"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 31 iulie 2014

Cuadratura Lună Neagră (Lilith) în Leu – Saturn în Scorpion, august 2014

Unul dintre aspectele importante făcute de Lilith sau Luna Neagră pe parcursul tranzitului său prin Leu (4 martie- 17 noiembrie 2014) este cuadratura cu Saturn din Scorpion. Aspectul la grad perfect se formează pe 1 august 2014, însă putem spune că întreaga lună august este marcată de cuadratura lui Lilith (Lună Neagră) cu Saturn, ambele având tranzite lente. În plus, această cuadratură este însoțită de altele, formate între planete ce tranzitează cele doua zodii și care sporesc tensiunea și efectele concrete ale interacțiunii energiilor specifice lor. Pe de-o parte, vom avea Mercur și Jupiter în Leu, pe de altă parte, Marte în Scorpion, care vin să întărească încleștarea dintre energiile celor două constelații.
Atât Lilith în Leu, cât și Saturn în Scorpion au de-a face cu componente adânc inconștiente ale psihicului, mare parte din ele aparținând inconștientului colectiv. Cuadratura nu face decât să le aducă la „suprafață”, în întâmplări concrete și oameni în carne și oase, a căror natură este sugerată de semnificațiile elementelor ce formează aceste aspecte astrale încordate.
Aș descrie cuadratura formată între Lună Neagră Lilith în Leu și Saturn în Scorpion ca un punct de saturație pentru anumite frustrări legate de lipsuri, austeritate, privațiuni (materiale, afective, sexuale, juridice, de demnitate, culturale, sociale etc). Se caută recunoașterea lor, dar și un fel de compensare, de „despăgubire”. Aceste porniri – în fond, necesități de ordin psihic ce se cer satisfăcute – când există la grupuri sau comunități mai largi (și nu sunt conștientizate) își găsesc „rezolvarea” în persoana unui salvator, a unui erou. Anume, a unuia care rezonează cu nevoile grupurilor. Și dacă revin la cuadraturile formate între Leu și Scorpion, probabil că se vor ivi personaje, la diferite niveluri de putere și de organizare (până la cea transnațională), care vor profita, sub măștile lor de eroi care luptă pentru scopuri nobile în folosul altora, de frustrările și setea de răzbunare a diverselor grupuri de oameni (de la mici grupuri de interese până la popoare întregi).
Luna Neagră sau Lilith în Leu sporește șansele apariției unor personaje foarte charismatice, care impresionează prin teatralitate, dramatism, dar care, în realitate, nu sunt decât într-o luptă personală pentru putere, și încă o putere autocrată. Din ce sau pentru ce se naște o astfel de dorință de putere? Din frustrări și pentru compensare. Cu măștile de care vorbeam și în numele dreptății (fie ea mai concretă sau mai simbolică) sunt posibile (chiar probabile!) acte de o intransigență absolută, indiferent de consecințe. Pe un astfel de aspect astral nu există jumătăți de măsură.
De asemenea, pot avea loc și fenomene extreme în natură. Spre exemplu erupții vulcanice puternice, incendii de vegetație incontrolabile. Se pot întâmpla și explozii de mare amploare prin intervenția directă a omului, accidente în subteran (din acestea au mai fost; de exemplu, cel din Turcia).
Nu exclud, însă, cum am mai scris și în previziunile pentru tranzitul Lunii Negre în Leu și existența unor acte de bravură reală, săvârșite de oameni de autentică onoare. Sper să fie și dintre aceștia. Doar că și ei trebuie să apară tot ca o consecință a conștiinței colective, să rezoneze cu ea. Să vedem ce comunități (sociale, spirituale, religioase, etnice etc) pot da astfel de personaje.
Concluzia este că prin evenimentele create de cuadratura Lună Neagră în Leu – Saturn în Scorpion putem vedea (măcar unii) în ce stadiu de evoluție spirituală suntem. Ne cunoaștem și ne asumăm și părțile negative sau le proiectăm în alții pentru a ne păstra imaginea minunată despre noi înșine?
“The best political, social, and spiritual work we can do is to withdraw the projection of our shadow onto others.” ― C.G. Jung  (“Cea mai buna lucrare politica, sociala si spirituala pe care o putem face este sa extragem proiectia propriei umbre din ceilalti.”)

miercuri, 30 iulie 2014

Meditatii si invocatii in luna AUGUST - INGERI & ARHANGHELI & ASPECTE ASTROLOGICE


  •  Saptamana 4 - 10 August meditam in rezonanta cu INGERII IUBIRII
  • Saptamana 11 - 17 August vom medita in rezonanta cu INGERII DISCERNAMANTULUI/RESPECTULUI
  • Saptamana 18 - 24 August meditatie in rezonanta cu Arhanghelul METATRON/ZADKIEL
  •  Saptamana 25 - 31 August meditam in rezonanta cu INGERII PACII

 Prima saptamana a lunii august ne pune in rezonanta cu Ingerii Iubirii. Ne aduc aminte ca iubirea este eterna, ne deschid sufletul spre izvorul acestei iubiri, facandu-ne sa ne simtim parte a constiintei si bucuriei ei, parte a Totului, fiind profund legati in eternitate de celelalte componente.

Saptamana 11 - 17 August ne pune in rezonanta cu  Ingerii Discernamantului si Ingerii Respectului . Ne ajuta sa ne dezvoltam capacitatile si fortele proprii, sa avem privirea clara, astfel incat sa putem deslusi si scoate la lumina ceea ce este latent in interiorul nostru, sa putem recunoaste drumul luminos de potecile umbroase. Sa recunoastem ceea ce ne este potrivit la un moment dat, sa facem alegeri bune, indepartand astfel de si din noi ceea ce e negativ, inutil si distructiv. Ingerii Respectului ne invata ca fiecare om este demn de respect prin simplu fapt ca este purtator al divinitatii, iar aceasta atitudine ne inalta constiinta si ne innobileaza sufletul. Ne indeamna sa avem respect fata de noi insine, ingrijindu-ne de propriile necesitati de natura sufleteasca, mentala, spirituala sau fizica.

 A treia saptamana a lunii IULIE ne pune in rezonanta cu energia Arhanghelului Metatron si ZADKIEL. El ne ajuta sa recunoastem esenta lui Dumnezeu, care este in interiorul nostru. Ne indeamna sa ramanem in contact cu experientele reale pe care le traim si cu situatiile de viata reale, fara a eveada in imaginatie, fara a dramatiza sau a cauta justificari, caci doar astfel vom invata de ceea ce avem cu adevarat nevoie pentru cresterea noastra. Ne indeamna sa ne conectam cu potentialul divin interior si sa impartasim darurile pe care le avem. Arhanghelul Zadkiel ne ajuta sa transformam toata energia negativa a fiintei, de orice natura, in energie pozitiva, redand sufletului, mintii si corpului nostru puritatea originala. Ne aminteste ca fiecare experienta pamanteasca aduce cu ea o transformare interioara, in sensul eliberarii si cresterii, astfel incat calatoria spirituala pe care o facem in aceasta lume sa fie fructoasa si implinita.

Ingerii pacii - aduc pacea in inima si mintea noastra, in familie, in grupurile carora apartinem. Ne ajuta sa impacam fortele adverse din noi, sa intrezarim compatibilitatea dintre dorinte si posibilitatiile de care dispunem. Ne ghideaza catre situatiile cele mai favorabile si catre fiintele echilibrate si armonioase. Ne aduc seninatate, ne invata cum sa inlaturam tulburile si sa revenim la pace.

In fiecare seara prin rezonanta se va invoca prin rugaciune Arhanghelul/Ingerul saptamanii la aceasi ora (ora 20). Pe mail veti primi  recomandarile (din punctul de vedere al sanatatii, financiar si sentimental, atentionari, traditii/obiceiuri/sarbatori) influentelor astrale din saptamana respectiva.
Pentru cei care doresc sa se inscrie la aceste rugaciuni va invit sa trimiteti mail la adresa nagymelinda3@yahoo.com.

Fiecare meditatie dintr-o saptamana costa 12 lei, daca alegeti sa meditam impreuna toata luna va costa 38 lei.
 

vineri, 25 iulie 2014

LUNA NOUA IN LEU- 27 IULIE 2014, ORA 01:42 –ORA ROMANIEI- “CAND IUBIREA VA FACE SEMN….“


astro_2gw_454_luna_noua_in_leu_2014.58759.18035
Cel care considera ca totul este inteligibil, acela nu simte nevoia sa inteleaga cauzele profunde ale lucrurilor. Dar intelegerea sa nu este decat aparenta, caci a considera ca in lume totul este inteligibil inseamna a fi superficial. Pentru constienta obisnuita, majoritatea lucrurilor sunt, in realitate, inexplicabile. Si a te putea opri uimit in fata inexplicabilului care se afla in existenta cea mai cotidiana, abia acesta este, de fapt, inceputul adevaratei nazuinte spre cunoastere. Si acest entuziasm trebuie sa inceapa prin a percepe ce este miraculos in realitatea cotidiana. Caci numai atunci, asa cum spuneam, vom simti imboldul sa cautam cauzele, fortele profunde care se afla la baza existentei lumii care ne inconjoara.” R. Steiner
Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ), este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.
Asa cum am mai scris :“Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste inceputuri  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul leului in harta natala a fiecaruia. Leul este caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul este copilul din noi, este artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina. Asemeni lui Hercule ce se lupta cu Leul din Nemeea si apoi se imbraca cu pielea acestuia, acest semn ne da posibilitatea sa trecem peste obstacole gasind in noi un potential infinit pe care trebuie sa-l utilizam. Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie. Leul este al cincilea semn al zodiacului si guverneaza casa naturala cinci, un domeniu al placerilor, al povestilor de dragoste, al distractiilor, copiiilor, creativitatii personale, fel de fel de speculatii. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu “ .. din inima” iar aceasta Luna Noua ne reaminteste ca trebuie “ sa traim  viata din inima” iar  curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa  pot construi un mic regat in viata noastra. Tu esti conducatorul propriului regat, ai puterea sa faci tot ceea ce vrei, tu esti puterea, tu esti regele ne spune aceasta Luna Noua in Leu. “
imagine
Si daca este semnul Leu, atunci este normal ca programul astral sa fie un spectacol pe cinste.
In primul rand, aceasta Luna Noua in Leu are drept scena, casa III, o casa a comunicarii prin excelenta. In aceasta casa, aceasta energie ne indeamna sa comunicam prin fel de fel de mijloace, aici fiecare dintre noi isi poate recita rolul  in mediul apropiat prin intelegerea lucrurilor de baza si prin sensibilitate practica. Valorificarea inteligentei noastre, a tuturor informatiilor  si partajarea eficienta a acestora cu ceilalti este un indemn al acestei Luni Noi. Casa III este legata de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri iar provocarea acestei Luni Noi este de a deveni constienti de motivatiile noastre mentale, fiecare gand, cuvant, actiune si fapta activeaza legea atractiei magnetice. Ceea ce sadim acuma, aceea vom primi. Gandul si fapta sunt profund interconectate, actiunea si miscarea sunt caracteristicile acestei lunatii. Acuma, fiecare dintre noi isi poate intona mantra viitorului, “ eu stralucesc prin mintea mea, prin inteligenta mea, prin inima mea mare”  ce este un pas important catre succes. Cum casa III este  o casa a prejudecatilor, a unui model de gandire  format in copilarie, in anii de scoala primara, aceasta Luna Noua ne cere sa iesim din acest mod de exprimare rudimentar, sa intelegem ca evolutia inseamna cunoastere si nu stagnare. Aceasta Luna Noua ne spune ca prin inteligenta, iubire, generozitate, putem face din mediul nostru zilnic un mic regat transformand pana si dusmanii in prieteni, servitori. Jupiter extinde tot ce atinge iar in  fuziune cu Luna Noua in casa III, este important sa intelegem ca a venit timpul sa fim atenti la toate informatiile care vin spre noi, sa discernem intre cunostintele utile si cele fara sens pentru viata noastra, pentru pacea din micul nostru regat zilnic. Jupiter  este norocul dar trebuie sa facem ceva pentru a beneficia de acest noroc. Majoritatea dintre noi trebuie sa invete ca nu poate obtine ceva bun din nimic iar acuma Jupiter in Leu si in casa III ne spune clar ca norocul este dat de mintea noastra , acolo este aurul pe care il tot cautam dar fara a face ceva nu putem sa-l aducem la suprafata.
In mod traditional, Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostri solar si este considerat “marele benefic”, ceea ce inseamna  ca ofera oportunitati multiple.
Ori de cate ori, Jupiter  este proeminent  intr-o diagrama, el tinde sa extinda, sa creasca oportunitatile. Acuma, aceasta Luna Noua de mana cu Jupiter ne spune ca mintea noastra, scrisul, educatia, fratii, rudele, comertul, calatoriile scurte sunt cai care ne pot pune fata in fata cu beneficiile pe care le cautam. Cunoasterea este puterea norocului, norocul va lucra pentru noi doar daca lucram cu el.
Totusi , ar fi prea frumos ca norocul acestei lunatii sa vina asa lin la noi si asta din cauza lui Marte in Scorpion care este soldatul din umbra al acestui moment astral. Putem sa credem acuma ca de fapt suntem ghinionisti dar nu din cauza lui Jupiter ca nu ofera oportunitati ci din cauza faptului ca le  cautam unde nu trebuie sau ele sunt foarte subtile incat nu le auzim cum bat la usa regatului nostru.
Marte in Scorpion este o energie bruta, nucleara, el lupta pentru dorintele sufletului cu orice fel de arma. Baiatul de foc in apa misterioasa a scorpionului nu face decat sa creasca pasiunea, magnetismul  animalic.
Marte in Scorpion este o atitudine “ totul sau nimic” dar in aspect provocator cu aceasta Luna Noua, ne putem da palme in fiecare minut fiindca nu prea intelegem ce inseamna acest “ tot”. Energia acestui moment astral regal poate fi desul de contrariata, prost gestionata, pot aparea neintelegeri si rivalitati care cresc exponential. Va recomand prudenta, puterea personala nu poate fi impusa prin forta ci doar prin cunoastere iar aceasta ajuta si nu-i striveste pe ceilalti. Aparenta stare de liniste mascheaza atat de bine o energie clocotitoare( pisica blanda zgaraie rau!) dar fara compromisurile necesare, intram in fel de fel de lupte ce ne indeparteaza de oportunitatile acestui moment astral.
Aceasta “ nunta cosmica” are si alti  invitati de onoare, vorbim de asteroizii 1221 Amor si 2878 Panacea.
Amor este un asteroid a carui limbaj astrologic defineste dragostea ideala, neconditionata, este iubirea care face bine sufletului indiferent de unde vine, ea nu judeca, nu are asteptari. Este marea iubire romantica, iubirea recunostinta , iubirea spirituala. Amor in aspect cu Jupiter si Luna Noua  amplifica oportunitatile unei iubiri adevarate, neconditionate, intalnirea unui suflet pereche  dar si a unei iubiri neimpartasite, aici sufletele vorbesc indiferent de distanta, legaturi existente, obligatii fata de alta persoana. Este un moment de trezire, acuma, iubirea arde, fuzioneaza, topeste, vindeca sufletul.
2878 Panacea este un  medicament pentru toate bolile.In mitologia greaca,  Panacea a  fost zeita vindecarii, ea este un remediu universal. Ea a fost fiica lui Asclepius, zeul medicinei si nepoata lui Apollo, un zeu al vindecarii (printre altele). Ea avea tot timpul o cataplasma, o potiune cu care ii vindeca pe cei bolnavi. Acest lucru a condus la notiunea de panaceu universal , o energie menita sa vindece toate bolile. Panacea este un asteroid de vindecare ce induce o energie benefica vindecarii, ea ajuta sa gasim solutii pentru orice problema.
Jupiter( oportunitati, beneficii), in conjuntie cu Panacea si Luna Noua( noi inceputuri) in casa III arata ca leacul universal  se gaseste in mintea noastra, comunicarea, spiritualitatea conduc la vindecare. Amor completeaza acest leac universal aratand ca iubirea vindeca sufletul, mintea, trupul.

Influenta majora a acestei lunatii va fi asupra semnelor fixe: Leu, Varsator, Taur, Scorpion.

Cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul…..

imagine 1
Adriana Tudosa


Cei care doresc sa mediteze in comuniune cu Luna Noua va invit sa trimiteti mail la adresa nagymelinda3@yahoo.com.

joi, 24 iulie 2014

“Esti ceea ce gandesti!” - Wayne Dyer

   Gorge Bernard Show spunea ca : “Progresul este imposibil fara schimbare, iar aceia care nu isi pot schimba felul de a gandi nu pot schimba nimic.”
            Iata si ideile:
-       Prima idée este cea pe care am intalnit-o si in hooponopono si spune : “ Renunta si lasa-L pe Dumnezeu in locul tau.” Mabel Katz, unul din mentorii mei spirituali spunea: “Let go and let GOD!”
-       Incearca sa renunti la obiceiul permanent de a numi si a cataloga, obicei pe care l-ai invatat la scoala.
-       “crede cu tarie in liberul tau arbitru si in capacitatea ta de a influenta tot ce se intampla in jurul tau si in acelasi timp lasa-te in voia energiei din tine.”
-       Binele si raul sunt doua aspecte ale unei unitati.
-       Infaptuieste mai mult , straduieste-te mai putin
-       O idée interesanta este aceasta ca pentru a atrage prosperitatea in viata noastra trebuie sa raspundem la intrebarea: “ Cum as putea sa fiu de folos?”
-       “Nu exista o cale spre fericire, ci fericirea este calea”
-       Fii un observator al intregului
-       Fii convins ca esti o fiinta divina adusa pe lume nu de parintii tai ci de marea Mama Divina.
-       EGO-ul este o forta fara sat, care cere permanent si nu este niciodata satisfacuta.
-       Ca sa contracarezi ego-ul slujeste nevoile celorlalti si propriile tale nevoi vor fi indeplinite.
-       Opreste-te din goana si contempla. Abandonand cursa ii faci loc lui Dumnezeu si te indepartezi de Ego.
-       Daca nu deranjezi pe nimeni, vei fi privit cu respect.
-       Daca te straduiesti sa eviti sa controlezi vietile celorlalti te vei afla in armonie pasnica cu Universul intreg.

  Cartea o gasesti si AICI

sursa articolului aici 

miercuri, 23 iulie 2014

Jupiter in Leu: Sarutul lui Spiderman


Intre 16 iulie 2014 si 11 august 2015, Jupiter traverseaza semnul Leului si marcheaza un an de evenimente tesute pe aceeasi panza de paianjen. Jupiter amplifica energiile care circula intr-un anume domeniu al vietii noastre. Asociat cu Leul, Jupiter anunta un an si mai bine de creativitate si originalitate. Cea mai mare nevoie la nivel colectiv devine aceea de a lasa ceva in urma noastra, de a face ceva care sa ramana, care sa se vada, de care sa se bucure si altii.

Conceptiile populare asociaza rostul omului pe Pamant cu a face un copil, o casa si a sadi un pom. Acest tranzit jupiterian traduce intocmai aspiratiile din viziunea traditionalista asupra existentei in planul uman. Fiecare dintre noi se va concentra pe acest triunghi al existentei:
  • a face un copil = EXPRIMAREA CREATIVITATII; poate sa nu fie neaparat vorba de procreere, ci de aducerea la viata a unui proiect, de publicarea unei carti, a unei opere artistice.
  • a face o casa = NEVOIA DE A APARTINE; nu inseamna ca toata lumea se apuca de pus pietre de temelie sau de facut rate la banci pentru a construi sau a achizitiona  o locuinta; ca sa faci o casa, in primul rand trebuie sa ai cu cine; in primul rand, ne dam seama cui apartinem, cu cine ne dorim sa impartasim tot ce traim.
  • a sadi un pom = A FI UN EXEMPLU PENTRU CEILALTI; pomul reprezinta metaforic tot ceea ce noi facem sa creasca si sa rodeasca; poate fi o idee prin care ii inspiram pe altii, un model pe care il impunem, o cale pe care noi o urmam si pe care incep sa paseasca si altii.
Adevarat, poate fi si un an al nasterii de copii care vin cu misiuni speciale pentru intreaga familie sau pentru un mare numar de oameni! Este un interval de mai bine de un an in care cei care isi doresc copii cu adevarat atrag in primul rand partenerul cu care sa procreeze. Rugaciunile pe aceasta tema au mari sanse de a fi ascultate. Pe de alta parte, cei care se tem ca nu vor avea copii sau ca nu pot face copii, au sanse mici sa reuseasca! Jupiter aduce intotdeauna mai mult din ceea ce crezi! Daca crezi ca nu poti sau sa nu meriti, atunci nici nu poti si nici nu ti se da! Convingerile legate de copii sau de a face copii se adeveresc! Copiii care se nasc sau care sunt conceputi acum vin cu drepturi divine foarte mari, asa ca parintii pot obtine prin ei foarte multe daruri de la viata. Niste usi care pareau imposibil de deschis se pot debloca de la sine odata cu venirea pe lume a copiilor.

Din iulie 2014 pana in august 2015 e de asteptat sa asistam la aparitia unor creatii care sa marcheze aproape toate domeniile de activitate. Realizari spectaculoase se pot inregistra in domeniul stiintific, ca si in cel artistic. Inventii uimitoare, descoperiri epocale sau carti care schimba vieti sunt pe cale sa se incarneze in realitate. Originalitatea si stilul vor fi criteriile de evaluare supreme in aprecierea oricarei creatii care ajunge la cunostinta publicului larg. 

Apartenenta este un alt aspect delicat care se clarifica anul acesta. Persoanele care sufera de singuratate si care sustin ca se descurca pe cont propriu, fara sa aiba nevoie de alcineva, pentru ca nu le trebuie nimic, se pot adanci in singuratate, individualism si, pe alocuri, egoism. Jupiter in Leu este purtator de iubire, dar numai pentru cei deschisi, care cred ca o merita si care stiu sa o primeasca! Ba, mai mult, iubirea vine la pachet cu pasiunea, cu erotismul dezinhibat, cu experimentarea de senzatii unice! Cine se iubeste pe el si cine crede ca merita sa fie iubit, poate anul acesta sa manifeste iubirea la cote pe care nu le-a mai trait pana acum. Poate sa atraga partenerul cu care sa intemeieze o familie, langa care sa simta ca-i cresc radacini si care-l face sa se simta ca acasa oriunde s-ar afla, atata vreme cat sunt amandoi impreuna. Din acest punct de vedere, Jupiter in Leu poate aduce un an de iubire implinita la nivel sublim. Ea este rezervata insa numai celor ce-i dau voie sa se manifeste, fara sa se agate de trecut, de iluzii sau de compromisuri. Atata timp cat ai deja un partener care te face fericit, poate fi un an de incununare a relatiei de cuplu, printr-o mare realizare materiala sau afectiva obtinuta in doi. Daca partenerul a fost absent pana acum, atunci Universul nu poate sa materializeze varianta optima de partener pentru tine decat daca faci curatenie si nu mai tii locul ocupat. Jupiter in Leu vine cu suprize maxime pentru cei care nu se mai mint, care nu se mai agata de ceva ce n-a fost si nici nu poate fi altfel decat a fost pana acum.

Jupiter in Leu scoate in fata oameni care au ceva de spus, care au un mesaj de transmis. Se anunta un an fantastic pentru cei de isi asuma propriile sentimente si trairi, pentru cei ce au darul de a-i inspira pe altii si de a-i ajuta sa treaca prin momente de viata delicate. Orgoliul, aroganta si mandria sunt taxate drastic anul acesta si toti cei ce sufera de aceste diagnostice au de pierdut. Integritatea este rasplatita cu varf si indesat pe acest tranzit. Cinstea, onoarea si sinceritatea ii scot in fata pe oamenii care merita sa joace rolul de lideri. Jupiter in Leu ii protejeaza pe toti cei ce sunt discreditati pe nedrept si scoate la suprafata intentiile ascunse ale celor ce manipuleaza sau profita de pe urma altora. E de asteptat ca tocmai persoanele integre sa fie lovite, amenintate, subminate. De aceea, se recomanda mult discernamant atunci cand cineva bine vazut sau cotat este atacat. Vor fi teste de rezistenta pentru toti cei ce sunt onesti si responsabili! Jupiter in Leu permite ca noroiul sa fie aruncat peste tot ce este alb si pur, dar numai cu scopul ca, in cele din urma, adevarul sa iasa la suprafata si caracterele umane sa se cearna. Invidia, ura si dorinta de razbunare s-ar putea manifesta in voie, dar toti cei ce stau drepti si isi vad de treaba lor sunt de nezdruncinat. Cei ce nu au motive sa se teama si nu se coboara la nivelul jocurilor murdare nu pot decat sa cada in picioare.

Jupiter in Leu ii avantajeaza pe toti cei care ii pot indruma sau inspira pe altii. Ei au si teste de rezistenta pe masura, dar, cum spune un proverb, “cainii latra, caravana trece”. Cei ce pun pret pe imagine nu prea ajung departe in aceasta perioada de un an si aproape o luna. Cei ce sunt aliniati cu ei insisi, cei se spun si fac ce simt si ce gandesc devin modele de urmat, mai ales prin curajul de a iesi din rand. Jupiter in Leu ii vegheaza pe cei ce aleg calea ingusta a asumarii propriilor fapte indiferent de judecata majoritatii. Jupiter in Leu nu favorizeaza deloc instinctul de turma, ci le pune in mana toiagul celor ce merita sa fie pastori.

Jupiter in Leu ne indeamna, deci, sa lasam ceva in urma si ne ajuta sa decoperim simtul identitatii si al apartenentei. Jupiter in Leu naste lideri, scoate in fata si protejeaza oamenii de la care avem ce invata. Aceasta este tesatura panzei de paianjen de care pomeneam la inceput. Ca sa primim daruri, avem de trecut prin probe. Nu se naste nimeni supererou, dar cu totii putem deveni. Avem cu totii echipamentul Omului-Paianjen, depinde cum il folosim. Se anunta un an de realizari personale si de iubire la intensitate pasionala pentru cei merituosi, mai ales pentru cei ce cred ca merita si traiesc in cinste si integritate. Jupiter in Leu promite sarutul lui Spiderman.

Pentru fiecare zodie sau Ascendent, Jupiter in Leu adevereste, face sa se intample, aduce mai mult din ceea ce fiecare crede despre…

Berbec: dragoste, copii, creativitate, divertisment, timp liber.
Taur: casa, locuinta, familie, trecut
Gemeni: calatorii, comunicare, mijloace de transport, studii
Rac: bani, stima de sine, valori personale
Leu: propria persoana, identitate, imagine de sine, sanatate, corp fizic
Fecioara: relatia cu Dumnezeu, sanatate, iertare, miracole
Balanta: prieteni, grupuri, viitor, intuitie, persoane cu rol de protectori
Scorpion: cariera, renume, reputatie, pozitie sociala
Sagetator: convingeri, strainatate, calatorii lungi, studii, relatia cu maestrii
Capricorn: banii altora, afaceri, ezoterism, spiritualitate, mistere, secrete
Varsator: relatii, casatorie, justitie, parteneriate, asocieri
Pesti: munca, sanatate, stil de viata, rutina zilnica

sursa

marți, 22 iulie 2014

VENUS ÎN SEMNUL RAC * 18 iulie 2014-12 august 2014

”Relațiile interumane au drept scop revelarea de sine, nu mulțumirea de sine.” H.F.Weekley

Venus părăsește zodia Gemeni în data de 18 iulie 2014, ora 17:06`, intrând în semnul Rac, unde va sta până în data de 12 august 2014.
Venus, cea care reprezintă surâsul și frumusețea armonioasă a lumii, dragostea ce îmblânzește firea și duce dorul mai departe.  „Stâncile Afroditei” se găsesc pe țărmul sudic al Ciprului, pe locul unde, potrivit mitologiei grecești, a căzut în apa mării înspumate organul genital al zeului Uranus, amputat de fiul său, Cronos. Aici s-ar fi născut, din valurile mării învolburate, zeița dragostei Afrodita/Venus. Frumusețea sa reprezintă încarnarea idealului feminin. Cu promisiunile de voluptate va fascina Olimpul, care îi va oferi dragostea, frumusețea, acea viață fericită când este împodobită de farmecul iubirii. Toate simțurile din această zeiță sunt spiritualizate, totul este contemplare, înțelepciune, fericire, muzică, calm. Venus aduce oamenilor de știință cerul, spiritul de justiție, revelând calea spre înălțimi, prin cunoaștere sau prin inimă și dragoste.  Venus este însoțită adesea de Eros, rod al dragostei cu Ares, zeul neghiob și țanțoș al războiului. Purtând în spate tolba și arcul cu săgeți, Eros urmează sfatul Afroditei/Venus când își îndreaptă săgețile spre inima oamenilor.  Săgețile sunt de două feluri: unele făurite din aur, înmuitae în foc și miere, altele în plumb, cu vârfurile otrăvite, cu durere stropită cu multe lacrimi. Adesea iubirea este împărtășită la întâmplare și chiar Zeița Venus i-a căzut pradă, fiind cucerită de Adonis, chipeșul vânător ce privește dovezile de iubire cu nepăsare, fiind preocupat numai de plăcerile și interesele sale.

 Ideograma planetei Venus este compusă din două simboluri: cercul și crucea. Acestea reprezintă expresia iubirii spirituale (cercul) și a iubirii fizice (crucea). Această glifă se aseamănă cu o oglindă, fiind considerată oglinda zeiței Venus, această oglindă reflectând de fapt ceea ce există în noi, fie că este vorba de frumusețe, fie că este vorba de ceva urât. Aici se regăsesc dorințele și plăcerile noastre conștiente și subconștiente. Planeta Venus guvernează zodiile Taur și Balanță.
Venus are valoare de frumusețe, de fuziune, de armonizare, fiind considerată ”micul benefic” în astrologia veche, este concepută ca un simbol al vieții sentimentale, al dragostei, al artei, aducând echilibrul, simpatia și comuniunea.
Venus în semnul Rac indică sensibilitate, intuiție, dragoste de familie, dragostea de țară, de familie. Reacțiile sunt provocate de planul emoțional, manifestându-se în această perioadă relațiile amoroase, atracțiile ținute ascunse de ochii lumii. Venus ne spune despre emoții, dorințe, sentimente, dar și despre banii și bunurile materiale, posesiuni, relațiile noastre.
Tot în această perioadă de tranzit a lui Venus în semnul Rac, ne confruntăm cu frica de a nu fi răniți, dorindu-ne dovezi concrete de iubire, nu doar vorbe, promisiuni. Se remarcă o mai mare sensibilitate la ceea ce simt ceilalți pentru noi, fiind foarte receptivi la dorințele celuilalt. Sentimentele sunt oscilante, nesigure ceea ce ar putea provoca o oarecare stare de neclaritate, de confuzie, de dorință de a evada dintr-o relație, fără un motiv clar. Primează emoția, sensibilitatea, romantismul, dorințele profunde manifestate  dincolo de cuvinte, exprimate prin gesturi de tandrețe și prin oferirea unui cadru ce inspiră încredere și armonie. Tot în această perioadă predomină posesivitatea, gelozia, teama de a nu pierde persoane dragi.
Amintirile legate de o relație de iubire sunt retrăite cu intensitate, având tendința de a ne reîntoarce în trecut, fie doar cu gândul, fie reîntâlnindu-ne cu persoane față de care am împărtășit cândva emoții și momente unice de dragoste. Tot în această perioadă se pot produce întâlniri karmice ce ne vor  răscoli ființa și ne vor ajuta să ne descoperim laturi ale propriei personalități de care nu eram conștienți. Astfel că, în perioada cuprinsă între 18 iulie și 12 august, cât timp Venus tranzitează semnul Racului, este o perioadă de sondare a propriilor dorințe, emoții, sentimente, făcând o incursiune prin trecut, cercetându-ne  sufletul, dorindu-ne mai mult echilibrul interior, armonia în sentimente.
În momentul intrării planetei Venus în semnul Rac, ascendentul se află la grad 4 în semnul Săgetător (semn de foc, masculin, guvernat de planeta Jupiter) ne dă energie, dinamism, hotărâre, optimism în traversarea momentelor grele. Suntem mult mai dornici de libertate, de mișcare, de aventură, ne dorim să călătorim mai mult, să explorăm lumea, să cercetăm noi domenii menite să ne îmbogățească mai mult din punct de vedere intelectual. Suntem mult mai atrași de studiu, de religie,  filosofie. Predomină starea de jovialitate, generozitate, dorința de a colabora și a ne implica în afaceri pe plan internațional.
Mesajul gradului 4 în semnul Săgetător, unde se află ascendentul acestui moment de intrare a planetei Venus în semnul Rac: ”Un  copilaș învățând să meargă” ne spune despre faptul că orice om are capacitatea de a învăța, trebuie doar să folosească orice expriență a vieții lui pentru a merge mai departe pe propriile picioare. Dacă se va opune noilor experiențe de viață, spunându-și că nu este în stare să pășească mai departe, sau că este prea târziu să mai învețe ceva nou, înseamnă că își va închide singur orice posibilitate de a porni pe un nou drum, către orice posibilitate de a evolua, de a-și găsi propria libertate.
          Suntem mult mai deschiși către împlinirea propriilor dorințe, ne simțim motivați să ne urmăm un țel, fiind siguri pe ceea ce am proiectat, în ciuda piedicilor și încercărilor de tot felul, ne vom spune că: ”Nu am de ales, dar Dumnezeu este cu mine!” Astfel că Jupiter în aspect cu ascendentul ne susține în împlinirea celor mai profunde dorințe, beneficiind de susținere, de curaj și încredere că se vor așeza toate lucrurile pe un făgaș cât de cât normal, în perioada următoare.
Venus este în trigon cu Marte, Nodul Nord lunar, și cu asteroizii Ceres și Vesta. Acest aspect astral predispune la o relație plăcută, deschisă cu sexul opus. Predomină pasiunea, dinamismul, fiind avantajate relațiile pe termen lung, construirea unui viitor alături de persoana dragă. Relația de mariaj sau tot ce ține de colaborări, de parteneriate, încheierea de contracte în această perioadă, se vor derula pe timp îndelungat. Se încheie acum tot felul de tratate ce pun în joc valori materiale, financiare destul de consistente. Se remarcă dărnicia, risipa de bani, multă implicare în relații. Multe cupluri vor dori să oficializeze acum o relație de iubire. Noul drum pe care se pornește acum foarte bine susținut prin iubire, dăruire.
Asteroidul Adonis aflat în conjuncție cu planeta Marte în semnul Balanță și în trigon cu planeta Venus, predispune la întâlnirea unei iubiri profunde, pasionale, o iubire karmică simțită cu foarte mare intensitate. Poate fi vorba de o atracție, un magnetism greu de controlat față de o persoană abia intrată în viața noastră. 
Soarele tocmai ce se află în conjuncție cu asteroidul Amor, care semnifică  iubirea necondiționată, iubirea spirituală, marea iubire, trezirea la viață a unor dorințe și instincte legate de sexualitate (întâlnirea dintre Soare și asteroidul Amor are loc în casa a VIII-a, a sexualității în semnul Rac), declanșând o serie de evenimente neașteptate predominând pasiunea, dorințele instinctuale. Cu atât mai mult cu cât Soarele se apropie de Jupiter, amplificând și mai mult sentimentele, dorințele manifestate în mod direct, fără menajamente, depășind orice barieră ce ține de moralitate. 
Luna Neagră (Lilith), din punct de vedere astronomic, reprezintă cel de-al doilea focar al orbitei elipsoidale circumterestre descrise de Lună, primul focar fiind ocupat de Lună. Aceasta se poate afla prin calcularea apogeului Lunii, adică punctul cel mai îndepărtat de Pământ al orbitei lunare. Lilith semnifică, într-o temă astrologică, natura unei/unor încercări pe care individul le are de înfruntat sau locul de maximă tensiune legat de evoluția karmică.
Lilith reprezintă un bagaj karmic, adus cu noi dintr-o viață anterioară, fiind vorba de un proces de depășire de sine, o frustrare personală majoră. Luna Neagră este descrisă ca fiind asemănătoare unei Găuri negre (termen folosit în astronomie), un vid ce condensează la maxim tot ce a existat în vețile anterioare ale noului născut. Din acest motiv, omul nu are acces decât foarte greu sau în anumite momente la ce s-a întâmplat în viețile trecute, totul fiind foarte bine ascuns de acțiunea lui Lilith. Tot Lilith poate genera emoții puternice ce pot conduce spre autodistrugere sau spre distrugerea oamenilor dragi, dacă această energie venită dinspre Lilith nu este conștientizată, acceptată și depășită.
Tot Lilith indică furia, frica, teama de a merge mai departe, teama de a lupta cu vicisitudinile existenței, lăsându-ne purtați de excese, de ”ispite”, refuzând să analizăm, să exprimăm ceea ce ne place cu adevărat, ce ne atrage la anumite persoane sau teama de a ne exprima propriile așteptări, dorințe față de o persoană dragă. Astfel că Lilith aflată în semnul Leu (semn de foc, masculin, guvernat de Soare) în careu cu Saturn (staționar, pregătindu-se să își reia mersul direct) aflat în semnul Scorpion, ne împinge către anumite acțiuni ce contravin regulilor morale, fiind puși în fața unor situații de viață, unor așa zise ”ispite” greu de controlat.
Saturn, seniorul karmei ne dă o oarecare stare de așteptare, de introspecție, de analiză profundă: ”să mă implic sau să nu mă implic....?”. Este vorba de acțiuni ce se derulează acum în secret dar și multe dezamăgiri ținute departe de ochii lumii. Predomină starea de frică, în același timp avem capacitatea de a depăși anumite limitări, de a ne sustrage din fața unor situații neplăcute și de a înțelege că în spatele unor acțiuni este vorba de complot, de pregătirea unor evenimente menite să ne distragă de la direcția noastră.
Chiron (în casa a III-a a momentului) în trigon cu Saturn staționar, ne susține în vindecarea unor traume legate de trecut, rezolvarea unor probleme legate de relația cu rudele apropiate sau cu vecinii, dar și în rezolvarea unor probleme legate de acte, documente importante pe care le vom soluționa cu mai multă ușurință acum.
Luna (guvernatoarea semnul Rac) aflată în conjuncție cu planeta Uranus în semnul Berbec, în acest moment de intrare a planetei Venus în semnul Rac, predispune la decizii bruște de a ne rupe de familie, de a schimba domiciliul sau pur și simplu de a aduce modificări prin casă. Au loc evenimente trăite cu intensitate, existând predispoziția către impulsivitate, agresivitate, fiind pus pe primul plan instinctul, emoția. Uranus în trigon cu Lilith aduce schimbări bruște legate de iubire, de exprimarea senzualității, dorința de aventură, aspect ce îndeamnă la acțiune  fără a mai ține cont de părerile celorlalți.
          Este favorizată imaginația, intuiția, atracția către parapsihologie, ocultism. Prin amabilitate, dimplomație, tact și discreție sunt avantajate încheierea unor importante colaborări (Mercur trigon Neptun). Atenție însă că ne putem lăsa impresionați de amabilitatea unor persoane ce se vor dovedi, în timp, nedemne de încrederea  noastră. Se remarcă un simț artistic dezvoltat, o mai mare atracție către artă, poezie, muzică, către lucrurile frumoase, echilibrate ale existenței, ceea ce ne încântă sufletul. Tot în această perioadă primim mesaje interesante prin intermediul visului. Ar fi bine să fim atenți la mesajele primite pe orice cale. Este amplificată receptivitatea la nivel mental, clarviziunea, tot acum fiind favorizate vindecările neconvenționale.
Un aspect foarte important și nu tocmai favorabil este careul dintre Soare (în Rac) cu Marte, Nodul Nord lunar (în semnul Balanță) care predispune la agitație, agresivitate,  accidente, neplăceri cauzate de litigii, decese, despărțiri. Tot în această perioadă există risc crescut de incendii, afecțiuni inflamatorii, intervenții chirurgicale, arsuri.
Marte se află în această zi foarte aproape de gradul 27, la care și-a început retrogradarea în data de 1 martie și care a durat până în data de 20 mai 2014. În data de 1 martie, Marte aflat în semnul Balanței se afla în careu cu planeta Venus aflată în semnul Capricorn. În acea perioadă au avut loc despărțiri, rupturi de relații fără un motiv clar, fără prea multe explicații. Iată că acum, după ce Venus a traversat jumătate din zodiac și se află în trigon cu planeta Marte (în Balanță) la același grad la care se afla în data de 1 martie 2014, de data aceasta în mers direct. Astfel că acum au loc reîntâlniri cu persoane, situații de viață, discuții neterminate, oameni față de care mai avem ceva de lămurit. Sunt reanalizate sentimente, trăiri, dorințe, tot ce nu s-a putut spune în preajma datei de 1 martie 2014. Ni se dă șansa acum să ne exprimăm, în mod deschis, propriile așteptări de la celălalt, analizând cu mai multă claritate problemele ce țin de relația de iubire.
În perioada începută din data de 1 martie 2014 și până în prezent, am avut o lecție foarte importantă de învățat, lecție legată de relația cu oameni dragi, oameni de la care am avut și avem ceva important de învățat. Acum este momentul să conștientizăm că tot ce a fost sau părea rău, greu de depășit, în primăvara acestui an, vis-a-vis de o relație, a fost de fapt testul ”dacă merită sau nu...” să ne implicăm, să ne dedicăm viața unei persoane față de care împărtășeam cândva pasiuni, trăiri intense. Este timpul să vedem dacă merită să sacrificăm anumite preocupări din existența noastră pentru a porni pe un nou drum ce ține de relația de iubire. Marte guvernează casa a V-a, a iubirii și a creativității, a momentului intrării planetei Venus în semnul Rac. Acum se încheie un ciclu destul de important legat de emoții, de sentimente, de iubire dar și de deschidere către un nou drum, către un alt mod de a aborda relația cu sexul opus. Se încheie o perioadă de incertitudine, de rătăcire, de nesiguranță legată de sentimente, de relații.
          Momentele importante ale perioadei de tranzit a planetei Venus în semnul Rac sunt urmatoarele:

          24 iulie 2014, Venus trigon Neptun; predispune la atracția către artă, muzică, tot ce ține de frumos, de armonie. Ne exprimăm cu mult mai multă sensibilitate propriile trăiri, cu atît mai mult cu cât Luna se alătură lui Venus în semnul Rac. Beneficiem de sprijin  venit din partea prietenilor,  a asociaților. Este accentuată latura afectivă, dragostea și aprecierea.
      28 iulie 2014, Venus opoziție Pluton; predispune la gelozie, posesivitate exprimată în mod direct, fiind o perioadă destul de nesigură din punct de vedere emoțional. Ne simțim incapabili de a ne exprima adevăratele dorințe, sentimente legate de iubire, de așteptări pe care le avem  de la celălalt. Se simte o oarecare stare de incertitudine, de retrăire a unor evenimente ce nu pot fi controlate, ci poate cel mult conștientizate. Dorințele sunt exprimate prin cuvinte dure, neputând să spunem ce ne dorim cu adevărat.     Predomină impulsivitatea, sarcasmul, critica excesivă, ce-ar putea provoca un adevărat vulcan, dacă nu ținem sub control propriile trăiri sau dacă nu ne controlăm frica de a nu pierde persoana dragă. Au loc acum evenimente, reîntâlniri cu situații sau persoane pe care le-am cunoscut (sau reîntâlnit) în preajma datei de 17 noiembrie 2013. Poate fi un moment de eliberare, de desprindere de o situație ce ne ținea blocați într-o stare de incertitudine din punct de vedere emoțional. Este momentul de desprindere dintr-o relație obsesivă, bolnăvicioasă de care ne-am lăsat orbiți, târâți într-un moment de vulnerabilitate, din teama de singurătate.
          1 august 2014 ora 07:42, Venus în careu cu Uranus; relația de parteneriat, de căsătorie este marcată de momente de gelozie, de impulsivitate, raportul cu sexul opus este destul de încordat.
      1 august 2014 ora 13:21, Venus în trigon cu Saturn; ne dă înțelepciunea necesară pentru a depăși momentele încordate, pentru a conștientiza care sunt prioritățile în cadrul  unei relații. Sunt susținute câștigurile prin tact, prudență, prin capacitatea de a profita de oportunitățile care ne sunt oferite în această perioadă.
           
Urmează o perioadă importantă (18 iulie-12 august), în care este indicat să ne sondăm cu mai multă sinceritate sufletul și să punem în balanță propriile noastre dorințe, așteptări, dacă merită sau nu să ne implicăm într-o relație de lungă durată, ce riscuri ne asumăm, ce câștigăm sau ce pierdem dintr-o anumită relație. Sunt multe întrebări de pus, multe momente de derivă riscând să dăm înapoi (ca Racul ), din fața unor decizii importante.
          Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) sunt cele mai influențate în perioada acestui tranzit al planetei Venus în semnul Rac
 

luni, 21 iulie 2014

Povestea Leului



" O străveche parabolă din Orient este cea a leoaicei care sărea din deluşor în deluşor şi a dat naştere unui pui. Puiul a căzut în mijlocul unei turme mari de oi care trecea pe acolo. Normal că s-a amestecat cu oile, a trăit cu oile, s-a purtat ca oile. Nu avea nici o idee, nici măcar în visele lui, că era un leu. Cum ar fi putut să aibă? Peste tot în jurul lui erau oi şi numai oi. Niciodată nu se pusese să ragă precum leii; oile nu rag. Nu fusese niciodată singur ca un leu; o oaie nu este niciodată singură. Ea este într-o mulţime – mulţimea este plăcută, sigură, nepericuloasă. Dacă vezi oile mergând… ele merg aşa de apropiate încât aproape se poticnesc una de alta. Ele sunt aşa de speriate să rămână singure.

Dar leul a început să crească. Era un fenomen straniu. Se identifica mental cu a fi o oaie, dar biologia nu funcţionează cu identificarea ta; natura nu o să îţi urmeze mintea. El a devenit un frumos leu tânăr, dar fiindcă lucrurile s-au petrecut aşa de încet, oile s-au obişnuit cu el, aşa cum el se obişnuise cu ele.

Oile credeau că el era puţin nebun, natural. Nu se purta chiar corect – un cuc mic – şi el continua să crească. Se presupunea că nu aşa trebuia să fie. Să pretinzi că eşti leu! Dar ele ştiau că el nu era un leu; ele îl văzuseră de la naştere. Ele îl crescuseră, îl alăptaseră cu laptele lor. Nu era vegetarian prin natura lui – nici un leu nu este vegetarian, dar acest leu era, fiindcă oile sunt vegetariene. El obişnuia să mănânce iarbă cu mare bucurie.

Ele au acceptat aceste mici diferenţe, că el era un pic mai mare şi arăta ca un leu. O oaie foarte înţeleaptă a spus „este doar o ciudăţenie a naturii. Se petrece câteodată.”

Şi leul însuşi a acceptat că acesta era adevărul. Culoarea lui era diferită, corpul lui era diferit – trebuie că era o ciudăţenie, anormală. Dar ideea că el era un leu era imposibilă! Toate aceste oi îl înconjurau, şi psihoanaliştii oi îi dădeau explicaţii „eşti doar o ciudăţenie a naturii. Nu te îngrijora. Suntem aici ca să avem grijă de tine.”

Dar într-o zi un leu bătrân a trecut pe acolo şi a văzut acest leu tânăr înălţându-se deasupra turmei de oi. Nu îşi putea crede ochilor! Nu văzuse şi nici nu auzise de asemenea lucru cum că în întreaga istorie a leilor vreun leu să fie în mijlocul unei turme de oi şi niciuna să nu fie speriată. Şi acest leu mergea exact ca oile, păscând iarbă!

Bătrânul leu nu îşi putea crede ochilor. El a uitat că vroia să prindă o oaie pentru dejun. El a uitat complet de dejun. Era un lucru aşa de straniu că el a hotărât să se ţină de tânărul leu şi să afle ce se întâmplă. Dar el era bătrân şi tânărul leu era tânăr – el a fugit. Deşi el credea că este o oaie, când apărea un pericol, alerga ca un leu, şi bătrânul leu avea o mare dificultate ca să îl prindă.

In cele din urmă bătrânul leu l-a ajuns şi l-a ţinut. El plângea şi spunea „iartă-mă, sunt o biată oaie. Lasă-mă sa plec.”

Bătrânul leu a spus „Idiotule! Opreşte-te din prostia asta şi vino cu mine la baltă – chiar în apropiere era o baltă. L-a luat pe tânărul leu acolo. Tânărul leu nu mergea de bunăvoie, mergea şovăielnic – dar ce poţi face împotriva unui leu dacă eşti doar o oaie? El poate să te omoare daca nu îl urmezi, aşa că a mers. Balta era tăcută, fără unde, aproape ca o oglindă.

Bătrânul leu i-a zis celui tânăr „Doar uită-te. Uită-te la faţa mea şi uită-te la faţa ta. Priveşte corpul meu şi priveşte-ţi corpul tău în apă.”

Intr-o secundă a venit un răget mare! Toate dealurile au răsunat de ecou. Oile au dispărut; el era o fiinţă total diferită – se recunoscuse pe el însuşi. Identificarea cu oile nu fusese o realitate, fusese doar un concept mental. Acum el văzuse realitatea. Bătrânul leu a spus „Acum nu mai am nimic de spus. Ai înţeles.”

Tânărul leu putea simţi o energie ciudată pe care n-o mai simţise niciodată mai înainte… ca şi când fusese adormită. Putea simţi o extraordinară putere, şi el fusese mereu o oaie slabă, umilă. Toată acea umilinţă, toată acea slăbiciune s-a evaporat, simplu. " - Osho -

duminică, 20 iulie 2014

Jupiter in Leu (16 iulie 2014- 8 august 2015). Ceri mult, primesti mult

piramida
Pe 16 iulie, cea mai mare planeta a sistemului nostru solar, Jupiter, lasa in urma senzitivul si emotivul Rac, si intra in pasionalul si maiestuosul Leu, unde va sta pana pe 8 august 2015.

Este o schimbare majora de energie, pe care o vom simti cu totii daca acordam atentie. Mai cu seama ca prin plecarea din Rac a lui Jupiter, este eliberat unul din bratele crucii cardinale care ne-a dat batai de cap atata timp, deci un sentiment de usurare e posibil sa avem cu totii.

Jupiter parcurge un semn zodiacal in aproximativ un an, prin urmare a mai fost in Leu in anii 2002-2003, incheind un ciclu de viata si initiind altul. Suntem acum la un moment de bilant, si unul de nou inceput, deopotriva.

Cuvantul cheie al lui Jupiter este “expansiune”. El creste, dilata, expandeaza. De aceea, e bine sa privim atent la viata noastra din ultimii 12 ani, la ce am invatat, ce am impartasit, ce am creat. Sa ne intrebam ce nu mai dorim sa luam cu noi in calatoria noastra.

Jupiter pare sa fie mai fericit in Leu, semn de foc ca si cel pe care il guverneaza (Sagetatorul). 

Jupiter inseamna expansiune a constiintei, entuziasm, jovialitate, vastitate, oportunitati, incredere, crestere, filozofie, intelepciune si justete, optimism, idealism, aspiratii, adevar si generozitate. In Leu, intalneste dorinta de exprimare plenara de sine, bucuria de a fi, jocul, creativitatea, nobletea, impetuozitatea, individualitatea, maretia, stralucirea.

Jupiter in Leu este o oportunitate sa invatam sa stralucim prin cine suntem, sa ne asumam unicitatea si darurile, sa ne exprimam cu incredere si putere, sa ne bucuram de viata, sa privim lucrurile cu mai multa seninatate, sa ne urmam calea, sa cautam in sacul cu experientele traite in ultimii 12 ani si sa folosim tot ce am primit si ne este util acum, sa ne afirmam, sa daruim cu generozitate.

Sigur ca Jupiter in Leu este responsabil si cu exagerarea, extravagantele, iluzionarea, preamarirea, lacomia, grandomania fara nicio baza solida, acolo unde omul nu-si pastreaza o bruma de smerenie si nu-si face lucrarea de sine cu prezenta si constienta. Jupiter inseamna placere. Umbra lui Jupiter este excesul, lacomia, adica lipsa placerii.

Pentru cei angajati intr-o calatorie constienta a Sinelui, intelegand sa foloseasca energiile subtile cu echilibru si maiestrie, Jupiter in Leu ajuta la a deschide un taram de posibilitati noi, aduce o perspectiva mai inalta asupra vietii astfel incat sa putem vedea imaginea de ansamblu, construieste scena pentru manifestare si stralucire autentica.

Acum e momentul ca talentele sa se transforme in surse de venit, de pilda. Sau unui proiect la care am visat mult timp, sa-i vina momentul pentru a fi initiat si dezvoltat. De asemenea, e momentul pentru a experimenta iubirea, a o trai plenar, a fi mai prezenti la ea, a o primi in viata noastra. Putem incepe relatii noi sau conducem relatiile vechi la un nou nivel de iubire. Interactiunile cu copiii sunt benefice, iar activitatile care li se adreseaza au mari sanse de succes.

E important de stiut, insa, ca Jupiter intra in scena si este activat doar cand gandim mare si cerem mult. El nu are niciun amestec in actiunile marunte, conventionale, in proiectele mici, in alegerile care vizeaza mai degraba supravietuirea decat viata traita plenar. Altfel spus, Jupiter iti da mult, cand ceri mult. Si da, iti da si ce nu ai nevoie, iar treaba ta e sa alegi.

Pe de alta parte, ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa primesti. Daca ai imagini conventionale despre succes, daca te raportezi la ideile altora despre succes si abundenta, daca urmezi caile batatorite, atunci e posibil chiar asta sa primesti, dar sa nu fie exact ce ti se potriveste sau iti doresti cu adevarat. De aceea, acum accentul este pus, in egala masura, pe autenticitate, pe cine suntem si ce ne dorim noi, pe propria cale, creata prin alegerile inimii si depasirea limitelor.

Entuziasmul se va trezi in noi, odata cu intrarea lui Jupiter in Leu, si nu este deloc neglijabil ca intensitate. Entuziasmul va juca rol de busola, timp de un an de zile. Adica, nu va fi greu sa ne dam seama ce e potrivit pentru noi si sa alegem din sacul de oportunitati pe care Jupiter ni-l va pune la dispozitie.
Daca avem entuziasm, atunci raspunsul este DA. Daca nu, spunem “pas”. Intrebarea pe care o putem folosi, in fata unei propuneri/oportunitati/schimbari, este: Am entuziasm si energie pentru a face asta?

Tot ce initiem in acest an e preferabil sa aiba la baza pasiunea, bucuria de a experimenta, entuziasmul, integritatea, autenticitatea.

Cu alte cuvinte, sa livram lumii exact ceea ce suntem. Si sa savuram placerea fiecarei experiente, ca si cand ne-am bucura de fiecare inghititura dintr-o prajitura. In felul acesta, simtim cu adevarat placerea si nu sarim peste ea direct la lacomie (o tava de prajituri).

Infuzia de energie a lui Jupiter in Leu va ajunge preponderent la semnele de foc si aer (Berbec, Leu, Sagetator, Gemeni, Balanta, Varsator) dar si in cazul celorlalte semne se va face simtita in domeniile de viata asociate Leului in harta natala.

Pentru Berbec ( sau ascendent in Berbec)- Jupiter aduce crestere in ce priveste expresia de sine, iubirea, proiectele creative, copiii, bucuria de viata. Hobby-urile, placerile, distractia castiga teren in viata ta.

Pentru Taur (sau ascendent in Taur)- Jupiter in Leu poate aduce oportunitati de imbunatatire a spatiului de locuit, armonizarea relatiilor cu familia, cresterea confortului casnic si a sentimentului de securitate.

Gemeni (sau ascendent in Gemeni)- expansiune in zona studiilor, contactelor si relatiilor, comunicarii, deplasarilor. E timpul pentru transformarea tiparelor vechi de gandire si dizolvarea unor limite.

Rac (sau ascendent in Rac)- imbunatatirea si cresterea imaginii de sine, a afacerii, resurselor financiare si materiale. Iti poti folosi mult mai eficient talentele si aptitudinile, devii constient de potentialul tau.

Leu (sau ascendent in Leu)- Un an al cresterii in toate ariile vietii. Incepe un nou ciclu de viata. Ai un simt al sinelui mai clar, iti poti creste popularitatea si te exprimi cu elocventa in timp ce iti urmezi visele.

Fecioara (sau ascendent in Fecioara)- un an in care iti poti hrani sufletul. Tot ce faci acum pentru vindecarea si transformarea interioara iti reuseste mult mai usor. E timpul pentru o intelegere mai profunda a conexiunii tale cu tot ce este.

Balanta (sau ascendent in Balanta)- implinirea aspiratiilor, prin intalnirea oamenilor potriviti si crearea aliantelor benefice. Viata sociala este in continua expansiune si imbunatatire.

Scorpion (ascendent in Scorpion)- eforturile din zona carierei iti vor fi rasplatite in acest an, daca ramai atent la drumul tau si faci alegerile adecvate. E timpul sa primesti recunoasterea si beneficiile asteptate.

Sagetator (sau ascendent in Sagetator)- Jupiter in Leu dizolva granitele fizice si mentale, te deschide catre noi orizonturi ale cunoasterii si experientei, prin calatorii indepartate, dar si prin studiu, lectura, cercetare, observare. Multe convingeri se vor schimba.

Capricorn (sau ascendent in Capricorn)- Transformare personala. Beneficii, favoruri, acces la resursele altora, daruri providentiale. Relatiile intime castiga teren si cresc in intensitate.

Varsator (sau ascendent in Varsator)- Crestere a relatiilor, parteneriatelor, aliantelor. Contracte, oportunitati de afirmare, expunere sociala. Noi oameni intra in viata ta in acest an, probabil unii dintre ei vor fi din alte tari.

Pesti (ascendent in Pesti)- protectie in ce priveste sanatatea, dar atentie la excese (Jupiter poate aduce crestere in greutate). Accentul este pus pe munca, servicii, lucru in echipa. Recompensele vor veni si vor fi direct proportionale cu volumul de munca.

Jupiter in Leu fericit!

miercuri, 16 iulie 2014

Cele 5 Adevaruri ayurvedice ale DRAGOSTEI si cum sa le pui in aplicare



Gusta putin din intelepciunea ayurvedica a dragostei si citeste acest articol! Nu doar ca iti va schimba perspectivele asupra dragostei, dar la finele lui vei gasi ca esti mai bogata spiritual.

Gusta putin din intelepciunea ayurvedica a dragostei si citeste acest articol care circula prin intermediul mailului si al internetului. Nu doar ca iti va schimba perspectivele asupra dragostei, dar la finele lui vei gasi ca esti mai bogata spiritual.
INTELEPCIUNEA AYURVEDICA A DRAGOSTEI: 5 ADEVARURI DESPRE DRAGOSTE

 1. Cel care este plin de dragoste este cel care este intotdeauna fericit
Teorie:
Cand ai in mod constant dragoste pentru toata lumea, nu o sa acumulezi in interiorul tau niciun fel de negativitate. Dragostea ta neegoista te va face sa ai doar ganduri pozitive si astfel te vei afla intr-o stare de fericire constanta.

Aplicare:
Incepe-ti ziua gandindu-te la toti oamenii cu care vii in contact. Apoi asigura-te ca ai in minte si gandul ca ai dragoste pentru toti dintre ei. Acest gand te va ajuta de-a lungul zilei. Vei constata ca ii poti accepta pe ceilalti asa cum sunt si ai pentru ei numai ganduri de bine.

2. Dragostea pentru divinitate te va face sa invingi toate situatiile dificile
Teorie:
Dragostea ta pentru Dumnezeu te va face sa experimentezi prezenta sa in tot ceea ce faci. Acolo unde este dragoste nu este niciodata un moment de singuratate. Prin urmare, vei fi capabil sa mergi inainte cu curaj in toate provocarile pe care ti le aduce viata.
Aplicare

Gandeste-te la o situatie in care te-ai aflat si ti-a fost foarte greu. Acum gandeste ca Dumnezeu este cu tine ca sa te ajute in aceasta situatie. Cand crezi acest lucru, vei descoperi ca ai curajul de a accepta si de a infrunta situatia. Apoi, vei actiona si vei aduce o schimbare in aceasta situatie.
3. Singura modalitate de a-i schimba pe ceilalti este de a te purta cu ei cu dragoste

Teorie:
Cand ai dragoste pentru ceilalti, le vei dori numai bine. Dorinta ta de a-i schimba va fi atunci pentru binele lor si nu pentru propriul egoism. Ceilalti vor raspunde atunci rapid iubirii tale neegoiste si ii vei gasi schimbandu-se.
Aplicare:
Gandeste-te la o persoana pe care vrei sa o schimbi intr-o anumita privinta. Inainte de a te gandi sa schimbi persoana respectiva, lasa ca in mintea ta sa fie multa dragoste pentru acea persoana. De asemenea, asigura-te ca schimbarea pe care o vrei la cealalta persoana este pentru binele sau si nu pentru un motiv egoist de-al tau.


4. Doar cand te iubesti pe tine insuti, te poti ierta

Teorie:
Dragostea iti da puterea sa ierti. Asa cum ti se pare usor sa ierti o persoana pe care o iubesti, cand te iubesti pe tine insuti, poti sa si te ierti. Doar atunci vei putea sa inveti si sa progresezi fara sa te autoingreunezi.
Aplicare:
Cand ai facut o greseala, aminteste-ti ca, daca vrei sa progresezi si sa evoluezi, trebuie mai intai sa te ierti pe tine insuti. Invata din greselile tale astfel incat sa nu le mai repeti si iarta-te. Apoi, vei putea sa mergi mai departe cu inima usoara.
5. Acolo unde este dragoste, cea mai dificila sarcina devine usor de efectuat
Teorie:

Daca ceva este dificil, inseamna ca acolo nu este dragoste. Acolo unde este dragoste, chiar si o sarcina mare si grea precum un munte devine usoara precum bumbacul. Dragostea face ca munca sa fie mai usoara.
Aplicare:
Astazi este ziua sa iti iubesti munca. Orice ai face, aminteste-ti ca iti iubesti munca. Experimenteaza cu un lucru pe care il faci cu dificultate. Pune-ti un reminder ca sa iti amintesti ca iubesti sa faci acel lucru si ca acesta este motivul pentru care il faci.
SURSA: www.ayurvedicwisdom.com
http://justme0791-love-is-life.blogspot.ro/2014/07/cele-5-adevaruri-ayurvedice-ale.html 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...