"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 24 decembrie 2015

2016 — ANUL CAND PLANETELE PRIVESC INTR-O SINGURA DIRECTIE

Este luna Decembrie si de ceva timp am tot amanat redactarea horoscoapelor pentru anul viitor. Motivul: exista mai multe metode de a ridica o astrograma. Eu personal consider ca rezonez cu astrogramele ridicate pentru data de 1 ianuarie a anului care incepe, pentru ora 00.00.01. Ridicand astrogramele zodiilor pentru anul 2016 am constatat cu surprindere ca vom intra in Noul An cu toate planetele in mers direct, lucru care conduce la un dezechilibru.

 

UNIVERSUL POLARITATILOR SAU CE-AR FI DACA INTR-O ZI…

Traim intr-un univers marcat de polaritati: ying-yang; frig-cald, zi-noapte, sus-jos, etc. Fie ca vrem, fie ca nu, trebuie sa acceptam ca inca de la nastere renuntam la o vibratie in favoarea alteia, alegandu-ne sexul: feminin sau masculin. Alegem sa experimentam o directie de viata, de la mediul in care am fost crescuti, prima copilarie, pubertatea si viata de adult cu toate bucuriile si incercarile sale. Polaritatea presupune, deci, 2 elemente, 2 aspecte, si, implicit un termen de comparatie. Cand unul dintre ele lipseste, suntem pusi intr-o ipostaza cu totul speciala, asa cum este si debutul anului 2016.   
Imagineaza-ti ca intr-o zi polaritatea negativa dispare. In aceasta lume, diavolul pleaca in vacanta si nu il mai intereseaza sa adune pacatosii; nu mai avem noapte, ci doar zi; frigul devine caldura; Luna dispare de pe bolta cereasca, iar lista de exemple poate continua la infinit. Intr-o astfel de lume stapanita de-o unica polaritate, noi nu am mai avea la ce sa ne raportam pentru ca nu avem polaritate, altfel spus: lipseste termenul de comparatie.
Nu este un fapt neobisnuit sa intalnesti in hartile natale date calendaristice  cand planetele au fost in mers direct. Cand un nativ are planetele directe pe harta se considera ca se afla la inceputul unei etape de evolutie ca a fost promovat intr-o clasa noua, exact ca la scoala. Ca atunci cand treci de la gradinita la ciclul gimnazial si apoi la liceu sau facultate.
O astrograma natala cu planete directe ne indica faptul ca persoana respectiva se adapteaza unui nou ciclu al intruparilor, ca va avea o existenta mai confuza, in care va experimenta tot felul de situatii care mai de care mai interesante, tocmai pentru a  vedea ce fel de experiente ar putea-o atrage.

CAND TOATE PLANETELE SE ALINIAZA IN MERS DIRECT ...

Ce poate face un astrolog, atunci cand in perioada 27 decembrie 2015-6 ianuarie 2016 planetele se hotarasc sa renunte la polaritatea minus, adica la mersul retrograd si se aliniaza in mers direct, una dupa alta? Ce poti spune despre un an care debuteaza cu toate planetele in mers direct? Si mai ales cand acest aspect se produce intr-un moment important calendaristic, cand lumea celebreaza sosirea Anului Nou.
Astepti. Iti dai un pic de timp. Asadar,  am preferat sa nu ma grabesc sa trag concluzii, ci sa astept ca astrograma sa imi spuna povestea ei. Iar rabdarea mi-a fost rasplatita. In mod simbolic,  astrograma a ales sa se dezvaluie in timp ce ma aflam intr-un tren si ma bucuram de o calatorie linistita.
Intotdeauna cand calatoresc sunt foarte atenta la ce se intampla in jur, pentru ca atunci cred ca universul ne transmite cele mai multe semnale. De aceasta data, cand m-am suit in vagon,  am fost surprinsa sa constat ca toate persoanele din jurul meu aveau o aplecare spre ezoterism— de la barbatul care statea in stanga mea citind o carte de dezvoltare personala, la doamna zgomotoasa din spatele compartimentului care vorbea despre numerologie, la controlorii de tren care atunci cand au trecut pe langa mine discutau despre zodii. In mod evident, universul incerca sa-mi transmita ceva …
Si brusc am realizat ca in perioada 27 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016 va lipsi polaritatea negativa, polaritatea minus. Va disparea principiul Yin—principiul feminin, asociat cu Luna, pasivitatea, intuitia, profunzimea, frigul, intunericul, apa. Pentru 9 zile, pe Pamant va domni doar principiul Yang—principiul masculin, asociat cu polaritate pozitiva, elementul  solar, dinamismul, expansivitatea, focul si caldura, exteriorul si agresivitatea.
Anul 2016 va fi un an de vibratie 9, ceea ce intensifica si mai mult puterea celor 9 zile de unica polaritate, care descriu  defapt, cum va fi anul 2016 in general. Asadar, it propun ca, pornind de la analiza hartii inceperii polaritatii unice sa vedem cum va fi anul 2016 in general.

ANUL 2016 - TENDINTE GENERALE

In anul 2015 am asteptat rabdatori sa iesim de sub influenta Marii Cruci Cardinale, care ne-a testat din plin pe plan relational si social. Insa, nu te astepta ca anul 2016 sa te trimita direct intr-o vacanta de 12 luni. Nici vorba!
Anul 2016  va fi un an de care iti vei aminti, cu siguranta, in timp! Indiferent de zodia din care faci parte, iti recomand sa ai mare grija la felul in care gandesti, pentru ca materializarea va fi aproape instantanee. Nemaifiind polaritate, inseamna ca energiile curg liber, asa incat, daca gandesti negativ vei avea parte de lucruri negative, daca vei gandi pozitiv te vei bucura de rezultate pe masura.
In acest an vei face primii pasi in schimbarea intregului tau sistem mental, filosofic, relational si spiritual. Din fericire, tranzitia nu se va face nici brusc si nici implacabil. Va fi o alunecare subtila si delicata catre un nou sistem de valori, si, extrem de important, nu va exista cale de intoarcere la vechile obisnuinte sau credinte.

JUPITER CARE ADUCE RESPONSABILITATEA

Anul 2016 debuteaza sub influenta lui Jupiter—Marele Benefic care in primul trimestru al anului va retrograda in semnul Fecioarei. Aceasta retrogradare ne va forta sa devenim mai responsabili si sa ne asumam consecintele propriilor erori.
Pe fondul retrogradarii jupiteriene se suprapune o noua retrogradare: Mercur, planeta comunicarii, a mentalului si a negocierilor retrogradeaza in perioada 6-25 ianuarie, aducand destula confuzie si nehotarare in viata tuturor. Este bine insa ca aceasta retrogradare nu dureaza foarte mult (retrogradarile lui Mercur nu depasesc trei-patru saptamani) si, odata cu reintrarea planetei in mers direct vom constata ca suntem din ce in ce mai dornici sa facem ordine in viata, relatiile si ocupatiile noastre.

INOVATIE ADUSA DE CONJUNCTIA JUPITER-URANUS

In prima jumatate a anului, Jupiter si Uranus vor face un aspect benefic, stimulant si interesant. Aproximativ acelasi tip de aspect a existat in perioada in care a aparut internetul sau cand a fost inventat primul telefon mobil. Asa incat, ne putem relaxa si astepta sa vedem ce surprize placute ne vor aduce in domeniul tehnic oamenii de stiinta. Tinand cont ca in aspect este implicata planeta Uranus, care gestioneaza tehnologiile ultimilor 8 ani, ne putem gandi serios la pasi importanti in cucerirea spatiului, urmate de descoperiri spectaculoase, care vor schimba profund si pe termen lung mentalitatea umanitatii.

DEZVALUIRILE LUI MARTE RETROGRAD ...

Primavara va aduce nevoia de control a emotiilor, prin intrarea in mers aparent retrograd a unei planete mai combative: Marte— planeta razboiului. Pasiunea va erupe, secrete de familie vor iesi la lumina si s-ar putea sa ne confruntam cu un aflux de cereri de divort sau ruperi spectaculoase de relatii. Perioada cea mai vulnerabila se manifesta intre 17 aprilie- 29 iunie, cand cuplurile cladite pe interese meschine si superficialitate se vor destrama, in timp ce cuplurile formate pe sentimente sincere se vor consolida temeinic.

SPIRITUL DE ECHIPA - LECTIA LUI SATURN

Pe perioada verii vom invata cu totii ce inseamna sa lucrezi in echipa. Saturn, Procurorul Zodiacului, planeta care aduce tot felul de teste si limitari, ne provoca sa ne asumam faptul ca nu putem trai in izolare, ci in conexiune cu ceilalti. Iata de ce, din aprilie pana la sfarsitul lui august ne vom confrunta cu tot felul de provocari, care mai de care mai interesante; vom fi fortati sa apelam la sustinerea colegilor si prietenilor. Aceasta etapa calendaristica va fi un adevarat test pentru cei orgoliosi, care nu sunt obisnuiti sa isi recunoasca neputintele, limitarile si slabiciunile.
Toamna vine cu o stare de spirit mai buna pentru toti. Planetele personale reintra in mers direct, ajutandu-ne sa luam decizii bune sa devenim mai mai maturi, practici si centrati pe drumul vietii.
Tot in aceasta toamna vom simti o echilibrare a economiei si o schimbare in bine in sectorul financiar. Speculatiile financiare nu vor mai fi subiectul principal de atentie pentru ca nu vor mai functiona asa cum au facut-o in ultimii ani. De aceasta data vor avea de castigat doar investitiile directe, afacerile curate sau “la lumina”, faptele indeplinite cu responsabilitate si constiinciozitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...