"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 16 iunie 2016

Solstitiul de vara 2016

Ne apropiem de solstitiul de vara. Luni 20 iunie, seara,dupa faza de Luna Plina de la pranz, Soarele intra in semnul Racului, eveniment astrologic care, insoteste evenimentul astronomic ce marcheaza inceputul verii astronomice. Cele patru momente importante ale ciclului anual – echinoctiile (de primavara si de toamna) si solstitiile (de vara si de iarna) – sunt evenimente astronomice care, in lumina cunoasterii astrologice ofera o indrumare pretioasa.

Suntem in ciclul fazelor Lunii inceput la Luna Noua in semnul Gemenilor, pe 5 iunie.
Dupa luna martie, acest ciclu ar putea fi al doilea virf de sarcina al anului, un ciclu de transformare, mai mult sau mai putin vizibila acum, dar cu impact pe termen lung si foarte lung.
Este posibil acum sa vedem mai bine, mai clar sau mult mai mult, in anumite situatii / experiente pe care le derulam. Eventual, vedem lucrurile intr-o lumina noua, intr-o logica noua.
Oricare ar fi situatiile si tipul de experienta prin care traim fiecare, aceste influente astrale, rezultatul ar fi o schimbare de personalitate. Cumva, la sfarsitul ciclului o sa observam ca suntem altfel, sau poate o sa observam asta mult mai tarziu dar, vom actiona in continuare din aceasta noua perspectiva.

Cheia prin care descarcam efortul acestui ciclu ar putea fi adaptarea atitudinii in fata exercitiului, in fata efortului de realizat – adica, modul in care interactionam cu energia retrogradarii planetei Marte in Scorpion.

Sigur ca acest tranzit al planetei Marte poate fi descris foarte spectaculos-romantat.
Eu aleg varianta scurta si concisa : fiecare va primi bulversarea minima necesara pentru a se urni in directia optima, acum. Restul rezulta din perceptia proprie asupra realitatii in derulare.

Faza de Luna Plina se formeaza intre doua momente foarte importante pentru noi :
18 iunie – cand se formeaza cuadratura Saturn (Sagetator)-Neptun (Pesti), pasul doi.
26 iunie – cand se formeaza tigonul Jupiter (Fecioara)-Pluton (Capricorn) pasul trei.

Cu influenta energetica a cuadraturii Saturn-Neptun lucram de anul trecut. Primul aspect s-a format pe 26.11.2015, pe gradul 7, cu ambele planete in mers direct. Acum traversam pasul doi, cu ambele planete in mers retrograd, urmand la pe 10.09.2016 sa se formeze faza a treia a acestei colaborari planetare, cu Saturn in mers direct si Neptun in mers retrograd.

Aspectele planetare in trei pasi (sau in doi pasi) se realizeaza datorita miscarii aparent retrograde a planetelor si, observarea derularii experientelor poate fi de folos in procesul constientizarilor, precum si in cel decizional [ceea ce facem la atelierele de astrologie si in grupul Astro Mercur].

Oportunitatea pe care o aduce exercitiul cuadraturii Saturn-Neptun este cresterea spirituala – ceea ce nu prea putem cunatifica, imediat, si asta ne cam incurca procesul de control :)
Pasul doi al exercitiului ne solicita (preseaza) sa ne asumam cresterea, sa devenim constienti de procesul in sine (de crestere) si sa alegem sa ne implicam.
Aparent, pentru unii dintre noi ar putea fi foarte greu. De fapt, putem spune ca traversam un proces de calire pe care, il genereaza acest aspect prin cele trei faze.
In masura in care depasim rigiditatea si confuzia, dezamagirea, ne restructuram interior si, pregatim spatiu (energetic si fizic) pentru potentialul care se descarca la momentul  solstitiului.

Simultan lucram cu influentele trigonului Jupiter (Fecioara) – Pluton (Capricorn) care, s-a format tot in trei pasi, pe ciclul retrogradarii planetei Jupiter. Primul aspect, cu ambele planete in mers direct, s-a format pe 12.10.2015; al doilea aspect, cu planeta Jupiter in mers aparent retrograd s-a format pe 16 martie.
Acum traversam ultima etapa cu Jupiter in mers direct si Pluton in mers retrograd.

Aceasta influenta ne ajuta in procesul de materializare, daca alegem “bine”, lucrurile se leaga repede. Alegerea insa, presupune a iesi dintr-un punct mort, a incheia o etapa care a ajuns la maximul ei de dezvoltare si, a construi altceva, sau altfel – ceea ce am lucrat cu influetele cuadraturii Uranus-Pluton din ultimii ani.

Acum, in contextul astral al acestui ciclu al fazelor Lunii, aceasta influenta a colaborarii Jupiter-Pluton ne ajuta sa impamantam potentialul pe care il accesam la solstitiu, daca alegem sa colaboram cu planurile subtile, cu lumea energetica.
Este important sa urmam indrumarea. Conexiunea dintre lumi poate functiona la capacitate maxima, indemnul-mesajul-indrumarea vine si ... “se simte” foarte clar. Fiecare alege ce face cu ce primeste, daca vrea sa primeasca.

Tot acest parcurs - pe durata acestui ciclu - poate sustine un pas maaare, inainte, daca folosim constructiv energia ciclului retrogradarii planetei Marte – prin adaptare la potrivirea lucrurilor, fara incapatanare, fara presiune asupra procesului de materializare.

Ar putea fi important acum sa facem diferenta intre “vreau” si “stiu ca primesc”.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...