.
KARMA ECHILIBRULUI
(născut/a între:
27.07.1950 – 28.03.1952; 20.04.1969 – 2.11.1970; 4.12.1987 – 22.05.1989)
Ketu în Berbec, Rahu în Balanţă
Sub auspiciile lui Marte din Berbec, viaţa anterioară pare să fi fost o luptă continuă, în care te-ai bazat numai pe tine, pe calităţile şi pe instinctul tău de învingător. Firea ta independentă şi curajoasă
ţi-a adus multe beneficii. Acum, viaţa ta pare să fie guvernată de Venus, planeta Balanţei, care te învaţă să apreciezi şi bucuriile mici, deopotrivă cu marile succese. Firea autoritară din altă viaţă devine acum mai sensibilă, iar dragostea şi prietenia celor apropiaţi joacă un rol primordial. Ai o viaţă socială mai bogată, eşti atent/ă cu toţi cei din jur, fie rude sau prieteni de familie.
--


"Eşti o fiinţă a luminii. Ai venit din lumină, te vei întoarce în lumină; la fiecare pas te înconjoară lumina fiinţei tale nelimitate."
Richard Bach

joi, 12 iunie 2014

Geografia sacra a Romaniei

Un mare mister planeaza asupra istoriei lumii: civilizatia antedeluviana, cu punctele sale geografice sacre, avand puteri miraculoase.

In aceasta geografie sacra se inscrie si Romania, cu altarele sale ciclopice si chipurile de zei sculptate in rocile masivelor muntoase, cu necropolele de uriasi, acei stramosi indepartati pomeniti de toate miturile lumii si de cartile sfinte!

Marcahuasi, „Monumentul Umanitatii”
1 marcahuasi monumentul umanitatii 242x300 Geografia sacra a Romaniei
„Capul unui Inca” sau „Monumentul Umanitatii” din Platoul Marcahuasi, Peru, infatiseaza 14 tipuri umane
Profesorul peruan Daniel Ruzo (1900-1991) – doctor, arhitect, filosof, istoric, facand parte dintr-o organizatie cu adevarat oculta – isi propusese sa scoata la lumina aceasta magnifica istorie straveche. El a fost cel care s-a straduit sa descifreze mesajele incifrate in piatra ale civilizatiei de dinainte de Potop. Totul a pornit cand prietenul sau Enrique Dammert i-a aratat o fotografie a unei stanci cu chip de om de pe Platoul Marcahuasi, din Peru, aflat la o altitudine de 3.600 de metri. Era in 1952. Chipul maiestuos al unui inca i-a „vorbit” imediat si l-a cuprins o pasiune care avea sa-l tina toata viata. Noua ani si-a petrecut Ruzo in Anzi, cartografiind o parte a unei geografii sacre care se intindea pe tot Pamantul. Samanii i-au spus ca imensele fete sculptate in stanca – in roca la fel de dura ca obsidianul – de pe Platoul Marcahuasi,  sunt „de dincolo de valul timpului”. Ceea ce, mai precis, se refera la mii de ani inainte de Potop. Figurile infatiseaza animale – cele mai multe care n-au trait in aceasta regiune, ca rinoceri, camile, lei, broaste testoase – si tipuri umane indigene, negroide, caucaziene, asiatice. Numai „Capul unui Inca”, prima sculptura cercetata de Ruzo, infatiseaza 14 tipuri umane, de aceea a si denumit-o „ Monumentul umanitatii”. Platoul peruan este strabatut de vaste galerii si tuneluri care alcatuiesc o misterioasa retea cu functionalitate religioasa, dat fiind artefactele sacre gasite in subterane.
Calea zeilor Soarelui
2 sphinx 300x200 Geografia sacra a Romaniei
Daniel Ruzo considera Sfinxul din Bucegi
reprezentant al celei mai vechi civilizatii

Dr. Daniel Ruzo a descoperit ruinele unui oras preistoric fortificat, care se desfasura pe o suprafata de peste doi kilometri patrati si care cuprindea, in cele patru puncte cardinale, varfuri sculptate si altare impresionante. Toate acestea puteau fi observate cu precizie in anumite conditii de luminozitate, dar care nu sunt aleatorii, ci tin de solstitii. Si toate au o legatura cu constructiile subterane. In urma acestor descoperiri, publicate in lucrarea sa  „Pe urmele Zeilor Soarelui” – dat fiind ca totul indica un cult solar stravechi –  Ruzo a pornit o serie de cercetari in toate colturile lumii, atragand atentia asupra acestei civilizatii puternice, pierduta in negura timpului. Toti „marii” istorici au refuzat teoria lui, preferand sa creada ca sculpturile megalitice in stanci sunt fantezii geologice sau rezultat al intemperiilor. Doar cele evidente, de pe peretii masivelor ce faceau odata parte din civilizatia hitita sunt recunoscute ca atare, dar ele sunt mult mai recente. Ruzo este cel ce a descoperit, in 1961, la peste 50 de metri in spatele templelor tebane al lui Mentuhotep al II-lea, al Reginei Hatsepsut si al lui Tutmes al III-lea, un imens perete de granit acoperit cu basoreliefuri infatisand zeitati stravechi. Si nu a inteles de ce istoricii egipteni nu-l iau in considerare, din moment ce „numai vechimea sculpurilor de pe acest perete devanseaza cronologia stabilita de ei cu mii de ani”. „De ce vor sa uite de Egiptul de dinainte de Potop care a lasat aceste magnifice sculpturi pe peretele campiei sacre unde ulterior si-au ingropat faraonii?”, se intreba Daniel Ruzo. De ce vrea omenirea, in general, sa uite de uimitoarea civilizatie de dinainte de Potop, cu al sau cult al Soarelui care a dat omenirii datele necesare supravietuirii?
Bucegi, centrul religios al celei mai vechi civilizatii
3javierruzo 2 300x201 Geografia sacra a Romaniei
Javier Ruzo, nepotul lui Daniel Ruzo, a pozitionat vortexurile energetice manifestate pe Platoul Marcahuasi
In 1968, dr. Ruzo a sosit in Romania, pentru a cerceta Platoul Bucegilor, dupa ce vazuse „Sfinxul” pe o carte postala si primise mai multe lamuriri de la un coleg  roman. „Am cercetat muntii din cinci continente”, scria el, „dar in Carpati am gasit monumente unice dovedind ca in aceste locuri a existat o civilizatie mareata, constituind centrul celei mai vechi civilizatii cunoscute astazi”. El a recunoscut ca sculpturile din Bucegi au legatura cu cele din Platoul Marcahuasi si a indemnat cercetatorii romani care l-au insotit – multi dintre ei specialisti in „ochiul si timpanul”, trimisi sa vada ce vrea „nebunul” si sa intocmeasca rapoarte catre Cabinetul 2, al Elenei Ceauseascu – sa cartografieze sculpturile si retelele de galerii si tuneluri subterane. Mai ales, ca toate aceste repere eterne constituie, conform demonstratiilor arhitectului peruan, si o „cale a aurului si a mirului”. El a si semnalat colegilor romani, orientandu-se dupa sculpturile din stanci si dupa denumirile stravechi ca un tezaur nepretuit pentru omenire se ascunde in pantecele Bucegiului cu varful sau atat de sugestiv intitulat OM, cu apa sa explicit numita  IA(-)L.OM. ITA! Ce ita de om s-a dezvoltat pe meleagurile noastre in timpuri despre care istoria scrisa de alte v(ite) /natii nici nu vor sa auda, preferand sa ignore evidentele si sa distruga dovezile?
Cultura Masma
4 daniel ruzo 300x300 Geografia sacra a Romaniei
Daniel Ruzo a venit in Romania in 1968 ca sa cerceteze Platoul Bucegi
Daniel Ruzo o numeste „cultura Masma” – cea mai veche de pe glob, care s-a dezvoltat si a inflorit cu peste 50.000 de ani in urma. „Aceste monumente megalitice de o uimitoare expresivitate presarate pe tot globul pamantesc au fost facute de aceeasi civilizatie. Tehnica sculpturii in roca la nivelul la care a fost aplicata pentru aceste monumente nu a mai fost repetata ulterior, la lucrari similare. Linia comuna care uneste toate monumentele acestei civilizatii stravechi este amplasarea lor pe munti sacri, temple ale unei omeniri pierite, dar amplasate astfel incat sa nu dea voie urmasilor sa o uite si poate aceste puncte de geografie sacra vor purifica si salva candva samburii umanitatii de cine stie ce cataclism major, cum a fost in trecut Potopul”, concluziona Daniel Ruzo in cartea sa „Marcahuasi. Istoria unei fantastice descoperiri”. Vindecatorii peruani cunosteau de mult geografia sacra descoperita de dr.Ruzo. Prin traditie, orice act de vindecare, ca sa fie complet, trebuie sa treaca pe la „pietrele sfinte”, cum numesc ei chipurile cioplite. Pentru vindecatorii peruani, varful cu cel mai puternic efect curativ este Paceamama ( Mama Pamantului ).
22 de vortexuri energetice
5 babele 300x225 Geografia sacra a Romaniei
La fel ca „Mama Pamantului”, din Peru, Babele din Bucegi amintesc de mituri primordiale
Cum rezultatele acestor excursii cu rol curativ sunt evidente, un grup de cercetatori peruani, vrand sa demonstreze ca este vorba doar de vindecare prin autosugestie, a efectuat o serie de masuratori energetice in punctele cheie ale geografiei sacre indicate de vindecatori. Spre uimirea cercetatorilor, dotati cu aparatura moderna, au identificat pe Platoul Marcahuasi din Peru 22 de vortexuri energetice pe care le-au numit „cruzes”, „cruci”, formate din trei tipuri diferite de energie. Trei vortexuri din primul tip de energie, cea mai puternica, se manifesta intr-o zona abrupta ce permite un acces limitat spre platou. Al doilea tip energetic formeaza sapte „cruci” si se manifesta in anumite zile ale saptamanii, intre anumite ore, iar al treilea tip formeaza 12 cruci energetice, manifestarile lor depinzand de fazele lunii. Toate aceste intersectii energetice sunt vizibile cu ochiul liber si nu trebuie sa fii extrasenzorial ca sa le observi. Vindecatorii le cunosteau manifestarile din traditiile orale pe care breasla le transmite din generatie in generatie de mii de ani.
Gura Raiului din Bucegi
6 sfinxul toplet 225x300 Geografia sacra a Romaniei
Sfinxul” din Toplet, de pe Valea Cernei, se alatura Sfincsilor din muntii sacri ai Romaniei
In 1999, cercetatorul Vasile Rudan a efectuat un studiu asupra unei  zone din Bucegi. A  observat accidental ca pe o panta cu o suprafata de un kilometru patrat, in preajma Varfului Doamnei, organismul se incarca energetic, toate functiile fiind revigorate. Masuratorile indicau o anomalie magnetica atipica. Cercetatorii au denumit sugestiv zona “Gura de Rai”, conform unei legende populare , care spune ca „la ingemanarea Cerului cu Pamantul viata trece prin moarte si moartea devine viata”. Adica se deschide o poarta spre alta lume. S-au facut masuratori prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington. Anomalia geomagnetica atipica pusa in evidenta de masuratori era cu totul necunoscuta.  Era o anomalie cu efecte pozitive, spre deosebire de alt gen de anomalii atipice, care emiteau radiatii patogene, pe care profesorul Rudan le cerceta de multi ani. Pe diagrame, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care aveam mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte”, spunea prof.Vasile Rudan. Ar fi interesant de aflat daca pe Platoul Bucegi se manifesta „cruci” energetice avand un efect curativ ca cele din Platoul Marcahuasi din Peru. O alta cercetatoare care a efectuat un amplu studiu asupra masivului Bucegi a fost Cristina Panculescu. Conform teoriei ei, bazata pe o serie de analize ale mostrelor de roca si electronografie, in Bucegi, in apropierea Varfului Omu, se afla un centru energetic – informational natural al Terrei, cu efecte benefice asupra organismului uman. La fel ca Pachamama din Peru!
Kogaioanele din Romania
Karina Agurto, medic, dar si vindecator prin puteri oculte, din Peru,  a auzit de incarcatura energetica a Varfului Omu. Karina, ca majoritatea vindecatorilor peruani, organizeaza excursii in nordul tarii, la piramidele incasilor si pe inaltimele despre care traditia spune ca sunt incarcate de energii pozitive. Ea a atras atentia ca si romanii ar trebui sa includa Varful Omu ca traseu de energizare, fundamental pentru o vindecare completa, atat fizica, cat si spirituala. Dr. ing. Ioan Olaru este autorul unor studii de specialitate privind energiile “kogaioanelor” din Romania. Potrivit istoricilor antici Herodot si Strabon, Kogaion era muntele sfant al dacilor, unde se afla vatra de cult al celor ce se credeau nemuritori. Dr. ing. Ioan Olaru este de parere ca exista mai multe kogaioane, trei fiind principale: cel din Bucegi, care cuprinde Varful Omu, in Apuseni – Muntele Gaina si Raraul. Sub aspectul energo-informational, orice varf cu aspect de piramida este un posibil kogaion, aceasta structura facilitand schimbul energetic si informational cu Cosmosul. Kogaionul din Bucegi are, insa, o particularitate aparte: este inconjurat de 13 coloane de cuart, care creeaza o energie extraordinara, iar apa care izvoraste direct din stanca este “apa vie”. Din cercetarile dr.ing. Ioan Olaru a rezultat ca muntele si apa refac echilibrul energetic al omului, fapt cunoscut de renumitii tamaduitori daci si abia redescoperit in prezent.

------------------

Construcții închinate unor zeități necunoscute, inscripții într-un alfabet indescifrabil, urme ale unor civilizații vechi de peste 5000 de ani. Toate acestea se găsesc pe teritoriul României și toate sunt lăsate uitării. Megaliţii sunt, de fapt, monumente preistorice cu funcții funerare sau religioase, care ar putea să deschidă o nouă perspectivă asupra trecutului nostru.

În anii '70, arheologul peruan Daniel Ruzo a cercetat platoul Bucegi și a demontat vechile teorii cu privire la originea stâncilor. El a venit în România după ce a constatat asemănări între sfinxul din Carpați și cel din Anzi. Ruzo a realizat documentarul „Mistere în piatră”, în care susține că stâncile din Carpați și cele din Anzi ar fi de fapt operele unei culturi străvechi.
După ce a rulat numai de două ori la cinematograful Scala din Bucuresti, filmul a fost interzis de Securitate. Peruanul a fost nevoit să părăsească țara noastră și, culmea, să plătească pentru a obține un exemplar al propriei pelicule.
Daniel Ruzo avea o minte destul de largă să perceapă că piramidele din Egipt pot fi asemuite cu piramidele aztecilor, că megaliții din Europa și șirurile de megaliți de la Carnac și din alte părțise asemuie. Ruzo a tras concluzia că aici, în țara noastră, s-au dezvoltat primele civilizații”, spune Silviu Dragomir, cercetător și președinte executiv al Societății Cultural-Științifice Getica.
Simple fabulații sau purul adevăr? Nici măcar autoritățile nu pot să răspundă la aceste întrebări. Sergiu Nistor, secretar de stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului, spune că nu este sigur că megaliții din Bucegi sunt monumente ale naturii.
Baza este naturală, adică este fond natural cum e, de exemplu, la Babele. Nu sunt pietre aduse de undeva, ele sunt la locul lor. Este creație naturală și probabil, ici și colo, ajutor uman ca să se ajungă dintr-o direcție sau alta. Dacă observau o formă cum este Sfinxul, un cap de om, puteau foarte bine să mai scobească ochiul și să obțină ceva și mai de efect”, consideră Mircea Țicleanu, șef departament la Muzeul Geologic al României.
Cert este că, spre deosebire de români, peruanii știu cum să își promoveze civilizația străveche și să facă mulți bani din povești și legende, pe Internet, oricine poate cumpara, DVD-uri, fotografii și sepoate documenta despre legendele locale. În Romania, în schimb, autoritățile nu știu sau nu vor să valorifice potențialul turistic al stâncilor din Bucegi.
Urmăriți reportajul întreg în materialul video atașat sau pe pagina emisiunii „România din interior”.

Sursa: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Din+Interior/Secvente+emisiune/DIN+INTERIOR++Misterele+Romaniei+megalitice

Pentru cei care inteleg engleza va invit sa vizualizati urmatorul documentar:

ANCIENT ALIEN MYSTERY OF THE CARPATHIAN SPHINX - link



miercuri, 11 iunie 2014

Drunvalo Melchizedek - despre meditatie



Dragii mei,

De curând, Drunvalo a avut o sesiune de Întrebări şi răspunsuri (Q&A 11), în care explică, cu răbdarea şi calmul său inconfundabil, o serie de aspecte extrem de importante pentru vremurile pe care le trăim. Cu toţii căutăm încă răspunsuri, ne mai lăsăm tulburaţi de aspectele din viaţa noastră, pe care nu le înţelegem şi încercăm să găsim căi sau învăţături care să ne conducă spre starea de linişte mult visată. În ultima perioadă de timp, în special de la echinocţiu încoace, arareori avem o perioadă mai lungă de timp în care să nu fim încercaţi. Stările de calm alternează cu cele de furtuna, din ce în ce mai des. Până şi capriciile vremii ne vorbesc despre schimbare şi despre această alternanţă (parcă fără de sfârşit) a stărilor noastre
interioare. Când suntem fericiţi şi ne extindem, ni se umple inima de bucurie; când suntem trişti şi ne contractăm, de parcă ni s-au înecat toate corăbiile - în ambele cazuri fără niciun motiv clar, bine definit, fără să ştim ce le-a provocat. Pur şi simplu, aşa ni se întâmplă, fără să putem controla, în vre-un fel, acest lucru.
Pentru a mă înţelege pe mine
 însămi​
, pentru a putea ajunge la izvorul profund al
provocărilor prin care trec
,
​ pentru a putea culege esenţa şi mesajul din fiecare eveniment al vieţii, ​
singurul lucru care m-a ajutat (şi mă ajută de fiecare dată, indiferent
​ de împrejurare​
) este meditaţia. Nu avem altă cale de a intra în hăţişurile subconştientului, de a afla ce anume nu este în armonie cu noi, ce mai avem de vindecat, de înţeles, de conştientizat. A medita 
​ este
 o stare de a fi
​, este acel miracol care restabileşte legătura moastră cu Sursa, cu cel mai înalt aspect al sinelui nostru divin​.
​Meditaţia este o artă, iar pentru a atinge măiestria artistului autentic este nevoie de dăruire, de sinceritate şi de muncă, de exerciţiu.
Dar ce înseamnă a medita? Cum putem ajunge să îmbinăm aceasta nevoie, cu viaţa tumultoasă de zi cu zi? Cum putem ajunge în dialog cu acea parte înaltă din noi, care niciodată nu s-a desprins de divinitate?
​ Cum putem să facem schimbarea? Cum putem să ne întoarcem privirea spre interior, fără să ne mai lăsăm corupţi de lumea materială, plină de iluzii şi de roluri cu care ne identificăm, ratându-ne viaţa? Sunt întrebări care ne vin tot mai des în atenţie şi care încă ne mai frământă. Asta e bine, pentru că Universul ne va răspunde - dacă suntem atenţi şi dornici să-l ascultăm. Îngerii şi helperii sunt alături de noi şi ne vorbesc mereu, ne ajută şi ne ghideză, iar noi le vom învăţa, pană la urmă, limbajul. Viaţa are soluţii pentru orice.​ De fapt, răspunsurile sunt în noi. Este nevoie doar de micul efort de a încerca să ne găsim punctul de linişte, din care să ne putem întoarce privirea spre lumile noastre interioare - asta înseamnă, într-un sens larg, pe scurt, a medita.
Toate şcolile esoterice, străvechi sau moderne – chiar şi multe dintre terapii, cum este Huna – îşi întemeiază cunoaşterea pe studiul şi practica meditaţiei, pe căutarea unor căi şi metode introspective cu ajutorul cărora să pătrundem în lumile interioare, tot mai profund şi într-un mod autentic, personal. Fiecare dintre noi trebuie să le găsească pe cele cu care rezonează şi să înţeleagă că doar prin practică se poate ajunge la performanţa de care acum avem nevoie (şi despre care vorbeşte Drunvalo, în acest mesaj). Sunt etape peste care nu putem sări.
Totul începe de undeva şi, încetul cu încetul, practicând cu dăruire, ajungem la măiestrie, la un mod de comunicare simplu şi eficient, cu structurile noastre subtile.
Mai întâi, pornim pe o cale masculina, care are logică şi poate fi descrisă, învăţată
​ cu dăruire ​
şi apoi, în mod firesc, pe măsură ce practicăm, totul devine natural, începem să pătrundem în lumile interioare pe o cale feminină, proprie fiecăruia, o cale fără logică (dar care are sens pentru practicant) şi imposibil de descris, rapidă, permanentă, din ce în ce mai stabilă şi mai clară. Cam despre asta este vorba in mesajul lui Drunvalo, pe care vi-l oferim mai jos, cu deosebită bucurie. El ne spune că cele două căi, cea masculina şi cea feminină, nu sunt opuse, ci doar diferite.
O să-mi îngădui în zilele care urmează, să va ofer şi alte pasaje ale acestei sesiuni, cu gândul că în acest fel putem pătrunde mai profund esenţa învăţăturilor pe care Drunvalo se străduieşte să ni le ofere, din dorinţa de a ne fi de folos în tranziţia noastră spre un alt nivel de conştiinţă.
​           
Citiţi mesajul lui Drunvalo cu atenţie şi cu inimile deschise, încercaţi să vă apropiaţi de o metodă de mediaţie cu care să rezonaţi şi veţi constata, prin experienţă proprie, că totul va fi din ce în ce mai uşor şi mai simplu.​
Cu drag,
Elena Cociş
 
Drunvalo Melchizedek, Q&A 11, extras:
Întrebare: Prin meditație am reușit până acum să obțin perioade mai scurte sau mai lungi de liniște, dar câteodată îmi vin informații şi în timp ce sunt în conversație cu cineva. Simt câteodată sensul vieții mele și sensul vieții, în general. Am simțirea de a cunoaște. Sentimentul de a fi în pace și armonie este din ce în ce mai puternic și mai adânc. Sunt trăiri pe care am reușit să le am, făcând meditații.
Dacă însă observ viața de zi cu zi şi o compar cu viața în continuă meditație, te întreb: poate fi practicată meditația, şi în diversele perioade de solicitare maximă din viața de zi cu zi - și dacă da, atunci în ce fel?
 
Drunvalo: Mulțumesc pentru întrebare. În toată această lume, indiferent dacă tehnica provine din budismul tibetan, din Kundalini Yoga, ei te învață la început, practic, cum să intri în stare și să faci aceste meditații. Îți arată cum să îți reconfigurezi corpul, privind totul într-un mod holistic. Să meditezi, să intri în starea de meditație este un lucru - dar, în final ei îți vor spune că trebuie să meditezi cu ochii deschiși. Să meditezi cu ocazia fiecărei respirații pe care o faci, atât ziua cât și noapte, atâta cât poți. În Nada Yoga,  chiar și în timpul somnului ești în stare meditativă. Înveți să fii prezent în lume nu din punct de vedere mental sau prin prisma lumii polarizate în care trăim, ci începi încet să fi prezent în lume, prin tot ceea ce faci, să devii conștient de tot ceea ce se întâmplă, să îți dai seama că orice acțiune a ta produce karma.
În procesul de învățare a meditației, oricare ar fi procedura/tehnica de meditație pe care ai ales-o, sau de pătrundere în stare de conștiință mai înaltă, practica este importantă. Dar... există ceva anume care este mai mult decât a practica… Practica te ajută doar să pătrunzi în această lume. Este ceva ce nu se poate exprima prin cuvinte, este acel ceva care reprezintă ceea ce înveți făcând aceste meditații. Și când ajungi la acea stare … de fapt acea stare este esenţa meditaţiei. E ceva similar cu a învăța să cânți la chitară: înveți notele, înveți acordurile, înveți cum să ții chitara, cum să cânți la ea … ajungi, după un timp, să practici atât de bine, încât nici nu te mai gândești la aceste lucruri; pur și simplu, auzi muzica și cânți. E la fel și la meditația cu scop spiritual. Ajungi în starea în care nu mai bagi de seamă că practici într-un anumit fel... prin poziția corpului, mâinilor, degetelor, limbii, ... nici nu te mai gândești la aceste lucruri pe care le știi și le înțelegi, ajungi astfel la esența meditației, ajungi să aduci rezultatul meditațiilor, în fiecare moment al vieții de zi cu zi. Este punctul în care viața devine o meditație continuă. Da, sunt de acord cu tine, este exact ceea ce e necesar să facem. Dacă crezi că mai trebuie, o să completez răspunsul…
Întrebare: Cum se integrează aici, conceptul de a trăi în inimă? Care este diferența între a trăi în continuă meditație și a trăi în inimă?
Drunvalo: Da, astfel ajungi să trăiești în inimă, creierul să fie conectat cu inima. Acest lucru se învață în timp. Nu poți să înveți așa ceva, în doar câteva zile. Necesită timp, exact cum este nevoie de timp, că să înveți să cânți la chitară. Nu e nici o diferență între a trăi în inimă și a trăi în meditație. Până la urmă, toate tehnicile de meditație te duc în inimă; tehnica este doar vehiculul care te duce acolo. Acolo, totul se rezumă la trăirea pe care o ai, care relaționează cu tot... cu cine și ce este în jurul tău. Totul, slujba ta, tot ce este în jurul tău începe să se schimbe, în momentul în care tu te schimbi în interiorul tău. Doar practica tehnicii nu va avea acest efect. Contează acel mic plus pe care îl obții, care devine al tău, parte din fiecare moment al vieții tale. Cred că am explicat suficient, acest aspect …
..................
Așa cum am mai spus, după ce înveți tehnica meditației, trebuie să ajungi dincolo de practicarea unei tehnici, trebuie să ajungi în starea de a fi, de a exista. Toate aceste lucruri sunt interconectate, nu există bine sau rău; pe măsură ce practici meditația, sigur că o să te întâlnești cu oamenii, sistemul sau calea care te atrage și care îți place. Dacă sistemul pe care îl predăm noi (la Scoala Reamintirii – Trezirea Inimii Iluminate) pare prea complicat, există foarte multe alte căi posibil de urmat în lumea largă. Chiar dacă alegi să nu faci nimic, tot vei reuși. Viața s-a pregătit pentru posibilitatea de a nu ajunge la un grad mai înalt de conștiință, urmând calea meditației. Viața știe că în primul rând trebuie să supraviețuim; sunt peste patru miliarde de oameni pe planetă, care trăiesc din mai puțin de 2 dolari pe zi. Cei mai mulți dintre aceștia nu se gândesc de loc la meditație, ei trebuie să se descurce să mai apuce și ziua care urmează. Înțelegem perfect acest lucru, iar Viața are soluție și pentru această situație.
În concluzie, nu este nici o problemă, dacă dorești poți să uiți de tot ce înseamnă spiritualitate, poți să nu faci nimic și să mori normal, dar tot vei ajunge în zona de conștiință mai înaltă. Asta cred eu că se va întâmpla.
Totuși, dacă vrem să trăim în belșug și să învățăm tot ce avem ocazia să învățăm, avem multe posibilități să facem acest lucru. Părerea mea este că trebuie doar să îți urmezi inima. Dacă inima simte că o anumită cale este pentru tine, mergi pe aceea cale. Dacă nu, atunci caută și găsește o cale care rezonează cu inima ta. Este cel mai recomandat lucru de făcut.
Cele două căi nu sunt opuse. Sunt, pur și simplu, altfel. Corpul femeii este altfel decât corpul bărbatului, gândirea noastră este diferită, nu suntem opuși unul altuia, suntem parte din același întreg, avem doar feluri diferite de a percepe lucrurile. În plus, nimeni nu este doar de natură feminină sau doar de natură masculină; toți avem o parte feminină și o parte masculină, mai mult sau mai puțin dezvoltată. Echilibrul care e în interiorul tău, oricare ar fi acesta, este ceea te ajută să treci prin viață și acesta va determina tehnica de meditație care te vei simții atrasă. Calea propusă de mine funcționează pentru multă lume, ştiu asta, dar sunt conștient şi că nu funcționează pentru toată lumea. Nu doresc să se interpreteze că aș vrea să zic că seminarul meu este singura cale de urmat; sunt multe metode accesibile în lumea largă, știu că sunt multe metode de a găsi unimea cu Dumnezeu, eu doar fac tot ce pot mai bine sa transpun pentru și în lumea modernă, să găsesc o modalitate ușor de urmat pentru omul modern, dacă acesta face această alegere.
Pe curand.
 
Sursa Editura For You

luni, 9 iunie 2014

Adevărul


Adevărul - o medalie cu o față reprezentând iubirea, iar cealaltă, înțelepciunea
"Mulți oameni afirmă că se află în căutarea adevărului! Regretând că nu l-au găsit încă, ei sunt mândri totuși că s-au avântat într-o căutare atât de dificilă...Ei bine, nu, adevărul nu este atât de greu de găsit și poate fi definit chiar foarte simplu.Să spunem că este ca o medalie cu o față ce reprezintă iubirea și cealaltă, înțelepciunea. Dacă veți căuta adevărul independent de iubire și înțelepciune, adică independent de o bună dezvoltare a inimii și a intelectului, nu îl veți găsi niciodată. De îndată însă ce aveți iubirea și înțelepciunea, posedați și adevărul, chiar dacă nu îl căutați. Adevărul nu se găsește ca un principiu în sine: el există numai la cel care știe să lucreze în același timp cu inima și cu intelectul. Dacă atâtea adevăruri diferite, contradictorii, se confruntă acum în lume, este pentru că ele reflectă deformarea inimii și a intelectului oamenilor. Cineva vă spune: „Iată adevărul!” În realitate, este adevărul „său”, iar acest adevăr este expresia inimii și a intelectului său slabe și deformate, sau dimpotrivă, solide, luminate."
Omraam Mikhaël Aïvanhov
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...