"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 31 august 2010

Banii

Este evident cã ei au o mare importantã în lumea de azi. Banii reprezintã un mijloc de schimb si nu un bun pe care îl posezi. Dorinta de a acumula cât mai mult te face sã o iei pe o cale gresitã. Oare ar avea sens sã acumulezi aer pentru cazul în care ti-ar lipsi? La fel se întâmplã si cu banii. Banii sunt o energie ca si electricitatea, apa sau vântul. Toate acestea sunt forte create o datã cu lumea. Banii sunt în acelasi timp o energie si o fortã. Existã pretutindeni si pentru toatã lumea. Sub o formã sau alta, au existat întotdeauna. În prezent, apar sub formã de hârtii si monezi.
Mijloacele de schimb au existat mereu cu scopul de a permite procurarea bunurilor materiale. A strânge bani de teamã sã nu-ti lipseascã este un semn de lipsã de încredere în aceastã fortã divinã care furnizeazã toatã energia necesarã.

Am putea compara banii cu altã mare sursã de energie: soarele. Dacã pe plajã sunt trei sau patru sute de oameni care vor sã se bronzeze, va fi mai putin? Nu. E destul pentru toatã lumea. Este deci important sã-ti dai seama cã banii reprezintã o energie si, ca orice energie, cu cât o faci sã se miste mai mult, cu atât îi creste puterea si se multiplicã.

Acelasi lucru e valabil pentru multe lucruri din naturã. Fiecare sãmântã de grâu, de rosie etc. utilizatã, pusã în pãmânt, va produce sute de alte spice de grâu, sute de alte rosii. Dacã nu le însãmântezi si le încui într-un sertar, ele nu vor da nastere la nimic.

E destul de greu sã scapi de nesiguranta financiarã. De fiecare datã când îti doresti ceva, primul tãu gând este: „Cât mã va costa?”. Îti vei satisface dorinta numai dacã ai bani suficienti. Vezi cum banii îti dirijeazã viata? Contul tãu în bancã este cel care ia hotãrârile pentru tine. Dar, în viatã, trebuie sã faci tocmai contrariul. Iei o hotãrâre si banii vor veni dupã aceea.

Priveste putin înapoi si aminteste-ti: probabil ti s-a întâmplat sã cumperi ceva dintr-un impuls de moment. Ai cumpãrat pe credit pentru cã nu aveai destui bani. Ai cheltuit tot ce aveai pentru ceva care nu era neapãrat indispensabil, dar reprezenta într-adevãr ceea ce-ti doreai. În ciuda acestor cheltuieli, ai continuat sã trãiesti, nu? Ti-ai plãtit datoriile si n-ai rãmas fãrã hranã, nu-i asa? Vezi, pânã la urmã ai reusit sã plãtesti totul.

Priveste în jurul tãu. Când faci cumpãrãturi, alegi alimentele cu pret redus? Pretul te determinã sã cumperi ce vei mânca în aceastã sãptãmânã? Nu vreau sã spun cã trebuie sã eviti alimentele ieftine. Dacã îti planifici sã cumperi articole cãrora le cunosti reducerea, ar fi bine sã iei o cantitate mai mare, mai ales dacã sunt lucruri de care ai nevoie. Vorbesc mai curând despre persoanele care renuntã la ceea ce si-ar dori pentru cã pot cumpãra o altã marcã de produse la un pret mai scãzut. Cumpãrã astfel chiar si ceea ce nu le place. Iau lucrurile de care au într-adevãr nevoie numai dacã sunt cu pret redus! Le preferã pe acestea, chiar dacã sunt de calitate inferioarã. Crezi cã nu meriti sã primesti tot ce e de bunã calitate? Înseamnã cã imaginea pe care ti-o faci despre tine nu-i va încuraja pe ceilalti sã aibã o pãrere prea grozavã despre tine.
Nu te grãbi acum sã-ti cumperi un castel pe malul mãrii sau un Mercedes. Începe prin a câstiga mici victorii în fiecare zi. Dacã vrei sã cumperi fructe bune, dar pretul te face sã eziti, observã toatã valoarea pe care o ai. Vei vedea cã, treptat, totul se va schimba. Cu cât faci mai mult sã circule energia banilor tãi, cu atât mai mult vei primi. Rostul banilor e sã circule, nu sã fie pusi deoparte. Dacã, în loc sã pleci în vacantã, preferi sã-i pãstrezi pentru eventualitatea cã ti se va întâmpla vreo nenorocire, ghici ce ti se va întâmpla: o nenorocire! Omul vrea sã aibã întotdeauna dreptate, asa cã face totul în acest sens. De cele mai multe ori, când ti se întâmplã ceva, esti tentat sã spui: „Ah! Am fãcut bine ce-am fãcut! Stiam cã o pãtesc ceva!”.
Lasã-l deoparte pe „în caz cã…” si pleacã linistit în vacantã. Uitã fraza: „ce-o sã fac dacã mi se întâmplã ceva rãu?”. Spune mai degrabã: „Da, o sã plec în vacantã si, dacã va fi sã se întâmple ceva, o sã vãd eu atunci ce e de fãcut”. Asa se va si întâmpla. Problemele legate de masinã sunt imprevizibile, nu? Totusi, vei reusi s-o repari sã fi rezervat bani special în acest scop.

Ai reusit sã pui lucrurile cap la cap, nu? Cei mai multi oameni nu-si definesc bine prioritãtile. Dacã îsi dau seama cã televizorul e într-o stare mult prea jalnicã pentru a mai fi reparat, se vor grãbi sã cumpere altul. Vor gãsi ei un mijloc de a-l plãti! Oare a avea un televizor e într-adevãr o necesitate pentru tine? Stim cu totii cã nu, dar când ai hotãrât cã vrei ceva cu orice pret, îl obtii.

Sunt multi oameni interesati de cursurile de la Centru. Dar, cum aflã pretul, exclamã: „E mult mai scump decât mã asteptam!”. Printre ei sunt persoane gata sã cheltuie mii de dolari pentru a-i ajuta pe cei aflati în nevoie, dar când e vorba de ei, se gândesc cã nu valoreazã nici câteva sute de dolari… si poate cã astfel reusesc sã-si transforme viata, sã scape de stres, de temerile si bolile lor, pentru a cunoaste, în sfârsit, adevãrata fericire!

A spune cã nu meritã osteneala îti provoacã de multe ori probleme. Iatã un exemplu: când cumperi un cadou pentru cineva, nu alegi ceea ce ti-ar plãcea sã primesti tu? Deci, altii sunt mai importanti si meritã sã primeascã mai mult decât tine? Observã cu multã atentie ce influentã au banii asupra vietii tale. Cu cât mai mult te lasi stãpânit de ei, cu atât îti va fi mai greu sã cunosti fericirea si pacea interioarã. De îndatã ce vei reusi sã-i stãpânesti, vei observa cã apar numeroase schimbãri.

Dacã esti încredintat cã „întotdeauna culegi ce ai semãnat”, o sã-ti dezvãlui un mic secret. Trimite în gând urãri de prosperitate tuturor celor care-i cunosti. Ureazã-le sã aibã cât de multi bani vor. Astfel vei pune atât de multã energie în miscare, încât si tu îi vei câstiga mult mai repede decât în cazul în care te-ai gândit numai la tine.

Evident cã societatea actualã nu favorizeazã gândurile pozitive. Scopul acestei cãrti nu este acela de a schimba întreaga lume din jurul tãu, ci de a schimba modul tãu de a gândi. Nu te lãsa influentat de ceilalti. E chiar mai bine sã nu vorbesti cu nimeni despre noua ta hotãrâre în ce priveste banii. Începe prin a lucra în interior, pune-ti încetul cu încetul hotãrârile în practicã si oamenii vor începe treptat sã-si dea seama de schimbare. Nu e cazul sã-ti dezvãlui gândurile nimãnui. S-ar putea ca credinta si forta ta interioarã sã nu fie încã suficient de puternice pentru a face fatã criticilor. În acelasi timp, trebuie sã accepti cã fiecare îsi exprimã propriul adevãr, chiar si prin criticã. Crede în el tot atât de mult cum crezi si tu în al tãu.

Dacã ai decis sã ai o atitudine pozitivã fatã de bani si sã îi stãpânesti, fã-o fãrã gândul ascuns de a-i influenta si cei din jurul tãu. Nu trebuie sã cauti sã obtii consimtãmântul tuturor. Când ei vor fi pregãtiti sã-si schimbe atitudinea, o vor face la timpul si la locul potrivit. Fiecare îsi urmãreste propria evolutie.

Când ti-ai câstigat fericirea si pacea interioarã, nu e cazul sã o strigi în gura mare pe stradã. Acestea sunt lucruri care se simt. Oamenii din jurul tãu le vãd, si le simt.

Când vei ajunge sã stãpânesti banii, vei avea mereu un surplus, plãtindu-ti, în acelasi timp, toate lucrurile de care ai nevoie. Nu vei face economii din fricã. Pur si simplu, vei avea niste bani în plus.

Dupã cum ai constatat, existã o multime de falsi stãpâni. Sunt sigurã cã poti sã gãsesti si mai multi!

La finalul acestui capitol, te sfãtuiesc sã-ti faci o listã cu toti falsii stãpâni din viata ta. Observã care din ei are mai multã influentã asupra ta. În urmãtoarele trei zile, seara, noteazã-ti ce anume te-a influentat mai mult în cursul zilei. Nu trece mai departe înainte de aceastã etapã. Fii atent la bani, fricã, astrologie, medicamente etc. Cine îti stãpâneste viata? Vei ajunge la un nivel de constiintã mai ridicat si totul în viata ta va fi mai bine.

Afirmatia pentru urmãtoarele zile:

SUNT SINGURUL STÃPÂN AL VIETII MELE, ÎMI DAU SEAMA CÃ, GÂNDIND, CREEZ. DEVIN CEEA CE GÂNDESC. ASTFEL, FERICIREA, PROSPERITATEA, DRAGOSTEA SI ARMONIA MEA DEPIND NUMAI DE GÂNDURILE MELE.

 Sursa: Asculta-ti corpul cel mai bun preieten - Lise Bourbeau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...