"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Aparitia Nodurilor multiple de Haos

http://l.yimg.com/a/i/space.gif
Un mesaj planetar din partea Hathorilor,
transmis prin Tom Kenyon

Planeta voastra intra intr-o stare de tranzitie decisiva, caracterizata de o multitudine de Noduri de Haos.
In mesajele noastre anterioare, am discutat despre schimbarile ce au loc pe Pamantul vostru, in contextul unui singur Nod de Haos. Insa, din punctul nostru de vedere, acum apar multiple Noduri de Haos. Interactiunea complexa a acestor noduri implica lucruri cum ar fi anomalii mari ale climei, intensificari ale activitatii vulcanice si seismice, incercari mari pentru eco-sistemele planetei, provocari in domeniul agriculturii si al resurselor de hrana, precum si instabilitate politica si economica.

Mesajul despre NODURILE DE HAOS poate fi gasit aici: 

Pe langa aceste Noduri de Haos de pe planeta, Soarele din sistemul vostru solar manifesta si el un grad si mai mare de instabilitate si imprevizibilitate. Si el intra in multiple Noduri de Haos, fiind actionat de propriile cicluri interne, dar si influentat in mare masura asa cum am mentionat in mesajele precedente de centrul galactic.
Provocarile de natura fizica, cu care va veti confrunta in viitorul apropiat, sunt multe insa mesajul nostru de acum nu ia in discutie dimensiunea fizica a acestor dificultati. Aceste schimbari si provocarile ce rezulta din ele le vor fi clare tuturor celor care privesc dincolo de suprafata evenimentelor curente.

Mesajul nostru se concentreaza pe criza emotionala si spirituala, cu care va confruntati.

In momentul in care un sistem intra in Noduri de Haos multiple, exista o solicitare sporita asupra acelor elemente sau fiinte, care se afla in nivelul vibratoriu de existenta, in care se produc Nodurile de Haos.
Sa ne referim putin si la altceva decat la experienta umana. Din experienta noastra, alte dimensiuni de constiinta si existenta trec si ele prin propria versiune de Noduri de Haos multiple. Prin urmare, provocarile energetice pe care le infruntati nu sunt limitate doar la Pamant, ci se extind la nivelul tuturor dimensiunilor de constiinta si al tuturor fiintelor, inclusiv al celor care nu au corp fizic (fiinte de energie, lipsite de corpuri), care au legatura cu Pamantul si cu aceasta galaxie.
Sa coboram insa cu picioarele pe Pamant, la punctul central al existentei voastre in timp si spatiu.
Asa cum am spus mai inainte, fiintele care traiesc intr-un taram de existenta ce trece prin Noduri de Haos multiple vor fi, in mod inevitabil, tensionate de intensificarea evenimentelor haotice.
Pe masura ce cresc elementele haotice din cadrul tiparelor climatice planetare, pe masura ce se inmultesc incercarile la care e supusa agricultura si pe masura ce cresc problemele economice, va exista o crestere a starii de neliniste a omenirii, la nivel mondial.
Acest gen de neliniste tinde sa se centreze pe supravietuirea fizica si chiar daca nelinistea legata de supravietuire poate antrena fiintele umane, intr-un gen de nebunie sau de irationalitate in starea curenta de tranzitie In care intrati acum, exista ceva mai perfid si ascuns.
Acest pericol ascuns are de-a face cu formele-gand, perpetuate de unele dintre religiile si traditiile voastre spirituale importante. Aceste forme-gand si sisteme de credinta mentin notiunea ca exista o separare intre aspectele fizice si cele interdimensionale (spirituale), ale existentei voastre. Lumea fizica este considerata ca fiind pangarita; natura e considerata ca ceva ce trebuie invins si dominat (spre deosebire de co-crearea cu lumea naturii) si, in esenta, se considera ca lumea este ceva din care trebuie sa evadezi.
Noi nu impartasim aceasta convingere. In experienta noastra, constiinta este un continuum, de la cele mai inalte vibratii ale luminii, la cele mai joase vibratii ale materiei si insisi atomii si particulele subatomice, care alcatuiesc lumea voastra, sunt, prin insasi natura lor, sacre daca prin sacru intelegeti ca ei au legatura cu intregul.
Odata cu cresterea tensiunilor generate de Nodurile de Haos multiple, multi oameni vor avea tendinta de a intra In stari iluzorii si disociative de constiinta.
Cei care adera la gandul-forma ca exista o sciziune vesnica intre lumea materiei si cea a spiritului, vor fi cei mai predispusi la aceasta stare anormala de constiinta. Si, pe masura ce stresul creste, din cauza interactiunii complexe a Nodurilor de Haos multiple, unele dintre aceste persoane vor avea o tendinta accentuata de a fi separati tot mai mult de realitatile dimensiunii fizice. Acest gen de disociere comunitara va fi antrenata mai departe de formele-gand religioase si spirituale, legate de "Sfarsitul timpului", de "Ziua Judecatii de Apoi" si de "Purificarea Pamantului". Aceasta stare mentala iluzorie va deveni un gen de virus mental/emotional colectiv, pe masura ce grupuri intregi de oameni vor ceda stresului si coplesirii, in timp ce se lupta sa faca fata efectelor globale ale Nodurilor de Haos multiple.


Linii de demarcatie

Din perspectiva noastra, in cadrul constiintei umane, este trasata o linie de demarcatie. Iar aceasta linie nu este decat o delimitare, intre cei care sustin sciziunea dintre materie si spirit asa cum e perpetuata de religiile majore ale lumii si cei care nu sustin aceste convingeri.
Partea in care va aflati, in raport cu aceasta linie, va determina in mare masura lucrurile fata de care sunteti deschisi, in ce priveste transformarea planetara si personala.
Toti Initiatii trebuie sa decida, pentru ei insisi, ceea ce e adevarat si ceea ce nu e adevarat, in special cand este vorba despre schisma perpetuata in plan religios, dintre materie si spirit. Iar prin Initiati, ne referim efectiv la cei care se straduie sa se inalte in constiinta  indiferent de metoda sau de traditiile spirituale pe care le urmeaza.


Calea inimii

Din perspectiva noastra, pentru un Initiat, intrarea din lumile de frecventa mai joasa, in lumile superioare se face, mai intai de toate, cu ajutorul inimii. Aceasta tranzitie de constiinta este, in esenta, o calatorie interioara, din chakrele de jos spre chakrele de sus. Spirala ascendenta se activeaza doar atunci cand un Initiat isi transcende si isi transforma fixatia pe care o are pe securitate, sex si putere. Iar intrarea pe aceasta spirala ascendenta de constiinta are loc atunci cand chakra inimii devine deschisa si permeabila, din punct de vedere energetic.
Paradoxul si dificultatea este acela ca traiti intr-un univers dual si, practic, fiecare actiune pe care o faceti provoaca o forta contrara. Acest paradox si aceasta dificultate seamana cu metaforicul fir de nisip dintr-o stridie; el produce iritare. Insa, prin procesul de auto-evolutie, iritarea (adica dualitatea) se transforma intr-o perla si, in mod paradoxal, dintr-o situatie care a fost problematica, apare ceva de pret. Insa fiecare Initiat trebuie sa creeze el insusi, aceasta perla a transformarii de sine. Nici o religie, nici un maestru, nici un instructor sau guru nu o poate face in locul vostru.
Ar putea parea prea simplist, insa, din experienta noastra, cel mai important catalizator evolutiv si cel mai important camp de frecventa al sigurantei, cu ajutorul caruia se trece prin starile de tranzitie (cum ar fi cea in care intrati in plan colectiv), este inima inima voastra.
Haideti sa fim mai expliciti. Pe masura ce creste numarul Nodurilor de Haos, se vor inmulti incercarile prin care va trece stabilitatea mentala si emotionala. Drept urmare, un numar crescut de oameni va ajunge la stari irationale de constiinta. Acesti oameni vor avea tendinta sa actioneze in maniere auto-distructive. Iar intrucat sunteti conectati cu intreaga viata de pe aceasta planeta, veti fi influentati, intr-o oarecare masura, de zbuciumul emotional al altora.
Asadar, ca Initiati, v-ar fi de mare folos sa cultivati o stare emotionala coerenta, la care sa reveniti mereu, amplificand ceea ce noi numim un factor pozitiv de atractie.
Veti avea apoi senzatia ca in jurul vostru exista o bula de energie coerenta. Veti putea vedea cu claritate si ii veti putea raspunde lumii duale in care traiti insa frecventa voastra esentiala va ramane protejata de nivelurile crescande de haos si de irationalitate ale altora. Cum faceti acest lucru, este alegerea voastra. Sunt multe metode de a realiza acest lucru. Va vom oferi doar doua.
Prima metoda este cea mai de baza si fundamentala, fiind la baza metodelor mai avansate. Suntem foarte constienti ca, pentru multe persoane care citesc aceste mesaje, acest gen de informatii este nou  in timp ce alte persoane sunt foarte avansate, iar pentru acest motiv va oferim doua tehnici.


Tehnica de baza

Aceasta prima metoda se adreseaza celor care nu sunt familiarizati cu vastitatea propriei constiinte launtrice. Ea este simpla insa deosebit de eficienta.
Va recomandam sa cultivati cu regularitate aceasta stare coerenta, In gradina mintii voastre.
Ca sa reusiti acest lucru, traiti efectiv in sentimentele de apreciere sau de recunostinta, fara a avea niciun motiv. Cu alte cuvinte, nu cautati sa gasiti in mediul sau ceva in viata voastra, pentru care sa simtiti apreciere sau recunostinta. Intrati, pur si simplu, in aceasta stare de frecventa, fara niciun alt motiv decat acela ca voi alegeti sa procedati astfel.
Aceasta stare de vibratie creeaza o coerenta in corpul si in mintea voastra, fiind un gen de elevare mentala/emotionala, ce actioneaza ca o contra-greutate la spirala descendenta, in care multi oameni vor intra.
Va recomandam sa intrati in aceasta stare emotionala, de cateva ori pe zi. Unu-doua minute pe zi e tot ce e necesar, insa intrand in aceasta stare de-a lungul zilei, va atrenati creierul/mintea/corpul sa intre, la dorinta, intr-o stare coerenta. Iar aceasta va fi o aptitudine mentala foarte utila si importanta, pe masura ce inaintati prin actuala stare de tranzitie planetara (adica, aparitia Nodurilor de Haos multiple).
Unul dintre motivele pentru care spunem ca aceasta aptitudine mentala va va fi utila, este acela al efectelor inerente ale Nodurilor de Haos multiple.
Multi dintre voi vor descoperi in ea posibilitati mai multe de actiune impotriva frustrarii din viata cotidiana. Iar asta deoarece, din ce in ce mai mult, actiunile intreprinse nu vor duce la rezultatul anticipat. Chiar si aceia dintre voi care sunt inzestrati intelectual si sunt maestri in materializare, ar putea intalni blocaje si obstacole neprevazute nu din cauza voastra, ci mai degraba din cauza actiunilor sau inactiunilor altora, precum si a problemelor neanticipate, provocate de cresterea evenimentelor haotice din lumea inconjuratoare. Prin urmare, atunci cand constatati ca nu mai stiti ce sa faceti, ca sa spunem asa, daca v-ati cultivat factorul pozitiv de atractie al aprecierii sau recunostintei, il puteti folosi ca sa interveniti in zbuciumul vostru emotional pentru ca, daca cedati in fata propriului stres emotional, e mult mai probabil sa fiti afectati de valul isteriei de masa.
Considerati aceasta tehnica simpla ca pe un colac de salvare. Este ceva pasiv, in care voi pur si simplu va odihniti iar acest lucru creeaza un camp de vibratie care, prin insasi natura lui, va protejeaza esenta emotionala si spirituala.


Tehnica avansata


A doua tehnica pe care vrem sa vi-o impartasim, se adreseaza acelora dintre voi care au mai multa experienta in a fi in lumile lor interioare. Am vorbit despre prima parte a acestei metode, intr-un mesaj anterior, numit Extazul si Inima, (pe care il gasiti aici (http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/255)


Tehnica implica focalizarea atentiei pe inima fizica nu pe chakra inimii si, in timp ce va concentrati atentia pe inima fizica, intrati intr-o stare de apreciere sau recunostinta (exact ca in metoda simpla, prezentata mai devreme).
Mentinerea constientei voastre in inima fizica, in timp ce simtiti apreciere sau recunostinta, produce o stare de fericire sau extaz  daca va mentineti cele doua sentimente, suficient de mult timp.
Odata ce patrundeti in starea de fericire sau extaz, deveniti constienti de spatiul aflat intre atomii din corpul si din mediul vostru. Aceasta e o modificare a atentiei mentale si se bazeaza pe realitatea cuantica si anume ca materia fizica este alcatuita, in procent de peste 99%, din spatiu.
De buna seama ca nu percepeti acest spatiu dintre atomii din corpul si din mediul apropiat, prin intermediul simturilor vostre fizice din cauza limitarilor pe care le are sistemul vostru nervos. Insa aspectul non-local al constiintei voastre, care nu e inlantuit de limitarile realitatii voastre fizice poate simti acest spatiu.
Faza finala a acestei tehnici implica o deplasare a atentiei. Pe masura ce deveniti constienti de acest spatiu din corpul vostru si de spatiul din jurul vostru, efectuati o actiune paradoxala de constiinta. Trimiteti aprecierea si recunostinta pe care le simtiti, spatiului din interiorul corpului, intregului spatiu din jurul vostru, precum si particulelor de materie care intra in alcatuirea corpului si lumii inconjuratoare.
Aceasta mentinere a spatiului si materiei, in campul de frecventa al aprecierii sau recunostintei, va va dezvalui, in final, natura voastra de fiinta atat intrupata, cat si imateriala de fiinta ce traieste intr-un corp sau intr-o forma fizica si, in acelasi timp, de constiinta neingradita de forma. Daca perseverati in aceasta metoda, ea va va deschide, in cele din urma, o usa miraculoasa, o usa ce conduce la perceptii profunde, legate de natura procesului de inaltare.
In ceea ce priveste alegerea metodei pe care sa o folositi, va sugeram sa porniti de la stadiul in care va aflati.
Desi simpla, prima metoda este deosebit de eficienta in a va proteja de molipsirea de irationalitatea umana, iar ea va va ridica spre curentii spiralei ascendente, chiar atunci cand cei din jurul vostru vor urma spirala descendenta.
In clipa in care simtiti ca sunteti pregatiti, puteti explora metoda avansata. Asta nu e o intrecere de maraton, in care sa vedeti cine ajunge cel mai repede la metoda avansata.
Singurul lucru necesar e sa ramaneti in starea de apreciere sau recunostinta, cat mai des posibil, fara niciun motiv. Acest taram simplu de frecventa va va fi un aliat important, pe masura ce treceti prin starea curenta de tranzitie planetara.
In aceasta tranzitie, un alt aliat al vostru este o meditatie pe care v-am oferit-o in unul dintre mesajele noastre precedente. Noi ii spunem Palatul launtric de cristal http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/3784 si va incurajam sa lucrati cu ea. Daca meditatia va place, folositi-o des, caci ea va conecteaza cu intelepciunea Gaiei (Pamantul) si activeaza un canal central pentru taramurile mai inalte ale existentei voastre, cunoscut de stiinta voastra ca glanda pinealasi care noua ne este cunoscuta ca nestemata din cap.

Celor care planificati sa participati alaturi de noi la Meditatia Mondiala, din 11 noiembrie din acest an (11/11/11), le solicitam sa lucreze cu Meditatia Palatul launtric de cristal pe cat de des le convine, ca sa se pregateasca pentru urmatoarea Acordare Dimensionala, ce va fi folosita in timpul Meditatiei Mondiale.
Aceasta Acordare Dimensionala va fi o meditatie audio, creata ca sa transmita lumina in glanda pituitara, care are principalul rol regulator al sistemului vostru endocrin. Va vom oferi instructiuni despre folosirea acestei meditatii audio, pentru uzul personal si in timpul meditatiei mondiale, din 11.11.2011.
Vom posta Acordarea Dimensionala a pituitarei (meditatie audio) la rubrica Sound Gifts/Daruri acustice, de pe website, la sfarsitul lunii septembrie sau la inceputul lui octombrie.


Sumar

Asa cum am spus la inceputul mesajului, intrati intr-o stare decisiva de tranzitie. Celor care nu sunt familiarizati cu mesajul nostru anterior, numit Stari de constiinta din procesul de tranzitie, le sugeram cu fermitate sa il citeasca. Il gasiti aici http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/4209
In miscarea sa de inaltare, Pamantul vostru intra intr-o perioada riscanta. Multe aspecte ale realitatii voastre se vor schimba chiar sub ochii vostri, mai rapid decat v-ati fi putut inchipui vreodata.
Din cauza accelerarii timpului, transformarea civilizatiei voastre se va mari exponential. Cuvantul vostru, trans-form-are, inseamna, literalmente, miscare dincolo de forma; prin urmare, structurile din realitatea voastra (insemnand formele-gand si convingerile, precum si realitatile exterioare ale vietii voastre) vor suferi o schimbare rapida.
Se impune o mai mare flexibilitate de constiinta. Protejarea esentei voastre vibrationale este vitala. Intrati in vremuri devastatoare si totusi, in aceasta complexitate, exista oportunitati enorme, pentru evolutia voastra personala.
Noi credem ca va exista o polarizare si mai mare intre oameni, pe masura ce Nodurile de Haos cresc, ca numar si intensitate. Si, cu toate acestea, chiar si in toiul acelei polarizari, daca inima/mintea voastra este deschisa, veti trai momente de adanca comuniune cu altii chiar si cu necunoscutii ori de cate ori veti privi in ochii unei alte fiinte umane, care recunoaste sacralitatea acestui moment, sacralitatea vietii si sacralitatea acestui Pamant.
Gandurile si binecuvantarile noastre sunt cu voi.
Hathorii
12 august 2011


Gandurile si remarcile lui Tom
Potrivit Hathorilor, in prezent asistam la aparitia Nodurilor de Haos multiple, ce vor duce la o crestere a evenimentelor si situatiilor haotice, in lumea intreaga.
In mesajul lor, Hathorii au semnalat cateva dintre aceste Noduri  cum ar fi presiunile extreme asupra ecosistemelor, tipare climatice bizare care, la randul lor, vor afecta distructiv atat agricultura, cat si sursele de hrana, precum si schimbari terestre (adica cutremure si eruptii vulcanice), ca sa nu mai vorbesc despre drastica instabilitate economica si politica.
Insa ei nu insista asupra detaliilor acestor calamitati fizice. Ei spun ca foarte corect, consider eu consecintele acestor Noduri de Haos pot fi descoperite de oricine priveste dincolo de suprafata evenimentelor curente.
Mesajul lor se concentreaza pe doua lucruri: in primul rand, modul in care fiecare dintre noi poate crea un camp vibrational de protectie, pe masura ce, in plan colectiv, intram in aceasta stare de tranzitie (si in cresterea aferenta a haosului mondial). Si, in al doilea rand, ei abordeaza ceea ce ei considera a fi pericolul ascuns, care, in mod paradoxal, nu e de natura fizica, ci mentala.
Ei critica cateva dintre religiile majore si traditiile spirituale ale lumii, pentru efectele nocive si subtile, provocate de cateva dintre formele-gand fundamentale mai intai, acela ca natura este ceva ce trebuie dominat si invins, conform vointei noastre (spre deosebire de co-crearea cu lumea naturii ca sa folosesc cuvintele Hathorilor). Si, al doilea, acela ca exista o scindare si o lupta vesnica intre materie si spirit. Hathorii sunt atat de convinsi ca aceste forme-gand si convingeri sunt nocive, incat le-au pomenit in doua mesaje recente de-ale lor.
Lucrez deja cu Hathorii, de peste douazeci de ani si, in general, ei sunt mai ingaduitori, atunci cand e vorba de a le ingadui altora sa aiba propriile perceptii. Este extrem de neobisnuit ca ei sa adopte o pozitie atat de ferma.
Dupa ce am primit prezentul mesaj, l-am intrebat pe unul dintre mentorii mei Hathor, despre acest atac fara precedent la adresa a doua forme-gand comune, din multe religii si traditii spirituale. El mi-a raspuns ca omenirea se afla intr-un moment cheie si ca cele doua forme-gand mentionate mai inainte sunt o otrava nociva, care a corupt si continua sa corupa abordarea noastra colectiva a vietii in sine (intrucat, potrivit unora dintre aceste traditii, viata este ori o pedeapsa, ori o greseala si/sau o iluzie).
Hathorii considera ca aceste idei au o natura iluzorie, intrucat, potrivit perceptiei lor, nu exista nici o separare intre spirit (adica realitatile interdimensionale) si materie. Intr-adevar, asa cum au spus, ei considera constiinta ca fiind un continuum de la frecventele cele mai inalte ale luminii, la frecventele cele mai joase ale materiei. Iar pentru ei, materia este sacra de la sine, de vreme ce ea este o expresie a acestui continuum. Numai ca, in lumile materiei, lucrurile se misca mai lent decat o fac in taramurile de Lumina.
Intr-un stil cu adevarat Hathoric, ei spun ca absolut fiecare Initiat (adica oricine se straduie sa traiasca intr-o constiinta inalta) trebuie sa ia propriile decizii cu privire la sciziunea perpetuata de religie, dintre spirit si materie. Cu alte cuvinte, ei nu ne spun ce sa credem (nici nu ar trebui sa o faca). Insa este indiscutabil ca si-au exprimat foarte clar pozitia.


Nebunia colectiva

Ei mai vorbesc despre cat de multi dintre noi vor cunoaste reactii incordate semnificative, pe masura ce efectele globale ale Nodurilor de Haos devin mai puternice. Potrivit lor, o consecinta a stresului oamenilor va fi cresterea instabilitatii mentale si emotionale colective. Mai mult decat atat, ei considera ca multi oameni vor avea tendinta de a intra in stari iluzorii si disociative de constiinta.
Istoria psiho-sociala a omenirii demonstreaza cat se poate de clar, zic eu ca atunci cand tensiunile sociale, economice si/sau de mediu ating un anumit punct, in familia colectiva a omenirii, problemele de sanatate mintala apar ca ciupercile dupa ploaie.
Psihiatrul Carl Jung a prezis al doilea razboi mondial, pe baza viselor chinuitoare ale pacientilor sai, la scurt timp dupa sfarsitul primului razboi mondial. Intensitatea si similaritatile cosmarurilor avute de pacientii sai i-au aratat ca omenirea era profund tulburata si traumatizata de ceva ce se putea materializa in viitorul apropiat.
De fapt, o ramura relativ noua din socio-psihologie cerceteaza interactiunile complexe ale presiunilor sociale si economice, felul In care ele le starnesc reactii tensionate oamenilor si felul in care acest gen de stres poate duce la probleme de sanatate mintala. In aceasta privinta, am descoperit un material fascinant de citit si anume, un studiu dat publicitatii de Institutul National de Sanatate Mintala. Pentru cei interesati de astfel de subiecte, va recomand un document intitulat Social Stressors and Social Resources and their Health Consequences, NIMH Office of Prevention and Special Projects, Bethesda, MD, 17-19 august 1995. Ca sa gasiti documentul, mai puteti cauta pe Internet, copiind adresa de mai jos: http://www.mhsip.org/nimhdoc/socioeconmh_home2.htm
Revenind insa la comentariile Hathorilor despre starile de constiinta iluzorii si disociative tot mai multe, ei mentioneaza un exemplu despre ele si anume, faptul ca multi oameni anticipeaza ca suntem in pragul  Judecatii de Apoi (iar altii ar putea spune ca deja suntem acolo).


Scenariile de sfarsit al lumii

Ideea ca ne apropiem de apocalipticul sfarsit al lumii nu este mai deloc noua.
La sfarsitul primului mileniu, Europa a fost cuprinsa de un gen de Nebunie a sfarsitului lumii. Convinsi ca lumea se apropia de sfarsit si ca intoarcerea lui Iisus era iminenta, un mare numar de oameni si-a parasit satele, mijloacele de existenta, plecand in pelerinaj, ca sa isi ispaseasca pacatele percepute impotriva lui Dumnezeu. Au venit zorii primei zile a mileniului (1.000 d.Ch.), lumea nu s-a sfarsit si fara indoiala ca multi credinciosi ferventi au fost consternati. La urma urmelor, intoarcerea lui Iisus le garanta evadarea din nebunia de pe vremea lor.
Mai recent, un profet din zilele noastre a calculat ca ultima zi a creatiei urma sa fie 21 mai, din acest an (2011). El si-a bazat calculul pe ceea ce a numit a fi o meticuloasa analiza a Bibliei. Iar viziunea sa despre Vremurile sfarsitului apocaliptic s-a raspandit ca un virus, intr-un grup mare de fundamentalisti crestini evanghelici. Ca o ciudata recapitulare a mileniului trecut, multi dintre acesti credinciosi devotati si-au parasit serviciul, in timp ce altii si-au donat toti banii economisiti o viata, ca sa faca reclame cat pagina de mari si sa puna afise, pentru a-i salva pe necredinciosii pagani, de la pedeapsa vesnica, aducandu-i inapoi in turma, in timpul ultimelor zile.
Ziua de 21 mai a venit si s-a dus, a venit si dimineata zilei de 22 mai care nu stia ca trebuia sa nu mai existe si fara nicio indoiala ca multi dintre acesti credinciosi au fost zguduiti. Totusi, altii si-au parasit subit locul de munca, iar acum spun ca data de 21 mai a fost calculata gresit si ca data corecta pentru sfarsitul lumii este 21 octombrie 2011.
Insa aceasta nebunie a sfarsitului lumii nu se limiteaza mai deloc la fundamentalistii crestini. Miscarea New Age/Noua Era isi are propria infuzie, puternica si ametitoare, numita Sfarsitul zilelor mayase. Potrivit acestor interpretari ad litteram, lumea se va sfarsi atunci cand Numaratoarea Lunga din actualul Calendar Mayas se va incheia, la 21 decembrie 2012.
Eu unul consider Calendarul Mayas ca fiind mai mult un contor de parcurs cosmic. Atunci cand se incheie Calendarul, el pur si simplu se intoarce si incepe un nou ciclu de timp. Vechea masuratoare a timpului ia sfarsit insa incepe una noua. Pentru mine, a spune ca lumea se sfarseste la 21 decembrie, anul viitor, e ca si cand mi-ai spune ca o sa imi dispara masina, atunci cand kilometrajul ei va ajunge la 100.000 de mile. Pur si simplu nu cred asta.
In numeroase ocazii, i-am intrebat pe Hathori ce cred despre sfarsitul Calendarului Mayas, iar pozitia lor a fost consecventa. Pentru ei, sfarsitul Numaratorii Lungi din Calendarul Mayas nu inseamna sfarsitul lumii insa inseamna, intr-adevar, sfarsitul lumii, asa cum am cunoscut-o. Ei mai cred ca, in data de 21 decembrie 2012, va fi lansata o puternica energie de evolutie, din centrul galactic care este uneori numit Soarele Central. Insa, desi aceasta energie va avea asupra omenirii un efect puternic de transformare, pentru ei, ea nu indica sfarsitul lui Homo sapiens. De fapt, unele dintre prezicerile lor cu privire la omenire se centreaza pe evenimente cosmice ce vor avea loc in 2023 d.Ch. Cu alte cuvinte, ei nu intrezaresc deloc un sfarsit al omenirii, care sa vina curand, insa ei vad intr-adevar ca are loc o transformare radicala, in insasi constiinta globala a omenirii.


Consecinta implicita si tainuita

Desigur ca, intr-un final, istoria ne va dezvalui cine are dreptate si cine se inseala, cu privire la toata chestia asta cu Sfarsitul lumii care admite, bineinteles, ca exista, intr-adevar un oarecare viitor pentru omenire.
Poate ca pesimistii au dreptate, iar lumea se va incheia cu o zi finala de judecata, cauzata de un Dumnezeu furios sau, asa cum o demonstreaza unii partizani ai stravechii interventii a extraterestrilor, lumea se va sfarsi, atunci cand se intorc Anunnakii, ca sa isi examineze forta de munca sclavagista, modificata genetic (adica omenirea).
Poate ca, asa cum cred unii, Marii Binefacatori se vor intoarce si ne vor salva de noi insine. Iar incheierea Calendarului Mayas ne va conduce intr-o noua Era a Dumnezeilor si, In momentul In care ne vom trezi, toate lucrurile de cosmar pe care le observam intamplandu-se in jurul nostru, vor fi asemenea unui vis neplacut.
Sau poate ca analistii mayasi au dreptate, atunci cand spun ca se incheie Calendarul Mayas si ca acelasi lucru se va intampla cu timpul si cu lumea noastra.
Insa, cel putin pentru mine, Gandirea apocaliptica prezinta unele probleme intrinseci, in ceea ce priveste originile ei. In primul rand, ea este prin insasi natura ei auto-limitativa si, mai presus de toate, priveaza de putere. Iar a petrece prea mult timp cercetand amanunit numeroasele scenarii apocaliptice, te poate conduce intr-adevar la o stare mentala negativa.
Consecinta tainuita a acestui gen de gandire este ca ea reduce orice fel de actiuni am putea intreprinde in viata. Iar puterea noastra de a actiona, de a schimba situatii din viata, este unul dintre atributele noastre cele mai importante.


Campuri vibrationale de protectie


In acest mesaj, Hathorii au prezentat doua metode de a face fata naturii haotice a starii de tranzitie, in care intra acum planeta noastra. Amandoua metodele lucreaza cu inima si/sau cu starile emotionale asociate cu inima. Asta nu e surprinzator, intrucat Hathorii mi-au spus, din prima zi, ca mijloacele cele mai eficiente si mai sigure de accelerare a evolutiei spirituale a unei persoane sunt oferite de inima si de emotiile de apreciere si /sau recunostinta.
Prima metoda pe care au impartasit-o se adreseaza celor pentru care acest gen de informatii este ceva nou. Daca sunteti un practicant avansat, puteti trece mai departe, intrucat aceasta metoda este cat se poate de elementara. Expunerea mea despre tehnica avansata are titlul de Tehnica avansata/Consideratii filosofice.


Tehnica de baza


Intentia e sa intrati in emotia sau starea emotionala a aprecierii sau recunostintei. Si patrundeti in aceasta stare a corpului si a mintii, pentru niciun alt motiv decat acela de a o trai.
Cu alte cuvinte, nu cautati nimic in viata voastra, pentru care simtiti apreciere sau recunostinta. Intrati in aceasta stare de traire, printr-un act de vointa.
Potrivit Hathorilor, atunci cand va aflati in aceasta stare a corpului si mintii, creati ceea ce ei numesc un factor pozitiv de atractie. El va influenteaza pozitiv starea sufleteasca, gandirea si comportamentul, precum si, ar spune ei, campul vostru energetic de frecventa.
Hathorii sugereaza sa intram in aceasta stare emotiva de apreciere sau recunostinta, de cateva ori pe zi, astfel incat sa devenim stapani pe ea adica sa putem intra voit in ea, in orice clipa din zi sau din noapte.
Ei spun ca aceasta aptitudine ne va fi foarte mult de folos, pe masura ce noi si cei aproape 7 miliarde de oameni de pe aceasta planeta intelegem mai profund consecintele unui numar atat de mare de Noduri de Haos. Cu alte cuvinte, trairea starii de apreciere sau recunostinta este un antidot, o protectie mentala/emotionala, impotriva reactiilor la stres, influentate de haos.
Cu cat practicati mai des aceasta schimbare a starii voastre mentale/emotionale, in sentimente de apreciere sau recunostinta, cu atat mai priceputi veti deveni la ea. Acest tip de aptitudine cerebrala emotionala este doar atat o aptitudine. Si, ca toate aptitudinile, maiestria e atinsa prin repetare. Trebuie sa construim circuitele nervoase din creierul nostru, inainte sa putem conta ca raspunsul va fi prezent, atunci cand avem cel mai mult nevoie de el.
Daca sunteti genul de persoana care are o retea neuronala bine dezvoltata, ce va ofera acces la emotiile voastre, probabil ca puteti doar sa va amintiti de sentimentul de apreciere sau recunostinta. Iar pe masura ce procedati astfel, veti sesiza cum calitatea emotiilor voastre se schimba, devenind sentimentul coerent si pozitiv de apreciere sau recunostinta. Acum, tot ce trebuie facut e sa alegeti sa intrati in aceasta stare de traire, de cateva ori pe zi. Faceti-o ca pe un gen de experiment mental. Faceti-o in situatii in care va e usor si faceti-o in situatii in care va este dificil sa o faceti, cum ar fi atunci cand sunteti iritati, nerabdatori sau suparati. Vedeti ce se intampla, atunci cand interveniti in experienta voastra mentala/emotionala, aducand aceasta stare emotionala coerenta (adica apreciere sau recunostinta). Si amintiti-va: cu cat practicati mai mult metoda, cu atat mai experti si mai plini de maiestrie veti deveni.
Daca sunteti genul de persoana care nu are acces imediat la emotiile sale, ati putea incerca metoda evocarii amintirii. Ideea este ca, atunci cand va amintiti de un eveniment sau de o situatie in care ati trait o emotie, acea emotie tinde sa revina in constienta voastra, atunci cand va accesati amintirea.
Asadar, primul pas este sa va amintiti de ceva din trecutul vostru, pentru care ati simtit apreciere sau recunostinta. Nu are importanta care a fost motivul. Ar putea sa fi fost ceva important sau ar putea sa fi fost ceva marunt. Chiar nu conteaza, atata timp cat simtiti un dram de apreciere sau recunostinta.
Urmatorul pas este sa evocati amintirea concreta. Amintiti-va situatia, detaliile sau locul in care va aflati atunci. Participati cu toate simturile, la aceasta experienta. Imaginati-va ca, de fapt, sunteti fizic acolo. Vedeti; auziti; simtiti senzatiile fizice. Pe masura ce va acordati cu finete amintirii acelui lucru ce v-a facut sa simtiti apreciere, veti constata ca simtiti din nou acea emotie.
Pasul final este sa lasati amintirea sa dispara, astfel incat sa ramaneti cu starea emotionala in sine. In timp ce ramaneti in aceasta emotie coerenta de apreciere sau recunostinta, familiarizati-va cu calitatea ei. In final, veti putea evoca starea emotionala de apreciere sau recunostinta, fara sa trebuiasca sa recurgeti la amintirea ei. In acel moment, sunteti gata sa intrati intr-o stare emotionala coerenta de apreciere sau recunostinta, de cateva ori pe zi. Si amintiti-va repetitia este mama invataturii.
Unii oameni nu isi pot accesa starea emotionala de apreciere sau recunostinta nici direct, nici prin metoda evocarii. De obicei, acest lucru se datoreaza multor factor diferiti, cum ar fi reteau neuronala din creier si, in special, antedecentele. Cu alte cuvinte, atunci cand aceste persoane merg sa caute ceva din trecut, pentru care au simtit apreciere sau recunostinta, ei vin de acolo cu mainile goale. Efectiv nu isi pot aminti de nici o experienta pozitiva, ce a generat aceste tipuri de sentimente.
Daca se intampla sa fiti acest gen de persoana, puteti crea o noua retea neuronala in creier, care va va permite sa traiti starea emotionala coerenta de apreciere sau recunostinta chiar daca, in realitate, nu ati trait-o niciodata in viata voastra.
Pentru aceasta, va veti angrena in ceva numit fantezie creativa. Oricat de ciudat ar putea parea, in anumite situatii, corpul/mintea nu poate sesiza diferenta dintre un eveniment real si unul imaginat.
Atunci cand creati o fantezie de vindecare, declansati reactii puternice de vindecare in corpul/mintea voastra, chiar daca sursa lor este imaginatia voastra!
Primul pas din aceasta metoda este sa va ganditi la ceva ce v-ar face sa simtiti apreciere sau recunostinta. Nu are importanta ce anume e acel ceva imaginar. Ar putea fi ceva intr-adevar important sau ceva simplu. Trebuie doar sa fie ceva care v-ar face sa simtiti apreciere sau recunostinta.
Apoi, incepeti sa elaborati aceasta fantezie, imaginandu-va in acea situatie si primind ceea ce v-ar face sa simtiti apreciere sau recunostinta. Imaginati-va ca sunteti pe deplin in aceasta situatie, de parca efectiv s-ar intampla. Vedeti-o; simtiti senzatiile fizice; auziti sunetele.
Pe masura ce va umpleti simturile, fantezia vi se va parea tot mai reala. In clipa in care simtiti ca apare in interiorul vostru, emotia aprecierii sau recunostintei, lasati fantezia sa plece, astfel incat sa ramaneti cu sentimentul.
Uneori, pe langa sentimentul de apreciere sau recunostinta, apare si o reactie secundara. Aceste reactii secundare pot include sentimente ca tristetea, regretul sau supararea ca nu au avut niciodata in viata lor, ceva care i-a facut sa simta fie apreciere, fie recunostinta.
Daca vi se intampla acest lucru, ingaduiti-va sa simtiti reactiile secundare. Intentia este sa nu ascundeti nimic in special reactiile emotionale autentice la situatiile din viata voastra. Intentia e sa aduceti o noua stare emotionala, cu care sa puteti lucra.
Daca va lasati sa simtiti reactiile secundare, suficient de mult timp, intr-un tarziu, intensitatea lor se va diminua. In acest moment, reveniti la fantezie si lasati sa apara din nou starea emotionala de apreciere sau recunostinta. Apoi ramaneti in aceasta stare emotionala coerenta, atat timp cat va simtiti confortabil cu ea, astfel incat sa incepeti sa ii recunoasteti calitatea.  
Unii oameni care au multe reactii secundare ar putea practica aceasta metoda a fanteziei creativa, de cateva ori. Exersati-o, intrucat atat voi, cat si ea, meritati efortul.
Atunci cand simtiti ca, lucrand cu fantezia voastra, starea emotionala de apreciere sau recunostinta apare fara sa mai fie si reactii secundare, sunteti gata sa incepeti sa faceti experiente cu starea emotionala coerenta, descrisa mai sus. Faceti experimente cu ea. Incercati-o in tot felul de situatii. Cu cat practicati mai mult sa intrati, la dorinta, in starea de apreciere sau recunostinta, cu atat o veti stapani mai mult.
Mai exista si un alt beneficiu, de multe ori neasteptat, ce decurge din aceasta practica. Intrand in mod repetat in aceasta stare emotionala coerenta, de apreciere sau recunostinta, la dorinta, voi creati un factor pozitiv de atractie. In final, veti atrage spre voi situatii, oameni si oportunitati ce va vor face sa simtiti apreciere sau recunostinta, in viata voastra reala.


Tehnica avansata / Consideratii filosofice


Consider ca este foarte important sa vorbesc despre implicatiile filosofice ale Tehnicii Avansate, inainte de a intra in unele dintre detalii mai subtile. Reticenta pe care o am este motivata de faptul ca Tehnica Avansata modifica procesarea cerebrala si perceptia interioara, in maniere profunde. Si cred ca ar trebui sa stiti in ce intrati, astfel incat sa puteti decide daca ea este, in realitate, ceva ce va doriti sa simtiti sau nu.
Daca cititi instructiunile Hathorilor pentru aceasta metoda, veti observa ca exista un moment in tehnica, in care va concentrati pe inima fizica, in timp ce simtiti emotia aprecierii sau recunostintei.
Daca ramaneti in aceasta stare, suficient de mult timp, va aparea spontan o stare de fericire sau extaz. Apoi, potrivit Hathorilor, ramaneti in starea de fericire, contempland (adica fiind constienti de) golul sau spatiul care face parte din corpul vostru.
Aceasta constienta duala, a fericirii si spatiului gol, produce o schimbare profunda a perceptiei interioare. Este un fel de eliberare intrucat percepeti imediat natura infinita si ne-locala a constiintei voastre. In timp ce va aflati in aceasta stare de constienta launtrica, sunt transcense constrangerile corpului vostru si limitarile lumii fizice.
Ati patruns intr-o stare mentala infinita, care nu cunoaste granite.
Daca ajungeti atat de departe in aceasta tehnica, va sugerez sa petreceti mult timp in aceasta stare mentala extinsa si sa va bucurati cu adevarat de ea, inainte de a trece la pasul urmator. Spun asta pentru ca, pentru mine cel putin, ea este o stare a corpului si a mintii, profund stimulativa si odihnitoare.
In faza urmatoare, trimiteti-i apreciere atat spatiului cuprins in corpul vostru, cat si materiei concrete din care el este alcatuit amintindu-va ca intreaga materie, inclusiv corpul vostru, sunt alcatuite din 99% spatiu.
Imi imaginez ca fiecare dintre noi va avea propria experienta despre aceasta faza. Pentru mine, este o experienta viscerala. Sunt readus de la starea mea mentala nemarginita, la o stare in care sunt atat legat de limitarile corpului meu, cat si transcendent lor, in acelasi timp. Cu alte cuvinte, sunt simultan non-localizat si localizat. Este o stare cu adevarat neobisnuita.
Atunci cand raman, destul de mult timp,  in aceasta stare duala, de constiinta non-localizata si localizata incep sa simt ca in corpul meu patrund valuri de energie, din ceea ce pare a fi spatiul interior al corpului meu. Iar corpul meu incepe deseori sa intre spontan intr-un fel de miscare circulara de balans (daca stau drept sau cu picioarele incrucisate), care le este cunoscut yoghinilor sub numele de kriyas. Kriyas sunt un semn ca energiile subtile se misca prin corp.
Cel putin pentru mine, aceasta faza a tehnicii nu este linistitoare ea este puternica si energizanta.
Potrivit Hathorilor, faza aceasta din Tehnica Avansata genereaza un flux de energii subtile, din spatiul interdimensional al corpului, in KA (corpul energetic) si de aici in celulele corpului fizic, prin mitocondrii, iar apoi in ADN. In mod oficial, nu am nici o metoda de a stabili daca asta se intampla in realitate. Spun doar ceea ce mi-au spus Hathorii despre ea, atunci cand le-am adresat cateva intrebari pertinente despre experientele mele cu metoda.
Ei spun ca energizarea corpului KA/mitocondrii/ADN va dezvalui, in mod spontan, perceperea profunda a procesului si naturii inaltarii, daca practicantul lucreaza suficient de mult timp cu aceasta tehnica.
Iar acesta este punctul crucial al dilemei filosofice. Tehnica Avansata modifica perceptia interioara de o asemenea maniera, incat veti percepe aspectele non-localizate (adica transcendente) ale fiintei voastre, cat si aspectele localizate.
In plus, ea creeaza o punte intre aspectul sinelui vostru intrupat si aspectul sinelui vostru transcendent intruparii voastre. Unul dintre efectele acestei punti in constiinta este ca aduceti in corpul vostru unele energii foarte puternice, din aspectul sinelui vostru transcendent corpului vostru.
Nu i-as recomanda aceasta tehnica nici unei persoane care crede in sciziunea dintre materie si spirit sau care considera ca exista o lupta intre spirit si trup. La nivelul ei cel mai fundamental, aceasta tehnica e legata de spiritualizarea materiei. Iar daca nu va intereseaza acest lucru, v-as sfatui sa nu va angrenati deloc in aceasta tehnica.
Mai jos sunt doua legaturi catre website-ul nostru, pe care e posibil sa le considerati de folos, in ce priveste prezentul mesaj al Hathorilor.
Ambele adrese va conduc la 3 inregistrari mp3, iar ele se afla in rubrica Sound Gifts /Daruri acustice de pe website-ul nostru: www.tomkenyon.com. Daca cititi acest mesaj online, accesand adresele de mai jos, veti ajunge la the Listening Agreement/ acordul de ascultare. Daca sunteti de acord cu conditiile, faceti click pe I agree with the terms and conditions, de la sfarsitul paginii. Veti primi apoi acces la toate fisierele audio, ce sunt oferite In prezent la rubrica Sound Gifts.


Dragii mei, va reamintesc ca Tom Kenyon este unul dintre cei mai importanti oameni de spiritualitate din lume. El a scris cartea Invatatura Hathor, publicata de noi si primeste mesaje de la civilizatia Hathor sub forma de sunete, asa cum ati ascultat daca ati deschis linkurile pe care le-am trimis.Cartea o gasiti aici  http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=9 iar alte mesaje de la Tom Kenyon sunt pe linkul urmator, dand SEARCH numele autorului http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/messages 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...