"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 23 ianuarie 2014

DESPRE ROLUL ȘI IMPORTANȚA PĂRULUI


Cultura noastră îi face pe oameni să creadă că stilul în care ne purtăm podoaba caplilară este o chestiune de preferință personală, că este o chestiune de modă și / sau de comoditate, și că modul în care oamenii aleg să-și poarte părul este pur și simplu o problemă cosmetică.
În timpul războiului din Vietnam s-au descoperit aspecte necunoscute până atunci de știință, în legătură cu părul.

Sally [numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea] era căsătorită cu un psiholog care lucra la Centrul Medical VA. Se ocupa de veteranii de război care sufereau de PTSD (tulburare de stres post traumatic). Cei mai mulți dintre ei luptaseră în Vietnam .
Sally a declarat:" Imi amintesc foarte clar o seară când soțul meu a venit acasă cu un dosar cuprinzând un document oficial. Avea sute de pagini și reprezenta rezultatul unor studii comandate de guvern.

Soțul meu era puternic marcat după ce studiase conținutul acelui dosar. Acele documente i-au schimbat complet viața.
Din acea zi, conservatorul meu soț nu s-a mai tuns și nu s-a mai bărbierit niciodată. Asta a fost pe placul conducătorilor Centrului Medical VA, care i-au aprobat hotărârea, încurajând angajații să-i urmeze exemplul.
Explicația am găsit-o după ce am citit acel dosar:
În timpul războiul din Vietnam forțele speciale ale Ministerului de Război trimiseseră experți sub acoperire pentru a recruta tineri amer-indieni din triburile aflate în rezervații. Căutau tineri talentați, pe care-i instruiau pentru a se deplasa pe furiș pe teren accidentat. Recruții trebuiau să dovedească abilități deosebite în activitatea de urmărire pe teren și un înalt simț al supraviețuirii.
Acțiunea a dus la înrolarea multor trackeri indieni.

După recrutare și înregimentare în unitățile militare specializate, s-a constatat un fapt de neînțeles: aproape toți indieni înrolați, n-au mai dat dovadă de abilitățile pentru care fuseseră selectați.

Testele de reverificare au dovedit indubitabil faptul că într-adevăr tinerii indieni angajați își pierduseră calitățile pe care le aveau acasă, în rezervație. Marele efort de recrutare a acestor tineri se dovedea a fi fost un mare eșec.

Căutări minuțioase au arătat că pierderea abilităților coincidea cu momentul în care noii soldați au fost supuși tratamentului oligatoriu din armată: părul tuns scurt și barba jos.

Bazându-se pe această coincidență, Institutul de Testare a recrutat in continuare trackeri indieni, dar a decis să le păstreze părul lung și barba.                                     Testelor care au urmat le-au fost supuse două grupuri de recruți: cei tunși și bărbieriți și cei lăsați ca în rezervație. Testul a dovedit că ”pletoșii” au obținut rezultate categoric mai bune decât ”pleșuvii”.

În faza următoare, s-au inversat rolurile: cei ”tunși și frezați” și-au lăsat părul să crească iar grupa martor s-a tuns. Abilitățile și simțurile speciale s-au inversat și ele, au ”migrat” la ”pletoși”.
Iata un test tipic: Recrutul doarme în pădure. Un " dușman " înarmat se apropie tiptil de cel adormit.

Soldatul cu părul lung se trezește din somn mult înainte de a fi făcut ”prizonier” și scapă de încercuire sau se preface că doarme și, la momentul potrivit, sare și-l imobilizează pe ”atacator”. Cel tuns „militărește” nu sesizează niciun pericol și este prins.
Așa dar, s-a dovedit că cei netunși au practic un al ”șaselea simț".
Studiul recomanda ca toți trackerii indieni să fie lăsați netunși, ca acasă.
Comentariu :
Abilitățile de supraviețuire ale oamenilor și animalelor, uneori, par a fi aproape supranaturale. Știința a dovedit acest adevăr. S-a concluzionat că fiecare parte a corpului viu este înzestrată cu capacități deosebite care ajută la supraviețuirea întregului.
Părul este o extensie a sistemului nervos. El poate fi considerat ca o prelungire a acestui sistem, un fel de antenă care captează semnale din exterior. (n.m. de fapt, nu-i de mirare: să ne gândim la rolul pe care-l au mustățile felinelor, sau limba bifurcată a reptilelor etc). Fiecare fir de păr este o terminație capabilă să transmită semnale energetice unei anumite secțiuni a creierului.(n.m.: încă un argument: toți cunoaștem că antena telescopică a unui aparat de radio captează mai bine undele când este extinsă.)
Inclusiv părul facial la barbați, oferă informații care ajung la creier. Părul transmite, de asemenea, în mediul exterior energia electromagnetică venită de la creier. Acest lucru a fost văzut în fotografii de tip Kirlian, atunci când o persoană este fotografiată cu părul lung coparativ cu situația în care persoana a fost tunsă.

Când părul este tăiat, schimbul de energie între creier și mediu este foarte mult limitat, reacția celui fără păr fiind fie întârziată fie inexistentă la stimulii exteriori. Starea individului este una de amorțeală, de apatie și izolare față de mediu.

Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoașterea stresului de mediu, în ecosistemele locale .
Este, de asemenea, un factor care contribuie la insensibilizare în relațiile de toate tipurile. Aceasta contribuie la creșterea frustrării sexuale.

Concluzie :
În căutarea de soluții pentru evitarea primejdiei în lumea noastră, poate ar fi timpul să luam în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre de bază despre realitate sunt eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluției pe care o căutăm să să se găsească ….în barbă sau în părul de pe cap.


Povestea lui Samson și Dalila din Biblie conține un  adevăr codificat carea ne spune despre Delilah care ii taie părul lui Samson, cel care niciodată nu mai fusese invins până atunci.(C. Young).

De ce să NU ne tundem părul?
Moda tunsorii ar putea fi doar o chestiune de gust, dar dacă vom cerceta, vom putea afla că singuri ne privăm de una dintre cele mai valoroase surse de energie care ne poate asigura vitalitatea.
Luați în considerare posibilitatea că părul nostru este și altceva, nu doar podoaba capilară pe care ne-o aranjăm pentru a arăta bine.
Omul e singura creatură la care părul crește mai lung pe cap, spre vârsta adultă.
Lăsat netăiat, părul crește până la o anumită lungime și apoi se oprește
de la sine din creștere, la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură și poate ajuta la ridicarea energiei Kundalini (forța de viață creatoare), care influențează vitalitatea, intuiția și liniștea ființei.
Tăierea Părului
Cu mult timp în urmă, oamenii  multor culturi nu-și tăiau părul, considerandu-l o parte din ființa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling.

Nu era întâmplător că oamenilor luați ostateci si făcuți sclavi, li se tăia părul, ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterea celor supuși.

Oasele frunții sunt poroase și au funcția de a transmite lumina spre glanda pineală, care influețează activitatea creierului, tiroida și
hormonii sexuali. Tăierea părului care acoperă fruntea, împiedică acest proces. 

Când Ginghis Khan a cucerit China, el i-a caracterizat pe chinezi ca fiind foarte înțelepți, oameni inteligenți care n-ar fi permis să se lase subjugați. Ca urmare, el a impus tuturor femeilor chineze să-și taie părul și bretonul, pentru că știa (poate doar instinctiv sau din experiență empirică) că astfel le va impune o atitudine umilă, plină de timiditate, ceea ce-l va ajuta să-i controleze mai ușor.                       
Pe măsură ce triburi sau societăți întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atât de răspândită încât, peste câteva generații,
s-a impus ca modă.

Yogi Bhajan
Știința părului a fost una dintre primele învățături oferite de Yogi Bhajan, când a venit în America.
“Când părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci fosforul, calciul și vitamina D sunt în cantități suficiente corpului și influențează favorabil fluidul limfatic și chiar lichidul cefalorahidian, prin cele două canale din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică asigură o memorie mai eficientă și duce la o mai mare energie fizică precum și la o rezistență îmbunătățită și la răbdare.“
Yogi Bhajan a explicat că, dacă alegi să-ți tai părul, nu pierzi numai acel plus de energie și hrană, dar corpul tău este obligat să ofere o cantitate mai mare de energie vitală și de nutrienți pentru a asigura
re-creșterea părului lipsă.

În plus, firele de păr sunt antene care captează și transmit energia soarelui – sau prana – către lobii frontali – acea parte a creierului folosită pentru meditație și vizualizare. Aceste antene aduc cantități mai mari de energie subtilă, cosmică. Este nevoie de aproximativ trei ani, de la ultima tăiere a părului, pentru formarea de noi antene, la capetele firelor de păr.

Îngrijirea Părului și Kundalini
În India, un Rishi este cunoscut ca un înțelept care în timpul zilei își bobineză/răsucește părul până în creștetul capului, pentru a-și energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptănă și-l lasă în jos. Un “nod Rishi” revigorează câmpul magnetic (aura) și stimulează glanda pineală din centrul creierului.
“Activarea pinealei conduce la o secreție sporită a acesteia, care este esențială pentru dezvoltarea unoi funcții intelectuale mai înalte, precum și pentru o percepție spirituală mai mare.” Yogi Bhajan.

În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte, absoarbe energia lunară. Păstrarea părului în sus în timpul zilei și apoi în jos în timpul nopții ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea câmpului nostru electromagnetic.


Fire de păr cu vârful despicat 
Dezlegarea și eliberarea părului poate să ducă la despicarea vârfurilor.
Yogi Bhajan recomandă ca peste noapte să aplicați o cantitate mică de ulei de migdale, astfel încât acesta să poată fi absorbit înainte de a-l spăla în dimineața următoare. Păstrarea pe timpul zilei a părului răsucit/bobinat peste creștetul capului (chakra coroanei) și protejarea cu o acoperitoare ajută la vindecarea “antenelor”. Dacă aveți părul lung, testați dacă experiența voastră este diferită atunci când acesta este curat și încolăcit pe coroană sau când este lăsat în jos, liber.

Părul umed
Yogi Bhajan a explicat că își usucă părul înainte de a-l ridica în sus pentru a evita durerea de cap. Când îți ridici părul ud deasupra capului, în timp ce el se usucă, apare tendința de a se micșora, iar ”cocul” se strânge, putând duce chiar la ruperea unor fire de păr. Din acest motiv este indicat să vă faceți timp pentru a sta la soare, permițând părului curat și umed încă să se usuce natural, ca un tot unitar.
Tagore spunea: “Când am înțeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean. Am renunțat la ego-ul meu și m-am predat naturii. Am vrut să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu. “


 Când oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturității, responsabilității de a fi complet dezvoltat și puternic. Acesta poate fi motivul pentru care veți găsi har și calm într-o persoană cu părul netăiat
de la naștere, dacă acest păr a fost păstrat bine. 

Creatorul avea un motiv temeinic când ne-a dăruit părul. Dacă nu ne-ar fi fost necesar, nu ni l-ar fi dat (Uitați teoria că părul este o reminișcență a strămoșului maimuță, și că astăzi n-ar mai fi necesar).

Se spune că atunci când veți permite părului să crească în toată lungimea sa și îl veți „bobina” pe creștetul capului, energia soarelui – forța pranică a vieții – va fi atrasă în corp și dirijată în jos, pe coloana vertebrală. Pentru a compensa această mișcare în jos, forța Kundalini se va deplasa invers, adică se va ridica pe coloană, din chakră în chakră..
Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: “Părul vostru nu este acolo din greșeală.
El are un scop bine definit, pe care cei sfinți îl vor descoperi, sau de care alții (neinițiații, ignoranții) vor râde. “


Sursa: www.cocoon.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...