"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 26 iunie 2013

Jupiter in Rac in perioada Iunie 2013 - Iulie

In data de 26 Iunie 2013 , Jupiter va parasi semnul Gemenilor si va intra in cel al Racului. Aceasta schimbare de semn a celei mai mari planete din Sistemul Solar va aduce o serie de modificari importante evolutia noastra pe perioada urmatorului an. Jupiter va parasi semnul Racului la data de 16 Iulie 2014.
Jupiter , ca si simbolistica generala, reprezinta aspiratiile, obiectivele si limitele pe care dorim sa le depasim. El reprezinta expansiunea continua, cautarea de noi experiente si senzatii. Simbolizeaza si filosofia, principiile dupa care ne ghidam viata. Modul in care judecam experientele de zi cu zi si concluziile pe care le tragem sunt si ele reprezentate de catre Jupiter.
Atunci cand ne gandim la viitorul nostru o facem prin prisma lui Jupiter. Cu fiecare schimbare de semn se modifica si perceptia noastra vis-a-vis de ziua de maine, de ceea ce va veni. Cel mai important este faptul ca se modifica atitudinea noastra fata de viitor. Iar aceasta schimbare este atat la nivel global cat si la nivel individual. Jupiter in Rac va pune un focus mult mai important pe protectie si securitate atunci cand ne gandim la viitor. Dar nu este o atitudine pasiva ci una in care ne vom concentra spre a gasi acele actiuni si proiecte care sa ne asigura o siguranta pe viitor.
In acelasi timp, semnul pe care il traverseaza Jupiter va fi puternic amplificat. Jupiter actioneaza ca o lupa, el mareste si amplifica tot ce intalneste in cale. Elimina orice limita si bariera. Jupiter este considerat Marele Benefic si este privit ca o planeta care aduce sansa si noroc. Eu as adauga la aceasta viziune clasica anumite note de subsol. Jupiter creeaza oportunitati si sanse extraordinare. Doar ca ceea ce aduce el este de multe ori mai mult decat putem noi duce, mai mult decat avem nevoie. Iar acest lucru de multe ori creeaza probleme si dificultati. Este situatia clasica in care ai nevoie de o suma de bani si vrei sa faci un credit. Brusc apare oportunitatea de a te imprumuta de o suma dubla decat ai cerut initial. Si brusc te poti trezi ca imprumuti aceea suma , desi tu ai nevoie doar de jumatate. Este clar ca mai tarziu , cand trebuie sa dai inapoi imprumutul,  lucrurile nu mai sunt atat de frumoase si apar probleme.
Jupiter in perioada urmatorului an va amplifica energia Racului. Acest semn zodiacal descrie in primul rand nevoia noastra de siguranta, de certitudini, echilibrul emotional si dorinta de a proteja. Jupiter va actiona in doua directii: in primul rand amplifica nevoia noastra de a ne securiza viata (dpdv financiar, afectiv, profesional). In al doilea rand el aduce o doza de optimism in modul in care putem obtine aceea securitate. Jupiter reduce din teama si reticenta Racului la schimbare si risc. Folosita pozitiv, aceasta energie a lui Jupiter in Rac ne poate ajuta sa ne depasim anumite frici si temeri si sa luam decizii bune pentru viitorul nostru.  Fiecare om va percepe acest lucru in mod diferit in functie de configuratiile din harta natala. Pentru cineva care evita riscul acum va prinde curaj in a impinge lucrurile pe o noua directie. Pentru cineva care are tendinta de a risca , energia Racului va domoli acest apetit si il va face pe individ mult mai atent.
Semnul Racului simbolizeaza si casa, familia, copii (sarcina) si activitatile imobiliare. Toate aceste lucruri vor cunoaste o intensificare si o crestere ca importanta in viata noastra. Nevoia de a prinde radacini va fi mai puternica la noi toti. Doar se va manifesta diferit si pe sectoare diferite. Fiecare dintre noi ne aflam in situatii de viata diferite, in etape diferite. Dar tema familiei va deveni importanta pentru toti.
Racul este legat si de imaginea de sine si de increderea in propriile forte. Racul reprezinta fundamentul emotional pe care noi ne traim viata. Jupiter va amplfica toate aceste lucruri in interiorul nostru. Astfel multe din fricile si temerile noastre vor fi scoase la suprafata si viata ne va acorda ocazia de a le vindeca. Jupiter in Rac reprezinta o mare sansa pentru noi de a ne imbunatati increderea in propria persoana si de a avea o imagine de sine multe mai buna. De aceea recomand cursurile de dezvoltare personala , indiferent de forma si natura lor.
In sens negativ , Jupiter in Rac poate amplifica si anumite tendinte radicale , violente si nationaliste. Racul este un semn violent atunci cand se simte atacat. La nivel global, aceasta perioada va duce la o escaladare a unor conflicte de natura religioasa sau teritoriala. La nivel individual , amplificandu-se anumite temeri si frici, unii oameni vor deveni mult mai duri si pot lua decizii destul de radicale. Frica de a pierde ii poate face pe oameni sa devina foarte usor agresori.
Din punct de vedere al starii generale de sanatate trebuie sa fim mai atenti la modul in care ne hranim. Jupiter in Rac poate aduce o tendinta de acumulare si ingrasare. El faciliteaza si acumularea de apa in organism, in tesuturi.
Din punct de vedere financiar , Jupiter in Rac poate duce la decizii inspirate si o consolidare a situatii generale.  Racul si Taurul se afla intr-o relatie armonioasa si care favorizeaza castigurile si cresterea veniturilor.  Este posibil ca in aceasta perioada sa culegem roadele unor eforturi depuse acum 2-3 ani cand Jupiter parcurgea semnul Taurului. Sunt favorizate investiile imobiliare.
Jupiter , in mod traditional, guverneaza doua semne zodiacale : Sagetatorul si Pestii.  Cu alte cuvinte , prin Jupiter se manifesta energiile celor doua semne zodiacale. In mod automat, Jupiter in Rac va manifesta in mod diferit aceste energii comparativ cu Gemenii , de exemplu.
Din perspectiva Sagetatorului, Jupiter in Rac va aduce o corectie a unor obiective deja stabilite. Urmatorul an reprezinta etapa in care noi va trebui sa ne re-evaluam planurile si proiectele din punct de vedere al riscurilor. Ar trebuie sa ne punem urmatoarele intrebari: oare directia in care merg este una clara? Care sunt riscurile pe care le implica acest proiect? Cum pot eu securiza urmatorii pasi pe care vreau sa-i fac? Cum ar trebui sa actionez acum astfel incat sa am o baza mai solida pentru a evolua pe viitor? Este foarte posibil ca raspunzand la aceste intrebari sa ajungeti la concluzia ca aveti nevoie de mai mult timp pentru a consolida anumite aspecte ale vietii dvs. Sfatul meu este sa va acordati acest timp si sa lucrati pentru a obtine aceasta consolidare chiar daca poate presupune o amanare a unor proiecte.
Tot raportat la Sagetator, Jupiter in Rac ne va obliga sa ne reformulam anumite principii de viata. Este posibil sa constatam ca va trebui sa ne schimbam atitudinea si perceptiile vis-a-vis de stilul de viata. Fiind vorba despre Rac clar va trebui sa ne schimbam modul in care privim familia, trecutul, copii, casa precum si tot ce reprezinta certitudine si siguranta pentru noi. Va exista in acelasi timp un proced de rejudecare a trecutului.  Vom cauta sa clarificam lucruri care s-au intamplat in urma cu ceva timp si care acum capata un nou sens.
Daca discutam din perspectiva lui Jupiter ca reprezentant al Pestilor atunci putem spune ca perioada cat va trece prin semnul Racului va aduce o amplificare a laturii artistice si spirituale. Fiecare din noi va deveni mult mai intuitiv si senzitiv. Vom simti mai mult decat o facem in mod normal. De aceea nu trebuie sa va sperie faptul ca veti percepe lucruri care pana acum parca nici nu existau. Va exista si o crestere a nevoii de a ne manifesta mai mult talentele si abilitatile artistice. Fiecare isi va gasi o cale prin care sa-si manifeste mai mult ceea ce simte.
Jupiter in Rac , din perspectiva Pestilor, este o invitatie deschisa de a aduce misterul in viata noastra. De aceea sa nu va surprinda daca veti simti nevoia de a face schimbari in casa, in relatia , in modul in care va traiti viata de zi cu zi. Va creste foarte mult dorinta de autocunoastere si vom fi mult mai deschisi catre spiritualitate, indiferent de ce forma. Fiind vorba de Rac  va exista o tendinta mai mare spre reconectarea cu natura. Cred ca domeniile spirituale care sunt in relatie directa cu Natura vor deveni mult mai cautate.
Trecerea lui Jupiter prin semnul Racului poate fi impartite in 3 mari etape:
1)  26 Iunie - 7 Noiembrie 2013
In aceasta prima etapa, Jupiter va parcurge primele 20 de grade ale Racului. Aceasta faza este cea de activare a lucrurile descrise mai sus. Este perioada in care ni se aduc la cunostiinta subiectele la care trebuie sa lucram pe mai tarziu. Este etapa de analiza a riscurilor si re-eveluare a proiectelor. Se pot intampla lucruri care sa ne forteze sa ne schimbam atitudinea si conceptiile.
In sens pozitiv, aceasta etapa ar trebuie folosita ca una in care sa ne concentram pe definirea mai clara a ajustarilor pe care trebuie sa le face precum si redefinirea unor obiective. Ce ar trebui imbunatatit si cum putem face asta? Nu trebuie neaparat sa actionam acum ci sa vedem ce anume trebuie schimbat. De multe ori vom identifica usor ce anume nu e ok dar fara a gasi o cale prin care sa facem acel lucru. Nu e nici o problema. In aceasta faza trebuie doar sa facem inventarul lucrurile la care trebuie sa lucram. Solutiile vor apare mai tarziu.
Acum este momentul sa creionam noile proiecte si directii de dezvoltare.
2) 7 Noiembrie 2013 - 6 Martie 2014
In aceasta faza, Jupiter va fi retrograd si se va intoarce pana la gradul 10 al Racului.  Aceasta etapa va fi una de trecut la treaba la modul in care ne va fi mai usor sa gasim solutii la problemele evidentiate mai devreme. Acum este momentul in care sa discutam, rediscutam, renegociem anumite parteneriate si relatii. Acum avem posibilitatea de a incerca diferite solutii si a vedea ceea ce merge. In toata aceasta perioada trebuie sa retineti ca lucrurile sunt inca temporare si de abia dupa 6 Martie vom sti exact care e versinea finala.
Avantajul acestei perioade este ca putem incerca cat de multe variante dorim. Vom avea tot timpul ocazia de a ne reintoarce de unde am plecat si a relua procesul. Asa ca acum ar trebui sa avem curaj sa experimentam lucruri noi si sa vedem ce anume functioneaza pentru noi.
Daca in etapa trecuta am definit noile proiecte acum este perioada de munca si implementare efectiva.
3) 6 Martie - 16 Iulie 2014
Aceasta etapa este cea in care Jupiter revine la mers direct si va traversa in viteza semnul Racului. Este perioada in care lucrurile se vor definitiva si vom sti exact pe ce ne bazam in continuare.  Acum se definitiveaza proiectele incepute in prima etapa. Ceea ce se face acum este de durata si va reprezenta o baza solida pentru cresterea noastra viitoare.
Daca vom tine cont de aceste 3 etape ale trecerii lui Jupiter in Rac atunci ne va fi mult mai usor in a ne planifica si programa anumite activitati. Noi avem liberul arbitru sa facem si altfel. Dar intotdeauna este mai usor sa te aliniezi cu tiparele energetice ale momentului. Uneori te chinui 3 luni sa faci un lucru cand in realitate 2 luni jumatate nu ai fost sincronizat ,ai pierdut vremea si ti-ai irosit energia.
Acest ciclu cu Jupiter in Rac este o continuare a celui anterior cu Jupiter in Gemeni. Spun acest lucru pentru ca Racul si Gemenii se afla intr-o relatie speciala , denumita Antiscia. Concret , cele doua semne isi transmit uneia alteia energiile pozitive si se sustine reciproc. In aceasta etapa este posibil sa continuam anumite proiecte incepute in ultimul an. De asemenea vom avea rezultate pozitive si vom primi un sprijin de la tot ceea ca am facut atunci cand Jupiter a traversat semnul Gemenilor.
Cei care au planete in semnul Gemenilor vor primi un plus de energie de la Jupiter in Rac. Va fi ca un tip special de protectia care va actiona ca o voce interioara - intuitia- care le va spune ce e bine si ce nu e bine sa faca.
In concluzie...
Perioada Iunie 2013- Iulie 2014, cu Jupiter in Rac, este una de consolidare a tot ce reprezinta fundatie si baza de crestere in viata noastra. Este momentul sa ne intoarcem catre lucrurile cu adevarat esentiale din viata noastra si sa vedem daca planurile si proiectele noastre sunt in concordanta cu acestea. Este o perioada in care nu ar strica sa incetinim putin ritmul si sa ne acordam noua insine mai mult timp. Este momentul sa ne uitam la trecutul nostru si sa clarificam anumite aspecte care au ramas neclare. Vom avea ocazia de a vindeca rani si traume emotionale. Trebuie doar sa dorim acest lucru si sa evitam sa privim ceea ce vine ca pe o amenintare.
O zi buna,
Dan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...