"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 1 februarie 2011

Ideea cea Mare este ca Suntem Toti Unul.

Suntem cu Totii Una este ideea care cu adevarat schimba totul. Cand il regasim pe Dumnezeu si Sinele unul in celalalt, nu putem decat sa ingrijim, iubim si sprijinim aproapele. Cand imbratisam si dam sens Unimii noastre, in mod natural ne pasa de cel de langa noi, loc sau lucru. Dumnezeu si Sinele sunt in tot ce ne inconjoara, astfel incat nimic nu ramane pe afara.



Multi oameni, in special din Vest, au ajuns la concluzia ca suntem limitati in multe moduri, avem o singura viata de trait, suntem separati de Dumnezeu sau Univers, ca de altfel si unii de altii. Cei ce cred in Dumnezeu adesea il vad furios si judecand sau chiar omorand in anumite circumstante.
Cei mai multi oameni sunt adormiti in privinta propriei lor identitati – a unimii lor cu Dumnezeu, cu ceilalti si cu toata viata. Si comportamentul lor reflecta acest adevar. Uitati-va doar in jur in lume, la razboaiele, terorismul, foametea si celelalte conditii dureroase!
Schimbarea poate interveni cand devenim constienti de adevarul ca Noi Toti suntem UNA si ne traim vietile ca demonstratii al acestui adevar  si nu in negarea lui.

"Ideea cea Mare este ca exista doar Un Dumnezeu - si ca acestui Dumnezeu nu-i pasa daca esti catolic sau protestant, evreu sau musulman, indian sau mormon, sau daca nu ai nici un fel de religie.
Ideea cea Mare este ca tot ce avem de facut este sa ne iubim unii pe altii - si, in lumea noastra, toate celelalte vor avea grija de ele insele, din vointa noastra de a actiona cu afectiune unii cu ceilalti.
Ideea cea Mare este ca nici unul dintre noi nu este mai bun decat altul.
Ideea cea Mare este ca toate resursele naturale ale Pamantului apartin tuturor oamenilor lumii - si asta nu are nimic de-a face cu terenul pe care, in care sau sub care se afla localizate resursele.
Ideea cea Mare este ca nimeni nu "detine" cu adevarat nimic, cu atat mai putin pe altul - sau chiar bucati din planeta care este casa speciei noastre.
Ideea cea Mare este ca libertatea este esenta Vietii, nu ceva ce dobandesti sau ce-ti poate fi dat, ci Ceea Ce Esti - si orice efort de a-i limita exprimarea este un efort de a limita Viata Insasi, pe care sufletul o va re-crea la fiecare nivel, pana ce sufletul, care ESTE libertate, este exprimat pe deplin, in fiecare clipa.
Ideea cea Mare este ca bucuria este starea naturala a fiintei noastre si ca bucuria este intotdeauna exprimata cel mai deplin si cel mai rapid, prin daruirea ei."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...