"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 19 ianuarie 2015

Săptămâna 19 – 25 ianuarie 2015, în astre


                                                 “Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.” ― Leo Tolstoy
Ţineţi minte ce vă scriam săptămâna trecută pentru miercuri despre minţile lăsate pe tânjala rutinei? Ei bine, săptămâna aceasta ( 19 – 25 ianuarie) ne bucurăm de Lună Nouă în Vărsător (marţi, 20 ianuarie). Şi, credeţi-mă pe cuvânt, nimic nu face mai bine emoţiilor decât o doză de nesupunere, o doză de neaşteptat care să le elibereze de sub patronajul amintirilor, de sub capacul uitării sau al temerilor pentru a-şi regăsi identitatea şi, în felul acesta, să o restaureze pe a noastră.
Vărsătorul este guvernat şi de Uranus şi de Saturn, iar Uranus se va afla săptămâna aceasta în conjuncţie cu Nodul Sud. E vremea să ne eliberăm de trecut, înainte de a lansa dorinţe spre Univers. Dar e important cum o facem. Nu-l putem desconsidera, nega, pentru că e parte din noi. Din cine suntem şi din cine vom fi. Dar îl putem integra într-un mod creativ, inovativ, pozitiv pentru a ne putea regăsi în ipostaza de a opta pentru ceva cu totul şi cu totul altfel, pentru a ne (re)găsi Destinul.
E bine să lăsăm în urmă tendinţele beligerante, nevoia de a provoca sau de a ne impune prin conflict (Nodul Sud în Berbec) pentru că în felul acesta creăm haos şi nu o reală revoluţie spre progres (Uranus).
Marţi, 20 ianuarie, are loc la grad perfect conjuncţia Marte – Neptun care aplică spre careu cu Saturn. Realitatea şi lumea noastră imaginară par să se găsească în conflict sau credinţele noastre spirituale, filosofice par să fie contrazise de fapte. E ca şi cum imaginaţia noastră ar fi luată prizonieră de evenimentele lumii exterioare, de realitate, iar provocarea este să găsim calea de a le împăca pe amândouă. Adevărul poate deveni o chestiune foarte relativă, zilele acestea, multe persoane pot avea pornirea de a se refugia într-o lume imaginară sau în autoiluzionare. E mai dificil să ne cântărim realist opţiunile, acţiunile şi consecinţele acestora.
Este însă avantajată creaţia artistică pentru că aici realitatea obiectivă nu reprezintă un reper. În acelaşi timp ne putem lăsa imaginaţia să contribuie la înfrumuseţarea lumii în care trăim. În creaţia artistică o putem elibera nestingheriţi de orice fel de constrângeri.
Se recomandă atenţie în ceea ce priveşte relaţiile amoroase, în special la începutul săptămânii când avem şi opoziţie Venus – Jupiter. E bine să ne amintim, în acest context, că nu tot ceea ce străluceşte e aur şi că tot ceea ce vedem poate fi puternic distorsionat de propriul nostru inconştient. Cu alte cuvinte vedem ceea ce vrem să vedem, există riscul de a urca pe piedestal personaje care nu au consistenţă decât în sufletul nostru răvăşit şi în căutare de idealuri. E drept, Saturn ne poate da câteva treziri cam dureroase, dar necesare.
Ne pot pândi tendinţele spre exces, o criză, două de vanitate urmată de terfelirea ideii de fraternitate şi fairplay.
Mercur îşi porneşte mersul aparent retrograd prin Vărsător miercuri, 21 ianuarie, şi merge de-a-ndoaselea până pe 11 februarie. Această planetă ne invită să lăsăm deoparte tiparele de gândire, logica lucrurilor, pentru a ajunge la perspective inedite asupra propriei noastre existenţe. Se poate chiar ca aceste perspective să ne pară ilogice, în contradicţie cu felul nostru de a fi şi de a pune problema, în general. Tocmai de acest general doreşte să ne scape Mercur retrograd, purtându-ne spre special, unic. Perioadele lui Mercur retrograd sunt bune pentru reconsiderări, revizuiri, reorganizări, reorientări. Orice accidentare sau eveniment neplăcut pe care l-am putea lega de retrogradarea acestei planete trebuie privit ca o ocazie de a ieşi din rutină, de a scăpa de ochelarii de cal, e un semn că în anumite sectoare de viaţă (depinde unde are fiecare Vărsătorul în harta natală) e cazul să acceptăm provocări, schimbări, e bine să ne regândim strategiile, abordările.
Staţia retrogradă a lui Mercur, o zi mai târziu după momentul de Lună Nouă, accentuează mesajul acestuia prin necesitatea întoarcerii spre trecut înainte de a face un salt înainte în marele necunoscut. Pentru că înainte de a schimba lumea avem de schimbat ceva în noi înşine. Şi, e bine să medităm la ceea ce spunea Einstein: „Lumea, aşa cum am creat-o, este un proces al minţii noastre. Nu poate fi schimbată fără să ne schimbăm gândirea”. Mercur în mers aparent retrograd şi Uranus „meşterind” la nodurile lunare ne aduc darul unei schimbări de gândire, de optică, de înţelegere. E alegerea fiecăruia însă dacă acceptă acest dar sau nu.

Posted

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...