"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 29 ianuarie 2015

Povestea Papadiei


Într-o zi frumoasă de primăvară, învăţătorul le-a spus micuţilor săi elevi:
– Am văzut ieri ceva interesant, şi mă întreb dacă aţi văzut şi voi acelaşi lucru. Dacă ştiţi despre ce este vorba, nu le spuneţi celorlalţi. Am ieşit afară şi am văzut ceva crescând din pământ la circa douăzeci şi cinci de centimetri. În vârf avea o sferă pufoasă. Dacă suflai în ea, creai în jur o întreagă galaxie de stele, care zburau pretutindeni. Ce a fost acest lucru, înainte de a se transforma într-o sferă pufoasă, alcătuită din steluţe?
Un copil i-a răspuns:
– A fost o floare galbenă, ca un fel de floarea soarelui, dar mai mică.
– Şi cum a fost înainte de a deveni o floare galbenă?
O altă fetiţă a spus:
– A fost ca o umbreluţă verde, pe jumătate închisă, având în mijloc ceva galben.
– Bravo! Şi cum a fost înainte de a se transforma într-o umbreluţă?
Un alt copil a răspuns:
– A fost ca un fel de rozetă care ieşea din pământ, alcătuită din frunze verzi.
– Perfect! Aşadar, ştie toată lumea despre ce este vorba?
– Despre păpădie, a tunat la unison clasa.
– Şi aţi cules vreodată păpădii?
Cei mai mulţi au răspuns că da, dar învăţătorul le-a spus:
– Nu, nimeni nu poate culege o păpădie. Acest lucru este imposibil. O păpădie este alcătuită din toate aceste lucruri pe care le-aţi menţionat şi chiar mai multe. De aceea, atunci când o culegi, nu culegi practic decât un fragment din tot acest proces. Nu poţi culege o păpădie, căci o păpădie nu este un lucru. Ea este un proces şi o realizare. De altfel, orice există în univers este un proces şi o realizare, chiar şi voi.
Nu poţi culege nici chiar o păpădie în totalitatea ei, căci totalitatea este uriaşă.
Cum l-aţi putea prinde atunci pe Dumnezeu?
Nu poţi culege nici măcar o floricică. Dumnezeu este întregul demers.
Tot ceea ce există în momentul prezent este Dumnezeu.
Tot ce a existat vreodată este Dumnezeu şi tot ce va exista vreodată este Dumnezeu.
Dumnezeu nu este un obiect, ci un proces.
Este atât de infinit şi de vast, încât nimeni nu îl poate vedea vreodată. Este imposibil.
Tot ce poţi face este să te scufunzi în acest ocean al divinităţii.
În acel moment, uşa ţi se va deschide instantaneu. Nu va mai trebui să aştepţi.

Osho

miercuri, 28 ianuarie 2015

Nu mai privi viata prea serios

Maestre, de ce privesc totul, inclusiv pe mine, intr-un mod atat de serios?

- Egoul nu poate exista decat prin seriozitate. Nimic nu ucide mai rapid egoul decat rasul, joaca, bucuria. Cand incepi sa privesti viata ca pe un simplu joc, egoul nu mai poate exista. Egoul este o boala; el are nevoie de atmosfera tristetii pentru a exista. Si seriozitatea creaza in tine aceasta tristete. Tristetea este solul in care se dezvolta egoul. Tocmai de aceea asa-zisii sfinti venerati de lume sunt atat de seriosi si gravi, pentru ca ei sunt cei mai egoisti oameni de pe pamant. Poate ca unii incearca sa arate ca sunt umili, insa sunt foarte mandri de piosenia lor. Pana si pe aceasta o considera ca fiind ceva foarte serios. Un sfant adevarat nu poate fi serios. O persoana religioasa celebreaza viata.
Nu mai privi viata prea serios; ea este o joaca, o gluma – da, o gluma cosmica. Permite-i rasului sa patrunda in tine. Rasul este mult mai semnificativ decat rugaciunea. Rugaciunea nu iti poate distruge egoul; dimpotriva, ea il poate face sa devina foarte pios si aparent sfant. Dar cand razi cu toata fiinta ta, ai observat? Egoul dispare pentru o clipa. Atunci redevii copil si uiti complet de seriozitate. Priveste-te cand razi: unde-ti este egoul? Cine mai esti tu? Deodata, devii fluid, nu mai esti solid, ci curgator. Nu te mai vezi ca fiind o persoana in varsta, cu multe experiente si amintiri, cu o multime de informatii si invataturi.
Tocmai de aceea iubesc atat de mult glumele – ele sunt o otrava pentru ego!
Osho

marți, 27 ianuarie 2015

Cel care ne raneste

“In prima sa zi in functie, pe cand presedintele Abraham Lincoln se pregatea sa ia cuvantul, un barbat s-a ridicat in picioare. Era un aristocrat bogat. El a spus: “Domnule Lincoln, nu ar trebui sa uiti ca tatal tau obisnuita sa faca pantofi pentru toata familia mea”. Si intregul Senat a inceput sa rada; au crezut ca l-au facut de ras pe Lincoln.
Insa unii oameni sunt facuti dintr-un aluat cu totul si cu totul diferit. Lincoln l-a privit drept in ochi pe barbatul respectiv, apoi a spus: “Sir, stiu ca tatal meu obisnuia sa faca pantofi pentru familia ta si poate ca mai sunt si altii aici pentru care facea acelasi lucru deoarece facea pantofi intr-un fel in care nimeni altcineva nu putea. Era un creator. Pantofii lui nu erau doar pantofi; si-a turnat tot sufletul in ei.
 
Acum, vreau sa te intreb si pe tine, ai cumva vreo nemultumire? Fiindca stiu si eu sa fac pantofi. Daca ai vreo nemultumire, pot sa-ti fac o alta pereche de pantofi. Insa din cate stiu, nimeni nu s-a plans de pantofii tatalui meu. A fost un geniu, un mare creator si sunt mandru de tatal meu”
Intreg Senatul a ramas ca trasnit. Nu puteau sa inteleaga ce fel de barbat este Abraham Lincoln. Era mandru ca tatal lui si-a facut meseria atat de bine incat nicio singura nemultumire nu a fost auzita vreodata.
Aminteste-ti: “Nimeni nu ne poate rani fara consimtamantul nostru.”
“Nu ceea ce ni se intampla ne raneste pe noi. Raspunsul nostru la ceea ce ni se intampla este cel care ne raneste.”
sursa-Garbo.ro

vineri, 23 ianuarie 2015

Află la ce nivel al Dezvoltării Personale eşti. Nivelurile conştiinţei.

Ce este conştiinţa:
Conştiinţa este un „Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență”, sau “Formă de reflectare psihică a realității, proprie oamenilor, produs al activității creierului uman”. Deci practic conştiinţa este ceea ce crezi despre tine şi lumea din jur. Propria percepţie a realităţii. Aşadar, aş putea spune că există câte o realitate pentru fiecare om în parte.
David R. Hawkins a ierarhizat în cartea sa “Putere versus Forţă”, conştiinţa umană.
Înainte de a vedea care sunt nivelurile conștiinței vreau sa facem următorul test. Practic e un set de 16 întrebări. Aşadar..
Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări:
  1. Te urăşti pe tine sau pe cei din jur?
  2. Te consideri un om păcătos?
  3. Crezi că totul e în afara controlul tău?
  4. Te simţi deprimat câteodată?
  5. Te uiți la TV sau citeşti ziare?
  6. Eşti dependent de vreo ceva în viaţa ta? (bani, putere, alcool, ţigări, nevoia de validare, etc.)
  7. Simţi deseori că nu ești tratat corect?
  8. Continui să te contrazici chiar dacă în adâncul tău ştii că nu ai dreptate?
  9. Crezi ca viaţa este plictisitoare şi nu-ţi oferă prea multe posibilităţi?
  10. Iei acţiune în mod constant şi munceşti din greu?
  11. E greu pentru tine să fii organizat?
  12. Este vreun aspect al vieţii tale pe care nu-l poţi controla?
  13. Te emoţionezi câteodată?
  14. Simţi emoţii negative? (tristeţe, nervozitate, ură, invidie)
  15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logică?
  16. Crezi că e important să ai unele lucruri materiale?
Calculează-ţi scorul numărând toate DA-urile. Sunt 16 întrebări deci 16 niveluri ale conştiinţei.
Şi acum interpretarea
Dacă scorul tău e între 1 şi 4 înseamnă că ești avansat în dezvoltarea personală. Asta înseamnă că ai înţeles conceptele principale ale îmbunătăţirii de sine şi tot ce trebuie să faci este să îţi perfecţionezi cunoștințele. Felicitări!
Dacă scorul e 1 eşti în..
..nivelul de Pace al conştiinţei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul este Iluminarea, unde umanitatea se întâlneşte cu divinitatea. Este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. Nivelul de Pace este atins de o persoană la 10 milioane.
Dacă ai 2 puncte esti..
pe nivelul Bucuriei al conștiinței. Acest nivel este stăpânit în general de sfinți şi lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar să-ţi faci planuri sau să-ţi stabileşti obiective, pentru că mergi mai mult pe intuiţie. Expansiunea conştiinţei tale te face să trăieşti la un nivel mult mai înalt.
Dacă scorul tau e 3 esti..
…pe nivelul Dragostei al conştiinţei. În acest nivel simţi iubire necondiţionată pentru toată lumea şi vrei să-ţi dedici viaţa să-i ajuţi pe alţii. Acest nivel este atins de 1 la 250 de persoane, în tot decursul vieţii lor.
Dacă ai spus de 4 ori da, atunci esti…
… pe nivelul Raţiunii al conştiinţei . Acesta este nivelul lui Einstein sau Freud. Fiind în acest nivel simţi că trebuie şi poţi să aduci contribuţii importante lumii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi foloseşti abilităţile în mod inteligent şi să capeţi alte cunoştinţe care te-ar ajuta să-ţi duci la îndeplinire toate planurile.
Dacă ai adunat între 5 şi 8 puncte eşti pe nivelul avansat-intermediar în ceea ce priveşte dezvoltarea ta personală.  Asta înseamnă că ai înţeles unele concepte ale îmbunătăţirii de sine şi trebuie să le aprofundezi dacă vrei să avansezi.
Aşadar,
Dacă ai adunat 5 puncte esti…
…la nivelul Acceptare al conştiinţei. Acceptare în sensul de „acceptare a responsabilității” pentru rolul tău în lume. Acesta este nivelul în care începi să-ţi setezi şi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Este un nivel  foarte interesant pentru că începi să vezi lumea ca pe un loc plin de oportunități şi provocări.
6 puncte înseamnă…
…nivelul Bunăvoinţei.  La acest nivel începi să simţi că poți fi în controlul vieţii tale. Încet te obişnuieşti cu ideea că e posibil să-ţi schimbi realitatea pe care o ştii acum.
7 puncte…
…nivelul Neutru al conștiinței. La acest nivel simţi că nimic nu te afectează. Lucruri care te enervau acum numai au nici un impact asupra ta. Începi să nu te mai împotriveşti ci să te laşi dus de val. Pentru a avansa trebuie să înțelegi mai bine viaţa si pe tine însuţi.
8 puncte…
…nivelul Curajului al conştiinţei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile în care majoritatea sunt blocaţi. Acesta este primul nivel mai înalt de conștiință. Felicitări! În acest nivel simţi curaj şi control. Acum vezi viaţa ca fiind provocatoare mai degrabă, în loc de copleşitoare.
Dacă punctajul tău e între 9 şi 12 eşti la nivel intermediar în dezvoltarea ta personală. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui să încerci să-ţi creşti nivelul de conştientizare schimbând sau ieşind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru că îi vezi pe toţi la fel ca tine.
Dacă ai obţinut 9 puncte conştiinţa ta e la…
…nivelul Mândriei. Acest nivel poate fi foarte derutant. Deşi te simţi în control, nu e chiar aşa. De fapt simţi ca-şi lipseşte ceva şi ar trebui să încerci să ieşi din această stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau să te identifici complet cu credinţe limitatoare. Ar trebui să înţelegi că ești rezultatul gândurilor tale şi dacă eşti invidios pe alţii, tot ce faci este să te răneşti singur.
la 10 puncte e…
…nivelul Mâniei al conştiinţei. Acesta nu e un nivel rău totuşi. Începi să devii nervos pentru că vezi că nu poţi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Acest nivel te poate împinge să-ţi creşti nivelul de conştiinţă şi să faci ceea ce ţi-ai propus. Va trebui să munceşti un pic pentru asta.
la 11 puncte…
…nivelul Dependenţei. Cei din acest nivel se ataşează foarte uşor oameni, bani, alcool, țigări, droguri şi alte lucruri materiale. Nu este uşor să avansezi de aici dar cu puţin efort e posibil. Ar trebui să înveţi să-ţi controlezi mintea, pentru că acum gândurile te controlează pe tine.
12 este…
…nivelul Fricii al conştiinţei. Aici sunt blocaţi majoritatea. Probabil că te uiţi zilnic la TV şi citeşti ziare. Tot ce-ţi intră în cap sunt informaţii selectate de alţii, de aceea simţi că totul e în afara controlului tău. Fă-ţi o favoare şi renunţă la doza zilnică de programe media. Dacă nu vrei să rămâi în turmă, îţi sugerez să citeşti cărţi ca „De la idee la bani” de Napoleon Hill sau „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki . Aceste cărţi te vor trezi şi-ţi vor arăta de ce majoritatea nu ating succesul şi libertatea financiară.
Dacă ai adunat între 13 şi 16 puncte eşti începător în procesul dezvoltării personale. Este extraordinar că ești interesat să te dezvolţi. Va trebui să muncești mult să te dezvolţi din acest nivel.
Așadar, 13 puncte…
nivelul Durerii al conștiinței. Poţi cădea în acest nivel când îţi moare cineva drag. Mai poţi cădea dacă devii depresiv. Îţi trebuie un timp să-ţi revii şi să atingi un nivel mai înalt al conştiinţei.
14 puncte…
…nivelul Apatie al conștiinței. Aici te simţi constant supărat sau deprimat. Crezi că totul e în afara controlului tău şi că ești o persoană neajutorată. Ar trebui să înţelegi cum funcţionează puterea gândului. În acest fel vei scăpa de gândurile negative şi te vei lăsa înconjurat de evenimente pozitive.
15 puncte…
Nivelul Vinei al conştiinţei. Acesta este nivelul în care te simţi vinovat pentru ceva ce ai facut. Nu e ceva trecător. E o vină apăsătoare pe care o simţi continuu. Nu e un nivel prea plăcut în care să fii şi ar trebui să ieşi din el încercând să te ierţi pentru orice ai fi făcut. Încearcă să-ţi exprimi recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa ta şi nu fi prea dur cu tine.
Si în final, nivelul 16…
…nivelul Ură al conştiinţei. Acesta e cel mai slab nivel al conştiinţei. În acest nivel te urăşti pe tine si pe cei din jur.  Nu mai găseşti nici un scop în a trăi şi probabil te gândești să te sinucizi. Mulţi prizonieri sunt la acest nivel. Ar trebui să te distanţezi de influențe negative şi să-ţi începi viaţa de la 0. Ar trebui să găseşti modalităţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, de exemplu prin a-ţi plănui obiective pozitive.
Practic felul cum te simţi în situaţiile normale de zi cu zi, îţi dă nivelul de conştiinţă la care ești in prezent, însă pot apărea fluctuaţii. De exemplu, atunci când eşti pus într-o situaţie de stres sau presiune, poţi să devii paranoic şi să te închizi in tine (Frica),  poţi să începi sa ţipi la lume (Mânia) sau poate devii defensiv (Mândria). Acela e nivelul minim la care poţi fi. Sau dacă experimentezi ceva ce-ţi place foarte mult, atunci te poţi simţi încurajat să faci mai mult(Nivelul Curajului) şi poţi vedea lumea ca o lume plină de oportunităţi (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poţi simţi Bucuria. Chiar dacă foarte puţini ajung cu adevărat la acest nivel asta nu înseamnă că nu poţi  tinde spre aşa ceva.
Totul din jurul tău poate avea efect asupra nivelului de conştiinţă. Televizorul, filmele, cărțile, siturile pe care le vizitezi, persoanele pe care le cunoşti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tău, chiar şi mâncarea. Ştirile, de exemplu, sunt predominate de informaţii care se încadrează la nivelurile de frica sau dorință. Dacă tu eşti la un nivel mai înalt, acestea ţi-l va diminua.
Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne ridicam nivelul individual de conştiinţă. Când facem acest lucru, răspândim niveluri mai înalte şi celor din jurul nostru. Ţine minte, 85 % din populaţie se află sub nivelul curajului. Dacă am avea curajul să trăim cu toţii măcar la nivelul curajului..ce lume minunată am avea.
Tu la ce nivel esti?

Sursa

joi, 22 ianuarie 2015

2015: previziuni numerologice

Anul 2015 vine peste noi cu cea mai puternica dintre toate cele noua vibratii: vibratia 8 (2+0+1+5=8). In decursul unui ciclu de 9 ani, 2015 poarta o ampenta specifica decisiva. 8 este numarul 2 ridicat la puterea a treia, prin urmare miza acestui an nu este una dubla, ci tripla. Prin urmare, actiunile pe care le intreprindem anul acesta isi tripleaza efectele.

In 2015 facem triplusalt! E nevoie sa tinem cont ca producem unde concentrice masive la toate nivelurile. Gandurile noastre se materializeaza de trei ori mai repede sau ne afecteaza de trei ori mai mult. Dorintele noastre sunt de trei ori mai puternice, iar emotiile ne ajuta sa fim de trei ori mai stapani pe orice situatie sau, la popul opus, sa devenim de trei ori mai irascilibili si mai sensibili. Faptele noastre primesc de trei ori mai multa energie de materializare. Asta inseamna ca anul acesta, atata timp cat ne propunem sa cladim ceva durabil, atragem de trei ori mai repede resursele, si inca in cantitate tripla, pentru a ne atinge scopurile.

Anul de vibratie 8 ne sustine eforturile de a aduce in planul material energiile care pana acum circulau numai prin capul nostru, sub forma de idei, aspiratii sau dorinte. Puterea noastra de a concretiza ceea ce vrem si de a pune in practica proiectele dupa care tanjim de ani de zile are o sustinere pe care n-am mai simtit-o in vietile noastre din 2006 incoace. Sa ne uitam retrospectiv cum am folosit vibratia anului 2006, ca sa observam evolutia pe care o au lucrurile acum in viata noastra. Si, daca tot vorbim de ani decisivi, sa spunem ca anul 2015 este definitoriu pentru cei nascuti in anii de vibratie 8: 2006, 1997, 1988, 1979, 1970, 1961, 1952, 1943, 1934. Pentru toti acesti nativi, anul 2015 anunta afirmarea si reinventarea personala. Daca proiectia asupra vietii si a Universului este insa una negativista, pesimista, disperata, atunci tot ei vor fi cei ce isi vor atrage situatii in care suferinta, de asemenea, ii face lideri in corul victimelor si nemultumitilor.

8, cel mai puternic dintre primele 9 numere, ne aduce de trei ori mai multa forta sau, dupa caz, de trei ori mai multa durere.

2015 este un an de curatare energetica! Tot ce nu ne mai este de folos dispare ca sa faca loc unei noi etape. Este anul detasarii, al pierderilor, al divorturilor, dar si al deceselor. La nivel colectiv, curatarea se face in plan material, cu pagube materiale, posibile distrugeri in masa, in urma unor atentate, atacuri teroriste sau armate, sau in urma revoltei Mamei Natura, in anii 8 inregistrandu-se de-a lungul timpului cutremure devastatoare. Curatarea are loc insa si in plan uman, fiind previzibile tot felul de evenimente din care rezulta morti colective.

Anul 2015 este un an cu profunde implicatii karmice pe termen lung, deci un an de plata si rasplata. Efortul este recompensat, implicarea, daruirea si devotamentul sunt valorile care se intorc anul acesta sub forma de beneficii maxime. Tot ce am facut prin forte proprii, tot ce am obtinut pe cai oneste, prin munca si daruire, vine la noi cu bonusuri de trei ori mai mari decat ne-am fi asteptat. Pe de alta parte, anul este unul foarte prost pentru cei ce s-au furisat prin viata, si-au insusit bunuri sau functii necuvenite, au comis abuzuri si au crezut ca au scapat. In 2015, faptele nu se prescriu, dimpotriva, se redeschid dosare vechi si prafuite. Este un an in care justitia are foarte multa treaba, sa dezgoape fraude si abuzuri care au pagubit mase de oameni. Infractorii si egoistii nu o duc bine deloc in 2015.

Nu ni se prea permite sa avem de dragul de a avea in 2015. Dimpotriva, daca anul acesta ne propunem sa atragem resurse ca sa-i ajutam pe altii, de exemplu sa avem o firma si sa facem angajari, atragem mult mai usor bunastarea. Este un an al abundentei castigate cinstit si in scopuri altruiste!

Renasterea este cuvantul de ordine al anului numerologic 2015. Tot ce rescriem, tot ce luam de la capat, tot ce ridicam pe baze complet noi are samanta de crestere si va da rod. Nu este un an de ajustari! Daca dam o a doua sansa unor situatii care sunt incheiate si care nu au cum sa devina ceva ce n-au ajuns sa fie niciodata, nu facem decat sa prelungim agonia. Trecutul este anul acesta un drum care ne intampina cu indicatorul ''sens interzis''. Cine indrazneste sa o ia pe contrasens, rataceste directia, pierde timpul si isi blocheaza sansele de a avansa. Tot ce trebuie sa se incheie, se incheie in 2015! Directia corecta a privirii este tot inainte! Nimic nu se intoarce cum a mai fost, nimic din ceea ce fost ani de zile intr-un fel nu se poate schimba.

Este anul renuntarilor, al finalurilor, unele devastatoare si pline de suferinta, dar absolut necesare pentru evolutie. Renastem din propria cenusa sau ne scufindam in noroiul in care ne-am murdarit si pana acum. Degeaba ne facem iluzii ca noroiul se poate transforma in ciocolata. Trezirea din somnul dulce se face tot in realitatea mocirlei.

Este un an in care nu putem sa transformam ceva preexistent, de aceea nu este un de transformare. Este un an de inlocuire totala! Schimbam definitiv ceva cu altceva, schimbam modul in care facem lucrurile si in care privim viata. Nu ne jucam cu aceeasi plastilina, o aruncam la gunoi si modelam cu alta noua. Nu este deloc un an de reciclare, de refolosire a energiilor uzate. Anul 2015 vine peste noi cu  mutarea intr-o alta viata.

Amanarile conduc anul acesta la finaluri dezastruoase, de aceea anul de vibratie 8 are un caracter radical. Este si anul clarificarilor, al deciziilor definitive. Nu intamplator, astrologic, 2015 incepe cu Marte in Varsator, a carui energie categorica va lucra tot anul. In 2015, ori e laie, ori balaie. Daca mai stam, ca sa mai vedem, ca sa ne mai gandim, nu ajungem decat intr-un labirint din care cu geu mai putem iesi. Nu exista ''poate'' in 2015. Exista numai ''da'' sau ''nu''. Pare ca teoria relativitatii nu functioneaza anul acesta. Daca nu punem piciorul in prag, mergem din rau in mai rau.

2015 este un an pe vibratia pildei biblice despre distrugerea cetatilor Sodoma si Gomora. Cine vrea sa se vindece de tot ceea ce este decadent in propria viata si nu duce nicaieri, trebuie sa iasa din cetatea pe care si-a construit-o, cetatea fiind confortul unei vieti pline de stagnare. Viata, curgerea, bucuria sunt tot inainte! Cine intoarce capul, se transforma in stana de piatra. Anul de vibratie 8 ne sustine sa lasam in spate atasamentul fata de ceea ce ne trage in jos, ca sa putem urca tot mai sus. Si nu ne intreaba daca suntem pregatiti. Ne ia pe sus. Nu prea avem incotro.

Am stabilit ca totul se ridica la puterea a treia in 2015. Daca nu vrem sa ne ridicam, ne scufundam trei niveluri. Daca suntem hotarati sa reaprindem flacara vietii, urcam trei etaje dintr-un foc. Saltul, in oricare directie, inainte sau inapoi, este triplu. Tot ce gandim, simtim, emitem, transmitem sau facem se inmulteste cu trei.

Anul 2015 devine astfel, pentru fiecare dintre noi, bumerangul cu trei capete.

Anul 2015 pentru fiecare vibratie a nasterii (vibratia nasterii se calculeaza adunand toate numerele din data nasterii intre ele pana cand rezultatul este o cifra intre 1 si 9):
Cei cu vibratia nasterii 1 in 2015: an de bilant, incheieri de capitole, socializare si evenimente bruste, imprevizibile; an de recunoastere a meritelor si performantelor personale.
Cei cu vibratia nasterii 2 in 2015: an favorabil noilor inceputuri, schimbarilor de domiciliu, intiativelor curajase; an in care nativul se bazeaza doar pe fortele proprii ca sa reuseasca.
Cei cu vibratia nasterii 3 in 2015: an de clarificari in relatii, an de asociere sau despartire, an de amanari si de rezolvare a unor situatii vechi sau de vindecare a trecutului si a relatiilor de familie, cu posibila schimbare de domiciliu.
Cei cu vibratia nasterii 4 in 2015: an de calatorii si studii; an de schimbare a convingerilor; an de incalcare a regulilor; an de afirmare prin scris sau vorbit; an de succes sau de esec material, in functie de propria relatie cu banii.
Cei cu vibratia nasterii 5 in 2015: an de munca si efort; an de concentrare pe un anumit segment de viata; an de initiativa si vointa; an de punere in practica a visurilor si idealurilor; an foarte pragmatic si eficient.
Cei cu vibratia nasterii 6 in 2015: an de studii si calatorii; an de aventuri si explorare; an de relationare intensa si imbogatire a cunostintelor; an de instabilitate si miscare.
Cei cu vibratia nasterii 7 in 2015: an de concentrare pe viata de familie; an de grija si protectie oferita altora; an de intemeiere a unei familii; an de reglare a situatiei financiare; an de vesti bune si numeroase placeri ale vietii.
Cei cu vibratia nasterii 8 in 2015: an in care se materializeaza credintele si convingerile; an de imbunatatire a relatei cu Dumnezeu; an de izolare si mai multa introspectie; an de specializare si perfectionare.    
Cei cu vibratia nasterii 9 in 2015: an de performante materiale; an de renastere personala; an de renuntare, de curatenie, de reinventare; an de noi directii de viata; an plin de noi inceputuri, de la zero.

miercuri, 21 ianuarie 2015

Eckhart Tolle – Sfaturi #02

• Pentru majoritatea oamenilor, gândirea este involuntară, compulsiva şi chiar vicioasă, ca un drog. Mulţi sunt torturaţi zilnic de minţile lor, de vocea din capul lor, care nu se opreşte niciodată din comentat.
• Majoritatea stărilor emoţionale negative sunt cauzate de gândirea disfuncţională. Emoţiile sunt reacţii ale corpului la gânduri. De exemplu, nemulţumirile, resentimentele, vinovăţia … dispar atunci când vocea din capul tău se opreşte şi nu îţi mai spune vechile ei poveşti. Frică dispare şi ea atunci când mintea NU mai creează scenarii viitoare… de niciun fel! Corpul reacţionează la ele ca şi când ar fi o realitate prezenta.
• Nu te preocupă de rezultatele acţiunii tale, ci doar acorda atenţie acţiunii însăşi. Rezultatul va veni prin propria lui voinţă! Aceasta este puterea practicii spirituale.
• Toată negativitatea este produsă prin negarea prezentului. Anxietatea, apăsarea, tensiunile, stresul, îngrijorarea, toate formele de frică sunt cauzate de prea mult viitor sau trecut şi prea puţin prezent. PREZENTUL este realitatea care dizolvă trecutul şi viitorul!
• Moartea este deschiderea transcedentei – posibilitatea de a şti cine eşti cu adevărat, dincolo de nume şi formă.
• Suntem aici pentru a găsi ,,cea mai importantă dimensiune a existenţei umane”, înăuntrul nostru. Ea este mai adâncă decât gândul şi nu este bazată pe cunoaşterea unor fapte noi, interesante, pe date noi. Lumea este deja plină de ele. Poţi apăsa orice buton media şi vei obţine informaţia de care ai nevoie. Suntem deja înecaţi de ele. Şi în cele din urmă spre ce punctează toate acestea? Mai multă informaţie, mai multe lucruri… ca un mare shopping-mall.
• Te găseşti oare pe tine însuţi prin creşterea capacităţii de a gândi şi analiza, prin acumularea de cât mai multe date şi mai mult conţinut? Poate ,,mai mult” să salveze lumea? Totul este formă. Nu vei reuşi NICIODATĂ să faci asta la nivelul formei! Nu le poţi aranja în mod corespunzător şi nu poţi acumula toate formele de care crezi că ai nevoie pentru a te simţi cu adevărat împlinit! Poate uneori, totuşi, vei reuşi puţin…dar pentru scurt timp!
• Ţi se poate întâmpla, aşa…că totul să funcţioneze minunat în viaţa ta – cu sănătatea stai bine, ai o relaţie deosebită, bani, avere, dragoste şi respect din partea celorlalţi oameni. Dar, asta nu durează mult timp şi apoi, deodată, ceva începe să se năruie aici… sau acolo… fie în finanţe sau în relaţie,… cu sănătatea sau în munca pe care o faci sau poate în situaţiile de viaţă prin care treci. Toate astea pentru că este în natura lumii formelor că nimic să nu rămână fix prea mult timp – şi astfel după o perioadă, lucrurile încep să se destrame… din nou…!
• Vocea din cap care nu se mai opreşte odată, comentariul – devine civilizaţia care este obsedată de forma şi de aceea NU ŞTIE NIMIC despre cea mai importantă dimensiune a existenţei umane: SACRUL, nemărginită linişte şi pace, lipsa formei, Divinul. ,,Ce vei dobândi de câştigi întreaga lume, dar te pierzi pe tine însuţi?”
• Se poate spune că sunt două căi prin care poţi să fii nefericit: neobţinând ceea ce vrei şi …obţinând ceea ce vrei.
• După ce oamenii ating ceea ce lumea spune că este pentru ei necesar pentru a fi împliniţi – adică bogăţie, recunostere, prosperitate, realizări – nu după mult timp, totuşi ei nu se mai simt fericiţi. Nu se simt împăcaţi cu ei înşişi. Pentru că nu au obţinut adevărata siguranţă, acel sentiment că au ajuns la capăt până la urmă. Realizările lor nu le-au dat ceea ce ei căutau cu adevărat – pe ei înşişi! Nu le-au dat sentimentul de a fi adânc înrădăcinaţi în viaţă, aşa cum spune Iisus, plinătatea vieţii, viaţă întreagă!
• Forma pe care o ia acest moment este poartă spre dimensiunea lipsită de forme. Este poarta strâmtă de care ne vorbeşte Iisus, care duce la viaţă. Da, este foarte îngustă: este chiar această clipă!
• Pentru a găsi poarta, trebuie doar SĂ TE OPREŞTI odată din scormonirea nesfârşită a trecutului şi viitorului poveştii care este viaţa ta. Acolo sunt cărţi,… povestiri şi tu le-ai rumegat tot timpul. Aşa că abandonează-ţi povestea. Nu este ceea ce eşti tu cu adevărat. De obicei, oamenii trăiesc purtând toată viaţa cu ei o povară, care este trecutul şi viitorul lor, o greutate – istoria lor personală, întotdeauna nefericită – şi fac asta pentru că spera că îi va face cândva, să se simtă mai împliniţi în viitor. Dar asta nu se va întâmpla niciodată, aşa că renunţă la această continua căutare! Opreşte-te – nu mai cauta nimic! Abandonează această căutare! E fără rost!
• Nu poţi rezolva problemele pe care le ai prin gândirea îndârjită, doar creezi probleme.. prin… gândire. Soluţia apare numai atunci când te opreşti din a gândi şi devii liniştit şi absolut prezent, fie şi numai pentru un moment. Apoi, un pic mai târziu, când gândul se întoarce, deodată ai o inspiraţie, care nu există înainte.
• Da drumul la gândirea excesivă şi vei vedea cum totul se va schimba miraculos! Relaţiile ţi se vor schimba, pentru că nu mai aştepţi şi nu mai ceri ca cealaltă persoană să facă ceva pentru tine, să îţi dea ceva, spre a-ţi întări şi creşte egoul. Nu te mai compara cu ceilati şi nu mai încerca să fii mai mult decât ei (şi toate astea numai pentru a-ţi întări egoul). Lasă-i pe toţi să fie aşa cum sunt! Nu este nevoie să-i schimbi! Nu trebuie să-i faci să se poarte altfel, numai ca să fii tu fericit!

Un pamant nou ed.3 - Eckart Tolle

Puterea prezentului. Ghid practic. Invataturi esentiale meditatii si exercitii din Puterea prezentului

Un pamant nou - Trezirea constiintei umane

Secretul lui Milton. O aventura a cunoasterii prin intermediul puterii Prezentului

Linistea vorbeste

Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituala. Editia a V-a

Pachet - Eckhart Tolle: Un pamant nou. Trezirea constiintei umane. Editia a III-a Linistea vorbeste.


sursa

Gânduri de An Nou...Afirmaţie pentru Începutul Noului An

Gânduri de An Nou...




Anul Nou 2015 şi-a făcut intrarea în lume întâmpinat cu bucurie şi cu speranţă. Speranţa milioanelor de oameni care îşi doresc ca anul care vine să fie mai bun decât cel care a trecut. Un egregor imens însufleţeşte Noul An: toate speranţele şi toate dorinţele ştiute sau neştiute ale întregii omeniri, care celebrează un nou început. Sufletul Lumii vibrează la un ison asemeni unui cor pe o singură voce. Noul, schimbarea, îşi fac simţită prezenţa în gândurile şi în sufletele noastre...
           2015 stă sub semnul cifrei 8 (2+1+5). Aşezată pe orizontală, cifra 8 devine simbolul infinitului. Iată un an sub semnul infinitului, un an magic al transformărilor la nivelul cel mai profund al sinelui nostru, un an care ne reaminteşte că noi suntem magicienii, creatorii propriei noastre vieţi.
Da, NOI dăm viaţa acestui an... şi tuturor celor care vor urma. Pentru că Anul Nou nu este altceva decât o energie, o potenţialitate, care se naşte din nemanifestat, iar noi, prin gândurile, emoţiile şi acţiunile noastre îi dăm viaţa, îl însufleţim şi îl materializăm în planul concret.
Şi, ghici ce?... Anul acesta va fi exact aşa cum trebuie să fie! Exact aşa cum ni-l dorim şi cum ni-l facem noi! (Deşi, la treaba asta cu co-creaţia mai avem încă de lucru! J)
Universul şi stelele ne îndrumă, ne arată calea, Îngerii şi Fiinţele de Lumină ne dau o mână de ajutor (dacă le-o cerem!), dar... guess what: we are in charge! Aşa că haideţi să punem mâna la treabă şi să ne facem anul aşa cum îl dorim!
Să ne eliberăm de “poveştile” noastre, de condiţionările din trecut. Să devenim Magicienii propriei noastre vieţi şi să avem curajul să facem acele schimbări pe care ştim că trebuie să le facem, dar nu le-am făcut până acum.
 Să acordăm mai multă atenţie sufletului nostru. Să ne permitem să simţim mai mult.
Să (ne) Iubim mai mult, să râdem mai mult, să ne bucurăm mai mult şi să nu ne mai luăm atât de mult în serios.
Să redescoperim că magia este pretutindeni în jurul nostru şi să ne reconectăm cu acea parte pură şi neîntinată care sălăşluieşte în adâncul inimilor noastre, cu puritatea şi cu inocenţa copilului de odinioară.
Să credem în visele noastre şi în puterea de a crea. Să ne ascultăm inima, care ne şopteşte: “Visează-ţi visele şi ele se vor împlini. Îndrăzneşte! Fă că visele tale să devină realitate! “
Să fim prezenţi în fiecare moment al Vieţii noastre şi să ne reamintim că nu doar Anul Nou, ci fiecare zi, fiecare moment reprezintă un nou început, o nouă şansă.

Vă doresc şi îmi doresc, un An Nou inspirat în care să materializăm toate dorinţele sufletelor noastre! Aşa să fie şi aşa şi este!

Adina

-------------


Frumoasă Afirmaţie pentru Începutul Noului An
 
În această zi, voi face tot posibilul să văd pacea care există pretutindeni şi să accesez abundenta frumuseţii şi bucuriei prezente în fiecare moment.
Acesta este Prezentul Etern, pe care îl doresc.
Voi face tot posibilul să las deoparte tot ce am învăţat şi cred că ştiu, pentru a-i permite noii cunoaşteri şi noilor experienţe să îmi inunde fiinţa.
Voi face tot posibilul să fiu un magnet pentru adevărurile, imaginile, muzica şi cuvintele pozitive şi miraculoase.
Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-mi elibera mintea de energiile negative care mi-au umbrit viziunea şi mi-au distorsionat cuvintele şi acţiunile.
Voi crea o nouă paradigmă, care să mă ajute să recunosc doar aspectele pozitive din fiecare persoană, loc şi lucru care mă înconjoară.
Îmi voi ridica energia şi lumina la cele mai înalte frecvenţe de iubire, generozitate, caritate, compasiune, iertare şi adevăr.
Îmi voi umple mintea cu gânduri şi imagini constructive, care să mă ajute să îmi continui evoluţia personală, astfel încât să pot lumina şi inspira vieţile altora.
Voi crea ceva nou în această zi şi voi descoperi un loc pe care nu
l-am mai văzut niciodată.
Mă voi ambiţiona să fac - sau măcar să încerc să fac - ceva ce nu mi-am imaginat vreodată că aş putea face.
Voi fi amabil/ă cu oamenii care îmi ies în cale şi îi voi ajuta pe cei în dificultate, oriunde şi oricând mă voi afla în situaţii care îmi vor permite să fac acest lucru.
Voi sta cât mai des în natură şi voi atinge pământul, pentru a-i arăta dragostea şi recunoştinţa mea.
Îmi voi extinde iubirea către întreaga lume şi către întregul Cosmos, împreună cu respectul şi admiraţia mea smerită, pentru strălucirea divină a Forţei Energiei Creatoare, care zămisleşte totul.
Voi iubi pentru că pot, voi dărui pentru că pot, voi fi binevoitor/oare pentru că pot, voi fi smerit/ă pentru că am toate motivele să fiu şi îmi voi rosti adevărul, pentru că este datoria şi bucuria mea să fac astfel.
Voi pune în valoare forţa binelui şi voi face tot posibilul pentru a restabili ordinea, în haosul lumii noastre.  
Îi voi scrie o scrisoare unei persoane cu care nu am vorbit de ceva vreme.
Îi voi trimite un mesaj unei persoane pe care o iubesc din tot sufletul.
Voi scrie o poezie. Voi crea artă.
Voi cânta la chitara şi din voce.
Mă voi oferi voluntar, pentru a-i ajuta pe cei dragi şi pe prietenii mei.  
Voi mânca şi voi bea sănătos, pentru a-i arăta trupului meu, profunda mea recunoştinţă pentru existenţa sa şi pentru rolul pe care îl joacă în protecţia sufletului şi spiritului meu.  
Îmi voi recita mantrele şi rugăciunile în orice moment în care mă simt copleşită de gânduri care creează nelinişte.
Voi asculta pe cineva care are rar ocazia de a fi auzit.
Voi fi conştientă de respiraţia mea şi de ritmul bătăii inimii mele.
Voi râde şi mă voi ierta pe mine însămi/însumi, atunci când voi uita că am făcut aceste promisiuni la începutul zilei, iar la sfârşitul zilei voi sărbători şi mă voi felicita pentru ceea ce am reuşit să duc la îndeplinire.

Julie Henderson
- Ed. For You

marți, 20 ianuarie 2015

Citate care au fost pe blog in 2014

  "Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

****

 

"Libertatea este gratuita, dar nu este ieftina ... de fapt, ea este neprețuită ... te va costa lumea ta, atașamentele tale, viața ta ... Sinele propriu ... vei plati iar și iar pentru aceasta ... pana cand, secat de tot ce ai ... și tot ce ai economisit ... vei da in schimb toate acestea, pentru ceea ce nu poti avea ... Fiinta ta eterna ...Mooji.

 

****

 

Oamenii care trăiesc astăzi pe Pământ sunt cei care au ales să trăiască aceste schimbări. Cei care nu sunt setaţi să le trăiască vor muri de boală, accidente sau cataclisme”, Jasmuheen.  

 

****

 

"Nu te astepta ca viata sa fie perfecta. Lasa spațiu si pentru neașteptat. În acest fel dezamăgirea nu va fi nici vizitator periodic"
~ ॐ Mooji

****

 

“Lucrurile pe care le-am dorit eu, nu le-am putut obţine niciodată cerându-le sau luptându-mă pentru ele. Cum poţi să lupţi pentru tandreţe? Sau pentru duioşie? Cel mult poţi să le aştepţi” (Viaţa pe un peron).


****

„Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată".

****

Greseala NU EXISTA

octavian spunea...

Totul, dar ABSOLUT TOTUL se rezolva cu adevarat doar PRIN CONSTIENTIZARE. Suntem aici LA SCAOALA si pretentia de a gresi e doar un firesc, derivat din experienta. Ca atare renunta la a procesa cu astfel de etichete care te fac EFECT si cauta sa te eliberezi de orice fel de judecati. Asta rezolva totul. Daca Greseala NU EXISTA, in mod logic nici nu e nimic DE IERTAT, nu?




****


Zburand ACASA


 

 

 

**** 

 

“Dăruind lumina pe care nu o ai, o vei dobândi şi tu” (N. Steinhardt – Dăruind vei dobândi)"

 

****

 

 ****

 

FRICA




octavian spunea...
Care frica,mama? A cui e frica? Este a complexului care NU ESTI TU! Uita mastile si fricile te vor uita, pe tine sau pe oricare dintre noi. NAMASTE!


Namaste Octavian.

luni, 19 ianuarie 2015

Săptămâna 19 – 25 ianuarie 2015, în astre


                                                 “Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.” ― Leo Tolstoy
Ţineţi minte ce vă scriam săptămâna trecută pentru miercuri despre minţile lăsate pe tânjala rutinei? Ei bine, săptămâna aceasta ( 19 – 25 ianuarie) ne bucurăm de Lună Nouă în Vărsător (marţi, 20 ianuarie). Şi, credeţi-mă pe cuvânt, nimic nu face mai bine emoţiilor decât o doză de nesupunere, o doză de neaşteptat care să le elibereze de sub patronajul amintirilor, de sub capacul uitării sau al temerilor pentru a-şi regăsi identitatea şi, în felul acesta, să o restaureze pe a noastră.
Vărsătorul este guvernat şi de Uranus şi de Saturn, iar Uranus se va afla săptămâna aceasta în conjuncţie cu Nodul Sud. E vremea să ne eliberăm de trecut, înainte de a lansa dorinţe spre Univers. Dar e important cum o facem. Nu-l putem desconsidera, nega, pentru că e parte din noi. Din cine suntem şi din cine vom fi. Dar îl putem integra într-un mod creativ, inovativ, pozitiv pentru a ne putea regăsi în ipostaza de a opta pentru ceva cu totul şi cu totul altfel, pentru a ne (re)găsi Destinul.
E bine să lăsăm în urmă tendinţele beligerante, nevoia de a provoca sau de a ne impune prin conflict (Nodul Sud în Berbec) pentru că în felul acesta creăm haos şi nu o reală revoluţie spre progres (Uranus).
Marţi, 20 ianuarie, are loc la grad perfect conjuncţia Marte – Neptun care aplică spre careu cu Saturn. Realitatea şi lumea noastră imaginară par să se găsească în conflict sau credinţele noastre spirituale, filosofice par să fie contrazise de fapte. E ca şi cum imaginaţia noastră ar fi luată prizonieră de evenimentele lumii exterioare, de realitate, iar provocarea este să găsim calea de a le împăca pe amândouă. Adevărul poate deveni o chestiune foarte relativă, zilele acestea, multe persoane pot avea pornirea de a se refugia într-o lume imaginară sau în autoiluzionare. E mai dificil să ne cântărim realist opţiunile, acţiunile şi consecinţele acestora.
Este însă avantajată creaţia artistică pentru că aici realitatea obiectivă nu reprezintă un reper. În acelaşi timp ne putem lăsa imaginaţia să contribuie la înfrumuseţarea lumii în care trăim. În creaţia artistică o putem elibera nestingheriţi de orice fel de constrângeri.
Se recomandă atenţie în ceea ce priveşte relaţiile amoroase, în special la începutul săptămânii când avem şi opoziţie Venus – Jupiter. E bine să ne amintim, în acest context, că nu tot ceea ce străluceşte e aur şi că tot ceea ce vedem poate fi puternic distorsionat de propriul nostru inconştient. Cu alte cuvinte vedem ceea ce vrem să vedem, există riscul de a urca pe piedestal personaje care nu au consistenţă decât în sufletul nostru răvăşit şi în căutare de idealuri. E drept, Saturn ne poate da câteva treziri cam dureroase, dar necesare.
Ne pot pândi tendinţele spre exces, o criză, două de vanitate urmată de terfelirea ideii de fraternitate şi fairplay.
Mercur îşi porneşte mersul aparent retrograd prin Vărsător miercuri, 21 ianuarie, şi merge de-a-ndoaselea până pe 11 februarie. Această planetă ne invită să lăsăm deoparte tiparele de gândire, logica lucrurilor, pentru a ajunge la perspective inedite asupra propriei noastre existenţe. Se poate chiar ca aceste perspective să ne pară ilogice, în contradicţie cu felul nostru de a fi şi de a pune problema, în general. Tocmai de acest general doreşte să ne scape Mercur retrograd, purtându-ne spre special, unic. Perioadele lui Mercur retrograd sunt bune pentru reconsiderări, revizuiri, reorganizări, reorientări. Orice accidentare sau eveniment neplăcut pe care l-am putea lega de retrogradarea acestei planete trebuie privit ca o ocazie de a ieşi din rutină, de a scăpa de ochelarii de cal, e un semn că în anumite sectoare de viaţă (depinde unde are fiecare Vărsătorul în harta natală) e cazul să acceptăm provocări, schimbări, e bine să ne regândim strategiile, abordările.
Staţia retrogradă a lui Mercur, o zi mai târziu după momentul de Lună Nouă, accentuează mesajul acestuia prin necesitatea întoarcerii spre trecut înainte de a face un salt înainte în marele necunoscut. Pentru că înainte de a schimba lumea avem de schimbat ceva în noi înşine. Şi, e bine să medităm la ceea ce spunea Einstein: „Lumea, aşa cum am creat-o, este un proces al minţii noastre. Nu poate fi schimbată fără să ne schimbăm gândirea”. Mercur în mers aparent retrograd şi Uranus „meşterind” la nodurile lunare ne aduc darul unei schimbări de gândire, de optică, de înţelegere. E alegerea fiecăruia însă dacă acceptă acest dar sau nu.

Posted

Marte in Pesti (12 ianuarie- 20 februarie 2015). E vremea sa predam armele...Hai sa ne prefacem!






Azi intra MARTE in PESTI, tranzit in desfasurare pana pe 20 februarie.
Marte va intari, cat de curand, cuadraturile si tensiunile dintre Sagetator si Pesti, fortandu-ne sa deprindem mutabilitatea si flexibilitatea, sa curgem odata cu viata, sa nu mai tinem cu dintii, a incrancenare, de lucruri, pățanii si oameni.
1. ACTIUNI SI INITIATIVA:
Fa ceva odată, numai fă, zice Marte, care-i actiune prin excelenta. Daca insa Marte in Berbec misca lucrurile, isi impune vointa rudimentar, prin bicepsi si forta fizica, valorificand actiunea in exterior, Marte in Pesti opereaza pe dinauntru, in constiinta si-n tine insuti. Poti schimba realitati exterioare retragandu-te in fluxul tau de constiinta, in observator. Actionand de acolo atent, ca raspuns la niste semnale, incuviintari si ok-uri discrete din interiorul tau. Nu mai provoci evenimentele, ci mai degraba astepti sa fii condus, sa fii luat pe sus de ele. Bine e si sa pastrezi discretia si anonimatul asupra actiunilor tale, nu trebuie sa te stie tot satul cand faci ceva.
2. CURAJ SI ATITUDINE:
E vremea pentru cea mai paradoxala forma de curaj si de putere personala: abandoneaza-te, depune armele, let go! Ai cojones pentru asta? - că de dat cu pumnu-i simplu. Cat curaj ai sa nu te mai protejezi, sa nu mai controlezi ceva rational, mental? Sa risti sa te arati gol golut, cum esti, sa te deschizi, sa dai din casa, sa te expui emotional? Cat curaj ai sa dai totul, stiind ca esti totul si contii dintotdeauna totul? Ca n-are nimeni ce sa-ti ia fiindca n-ai tu cum sa pierzi ceva.
Incearca acum un act de usurare de constiinta! O confidenta, o spovedanie, recunoasterea unei vini pe care n-ai reusit s-o dai jos din carca pana acum. Iarta-(te)! Si vezi ce se intampla, ce energii si puteri fantastice, prin asta, dezlegi, sa se intoarca la tine...
RISCURI posibile, in lipsa unui ghidaj interior de actiune:
-risc de a cadea in lehamite si demobilizare, de a nu avea nicio tinta precisa, de a trai anesteziat, intr-o veselie tâmpă, de a vegeta si dormi apatic, pe tine, ca planta.
-risc de risipa de energie, de a investi energie in cauze pierdute, in situatii care nu pot sfarsi decat dezastruos; de a bate la usi inchise, de a insista orbeste in ceva ce nu merge.
Nicoleta Eșanu- astrolog, vicepreședinte AAR, redactor Astrele

--------------

Marte in Pesti: Hai sa ne prefacem!

Cine a spus ca adevarul doare? Sper macar ca nu i-a trecut prin cap ca remediul ar fi minciuna. Energia care intra in viata noastra pe canalul pe care ni-l deschide Marte in Pesti intre 12 ianuarie si 20 februarie 2015 ne tine cu forta in fata oglinzii.

Ne uitam la noi insine si nu mai putem vedea ce vrem noi sa vedem, ci ne privim in ochi fix asa cum suntem. Goi si fara ascunzisuri, fara machiaj, fara masca. Cosmeticele pe care ne-am straduit sa le aplicam peste ceea ce nu vrem sa recunoastem nici fata de noi insine sunt expirate. Stam fata in fata cu adevarul gol-golut despre propria persoana. Ies acum din noi toate scuzele dupa care ne justificam amanarile ca sa nu luam decizii in viata noastra.

Marte in Pesti ne ajuta sa vedem care sunt scenariile dupa care ne ascundem. Am permis sa creasca in noi anumite iluzii, motivand intruna ‘Las ca merge si asa!’ sau ‘Va fi bine!’ sau ‘E bine, sunt cat se poate de fericit cu asta!’. Ei bine, nu prea mai merge. Incepe sa cam doara, asa ca rabufneste in aceasta perioada ceea ce e stramb, dar am tot ezitat sa nu indreptam.

Daca a durut adevarul pana acum, vom vedea ce o sa mai doara minciuna! Cine se minte ca lucrurile sunt bine, cand de fapt, nu sunt, are parte de constientizari masive. Si inca ar fi bine daca ele ar veni cu lingurita, ca sa fie administrate cu inghitituri mici. Vin cu galeata, asa ca ne inunda si ne taie respiratia. Marte in Pesti pune degetul pe rana. Mai precis, pe acele rani pe care n-am vrut nici in ruptul capului sa recunoastem ca le avem. Ele se ridica la suprafata ca acneea pe tenul dat pana acum fard. Vestea proasta e ca fondul de ten nu mai ajuta. Vestea buna e ca eruptia e primul semn de vindecare. 

E timpul sa recunoastem ca exista niste fortarete in viata noastra pe care incercam sa le aparam cu orice pret. Numai ca fisurile sunt atat de adanci incat ajungem sa fim doborati de greutatea propriilor ziduri, care se prabusesc peste noi. Marte in Pesti ne da puterea sa strigam in gura mare ‘Asa nu mai merge!’, ‘Nu, nu se mai poate’, ‘Nu, nu e ok!’. Sufletul nostru striga atat de tare incat de data asta nu ne aud doar ceilalti. Ne auzim si noi pe noi. Si acelasi Marte vine peste noi cu puterea de a scoate capul din daramaturi, de a ne ridica din ruinele propriilor minciuni si de a ne scutura de praf.

Evident, forta de a sparge oglinda in care nu vrem sa ne mai privim nu ne da si garantia ca o vom folosi. Putem sa ne mintim in continuare, dar in cazul acesta ne punem in pielea victimei care, de fapt, nu mai are niciun motiv sa se planga. In plus, degeaba suntem sinceri cu noi, daca nu facem nimic concret sa schimbam ceva. E grav: n-o sa mai avem pe cine da vina pentru ce nu merge prost in viata noastra. Ni se pun la dispozitie toate mijloacele, apar oamenii, vin oportunitatile. Daca nu actionam in aceasta perioada, ramanem doar cu scuzele si cu neputinta. Si nu avem de sa ne mai vaitam. Le meritam din plin!

Marte in Pesti demasca aparentele si zambetele false. Intelegem la propriu ce inseamna ‘sa-ti pice fata’. Putem alege ‘sa ne prefacem’ sau putem alege ‘sa ne prefacem viata’ intr-un chip pe care sa-l putem admira cu fruntea sus atunci cand dam cu nasul de el in oglinda. Putem fugi, dar nu ne putem ascunde. Adevarul despre minciunile proprii ne gaseste oriunde. 

miercuri, 14 ianuarie 2015

Care este frica care ma opreste in acest moment?

Salut!
La multi ani in 2015!

Acum 40 de ani le-am "stricat" odihna
de dupa revelion a parintilor mei.

Am venit pe lume pe 1 ianuarie dimineata.
(ora 09:25 AM)

Nu stiu exact ce au facut ai mei cu o seara
inainte (cred ca s-au distrat) dar sunt sigur
ca au inceput plini de emotii noul an iar
planurile de odihna de 1 ianuarie le-au fost
date peste cap.

Stiu ce insemana "starea de 1 ianuarie".

Nu stiu cum te gasesc si pe tine acum.

De aceea, vreau sa "pasesc tiptil" si sa intru
doar pentru foarte putin timp,  in "lumea ta
de 1 ianuarie" si sa iti spun doar o singura idee. 

Am tinut neaparat sa ti-o spun acum,
din 3 motive:

1. Este ziua mea si mor daca nu comunic macar
putin cu tine.

2. Asa cum ti-am spus si in emailul anterior,
stau prost cu rabdarea si cand imi vine o idee,
nu prea pot sa astept sa o pun in miscare.

3. Hai sa fim seriosi! Daca vrem sa pasim
cu dreptul la inceput de an, trebuie sa admitem
ca inceputul de an este 1 ianuarie si nu
5 ianuarie. Esti de acord? :-)

OK! Iti spun foarte pe scurt cum sa
incepi cu dreptul noul an, urmand ca zilele
urmatoare sa dezvolt acest subiect.


Mel, uite cum sta treaba!


De cate ori, la orice inceput de drum, ti-ai spus:

Eu nu pot sa fac asta


Eu nu ma vad  ... (asa si pe dincolo)

Eu nu cred ca este pentru mine asta

Eu nu merit asta

De ce tocmai eu trebuie sa fac asta?


Nu am timp de asta acum.


O sa ma mai gandesc.

Cand o sa consider ca este momentul
o sa fac.
............... 
(si tot asa as putea continua pana pe
5 ianuarie :-) )

Eu am spus aceste afirmatii de sute de ori si
pe unele le mai spun inca si acum.

Ideea pe care vreau sa ti-o spun este legata de
ceea ce se afla in spatele tuturor acestor
afirmatii.

Ti-am spus ca o sa fiu scurt si de aceea, acum
vreau doar sa te sfatuiesc ca atunci cand 
observi la tine astfel de formulari, sa iti pui
urmatoarea intrebare:

De ce anume imi este frica?

Care este frica care ma opreste in acest
moment?


Ideea cu care vreau sa te las este urmatoarea:


In spatele oricarei neincrederi si oricarei
asa crezuta neputinta, se afla o frica.

Iti mai repet odata.

Atunci cand crezi ca nu poti, ca nu este de tine,
ca ar trebuie sa mai astepti, ca tu nu te vezi sa
atingi rezultatul si ...

... cand ai gasit orice argument care sa te
determine sa stai mai mult decat sa faci ceva,
atunci inseamna ca, undeva, in mintea ta,
exista o frica.

Aceasta frica nu se manifesta sub forma de durere
in burta, de fluturi in stomac sau de strangere de gat,
ori gat uscat, sau furnicaturi in palma....

Fricile de care iti vorbesc eu nu le simti in corp.
Ele sunt semnalate de cuvintele pe care
le folosesti.

Zilele urmatoare iti voi povesti mai pe larg
aceste aspecte pentru ca rezolvarea lor
inseamna, in opinia mea sa incepi acest
an cu dreptul.

Primul pas cu dreptul este ce anume vei face
cu fricile tale.


Daca ramai sub influenta lor, nu vei putea visa,
nu iti vei putea fixa si atinge obiective.

Nici putere de convingere nu vei avea asupra
oamenilor si asa cum ti-ai dat deja seama, nu vei

avea nici rezultate.

Fara rezolvare fricilor, obiectivele sau dezvoltarea
oricaror abilitati nu sunt decat teorie si informatii
pe care nu vei putea sa le pui in practica.
.
Atat pentru azi, 1 ianuarie 2015.

Data viitoare vom detecta aceste frici ascunse
ale tale.

La multi ani si odihna placuta in continuare.

Pe curand!
Ciprian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...