"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 9 decembrie 2013

Zilele trecute urmăream pe youtube ceva care mă interesa. Observ în partea dreaptă la secțiunea de sugestii un video care promitea să prezinte o secvență eliminată din celebrul documentar „The Secret”.
Sunt obișnuit cu titlurile pompoase care promit multe și nu dezvăluie nimic. Totuși mi-am spus că nu o să pierd mare lucru dacă o să revăd o secvență care există și în film așa că am dat click.
Spre surprinderea mea nu mi-am amintit să fi văzut așa ceva în „The Secret”. Calitatea informațiilor prezentate era extraordinară așa că am decis să verific. Am revăzut documentarul. Așa mi-am dat seama că într-adevăr secvența cu pricina nu există în film.
Asta m-a făcut să caut motivul real pentru care au eliminat secvența. Am descoperit în cele din urmă declarația oficială care motivează alegerea, însă ea nu mă mulțumește. O să îți spun care este aceasta și de ce nu mă mulțumește.
Până atunci, ai posibilitatea să vizionezi și tu această secvență. Consider materialul util. De aceea am muncit 2 ore pentru a-i crea o subtitrare în limba română. Ceea ce a ieșit poți vedea mai jos.

 Motivul oficial al eliminării
Această parte ștearsă la montaj are legătură cu Esther Hicks. După ce a fost întrebată de nenumărate ori de ce secvența cu ea nu a mai apărut în „The Secret”, autorea a oferit un răspuns oficial.
Ea a spus că datorită promovării agresive a documentarului, dar și datorită unor probleme contractuale a decis să nu mai apară în „The Secret”. Aşadar regizorul a eliminat secvenţele cu pricina. Aşa se face că partea pe care ai văzut-o mai sus a fost ştearsă la montaj.
Motivul nu este plauzibil
Pentru că în documentar sunt şi secvenţe cu Esther Hicks. Îţi imaginezi cum arată acum motivul invocat de ea: „Din cauza publicităţii agresive vreau să nu mai apară următoarele secvenţe cu mine în documentar, dar vreau să rămână câteva pe care le voi alege eu.”
Pe lângă asta, Esther Hicks apare pentru puțin timp în această secvenţă eliminată. Lucrurile nu par să se lege.
Totul este energie
Trecând peste speculaţii şi motive mai mult sau mai puţin valide, important este ceea ce conţine fragmentul. Acesta îţi spune că totul este energie. Aşa ar trebui să vezi lucrurile.
Totul este alcătuit din atomi, iar aceştia sunt alcătuiţi din energie. Orice formă de energie are o anumită vibraţie. Vibraţiile de orice natură au o anumită frecvenţă. Frecvenţa se măsoară în Hertzi. Mă mai urmăreşti…..?
Dacă te-ai pierdut pe parcurs încearcă să recitești și să înțelegi. Dacă privești în profunzime, totul se reduce la energie și vibrație. Tot universul funcționează pe baza acestora.
Vibrațiile de o aceeași frecvență se atrag reciproc. Cele care diferă chiar și printr-un singur Hertz nu interacționează. Pentru că totul este energie, tu ești la rândul tău energie. Ai o anumită frecvență, iar tot ceea ce te înconjoară are o anumită frecvență. Dacă nu vibrezi pe frecvențele universale ale sănătății, nu ai sănătate. Dacă nu vibrezi pe frecvențele universale ale împlinirii nu ai împlinire.
Acest raționament poate fi extins în toate ariile vieții tale. De aceea îți propun un exercițiu prin care să te familiarizezi cu ideea. Fă un prim pas care te va aduce mai aproape de împlinire.
Transformă totul în energie
Nu vreau să te fac să crezi în această idee. Ceea ce îți propun este să urmezi pașii de mai jos și să vezi cum te influențează acest joc. Până la urmă nu îți propun să faci nimic special. Îți propun să te joci. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai ușoare nu trebuie să întreprinzi nici o acțiune efectivă. Totul se desfășoară la nivel mental.
1. Imaginează-te pe tine ca fiind altcătuit în totalitate din energie
Imaginează-te emițând vibrații, radiind o anumită frecvență. Imaginează-ți că indiferent dacă ești sau nu conștient de asta, tu emiți anumite vibrații în fiecare secundă a vieții tale. Indiferent dacă mergi pe stradă, mănânci, te uiți la televizor, citești o carte sau dormi, emiți vibrații.
2. Imaginează-ți că toate lucrurile din jurul tău sunt în totalitate energie
Ecranul calculatorului este energie. Masa pe care stă calculatorul este energie. Pereții casei tale sunt energie. Te las pe tine să continui. Dacă tot ceea ce există în jurul tău este energie, înseamnă că tot ceea ce există în jur emite și o anumită vibrație.
Imaginează-ți lucrurile din jur fiind energie și emițând o anumită frecvență.
3. Acum fii conștient de faptul că numai ceea ce se află pe o aceiași frecvență poate interacționa
În acest exercițiu de imaginație te afli într-o mare de frecvențe. Începe să te gândești la situațiile tale de viață din această perspectivă. Conștientizează că nu experimentezi decât situații care corespund frecvenței tale. Conștientizează că nu deții decât ceea ce corespunde frecvenței tale. Și continuă raționamentul până acolo unde îți permite imaginația.
Urmează pașii de mai sus în joacă. Nu trebuie să iei lucrurile în serios. Permite-ți însă să îți imaginezi cum ar fi dacă lucrurile ar sta chiar așa. Imaginează-ți cât de în detaliu poți. S-ar putea să găsești răspunsuri la care nu te-ai fi gândit niciodată.
Unele situații din viața ta ar putea să își găsească explicația în principiul: ”Totul este energie”. Fii deschis. Joacă-te. Imaginează-ți cât mai în detaliu. S-ar putea să ți se întâmple lucruri minunate.
Tu care crezi că este motivul pentru care această secvență valoroasă a fost eliminată din „The Secret”? Aștept opinia ta în secțiunea de comentarii.
 

Cu drag,
Cosmin Constantin-Cîmpanu
 

 sursa: http://fiimplinit.ro/afla-acum-un-secret-despre-filmul-the-secret/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...