"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 30 septembrie 2015

Schimbari mici - Dragostea este o căldură harnică, ce se revarsă în jur şi încălzeşte inimile tuturor

Conjuncția inferioară Soare Mercur din 30 septembrie 2015

Acest aspect este ultimul din cele trei ale acestui an. El se formează în semnul Balanţei, la gradul 7.07, în casa a VII a momentului. Din punctul meu de vedere acest aspect va demara acţiuni importante, la fiecare dintre noi, legate de felul în care relaţionează, de felul în care se exprimă în exterior şi de felul în care este perceput de cei din jur.
Poate că mulţi vor lucra la imaginea lor, încercând să fie cât mai moderni şi în “trend”, dar nu despre acest lucru ne vorbeşte acest aspect; el ne vorbeşte de dezvoltarea capacităţilor fiecăruia prin care ar putea să transmită în exterior în cel mai potrivit şi simplu mod, tot ceea ce are mai valoros şi tot ce poate să-i ajute pe cei din jur.
De aceea este important ca fiecare dintre noi să-şi dedice puţin timp pentru a medita, a înţelege şi a găsi modul cel mai potrivit de exprimare a calităţilor personale şi a darurilor cu care a fost înzestrat.
Apoi cred că este un moment de reconsiderare a anturajului, de apropiere de oamenii cu care împărtăşim aceleaşi idealuri sau sentimente. Prezenţa alături de acest aspect a lui Lilith, a Junonei şi a Nodului Nord face ca relaţiile noastre să devină importante. Ele trebuie să ne reprezinte şi să ne ajute să creştem, să evoluăm. Fortuna în conjuncţie cu Soarele şi Mercur transmite că numai înţelegerea acestei idei ne poate aduce cu adevărat şansele cele mai mari pentru a ne exprima şi a fi noi înşine.
Este interesant de subliniat că Soarele şi Mercur sunt antiparalele, de aceea tentaţia de a ne exprima şi manifesta prin limbaje convenţionale, lipsite de formă, de a ne etala orgoliul sau de ne crede superiori, este foarte mare. Este dificil să fim noi înşine, provocările de a ne minţi şi de a ne implica în fel de fel de acţiuni care nu ne reprezintă dar ne cresc aparent valoarea prin faptul că suntem în ”trend” în acest fel, este puternică. Există cumva un fel de semnal că nu aceasta este calea noastră, dar argumentele sociale par să fie mult mai puternice. Cred că de aceea acest aspect este mai mult un test de încredere în resursele noastre, un test prin care ne este solicitată atenţia faţă de nevoile sufletului, faţă de exprimarea la un alt nivel, pe un alt plan. Curajul de a face acest pas va aduce numeroase şanse în viitor, chiar dacă prezentul pare a ne demonstra că nu aceasta este decizia potrivită.
Acest aspect se află în conjuncţie cu PM dintre Venus şi Saturn, Saturn aflat în grad Aries, puternic, decis şi extrem de natural în manifestare, ceea ce evident ne împiedică să înţelegem direct ceea ce ni se transmite, adică curajul de a învăţa să ne exprimăm ideile şi cunoaşterea în mod personal, fără a o trece prin filtre sociale sau paradigme şi prejudecăţi. Venus se află în semnul Leului, ea ne aduce dorinţa de a străluci, de a ne evidenţia cu orice preţ, de a arăta o altă faţetă, superficială, celorlalţi. De fapt ea ne ajută să ne exprimă creativitatea, căci fiind parte din Dumnezeu, fiecare este creativ într-un fel personal, secretul este în a ne descoperi creativitatea şi unde ne-o manifestăm plenar. Societatea a decis că numai anume oameni sunt creativi, şi anume aceia care-i reprezintă cel mai bine interesele de moment. De fapt creativitatea este un dar minunat şi ea există în noi, în sufletul nostru, este cumva cel mai preţios giuvaer, căci ea ne ajută să supravieţuim, să ieşim din cele mai complicate situaţii. Pe scurt este absolut necesar să înţelegem acest concept, el a funcţionat de-a lungul mileniilor şi a făcut ca omenirea să evolueze nu prin societate ci prin aportul creativităţii fiecăruia.
Datorită tuturor celor spuse mai sus, cred că acest aspect seamănă cu o reîntoarcere la credinţă, adică o reîntoarcere la noi înşine şi la calităţile cu care am fost înzestraţi. Chiar dacă aparent sentimentele noastre faţă de cine suntem sunt proaste, totuşi, fiecare are un destin, şi numai simpla lui împlinire este o mare realizare spirituală. Dincolo de asta aportul nostru la bunăstarea generală nu trebuie minimalizat, iar încrederea în calităţile care ne reprezintă şi utilizarea lor din plin, fac dovada unei credinţe importante.
Pentru a ne fi mai simplu poate că este bine prin a începe să facem mici schimbări, sau prin a segmenta schimbările de amploare, în creşteri progresive, ce sunt mai uşor de gestionat. Să nu uităm că revolta şi confuzia sunt, adeseori, părţi fireşti ale procesului de schimbare. Deşi putem anticipa anumite elemente inerente unei schimbări, nu ne este, totuşi, cu putinţă, să ştim în avans tot ceea ce va fi să vie. Impulsul de a plânge, precum şi stările de spirit oscilante sunt fireşti, în decursul unor perioade de prefaceri. Pe de altă parte, este bine să nu presupunem că producerea unei schimbări implică întotdeauna dificultăţi! Uneori, totul decurge cu atâta naturaleţe ...
Este eficient să vorbim despre experienţele prin care trecem şi trăirile pe care le încercăm, cu un prieten – în acest fel ne vom descoperi cu adevărat prietenii; sau le putem aşterne în filele unui jurnal! Împărtăşirea simţămintelor ne poate despovăra, ne ajută să exersăm sinceritatea şi simplitatea, inducându-ne o senzaţie de uşurare; de asemenea, ne poate ajuta să ne găsim tăria de a merge mai departe.
De fapt, singurul lucru care ne revine de făcut este să făgăduim solemn că ne vom pune în slujba aspectelor pozitive, luminoase, şi nu ale celor negative, întunecate, ale potenţialului omenirii, atât în lume, cât şi înlăuntrul nostru; că nu ne vom pierde nădejdea şi răbdarea, dar mai ales că vom înţelege că Dragostea este o căldură harnică, ce se revarsă în jur şi încălzeşte inimile tuturor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...