"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 7 iulie 2012

Cate usi deschzi intr-o viata ?

Imagineaza-ti ca in viata ta intalnesti mai multe usi. Fiecare usa duce catre un drum.
Anumite usi esti obligat si impins sa le deschizi. Pe altele le deschizi doar daca vrei, pentru ca ti se da dreptul sa alegi.
Ar trebui sa deschizi fiecare usa, pentru a vedea unde duce. Pe unele nu le deschizi pentru ca nu ai curaj si incredere in tine, iar pe altele nu le deschizi pentru ca alegi altele in locul lor. Unele usi duc spre drumuri anevoioase, pline de incercari si piedici. Altele duc spre nicaieri.
Mai sunt usi care duc spre oameni pe care trebuie neaparat sa ii intalnesti.
Unele usi duc spre uitare...
Uneori esti tentat sa deschizi usi frumoase, care promit stralucire, dar descoperi ca poleiala lor a fost inselatoare, pentru ca ai gasit numai dezamagiri.
Dar sunt si usi vechi, mai putin frumoase, care nu promit nimic, dar care in schimb duc spre cele mai frumoase drumuri.
Sunt unele usi pe care iti doresti enorm sa le deschizi, sperand la ceva anume, dar din pacate, imediat deschise iti dezvaluie in fata doar un zid.
Mai sunt usi pe care iti doresti sa le deschizi, dar altii ti le trantesc in fata, sau fac tot posibilul sa te opreasca.
Unele usi te fac sa crezi ca ai ajuns la capatul drumului si ca nu mai exista intoarcere, dar ai surpriza sa descoperi o usa noua care iti ofera inca o sansa.
Unele usi au o fereastra mica prin care poti vedea ceea ce te asteapta, iar altele nu. Afli unde te duc doar dupa ce le-ai deschis si, de multe ori intoarcerea este ireversibila.
Unele usi sunt protejate cu grilaje de fier, sau sunt prea sus si iti este imposibil sa le deschizi. Doar ii privesti pe altii cum le deschid si tu te intrebi cum o fi dincolo de ele.
Unele usi iti permit sa fii insotit, iar prin unele trebuie sa treci singur, obligandu-te sa lasi oameni dragi in urma ta.
Mai exista usi pe care iti doresti sa le redeschizi, dar care raman inchise pentru totdeauna, dupa ce ai ales sa le inchizi in urma ta. Acestea aduc in sufletul tau dor si regrete...
Niciodata nu stii cate usi vei intalni in viata. Chiar si atunci cand crezi ca drumul tau s-a sfarsit, mai apare o usa noua, care te poate duce pe un drum neasteptat de frumos...

Primit pe mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...