"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 28 februarie 2015

LUNA PLINA IN FECIOARA -5 MARTIE 2015, ORA 20:04, ORA ROMANIEI – “ DRUMUL SPRE ILUMINARE ”

LUNA PLINA IN FECIOARA -5 MARTIE 2015, ORA 20:04, ORA ROMANIEI – “ DRUMUL SPRE ILUMINARE ”

Posted by: Adriana In: Fazele Lunii
astro_2gw_454_luna_plina_in_fecioara_2015.39525.42624
“Cel care este slab si sarac spiritual nu poate ierta, el cauta sa se razbune. Pentru a-l ierta pe cel care v-a facut rau, trebuie sa deveniti mare, bogat, puternic, luminos; sa va spuneti : “Trebuie sa-l iert pentru ca bietul nu stia in ce situatie se afla facind raul, legile justitiei divine sunt implacabile si va suferi pentru a repara raul facut. In timp ce eu, chiar daca sunt victima, sunt privilegiat pentru ca lucrez pentru bine, pentru Imparatia lui Dumnezeu, pentru lumina”.Si gindind astfel, comparind intreaga splendoare in care traiti alegind drumul binelui cu mizeria si intunericul celor care sunt nedrepti si rai, emanind sentimente de mila, intelegere si dragoste, prin stapinire de sine. Aceasta generozitate la care nu ati putea ajunge pe nici o cale, o puteti dobindi usor astfel.
Unii vor spune: ” Dar aceasta atitudine seamana mult cu cea a fariseului din Evanghelie care se ruga in templu multumind Domnului ca nu este ca restul oamenilor si mai ales ca plebeul care sta ingenunchiat mai incolo ; acesta este orgoliu !” Niciodata! Fariseul se lauda ca postea de doua ori pe saptamina, ca dadea zeciuiala din toate bunurile sale si il dispretuia fara motiv pe plebeu care era mai bun, poate, ca el. Atitudinea de care va vorbesc este diferita. Va spun ca daca sunteti o victima a unor calomnii sau nedreptatiti, recunoscand toate splendorile pe care Dumnezeu vi le-a dat in timp ce dusmanul vostru a fost privat de ele, trebuie sa intelegeti ca in realitate voi sunteti privilegiati. Pentru moment inamicul vostru triumfa, se subintelege, a reusit sa va faca rau, dar totusi el este de plins asa cum sunt toti cei care fac rau fiindca intr-o zi justitia divina ii va pedepsi intr-un fel sau altul. Vedeti, este cu totul altceva, si in acest sens trebuie sa intelegem cuvintele lui Iisus: “Tata, Iarta-i ca nu stiu ce fac”.” Omraam Mickael Aivanhov
Luna Plina este un moment de apogeu si o promisiune astrala a implinirii  unor activitati incepute la Luna Noua in Fecioara din septembrie 2014. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Aceasta Luna Plina activeaza axa Fecioara –Pesti, deci Soarele este in Pesti gradul 14:50 iar Luna se afla in Fecioara gradul 14:50.
Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de soarta. Semnul Pesti, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata( activitati), este un simbol al vindecarii, trezirii spirituale, compasiune, iertare dar  iluziile pot fi o haina perfecta pentru alegerile gresite.
Luna Plina pe axa Fecioara –Pesti activeaza casele XII-VI, casele naturale ale semnului  fecioarei ( casa VI ) si semnului Pesti ( casa XII), este o activare prin schimbarea scenei “ actorilor “, Fecioara isi joaca rolul pe nisipuri miscatoare, este in casa XII ( pamant in apa ) iar Pestii incearca sa inoate pe uscat in casa VI ( apa pe  pamant ). Semnul Fecioarei este asociat cu sanatatea, vindecarea, integritatea, recolta, puritatea, femininul divin, mama pamant, sa fii in serviciul, slujba cuiva, asteptarea spirituala. Dar sensul muncii devine in zilele noastre o obligatie facuta adesea doar pentru a castiga bani si nu pentru chemarea noastra spirituala. Cel mai mare scop al Fecioarei este de a-si gasi adevarata vocatie, descoperirea acelei munci care o intregeste pe deplin dar pentru asta trebuiesc purificate fricile care fac loc celei mai inalte expresiei a dragostei.
fecioara
Cele mai multe dintre zeitele legate de semnul Fecioara au fost considerate zeite ale fertilitatii sau zeite ale recoltei. Acest lucru accentueaza rolul Fecioarei de  a fi in serviciul omenirii prin “fertilitatea ei’. Astfel, Fecioara poat fi Ishtar (mitologia babiloniana), Isis (mitologia egipteana), Ceres (mitologia romana), Demeter si Persefona (mitologia greaca).
Intr-un bine-cunoscut mit grecesc, zeita sezonului de primavara Persefona este rapita de catre zeul lumii interlope Hades-Pluto. La descoperirea acestui lucru, Demeter(Ceres) mama tinerei zeite, fiind si zeita recoltei, decide sa  strice recolta si sa infometeze omenirea. In urma discutiei lui Zeus cu Pluto si Mercur,  zeita primaverii –Persefona trebuie sa se intoarca timp de sase  luni pe an pentru a-si  ajuta mama, pe Ceres. In mod logic, fecioarele nu pot fi mame, desi atunci cand ajungem la crestinism, o avem pe Fecioara Maria care a dat nastere lui Isus.
Acuma Luna Plina in Fecioara este in casa XII iar propriile sentimente dar si emotiile devin “enigme “ greu de descifrat si de indrumat.
Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru.
Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare , cadori speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp.
O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete grele, greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau, binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele, totul este in afara puterii noastre de control.
Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII  este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. In cele din urma casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Daca vom merge mai mult pe partea materiala a vietii, acest loc se transforma in ceva dusmanos, inamicul este langa noi si nu il vedem, devenim propriul  dusman. Aceasta casa ne spune adesea in termini subtili ca nu putem merge in fata lui Dumnezeu cu “ o casa,o  masina” , nu, aici trebuie sa mergem cu “ fapte spirituale, legate de suflet catre suflet, cu ceea ce am dat din sufletul nostru pentru celalalt, cu ceea ce a facut bine celuilalt, am ajutat, am fost plini de compasiune, intelegere, daruire”. Putem sa ne invinovatim pentru necazurile si pierderile  celorlalti dar acuma suntem ajutati sa intelegem ca fiecare dintre noi are in viata obstacole pe care trebuie sa le treaca de unul singur, noi putem sa ajutam cu un sfat, o ideee dar depinde doar de acea persoana cum alege sa actioneze in viata.
La urma urmei, o Luna Plina in Fecioara in casa XII este ca o slujba de vindecare a sufletului nostru, a dorintei noatre de a fi perfecti uitand de cele mai multe ori ca nimeni nu este perfect aici pe pamant. Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa XII ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii deschis oportunitatilor vietii. Doar traind viata cu tot ceea ce ofera ea in bine si rau ne apropiem de perfectiune. Aici vom invata ca fiecare greseala se plateste prin suferinta, acestea nu pot fi negociate, nu se poate da altceva la schimb. Acuma, ne confruntam cu o tranzitie, o stare critica, un prag intre doua optiuni, acuma fantomele trecutului ne pot tine legati de acest prag sau putem intelege ca o alegere gresita are  menirea de a ne invata sa nu o mai repetam, tot raul este spre bine. “Castigam sau pierdem” este limbajul  dublu al Lunii Pline in Fecioara dar “ cel mai mare pacat” ar fi sa ramanem blocati pe ceea ce nu functioneaza in viata noastra . Cum Luna guverneaza casa carierei iar Soarele guverneaza casa prietenilor, sperantele noastre, aliantele, grupurile de oameni, protectorii nostri, darurile de la sefi, aceasta Luna Plina poate scoate in lumina tot ce am construit in ultimile sase luni in aceste directii. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.
persefona
Luna Plina “ citeste in direct” mesajele trimise de Soarele in Pesti ce are  un sufleor, pe asteroidul 399 Persefona in Pesti. Povestea ne spune ca Hades a fost lovit de una din sagetile  lui Eros  (pus de mama lui, Venus-Afrodita) , in consecinta, printul intunericului cum a vazut-o pe Proserpina a fost orbit de frmusetea, nevinovatia, inocenta acestei fete si a rapit-o. Ceres a fost foarte suparata de disparitia fetei, a refuzat sa se intoarca pe Muntele Olimp, a pustiit pamantul. Ingrijorat, Jupiter l-a trimis pe Hermes-Mercur la Pluto pentru a negocia problema, pentru a lasa-o pe fata sa se intoarca la mama ei. Inainte de a-i da drumul, Pluto i-a dat sa inghida sase semninte de rodie semnificand casatoria lor si fortarea Persefonei sa se intoarca la el timp de sase luni pe an. Persefona se intoarce la mama ei dar fortata ca o data pe an sa se intoarca si la sotl ei Pluto. In astrologie, Proserpina semnifica un loc de nevinovatie, ignoranta, neajutorare, o experienta grea care maturizeaza in care un eveniment forteaza si ne schimba viata. Aceasta energie implica si o anumita inselaciune, o iubire intunecata, pericol, posesivitate dar este totusi o uniune reala si amara. Ca regina a Mortii si cu darul ei de a asculta povestile celor mori, Proserpina indica si o capacitate sporita a intuitiei, atentie catre taramul spiritual.In relatia mama –copiii, apare o pierdere, o separare brusca. Ea ramane totusi o zeita cu un suflet mare si bun chiar daca a fost fortata sa-si schimbe viata.
Cu aceasta Luna Plina energizata si de Persefona, putem culege roadele unor atractii dificile, relatii  dificile, posesivitate, izolare sociala, deconectare de rolul matern, ceva se intampla brusc fara nici o stire si poate sa nu placa dar nu avem  ce face. In spatele acestei schimbari bruste se pot afla motive ce conditioneza sa faci ceva obligat. Activarea asteroidului Proserpina arata ca nu exista nici un control in relatii, suntem complet la bunul plac al altora  si nu exista nici un pic de consideratie pentru ceea ce doresti. Exista un partener dominant care incepe problemele si nu reuseste sa vada dincolo de dorintele lui. Proserpina inseamna “ sa apara “  iar acuma poate fi un moment in care nu exista control, atractiile pot fi gresite, atractiile pot fi mai mult fizice decat pasionale, lipseste iubirea adevarata ; nici pluto si nici proserpina nu au ajuns impreuna din iubire, mai degraba relatia lor a inceput in urma unui capriciu a lui Venus. Proserpina este o energie dificila in sensul ca aduce situatii la care nu te-ai fi asteptat niciodata care cer negocieri, reconcilieri, un armistitiu. In cele din urma , situtiile induse de aceasta energie isi gasesc o rezolvare. Aceast moment astral poate permite dezvoltarea unei relatii cu fortele ascunse in inconstientul nostru, activeaza  abilitatile noastre psihice, ne elibereaza de trecut, putem descoperi un nou sens vietii noastre. Cum Persefona a fost initial cunoscuta sub numele de Kore, ceea ce inseamna fecioara, ea este un simbol al primaverii iar aceasta Luna Plina pare a fi un vestitor al noului anotimp al primaverii.
Pluto in Capricorn  este planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Fecioara  –Soare in Pesti, este un ajutor astral ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o  “mana astrala”  intinsa.
O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Pluto in Capricorn este in casa IV casa familiei. Pluto este ca o bomba atomica. Distrugerea, durerea  sunt armele acestei energii dar dupa devastare vine si sansa unei vieti noi purificate de trecut. Pluto ne da putere dar nu intr-un mod gratuit, magazinul lui ofera valori profunde ce au taxe imense. Treaba lui Pluto este sa ne dezbrace de tot ceea ce este fals si ireal. Toata pofta, lacomia, dorinta au nevoie sa fie purificate iar Pluto ne trece prin iadul acestora pana invatam ca ce ceea ce este cel mai important este puterea in slujba celorlalti intr-un mod neconditionat. Pluto in trigon cu Luna Plina in Fecioara aduce o intelegere mai profunda a vietii personale, devenim contienti de sentimentele celor din jur si de cum ne afecteaza acestea. Este un moment bun de a scapa de bagajul emotional ce ne tine legati de trecut, vechi. Relatiile cu femeile vor fi deosebit de importante si este posibil sa primim unele beneficii de la o femeie puternica. Putem efectua schimbari semnificative in viata personala, familie, camin, parinti, deoarece aceasta perioada tinde sa faciliteze orice masuri pe care le luam.
Cum Luna este stapana casei carierei, o schimbare de cariera este posibila in acest moment.Pluto in aspect de sextil cu Soarele in Pesti aduce relatii bune cu autoritatile, sefii, poate fi un triumf asupra adversitatii generate la un loc de munca, sanatate.
Guvernatorul acestei Luni Pline in Fecioara este Mercur in Varsator care este de mana cu asteroidul 13 Egeria. In mitologie, Egeria a fost sotia lui Pompilius Numa cel de-al doilea imparat al romanilor. Simbolul ei este un scut ce arata protectie. Egeria este zeita romana a izvoarelor sacre  si tamaduitoare, a stejarului considerat deasemenea sacru. Ea este o zeita ce protejeaza copii, femeile gravide ajutandu-le sa nasca in conditii de siguranta. Se spune ca avea si darul profetiei  fiind considerata de romani una din Nimfele de apa numite Camenae. Se spune ca seara, la o anumita ora se retragea intr-un loc ferit in care divina Egeria il astepta si il instruia iar toate cuvintele de intelepciune “ cazute de pe buzele ei “ el le transcria pe foi de pergament. Aceste scrieri ale lui Pompilius au devenit Carti Sacre iar cand el a murit a ordonat ca aceste carti sa fie ingropate alaturi de el interzicand sa i se arda trupul asa cum era obiceiul . Dupa ce Pompilius a murit, Egeria s-a intristat foarte mult pentru pierderea “iubirii ei “ iar Zeita Diana a avut mila de ea si a transformat-o  intr-un izvor tamaduitor.  Cinci sute de ani mai tarziu si cu o suta de ani inainte de nasterea lui Hristos, volumele au fost descoperite datorita unor ploi abundente care le-au scos la suprafata. Toate aceste carti gasite au fost arse de catre romani deoarece intre timp ei au introdus in religia lor “ legi “ care erau in contradictie cu aceste carti de intelepciune. Astfel , intelepciunea zeilor transmisa prin Egeria a fost pierduta dar ea continua sa ramana un simbol al izvorului tamaduirii, al  intelepciunii sacre, al nasterii si ocrotirii.
Acuma, Mercur de mana cu Egeria  ne incurajeaza sa invatam din greselile trecutului, sa ascultam de instinctele noastre, sa nu ignoram “ vocea interioara “ care ne protejeaza , ne ghideaza , ne salveaza.
Egeria este asociata cu apa sfintita care vindeca  sufletul iar aceasta Luna Plina ne ajuta sa  gasim acele informatiile, iubirea, hobby-ul  necesare vindecarii sufletului nostru. Egeria ca si Ceres si Persefone arata trecerea de la iarna la primavera, de la intuneric la lumina. Aceasta “ impartasanie astrala “ ne purifica si ne ajuta sa  vedem ce este gresit in viata noasra si ce putem face pentru viitorul nostru.
Marte in conjunctie cu Uranus  in Berbec creeaza excese extrem de periculoase  si cu efecte nefavorabile. Este un aspect al schimbarilor bruste de situatie, mari schimbari in existenta, viata imbraca aspecte explozive  ce permite actionari in forta, totul se intampla mai repede, pe neasteptate  mai ales in luptele politice, este viata care are un ritm mai rapid  dar si pericolele sunt la fel de rapide. Energia acestui aspect de conjunctie intre Marte si Uranus poate aduce schimbari  dar si directii periculoase, lipsa de intelegere , de indulgenta fata de semeni,  este amplificat neprevazutul in plan social, in asocieri, in parteneriate, in afaceri, in natura . Este o energie ce pune in miscare totul, este o energie ce stie sa miste strazi, copaci, oameni, sa miste fapte , actiuni, hotarari, neprevazutul, dar,  intr-un ritm alert, este o energie asemanatoare unui fulger ce poate rupe totul in cale, de aceea va recomand multa prudenta in aceste zile, cutivati calmul, iertarea, temperati-va si nu actionati in forta, forta va da nastere la o alta forta ( exact ca si in fizica). Cum aceste doua energii activeaza si Nodul Sud in Berbec, pot spune ca “ vantul semanat in trecut devine furtuna de astazi”.
In casa XII, aceasta energie lunara ne invata ca viata nu are un drum aleatoriu asa cum gandim de cele mai multe ori, ea are un scop, orice experienta are rolul ei in evolutia noastra, iertarea si umilinta trebuiesc cultivate inaintea unei critici nesabuite. Urmati-va  “glasul sufletului” iar Universul va deschide usi, va sparge ziduri pentru continuarea calatoriei voastre.
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...