"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 3 septembrie 2012

Reiki - Dr. Mikao Usui



"Reiki este o tehnica de vindecare spirituală " - Mikao Usui






Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926).

Povestea descoperirii Reiki s-a raspandit numai prin viu grai. Aceasta poveste spune ca dr. Mikao Usui era un mare invatat ce preda intr-un seminar crestin. El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incercase sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. Se spune ca a calatorit in multe locuri si ca a invatat si alte limbi pentru a cerceta atat Scripturile crestine, cat si invataturile budiste, inclusiv textele sacre japoneze si sanscrite. In final a ajuns la o manastire budista Zen, unde a fost sfatuit sa mediteze pentru a gasi raspunsurile pe care le cauta. In a 21-a zi, a primit aceasta energie pe care a numit-o REIKI.

Dupa aceea, in ciuda slabiciunii de dupa lungul post, a avut puterea sa coboare muntele dar s-a ranit la picior. Cand s-a aplecat sa-si apuce cu mana degetul lovit, si-a dat seama ca sangerarea se oprise, durerea disparuse si rana se vindecase. Mai tarziu a vindecat durerea de dinti a unei fetite intelegand astfel ca gasise forta tamaduitoare pe care o cautase.


-------------------------------

Reiki este o cale a cunoasterii de sine. A adevaratului Sine. Niciodata nu o sa reusesc sa atrag atentia suficient ca totul în Reiki este conectarea cu adevaratul Sine, cu cunoasterea noastra launtrica, spune Don Beckett. Este una dintre numeroasele metode de evolutie spirituala, de constientizare si de reactivare a legaturii cu divinitatea.

Practica si beneficiile Reiki dureaza intreaga viata. Reiki iti schimba optica de viata si iti poate reda forta de a merge mai departe, iti  limpezeste gandirea si poate fi un instrument in clarificarea  alegerilor pe care vrei sa le faci.Reiki este dezvoltare personala, autocunoastere dar si practica si atitudine spirituala. Reiki este una dintre cele mai puternice cai de autoimputernicire, de reechilibrare si vindecare. Practica Reiki te ajuta sa iti recapeti echilibrul si puterea interioara, iti reda seninatatea si pofta de viata, te ajuta sa traiesti mai deschis, optimist si inspirat, iti da forta sa iti urmezi creativitatea si inspiratia, te face un om mai bun si o persoana mai inteleapta.

Este potrivit timpurilor pe care le traim, este potrivit oricarui temperament sau oricarei probleme personale ce implica si o rezolvare pe cale psiho-spirituala si energetica.
Reiki ofera cea mai mare libertate de a fi, este lipsit de conditionari (dar ofera recomandari).
Reiki este o metoda simpla, puternica si directa de vindecare a bolilor energetice, sufletesti si fizice.


Reiki se adreseaza tuturor celor care:

- celor care doresc sa isi regasesca linistea interioara, puterea personala si creativitatea
- celor care doresc sa isi imbunatateasca relatiile personale
- celor care vor sa se dedice evolutiei personale si spirituale

- poate fi practicat de orice credincios, indiferent de confesiune, precum si de atei, reiki nefiind o religie si situandu-se dincolo de spatiul unei credite religioase; reiki nu se sustine prin ritualuri devotionale si nu se erijeaza intr-o religie.

Pentru cei care doresc terapie prin reiki ma puteti contacta la adresa de mail: nagymelinda3@yahoo.com

Scopul terapiei Reiki este de reechilibrare a organismului, eliberarea unor blocaje, stimularea proceselor de vindecare a unor afectiuni, imbunatatirea starii generale  - fizice, emotionale sau mentale prin marirea rezistentei la efort sau conditii de stres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...