"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 30 august 2013

Omraam Mikhael Aivanhov – De ce să nu mâncăm carne(Extrase)


„Mâncatul cărnii întreţine în corpul persoanei respective o legătură invizibilă a corpului cu lumea animală şi cred că individul ar fi înspăimântat dacă şi-ar putea vedea culorile urâţite ale aurei sale invizibile (n.n. – invizibile ochilor obişnuiţi, dar care deja la ora actuală poate fi parţial pusă în evidenţă graţie fotografiei în efect Kirilian, ecrane cu dicianină etc.), însoţit fiind de toate sufletele animalelor pe care le-a mâncat.”
————-
„Hrana este o scrisoare de iubire trimisă de Creator, ce trebuie descifrată… Când începeţi să mâncaţi, trimiteţi dragostea voastră hranei şi în acel moment ea se va deschide să vă dăruiască comorile sale.”
————–
“Dacă oamenii vor să înțeleagă bine că în organismul lor psihic se produc aceleași fenomene ca în organismul lor fizic, va fi deja un progres. Ei știu că respirând un aer poluat, mâncând o hrană proastă, introduc în organismul lor niște
impurități pe care acesta nu reușește să le elimine; schimburile nu se mai fac corect cu forțele naturii. În același fel, dacă nu își supraveghează gândurile, sentimentele și faptele, ei introduc impurități în organismul lor psihic; aceste impurități formează un ecran opac și comunicările cu lumea divină sunt desigur întrerupte. Aceia care se plâng: „Eu mă rog, cer ajutorul Cerului, dar nu primesc nici un răspuns”, încep prin a accepta acest răspuns: lumea divină le trimite mereu mesaje, dar ei trebuie să se pregătească pentru a le primi. Iar a te pregăti înseamnă a-ți ameliora modul de viață lucrând asupra gândurilor, sentimentelor și faptelor pentru a le purifica.”
——————
Credeţi că Iisus nu a avut nici o slăbiciune, nici un defect, că a venit de la Dumnezeu. Ce semnificaţie au oare atunci tentăţile la care a fost supus ? Ştiţi că El a cunoscut trei tentaţii. Credeţi că aceste tentaţii au fost rezolvate în trei minute, în timpul unei conversaţii cu diavolul ? Nu, aceste tentaţii sunt simbolice. De ce ne-au fost relatate astfel ? Ştiinţa iniţiatică ne lămureşte, ne explică faptul că materia, prin intermediul căreia noi învăţam, corpul nostru fizic, prezintă un anumit grad de impuritate. Aceste impurităţi provin din hrana pe care o îngurgităm, aerul pe care-l respirăm, apa pe care o bem. Există fără încetare schimburi între materia corpului nostru şi cea pe care o absorbim. Pe pământ este imposibil de găsit o materie complet pură. Numai spiritul poate purifica materia. Chiar şi cele mai evoluate Spirite îşi construiesc un corp material şi coboară în planul fizic prin intermediul unor părinţi. Familiile cele mai pure au întotdeauna ceva de înlăturat, încă de la origine. Individul poate elimina aceste impurităţi numai prin intermediul spiritului. Astfel s-a întâmplat şi cu trupul lui Iisus.
————–
“Mâncați câteva fructe, și iată că această hrană, de îndată ce a fost digerată și asimilată, contribuie la buna funcționare a întregului vostru organism. Care este această Inteligență capabilă să aducă fiecărui organ al corpului nostru ceea ce are nevoie pentru ca să putem trăi ? Cum să nu o admirăm?…Datorită acestei hrane puteți în continuare vedea, auzi, respira, gusta, atinge, vorbi, cânta, merge. Chiar și părul, unghiile, dinții, pielea voastră vor profita de aceasta. Da, cum să nu fim cuprinși de admirație în fața acestei Inteligențe? De acum înainte, trebuie să vă gândiți mai mult la ea. Încercați să o descoperiți și să îi exprimați recunoștința voastră.
Esențialul în hrană nu este materia alimentelor. Esențialul sunt energiile ce le conține, chintesența închisă în ele, fiindcă acolo se găsește viața. Materia alimentului este numai un suport. Trebuie să căutăm deci să atingem această chintesență prin intermediul acestei materii, pentru a ne hrăni și corpurile subtile. Este o greșeală să considerăm că mâncăm pentru a ne hrăni numai corpul nostru fizic: mâncăm pentru a ne hrăni și inima, intelectul, sufletul și spiritul nostru.”
————–
Războiul dintre oameni – consecinţa masacrelor împotriva animalelor
În aparenţă, războiul dintre oameni se datorează unor probleme economice sau politice, dar în realitate el este consecinţa tuturor masacrelor înfăptuite asupra animalelor. Legea justiţiei divine este implacabilă: ea îi obligă pe oameni să plătească, vărsând tot atâta sânge cât au făcut ei să curgă omorând animalele. Milioane de litri de sânge risipit pe pământ, strigă Cerului răzbunare ! Evaporarea acestui sânge atrage miliarde de larve şi entităţi inferioare ale lumii invizibile. Iată adevăruri pe care nu le cunoaşteţi şi pe care nu le acceptaţi, dar fie că le acceptaţi sau nu, eu sunt obligat să vi le dezvălui.
Noi omorâm animalele, dar natura este un organism, şi ucigând animalele, noi nu facem decât să dereglăm anumite glande ale acestui organism: în acel moment, funcţiile i se modifică, apare un dezechilibru şi nu trebuie să ne mirăm dacă după un timp războiul izbucneşte în lumea oamenilor. Da, milioane de animale au fost masacrate pentru a fi mâncate fără să se cunoască faptul că, în lumea invizibilă, erau legate de oameni, iar aceştia trebuie să moară împreună cu ele. Când omorâm animalele, nu facem altceva decât să masacrăm oameni. Toţi spun că pacea trebuie să domnească în lume, că războaiele trebuie să înceteze… Dar războaiele vor continua atât timp cât vom continua să omorâm animale, pentru că, omorându-le, ne distrugem de fapt pe noi înşine.
—————
Alegerea unei hrane pure este o Lege absolută, nu numai în planul fizic, dar şi în planul psihic
Trebuie să ştiţi că trupul vostru va fi construit cu materialele pe care le absorbiţi. Dacă aceste materiale nu sunt pure, veţi fi impuri; dacă aceste materiale sunt nocive, veţi fi bolnavi. Iată o Lege absolută, nu numai în planul fizic, dar şi în planul psihic.
Trebuie să fiţi atenţi să nu mâncaţi decât alimente bine curăţate şi spălate; de asemenea, cu gândurile şi sentimentele voastre trebuie să fiţi atenţi, zi şi noapte, să supravegheaţi tot ce intră în voi.
La graniţele fiecărei ţari se pun vameşi pentru a verifica cine intră şi cine iese. Aveţi şi voi vameşii la frontierele ţării voastre pentru a împiedica trecerea a tot ceea ce este periculos şi nociv ? Ei nu ! Atunci, intră oricine, venind de oriunde, şi voi sunteţi otrăviţi. Puneţi grăniceri şi, la fiecare gând care vine, spuneţi de îndată: “Aşteaptă un pic, de unde vii ? Care sunt culorile tale ? Ce îmi vei aduce dacă te accept ?” În felul acesta trebuie să prevedeţi consecinţele catastrofale ale unui gând care a venit să vă viziteze, şi să-l alungaţi.
Alegerea este o adevărată Ştiintă. Gândurile şi sentimentele nu sunt făcute din aceleaşi materiale: intre ele există o gradaţie şi, cu cât mai mult vă înălţaţi să căutaţi aceste materiale, cu atât sunt mai pure. De altfel, aceasta este deja adevarat în fizic: se constată adesea că ceea ce este pur şi uşor urcă, în schimb ce e impur şi greu se depune la fund, ca drojdia şi mâlul.
Cu cât materialele sunt mai pure, cu atât sunt mai rezistente. De aceea, construiţi corpul vostru cu materialele cele mai pure şi veţi rezista la suferinţe, chiar şi la moarte, pentru că materia de care dispuneţi va fi de o asemenea calitate încât nici suferinţele, nici moartea nu vor avea impact asupra lui. Chiar şi Diavolul nu se poate agăţa decât dacă găseşte slăbiciuni şi vicii la cineva, deci material impur. Dacă omul suportă atâtea evenimente dezagreabile în viaţă este pentru că a dat Forţelor Răului posibilitatea de a se agăţa de el şi de a pătrunde în el.
V-am spus, întotdeauna, că nu îmi place să citesc cărti, pentru că nu în cărţile oamenilor găsesc cele mai mari adevăruri din existenţă, ci în Cartea Naturii vii, unde văd că Inteligenţa cosmică a înscris totul. Iar ceea ce văd spun astăzi l-am descoperit la insecte, la furnici, la gândaci, la ploşniţe. Când o casă este bine curăţată, nici o insectă nu vine. Dar lăsaţi câteva murdării: hrana putrezeşte şi insectele vin. Cum au ştiut ele că aici au ceva de ros ? Şi de ce puricii şi ploşniţele nu muşcă decât anumite persoane ? Pentru că sângele lor conţine anumite deşeuri care sunt hrana excelentă pentru aceste insecte; lor nu le place decât ceea ce este impur, ceea ce este pur nu le convine deloc.
Dacă nu vreţi să vă năpădească aceste insecte, curăţaţi-vă casa; dacă nu vreţi să fiţi muşcaţi, purificaţi-vă sângele dacă nu vreţi să intre în voi şi Spirite răufăcătoare, nu le preparaţi hrana. Evangheliile prezintă cazuri de fiinţe stăpânite de Demoni. De ce ? pentru că aceştia au găsit în ele o hrană impură, care le convenea. De aceea Iisus, care gonea Demonii, spunea celui care îl salva: “Du-te şi nu mai păcătui !”. Adică: nu mai lasă să pătrundă impurităţi în tine.
Pe cât este de necesar omului, pentru sănătatea lui, pentru frumuseţea lui şi chiar pentru inteligenţă, alegerea unei hrane fizice, pe atât îi este necesară alegerea Hranei spirituale, căci tot viitorul lui depinde de acesta. Calitatea elementelor pe care le absorbim vor face din el un om de elită sau, din contră, o brută sau un criminal.

http://eusuntvictor.wordpress.com/2013/08/26/omraam-mikhael-aivanhov-de-ce-sa-nu-mancam-carneextrase/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...