"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 2 mai 2014

Energiile lunii mai

       de Jennifer Hoffman
(ii multumim Alexandrei pentru traducere.) 

Pe masura ce incheiem ultimele zile ale lunii aprilie, multi dintre noi se intreaba ce s-ar mai putea intampla. Luna aprilie a fost, cu siguranta, plina de evenimente la scara globala si nici macar nu a avut potentialul energetic al lunii mai, care are doua eclipse si a treia cuadratura Uranus/Pluto si incepe cu Soarele si Marte aflate in opozitie cu Saturn. Acesta este punctul de contact al rotii cu asfaltul, ca sa spunem asa si daca nu ne am prins centurile de siguranta cum se cuvine – fiind adica bine ancorati in propria energie si intentie – s-ar putea sa fim azvarliti un pic de colo-colo.
Cand locuiam in Australia, zburam des intre Sydney si Los Angeles, un zbor foarte lung si in care erau deseori turbulente puternice, pe la mijlocul drumului. La apropierea de zona respectiva, pilotul aprindea semnalul pentru bransarea centurilor de siguranta si atentiona pasagerii sa se intoarca la locurile lor. Majoritatea se intorceau, dar erau intotdeauna cativa care nu o faceau. Cand am ajuns in punctul respectiv, la unul dintre zboruri, avionul a plonjat brusc cateva sute de metri si toti cei care nu aveau centurile de siguranta prinse au sarit si s-au lovit de tavanul cabinei. Cativa s-au ranit destul de grav.
Luna mai aduce ceva similar – vor exista perioade de acalmie, combinate cu perioade de turbulente. Atata vreme cat suntem pregatiti sa le facem fata, le vom depasi fara probleme. Unele dintre turbulentele acestea grele vor include alegeri pe care le avem de facut si care ne vor schimba viata, altele vor reprezenta impactul alegerilor facute de altii asupra noastra. Si raspunsurile la rugaciunile noastre pot avea consecinte la care nu ne-am gandit. Atunci cand ne stabilim o intentie, noi cream in jurul nostru un camp incarcat energetic, al intentiei. Oricine si orice nu se afla in aliniere cu respectiva intentie si energia ei, poate disparea brusc. In acelasi fel, tot ceea ce se potriveste cu energia campului intentiei poate aparea foarte repede.
Echilibrul intre ceea ce intra si ceea ce iese poate fi un pic instabil, in aceasta luna. Marea intrebare la care trebuie sa ne raspundem cu sinceritate este daca suntem fericiti. Daca nu traim cu bucurie, iubind tot ceea ce exista in viata noastra, energia lunii mai va scoate in evidenta, cu mare claritate, piesele lipsa si ne va ajuta sa umplem golurile. Aceasta s-ar putea sa aduca o schimbare la care ne-am gandit, dar pe care nu am avut curajul sa o facem sau s-ar putea sa-i permita unei credinte, unui tipar, unei persoane, unui lucru sau unei situatii sa iasa din viata noastra. Este mult mai bine sa deschidem noi insine usa, cu gratie si usurinta, decat sa ne fie deschisa. Suntem gata pentru schimbarile ce vor veni la un nivel mult mai profund – chiar daca nu credem asta.
Au trecut deja patru luni din anul 2014 si simtim ca nu am progresat prea mult. Unde sunt pacea, bucuria, iubirea si belsugul la care ne-am asteptat, odata cu atingerea jalonului din decembrie? Ele sunt potentiale care inca exista si in luna mai, structurile care trebuie sa se prabuseasca pentru a face loc tuturor acestor beneficii, vor incepe sa se miste. Cuadratura Uranus/Pluto din 21 mai este un punct puternic, la fel ca si eclipsele din luna mai. Toate acestea indica schimbarea sub forma de revolta si turbulente, dar cateodata avem nevoie sa vedem aceste probleme cu claritate, inainte de a trece la actiune. Eu cred ca activitatea intensa pe care o vedem in aceasta luna va deschide chiar si ochii cei mai strans lipiti. Asa se intampla, de obicei, evenimentele si situatiile se desfasoara pana cand capatam informatia de care avem nevoie – cu un grad de claritate care nu ne mai lasa nicio indoiala in legatura cu ce urmeaza sa se intample. […]
Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...