"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 29 octombrie 2015

Axa Destinului pana in 2017




  In astrologie, Nodul Nord  lunar sau Capul Dragonului si Nodul  Sud sau Coada Dragonului sunt puncte virtuale din harta,corelate cu Axa Destinului. Astfel,Nodul  Sud face trecerea karmica la trecutul nostru,iar Nodul  Nord  indica evolutia viitoare,bineinteles  bazata  pe experientele si  obisnuintele de altadata.
  Axa Nodurilor schimba semnele cam  la 18 luni si pozitia ei indica mesaje karmice subtile pe care de multe ori abia dupa ce traversam anumite evenimente le intelegem.Sunt persoane care poate ca nu le vor intelege niciodata.
  Pozitia Nodului Nord indica variante si posibilitati pe care le putem accesa pentru a ajunge mai bine la stadiul evolutiv pe care universul ni-l cere,iar pozitia Nodului Sud,perfect opus primului,indica variante de blocaje pe care trebuie sa le descalcim si sa le intelegem sensul si scopul,caci ele de fapt reflecta repetarea unor greseli pe care le-am facut si altadata,dar din care nu am invatat nimic. Abia atunci cand vom realiza un echilibru intre cele 2 zone ,intre cele 2 destinatii de plasare,abia atunci putem spune ca suntem pregatiti pentru urmatoarea treapta.

 Ajunsa la Axa  Fecioara-Pesti,Axa Nodurilor lunare  va ramane in acest sector pana in aprilie 2017. Capacitatea de concentrare  se va dezvolta cu ajutorul  atentiei la detaliile a tot ce ne inconjoara si,bazandu-ne pe ceea ce am invatat in ultimii ani,pe  talentele evidentiate si cultivate,vom fi capabili sa ne aducem visele in apropierea realitatii. Am putea  valorifica competente  in  creativitate legata de activitatile mestesugaresti,profesorat ori in sfera sanatatii si vindecarii. Putem aduce armonie si vindecare  celor dragi,ne putem face utili celor care au nevoie de serviciile noastre,putem afla satisfactii si placeri si intr-un  stil de viata monoton, sau in proiecte marunte  ori cele de anvergura  traversate cu etape  pas cu pas.
  Odata cu reorientarea evolutiei noastre va trebui sa ne axam pe tendinta de a fi in si de serviciu,de a participa efectiv la detaliile vietii,de a avea grija de sanatatea si bunastarea noastra si a celor din jurul nostru.
 Sa nu uitam ca o perioada ,pana-n vara anului viitor,Nodul Nord va merge mana-n mana cu Jupiter,concentrandu-se pe energii de vindecare si constientizare a responsabilitatilor noastre. Vor testa insa impreuna puritatea convingerilor noastre,obligandu-ne sa traversam si ipohondria,critica sau judecare prea aspra,care-s parti intunecate ale Fecioarei.
  Iar cu hipersensibilitatea crescuta a Pestilor,e nevoie sa ne ferim de a reveni la tot ce inseamna tara si obicei prost din trecut,la tot ce e legat de vicii,de fuga de realitate,de iluzie si inselaciune(noi pe noi si noi pe altii),de a deveni martiri si a ne victimiza. De aici,din Nodul Sud ,sa luam cu noi pe viitor doar compasiunea,intuitia si toate darurile spirituale si artistice.

 Calatoria de la Pesti la Fecioara nu e simpla,si vom remarca acest lucru atunci cand vom intampina obstacole cu scopul de a ne trezi la realitate si de a ne ameliora forta interioara. Probabil ca in trecut am dat dovada de empatie si sacrificiu pentru a-I ingriji pe altii,poate ca asa aproape ca ne-am uitat pe noi si dorintele noastre arzatoare,ne-am izolat si  ne-am pierdut increderea  ,iar in schimb am avut parte de dezamagiri  si nerecunoastere a  efortului  depus  sau chiar am fost persecutati. A venit vremea  sa ne descatusam de toate astea  sI sa ne stabilim niste limite de lucru care sa nu ne atinga sanatatea. Dozati-va  puterile  si organizati-va prioritatile,dezvoltati-va abilitatile si depuneti efortul maret pentru propria perfectionare,fara a va mai sacrifica pentru altii…doar ajutati-I si e de ajuns!

SKAT

miercuri, 28 octombrie 2015

Confruntarea cu adevarul in urmatoarele 2 saptamani

  Pe 27 octombrie se formeaza faza de Luna Plina pe axa Taur-Scorpion. Timp de 2 saptamani de acum inainte putem finaliza ceva ce am inceput inca din luna mai,caci primele demersuri cam atunci le-am initiat. Afirm acest lucru pentru ca, la modul  general, faza de Luna Plina contribuie la terminarea unor proiecte,iar acum,in particular,Luna traverseaza si  o casa de finalitate.
  Luna se afla intr-un semn fix,o pozitie buna in zodie  pentru ea si ne confera puteri intuitive asa incat sa putem trece gandirea unei situatii la nivel profund,sau,atingand sufletul cu intelepciune,sa gasim raspuns al unei intrebari ce ne-a cam macinat in ultimele luni.
  Taurul,o zodie de pamant care iubeste confortul si lucrurile simple,ajuta timp de 2 saptamani sa ne setam tinte,sa ne stabilim teluri,dar dupa ce finalizam ceva . Onestitatea,smerenia ,efortul si gasirea unei cai mai simple,vor fi cheile rezolvarii.
  Un semn care guverneaza  sectorul  de bani,va aduce probabil in discutie si acest subiect pentru unii.
  Cu Soarele in Scorpion,zodia opusa Taurului,stabilim echilibru in viata noastra doar daca acordam atentie si dorintelor noastre ascunse,secrete,sa aducem necesitatile sufletului in prim plan,caci, oricum,dorintele vor fi arzatoare.
  Ascendentul  momentului este in Varsator,un semn umanist si totodata dornic de libertate,cu riscul de a parea uneori chiar rebel.Trigonul acestuia  cu Mercur dintr-o casa a educatiei si a filozofiei de viata,arata cata importanta va avea valoarea unor fraze frumoase si cizelate acolo unde intalnim momente delicate. Se stie ca Varsatorul este guvernat de Uranus  care traverseaza  tot o casa a vestilor si comunicarii.Nicio vorba aruncata la nervi si pe negandite nu va rezolva nimic,ba chiar va complica lucrurile.
  Pluto se afla in casa secretelor si actiuni ascunse,unele dintre venite de la distanta si care ies acum la suprafata, deranjand….in urma lor,desi aceasta e o lectie ,pentru unii dura, avem toate sansele sa evoluam. De asemenea,aglomerarea astrelor  Jupiter,Venus,Marte in casa regenerarii, toate in trigon cu Pluto-planeta transformarii,ar putea anunta un capitol incheiat definitiv din viata noastra,ceva ce ne-a facut sa traversam o criza,dar  si inceputul vindecarii prin procesul de reinventare a identitatii noastre.
  Luna Plina care este de fapt o opozitie intre Soare si Luna,intre ego-ul nostru si ceea ce-si doreste sufletul,este mediata de Neptun aflat in sectorul valorilor morale sau financiare obtinute prin propriul efort. Desi ne este teama si avem nelinisti,tendinta pe care o ofera careul Neptun –Saturn, a face un sacrificiu acum ,a pune ordine intr-un haos intern sau extern,a finaliza ceva ce nu mai functiona  oricum,chiar daca destabilizeaza emotional,deschide poarta unor alte cai pentru fiecare dintre noi.
  Soarele se afla in casa profesiei si pe scena sociala,in Scorpion,iar ambii stapani de Scorpion sunt intr-o relatie de prietenie.O informatie ascunsa pana acum ne poate ajuta sau o mana intinsa de cineva ,de un prieten vechi,ne poate sprijini atunci cand avem nevoie.
  Pozitia de mediator a lui Neptun va aduce probabil in prim plan un sacrificiu sau un compromis pe care l-am facut in numele unei iubiri,o tendinta de a apela la intuitie sau la practici spirituale ajutatoare ca sa traversam o problema. Daca este vorba de primul aspect enumerat,probabil ca e nevoie de iertare ca sa ne usuram tensiunea psihica a perioadei si sa finalizam ce am inceput fara “sa privim inapoi cu manie”-vorba celebrului film cu Richard Burton.
  Pericolul catorva zile din apropierea implinirii acestei faze lunare ar putea fi chiar o vorba,un cuvant la auzul caruia “sa vedem rosu in fata ochilor”,asemeni taurului in realitate. Asa ca,putina organizare, putina stapanire si manageriere a furiei  acum este benefica. Si probabil ca vom reusi acest lucru caci Luna in Taur  are o putere mare de conservare,indiferent de forta Soarelui in Scorpion.

  Ca o concluzie a tot ce am spus aici,se pare ca vom traversa in urmatoarele 2 saptamani  o etapa de confruntare cu adevarul,cu ceva ce am tot amanat in trecut,cu o dezordine pe care, pe undeva, fiecare dintre noi a produs-o.

SKAT

marți, 27 octombrie 2015

OPT mudre pentru a te vindeca emotional!

luni, 26 octombrie 2015

LUNA PLINA IN TAUR – 27 OCTOMBRIE 2015, ORA 14:05 –ORA ROMANIEI – “COMPROMISURI KARMICE“

“Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.
Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.
Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.”
Evanghelia dupa Matei
astro_2gw_416_luna_plina_in_taur_2015.51768.27048
Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Taur gradul  3:45 iar Soarele se afla in Scorpion  gradul 3:45. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite.
Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri.
De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, posesivitate profunda, secrete. Semnul Taur ne invata gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpion se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, lupta noastra este intre dorintele materiale si dorintele sufletului.
Aceasta Luna Plina in Taur “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani. Caror lucruri esti loial, ce te costa aceasta loialitate, poti ramane atasat de anumite lucruri, anumiti oameni chiar daca sufletul este chinuit de toxicitatea acestora?
Putem vedea aspectul de Luna Plina in Taur ca o sedinta astrala in care Soarele in Scorpion trimite marturii importante Lunii in Taur. Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
Care sunt intrebarile, raspunsurile entitatilor solare care ajung la entitatile lunare si prelucrate intr-o anumita forma pentru noi pamantenii?
Soarele in Scorpion este asociat cu lucrurile intunecate, ascunse, lupta pentru putere, bani, sex, crize existentiale, schimbare, tradari si plati karmice, transformari majore. Nici un alt semn nu cunoaste mai bine întunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea ca Scorpionul. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric, vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire, accentueaza si dezvolta atasamentul fata de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva, ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai dar si persoane ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanareAcuma, verbul “a avea “ este conjugat in casa II o casa a Taurului ce stie in mod natural sa se foloseasca de acest verb. Aceasta Luna Plina in Taur in casa II luminata de Soarele in Scorpion din casa VIII este apogeul conceptului de valoare, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra. Datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim bani, cum achizitionam averi, valori, proprietati.
Aeasta lunatie pe axa II-VIII ne ajuta intr-un fel sa facem diferenta dintre ce inseamna a castiga si a pierde, dintre valorile materiale si cele spirituale. Care sunt informatiile entitatilor  solare  in Scorpion  si in casa VIII?
In mod traditional, casa VIII este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, nimic nu este gratuit, magazinul astral ne da o carte de credit dar cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile acumulate.
Aceasta Luna Plina in Taur in casa II  ne transmite ca banii pot cumpara bunuri dar nu pot cumpara talente, banii pot cumpara o haina dar nu pot cumpara un suflet.
In esenta, pasiunea, obsesia materialista sunt canalizate in scopuri constructive sau distructive iar entitatile lunare ne atentioneaza destul de dur in aceasta perioada.
Un aspect de opozitie(Luna in Taur in opozitie cu Soarele in Scorpion)  aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.
Acuma, in acest concert astral, Neptun in Pesti are rolul de mediator( face un aspect de sextil cu Luna in Taur si un aspect de trigon cu Soarele in Scorpion), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor. Neptun are o natura oculta, profetica si spirituala iar aspectat bine de Luna in Taur si Soarele in Scorpion poate arata intelepiune, capacitate creativa in domeniul literar, poetic si muzical, intuitie, clarviziune, vise ce pot rezolva o problema importanta.
Facultatile profetice, inspiratia si viziunea sunt de obicei foarte dezvoltate, cu Neptun in Pesti in casa I. In relatii, aceasta energie creste nivelul de simpatie, putem simti sentimentele sau nevoile altora mult mai usor acuma.
Neptun reprezinta si responsabilitatea sociala iar acuma ne sprijina sa ne platim datorile sau sa primim ceea ce meritam de drept in cadrul unui grup, talente platite necorespunzator in trecut.
Tot Luna Plina in Taur face un aspect de inconjunctie cu Saturn in Sagetator din casa IX ( studii superioare, straini si strainatate, credinta, calatorii indepartate, legea divina, adevar) si intr-o conjunctie stransa cu casa carierei-casa X. Scopul lui Saturn este perfectiunea, din acest motiv, nu intamplator acesta energie ne testeaza viata. Prin acest proces de testare, durere, intarziere, dezamagire, limitare, lipsuri, noi invatam ca scopul vietii este acela de a castiga experienta, rabdare, rezistenta, umilinta, smerenie, intelepciune si compasiune.
Planetele implicate intr-un aspect de inconjunctie(150 grade) nu se inteleg, este un aspect de reajustare karmica, un aspect ce foloseste o multime de energie si asta datorita faptului ca nu este nici opozitie ( 180 grade ) nu este nici trigon( 120 grade ), este intre cele doua aspecte. Putem spune ca inconjunctia este formata dintr-un aspect de 90 de grade –careu plus un aspect de sextil -60 de grade, asta arata ca acest aspect ofera oportunitati care nu sunt realizabile pozitiv inainte de a controla o energie conflictuala. In cazul nostru, inconjunctia Saturn –Luna se manifesta atat la nivel de semne (Taur-Sagetator) cat si la nivel de case astrologice( casa IX –casa naturala a Sagetatorului si casa II –casa naturala a Taurului).
Cu Luna Plina in Taur in aspect de inconjunctie cu Saturn in Sagetator,emotiile noastre (Luna) si responsabilitatile noastre(Saturn) sunt dificil de amestecat. Simtim nevoia de a separa satisfacerea nevoilor noastre emotionale, materiale de responsabilitatile asumate.
Acesta este un timp de reajustari emotionale, in special in relatiile cu membrii familiei, bani, proprietati, credinte, adevar. Capcana reala a acestui aspect este auto-indoiala. Acest aspect amplifica dificultatile in intelegerea adevaratului sens practic al unei relatii si cere o intelegere intuitiva a nevoilor de stabilitate, exprimare deschisa in relatii, eliminarea sentimentului de vinovatie. Neincrederea, nesiguranta si teama de esec, de pierdere a bunurilor, a unei afaceri, a partenerului din dormitor, sunt accentuate acuma. Dar afectiunea si increderea nu pot fi  cumparate, ele trebuie castigate. Nelinistea indusa de acest aspect poate fi eliminata prin cultivarea adevarului, comunicare, sinceritate.
Ceres-by-Sven-Haile-Bath-Science-Institute-June-2013
Ceres in Capricorn pe gradul 30 Capricorn de mana cu asteroidul 199 Biblys fac un aspect de careu ( aspect provocator de 90 grade ) cu Luna plina in Taur, se formeaza pe cer un Careu in T cardinal-fix,  un aspect dinamic  ce induce crize de tot felul, ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior, aici trebuie sa cultivam discernamantul.  Ceres ca si focar al Careului in T este de fapt gazda energiilor Lunii Pline in Taur, este una din energiile cele mai importante in acest moment de Luna Plina .
In astrologie, Ceres descrie foarte bine pe mama, cum este relatia mama –copil, ce fel de ingrijire primim de la mama sau oferim copilului nostru, cum dam sprijin cuiva si cum primim sprijin de la cineva, cum ne descurcam cu durerea unei pierderi, o separare. Ceres in Capricorn este mama inteleapta care stie sa-i invete pe cei din jurul ei cum sa-si asume responsabilitatea pentru propriile lor vieti, cum sa reuseasca in viata cultivand rabdarea, efortul prelungit, ambitia chiar si singuratatea. Intr-un fel, Ceres in Capricorn imbina intr-o combinatie functionala atat principiile materne cat si cele paterne. Ceres este un simbol al celor patru anotimpuri, deci al schimbarii iar fiecare schimbare are nevoie de un compromis. Cand Pluto i-a furat fata, Ceres a oprit mersul celor patru anotimpuri, iarna a fost permanenta iar oamenii mureau de foame . In urma interventiei lui Jupiter, Ceres si Pluto au ajuns la un compromis, pentru jumatate de an, fata sta cu ea(primavera si vara) si este foarte fericita, apoi fata pleaca la Pluto(toamna si iarna) si Ceres este trista. Ceres proeminenta in acest moment poate aduce pierderi prin neglijenta, prin lipsa de respect. Simbolul ei este o secera  care reteaza cerealele de pe pamant atunci cand sunt coapte si lasa pamantul gol pentru o noua insamantare, acuma seccera lui Ceres taie relatiile malefice, toate relatiile bazate pe minciuna, tradari , inscenari(Ceres in casa XII). Ea nu este o Zeita care accepta tradarea, pacaleala iar vietile noastre sunt la mila ei. Asa cum ea si-a pierdut brusc fata si acuma, provocarile care ne afecteaza direct  tin de pierderi bruste legate de un partener, putere, bani grei, afaceri, putere secreta, putere prin bani, aliante, pasiuni obsesive.
Ceres in casa a XII accentueaza temele karmice prin pierderi, boli, respingere. In astrologie, asteroidul 199 Byblis vorbeste despre sentimente inadecvate, dragoste imposibila, durere,  pasiuni fara speranta, disperare, actiuni necugetate datorita unei iubiri imposibile. Byblis este despre incercarea disperata de a castiga, obtine ceva imposibil de obtinut prin mijoace nedorite. Byblis este un asteroid care incearca sa justifice ceea ce nu este acceptat, se refera la incest, relatii nepotrivite. Ceres in Capricorn in conjunctie cu Biblys in Capricorn pune un accent deosebi pe relatii imposibile, pe legaturi care nu pot fi acceptate dar cumva sunt intrebuintate mijloace inadecvate, nedorite pentru a putea face ca persoana respectiva sa te iubeasca. Ceres / Byblis in Capricorn reprezinta “ideea de a hrani o afacere mare, o pozitie sociala, o relatie ascunsa,  prin mijloace nedorite.”Acuma, Ceres ca focar al careului in T cu Luna plina in Taur face lumina in tot ce tine de afaceri mari, relatii inadecvate, ascunse. Cuvantul cheie al acestui aspect este “ compromis” care totusi va aduce o impartire a puterii, a unei afaceri, a unei relatii, a unor bani, o pierdere de contract de munca.
Jupiter in Fecioara in conjunctie cu Venus in Fecioara si Marte tot in Fecioara este aspectul norocos al acestui moment astral. Totusi, norocul indus de acest aspect este in inconjunctie cu  Uranus in Berbec ceea ce arata ceva imprevizibil, comoara pare a avea legatura cu libertatea personala.
Asteroidul 168 Sibyla este in fuziune stransa cu Jupiter in casa VII, ceea ce arata ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce ne dorim intr-o relatie.
In mitologie, Sibylla este jumatate om , jumatate nimfa si  poate citi trecutul, spune viitorul si vindeca sufletul. In mitologia greaca, Sibylla este un nume ce inseamna “sfatul lui Zeus “ iar in latina, Sibylla inseamna prorocita, Conjunctia dintre Jupiter (norocul, Marele Benefic) si asteroidul 168 Sibyla accentueaza de fapt puterea lui Sibylle, deci profetiile, mesajele zeilor,  ofera un sfat bun pentru noi. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca poate avea orice cere de la el. In consecinta, aceasta a cerut sa traiasca atatia ani cate fire de nisip sunt in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica. Odata cu inaintarea in varsta, ea a inceoput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara . Jupiter in conjunctie cu asteroidul Sibylla in casa VII (relatii, casnicie, partener de viata, avocati, dusmani stiuti) arata oportunitati imense prin sfaturi intelepte, minte deschisa  dar poate fi si  un avertisment pentru cei care cer ceva fara sa se gandeasca la dorinta, in toata profunzimea ei. Asa cum Sibylla a primit exact ceea ce a cerut asa si noi putem sa ne indeplinim unele dorinte dar trebuie sa fim extrem de atenti la ceea ce ne dorim.
O Luna Plina  in Taur luminata de Soarele in Scorpion  ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala, suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre.
Adriana Tudosa

marți, 20 octombrie 2015

Gânduri primite (și trimise mai departe)

Cartea „Gânduri primite (și trimise mai departe)” vorbește despre ea prin titlu. Gânduri primite și trimise mai departe. Gânduri primite de mai mulți ani, cu intermitenţă. Primite în clipe de linişte şi în clipe de agitaţie. Primite acasă şi pe stradă. Și transcrise apoi pe foiţe de hârtie sau înregistrate sau scrise pe telefon. Şi apoi transcrise în această carte.

Este posibil ca o parte din aceste gânduri să aibă semnificaţie pentru tine. La fel cum este posibil ca o parte din ele să nu aibă acum semnificaţie pentru tine. Indiferent cum este, tu decizi ce poţi lua din ele pentru tine şi experienţele tale. Au fost primite și date mai departe.

Citeşte aceste gânduri în linişte. Nu e un material pe care să îl citeşti contra cronometru. Citeşte şi meditează la ceea ce citeşti ca să poţi simţi astfel semnificaţia potrivită ţie. Nu există o semnificaţie bună sau mai puţin bună. Există doar semnificaţia potrivită ţie.

Cartea poate fi comandata pe bannerul de mai jos:


andyszekely.ro

marți, 6 octombrie 2015

Nu stim absolut nimic, nici macar despre rahat

Un barbat a prins loc langa o fetita in avion. Micuta calatorea singura, urmand ca la aterizare sa o astepte unul dintre parinti.

Un barbat ateu a fost asezat langa o fetita in avion. El ura zborurile, asa ca pentru a a se mai linisti, s-a intors la fetita si a intrebat-o:

“Ce faci? Vrei sa vorbim? Zborurile lungi trec mult mai usor daca intri in conversatie cu cineva.”
Fetita, care tocmai incepuse sa citeasca din cartea ei, a ridicat privirea catre strainul de langa ea: “Despre ce ai vrea sa vorbim?” – a intrebat ea.
“Oh, nu stiu…” – a raspuns barbatul. “Ce zici de asta: de ce spunem ca exista Dumnezeu, Rai si nici iad.. sau viata dupa moarte? Toate acestea sunt o inventie a omenirii.” – a continuat el.
“Bine!” – a spus fetita zambind. “Insa inainte de a discuta despre asta, vreau sa imi raspundeti la o intrebare.”
“Da, sigur.” – a zis barbatul.

“Calul, berbecul si vaca sunt erbivori. Da?! Atunci, spuneti-mi, de ce calul are excrementele in forma de bila… vaca in forma de placinta… si berbecul in forma de masline?” – a intrebat fetita.
Dintr-o data, barbatul a devenit foarte serios: “Sa stii ca nu m-am gandit niciodata la asta…” – a spus el, cazand pe ganduri.
“Pai, vedeti, domnule… nu stiti absolut nimic, nici macar despre rahat… si vreti sa vorbim despre Dumnezeu.” – a fost replica fetitei. Apoi micuta s-a intors la cartea sa.

de pe fb.

vineri, 2 octombrie 2015

Decizii Radicale

Decizii radicale pentru oameni deştepţi:

  • Cartea deciziilor este un instrument de lucru cu convingerile personale.
  • Unele dintre convingerile noastre ne determină succesul, altele eşecul.
  • De aceea, lucrul cu convingerile este diferenţiatorul suprem între mediocritate şi performanţă.

Include, la alegere, CD introductiv

Înainte să citești cartea Decizii Radicale, te invităm să asculți CD-ul introductiv. Vei afla că deciziile radicale sunt foarte importante atunci când vrei să renunți la trecut, să fii împăcat cu el, iar alegerile sunt importante atunci cînd vrei să-ți construiești viitorul.
Oamenii care vor să trăiască după valori înalte, cum ar fi contribuția și valoarea, au nevoie să știe care sunt aceste decizii și mai ales cum să le aplice cu înțelepciune, adică cum să-și dozeze corect acțiunile pentru a obține performanță și o viață mai ușoara.
Cea mai importantă decizie este dezvoltarea personală, care, în viziunea autorului, înseamnă asumarea sută la sută a responsabilității pentru întreaga viață. De aici, decurg toate celelalte decizii care au impact asupra modului în care oamenii care doresc să aiba succes se raporteaza la acțiunile lor, la obiectivele pe care le au și la relațiile pe care vor să le construiască.
Când te ghidezi după cele 10 decizii radicale, anulezi de fapt convingerile opuse lor, care limitează şi îi aruncă în mediocritate pe cei mai mulţi dintre oameni.

Extras din carte


Scurt şi la obiect, această carte îţi oferă:
  • Un mod de înţelegere concentrat al felului în care se formează convingerile, descris cu acronimul TOP GEAR;
  • Cele 10 decizii fundamentale pe care ar fi de dorit să le ia orice om matur;
  • Două mecanisme psihologice pentru exercitarea libertăţii de a alege (Analiza risc-recompensă, pentru alegeri punctuale şi Călătoria Eroului, pentru alegeri pe termen lung);
  • 30 de întrebări provocatoare pentru punerea în practică a deciziilor şi alegerilor cheie din viaţa ta.

Testimoniale


Andy, 

ţin cartea în geanta personală şi o port peste tot, iar dacă mi se întâmplă să aştept undeva, mă apuc să recitesc. Asta fac din august 2012. Deciziile radicale au răsunat în maşină, în Maramureş când călătoream, în Bucovina (chiar şi unde se pune harta în cui, la Ulma, departe de Rădăuțiul tău). 

Este cartea care mi-a dat claritate în viaţa mea profesională şi care m-a ajutat să îmi motivez oamenii reuşind să îi scap de blocajele mentale. 

Este cartea care mi-a dat de înţeles ce înseamnă "ca firea ta să fie servită". Aşa am obţinut energie şi claritate privind viitoarea casă. Când am văzut timp de două săptămâni cum trăiesc oamenii din cătunele de la Ulma, făcându-şi cumpărături o dată pe lună, copii mergând 7 km pe jos pe o cărare prin pădure fiind "atât de fericiţi încât fericirea lor o simţeai prezentă direct în adâncul sufletului tău", mi-am  spus că depinde doar de fiecare cum îşi serveşte firea. De atunci fac cumpărături o singură dată pe lună şi am obţinut o economie de 6-9 ore/lună pentru mine. 

Şi când mă gândesc cum intrăm în nişte obiceiuri din astea consumatoare de energie şi cât de greu mai ieşim din ele...şi când mă gândesc la oamenii de la Ulma cât de curaţi la suflet erau, cât devotament aveau pentru munca lor, cât de curate şi simple erau ("încă") casele lor...

Îţi mulţumesc din suflet! 

Lucian Creanga,

Click pe banner pentru a cumpara.

andyszekely.ro

joi, 1 octombrie 2015

1.10.2015 sau 10 Noua Paradigma


1.10.2015
A trecut si 8.8.8, ce vine dupa si pana cand, va voi dezvalui in cele ce urmeaza. Totul din punct de vedere numerologic.
Aceasta data de 1.10.2015 poate parea o zi in calendar, dar dupa toate intamplarile minunate din ultimul timp, semnificatia acestei zile vine ca o adevarata minune spirituala pentru fiecare dintre noi. Intr-un articol recent am explicat ce a insemnat 8.8.8 pentru umanitate, oprindu-ma numai in data de 8.8.2015. Aceasta vibratie a lui 8.8.8. s-a manifestat si in datele de 17.8.2015 respectiv 26.8.2015. In data de 17.8.2015 influentele individuale, ale experientei de viata a fiecaruia dintre noi s-au manifestat foarte intens, facandu-ne sa actionam (1) conforma intelepciunii (7) fiecaruia. In data de 26.8.2015, tot ceea ce am simtit, sentimentele si trairile noastre (2) s-au manifestat in armonie sau dizarmonie (6). Toate acestea pentru ca noi, oameni completi si fara cusur, sa ne exprimam si sa intram intr-o noua paradigma a dezvoltarii de sine.
Luna septembrie (9) vine cu o fortare a transformarii sinelui, universul netinand cont de nivelul fiecaruia de dezvoltare spirituala. Pur si simplu, timp de o luna, acesta va investi energie in fiecare, pentru al face sa treaca de pe o treapta evolutiva inferioara, pe alta superioara. Atentie!!! Cu forta! Astfel, fiecare se va simti mai bine sau mai rau in functie de aplecarea sa spre spirit, spre suflet.
Ce urmeaza? 1.10.2015 = 10.
10 reprezinta PANTELEIA care inseamna ,,Autodesavarsit” sau ,,Savarsit pe deplin”. Pitagoreicii denumeau astfel numarul 10 expilicand ca este marele varf al numerelor, ei erau fascinati de 10 numindu-l ,,Divinitate”, ,,Rai”, ,,Vesnicie” si ,, Soare”. Divinitatea sau Totul (cifra zero) vine si se manifesta in fiecare dintre noi (individul 1). Desavarsit!!! Intram intr-o transformare a desavarsirii de sine, ne vom mafifesta ca atare, asta pana la definitivarea acestei transformari, care va avea loc in data de 9.9.2016 (9.9.9). Asa cum vom deveni, pana atunci, vom trai in anul 2017 (2+0+1+7=10).
1.10.2015 se poate traduce numerologic in felul urmator: Eu (1), ma voi manifesta social in functie de divinul din mine (10) pentru a impartasi lumii cunoasterea mea spirituala (2015=8). 10 este suma cifrelor 1, 2, 3, 4, (1+2+3+4=10), adica viata insasi pana la Divin. De ce viata? Pai, numerologic, 1 reprezinta focul, 2 apa, 3 aerul, 4 pamantul. Cele 4 elemente ale vietii, crucea, orizontal apa-pamant, vertical foc-aer. Din aceste elemente este construit si omul. Din 1.10.2015, omul in sens creator se va manifesta social. Trebuie sa specific foarte clar ca aceasta creatie nu este numai pozitiva, ea poate fi si negativa. Unii sunt discipolii lui Dumnezeu, altii, ai lui Lucifer. Fiecare cum poate si cum s-a dezvoltat.
Individul (1) in cerc (0). Reprezentarea punctului (1) care vrea sa devina cerc (0), adica sa se autodezvolte, sa se autodepaseasca, sa isi mareasca nivelul de constiinta. Cum putem face asta? Pai facem apel la geometrie. Cercul are 360 grade =9, transformarea continua, viata. Acest cerc in impartim in 10 triungiuri. De ce triunghiuri? Deoarece triunghiul este prima forma stabila a constructiei, este universul prin care intelegem lucrurile (inaltime, lungime si adancime). Astfel, obtinem 10 triunghiuri ale caror unghiuri au 36 grade, 72 grade si 72 grade ( suma unghiurilor unui triunghi este 180 grade). Aceasta reprezentare ne indica modul prin care noi, fiinte universale, putem sa crestem de la individ solitar (1) la creator al propriei vieti (10). Omul dumnezeu, omul divin.
Ce trebuie sa facem? Unghiul de 36 grade este spre centrul cercului, indicand ca aceste lucruri a fi bine sa le facem primele. Sa invatam, sa ne marim cunoasterea, sa fim creativi, sa ne bucuram, sa fim sociabili (3), toate acestea in armonie, in echilibru, practic si concret (6). Apoi, cu intelepciunea dobandita (7) sa ne exprimam, sa comunicam, sa simtim (2) si sa imparasim in stanga si in dreapta cunoasterea noastra ( sunt 2 unghiuri de 72 grade). Toate pentru a fi indivizi (1) sociali (8)  transformati intr-o noua paradigma ( 180 grade = suma unghiurilor unui triunghi = 9). In demonstratia mea unghiurile sunt importante deoarece toti avem un punct de vedere sau vedem lucrurile dintr-un anumit unghi !!! Conform acestei demonstratii putem sa vedem totul prin 10 paradigme!!! Autocunoasterea noastra, autodesavarsirea noastra in 10 feluri!!! Minunat!
Iata facand aceste lucruri, individul (1) ajunge omul creator (10), toate pe parcursul a 9 ani. Cine in urma cu 8 ani nu a facut nimic pentru dezvoltarea sa spirituala va simti acest al 9 -lea an (8.8.2015 – 9.9.2016 sau 8.8.8. – 9.9.9.) foarte dur, foarte greu, cu tot felul de stari contradictorii ale spiritului, cu tot felul de greutati, cu suisuri si coborasuri, cu stari de anxietate profunde, cu despartiri si impacari (in amor), cum lipsa dorintei de a munci, cu oscilatii ale imaginii de sine. Dificil, dar toate se intampla pentru propria dezvoltare in trecerea de la individ la omul creator. Startul va fi din data de 1.10.2015!!!
Este important sa constientizam ca asa nu mai merge, dovada sunt evenimentele sociale care vor continua sa se intensifice, evenimente, care ne vor lua pe nepregatite si care ne vor surprinde. Manifestarea individului in societate se va face dur, rapid si constant, totul pentru a schimba sistemele de valori vechi cu unele noi. Fiti schimbarea prin voi insiva, investiti in voi. Cea mai importanta persoana pentru voi, sunteti voi insiva! Succes!
https://romeopopescu.wordpress.com/2015/09/07/1-10-2015-sau-10-noua-paradigma/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...