"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 3 septembrie 2014

Horoscop lunar general - Septembrie 2014

Septembrie nu este doar prima luna de toamna, ci si gazda permanenta a echinoctiului care face ziua egala cu noaptea si marcheaza tranzitia dintre deschiderea spre exterior caracteristica primaverii si a verii si reintoarcerea catre sine specifica sezonului autumnal si de iarna. In acest an, echinoctiul coincide cu sarbatoarea crestina a zamislirii miraculoase a Sfantului prooroc Ioan Botezatorul. Asa cum Arhanghelul Gavriil a sadit samanta sacra in pantecul sterp al Elisabetei si i-a dat suflare de viata, in acelasi mod Universul ne ofera sansa de a planta rasadurile unui nou ciclu de evolutie personala.
Cel care da tonul schimbarilor de semn luna aceasta este Mercur care-si face intrarea in zodia Balantei pe 2 septembrie. Asadar, in urmatoarea perioada, gandurile si abilitatile noastre de comunicare (Mercur) au ca scop inchegarea si dezvoltarea de relatii, indiferent de natura acestora, dar si (re)stabilirea pacii si a armoniei in raport cu noi insine si cu ceilalti in virtutea principiului echitatii si dreptatii (Balanta).
Balanta este un semn cardinal care, de cele mai multe ori, functioneaza bine sub presiune, dar atunci cand il gazduieste pe Mercur, o planeta duala care inglobeaza atat principiul feminin, cat si masculin, intervin indecizia si poticnelile. Asadar, suntem impartiti intre a aplana conflictele prin duhul blandetii, al tactului si diplomatiei si a ignora tensiunile interrelationale in speranta ca vor disparea de la sine fara a trebui sa initiem discutii care ne pot afecta echilibrul interior.
Cu toate acestea, cel putin pana pe 9 a lunii, cei care se afla in pragul unui proces pot cadea la o intelegere pe cale amiabila sau cuplurile in prag de divort pot gasi calea catre reconciliere, atat timp cat ambele parti sunt dispuse sa-si lase deoparte orgoliile.
Incepand cu 5 septembrie, Venus se muta din semnul mondenului Leu in zodia caderii sale, Fecioara. Prin urmare, daca in Pesti, exaltarea lui Venus, iubirea pe care o primim si cea pe care o proiectam in relatiile noastre familiale sau in cea sentimentala este neconditionata, cand planeta dragostei si a socializarii tranziteaza semnul Fecioarei, afectivitatea devine ponderata. Se poate spune ca, in urmatoarele saptamani, sentimentele nu se masoara in numarul fluturilor din stomac, ci tine cont de disponibilitatea celuilalt de a ne fi aproape la nevoie.
Prin extensie, tindem sa cream conexiuni si sa ne simtim atrasi (Venus) de persoane cerebrale, practice, alaturi de care putem construi ceva palpabil (Fecioara). Se ridica, de asemenea, stacheta standardelor noastre, in sensul ca ne lamurim ce anume cautam in persoana viitorului partener, iar in relatia de cuplu suntem tentati sa-i aducem critici celui drag cu scopul de a-l transforma in cea mai buna versiune a sa. Se recomanda, totusi, sa ne temperam acest impuls deoarece ceea ce in viziunea noastra pare critica constructiva, poate fi catalogat de catre fiinta draga drept o acuza. Chiar si asa, pana pe 9 septembrie, se pot remedia cu succes unele probleme de cuplu si mariajele pot fi redirectionate pe calea cea buna.
In intervalul 9-11 septembrie, Venus in Fecioara adera la un aspect tensionat de opozitie cu Neptun retrograd din Pesti, octava sa superioara. Oricare ar fi fost asteptarile (Fecioara) pe care le-am proiectat pe plan relational (Venus), se prea poate sa le trecem cu vederea cu totul (Neptun retrograd). Ne putem pomeni ca ne-a cazut cu tronc o persoana complet diferita de idealul partenerului perfect, dar care ne starneste instinctul de salvator si pe care credem ca o putem ridica deasupra propriei conditii sociale sau existentiale, asa cum prof. Henry Higgins a incercat s-o schimbe pe Eliza Doolittle dintr-o florareasa de la coltul strazii intr-o domnisoara cizelata in pelicula My Fair Lady. Este bine de stiut ca daca cedam acestei porniri, riscam sa cream o relatie de co-dependenta, care nu are nimic de-a face cu iubirea care se naste fara a fi silita de gesturi salvatoare si de imprejurari.
Daca in prima decada a lunii, Mercur in Balanta ne indemna la o atitudine impaciuitoare, se doreste ca din 12 pana in 14 septembrie, cand acesta se implica intr-o configuratie astrala distonanta de opozitie cu Uranus retrograd din Berbec, sa nu sfarsim prin a-i preda stafeta (inca o data) orgoliului supradimensionat. Negocierile incheiate aparent cu succes, intelegerile care au prevenit izbucnirea unei dispute juridice, dar si divorturile evitate la inceputul lunii pot redeveni subiecte fierbinti pe agenda zilnica. Daca ne propunem insa sa le dam mai multa ascultare celor din jur si sa ne tinem in frau nervii, putem depasi cu usurinta aceste zile tensionate.
Cea de-a doua intalnire cu o zodie de foc de luna aceasta are loc pe 14 septembrie, cand Marte paraseste zodia celui de-al doilea domiciliu al sau, Scorpionul, si poposeste in semnul Sagetatorului. Daca Mercur in Balanta se foloseste de dialog pentru a ajunge la concluzii juste si echitabile, de data aceasta dreptatea (Sagetator) n-o facem cu mana noastra (Marte). Tinem cu dintii de convingerile si credintele noastre, fie ele religioase sau personale. Putem experimenta tendinta de a le impune si celorlalti sa creada in aceleasi valori ca si noi, dar nu prin forta argumentelor, ci printr-un ton ridicat sau, pur si simplu, convingandu-i prin taria cu care le aparam si promovam.
Nu este exclus asadar sa ne lansam, in saptamanile ce vor urma, in aprige dezbateri filozofice si sa-i punem in dificultate pe duhovnicii sau profesorii universitari cu care intram in discutie, de exemplu. Pendulam intre credinta si tagada, intre a ne imbratisa si mai strans conceptiile despre viata si a le nega cu desavarsire, construindu-ne altele noi pe fundatia transformarilor interioare experimentate luna trecuta, cand Marte, aflat fiind in Scorpion, si-a unit fortele cu Saturn. Scopul suprem ramane insa acelasi: descoperirea adevarului si a acelui sistem de valori si principii care sa reziste testului timpului si tuturor incercarilor sufletesti.
Intre 20 si 24 septembrie, cand Marte din Sagetator aplica printr-un aspect dinamizant de careu la Neptun retrograd din Pesti, cautarile noastre ne poarta pe taramuri mlastinoase si nesigure. Unii dintre noi se pot transforma, pe nesimtite, in judecatori fara de juriu care refuza sa asculte argumentele celorlalti si dau sentinte nedrepte, iar altii in cruciati fara de cauza care sa razboiesc cu cei din jurul lor doar de dragul fiorului luptei, chiar daca miza lor finala a devenit incerta. Se recomanda asadar sa fim precauti si sa nu ne asumam riscuri inutile, sa nu facem promisiuni pe care nu le putem indeplini si nici sa nu ne incredem in vorbe mai mult decat in fapte.
Tot in a treia decada a lunii, mai exact din 28 septembrie incolo, Mercur isi incepe tranzitul in semnul Scorpionului. Daca in Balanta obiectivul lui principal era acela ca noi sa stabilim relatii echilibrate si sa redescoperim notiunea de fair-play, acum se cere sa constientizam (Mercur) ca, de cele mai multe ori, unii sunt mai egali decat altii (Scorpion). Ce-ar trebui sa ne propunem in zilele care mai raman din septembrie este sa descifram adevaratele motivatii interioare care, la inceputul lunii, ne-au determinat sa cream punti de legatura intre noi si anumite persoane si care, in a doua decada a lunii, au dus la subrezirea sau chiar ruptura lor. Nu in ultimul rand, se doreste sa cercetam adevaratele intentii ale oamenilor de langa noi, dincolo de cele pe care pretind ca le au sau cu care credeam pana acum ca au venit in relatie cu noi.
In acest mod, ii cream un spatiu prielnic de manifestare lui Venus care-si face intrarea, pe 29 septembrie, in cel de-al doilea domiciliu al sau si anume semnul Balantei. Pe parcursul tranzitului ei prin Fecioara a scos la iveala dimensiunea practica a legaturilor interumane, dar de data aceasta ni se releva cea mondena, sociala, de agrement, daca putem s-o numim asa. Vrand-nevrand, ne inconjuram de oameni la finele lunii, ne marim cercul de cunostinte, legam prietenii cu usurinta, nu ne lasam invitati de doua ori sa iesim in oras, la o poveste intr-o ceainarie si nu ne vine sa pierdem sindrofiile si petrecerile organizate de cunoscuti.
Este adevarat ca multe dintre aceste relatii nu au la baza nimic altceva decat plezanterii, discutii superficiale, schimburi de vorbe de dragul complezentei si flirturi nevionvate, dar, pana la urma, perspectiva lor nu suna atat de rau, date fiind intrigile si telenovelele din ultimele luni. In ceea ce-i priveste pe artisti, se anunta o perioada extrem de inspirata, iar cei care nu se dau in vant dupa teatru, galerii de arta sau prezentari de moda s-ar putea sa le prinda gustul fara pic de efort.
Domnii s-ar putea trezi atrasi de prezente feminine care-i dau pe spate cu frumusetea fizica orbitoare, cu sarmul de necontestat sau se lasa vrajiti de gratia miscarilor si de tinuta eleganta. Pe de alta parte, doamnele tresar mai ceva ca pana acum la gandul unor noi achizitii vestimentare sau, pur si simplu, nu-i pot rezista unei bijuterii lucrate cu maiestrie sau unui parfum cu note imbatatoare.
Desi putem fi tentati sa credem ca burlacii sau burlacitele isi vor gasi jumatatea numaidecat la finele lui septembrie, s-ar putea ca multe dintre intalnirile romantice sa nu se aleaga decat cu atingeri ale maini furate in treacat, rasete cristaline, ocheade cu subinteles si poate cu un sarut discret de noapte buna. Prin urmare, tot este nevoie sa luam taurul de coarne odata s-odata si sa facem o miscare indrazneata!
In concluzie, se poate spune ca luna septembrie este un corn al abundentei astrale prin faptul ca majoritatea planetelor personale isi schimba vibratia. Mercur ne deschide apetitul pentru socializare cand poposeste in Balanta si (auto)investigatie in Scorpion, Venus ne provoaca sa transformam frivolitatile in relatii cu esenta in momentul in care trece in Fecioara si ne sfatuieste sa nu ne complicam inutil cand ajunge in Balanta, iar Marte ne indeamna la aventura prin intrarea sa in Sagetator. Fara sa exageram, putem spune ca prima luna de toamna are de toate pentru toti!

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge zodia Fecioarei pana pe 23 septembrie ora 5:29 cand intra in semnul Balantei;
Luna Plina in Pesti pe 9 septembrie ora 04:39, Luna Noua in Balanta pe 24 septembrie ora 9:15;
Mercur isi face ingresul in semnul Balantei pe 2 septembrie ora 8:39, zodie pe care o tranziteaza pana pe 28 septembrie ora 1:43 cand intra in semnul Scorpionului;
Venus parcurge semnul Leului pana pe 5 septembrie ora 20:07 cand intra in zodia Fecioarei, parasind-o pe aceasta din urma pe 29 septembrie ora 23:52, moment in care trece in semnul Balantei;
Marte tranziteaza Scorpionul pana pe 14 septembrie ora 00:57 cand isi face intrarea in zodia Sagetatorului;
Jupiter se deplaseaza in sens direct prin zodia Leului toata luna septembrie;
Saturn se misca prin Scorpion pe toata durata lunii septembrie;
Uranus se misca in continuare in sens invers prin zodia Berbecului;
Neptun retrogradeaza si el in semnul Pestilor intreaga luna septembrie;
Pluto se misca in sens retrograd in zodia Capricornului pana pe 22 septembrie ora 3:36 cand isi reia mersul direct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...