"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 12 octombrie 2010

Masajul tantric: atingerea care iti da fiori de placere

Masajul tantric nu este un simplu masaj ci se bazeaza pe convingerea ca o viata sexuala sanatoasa are numeroase beneficii atat pentru corp cat mai ales pentru spirit. Hindusii, primii care au promovat aceasta filosofie, sustineau chiar ideea de implinire si armonie prin cultivarea si educarea placerii fizice. Cu toate acestea, trebuie subliniat ca masajul in sine nu are rolul de a conduce la orgasm ci de a stabili un grad de intimitate intre cei doi parteneri prin apropierea fizica si totodata de a destinde corpul pregatindu-l pentru acest moment de maxima intensitate. 



In fliozofia tantrica, nuditatea nu reprezinta un impediment in calea implinirii fizice si spirituale ci o intoarcere la conditia initiala a omului, cand barbatul si femeia reprezentau un intreg iar initierea in tainele sexualitatii nu excludea purificarea si inaltarea spirituala.
Masajul tantric se adreseaza intregului  corp nu doar zonelor erogene si organelor sexuale, denumite simbolic Lingham ("sabie de lumina" sau "manunchi de raze", in sanscrita) si Yoni ("spatiul sacru"). 

Ca orice tip de masaj si cel tantric incepe cu aplicarea unui ulei aromat care are rolul de a relaxa muschii, de a pune sangele in miscare incalzind usor pielea si de a pune in echilibru corpul si spirtul. Poti incepe aplicand pe spatele partenerului cateva picaturi de ulei pe care l-ai incalzit in prealabil in palme: prima atingere trebuie sa fie una senzuala si placuta, nu una care sa-i dea partenerului fiori...la propriu!

Pentru a elibera tensiunea acumulata, exista cateva zone pe care trebuie sa insisti. Acestea sunt gatul, umerii si partea superioara a spatelui - la femei, respectiv bazinul si fesele pentru
 barbati.Tine cont insa ca acest masaj nu este unul terapeutic ci de relaxare, asadar nu insista mai mult decat este cazul pe zonele vizate. Toodata miscarile tale trebuie sa fie sigure dar blande. Poti improviza, insa pentru efecte garantate miscarile si tehnicile trebuie sa se inlantuiasca intr-o anumita ordine. Iata cateva trucuri de care poti tine cont:


Atingerea de inceput 


Roaga-ti partenerul sa se aseze cu fata in jos. Cu podul palmelor apasa-i usor umerii apoi coboara incet spre bazin, fara a insita deloc pe coloana. Aceste miscari blande il vor obisnui pe celalalt cu atingerea mainilor tale.



Incalzeste-i spatele


Cu ajutorul palmelor maseaza usor pielea spatelui pe directii paralele, de sus in jos, de o parte si de alta a coloanei. Cu palmele lipite reia miscarea de data aceasta de-a lungul  umerilor, coborand incet in jos, in linii paralele, spre fese.
 

Cu ajutorul degetelor framanta-i muschii spatelui, incepand din zona gatului si a umerilor si coborand spre fese. Ai grija sa nu strangi foarte tare pentru ca intentia nu este de a-i inrosi pielea ci de a incalzi usor zona vizata. Cu buricele degetelor aplica apoi o ploaie de lovituri rapide si regulate, incepand din zona umerilor si coborand spre bazin. Acopera cu un prospop partea superioara a spinarii, lasand descoperita doar zona bazinului, fesele si coapsele.

Pentru femei zona bazinului este una extrem de sensibila si necesita un masaj mult mai bland decat restul corpului, cel putin in perioada premenstruala. Roaga-ti partenerul sa maseze zona respectiva prin miscari usoare, circulare, realizate cu ajutorul buricelor degetelor. Chiar daca palma este dreapta si incordata, presiunea exercitata trebuie sa fie usoara.

Acelasi tip de masaj il poti face partenerului insa miscarile trebuie sa fie ceva mai pregnante, in forma de spirala sau de scoica, realizate cu ajutorul degetelor mari. Poti incepe din zona sacrala, urcand incet, pe coloana si coborand la fel spre fese. Cu ajutorul podului palmelor realizeaza miscari circulare pe fese, coboarnd spre coapse. Poti framanta usor muschii fesieri cu ajutorul degetelor sau poti exersa o miscare senzuala, de mangaiere, cu ajutorul palmelor. Presiunea pe care o exerciti este usoara iar miscarea trebuie sa fie fina, mai mult o atingere care sa urmeze linia curba a feselor, coborand incet spre coapse.


Picioare

Masajul trebuie sa fie putin mai alert, cu framantari rapide dar usoare, care sa nu provoace durere: strange portiuni mici de piele intre degete, framantandu-le usor, in timp ce cobori spre talpa. 


Talpa

Cu ajutorul degetelor mari, maseaza talpa prin miscari circulare. Insista pe degele de la picioare, masandu-le si framanatndu-le usor, pe fiecare in parte.


Umeri si piept

Roaga-ti partenerul sa intinda pe spate. Aseaza-te adeasupra lui, sau langa el. Cu podul palmelor apasa-i usor umerii. Strange-i umerii in palme pret de cateva secunde si roaga-l sa traga adanc aer in piept si sa-l elibereze printr-o expiratie profunda. Elibereaza-i umerii. Repeta miscarea.  
Maseaza-i pieptul, asezand o palma in urma celeilalte. Axeaza-te pe zona centrala (aceasta ar corespunde zonei dintre sani, in cazul unei femei). Cu podul palmelor apasa zona corespunzatoare sternului (osul central al pieptului), coborand spre bazin si spre spate.
Nu mai este cazul sa spunem ca sanii unei femei sunt probabil cei mai buni receptori ai masajului erotic, asadar partenerul trebuie sa le acorde atenia cuvenita: miscari circulare, framantari usoare si, de ce nu, saruturi apasate.


Eliberarea energiei sexuale: gat si urechi

Cu ajutorul degetelor mari, apasa usor de-a lungul coloanei, incepand din zona umerilor si uracand spre ceafa. Apoi, cu miscari circulare, maseaza muschii gatului. Roaga-ti partenerul sa se ridice. Din pozitia sezut, apuca-i tamplele in maini, masand usor. Pentru ca masajul sa fie mai relexant, aseaza-te in spatele partenerului, sprijinindu-i trunchiul. Roteste-i capul incet, in sensul acelor de ceasornic si apoi invers. Apleaca-i capul inainte si inapoi de cateva ori. Muschii capului si ai gatului trebuie sa fie relaxati. 
Urechile au si ele cateva puncte erogene care pot fi stimulate printr-un masaj usor, tandru. Apuca lobul urechii intre degetul mare si cel atarator si maseaza cu miscari circulare. Tine apasat pret de cateva secunde. Din acest punct esti libera sa vii cu mici trucuri din propriul "arsenal" : buzele, dintii si limba pot face adevarate minuni in zona urechilor!






Partea a doua:




Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...