"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 13 februarie 2014

Atmosfera astrală a săptămânii 10-16 Februarie 2014


Se pare că odată cu începerea ciclului de retrogradare a lui Mercur prin casele VI-V, inițiativa mea este subunitară. Dată fiind acestă situație, am ales să nu îmi bat joc realizând o analiză astrologică puerilă. Astfel vă voi prezenta mai multe viziuni asupra acestei săptămânii prin prisma câtorva articole ale unor colegi astrologi. 

1. Analiză realizată de Mihaela Dicu, publicată pe site-ul www.catchy.ro
Săptămâna 10-16 februarie îl are ca actor principal pe Mercur. Astrologic, Mercur tutelează inteligenţa, modul de a gândi, exprimarea scrisă şi vorbită, abilitatea de a găsi, sorta, ordona, transmite şi exploata informaţia, dar şi mişcarea, agilitatea, dexteritatea sau schimburile de orice fel, inclusiv comerciale. Mai are de-a face cu adolescenţii, elevii şi şcolile.

În această perioadă, Mercur se află într-o perioadă mai complicată a mişcării sale anuale, şi anume este retrograd, adică se deplasează pe cer în direcţia opusă celei în care se deplasează în mod normal. Mercur retrogradează de trei ori pe an, cam trei săptămâni de fiecare dată, iar de data asta o face între 6 şi 28 februarie. Mişcarea retrogradă (care este o mişcare aparentă, percepută astfel doar de observatorii aflaţi pe Pământ) este nefirească şi, prin urmare, poate avea efecte neobişnuite, perturbatoare. Informaţia se poate transmite fragmentar sau distorsionat, gândirea este foarte subiectivă, episoadele de neîndemânare şi neatenţie sunt mai frecvente.
Aşa că trebuie să încercăm să ne organizăm mai bine activităţile, să ne concentrăm mai mult asupra a ceea ce avem de făcut, să încercăm să comunicăm mai limpede şi să ne gândim bine feţele de a lua decizii importante. Şi să avem răbdare, fiindcă este posibil ca unele lucruri să nu ne iasă din prima, să trebuiască să revenim, să insistăm. În horoscopul de săptămâna trecută am scris care sunt domeniile care cer o atenţie mărită, pentru fiecare zodie în parte – ele rămân aceleaşi până miercuri, inclusiv.
Evident că cei născuţi în semnele mercuriene (Gemeni şi Fecioară) pot resimţi mai acut aceste „simptome”. La fel şi cei care au Ascendentul, stăpânul Ascendentului, Luna sau alte puncte sensibile din horoscop în zodiile amintite.
Retrogradarea din februarie prinde două semne: Peştii şi Vărsătorul. Mercur începe să retrogradeze în Peşti şi merge ce merge înapoi până când reintră în Vărsător.
Săptămâna trecută, Mercur a retrogradat în Peşti şi o va mai face şi în prima parte a acestei săptămâni (până pe 13, dimineaţa). Mersul retrograd este un semn de slăbiciune, amplasarea în Peşti este pentru Mercur o altă slăbiciune, iar conjuncţia lui cu Neptun în Peşti este o altă slăbiciune. Cu alte cuvinte, în prima parte a săptămânii, Mercur nu se simte prea bine, iar asta o mai simt, în afară de Gemeni şi Fecioare, Peştii (fiindcă Mercur este Peşti) şi Săgetătorii, fiindcă Săgetătorul este în aspect distonant cu Peştii.
Deşi retrograd, Mercur poate să se devină mai vioi în Vărsător, începând de joi, 13 februarie. Vărsătorul îi sună foarte familiar, fiindcă este un semn de aer, deci de intelect şi comunicare. Şi încă ceva: Mercur în Vărsător este mai performant noaptea (între apusul soarelui şi răsăritul lui) decât ziua, fiindcă Mercur este stăpânul triplicităţii de aer pe timp de noapte. De aici, derivă o concluzie simplă: dacă avem de rezolvat ceva important de natură mercuriană, ar fi preferabil să-l facem după apus (săptămâna asta soarele răsare în jurul orei 7:20-7:30 şi apune în jurul orei 17:30-17:40)
Mercur în Vărsător se poate purta când bine când rău cu Vărsătorii (depinde cum este configurat în horoscopul personal), mai prietenos cu Balanţele, Săgetătorii şi Berbecii şi mai capricios cuScorpionii, Taurii sau Leii. Gemenii şi Fecioarele ar trebui să o ducă şi ei ceva mai bine.
Săptămâna poate fi destul de instabilă şi contradictorie şi din alte motive: atât Mercur, cât şi Soarele, fac simultan aspecte bune cu Marte (energie, iniţiativă, înflăcărare, eficienţă, competitivitate, luptă), dar şi cu Saturn (reticenţă, suspiciune, obstacol, lipsă de motivaţie, întârzieri). Fiindcă influenţele se bat cap în cap, putem să avem o perioadă de genul una calda, una rece sau în care în unele domenii de viaţă să ne meargă bine, iar în celelalte să ne stresăm serios. Careul pe care-l fac Soarele şi Mercur cu Saturn le-ar putea crea disconfort saturnian mai ales Vărsătorilor şi Scorpionilor, iar mai apoi, Taurilor şi Leilor. De trigonul pe care-l fac cu Marte, ar putea profita în scopuri de tip marţianBerbecii, Balanţele, Gemenii şi Săgetătorii.”2. Analiză realizată de Alina Astro, publicata pe blog-ul alinaastrology.blogspot.ro
Visand ca zbori cu ochii larg inchisi intr-un ocean de emotii
10 - 12 februarie 2014
Visand ca zbori cu ochii larg inchisi intr-un ocean de emotii
Cam acesta ar fi sentimentul zilele acestea. Ratiunea este inlocuita de intuitie, simti in loc sa intelegi, plutesti in loc sa mergi (Mercur retrograd in conjunctie cu Neptun in Pesti).
Vrei sa te intorci acasa in sufletul tau (Luna in Rac).
Melancolia iti poarta gandurile si inima spre trecut (Mercur si Luna sextil Nodul Sud).
Reveria iti deschide portile viitorului (Mercur si Luna trigon Nodul Nord).
Zbori printre vise, inoti in emotii. Realitatea isi pierde conturul, dar poti percepe atat de bine ce vine catre tine pe plan subtil! Da, este greu sa vezi lucrurile rational, dar profita de aceste momente si fa loc spiritualitatii si “magiei” in viata ta. Canta, danseaza, scrie, viseaza!
Simte oamenii din jurul tau, nu ii analiza.  Viseaza, dar nu te amagi.
Deschide-ti sufletul pentru a-l lasa sa zboare, nu te pierde pe sine in adancul sau.
Invata sa inoti pe valurile emotiilor pentru a da aripi vietii, dar nu te lasa sclav acestora.
Observa si elimina sentimentele negative care te macina in interior (careul in T Luna in Rac – Uranus in Berbec – Pluto  Venus in Capricorn), pentru a face loc vindecarii (Luna trigon Chiron in Pesti) si pentru a putea descoperi de ce are nevoie cu adevarat inima ta (Luna trigon Saturn in Scorpion).
Asculta-ti sufletul, dar pentru a-l intelege si a-l accepta, nu pentru a-l critica.
Nu-ti fie teama sa visezi, dar fa ca visele sa devina realitate si nu realitatea sa ramana doar un vis.
Creeaza-ti o lume interioara fascinanta, dar nu pentru a fugi de prezent, ci pentru a-ti sadi viitorul.
 Viseaza ca zbori cu ochii larg inchisi intr-un ocean de emotii.”


3. Analiză realizată de Jennifer Hoffman, traducere realizată de Alexandra

Jennifer Hoffman(ii multumim Alexandrei pentru traducere)
In aceasta luna se intampla foarte multe din punct de vedere energetic – si mare parte se vor intampla pe plan interior. Inainte sa suspinati „of,nu din nou!!!”, linistiti‑va, pentru ca nu va fi vorba despre munca interioara istovitoare, a ultimilor cativa ani; va fi ceva mult mai subtil si mai cursiv, chiar daca nu voi folosi termenul „mai usor”, deoarece nu numai ca este subiectiv, dar implica si o comparatie ce nu poate fi facuta. Toata lumea isi are propria versiune pentru usor si greu,curgere si blocaj si pentru ce inseamna o problema, fata de o oportunitate. Aceasta luna va fi plina de oportunitati ce pot fi deghizate in probleme – dar, indiferent sub ce forma apar, vor exista si solutii.
In aceasta luna sunt trei mari evenimente energetice. Primul este acela ca planeta Venus a revenit in tranzit direct. Astfel, planeta iubirii si frumusetii merge inainte si toate blocajele legate de iubire pot fi acum rezolvate. Daca ati avut relatii care stagnau sau daca aveati de facut alegeri in legatura cu relatiile, s‑ar putea sa le vedeti, acum, rezolvate. Al doilea mare eveniment este Mercur retrograd in Pesti/Varsator, care incepe pe 6 februarie si se incheie pe 28 februarie. Se aplica atentionarile obisnuite pentru Mercur retrograd: nu semnati contracte, nu incepeti nimic nou (doar daca nu e vorba despre ceva ce a fost planificat inainte de trecerea in tranzit retrograd), verificati‑va de doua ori comunicatiile, salvati‑va datele de pe computer, ganditi‑va de doua ori, inainte sa alegeti – si, ca sa il citez pe mestrul meu, „masurati de doua ori si taiati o singura data”.
Acest Mercur retrograd se afla la inceputul zodiei Pestilor – cel mai spiritualizat semn al zodiacului. El se afla si in conjunctura cu Neptun, ceea ce ii da o amprenta spiritualizata cu atat mai puternica. Mercur guverneaza doua semne, Gemenii si Fecioara. In Gemeni este ca un copilas de doi ani, care alearga in mijlocul strazii, de indata ce ii dai drumul la mana. In Fecioara, este copilul care ia orice decizie, cu mare chin. In Pesti este mai atent – dar asta, pentru ca trebuie sa fie asa si nu pentru ca ar vrea, intotdeauna, sa fie. Atunci cand acordam timp, analizam mai multe optiuni si apoi o alegem pe cea care se aliniaza intentiei noastre, facem progrese intr‑un mod mai echilibrat si mai durabil. Ganditi‑va la ultima data cand ati luat o decizie rapida si, dupa ce ati trait o vreme cu rezultatele ei, ati hotarat ca nu va plac deloc si a trebuit sa alegeti din nou.
Aceasta perioada de Mercur retrograd este buna pentru a ne asigura ca fiecare alegere este facuta din punct de vedere al binelui nostru cel mai inalt si ca ne este de folos. Este buna pentru stabilirea intentiilor intr‑un mod mai constient, mai treaz si mai plin de suflet. Mercur guverneaza mintea si, cateodata, avem nevoie sa fim putin mai „fara minte”, astfel incat sa putem lasa sa straluceasca lumina sufletului. El se misca retrograd in Varsator, care e un semn de aer, ceea ce va sublinia nevoia de a ne gandi un pic mai constient la ceea ce facem, in loc de a inainta orbeste, sperand ca totul va fi bine pana la urma. Mercur iese complet din umbra retrograda, pe 21 martie.
Al treilea mare eveniment din luna februarie este cand Nodul Lunar Nord trece in Balanta (si cel Sud in Berbec), pe 18 februarie. Nodurile Lunare isi schimba semnul zodiacal, la fiecare doi ani si, din 30 august 2012, au fost in Scorpion/Taur. Vreti sa stiti pe ce puteti da vina, pentru toate problemele pe care le‑ati avut din 2012 si pana acum? Nodul lunar Scorpion/Taur este partial raspunzator. De atunci incoace, toate semnele de apa au fost in vizor si a fost ca si cum ar fi existat o pierdere ascunsa de apa in casa, despre care nu ati stiut pana cand nu s‑a surpat podeaua, atunci cand ati calcat pe ea (asta s‑a intamplat la mine acasa si a trebuit sa refac toata baia, pentru a repara gaura din podea).
In Balanta/Berbec, Nodurile subliniaza gasirea echilibrului, crearea armoniei si structurii si trecerea la actiune, in mod constient. Acolo unde viata voastra a fost descentrata, veti putea crea un nou centru, accentul fiind pus pe „nou”. Orice lucru din trecut, care nu mai serveste intentiei voastre pentru bucurie, iubire, pace, armonie, abundenta si succes nu mai este disponibil. Puteti sa creati acum ceva nou – si sunteti sprijiniti sa o faceti. Dar daca incercati sa reinviati vechiul si va dati silinta sa il faceti sa se potriveasca vietii voastre de acum, s‑ar putea sa intampinati unele probleme.
O lectie aflata in desfasurare, in lunile care vor urma, este aceea de a invata sa ne vedem mai intai ca fiinte energetice si apoi ca fiinte fizice, in timp ce cream echilibrul dintre aceste doua aspecte. Avem tendinta sa fim atat de ancorati in corpul fizic, incat uitam de curgerea energiei, care este de fapt modul in care noi functionam la orice nivel. Ceea ce simtim ca fiind elemente ce ne incetinesc, sunt de fapt incercari de a ne face sa ne vedem pe noi insine, in acest mod nou. Atunci cand trebuie sa incetinim, este un semn ca trebuie sa ne asiguram ca ne folosim in intregime mintea si spiritul, in orice situatie. Sursa noastra de energie se află in interiorul nostru, nu in exterior. Orice s‑ar intampla in lumea exterioara este o reflectie a ceea ce se intampla pe dinauntru si o oglinda a modului in care ne folosim energia.
In aceasta luna avem si Marte in umbra retrograda; el devine retrograd pe 1 martie si direct pe 20 mai, iesind cu totul din retrogradare, pe 22 iulie. Este o perioada lunga, in care planeta actiunii sa se afle in tranzit retrograd – dar acest lucru are un anumit scop, acela de a ne ajuta sa incetinim, sa ne analizam sufleteste optiunile si apoi sa trecem la actiunea care ne serveste intentiile, in cel mai bun mod posibil. Vestea buna este ca Venus e acum in miscare directa, asa ca avem sprijinul planetei iubirii si frumusetii. Cuvantul cheie al acestei luni estere‑centrare – gasiti acel nou centru al vostru, in care sa traiti in iubire, pace si bucurie si luati‑o incet; este timp destul sa actionati odata ce veti sti, cu claritate, ce vreti si ii dati sinelui vostru energetic ocazia de a participa la actiune. Sa aveti o luna minunata.
Copyright (c) 2014 by Jennifer Hoffman. All rights reserved

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...