"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 29 decembrie 2013

Mintea - un instrument util

‘’Ce multe cuvinte folosește mintea ca să răspundă la o întrebare simplă... N-ar fi mai onest să zică : ‘’Nu știu‘’ ?‘’
De aia ai minte, ca să judeci, să emiți ipoteze, să le analizezi rațional, și să le validezi / invalidezi.
Ăsta este rolul minții, să caute să descopere adevărul, să încerce să oglindească cât mai fidel realitatea, nu să zacă neputincioasă într-un colț, repetând la nesfârșit : ‘’Nu știu, nu știu…‘’ Nu ? :)
Mulți oameni blamează mintea, în anumite dialoguri, că cică ar fi neputincioasă și face multe greșeli, dar pe de altă parte laudă omul și puterea nemărginită a gândirii creatoare capabilă de orice, de parcă ea nu ar emana din aceeași minte.
Cine caută găsește. Unde pot fi aflate răspunsurile, și cum, dacă nu în, și prin mintea ta ? Nu spune “nu știu”, până nu cauți să vezi dacă poți găsi ceea ce poate părea atât de ascuns încât este de negăsit. Dacă “Totul este Spirit, Universul este Mental”, unde ar putea căuta spiritul tău răspunsuri și soluții, dacă nu în Mental, și cu ce, dacă nu cu… mintea ?
Ce instrument mai util decât mintea ai la îndemână, în scopul cunoașterii și înțelegerii realității, care este o creație… mentală ?
Sufletul reprezintă interfaţa spirit-materie, iar mintea este Principiul Conştient, o facultate a Spiritului. Nu există bariere reale ale minţii, ci doar limitări ale percepţiei prin organele de simţ corporale. Mintea este liberă şi de ne îngrădit, dar ea operează cu informaţiile pe care le primeşte. Dacă primeşte informaţii false, lacunare, filtrate, incomplete, asta va determina mintea să caute să întregească şi să refacă ceea ce lipseşte, şi ceea ce este denaturat, distorsionat.
Cine priveşte cu ochi răi o facultate a spiritului, este ca şi cum s-ar ataca pe sine însuşi, în mod autodistructiv...

http://loveblog4all.blogspot.ro/2013/12/mintea-un-instrument-util.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...