"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 5 mai 2012

DESCHIDEREA INSPRE DIVIN

 Legendele spun ca deschiderea spre stari inalte de energie este o abilitate care se dobandeste Incepe cu recunoasterea ca acest lucru este posibil. Continua cu intelegerea tuturor factorilor implicati in cultivarea si mentinerea nivelului inalt de energie. Mai intai trebuie sa te linistesti si sa privesti in jur. Cei mai multi oameni rareori privesc cu atentie lucrurile din jurul lor. Le vad ca niste prostii care distrag mintea de la ce trebuie sa faca.Tot ce este in Univers este insufletit cu energie spirituala si este o parte a lui Dumnezeu. Trebuie sa cerem insistent sa fim conectati cu Divinul din noi. Masura in care suntem in legatura cu Divinul este sensibilitatea la frumos. Pune-ti mereu intrebarea: cat de frumoase sunt toate? Gradul de impresie a frumusetii evalueaza cata energie divina primim. Cand incepem sa stabilim aceasta conexiune si sa primim in noi energia divina, toate lucrurile au o prezenta mai intensa in perceptia noastra. Lucrurile ies in evidenta cu forme si culori unice. Cind acest lucru se intampla, primim foarte multa energie. In realitate, energia nu vine in mod direct de la lucrurile din jur decat in mica masura, desi o putem absorbi de la plante, din locurile sacre. …Energia sacra vine din legatura pe care o avem cu Divinul din noi.
Tot ce e in jur, natural sau facut de Om - flori,munti,opere de arta- este deja frumos si prezent mai mult decat pot percepe multi oameni. Tot ce facem, atunci cand ne deschidem in fata Divinului, este sa ne ridicam vibratia si astfel, abilitatea perceptiva, si sa vedem lucrurile asa cum sunt ele. Oamenii traiesc deja intr-o frumusete imensa, infinita, in forma si culoare. Paradisul insusi este Aici. Doar ca nu ne-am deschis suficient pentru energia noastra interioara, pentru a vedea.
Te concentrezi asupra frumusetii si respiri adanc, inspira energie, adu-o in tine. Vizualizezi energia ca un flux luminos care intra in tine si iese apoi spre Lume in toate directiile. Te simti ca si cum ai fi umplut de ceva care se revarsa apoi in afara. Vibratia ta creste, perceptia devine mai fina, te simti mai usor.Totul va straluci ca si cum ar radia Lumina din interior. Trebuie sa inveti sa sustii aceasta energie, sa pastrezi fluxul in tine. Aici trebuie sa utilizezi forta asteptarilor tale. Trebuie sa incepi sa inveti ca trebuie sa te astepti la acea energie in viata ta, sa o faci hotarat si constient.
Abilitatea de a percepe Frumusetea este primul semn ca energia Divina urca in tine. Dar mai exista si alte semne. Te vei simti mai usor. Energia va urca in tine, te va ridica ca si cum te-ar trage in sus prin crestetul capului. Te vei simti mai intelept, vei sti mai bine cine esti si ce faci. Vei avea intuitii si vise despre ceea ce urmeaza pe calea vietii tale. Stii ca energia circula pentru ca perceptia ta ramane constanta si inalta.
Masura acestei energii este sentimentul de Iubire. Este o Iubire care devine emotia ta de fond, care ramane cu tine atata timp cat energia campului tau de rugaciune radiaza spre Lume. Trebuie sa pastrezi aceasta stare de Iubire. Si nu uita ca trebuie sa te astepti ca energia Divina sa vina la tine, sa te umple. Cand simti ca nu ai conexiunea cu ea, aminteste-ti aceasta stare de Iubire. Incearca sa reinvii constient aceasta stare. Mananca alimente vii, iti va fi mai usor sa aduci energia divina la tine. Organizeaza-ti timpul, in fiecare zi, pentru respiratie energizanta. Vizualizeaza energia care intra in tine si se raspandeste apoi in Lume. Elibereaza-te de incapatanare, frica si manie. Astfel nu vei mai experimenta energia Divina numai din cand in cand, ci o vei putea cultiva si mentine la un nivel cat mai inalt, tot timpul.”

fragment din cartea Secretul Shambhalei de James Redfield

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...