"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 8 martie 2012

Ce inseamna A FI O PERSOANA SPIRITUALA?

A fi o persoana spirituala nu inseamna a desfasura asa-zise activitati spirituale, cum ar fi meditatia, rugaciunea sau studiul. Ceea ce ii caracterizeaza pe oamenii spirituali este obiectivul pe care si-l stabilesc pentru activitatile lor, iar acest obiectiv trebuie sa fie realizarea unei idei inalte, a unui ideal inalt.
Cu toate acestea, atunci cand observi motivele pentru care tot mai multi oameni se consacra practicilor spirituale - de a-i controla pe altii, de a dobandi succes, bogatie sau renume - acest lucru te intristeaza sau te indigneaza. Important este obiectivul. Prin urmare, orice activitate cotidiana poate fi spiritualizata, daca stii cum sa-ti folosesti gandurile, ca sa ii aduci un element al naturii divine.
A fi o persoana spirituala nu inseamna a dispretui materia, ci a lucra cu lumina si pentru lumina, a invata cum sa folosesti orice fel de munca, ca sa te acordezi cu lumea divina si ca sa intri in contact cu Creatorul.
Omraam Michael Aivanhov 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...