"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 28 februarie 2015

LUNA PLINA IN FECIOARA -5 MARTIE 2015, ORA 20:04, ORA ROMANIEI – “ DRUMUL SPRE ILUMINARE ”

LUNA PLINA IN FECIOARA -5 MARTIE 2015, ORA 20:04, ORA ROMANIEI – “ DRUMUL SPRE ILUMINARE ”

Posted by: Adriana In: Fazele Lunii
astro_2gw_454_luna_plina_in_fecioara_2015.39525.42624
“Cel care este slab si sarac spiritual nu poate ierta, el cauta sa se razbune. Pentru a-l ierta pe cel care v-a facut rau, trebuie sa deveniti mare, bogat, puternic, luminos; sa va spuneti : “Trebuie sa-l iert pentru ca bietul nu stia in ce situatie se afla facind raul, legile justitiei divine sunt implacabile si va suferi pentru a repara raul facut. In timp ce eu, chiar daca sunt victima, sunt privilegiat pentru ca lucrez pentru bine, pentru Imparatia lui Dumnezeu, pentru lumina”.Si gindind astfel, comparind intreaga splendoare in care traiti alegind drumul binelui cu mizeria si intunericul celor care sunt nedrepti si rai, emanind sentimente de mila, intelegere si dragoste, prin stapinire de sine. Aceasta generozitate la care nu ati putea ajunge pe nici o cale, o puteti dobindi usor astfel.
Unii vor spune: ” Dar aceasta atitudine seamana mult cu cea a fariseului din Evanghelie care se ruga in templu multumind Domnului ca nu este ca restul oamenilor si mai ales ca plebeul care sta ingenunchiat mai incolo ; acesta este orgoliu !” Niciodata! Fariseul se lauda ca postea de doua ori pe saptamina, ca dadea zeciuiala din toate bunurile sale si il dispretuia fara motiv pe plebeu care era mai bun, poate, ca el. Atitudinea de care va vorbesc este diferita. Va spun ca daca sunteti o victima a unor calomnii sau nedreptatiti, recunoscand toate splendorile pe care Dumnezeu vi le-a dat in timp ce dusmanul vostru a fost privat de ele, trebuie sa intelegeti ca in realitate voi sunteti privilegiati. Pentru moment inamicul vostru triumfa, se subintelege, a reusit sa va faca rau, dar totusi el este de plins asa cum sunt toti cei care fac rau fiindca intr-o zi justitia divina ii va pedepsi intr-un fel sau altul. Vedeti, este cu totul altceva, si in acest sens trebuie sa intelegem cuvintele lui Iisus: “Tata, Iarta-i ca nu stiu ce fac”.” Omraam Mickael Aivanhov
Luna Plina este un moment de apogeu si o promisiune astrala a implinirii  unor activitati incepute la Luna Noua in Fecioara din septembrie 2014. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Aceasta Luna Plina activeaza axa Fecioara –Pesti, deci Soarele este in Pesti gradul 14:50 iar Luna se afla in Fecioara gradul 14:50.
Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de soarta. Semnul Pesti, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata( activitati), este un simbol al vindecarii, trezirii spirituale, compasiune, iertare dar  iluziile pot fi o haina perfecta pentru alegerile gresite.
Luna Plina pe axa Fecioara –Pesti activeaza casele XII-VI, casele naturale ale semnului  fecioarei ( casa VI ) si semnului Pesti ( casa XII), este o activare prin schimbarea scenei “ actorilor “, Fecioara isi joaca rolul pe nisipuri miscatoare, este in casa XII ( pamant in apa ) iar Pestii incearca sa inoate pe uscat in casa VI ( apa pe  pamant ). Semnul Fecioarei este asociat cu sanatatea, vindecarea, integritatea, recolta, puritatea, femininul divin, mama pamant, sa fii in serviciul, slujba cuiva, asteptarea spirituala. Dar sensul muncii devine in zilele noastre o obligatie facuta adesea doar pentru a castiga bani si nu pentru chemarea noastra spirituala. Cel mai mare scop al Fecioarei este de a-si gasi adevarata vocatie, descoperirea acelei munci care o intregeste pe deplin dar pentru asta trebuiesc purificate fricile care fac loc celei mai inalte expresiei a dragostei.
fecioara
Cele mai multe dintre zeitele legate de semnul Fecioara au fost considerate zeite ale fertilitatii sau zeite ale recoltei. Acest lucru accentueaza rolul Fecioarei de  a fi in serviciul omenirii prin “fertilitatea ei’. Astfel, Fecioara poat fi Ishtar (mitologia babiloniana), Isis (mitologia egipteana), Ceres (mitologia romana), Demeter si Persefona (mitologia greaca).
Intr-un bine-cunoscut mit grecesc, zeita sezonului de primavara Persefona este rapita de catre zeul lumii interlope Hades-Pluto. La descoperirea acestui lucru, Demeter(Ceres) mama tinerei zeite, fiind si zeita recoltei, decide sa  strice recolta si sa infometeze omenirea. In urma discutiei lui Zeus cu Pluto si Mercur,  zeita primaverii –Persefona trebuie sa se intoarca timp de sase  luni pe an pentru a-si  ajuta mama, pe Ceres. In mod logic, fecioarele nu pot fi mame, desi atunci cand ajungem la crestinism, o avem pe Fecioara Maria care a dat nastere lui Isus.
Acuma Luna Plina in Fecioara este in casa XII iar propriile sentimente dar si emotiile devin “enigme “ greu de descifrat si de indrumat.
Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru.
Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare , cadori speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp.
O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete grele, greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau, binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele, totul este in afara puterii noastre de control.
Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII  este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. In cele din urma casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Daca vom merge mai mult pe partea materiala a vietii, acest loc se transforma in ceva dusmanos, inamicul este langa noi si nu il vedem, devenim propriul  dusman. Aceasta casa ne spune adesea in termini subtili ca nu putem merge in fata lui Dumnezeu cu “ o casa,o  masina” , nu, aici trebuie sa mergem cu “ fapte spirituale, legate de suflet catre suflet, cu ceea ce am dat din sufletul nostru pentru celalalt, cu ceea ce a facut bine celuilalt, am ajutat, am fost plini de compasiune, intelegere, daruire”. Putem sa ne invinovatim pentru necazurile si pierderile  celorlalti dar acuma suntem ajutati sa intelegem ca fiecare dintre noi are in viata obstacole pe care trebuie sa le treaca de unul singur, noi putem sa ajutam cu un sfat, o ideee dar depinde doar de acea persoana cum alege sa actioneze in viata.
La urma urmei, o Luna Plina in Fecioara in casa XII este ca o slujba de vindecare a sufletului nostru, a dorintei noatre de a fi perfecti uitand de cele mai multe ori ca nimeni nu este perfect aici pe pamant. Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa XII ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii deschis oportunitatilor vietii. Doar traind viata cu tot ceea ce ofera ea in bine si rau ne apropiem de perfectiune. Aici vom invata ca fiecare greseala se plateste prin suferinta, acestea nu pot fi negociate, nu se poate da altceva la schimb. Acuma, ne confruntam cu o tranzitie, o stare critica, un prag intre doua optiuni, acuma fantomele trecutului ne pot tine legati de acest prag sau putem intelege ca o alegere gresita are  menirea de a ne invata sa nu o mai repetam, tot raul este spre bine. “Castigam sau pierdem” este limbajul  dublu al Lunii Pline in Fecioara dar “ cel mai mare pacat” ar fi sa ramanem blocati pe ceea ce nu functioneaza in viata noastra . Cum Luna guverneaza casa carierei iar Soarele guverneaza casa prietenilor, sperantele noastre, aliantele, grupurile de oameni, protectorii nostri, darurile de la sefi, aceasta Luna Plina poate scoate in lumina tot ce am construit in ultimile sase luni in aceste directii. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.
persefona
Luna Plina “ citeste in direct” mesajele trimise de Soarele in Pesti ce are  un sufleor, pe asteroidul 399 Persefona in Pesti. Povestea ne spune ca Hades a fost lovit de una din sagetile  lui Eros  (pus de mama lui, Venus-Afrodita) , in consecinta, printul intunericului cum a vazut-o pe Proserpina a fost orbit de frmusetea, nevinovatia, inocenta acestei fete si a rapit-o. Ceres a fost foarte suparata de disparitia fetei, a refuzat sa se intoarca pe Muntele Olimp, a pustiit pamantul. Ingrijorat, Jupiter l-a trimis pe Hermes-Mercur la Pluto pentru a negocia problema, pentru a lasa-o pe fata sa se intoarca la mama ei. Inainte de a-i da drumul, Pluto i-a dat sa inghida sase semninte de rodie semnificand casatoria lor si fortarea Persefonei sa se intoarca la el timp de sase luni pe an. Persefona se intoarce la mama ei dar fortata ca o data pe an sa se intoarca si la sotl ei Pluto. In astrologie, Proserpina semnifica un loc de nevinovatie, ignoranta, neajutorare, o experienta grea care maturizeaza in care un eveniment forteaza si ne schimba viata. Aceasta energie implica si o anumita inselaciune, o iubire intunecata, pericol, posesivitate dar este totusi o uniune reala si amara. Ca regina a Mortii si cu darul ei de a asculta povestile celor mori, Proserpina indica si o capacitate sporita a intuitiei, atentie catre taramul spiritual.In relatia mama –copiii, apare o pierdere, o separare brusca. Ea ramane totusi o zeita cu un suflet mare si bun chiar daca a fost fortata sa-si schimbe viata.
Cu aceasta Luna Plina energizata si de Persefona, putem culege roadele unor atractii dificile, relatii  dificile, posesivitate, izolare sociala, deconectare de rolul matern, ceva se intampla brusc fara nici o stire si poate sa nu placa dar nu avem  ce face. In spatele acestei schimbari bruste se pot afla motive ce conditioneza sa faci ceva obligat. Activarea asteroidului Proserpina arata ca nu exista nici un control in relatii, suntem complet la bunul plac al altora  si nu exista nici un pic de consideratie pentru ceea ce doresti. Exista un partener dominant care incepe problemele si nu reuseste sa vada dincolo de dorintele lui. Proserpina inseamna “ sa apara “  iar acuma poate fi un moment in care nu exista control, atractiile pot fi gresite, atractiile pot fi mai mult fizice decat pasionale, lipseste iubirea adevarata ; nici pluto si nici proserpina nu au ajuns impreuna din iubire, mai degraba relatia lor a inceput in urma unui capriciu a lui Venus. Proserpina este o energie dificila in sensul ca aduce situatii la care nu te-ai fi asteptat niciodata care cer negocieri, reconcilieri, un armistitiu. In cele din urma , situtiile induse de aceasta energie isi gasesc o rezolvare. Aceast moment astral poate permite dezvoltarea unei relatii cu fortele ascunse in inconstientul nostru, activeaza  abilitatile noastre psihice, ne elibereaza de trecut, putem descoperi un nou sens vietii noastre. Cum Persefona a fost initial cunoscuta sub numele de Kore, ceea ce inseamna fecioara, ea este un simbol al primaverii iar aceasta Luna Plina pare a fi un vestitor al noului anotimp al primaverii.
Pluto in Capricorn  este planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Fecioara  –Soare in Pesti, este un ajutor astral ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o  “mana astrala”  intinsa.
O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Pluto in Capricorn este in casa IV casa familiei. Pluto este ca o bomba atomica. Distrugerea, durerea  sunt armele acestei energii dar dupa devastare vine si sansa unei vieti noi purificate de trecut. Pluto ne da putere dar nu intr-un mod gratuit, magazinul lui ofera valori profunde ce au taxe imense. Treaba lui Pluto este sa ne dezbrace de tot ceea ce este fals si ireal. Toata pofta, lacomia, dorinta au nevoie sa fie purificate iar Pluto ne trece prin iadul acestora pana invatam ca ce ceea ce este cel mai important este puterea in slujba celorlalti intr-un mod neconditionat. Pluto in trigon cu Luna Plina in Fecioara aduce o intelegere mai profunda a vietii personale, devenim contienti de sentimentele celor din jur si de cum ne afecteaza acestea. Este un moment bun de a scapa de bagajul emotional ce ne tine legati de trecut, vechi. Relatiile cu femeile vor fi deosebit de importante si este posibil sa primim unele beneficii de la o femeie puternica. Putem efectua schimbari semnificative in viata personala, familie, camin, parinti, deoarece aceasta perioada tinde sa faciliteze orice masuri pe care le luam.
Cum Luna este stapana casei carierei, o schimbare de cariera este posibila in acest moment.Pluto in aspect de sextil cu Soarele in Pesti aduce relatii bune cu autoritatile, sefii, poate fi un triumf asupra adversitatii generate la un loc de munca, sanatate.
Guvernatorul acestei Luni Pline in Fecioara este Mercur in Varsator care este de mana cu asteroidul 13 Egeria. In mitologie, Egeria a fost sotia lui Pompilius Numa cel de-al doilea imparat al romanilor. Simbolul ei este un scut ce arata protectie. Egeria este zeita romana a izvoarelor sacre  si tamaduitoare, a stejarului considerat deasemenea sacru. Ea este o zeita ce protejeaza copii, femeile gravide ajutandu-le sa nasca in conditii de siguranta. Se spune ca avea si darul profetiei  fiind considerata de romani una din Nimfele de apa numite Camenae. Se spune ca seara, la o anumita ora se retragea intr-un loc ferit in care divina Egeria il astepta si il instruia iar toate cuvintele de intelepciune “ cazute de pe buzele ei “ el le transcria pe foi de pergament. Aceste scrieri ale lui Pompilius au devenit Carti Sacre iar cand el a murit a ordonat ca aceste carti sa fie ingropate alaturi de el interzicand sa i se arda trupul asa cum era obiceiul . Dupa ce Pompilius a murit, Egeria s-a intristat foarte mult pentru pierderea “iubirii ei “ iar Zeita Diana a avut mila de ea si a transformat-o  intr-un izvor tamaduitor.  Cinci sute de ani mai tarziu si cu o suta de ani inainte de nasterea lui Hristos, volumele au fost descoperite datorita unor ploi abundente care le-au scos la suprafata. Toate aceste carti gasite au fost arse de catre romani deoarece intre timp ei au introdus in religia lor “ legi “ care erau in contradictie cu aceste carti de intelepciune. Astfel , intelepciunea zeilor transmisa prin Egeria a fost pierduta dar ea continua sa ramana un simbol al izvorului tamaduirii, al  intelepciunii sacre, al nasterii si ocrotirii.
Acuma, Mercur de mana cu Egeria  ne incurajeaza sa invatam din greselile trecutului, sa ascultam de instinctele noastre, sa nu ignoram “ vocea interioara “ care ne protejeaza , ne ghideaza , ne salveaza.
Egeria este asociata cu apa sfintita care vindeca  sufletul iar aceasta Luna Plina ne ajuta sa  gasim acele informatiile, iubirea, hobby-ul  necesare vindecarii sufletului nostru. Egeria ca si Ceres si Persefone arata trecerea de la iarna la primavera, de la intuneric la lumina. Aceasta “ impartasanie astrala “ ne purifica si ne ajuta sa  vedem ce este gresit in viata noasra si ce putem face pentru viitorul nostru.
Marte in conjunctie cu Uranus  in Berbec creeaza excese extrem de periculoase  si cu efecte nefavorabile. Este un aspect al schimbarilor bruste de situatie, mari schimbari in existenta, viata imbraca aspecte explozive  ce permite actionari in forta, totul se intampla mai repede, pe neasteptate  mai ales in luptele politice, este viata care are un ritm mai rapid  dar si pericolele sunt la fel de rapide. Energia acestui aspect de conjunctie intre Marte si Uranus poate aduce schimbari  dar si directii periculoase, lipsa de intelegere , de indulgenta fata de semeni,  este amplificat neprevazutul in plan social, in asocieri, in parteneriate, in afaceri, in natura . Este o energie ce pune in miscare totul, este o energie ce stie sa miste strazi, copaci, oameni, sa miste fapte , actiuni, hotarari, neprevazutul, dar,  intr-un ritm alert, este o energie asemanatoare unui fulger ce poate rupe totul in cale, de aceea va recomand multa prudenta in aceste zile, cutivati calmul, iertarea, temperati-va si nu actionati in forta, forta va da nastere la o alta forta ( exact ca si in fizica). Cum aceste doua energii activeaza si Nodul Sud in Berbec, pot spune ca “ vantul semanat in trecut devine furtuna de astazi”.
In casa XII, aceasta energie lunara ne invata ca viata nu are un drum aleatoriu asa cum gandim de cele mai multe ori, ea are un scop, orice experienta are rolul ei in evolutia noastra, iertarea si umilinta trebuiesc cultivate inaintea unei critici nesabuite. Urmati-va  “glasul sufletului” iar Universul va deschide usi, va sparge ziduri pentru continuarea calatoriei voastre.
Adriana Tudosa

vineri, 27 februarie 2015

De unde vine oboseala !?

Oboseala vine din lupta fiintei cu viata.Cand te opui vietii, judecand, criticand, maniindu-te, pierzi viata din tine si obosesti, si este si normal pentru ca mergi contra curentului.Iubirea, este curgerea vietii.Pacea, linistea, se obtin cand lasi viata sa curga prin tine si nu mai opui rezistenta la ceva”.
”ai obosit vreodata in timp ce te bucurai, in timp ce iubeai, in timp ce te rugai? Atunci te lasai purtata de curgerea vietii, nu opuneai rezistenta.Atunci te deschideai prin inima. Obosesti cand cauti cu mintea, inima nu te oboseste vreodata.Si mintea cauta neincetat, mereu gaseste altceva de care sa se agate, dar in esenta mintea isi cauta linistea.
Deci lupta nu este intre noi si cei din jur, sau intamplarile din viata, ci este intre noi si noi, acea lupta interioara este cea care epuizeaza. 



Arsenie Boca

joi, 26 februarie 2015

GAYA'S TOUCH

Cine este GAIA?
Numele de Gaia apare prima oara in mitologia greaca, provenind din greaca antica, 'Ge' inseamna teren sau pamant. Gaia este personificarea Pamantului, una din zeitele primordiale. Ea este marea mama a tuturor, Zeita Mama, creatoarea si nascatoarea Pamantului.
Marko Pogacnik este autorul cartii in limba engleza 'Gaia's Quantum Leap' (Saltul Cuantic al Gaiei).
'In limbajul fizicii moderne, am putea vorbi despre un salt cuantic al Pamantului si al tuturor formelor sale de viata- inclusiv civilizatia noastra umana...'
' Simt ca visele sunt mesaje dintr-o dimensiune a unei lumi paralele, unde este inradacinata cauza tutror evenimentelor, care ulterior se ivesc la nivelul vietii noastre zilnice' - Marko Pogacnik

Descrierea cartii 'Gaia's Quantum Leap' (autor Marko Pogacnik), realizata de editura Rudolf Steiner:
'Pamantul nostru, Gaia, se schimba. Ca si indivizi si civilizatie suntem atrasi intr-un eveniment cosmic a carui intindere si profunzime este greu de imaginat. Gaia intra intr-o forma multidimensionala si noi trebuie sa ne schimbam de asemenea, daca vrem sa supravietuim acestei transformari iminente.
Nu suntem in fata 'sfarsitului lumii', ci mai degraba suntem in fata unei schimbari fundamentale ale mediului care ne ingaduie evolutia naturii si a umanitatii pe suprafata Pamantului. Inteligenta Pamantului are deja puse in miscare anumite masuri energeticepentru a proteja distrugerea ce ameninta Pamantul si formele sale de viata, ca si urmare a unei conduite iresponsabile ale civilizatiei moderne.
Aceste masuri sunt un proces unic de auto-vindecare, care va ingadui 'spatiului pamantean' sa primeasca o calitate complet noua Un lucru este sigur, dezvoltarea interioara a fiecarui individ este decisiva in construirea constiintei multidimensionale. Aceasta speranta pentru un proces de vindecare trebuie sa devine parte din realitatea noastra zilnica.
Cu mai mult de 30 de ani de munca geomantica si de vindecare a Pamantului, Marko Pogacnik isi foloseste sensibilitatea transcedentala si experienta indelungata pentru a ne ajuta sa intelegem si sa ne acordam la procesul de auto-vindecare al schimbarii Pamantului. In cartea 'Gaia Quantum Leap', Marko isi reaminteste visele dramatice si recente, acompaniate de desene si comentarii, pentru a crea o cale prin aceste schimbari profunde. El aduce remedii, perspective noi si exercitii care ne pot ajuta sa ne adaptam si care in acelasi timp sustin Pamantul in a-si aduce la lumina aderatul Sine.
Practicati aceste exercitii si ascultati adevarul din inima voastra. Marko Pogacnik nu este un guru care da legea de sus, el ne incurajeaza sa ne deschidem inimile si sa lasam iubirea din interior sa se reverse in afara. El ne avertizeaza asupra manipularii intelectuale, ce pare temeinica, insa careia ii lipseste echilibrul emotional.'

  Pretul intreg: Workshop – 120€ (pentru participantii la Workshop conferinta este gratuita)
Conferinta – 10 €

Pachete speciale pentru:
* Inscrieri pana la:
1 Aprilie – 80€
1 Mai – 90€
1 Iunie – 100€
1 Iulie – 110€


Va invit sa va inscrieti la adresa de mail: ioanamusat11@gmail.com si sa specificati ca a-ti aflat de eveniment de pe acest blog Universul Sacru al Iubirii sau link la blog.
Multumesc.

miercuri, 25 februarie 2015

FII BLÂND(Ă) CU TINE!

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                                *    *    *    *    *    *    *    *    *



Binețe, cititorule!
Un accesoriu obligatoriu în viața de zi cu zi este umorul, buna dispoziție.
Una din cauzele conflictelor emoționale care duc la îmbolnăvire este dramatismul cu care „încasăm” fiecare situație întâlnită.
Luăm totul personal, chiar dacă înterlocutorul nu a avut nicio intenție să facă rău. Căutăm sensuri ascunse în spatele unor simple afirmații, alimentând astfel paranoia cotidiană.
Nu mai știm să vedem sensul figurat al comunicării, totul este la propriu.
Lumea este a noastră, și o apărăm cu îndârjire după propriile noastre legi. Ceilalți încep să devină inamici (sau in-amici) pentru simplul fapt că nu împărtășesc părerile și credințele noastre.
Azi așa, mâine la fel... la un moment dat ne trezim obosiți, neputincioși, lipsiți de vlaga vieții; extenuați de donquijotismul pe care ni l-am asumat singuri.
Iar atunci devenim victime: de ce eu?... de ce mie mi se întâmplă asta?... eu n-am greșit nimmănui nimic!...
Ba da! Te-ai trădat pe tine uitând să trăiești, să vezi pădurea și nu fiecare copac, să îți îndeplinești menirea.
Care? 
Aceea de a te găsi pe tine, dând la o parte tot molozul vieții celorlalți.
Aceea de a te împlini pe tine care ești unic, inimitabil, original.
Aceea de a fi liber, trăindu-ți și asumându-ți propriile credințe.
Cum să faci asta într-o lume atât de crudă, vei zice?
Realizând că viața trebuie trăită creând fiecare moment al ei și nu ajustând-o în permanență și adaptând-o la cotidianul celorlalți.
Neuitând să respiri corect aerul care îți împlinește și cizelează viața.
Neluând totul atât de serios, atât de dramatic.
Încearcă să vezi în fiecare situație partea bună, chiar dacă la prima impresie totul îți pare potrivnic și negativ. Nimic nu vine fără o lecție de învățat sau de aplicat.
Folosește umorul pentru a trece mai ușor peste probleme și a vedea lucrurile fără umbra încrâncenării.
Alege să vezi și partea luminoasă a situațiilor, și astfel vei avea detașarea care aduce cele mai bune și mai optime rezolvări.
Nimeni nu are nimic cu tine, în afară de tine însuți! 
Alege să nu îți trădezi sufletul, și fă-l să râdă în fiecare zi!
Binețe, cititorule!
dr. Edith Kadar
Arad, 11 noiembrie 2014

marți, 24 februarie 2015

Valoarea ființelor și a lucrurilor – criterii pentru a le judeca


Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de joi 5 februarie 2015

“Mulți oameni pretind că nu ne putem pronunța cu certitudine asupra valorii ființelor și a lucrurilor. Există totuși niște criterii. Care? Cineva vă arată o pâine, spunându-vă: „Este excelentă, ea îți va da niște forțe.” O luați, o mâncați, apoi aveți niște colici: înseamnă că acea pâine nu a fost bună, a fost făcută cu un produs de o proastă calitate, aveți dovada și nu trebuie să o mai mâncați. Altcineva vă aduce o altă pâine, și după ce ați gustat din ea, vă simțiți revigorați. Este dovada că pâinea sa este bună, cel care a făcut-o a folosit cele mai bune grăunțe.
La fel se întâmplă în toate domeniile. Cineva vă expune o filosofie, spunându-vă că este cea mai bună, că trebuie să o adoptați… Ei bine, faceți o mică verificare. Dacă începeți să vedeți mai limpede datorită ei, dacă simțiți mai multă iubire, mai mult elan, mai multă inspirație în inima voastră, dacă voința vă devine mai puternică pentru a lucra și a rezolva problemele, acceptați această filosofie. Chiar dacă vă este prezentată de un vagabond sau de un proscris, ea este excelentă, aveți deja dovada.”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

luni, 23 februarie 2015

Non-acceptare

"Atata timp cat o experienta este traita in non-acceptare, adica fiind judecata, in culpabilitate, teama, regret sau orice alta forma de non-acceptare, oamenii isi atrag fara incetare circumstantele si persoanele care ii fac sa retraiasca aceeasi experienta. 

 

Tot ceea ce traim in non-acceptare se acumuleaza la nivelul sufletului. 

Acesta, fiind nemuritor, revine mereu, sub diferite forme umane, cu tot bagajul adunat in memoria sa de suflet." 


Lise Bourbeau 

Mesaje importante pentru aceasta saptamana:

duminică, 22 februarie 2015

Multe aţi învăţat şi multe puteri aţi deprins. Văzând cu toţii toate cele ce sunt în mijlocul fraţilor voştri, ştiu că vă apasă pe suflet o mare greutate. Multe sunt de făcut şi puţini suntem. Seminţele ce le-aţi semănat vor da roade şi fiecare veţi avea de cules. Puterile ce le-aţi primit vor fi încununate de pricepere şi înţelepciune. Vom purcede în acest an la un alt drum. Nu veţi mai primi alte puteri, dar vă veţi mări înţelepciunea şi veţi deprinde limpezimea, echilibrul, simţul măsurii timpului şi al creşterii lucrurilor. Fără acestea, puterile voastre nu sunt de folos lumii şi nici roade bune nu vor da în timp.” „Să începem de acum, bunule Zamolxe, răspunseră discipolii. E greu să vedem mizeria şi neştiinţa părinţilor şi fraţilor noştri. Ne doare sufletul când ştim ce puteri ascund oamenii în sufletele lor, iar ei suferă mai rău ca dobitoacele. „Să nu lăsaţi tristeţea în suflet, căci toate sunt aşa cum trebuie să fie.” „Dar vieţile lor sunt irosite în zadar. Mulţi nu vor mai putea cunoaşte bucuria unui suflet împlinit. Ce viaţă este aceea când nu poţi auzi şoaptele munţilor sau cântecele apelor, când nu poţi simţi tăria focului ori nu poţi cuprinde înţelepciunea vântului? Irosită este viaţa care nu a gustat mierea soarelui, sufletul nu i-a fost ţesut de lumina lunii sau pielea nu a simţit căldura vântului mângâiată de lumina din flori şi copaci.” „Dragii mei, Lumina Focului Viu şi Veşnic este în fiecare şi în acelaşi loc se reîntoarce după moarte. Ce poate fi în afara Focului Viu? Nimic nu este! Voi credeţi că cel ce priveşte prin ochiul celui ce suferă este diferit de cel ce priveşte prin ochiul celui ce se bucură? După ce vor părăsi trupurile, se vor reîntoarce în Marele Foc Viu şi apoi vor reveni printre oameni, privind iarăşi lumea, dar prin alţi ochi. Aşa a fost de când e pământul şi omul, şi aşa va fi şi când nu va mai exista pământul şi omul. Nu fiţi cu sufletul îngreunat, căci cel ce priveşte acum prin ochii cei trişti se va întoarce pentru a privi prin ochi veseli.”

„Să nu lăsaţi tristeţea în suflet, căci toate sunt aşa cum trebuie să fie.” 


Multe aţi învăţat şi multe puteri aţi deprins. Văzând cu toţii toate cele ce sunt în mijlocul fraţilor voştri, ştiu că vă apasă pe suflet o mare greutate. Multe sunt de făcut şi puţini suntem. Seminţele ce le-aţi semănat vor da roade şi fiecare veţi avea de cules. Puterile ce le-aţi primit vor fi încununate de pricepere şi înţelepciune. Vom purcede în acest an la un alt drum. Nu veţi mai primi alte puteri, dar vă veţi mări înţelepciunea şi veţi deprinde limpezimea, echilibrul, simţul măsurii timpului şi al creşterii lucrurilor. Fără acestea, puterile voastre nu sunt de folos lumii şi nici roade bune nu vor da în timp.”
„Să începem de acum, bunule Zamolxe, răspunseră discipolii. E greu să vedem mizeria şi neştiinţa părinţilor şi fraţilor noştri. Ne doare sufletul când ştim ce puteri ascund oamenii în sufletele lor, iar ei suferă mai rău ca dobitoacele.
„Să nu lăsaţi tristeţea în suflet, căci toate sunt aşa cum trebuie să fie.”
„Dar vieţile lor sunt irosite în zadar. Mulţi nu vor mai putea cunoaşte bucuria unui suflet împlinit. Ce viaţă este aceea când nu poţi auzi şoaptele munţilor sau cântecele apelor, când nu poţi simţi tăria focului ori nu poţi cuprinde înţelepciunea vântului? Irosită este viaţa care nu a gustat mierea soarelui, sufletul nu i-a fost ţesut de lumina lunii sau pielea nu a simţit căldura vântului mângâiată de lumina din flori şi copaci.”
„Dragii mei, Lumina Focului Viu şi Veşnic este în fiecare şi în acelaşi loc se reîntoarce după moarte. Ce poate fi în afara Focului Viu? Nimic nu este! Voi credeţi că cel ce priveşte prin ochiul celui ce suferă este diferit de cel ce priveşte prin ochiul celui ce se bucură? După ce vor părăsi trupurile, se vor reîntoarce în Marele Foc Viu şi apoi vor reveni printre oameni, privind iarăşi lumea, dar prin alţi ochi. Aşa a fost de când e pământul şi omul, şi aşa va fi şi când nu va mai exista pământul şi omul. Nu fiţi cu sufletul îngreunat, căci cel ce priveşte acum prin ochii cei trişti se va întoarce pentru a privi prin ochi veseli.”

Detasearea pasul catre TOT

"In detasare salasluieste intelepciunea incertitudinii...

 In intelepciunea incertitudinii salasluieste eliberarea de trecut, de ceea ce cunoastem, care reprezinta inchisoarea conditionarii trecute. 

 

Prin vointa de a pasi in necunoscut, in campul tuturor posibilitatilor, noi ne abandonam mintii creatoare care orchestreaza dansul universului." 

 

Deepak Chopra

vineri, 20 februarie 2015

Descurajarea – o iarnă înaintea primăverii

Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de marţi 3 februarie 2015

“Atunci când, în fața anumitor greutăți, simțiți cum vă copleșește descurajarea sau disperarea, să nu le considerați ca pe niște dușmani care nu au dreptul să vă atace, pentru că, din nefericire, ele au acest drept. Așadar, trebuie să acceptați aceste atacuri spunându-vă că, datorită lor, multe lucruri vor merge mai bine după aceea, și este adevărat, ele vor merge mai bine.



Nu ați simțit niciodată că, după o mare descurajare, sunteți din nou plini de energie? De unde au apărut aceste energii? Descurajarea vi le-a adus. Desigur, trebuie să fiți atenți: vegheați ca această descurajare să nu fie mai puternică ca voi, pentru a nu vă antrena asemenea unui torent vijelios ce vă va înghiți în final. Acceptați-o numai ca pe ceva inevitabil, fiindcă asemenea stări sunt inevitabile. Dacă știți cum să le înțelegeți și să le trăiți, va fi ca primăvara după iarnă, vă veți simți regenerați.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

miercuri, 18 februarie 2015

Cum sa fii liber: principiile libertatii conform lui Harry Browne


* Libertatea consta in lipsa dorintei de a detine controlul asupra altor oameni
In 1973, autorul Harry Browne, in mijlocul unei lungi cariere, a scris o carte care a fost cea mai iconoclastica lucrare pe care a scris-o vreodata. Cartea, intitulata „Cum mi-am gasit libertatea, intr-o lume lipsita de libertate”, era mai mult decat suma partilor sale componente. Era de-a dreptul filozofie, fara tot bagajul pe care il presupune cuvantul filozofie.
Harry Browne defineste libertatea ca a-ti trai viata asa cum vrei sa o traiesti. El pretinde ca te poti bucura de un grad inalt de libertate, chiar acum si spune ca:
In speranta de a fi liberi, multi oameni se angajeaza intr-o continua lupta sociala – miscari asociative, actiuni politice de forta, scrierea de scrisori catre editori si parlamentari, incercarea de a educa populatia. Ei spera ca, intr-o zi, ceva din toate acestea se va dovedi ca a meritat efortul. Dar, pe masura ce anii trec, constata putina schimbare pe ansamblu. Se castiga mici victorii; infrangerile ii trimit insa inapoi. Se pare ca lumea continua sa mearga pe drumul sau, oriunde ar fi sa mearga. Cei care sunt plini de speranta raman pana la moarte la fel de inlantuiti de aceasta speranta, asa cum au fost din totdeauna.
Planurile, diferitele miscari, cruciadele – nimic din aceste lucruri nu a mers. Si astfel, omul lipsit de libertate continua sa viseze, sa condamne si sa ramana tot acolo unde se afla si acum.
Totusi trebuie sa existe o cale mai buna de iesire. Din fericire, exista o astfel de cale. Exista o cale care depinde, in intregime, de ceea ce alegi sa faci. Poti sa-ti traiesti viata asa cum doresti – indiferent de ceea ce decid altii sa faca cu vietile lor. Incercand sa-i schimbi pe altii, pentru ca sa devii tu liber, asta inseamna ca vei incerca totdeauna sa faci ceva ce–ti scapa de sub control. Pe de alta parte, poti sa folosesti metode ca sa te eliberezi pe tine – şi care sunt in intregime sub controlul tau.
Exista doua idei de baza, din cauza carora cei mai multi dintre oameni raman inlantuiti: *Nu cunosc multiplele optiuni si alternative care le stau la dispozitie * Accepta fara nicio ezitare unele presupuneri care le restrictioneaza libertatea.
Harry numeste aceste presupuneri, capcane. Atata timp cat nu angajezi o provocare a acestor presupuneri (supozitii), ele te pot tine inlantuit. Capcane de presupuneri care va pot restrictiona libertatea
Identitatea capcanei nr. 1: Sa crezi ca ar trebui sa fii altul decat tu insuti. Trebuie sa fii sincer cu tine insuti. Afla cine esti; fii tu insuti; fa lucrurile in felul tau propriu.
Identitatea capcanei nr 2: Sa presupui ca altii vor face lucrurile in acelasi fel in care le-ai face si tu. Nu poti sa-i tii sub control pe altii, dar poti sa tii sub control felul in care lucrezi cu ei. Harry Browne spune, “detii un control extraordinar asupra vietii tale, dar renunti la acest control, atunci cand incerci sa-i tii sub control pe altii. ”
Capcana intelectuala: Sa crezi ca emotiile ar trebui sa fie conforme cu un standard pre-conceput din punct de vedere intelectual. Emotiile sunt cel mai bine privite ca semnale care-ti spun cum te descurci.
Capcana emotionala : Sa crezi ca poti lua hotarari importante, atunci cand simti emotii puternice.
Capcana moralitatii: Sa crezi ca trebuie sa asculti de o lege a moralei, creata de altcineva. Pentru a deveni mai competent (si mai liber), trebuie sa-ti intaresti intelegerea legaturilor cognitive dintre actiunile tale si consecintele lor. Moralitatea este, de fapt, un set de reguli foarte generale, referitoare la ce sa facem si ce sa nu facem, care in general au consecinte foarte extinse. Daca folosesti orbeste legea morala a altcuiva, acest lucru va avea tendinta de a-ti reduce din competenta, pentru ca te impiedica sa-ti formezi propriile legaturi cognitive dintre actiuni si con- secintele lor. Pentru a fi liber, trebuie sa-ti creezi propria ta lege a moralitatii.
Capcana altruismului: Sa crezi ca trebuie sa pui fericirea altora, in fata propriei tale fericiri. O lume care sa aiba valoarea maxima este functie de suma valorilor individuale maxime. Te cunosti cu mult mai bine pe tine insuti si ce valoare ai, decat ii cunosti pe altii si ce valoare au ei. In consecinta, esti cu mult mai competent sa-ti maresti propria ta valoare, decat pe a altora. In acest fel, valoarea maxima se obtine de catre fiecare individ, prin marirea la maxim a propriei valori personale. Intrucat traim intr-o lume in expansiune, se poate mari valoarea personala, adaugandu-o in acelasi timp la valoarea altora. Ne marim valoarea personala, creând valori pentru altii, care sa le aleaga dupa bunul lor plac. Presupunerea ca “egoismul” si “lacomia” sunt rele trebuie sa fie dezbatuta.
Capcana grupului: Sa crezi ca poti realiza mai mult, daca imparti responsabilitatile, eforturile si recompensele cu altii, decat ai putea daca actionezi pe cont propriu; ideea ca fiecare poate sa vorbeasca in numele celuilalt. Pentru a depasi capcana grupului, organizatiile pot sa fie organizate intr-o astfel de maniera, incat legaturile dintre actiuni, rezultate si recompense sa fie cat se poate de  directe. De exemplu, in loc sa angajezi personal suplimentar, o parte din munca poate sa fie subcontractata.
Capcana guvernamentala nr. 1: Sa crezi ca guvernele indeplinesc functii sociale utile, care merita sprijinul tau.
Capcana guvernamentala nr. 2: Sa crezi ca ai datoria de a asculta de legi.
Capcana guvernamentala nr. 3: Sa crezi ca poti sa contezi pe guvern ca sa duca la indeplinire o reforma sociala, in favoarea ta.
Capcana guvernamentala nr. 4: Sa te temi ca guvernul este atat de puternic, incat te poate impiedica sa fii liber.
Evident, imensa majoritate a oamenilor cred ca galagia si mazgalelile oamenilor din guvern constituie “legea.” Exista de asemenea hoarde de birocrati, oameni din politie, din justitie care privesc “legea” ca pe ceva sacrosanct. Daca te suspecteaza ca nu le respecti “legea”, atunci au tendinta de a se simti extrem de amenintati si ar putea sa devina extrem de razbunatori. Sunt perioade de timp in care libertatea ta depinde de abilitatea de a-i convinge ca respecti galagia si mazgalelile pe care ei le numesc “lege.”
Capcana disperarii : Sa crezi ca exista alti oameni care te pot impiedica sa fii liber. Esti in totdeauna liber sa mergi mai departe si sa incepi o noua viata.
Capcana drepturilor: Sa crezi ca drepturile tale te vor putea face liber. USA se presupune a fi o tara in care anumite drepturi ale individului sunt garantate de catre constitutie, iar oficialii guvernului se presupune ca au jurat sa respecte constitutia. Cu toate acestea, exista furturi, talharii, violuri, crime, etc. in fiecare zi. Mai mult, oficialii guvernului violeaza drepturile individului, prin abandonare sub forma taxelor, reglementarilor, a si mai multor taxe si a si mai multor reglementari. In alegerea actiunilor tale, esti cu mult mai atent, gandindu-te la consecintele care te afecteaza pe tine, decat actionand in concordanta cu “drepturile” tale. Asa cum spunea Max Stirner “Puterea este un lucru grozav si util pentru multe scopuri; pentru ca “un om merge mai departe, mai degraba cu o mana plina de putere, decat cu o sacosa plina de drepturi.”
Capcana utopiei: Sa crezi ca trebuie sa creezi conditii mai bune in societate, inainte de a putea fi liber. Esti cu mult mai eliberat si mult mai puternic daca te concentrezi pe schimbarea si imbunatatirea propriei conditii – si crearea proprii utopii de libertate si bogatie – mai degraba decat sa incerci sa transformi societatea.
Asa dupa cum scrie Harry: „Cei ce si-au propus sa schimbe lumea nu au forta. Ei viseaza sa faca lumea din nou, dar nu pot si de aceea au pus accentul acolo unde nu au putere deloc. Oamenii liberi recunosc ca nu pot sa schimbe lumea si atunci se concentreaza asupra puterii pe care chiar o au – si care este enorma. Isi dau seama ca pot sa aleaga sa nu se implice in situatii care nu li se potrivesc. Asa ca au cautat situatii care li s-au potrivit. Si au descoperit cu mult mai multe oportunitati pentru astfel de situatii, decat si-ar fi imaginat cineva.
Un om liber nu incearca sa refaca lumea sau pe prietenii sau familia lui. El mai degraba evalueaza situatia cu ajutorul unui standard simplu:
Oare asta este ceea ce-mi doresc eu? Daca nu, atunci cauta in alta parte. Daca asta este, atunci se relaxeaza si se bucura
Un om liber foloseste uluitoarea sa putere de alegere, pentru a–si face o viata confortabila pentru el insusi. Puterea de a alege. O ai. Dar o pierzi, atunci cand crezi ca poti sa faci alegerea pentru altii. Nu poti. Dar poti sa alegi pentru tine
din sute de alternative surescitante, care-ti aduc fericirea. De ce sa nu folosesti aceasta putere?”
Capcana problemei arzatoare : Sa crezi ca exista probleme sociale, care cer participarea ta.
Capcana investitiei anterioare : Sa crezi ca timpul, efortul si banii cheltuiti in trecut trebuie sa fie luati in considerare, atunci cand iei o decizie in prezent. Stii vechea zicala: “Nu arunca margaritare la porci”.
Harry Browne spune:
“In fiecare caz, intrebarea care se pune este: Cu ceea ce ai acum, care e calea cea mai buna de urmat, ca sa obtii cel mai mult in viitor?” . Ceea ce ai platit ca sa ajungi unde te afli acum nu este relevant; acele resurse s-au dus si nu mai pot fi regasite, orice ai face.
Capcana cutiei : O cutie este orice situatie de disconfort, care iti restrange libertatea. Capcana cutiei inseamna sa crezi ca pretul iesirii din limitele cutiei este prea mare, pentru a fi luat in discutie. Problemele asociate cu mentinerea unei imagini false sunt parte din capcana cutiei. Pentru a iesi afara din cutie, trebuie sa luam in consideratie trei factori, adica dezavantajul cutiei: pretul pe care-l platesti pentru a ramane blocat in cutie; costul evadarii din cutie; si ce poti sa faci dupa ce ai evadat din cutie – adica beneficiile pe care le ai, evadand din cutie.
Evident, o casatorie poate fi o cutie. Exista un principiu foarte important: cu cat platesti mai repede pretul pentru a iesi afara din cutie, cu atat te costa mai putin. Cu alte cuvinte, cu cat stai mai mult intr-o cutie, cu atat te costa mai mult.
Capcana certitudinii : Sa crezi ca este urgent sa actionezi ca si cum informatiile pe care le ai sunt absolut certe. Mai intai de toate, perceptia noastra este limitata si supusa greselii. In al doilea rand, informatiile evolueaza in continuu. Maine vom sti mai mult decat astazi. Ceva din ceea ce stim astazi se va dovedi gresit, prin ceea ce vom descoperi maine.
Pentru ca actionam intotdeauna pe baza unor informatii incomplete – sau, in cel mai bun caz, pe baza unor informatii numai partial corecte, ne asumam riscuri in tot ceea ce facem.
Harry Browne mai spune: „Acel individ care ignora aceste riscuri poate sa-si piarda libertatea, in trei moduri importante :
1. E posibil sa accepte riscuri care ar fi de neacceptat, daca ar fi putut sa le recunoasca; si, actionand fara o gandire prealabila, poate sa se bage el insusi in cutii care sa-i restranga libertatea.
2. Atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum credea el, certitudinea sa anterioara poate repede sa se transforme in disperare si depresie: la urma urmelor, era “asa de sigur.” Acum, cand este descurajat, emotiile pot sa-l faca sa treaca din aceste consecinte rele, intr-o situatie si mai rea. Cu alte cuvinte, a cazut in capcana emotionala.
3. Acceptand pareri drept fapte absolute, poate sa ingaduie ca libertatea sa sa-i fie restrictionata de informatii care s-ar putea sa nu fie adevarate”.

Harry Browne identifica cinci “principii ale informatiilor“:
1 Popularitatea nu este o dovada. Faptul ca “fiecare stie ” poate sa insemne prea putin sau chiar nimic.
2. Fiti sceptici in privinta informatiilor noi.
3. Nu va asteptati sa gasiti o explicatie pentru fiecare lucru, sau fapt. Intr-o anumita masura va trebui in totdeauna sa actionati in intuneric.
4. Nu poti sa vezi tot tabloul; admite ca vezi numai o parte din el.
5. Admite existenta riscurilor si a responsabilitatilor. Actiunea implica intotdeauna riscuri.
Harry scrie: “Tu esti autoritatea suverana a vietii tale. Tu esti conducatorul care ia hotararile referitoare la cum vei actiona, la ce informatii vei accepta. Faci asta in orice caz – dar daca recunosti ca o faci, poti sa castigi un control mult mai mare asupra viitorului tau. Dar fie ca accepti sau nu, tu esti suveranul. Conduci o viata – si atunci condu-o in totalitate. Tu decizi ce informatii vei accepta sau vei respinge. Tu decizi care va fi urmatoarea ta actiune. Tu decizi dupa care lege a moralitatii vei trai. Pentru a fi liber, nu trebuie decat sa iei decizia de a fi liber Libertatea te asteapta – oricand esti gata pentru ea.”( www.editura- foryou.ro )

marți, 17 februarie 2015

Puterea personala, darul valoros cu care ai venit pe pamant



puterea personalaAi venit in aceasta lume cu un dar valoros si anume puterea personala, capacitatea de a actiona, potentialul tau si de tine depinde cum folosesti aceasta aptitudine. Atunci cand  folosesti aceasta putere personala in acord cu legile Universului, ti-o pastrezi si chiar ti-o amplifici. Atunci cand iti cedezi aceasta putere personala altor persoane, devii neajutorat si nu te mai bucuri de efectele si rezultatele dorite.
Cum iti pierzi puterea personala? De fiecare data cand permiti unei alte persoane sa intervina in viata ta, sa te controleze si sa te manipuleze impotriva vointei tale. Iti pierzi puterea personala de fiecare data cand intervii tu in viata altei persoane, incercand sa o controlezi si sa o manipulezi impotriva vointei ei pentru ca o impiedici sa fie ceea ce isi doreste si astfel nu experimenteaza ceea ce si-a propus cand a venit in aceasta lume.

Poate ti s-a intamplat sa iti impui vointa ta asupra copilului tau sau asupra altor persoane. Acesta este unul din cele mai rele lucruri pe care le poti face unei alte persoane. Ori de cate ori copilul este fortat sa renunte la vointa lui in favoarea vointei parintilor, sufletul lui se simte violat. Este adevarat ca cei mici trebuie sa fie ascultatori, dar daca o anumita situatie se transforma intr-o lupta pentru putere in care vrei sa obtii cu orice pret controlul, nimeni nu va avea de castigat, chiar daca ii vei infrange vointa copilului. Acelasi lucru se intampla si atunci cand doua persoane sunt implicate intr-o lupta pentru putere. Ori de cate ori calci in picioare vointa altei persoane, tu nu ii respecti liberul arbitru, nu ii respecti alegerile si daca persoana este mai sensibila poate ramane cu traume mari. Cand vointa unei persoane se diminueaza, devine ca o barca ce pluteste fara carma pe ocean, in voia valurilor. Ea continua sa functioneze, insa nu mai gaseste resursele sa isi urmeze propria directie cu entuziasm si bucurie.
puterea personala

Iti cedezi puterea personala atunci cand permiti altor persoane sa te infurie, sa te irite, sa te faca sa simti o stare de amaraciune, si iti creezi resentimente. Iti cedezi puterea personala cand iti doresti cu orice pret sa mentii linistea si pacea si in loc sa spui ce ai pe suflet intr-un mod deschis, matur, neamenintator, iti reprimi si iti ingropi propriile sentimente. Daca nu eliberezi aceste sentimente reprimate, ele raman ingropate adanc in interiorul subconstientului tau, de unde te influenteaza indiferent daca iti dai seama sau nu de acest lucru.
Daca simti ca ti-ai cedat puterea personala, recupereaz-o! Incepe prin a te ierta pe tine insuti ca ai permis acest lucru si apoi manifesta-ti intentia de a a-ti folosi integral propria vointa, de a-i permite sufletului tau sa se foloseasca plenar de ea.
Poate ti s-a intamplat sa pui multa energie intr-o activitate si sa nu se intample nimic. Tu crezi ca iti folosesti intregul potential, insa el este mult diminuat de sentimentele reprimate, de resentimente pe care ti le-ai creat fara sa iti dai seama. Daca ti se pare ca ai fost tratat nedrept sau ca cineva ti-a facut un rau si nu ai putut face nimic, nu lasa amaraciunea sa ti se insinueze in suflet. Cu cat situatia ramane mai mult timp nerezolvata, cu atat mai amare vor deveni resentimentele tale si vor acumula astfel din ce in ce mai multa energie negativa. Mai devreme sau mai tarziu aceasta energie ar putea deveni obsesiva, devorandu-te in intregime. Este important ca sentimentele negative de orice fel, directionate constient sau inconstient catre tine sau catre alte persoane, sa fie rezolvate cat mai repede. Iertarea totala si iubirea neconditionata sunt cei mai puternici solventi ai acestor sentimente.
Amplifica-ti luciditatea si claritatea in toate domeniile vietii.
sufletCu cat vei deveni mai constient de ceea ce simti, de ceea ce gandesti, de ceea ce spui si faci, cu atat mai concrete vor deveni rezultatele pozitive pe care le vei obtine in viata ta. Sentimentele si gandurile tale iti pot aduce bucurie si pace sau suferinta si nefericire. Partea cea mai frumoasa este ca alegerea iti apartine.
Bucura-te de darul valoros cu care ai venit pe pamant, puterea ta personala, potentialul tau si fa tot posibilul sa il pastrezi si chiar sa il amplifici. Cum? Testeaza pasii de mai jos, poate functioneaza si pentru tine.
 * Devino lucid si constient de sentimentele, gandurile, emotiile, cuvintele si actiunile tale.
 * Renunta pentru totdeauna la acuzatii si la judecăti.
 * Renunta pentru totdeauna la fortă si la dorinta de a controla.
 * Iarta cu toată sinceritatea trecutul (pe toată lumea, inclusiv pe tine) si detaseaza-te de el.
 * Rezolva toate resentimentele, amaraciunea si orgoliul.
 * Iubeşte fără să pui nici o conditie, inclusiv pe tine însuti.
 * Recunoaste că tot ce exista este perfect exact asa cum este.
 * Accepta responsabilitatea care iti revine pentru propria ta viata.
 * Renunta la orice fel de rezistenta.
 * Renunta la negare.
 * Ofera multumiri pentru TOT; fii recunoscător inclusiv pentru dureri si pentru incercari! La urma urmelor, acestea iti atrag atentia că te afli într-o stare de dezechilibru.
 * Fii entuziasmat la gândul că iti vei cunoaşte ADEVARATUL eu.


Cu multa iubire si recunostinta,
Marcela

luni, 16 februarie 2015

LUNA NOUA IN VARSATOR -19 FEBRUARIE 2015, ORA 1:46, ORA ROMANIEI – “CUVINTE OTRAVITOARE, CUVINTE VINDECATOARE”

Posted by: Adriana In: Fazele Lunii
astro_2gw_454_luna_noua_in_varsator_2015.61074.31988
“Ce este un cuvant? Este o racheta care parcurge spatiul si declanseaza forte, incita entitati si provoaca efecte ireparabile. Da, in realitate, efectele sunt ireparabile. Evident, daca le-am putea remedia imediat, nu ar mai exista daune, dar cu cat timpul trece, cu atat mai mult acele cuvinte provoaca pagube.Da, dar le-am reparat pentru ca am spus contrariul – Pentru cuvintele frumoase vei fi recompensat, dar pentru cuvintele rele trebuie sa platesti, adica vei fi pedepsit.
Iata ceea ce nu stiti. Credeti ca puteti repara totul ? Nu, dragii mei frati si surori, nu, caci binele si raul pe care il facem merg spre doua regiuni diferite, in doua straturi diferite. Straturile se suprapun ai nu putem lua inapoi cuvintele pe care le-am pronun?at, pentru ca ele se gasesc deja îngropate sub alte straturi terestre sau supraterestre. Timpul reprezint? deci un factor important.” Omraam Mikhael Aivanhov
Pe 19 februarie 2015 avem a doua Luna Noua in Varsator. Daca prima(pe 20 ianuarie) a fost cuvantul inainte al lui Mercur retrograd in Varsator(21 ianuarie), aceasta Luna Noua ofera posibilitatea plantarii unor noi seminite necesare viitorului nostru.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsator in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale  trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al Varsatorului, acuma, demagogul ( tipul dizarmonic) iese in prima linie alaturi de marele reformator si omul de maine, de noi depinde cum folosim aceasta energie. “A cunoaste “ este verbul magic al acestei lunatii, conjugati-l atat pentru voi cat si pentru ceilalti dar cu multa noblete. Ce foc doresc sa aprind, ce vreau sa se schimbe la mine si in lume, ce pot da celorlalti intr-un mod dezinteresat astfel ca viata sa devina mai buna?
luna noua
Aceasta Luna in Varsator pe gradul anaretic, karmic, de urgenta  29:59 activeaza casa III, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin  prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. In primul rand, aceasta Luna Noua in Varsator are drept scena, casa III, o casa a comunicarii prin excelenta. In aceasta casa, aceasta energie ne indeamna sa comunicam prin fel de fel de mijloace inedite, aici fiecare dintre noi isi poate recita rolul in mediul apropiat prin intelegerea lucrurilor de baza si prin sensibilitate practica. Valorificarea inteligentei noastre, a tuturor informatiilor  si partajarea eficienta a acestora cu ceilalti este un indemn al acestei Luni Noi. Casa III este legata de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri iar provocarea acestei Luni Noi este de a deveni constienti de motivatiile noastre mentale, fiecare gand, cuvant, actiune si fapta activeaza legea atractiei magnetice. Ceea ce sadim acuma, aceea vom primi. Gandul si fapta sunt profund interconectate, actiunea si miscarea sunt caracteristicile acestei lunatii. Acuma, fiecare dintre noi isi poate intona mantra viitorului, “ eu fac progrese prin mintea mea , prin inteligenta mea”.

Luna Noua in Varsator si in casa III conjuga verbul “ a cunoaste “ cu verbul “ a gandi” , dar trebuie sa intelegem aici ca gandirea noastra nu trebuie sa devina o piedica pentru cei din jur. Aceasta Luna Noua ne spune clar si raspicat ca “suntem, devenim, ceea ce gandim”. Legea atractiei functioneaza fie ca o cunoastem sau nu, fie ca suntem constienti sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Aceasta Luna Noua in Varsator predica intr-un limbaj karmic legea atractiei, ne spune ca trebuie sa invatam sa ne controlam gandurile, sa gandim pozitiv daca vrem sa ne fie bine. Cu Luna Noua in Varsator intr-o casa naturala a Gemenilor putem primi anumite intelegeri , adevaruri, demonstratii prin persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul.
Varsatorul este condus astral atat de zeul traditiei –Saturn cat si de zeul inovatiei –Uranus. Daca Saturn, este simbolul structurii si ordinii, da Varsatorului aceste calitati dar adauga si rigiditate, priveste prea mult in trecut, traditii, respecta autoritatea, respecta principiiile, un cod strict al eticii, auo-disciplina, Uranus este simbolul nou al lui Prometeu, rastoarna trecutul pentru a-i da posibilitatea omului sa-si continue evolutia, sa fie liber, sa aiba acces la cunoastere.
Acuma, Saturn in Sagetator  face un aspect de careu cu Luna Noua in Varsator, ceea ce arata provocari legate de calatorii, studii, comert, relatii, frati si vecini. Cu Saturn  in casa I, responsabilitatile devin parca prea multe si prea grele, important este sa redefinim ceea ce conteaza foarte mult pentru viata noastra.
Uranus, conducatorul modern al Varsatorului, face un aspect de trigon cu Jupiter retrograd in Leu. Acest aspect este “un noroc din cer”, oportunitatile apar parca de nicaieri, surprizele placute aduc o schimbare de bun venit pentru tot ceea ce este plictisitor si lipsit de viata. Ocazional, acest aspect aduce o oportunitate de care trebuie profitat rapid. Uneori aduce o intalnire intamplatoare, aparent de nicaieri dar care schimba traseul vietii intr-un mod semnificativ.
heracles-kills-the-centaur-nessus-to-save-deianira-1899
Centaurul  7066 Nesus da un ton inedit acestei lunatii in Varsator. In mitologie, Nessus este unul dintre centauri (jumatate om si jumatate cal ) care s-a stabilit pe malul unei ape ajutand oamenii sa traverseze apa furioasa. Nessus este renumit pentru rolul sau in povestea “ camasii lui Hercule “. Hercule era casatorit de aproape trei ani cu Deianeira cand la un ospat in casa regelui (  tatal sotiei ) a ucis din greseala, pe  fiul  regelui Oeneus. In conformitate cu legea, el impreuna  cu sotia lui Deianeira au fost exilalti. In drumul lor, ei au intalnit raul Euenus  iar centaurul Nessus s-a oferit pentru o suma mica de bani sa ii ajute sa traverseze apa. Astfel, Nessus a luat-o in spate pe Deianeira iar dupa ce a traversat-o apa, el a incercat sa o violeze pe frumoasa sotie a lui Hercule. Alertat de strigatele lui Deianeira, Hercule a tras cu una din sagetile lui otravite in Nessus. In timp ce Nessus era pe moarte, el a continuat  sa o pacaleasca pe sotia lui Hercule, spunandu-i ca sangele lui stropit pe o camasa a lui Hercule il va face pe acesta fidel si va fi numai al ei. Deianeira il crede iar mai tarziu, atunci cand increderea in sotul ei scade, ea a uns una din tunicile lui Hercule cu sangele centaurului Nessus si i-a dat-o sa o poarte. In semn de cinstire pentru sotia lui, Hercule si-a pus camasa dar a simtit o arsura si panza plina de otrava s-a lipit de corpul lui provocandu-i dureri insuportabile. Pentru  a termina cu suferinta lui, el se se arunca in foc si arde in flacari orbitoare fara gemete, acceptandu-si in tacere deplina soarta. Cand sotia lui Deianeira a realizat ce a facut, s-a sinucis.
In astrologie, Nessus este asociat cu lucruri rele si urate, cu pofta, cu abuzuri, violuri, otrava, moarte. Pofta lui Nessus, vulnerabilitatea si frumusetea Deianirei si violenta primitiva a lui Hercule fac parte din limbajul acestui centaur, toate sunt un triunghi, o  unitate ce vorbeste despre cele trei aspecte ale aceluiasi lucru: primitivitatea omului, instinctul primar nestapanit, razbunare.  Avand in vedere ca orbita lui Nessus este intre Saturn si Pluto, prin analogie, limbajul lui Nessus este strans legat de teme plutoniene: gelozie, razbunare, putere, vina, pocainta, mantuire. Gelozia lui Deianeira, pofta lui Nessus dezlantuie un comportament lipsit de etica ce il afecteaza pe Hercule care isi accepta soarta si este rascumparat sus in cer pentru puterea lui de a-si suporta soarta. La urma urmei  acest proces nu trebuie vazut doar negativ  ci si ca un remediu homeopatic. Sangele rau, otravit al lui Nessus este de fapt o consecinta a sagetii otravite a lui Hercule, a cruzimii lui, a violentei lui. Nessus este o energie ce vorbeste despre abuz dar si vindecarea unui abuz ce poate fi psihologic, fizic, sexual. Exista in aceasta energie un potential inadecvat prin contacte cu ceilalti sau prin-un  comportament ce implica si razbunarea. In Nessus avem deci o oferta( pentru a o duce in spate  pe nevasta lui Hercule), incredere, o ispita ( Nessus este bestia care nu poate sa se controleze), o teroare ( femeia aproape violata), protectie ( Hercule o salveaza) si  razbunare( vorbele lui Nessus aproape mort, devin instructiuni de transformari majore).
Acuma, Luna Noua in Varsator (noi inceputuri) in conjunctie cu Nessus in Pesti ne spune ca putem planta semintele unor pofte nesabuite, intreaga definitie a lui Nessus  poate conduce la transformari majore .
Nessus este asociat cu limitele incalcate, cu consecintele incalcarii acestor limite iar aceasta Luna Noua in casa III este ca un ziar astral on-line care ne atentioneaza ca putem fi pedepsiti daca incalcam limitele bunului simt, cuvintele devin otrava sau pot vindeca, de noi depinde ce valoare dam cuvantului.
Acuma, actorul principal ( Luna Noua, casatoria cosmica intre cele doua luminarii) este bruiat de Nessus care accentueaza problemele legate de putere, pofta, “ sange rau” intre oameni, karma, fiind tentati sa recurgem la  razbunare sau sa obtinem ceva indiferent de caile de urmat. “ Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” ne spune Nessus dar nu trebuie uitat ca razbunarea nu este cea mai buna cale. Amintiti-va ca Nessus a fost cauza mortii lui Hercule dupa ce el insusi a murit. Acuma, suntem ajutati sa vedem intr-un mod inedit motivatiile noastre, actiunile noastre, trecutul nostru, abuzul celor din familie, de la un prieten, un grup, o alianta politica, un vis, si ne putem vindeca. Actiunile au consecinte iar aceasta Luna Noua in Varsator in casa III aduce oportunitati  de a intelege si de a ne elibera de tot ceea ce ne oprima, ne face neajutorati, este un moment in care ceva se termina si transcede la un alt nivel. Aceasta Luna Noua ne ajuta sa vedem intr-un mod adesea socant, legaturile cu oamenii, locurile, situatiile care ne otravesc sufletul, putem iesi spectaculos de sub o karma opresiva, ne putem ridica deasupra unor legaturi de familie grele. Orice planeta in Varsator  aduce in atentia noastra familia, grupul social din care facem parte, companii, aliante politice. Nessus face din limbajul acestei lunatii, ceva care ne atentioneaza despre modul in care suntem tradati de aceste grupuri. Important este sa fim atenti, sa nu incercam sa incalcam anumite reguli doar pentru a ne satisfice dorintele primare, sa nu devenim razbunatori , sa ne controlam emotiile distructive, mintea, sa rezistam presiuniii de a face rau. Vinovatia este o otrava puternica in aceasta perioada ce poate da stari ciudate, este important sa mentinem o atitudine pozitiva, plina de compasiune atat fata de noi insine cat si fata de ceilalti.
Aceasta Luna Noua aduce in prim plan o poveste de incredere, tradare, violenta, violenta sexuala, razbunare, moarte, tabu, evenimente de nedescris iar  in Varsator, aceasta implica modul  in care valorile grupului, societatii ne influenteaza. “ Pofta otravitoare” apare in societatea in care traim, sistemele sociale, venituri, protectii, politica iar lacomia si comportamentul unora devine o tema “ nessus”’.
Venus in Pesti este destul de generoasa in aceasta perioada, in acest semn ea este in exaltare, poarta hainele cele mai bune, recita prin toti porii ei doar iubire, este generoasa, romantica si visatoare. Cum Venus vorbeste despre relatii, valori, placeri, senzualitate, in semnul Pesti, bucuria fetei noastre are o dimensiune cosmica, ea gaseste frumusetea si iubirea in tot si in toate lucrurile. Venus este de  mana cu Marte, deci vestitul cuplu mitologic ne spune ca pasiunea, magnetismul  devin scantei ce aprind o relatie, o intalniire romantica, o aventura.
Asteroidul de soarta 97 Klotho face o conjunctie stransa cu Venus si Marte in Pesti. Klotho “ toarce “firul vietii, reprezinta nasterea unui eveniment sau a unei relatii, ea nu scrie romane ci limbajul ei este unul sortit,ceva ce a fost fixat, stabilit, ursit. Cum Venus si Marte sunt in casa familiei si guverneaza iubirea, casa muncii, sanatate, prieteni, protectii, in aceste directii, asteroidul de soarta Klotho tese lucruri ursite pentru viitorul nostru.

http://adriana-astro.com/luna-noua-in-varsator-19-februarie-2015-ora-146-ora-romaniei-cuvinte-otravitoare-cuvinte-vindecatoare/

duminică, 15 februarie 2015

Sacrificiile creeaza dezechilibre in suflet si in Univers


Doina a venit la sedinte de terapie pentru ca nu isi poate ierta cea mai buna prietena din facultate. De cate ori isi aminteste de ea o cuprinde o stare de furie si asta se reflecta in viata de zi cu zi.
sacrificiile- Perioada studentiei a fost foarte frumoasa pentru mine si in acelasi timp a lasat urme adanci in sufletul meu. Daca as fi avut atunci mintea de acum, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Locuiam intr-un apartament cu doua camere impreuna cu prietena mea si totul a fost perfect pana in momentul in care ea m-a anuntat ca este insarcinata si nu are de gand sa-si creasca copilul cu tipul cu care l-a conceput. M-a intrebat daca sunt de acord sa locuim in continuare impreuna, pana la terminarea studiilor. Chiar daca nu prea imi suradea ideea, am spus da. Doar era prietena mea.
– Ce simteai in sufletul tau? Erai impacata cu decizia pe care ai luat-o? – am intrebat-o eu.
– Nu, categoric nu eram impacata. Prezenta unui bebelus in casa presupunea sa fac multe sacrificii. Atunci nu prea imi ascultam sufletul…stiam doar ca „prietenul la nevoie se cunoaste„. Doar nu eram sa-mi las balta prietena la greu. Partea proasta este ca m-am implicat mai mult decat trebuia in viata ei si a copilului. Daca la inceput totul a fost amuzant, in timp s-a transformat in resentimente si regrete. Pentru ca am facut multe sacrificii. Am renuntat la a-mi mai cumpara lucruri pentru mine ca sa o pot ajuta cu bani pe prietena mea pentru lapte praf, pentru hainute la copil, apoi pentru educatia copilului.
– Ti-a cerut prietena ta sa faci aceste lucruri?
– Niciodata. Era prea mandra sa recunoasca ca nu se descurca. Adevarul este ca imi era mila de ea si mai ales de copil. Cum puteam eu sa arunc banii pe „fitze” cand vedeam ca ea manca uneori paine goala. M-as fi simtit vinovata. Insa ea nu a procedat la fel cand s-a intors roata.
– Adica?
– Pai, de cativa ani sunt eu in situatia in care ma descurc greu sa imi cresc copilul asa cum imi doresc. Am divortat de sotul meu, am ramas o perioada fara serviciu si desi stie toata situatia mea nu s-a oferit sa ma ajute.
– I-ai cerut ajutorul si te-a refuzat?
prietenele si sacrificiile- Cat timp mai eram inca prietene ii povesteam despre necazurile mele. Spun eram pentru ca intre timp relatia noastra s-a racit. Parca fuge de mine, pentru ea nu functioneaza „prietenul la nevoie se cunoaste”. De cerut nu i-am cerut nimic, putea sa isi dea seama singura ca am nevoie de ajutor. Dar acum s-a vazut cu „sacii in car” si nu ii mai pasa. Este casatorita cu un tip care are o afacere, isi face vacantele in strainatate, intr-un cuvant s-a aranjat financiar. De ce sa ii pese de mine si de sacrificiile pe care le-am facut atatia ani.
– Doina, ai adus vorba de mai multe ori despre sacrificiile pe care le-ai facut. Ce inseamna pentru tine sacrificiu?
– Inseamna sa pun nevoile celorlalti pe primul loc, in detrimentul meu. Pe romaneste spus „sa ma las pe mine balta si sa dau celorlalti”.
– Din ce mi-ai spus, tu ai ales sa te sacrifici. Am inteles bine?
– Da, eu am ales sa ma sacrific. Abia acum constientizez ca a fost alegerea mea.
Discutia a continuat insa de data aceasta in alta energie. Doina si-a asumat responsabilitatea pentru alegerea ei si a inceput sa vada lucrurile din alta perspectiva. Sacrificiile nu aduc nimic bun pentru ca produc dezechilibre la nivel de suflet si mai departe in Univers. Universul este perfect echilibrat si corecteaza orice dezechilibru. Cel care incalca echilibrul atrage catre el fortele de echilibrare care restabilesc lucrurile, indiferent care a fost intentia lui. Astfel apar situatii care creeaza suferinta ca o consecinta a dezechilibrului creat. Universul raspunde la vibratii. Cand esti in echilibru atragi catre tine situatii si lucruri care sunt in echilibru, cand esti in dezechilibru atragi situatii si lucruri care sunt in dezechilibru. Daruieste celorlalti fara sa te sacrifici, daruieste celorlalti dupa ce ai daruit sufletului tau. Cand daruiesti fara sa te sacrifici pe tine, nu ai asteptari de la cel caruia ii daruiesti. Doina a inteles de ce ii merge rau, desi a fost bine intentionata. A inteles cum si-a creat singura resentimente si regrete. Si-a dat seama ca de fapt pe ea trebuie sa se ierte si am pornit acest proces.
Poate ti s-a intamplat si tie sa ajuti pe cineva si aceea persoana „sa se intoarca impotriva ta” si nu ai inteles de ce. Prima data cand ajuti o persoana de cele mai multe ori iti este recunoscatoare. A doua oara se simte stanjenita sau indiferenta. A treia oara se poate naste in minte ideea: „isi permite, lasa ca are de unde sa dea„. Si daca continui poate deveni dusmanul tau, pentru ca se gandeste ca tu poti face lucruri de care el nu este capabil. Fa tot posibilul sa manifesti compasiune fata de ceilalti si nu mila. E o diferenta mare intre cele doua sentimente.
daruieste
Retine: Sacrificiile creeaza dezechilibre in suflet si in Univers. Daruieste altora dupa ce ti-ai daruit tie. Astfel vei darui din inima, fara sa ai asteptari.

Cu drag,
Marcela

sâmbătă, 14 februarie 2015

Chiar vrei sa ai dreptate sau sa fi fericit/a?


dreptate In sistemul, cultura si educatia de care am “beneficiat”, motorul care sta la baza comunicarii, alegerilor si experientelor noastre a ajuns sa fie sintagma “nu sunt destul de bun”. De aici pleaca un legamant ascuns pe care l-am facut candva, acela de a fi nefericiti. Astfel ajungem sa cream drame, sa judecam, sa ne aparam puctul de vedere, sa fim mereu in aparare, sa ne plangem, sa avem asteptari, sa ne luptam pentru a obtine controlul, sa iesim in evidenta, sa ravnim, sa ne infatuam, sa avem ambitii din ce in ce mai mari, etc. Totul pentru a demonstra ca suntem buni de-ajuns. De fapt, totul are scopul de a obtine atentie.
De teama ca din nou am putea sa ne simtim mici si neinsemnati, suntem mereu in aparare. Devenim din ce in ce mai destepti si astfel avem din ce in ce mai multe convingeri de aparat. Interpretam orice observatie ca si cand ar fi un atac, un afront, o invalidare. Ne temem sa nu fim din nou raniti, asa cum am fost candva, atunci cand am si hotarat ca nu suntem suficient de buni, de frumosi, de destepti, de demni de atentie.
SI viata noastra devine o lupta. O lupta continua cu oamenii, cu experientele, cu cuvintele indreptate spre noi. Dar nu realizam decat foarte rar ca aceasta este de fapt lupta purtata cu noi insine. Cu cat ne aparam mai mult, cu atat mai multa nesiguranta simtim, iar sufeinta se adanceste.
Ajungem sa ne dorim sa avem dreptate despre tot. Despre trecutul nostru, despre oameni, chiar despr viitor. Vrem sa ni se dea dreptate, de fapt, legat de suferinta, nesiguranta, lipsa de iertare, problemele noastre. Vrem sa avem dreptate despre orice. Si nu ne dam seama cat de ingust privim totul. Un punct de vedere este doar un PUNCT de vedere. Cate alte moduri de a vedea nu exista? Cate alte moduri de a percepe totul?
Cine are dreptate? Nimeni. Fiecare vede ce alege sa vada. Si e trist ca, de obicei, alege doar un punct. Si apoi il apara pana in panzele albe, chiar pana la adevarate razboaie. Uneori preferam sa murim cu punctul de vedere in brate, decat sa-i dam drumul si sa traim.
Dragi prieteni, suntem mai mult decat un punct, avem mai multa generozitate decat credem, suntem mult mai buni de atat. Intelegeti ca atunci cand va aparati punctul de vedere, va aparati dreptul la suferinta, sunteti fideli angajamentului ascuns de a fi nefericiti.
Si-atunci, ce preferati, sa aveti dreptate sau sa fiti fericiti? Asta e cea ma importanta alegere pe care o aveti de facut!
Nicoleta Svârlefus
sursa: astrocafe.ro

vineri, 13 februarie 2015

Mesaj primit prin Sinele Mai Înalt



ALEG să-i eliberez pe cei din jurul din meu, cunoscuții mei și familia mea de a repeta aceleași comportamente repetitive pentru a-mi testa mie ”butoanele” și a mă ajuta să mi le recunosc și vindec. REVOC toate contractele, angamentele, jurămintele care au fost făcute vreodată în acest scop. ELIBEREZ această cale de a învăța binecuvântându-vă în Lumina Iubirii Necondiționate, fiindu-vă RECUNOSCĂTOARE pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine. Această cale o ÎNCHID ACUM ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA. În Lumina Iubirii Necondiționate Infinite, binecuvântez această lume și căile ei. Eu le-am umblat destul.Și așa este.

Namaste
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/2015/02/mesaj-primit-prin-sinele-mai-inalt.html

Noul Univers CHRISTALIN: MarYan - EDITORIAL (nr. 9) : Despre „Sfâşierea” VO...












ACUM
SE PETREC LUCRURI MONUMENTALE
pe Planetă, care nu au mai avut
loc de cel puţin ZECI DE MII DE ANI !


De
aceea este din ce în ce mai vitală re-amintirea şi exersarea
CENTRĂRII în Fiinţă, fie prin MEDITAŢIE (în Lumină),
fie Rugăciune sau cum ştie fiecare să o numească – importantă
este STAREA şi PREZENŢA !




Noul Univers CHRISTALIN: MarYan - EDITORIAL (nr. 9) : Despre „Sfâşierea” VO...: MarYan : EDITORIAL (nr. 9)   Despre „Sfâşierea” VOALULUI şi „Dansul nebun” al Energiei WOW ! – cam aceasta ar fi pr...

joi, 12 februarie 2015

Din 11 februarie 2015, Mercur revine in mers direct in Varsator. "O lumina pentru toti"









Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 1:18 Varsator, dar pana pe 3 martie, cand ajunge pe gradul 17:05 Varsator, inca mai suntem sub influenta puternica a socurilor lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 1-17 Varsator pentru a treia oara.
Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu ceea ce am vazut la “microscopul lui mercur”. Cum tranzitul lui Mercur retrograd este ca un plug tras de trei ori prin aceeasi brazda, socul, imprevizibilul, sunt atuurile acestei energii. Mercur retrograd in Varsator a facut ravagii in grupuri, aliante politice, politicieni, prietenii, sperantele celor multi. Acum, fiecare dintre noi a putut vedea adevarata fata a unui prieten, a unei persoane, a unei situatii inedite, a unui demers politic, a unei aliante, a unui politician.

Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute, de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra (asta in functie de casa astrologica pe care Mercur a strabatut-o), suntem ajutati sa punem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in ”utile sau bune de aruncat“, de fapt, putem vorbi de “o digerare a trecutului, a faptelor din trecut“ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi. Sa nu uitam ca Mercur retrograd se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele si sa-i urmam sfaturile.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Varsator energizeaza casa VI , o casa care vorbeste de multe ori despre crize ce necesita reorientare si ajustare, iar cu Mercur aici, mintea noastra poate fi preocupata de cum putem iesi din aceste crize existentiale. De cele mai multe ori, Mercur in casa VI ne pune sa experimentam validitatea propriilor abordari de viata in care comunicarea, cuvantul joaca un rol extrem de important. Doar ceea ce supravietuieste crizei poate merge mai departe, isi poate continua calatoria, discursul, revolutia, evolutia. Nesiguranta, pierderea unor optiuni, victimizarea, neatentia la detalii dau un ton sumbru viitorului iar fara o strategie clara, fara rabdare, rezistenta si credinta putem continua sa suferim. Aici, experienta este o carte care parcursa inca o data ne invata sa nu mai gresim in viitor.

Cum Mercur este in Varsator, tot ce tine de comunicare, informatii, nu are bariere, de aceea va recomand prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor pot aparea extravagante de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor.

Asteroidul 221 Eos in Varsator este un ton important acuma, odata cu terminarea miscarii aparent retrograde a lui Mercur. In mitologie, Eos a fost zeita zorilor de zi. Ea este fiica lui Hyperion, un aducator de lumina, cea de mai sus, care calatoreste deasupra Pamantului. Fratele ei a fost zeul Soare- Helios si sora ei a fost Selene, zeita Lunii. O intreaga echipa de cai trage carul ei peste cer. Eos a avut un apetit sexual puternic, aproape la fel de puternic ca cel al zeitei dragostei Afrodita. In legenda, Afrodita si-a gasit iubitul ei, pe Ares, in pat cu Eos si a blestemat-o sa aiba un gust insatiabil pentru tinerii muritori. Astfel, ea devine renumita pentru iubirile ei. Zeita zori de zi a fost descrisa aproape întotdeauna cu degetele trandafirii , ea deschide portile cerului pentru ca soarele sa rasara. In astrologie, Eos este lumina care invinge intunericul, este o energie a sperantei, reinnoire, pasiune, iubire devotata, noi atitudini si oportunitati. Eos anunta ivirea Soarelui, deci adevarul, iluminarea. Pe de alta parte, degetele trandafirii pot fi atat un simbol al sanatatii cat si un simbol al degetelor arse, ea a incercat sa atinga soarele si s-a ars. Acum, Eos de mana cu Mercur va intreaba “ce v-a ars” atat de socant incat trebuie sa fiti atenti in viitor?
Adriana Tudosa
www.adriana-astro.com

Şcoala Iniţiatică

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Conferinţa din 15.09.1984

Lectura meditaţiei zilei
Pămantul este o şcoală în care am intrat din mai multe motive, dar în principal pentru a ne achita de datoriile pe care le-am contractat în încarnările noastre precendente; de asemenea, pentru a înţelege situaţia în care ne găsim; şi în sfârşit, pentru a ne perfecţiona în toate domeniile. Majoritatea oamenilor, care nu ştiu nici măcar pentru ce au venit pe Pământ, nici ce trebuie să facă aici, se mulţumesc să mănânce, să bea, să doarmă, să se distreze, să se certe. În timp ce acela care este luminat, ştie că trebuie să se elibereze de karmă şi să lucreze pentru a se perfecţiona; apoi, el încearcă să înţeleagă de ce este într-o anumită ţară, într-o anumită familie, într-o anumită epocă şi ce i se cere; în sfârşit, el se străduie să dezvolte (în el însuşi) toţi germenii calităţilor şi virtuţilor pe care Creatorul i-a sădit în el de o eternitate. Iată de ce o Şcoală Iniţiatică este atât de indispensabilă. Nu este nimic mai presus decât lumina pe care ea o aduce discipolului asupra sensului vieţii pământeşti.
În această pagină, dragi fraţi şi surori, totul este atât de limpede, că nu merită să cheltuim timp şi iar timp pentru a vă explica. Această pagină conţine tot. De altfel vă amintiţi că v-am vorbit, deja, de acest subiect de ani. Desigur, sub diverse forme, fără să repet exact aceleaşi subiecte; dar simt deja, totuşi, că fraţii şi surorile au o limpezime, o lumină în suflet, în inima, în mintea lor în ceea ce priveşte felul în care trebuie să trăiască, să se poarte, să gândească, să se hrănească, să respire, să iubească şi chiar despre modul în care să aducă copii pe lume. Totul este limpede. Şi dacă sunt pe aici, pe colo, fraţi şi surori care nu sunt la curent, deşi totul a fost explicat în amănunţime, atunci nu mai este vina mea. E pentru că au fost alte lucruri în viaţa lor, în ocupaţiile lor, alte atracţii, alte treburi, alte activităţi şi nu au avut timp să arunce o privire asupra acestor subiecte. Dar cred, cu toate acestea, că dacă repet, dacă explic din nou anumite subiecte, anumite puncte, asta n-o să vă facă rău şi n-o să vă inducă în eroare. Dacă acceptaţi, voi arunca din nou o luminiţă.
Mai întâi se spune, în această pagină, că majoritatea oamenilor nu se gândesc, nu-şi dau seama de ce ne aflăm pe Pământ. Nu, nu se gândesc. Păi suntem pe pământ pentru a vieţui, pentru a mânca, a bea, a ne descurca, pentru a dormi, a face copii, a ne distra şi chiar pentru a ne certa sau a ne bate. 9/10 din omenire gândesc că e aşa. Foarte puţini, foarte puţini sunt luminaţi şi gândesc că am venit pe pământ, pentru că nu este o regiune prea grozavă, perfectă, luminoasă, subtilă, unde totul este dens, tern şi trebuie să suferi, să petreci zile îngrozitoare, să suferi de boli, să înduri suferinţe, necazuri, neplăceri… De ce? A… iată, ca să lichidezi ceva, să plăteşti ceva, pentru a te elibera de ceva. Este ceea ce ne dezvăluie Ştiinţa Iniţiatică. Suntem aici din mai multe motive. În primul rând pentru a înţelege de ce suntem aici, pe pământ, când sunt atâtea regiuni în univers. Deci venim din altă parte pe Pământ pentru a învăţa, pentru a înţelege, pentru a ne perfecţiona şi, în acelaşi timp, a dezvolta anumite calităţi, anumite virtuţi, anumiţi germeni, cum se spune, pe care Tatăl Ceresc le-a semănat în fiecare din noi. Şi în al treilea rând, pentru a plăti unele datorii, pentru a lichida karma, pentru că în trecut nu prea am fost perfecţi, inteligenţi, luminaţi şi ne-am permis să comitem multe lucruri care nu erau inspirate de Cer, de individualitate, de spirit, ci tendinţe, dorinţe, voinţe care veneau din personalitate, această parte din noi, care este animalică şi care dă sfaturi foarte proaste; iar majoritatea care, bineînţeles, nu sunt luminaţi, urmează toate sfaturile personalităţii. În felul acesta transgresăm multe legi, ne însuşim multe lucruri care aparţin altuia, distrugem multe lucruri, demolăm. Şi cum totul se înscrie – pentru că există o lege care se ocupă de înregistrare – totul este copiat, totul este înregistrat, totul este notat, într-o bună zi va trebui să plătim pentru toate, fiindcă există o dreptate cosmică. Şi iată deci cele trei lucruri care există. Când discipolul crede, este convins, dă creazare Maestrului care îi explică, pentru că ştie că Maestrul nu-l înşeală, fiindcă nu are nici un interes să-l înşele, întrucât lucrează gratuit, n-are nici o dorinţă de a profita, de a câştiga, aşadar discipolul are încredere în onestitatea, în nobleţea, Maestrului său şi crede că (ceea ce îi spune) trebuie să fie adevărat; şi încearcă apoi să lichideze, să-şi plătească (datoriile), să scape de toate aceste transgresiuni pe care le-a făcut în trecut.
Tocmai aceasta este explicaţia acestor suferinţe, acestor boli, a tuturor nenorocirilor prin care trecem aici pe pământ. Dar cum religia creştină nu crede în aceste lucruri, nici în reîncarnare, dă explicaţii abracadabrante în această privinţă, spunând că Dumnezeu a vrut să ne pedepsească, aşa, fără motiv, pentru că-I făcea plăcere! Nu există motiv pentru care cineva este aproape nimicit, bolnav, prin spitale, asasinat, când n-a făcut nimic. Dat fiind că nu există reîncarnare, el a venit cast şi virgin, iar Bunul Dumnezeu i-a venit aşa, să-l distrugă.
Creştinii nu cred deci că există o karmă de plătit. Altfel, totul devine atât de nedrept, atât de grosolan. E neverosimil. De ce unii trebuie să sufere, iar alţii trăiesc în bogăţie, în bucurie, în fericire, în libertate? Vedeţi, pentru mentalitatea creştină, nu există răspuns.
Deseori am spus: cine trebuie condamnat, cine trebuie judecat? Dumnezeu, fireşte! Pentru că Dumnezeu face ce-i trece prin cap, nu ştie ce este aia dreptate… De ce trebuie chiar să-i pedepsească, bieţii de ei, când n-au făcut nimic, n-au greşit, nu sunt vinovaţi? El i-a creat aşa. De ce i-a creat atât de necinstiţi, de răi, de urâţi, de hâzi, de proşti şi de cruzi, când putea să-i modeleze puţin altfel, dat fiind că avea tot lutul la îndemână şi toate posibilităţile să-i facă geniali, nişte divinităţi? Nici măcar nu se ştie de ce i-a creat aşa, necinstiţi, şi apoi îi pedepseşte! De ce trebuie pedepsiţi? Cât despre pedeapsă, să vedeţi… v-am mai spus în trecut. Aici, pe pământ, există oameni drepţi/judecători care îi pedepsesc pe criminali. Şi cum se face că ei se întrunesc, discută, studiază circumstanţele şi găsesc că cineva trebuie să stea în închisoare două luni, un altul doi, un altul douăzeci de ani şi câte unul pe viaţă. Deci aceşti judecători sunt mai drepţi decât Dumnezeu, pentru că dau pedeapsa pe care o merită omul. “În timp ce Dumnezeu îi pune să sufere pe vecie, când trebuia să-i condamne pentru câţiva ani, deoarece crimele pe care le-au comis nu erau atât de grave încât să fie condamnaţi pe vecie”. Există aşadar multe lucruri neverosimile, iar creştinătatea continuă să creadă toate aceste nerozii. Şi de aceea nu progresează. Creştinii nu evoluează. A, unii da, pentru că totuşi lucrează cu bunătatea, cu sacrificiul, cu abnegaţia şi cu credinţa, cu iubirea, da. Dar eu vorbesc de majoritatea. Majoritatea nu avansează, nu evoluează. De altfel, pentru a vă încredinţa, mergeţi să vedeţi toate închisorile, toate spitalele, toate cimitirele sunt pline de creştini. Da. Aici nu sunt budişti. În Europa sunt toţi creştini în închisori. Nici taoişti nu sunt. Aşadar, dragi fraţi şi surori, unde este raţionamentul?
Iată deci cele trei lucruri: deci venim pe Pământ, în primul rând, pentru a înţelege. Iar lucrurile nu le putem înţelege singuri, chiar citind cărţi, vorbind cu oamenii, care nu sunt nici ei prea evoluaţi… Trebuie să găsim Maeştri adevăraţi, instruiţi în Înalt, care aduc o bogăţie, adevărate calităţi, care (trăiesc?) în puritate. Învăţând cu ei, înţelegem multe, multe legi, multe adevăruri, multe metode, multe mijloace. Apoi, (discipolii) vor avea dorinţa de a dezvolta calităţile şi virtuţile care sunt în inimă şi-n suflet, iar apoi vor începe să realizeze pe Pământ. Dar la început realizarea nu se poate face dacă eşti legat (fedeleş), dacă eşti înlănţuit, dacă eşti strivit. Mai întâi trebuie să te eliberezi, pentru a realiza lucrurile. Iar pentru a te elibera, trebuie să plăteşti. Pentru că dacă nu plăteşti datoriile, pe care le-ai făcut, nu te poţi elibera. Plătind, sacrificând ceva – fiindcă pentru a plăti trebuie să faci sacrificii – (reuşeşti). Dar oamenilor nu le place să facă sacrificii, le e frică de sacrificii, ei păstrează tot pentru ei înşişi şi atunci îşi transportă karma în următoarele încarnări. Iar când vor veni din nou pe pământ, nu vor fi eliberaţi. De ce? Pentru că nu s-au hotărât să facă unele renunţări, unele sacrificii, pentru a se elibera, dat fiind că numai sacrifiiciile ne eliberează. Plătim dând. Dar oamenii nu cunosc aceste lucruri. Şi din păcate, necunoscându-le, încalcă neîncetat legea. Neîncetat. Atunci karma, în loc să fie plătită, este amplificată, mărită şi apoi cobori din ce în ce mai mult, până în infern, devii ca un ţânţar, ca o viespe, ca un şarpe, ca un monstru şi dispari. Numai Şcoala Iniţiatică ne poate cuminţi, ne poate lumina, reflectându-ne adevărul şi în felul acesta, discipolul începe să lucreze cum trebuie asupra lui însuşi, fără să-i fie frică să facă eforturi, să lucreze, să exerseze. Şi am să vă citesc, spre exemplificare, o scrisoare, care este atât de explicativă, atât de extraordinară, încât vă poate chiar ajuta, întărindu-vă credinţa în Învăţământul Luminii. Eu primesc atâtea scrisori extraordinare, dar nu vi le citesc, fiindcă sunt pentru mine. Acolo unde este ceva care vă poate ajuta, aleg, din când în când, una sau două pentru a vi le citi, ca să vă ajute. Şi o să vedeţi că această scrisoare vă va ajuta foarte, foarte mult.
Desigur, mai sunt multe de revelat în privinţa karmei, şi de ce suntem într-o anumită ţară, de ce într-o anumită famile. V-am mai spus în trecut. Să presupunem că în trecut aţi avut gânduri şi sentimente şi un comportament cu anumite vibraţii, cu anumite lungimi de undă, anumite culori, anumite sunete; şi cum există legile afinităţii – pentru că există o lege a afinităţii – când trebuie să ne reîncarnăm, cel care conduce acel suflet găseşte cu exactitate care corespunde lungimii de undă, adică aceloraşi gânduri, aceloraşi dorinţe, aceloraşi slăbiciuni, aceloraşi crime. Şi iată-ne într-o familie de beţivi, de destrăbălaţi, de criminali, de pervertiţi!? Şi apoi oamenii plâng şi se întreabă de ce sunt bătuţi, de ce trăiesc în înfometare, de ce sunt martirizaţi. Ei nu ştiu de ce. Iar un altul care s-a născut într-o familie de genii. Nici creştinătatea nu poate explica lucrul acesta. Ei nu ştiu că există o lege şi că această lege este absolută, că după ceea ce emanăm, după ceea ce trimitem în exterior, după cum vibrăm, ne legăm, ne conectăm la anumite legi şi atragem regiuni unde sunt anumite entităţi, atragem aceste entităţi şi după un timp, suntem invadaţi, perturbaţi, la pământ, complet distruşi sau înghiţiţi. Şi cine e cauza a toate acestea? El însuşi. El a atras aceste entităţi, fără să ştie că există legături între fiecare gând şi fiecare entitate. Iar alţii, care lucrează cu Lumina, cu Iubirea, cu Armonia şi cu Frumuseţea, cu Puritatea, cu Inteligenţa, cu Sacrificiul, încep să vibreze în asemenea fel, să strălucească în asemenea fel, încât aceste vibraţii se răspândesc în lumea întreagă, în cosmos; şi cum întreg Universul este construit în asemenea fel, în mod inteligent, se leagă, ating, chiar fără să ştie, entităţi luminoase, armonioase şi frumoase, le atrag. Şi apoi se petrec lucruri extraordinare: reuşite, succese, bucurii, fericiri, dilatări, inspiraţii, creaţii, poezii, fără măcar să ştie de ce. Întâmplarea! Da, dar Ştiinţa Iniţiatică ştie foarte bine din ce motiv. De aceea trebuie să fii în Şcoala Iniţiatică a Marii Fraternităţi Albe Universale.
Altfel, să presupunem – cum sunt mulţi – mulţi care nu ştiu valoarea Învăţământului, n-au înţeles niciodată această valoare – s-au născut în anumite condiţii, preferă situaţia în care se află, de mediocritate, cu unele plăceri, o stare materială relativ bună; ei cred că aceasta este adevărata fericire, adevărata bucurie. Şi cred că vor trăi cum trebuie, că vor întineri, că vor fi frumoşi şi strălucitori. Nu ştiu că se vor urâţi, vor îmbătrâni, vor deveni mai slabi, se vor îmbolnăvi şi oamenii vor începe să-i părăsească, că frumuseţea îi va părăsi şi ea, nu ştie asta. Nu ştiu. Sunt alte lucruri mult mai importante pentru ei. Sunt uluit să văd că n-au înţeles valoarea Învăţământului, că acest Învăţământ face minuni când crezi în el, când îl accepţi, că aduce lucruri formidabile, fantastice. De câte ori n-am verificat asta, la mine şi la alţii, când îi observ de mult timp. Acele lucruri “mai importante” i-au distrus, i-au îmbolnăvit, i-au obosit, şi nu-şi dădeau seama, pentru că ei nu ştiau cum stau lucrurile în realitate. În timp ce Învăţământul, care îmbunătăţeşte totul în interior, care schimbă vibraţiile celulelor şi electronilor, vă aduce Cerul, tot ce e celest, divin. Ei n-au înţeles asta! De aceea plătesc foarte scump.
Dragi fraţi şi surori, insist. Iertaţi-mă că ridic glasul, este spre binele vostru, ca să vă fac să înţelegeţi, că este o şansă, o binecuvântare să cunoşti aceste lucruri. Unii dintre voi poate nu daţi doi bani pe aceste lucruri, dar aceste lucruri, pe care le neglijaţi, sunt capabile să vă transforme, să vă prelungească viaţa, să vă înfrumuseţeze. Trebuie să înţelegeţi asta. Nu vă înşel. Când va veni momentul să înţelegeţi valoarea Luminii? E de necrezut cât de greu pricep creierele ceea ce este esenţial. Pentru că ei sunt îmbibaţi, prea cufundaţi în lume, tot timpul amestecaţi cu ceilalţi, încât nu pot înţelege realitatea. Trebuie să iasă puţin din această mentalitate, nu de a pleca fizic, dar să nu mai gândească ca ei, să nu mai acţioneze ca ei; dar ei sunt în fuziune cu aceşti oameni şi de aceea nu pot să atingă lumea divină, unde este frumuseţea şi splendoarea. Trebuie să înţelegeţi asta! Chiar şi copiii voştri (trebuie să înţeleagă), altfel veţi suferi. Şi apoi spuneţi: “Ce i-am făcut lui Dumnezeu pentru a fi aşa… părăsit de soţ, copiii sunt bolnavi. Nu ştiu de ce…”. Pentru că n-au fost inteligenţi, pur şi simplu! Au fost prea proşti, au ascultat de idioţi, de imbecili, în loc să se instruiască acolo unde este lumină!
Acum veţi vedea, am să vă citesc o scrisoare şi o să vă ajute enorm. Dar mai întâi, înainte de a citi această scrisoare, am să repet ce v-am spus pe Rocher – cred că ieri – pentru că nu toată lumea a auzit asta, erau mulţi; am să repet pentru că o să vă facă bine.
Ieri, cerul nu era foarte acoperit, nu erau chiar aşa mulţi nori. Dar când am sosit eu, au venit norii şi au acoperit aproape tot cerul. Cineva care raţionează, care este clarvăzător, va zice: “Vedeţi, Maestrul a adus norii! E criminal, e impur, e întunecat. Iată dovada”. Şi de ce nu! Şi aşa poate fi adevărat. Dar eu am înţeles de ce şi atunci am făcut o lucrare uriaşă cu gândul, cu imaginaţia, cu voinţa mea, pentru a contempla soarele, prin nori; îl vedeam, îl beam, îi vorbeam, îl iubeam, era o fuziune ca niciodată – pentru că atunci când este prezent, nu facem eforturi, dar când este după nori, facem eforturi uriaşe. Şi apoi, cum am primit foarte multe forţe (…) Şi eu le-am spus fraţilor şi surorilor: “Ştiţi voi ce au gândit norii? Au făcut-o înadins pentru a ascunde soarele, pentru a ne face să ne concentrăm gândurile, să ne imaginăm soarele, pentru a ne spori voinţa, forţa şi a ne conecta la soare. Şi pentru a vă da un exemplu, dat fiind că am terminat acum exerciţiul, ei vor dispărea, pentru a vă arăta că ceea ce vă spun este adevărat”. Şi norii au început să dispară şi soarele să strălucească. De ce nu înainte? Pentru că terminasem exerciţiul. Când am terminat exerciţiul, au zis: “N-are rost să continuăm”. Au înţeles. Şi apoi le-am spus: “Să interpretăm acest fenomen. Sunt mulţi oameni în lume care sunt obişnuiţi să conteze pe condiţiile favorabile pentru a face ceva sau a se dezvolta. Dacă nu există aceste condiţii, se scuză, se justifică, explicând că n-au făcut nimic pentru că le lipsesc condiţiile”. Toată lumea gândeşte aşa. Atunci am spus: “Iată că am discipoli, tocmai în Africa, în deşert. Acolo e doar nisip, nu e apă, nu sunt condiţii. Acolo sunt palmieri, care dau cele mai bune fructe, cele mai dulci: curmalele. Ei sunt discipolii mei. De ce? Pentru că au înţeles Învăţământul meu, adică, în cele mai grele condiţii, să lucreze, în aşa fel, încât să găsească condiţiile în interior care lipsesc în exterior şi să dea cele mai bune fructe. În timp ce toţi ceilalţi, sunt porumbari (Prunis spinosa n.t.), sunt acri, acizi, tari, amari, pentru că nu au această învăţătură”.
Vedeţi, palmierii au învăţătura mea. Şi chiar savanţii, chiar cei care studiază plantele, n-au înţeles nimic. De ce (palmierii sunt) creaţi şi aşezaţi în acele regiuni? Pentru ca noi să învăţăm (de la ei). Dar oamenii nu ştiu să citească, să înveţe după cartea naturii vii. Iată aşadar de ce astăzi au venit norii, pentru a ne spune: “Nu există condiţii. Dar sunt condiţii în voi înşivă. Ce faceţi cu imaginaţia voastră, cu gândul vostru, cu voinţa voastră pentru a (…)?”. Pentru că razele soarelui trec prin nori, trec chiar prin ocean, pentru a hrăni peştii care trăiesc în adâncurile lui.
Aşadar, acest Învăţământ vă lipseşte. Unii fraţi şi surori erau uluiţi să vă vadă că erau o mulţime de lucruri pe care nu le cunoşteau. Iar cei care contează pe latura exterioară, pe condiţii – le-am spus eu – n-au făcut niciodată nimic pe pământ. Erau mulţi de felul acesta în Bulgaria. Toţi au dispărut. Trăiau în belşug, în bogăţie, în abundenţă şi n-au făcut nimic, nimic minunat, extraordinar. Nu făceau decât să mănânce, să bea şi să se culce, să se distreze şi să scuipe, să murdărească. Iar eu – le-am spus – m-am aflat în cele mai vitrege condiţii şi datorită acestei mentalităţi, vă dau fructe acum, poate curmale, nu ştiu ce exact. Da, în cele mai grele condiţii, în sărăcie, în lipsuri, în greutăţi. Dacă v-aş povesti în detaliu!… Şi acum înţeleg de ce, de ce am fost pus în asemenea condiţii, înţeleg că dacă aş fi avut cele mai bune condiţii, n-aş fi ajuns să înţeleg nimic. În timp ce acum vă explic lucruri extraordinare. Iată de ce, dragi fraţi şi surori, de acum înainte, nu vă opriţi la această veche părere, tradiţie, de a conta mereu pe latura exterioară. Atunci veţi deveni firavi, vulnerabili, slabi, un nimic. În timp ce dacă veţi conta pe ceea ce Dumnezeu a depus în voi, e imens! Oamenii nu se cunosc. Iată ce am spus pe Rocher.
Şi acum iată scrisoarea. Veţi crede, la început, că vă citesc asta pentru a mă făli, pentru a satisface mica mea vanitate. Nu, nu, aveţi răbdare, veţi înţelege la sfârşit raţiunea pentru care am acceptat să vă citesc această scrisoare. Încercaţi să ascultaţi cu atenţie:
“Scumpe Maestre,
Tocmai am coborât de pe Rocher, şi sub bucuria imensă care explodează în mine m-am hotărât să vă scriu. Privirea dumneavoastră s-a cufundat într-a mea şi m-am simţit bulversată. Aţi coborât până în sufletul meu. Doream foarte mult să vă scriu până acum, dar ezitam pentru că ştiu cât sunteţi de solicitat. Totuşi, resimt acum această nevoie imperioasă şi ţin foarte mult să vă spun anumite lucruri. Sunt în Fraternitate doar de câteva luni, dar de la prima carte a dvs., pe care am citit-o, inima mea a bătut la unison cu Învăţământul dvs. M-am simţit în perfectă armonie cu tot ce ne învăţaţi.
Înainte de a veni în Fraternitate, de mult timp eram în căutare şi încercam cât mai mult să trăiesc o viaţă spirituală. Sunt Rozicruciană şi am studiat şi filozofia lui Sri Aurobindo, ducându-mă în India, la ashramul lui de la Pondichéri, pentru a-l aprofunda. Şi eu am fost la Pondichéri. Dar nici învăţământul rozicrucian, nici cel al lui Sri Aurobindo, nu mă satisfăceau deplin, căci simţeam că lipseşte ceva. Aşadar, Maestre, şapte luni, după întoarcerea din India, am fost internată, din cauza unei crize de malarie la spitalul (…). Am binecuvântat această malarie şi am mulţumit Cerului, căci în timpul şederii mele la spital am făcut cunoştinţă cu o studentă/rezidentă??? care mi-a împrumutat una din cărţile dvs. Şi a fost pentru mine o revelaţie. Imediat s-a produs declicul şi m-am simţit în perfectă armonie cu tot ce citeam. De atunci devorez cărţile dvs., conferinţele, am o adevărată bulimie şi cu cât aprofundez Învăţământul dvs., cu atât mai mult vibrez! În sfârşit, lucrul pe care îl aşteptam, la care aspiră întreaga mea fiinţă! De atunci practic în fiecare zi, cât mai mult cu putinţă, exerciţiile dvs., şi am marea bucurie de a simţi că progresez; mai ales în meditaţii, mi se pare că zăresc anumite rezultate – în timp ce chiar meditaţia transcedentală, învăţată la Bombay, nu-mi adusese mare lucru. Ca sa vezi! Oh, Maestre, mulţumesc de mii de ori din adâncul inimii, pentru ce ne dăruiţi!
Cu permisiunea dvs., aş vrea acum să aduc o mărturie. Mărturie despre lumină. Într-o după-amiază, la lucru, am început să simt primele dureri prevestitoare ale crizei de malarie. Mă durea tot corpul, mă dureau foarte tare rinichii, aveam febra etc. Avusesem deja 3 crize, căci în primul an, revin la două luni. Aceasta ar fi trebuit să fie a 4-a. Mi-am amintit de-odată de ceea ce tocmai citisem despre lumină şi întrucât cred în dvs., Maestre, am hotărât să pun imediat în aplicare exerciţiile. Am vizualizat deci lumina albă – pentru că ea le conţine pe toate celelalte – şi am plimbat fascicolul pe tot corpul, în toate membrele şi mai ales în ficat, unde s-a localizat virusul malariei, şi în rinichi, pentru a-i uşura. În acelaşi timp, am cerut, desigur, ca lumina să acţioneze, să purifice şi să vindece trupul meu. În următoarele aproximativ 20 de minute, durerea de rinichi, care începuse să devină insuportabilă, s-a atenuat foarte mult şi m-am simţit mai bine. După jumătate de oră, am reînceput exerciţiul, şi aşa mai departe, şi în foarte scurt timp, nu numai că n-a trebuit să-mi întrerup lucrul, pentru a mă întoarce acasă, ca ultima dată, ci aproape ca nu mă mai durea nimic. Înainte de a mă culca, am mai practicat o dată exerciţiile şi a doua zi dimineaţa, m-am trezit foarte în formă. Criza trecuse complet. Au trecut mai mult de 4 luni şi nu am mai avut nici o criză. M-am mai folosit de lumină, altă dată, dar n-am să vă povestesc în detaliu, pentru că scrisoarea mea e deja lungă. Vă voi spune doar că am folosit-o pentru a găsi obiecte pierdute sau furate care erau importante – de pildă: permis de conducere, carnet de cecuri, cheile de la apartament, portmoneu cu ceva bani, etc. şi că toate mi-au fost returnate în circumstanţe ciudate. Şi aici, după munca intensă făcută cu lumina. Iată, Maestre, am vrut să vă aduc această modestă mărturie! Nu ştiu dacă va avea marea onoare de a fi primită de dvs., Maestre, pentru că ştiu cât sunteţi de ocupat. Dar ţin să vă exprim, aici, toată recunoştinţa mea, care e adâncă, pentru tot ceea ce aduceţi. Ce imensă bucurie de a vă avea, Maestre! Ce noroc! Sunteţi atât de mare, iar eu sunt atât de mică şi cu toate acestea, putem fi în anturajul dvs. imediat. Mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi că am privilegiul să mă număr printre discipolii dvs. Vă iubesc, Maestre, cu o iubire foarte mare, foarte puternică, foarte pură. Mulţumesc încă o dată de mii de ori că aţi revenit şi că suferiţi pentru noi. La rândul meu, vreau să slujesc Fraternitatea cât voi putea mai bine”.
Aşadar, vedeţi? Această scrisoare vă poate face să credeţi mai mult în puterea luminii, pentru că depinde de credinţa, de intensitatea, cu ce forţă, cu ce concentrare faceţi, altfel… lumina nu este chiar atât de puternică. Depinde cum acţionaţi. Acum aveţi o cheie, aveţi o armă, aveţi o putere, aveţi un mijloc formidabil acestei surori, chiar dacă nu vă spun numele ei! Priviţi. (Maestrul glumind) Am să încerc acum să găsesc cheia de la cutiuţa mea de scrisori. Nu ştiam că dacă mă concentrez asupra luminii o să găsesc cheia, dar am să încerc, am să încerc…
Acum dacă doriţi, dacă vă plac asemenea scrisori, pentru a vă arăta că nu vă înşel, că sunt chiar fraţi şi surori în Fraternitate care au dezvoltat enorm chakra, clarviziunea… Sunt mulţi deja care mi-au scris asemenea scrisori, că au văzut asta şi asta, ca au simţit… Nu poţi să nu-i crezi, pentru că dacă ar fi o singură persoană, s-ar putea spune că are psihicul puţin deranjat, că e puţin dezechilibrat. Dar sunt mulţi, mai mulţi, pot să vă dovedesc. Dacă îmi daţi voie o să mai citesc o scrisoare mică, foarte mică de data aceasta. Se termină în câteva minute…

Sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...