"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 20 iulie 2012

MERCUR RETROGRAD IN LEU

MERCUR RETROGRAD IN LEU – 18 IULIE 2012 –ORA 05:16 SI 8 AUGUST 2012, ORA 08:41 – O SIMFONIE IN “ RE-“ MAJOR
Posted by: Adriana In: Astrologie

“Stii ce esti ?
Esti un manuscris al unei scrisori divine ,
Esti oglinda care reflecta o fata zeiasca .
Acest univers nu este in afara ta .
Priveste in tine ;
Tot ceea ce vrei sa fii
Esti.”   RUMI

Pe 18 IULIE 2012 , ORA 05:16 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Leului  12:33 Leu , termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 8 august  2012 ora 08:41  , pe gradul 1:26 Leu .

Pe 27 iunie 2012, Mercur a trecut  pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde ( 1:26 Leu ) , perioada 27 iunie -15 iulie  este  considerata o  perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).
In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare , deplasare , invatamant , semnarea unor acorduri , corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, , calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile , avioanele, schimburi comerciale , diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare , este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit,  este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar gresit . Ceea ce este foarte interesant in aceasta perioada de retrogradare este faptul ca putem  folosi energiile  lui Mercur retrograd in a gasi partenerul “sortit”, deci nu vorbesc de partenerul pefect ci de cel sortit, in aceasta perioada “ acesta” nu se mai poate ascunde .
O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata . Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”), dar odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu aceasta energie , asadar sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.

In semnul  Leului , Mercur retrograd va aduce exagerari de tot felul, extravaganta , orgoliu, egoism si gelozia pe realizarile celorlalti , gandurile pot fi limitate de reguli stricte si idei superficiale , frustrarea predomina in aceasta perioada fiind cauza principala a greutatii exprimarii .

In semnul de foc al Leului , Mercur de multe ori te ajuta sa vezi imaginea de ansambul dar sa pierzi detaliile , aceasta miscare retrograda poate fi de un real folos ajutandu-ne sa redescoperim anumite lucruri importante ( intelegem semnele de punctuatie altfel ) schimband astfel intreaga imagine de ansamblu. 

In mers direct , Mercur in Leu este un bun strateg ,un bun politician, este curajos , creativ, iubaret , artistic , dramatic, grav, este un fan al placerilor de toate felurile , aduce optimism , incredere, ambitie , generozitate.O manifestare a acestei planete retrograde este si pasiunea care trece peste toate regulile ,rationamentele si  logica . Desi Mercur in Leu poate iubi nebuneste , regeste , acuma , in perioada de retrogradare poate induce destul de usor confuzia , comunicarea este greoaie ,cuvintele pot fi interpretate gresit.  

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cuRE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur este o energie ce stie sa ne transforme in voci , in mesageri , ne incurajeaza sa cerem sfaturi , ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia , piesa lipsa , un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.
Cu totii   facem greseli  , ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur , cel mai bun sfat este iertarea . Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva , cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd , viata poate deveni nesuferita . Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei  , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri,incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.
Este cea mai buna perioada de reflectare la  proiectele neterminate si mai presus de orice , sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in  ceea ce semnam dar si in calatorii.
Mercur retrograd cere de la noi mai multa rabdare si atentie in comunicare , acest “ postas astral “ poate aduce pentru fiecare dintre noi o lectie de viata .Mercur ne reaminteste ca daca stim sa vorbim oricarui lucru , acesta ne va raspunde , va veni la noi , viitorul se grabeste spre noi . Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate , ascunse in trecut .  Mercur retrograd in Leu ne ajuta sa reaprindem scanteia miraculosului din mintea noastra , din interiorul nostru , ne poate ajuta sa ajungem pe ” scena sortita vietii noastre  ”, un loc in care destinul nostru ne incoroneza .


Adriana Tudosa - adriana-astro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...