"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 4 martie 2014

SATURN IN MERS APARENT RETROGRAD IN SCORPION : 3 MARTIE 2014-20 IULIE 2014-“O SITA COSMICA”

saturn in scorpion
OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV
“Nu incercati sa scapati de greutati
Cel care incearca sa scape de efort si  greutati va intalni obligatoriu dificultati si mai mari. In loc sa incerce sa fuga de probleme, trebuie sa incerce sa le rezolve, daca nu, a doua situatie va fi mai rea decat prima. O schimbare nu poate fi posibila decat daca ati stiut mai intai sa rezolvati problema in fata caruia ati fost pus. Daca vreti sa va abandonati datoria pentru a gasi o situatie mai agreabila, inseamna ca nu cunoasteti legile severe care comanda destinul. Lumea invizibila va va spune.Nu trebuie deci sa fugim de responsabilitati, ci sa cautam sa le intelegem bine sensul si sa facem ceea ce este necesar. Cand vom simti ca am implinit totul, vom putea merge indiferent unde , chiar in Infern,  in toata linistea, pentru ca ingerii pregatesc drumul pentru care au implinit totul. “
Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 3 martie 2014 de  pe gradul 23 Scorpion , timp de 4 luni va strabate “ aparent inapoi “ gradele din Scorpion  ajungand pe 20 iulie 2014 pe gradul 16 Scorpion .
Cu Saturn retrograd in Scorpion  ne vom repeta continuu : “ greu la deal, ba, greu la vale, ca ma dau de-a berbeleacul”, cautand asemeni unui detectiv toate detaliile ascunse din relatii, situatii financiare, viata intima, dormitorul relatiilor, cariera , viata sociala. In astrologie, Saturn este arhitectul si constructorul tuturor formelor din viata noastra, inclusiv a corpul nostru fizic( piele , oase , dinti ). El creeaza reguli,  limite, disciplina, capacitate de a munci din greu, tarie de caracter care sa ne ajute sa trecem prin furtuni. Saturn pretuieste foarte mult forta interioara iar pentru a ne dezvolta aceasta calitate este chiar necesar sa respectam regulile lui. Saturn este zeul timpului, ne spune ca totul este trecator ( chiar si corpul nostru fizic) si ca trebuie sa luam in serios viata cu tot ceea ce ofera ea. El cere sa fim responsabili, sa respectam structurile si regulile societatii. In tranzit, Saturn ne cere sa fim sinceri cu noi si sa admitem realitatea unei situatii de viata impreuna cu intelegerea a ceea ce putem face pentru a o schimba cu rabdare, acceptare. Atunci cand Saturn devine retrograd, este timpul sa reexaminam toate lucrurile din viata noastra, sa examinam viata noastra si sa gasim cele mai bune solutii pentru a o imbunatati.
Saturn a trecut pentru prima data peste gradul 16 Scorpion  in jurul datei de 1 decembrie 2013, putem spune ca aceasta miscare retrograda face o referire la perioada  decembrie 2013 –martie 2014.
Saturn retrograd chiar nu iubeste noul cand el de fapt are in agenda corectarea unor structuri gresit sau grabit  executate. Saturn stie sa limiteze orice iar acuma trebuie sa ne supunem acestei cerinte, ne va forta sa ne analizam cu adevarat sentimentele noastre profunde, cat de maturi emotional suntem. Scorpionul este o energie ce induce manipularea, obsesia, razbunarea, teama de a pierde puterea . Este un semn ce genereaza putere bruta dar si frica de a pierde aceasta putere, de a pierde controlul. Nu exista nici o putere mai mare decat acceptarea pierderii iar Saturn in Scorpion vrea sa ne invete acest lucru, vrea sa ne invete ca totul are o limita.  Acest lucru inseamna sa acceptam realitatea, ceea ce nu putem schimba, sa fim pregatiti sa pierdem ceva chiar daca e doar sentimentul de control, manipulare, sa ne confruntam cu teama de pierdere, abandon, lipsa de putere si tradare, sa ne concentram pe ceea ce ramane, pe vindecarea si transformarea noastra, sa infruntam ceea ce ne sperie chiar daca vorbim de relatii intime, chestiuni financiare, partener de afaceri. Unde este Scorpionul intr-o harta natala este cu siguranta un loc ce ne  poate forta sa pierdem  totul si sa castigam  ceva benefic pentru evolutia noastra, este locul in care fiecare dintre noi putem deveni o pasare Phoenix ce isi canta propriul cantec al renasterii. Fiind vorba de Saturn, “ cantecul de renastere “ trebuie sa aiba tonuri serioase, sa cante realitatea profunda a sufletului. Pentru unii , acest tranzit de retrogradare poate fi ca o trezirea  la realitate ( Saturn ) in dormitor( Scorpion) si intelegerea tuturor lucrurilor care nemultumesc, jeneaza, frustreaza. Este o perioada excelenta pentru intelegerea ranilor cauzate de o viata intima din obligatie sau de dragul de a avea o relatie cu cineva, acuma putem vedea greselile mai bine, ne putem concentra pe ceea ce vrem sa transformam in viata noastra intima. Saturn retrograd ne va invata sa devenim mai constienti de propria putere, autoritate  si locul pe care sufletul nostru il merita in aceasta lume . Saturn retrograd in Scorpion poate fi asemeni unui laser care vede profund limitele in oameni , lucruri, situatii din jurul nostru.
Daca vrem sa parcipam la cursurile lui Saturn retrograd in Scorpion, atunci cu siguranta vom invata cum sa ne simplificam viata in domeniul de viata in care avem semnul Scorpionului dar si semnul Capricornului. Aceasta simplificare poate  fi asemeni unei site cosmice care lasa sa treaca doar acele situatii, oameni care trebuie sa faca parte in continuare din calatoria sufletului nostru in aceasta lume materiala numita pamant. La  urma urmei, viata este evolutie iar ca oameni, facem de multe ori alegeri gresite, alegeri care ne incatuseaza sufletul si nu mai vedem realitatea  asa cum ar trebui. Daca  aveti Saturn retrograd in harta natala , este posibil ca toata viata sa nu vedeti prea clar propriile limite, de multe ori acceptati ceea ce va impun ceilalti ca si responsabilitate dar nu vedeti prea clar responsabilitatea pentru voi insiva.
Taurii, Scorpionii , Leii, Varsatorii( cei nascuti intre 5-15 ) fac parte din aceasta simfonie cu tonuri saturniene grave si profund transformatoare.
In urmatoarea perioada trebuie sa invatam sa fim mai atenti la  tot ceea ce este in jurul nostru, in viata noastra, la partea nevazuta a vietii, la rolul nostru in planul lui Dumnezeu exact ca in In Psalmul 19 al lui David:” Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea manilor Lui.  O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el.  Si aceasta, fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit.”
‘Cerurile spun slava lui Dumnezeu” arata destul de clar ca astrologia este un instrument profund de iluminare.

http://adriana-astro.com/saturn-in-mers-aparent-retrograd-in-scorpion-3-martie-2014-20-iulie-2014-o-sita-cosmica/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...