"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 9 noiembrie 2015

LUNA NOUA IN SCORPION– 11 NOIEMBRIE 2015, ORA 19 :47, ORA ROMANIEI – “ NEASTEPTATUL ESTE DEGETUL LUI DUMNEZEU ”


RUGAMINTE
 “ RUMI “
L-am rugat  toate lucrurile
Ca sa pot gusta viata.
Dar El  mi-a dat viata
Ca sa pot gusta toate lucrurile.
Nu am primit nimic din
Din tot ce am cerut,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.
Impotriva vointei mele
Au fost ascultate rugamintile mele.
Sunt printre oameni
Un om binecuvantat.
astro_2gw_416_luna_noua_in_scorpion_2015.65694.14592
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Scorpionului  in harta natala.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Rac gradul  7:36, este un ascendent cardinal de apa a carui energie poate naste conditii noi de viata, o schimbare importanta, noi initiative, relatia cu familia, cu tara, poate cunoaste anumite schimbari. Urmeaza o perioada in care izbucnirile emotionale devin ceva obisnuit, vom simti din plin influenta energiei lunare, asa cum luna trece destul de repede printr-un semn zodiacal, asa si noi vom trece de la o stare emotionala la alta destul de repede, este extrem de important sa cultivam stapanirea de sine, sa ne controlam gandurile deoarece ne vom simti exact cum vom gandi, vom gandi pozitiv atunci vom radia, vom gandi negativ, atunci vom deveni posomorati si incurcati in propriile trairi.
Ascendentul in Rac ne va face sa ne comportam exact ca si racul care cauta piatra pe care sa stea in mijlocul schimbarilor, in cazul nostru, piatra aceasta o vom gasi in mijlocul familiei, in dorinta de a-i proteja pe cei dragi dar si pe noi. Guvernatorul ascendentului este Luna in Scorpion gradul 19:01 in conjunctie cu Soarele in Scorpion gradul 19:01 ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua.
Luna Noua in Scorpion  este energia cosmica ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru.
Luna in Scorpion nu este intr-un semn prea favorabil, de fapt acest semn al Scorpionului face din energia lunara o energie cu doua taisuri, poate sa aduca destule retineri, rupturi dar si destula impulsivitate si lupta pentru putere. Cu Luna in Scorpion putem usor deveni violenti, nedrepti, cu un comportament ce nu tine cont de nici o lege sau, la un nivel superior, putem deveni mistici, capabili de a patrunde secretele naturii, de a stapani dorintele inimii.  Luna in Scorpion stie atat de bine sa eticheteze ura, iubirea, sexul, pasiunea, puterea, manipularea, banii multi, taxele sufletului, misterul, secretul, moartea.
Semnatura Lunii in Scorpion este o combinatie dintre profunzimea si adancimea oceanului cu energia unui torente de munte, este o forta in reinoirea vietii din tot ce este ascuns si reprimat. Este bine sa stim ca Luna in Scorpion ofera forta prin intuitii si presimtiri, atitudinile si gesturile agresive nefiind altceva decat reactiile imensei emotivitati pe care vrem de fapt sa o ascundem. Cu Luna in Scoprion, totul se simte cu “ o viteza mare, profunda “, interiorul poate” fierbe “ dar exteriorul poate fi ca de gheata iar aceasta combinatie da tonul unei aure de mister. Fericirea, furia, tristetea, extazul, angoasa, merg mana in mana in aceasta perioada. Aceasta Luna Noua in Scorpion planteaza noul unor noi investitii, bani, relatii profunde, manevre financiare, transformari profunde, vindecari miraculoase.
Luna Noua in Scorpion pe gradul 19:01 activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, tineri, placeri de toate felurile. In aceasta casa, aceasta energie noua, pura, ne ofera putere creatoare, putere de adaptare a corpului la schimbarile temperaturii, umiditatii, magnetismului dar si energia necesara trecerii peste obstacole, satisfacerea nevoilor fiziologice. In casa V, Luna Noua in  Scorpion combina verbul “ a dori “ cu “ a voi”  punand un accent deosebit pe propria persoana, pe originalitatea si profunzimea ei. Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma. Aceasta Luna Noua aduce simplitate, inocenta, povesti de dragoste, complicatii sentimentale, distractii, un copil, o creatie personala regala, izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc.
Luna Noua in Scorpion face un aspect benefic cu Chiron retrograd in Pesti, este o energie ce poate aduce  vindecarea  sufletului ranit intr-o relatie, de o iluzie, de un partener de viata sau afaceri .
Mercur in Scorpion este un mesager important al acestei lunatii, stie atat de bine sa  detecteze adevarul din spatele unui cuvant, el poate fi laserul care vindeca in profunzime subconstientul nostru. Mercur in Scorpion in fuziune cu Luna Noua in Scorpion in casa iubirii, copiilor poate arata o intalnire norocoasa cu iubirea, noroc prin sau pentru copii, putem conta pe adevar in comunicare, in relatiile noastre.
In timpul acestei lunatii, se formeaza un aspect Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Luna Noua in Scorpion si Mercur in Scorpion sunt in sextil cu Jupiter in Fecioara si toate aceste planete  fac aspecte de inconjunctie ( 150 grade ) cu Uranus retrograd in Berbec. Un Yod pare a fi una dintre configuratiile cele mai dificile care poate aparea intr-o harta astrologica, este considerata o configuratie karmica sugerand plati karmice si un scop special, predestinat prin planeta focar ce pune un accent deosebit pe o anumita zona a vietii.
Punctele de plecare catre aceasta misiune speciala sunt ilustrate de planetele in sextil ( cele doua planete de la baza triunghiului isoscel), provocarile sunt ilustrate de aspectele de inconjunctie  iar misiunea speciala, sarcina karmica sau degetul lui Dumnezeu este data de planeta focar ( varful triunghiului ).
Luna Noua in Scorpion( inceputuri puternic transformatoare) de mana cu Mercur in Scorpion si  in aspect de sextil cu Jupiter in Fecioara fac planuri pentru viitor, este un aspect bun pentru negocierea si semnarea unor contracte, pentru preocupari mentale, pentru intelegerea unei probleme in ansambul ei dar si al fiecarui detaliu ce o formeaza. Intr-un fel, acest aspect favorizeaza noile intentii (Luna Noua), comunicarea profunda care atinge sufletul, tinerii ( Mercur)  care ne permit sa crestem, sa credem ca viitorul poate fi altfel( Jupiter).
Luna Noua in Scorpion in aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd in Berbec provoca emotii fara nici o logica, instabilitate, un comportament rebel dar si o tendinta de a actiona nechibzuit supraestimand orice problema, ignorand orice sfat, deci atentie la problemele imprevizibile ce pot aparea in  cariera, viata sociala, prietenii, sperante, functii inalte, dar si in tot ce tine de strainatate, cursuri superioare, adevar, legi divine. Schimbari neasteptate coboara asupra noastra parca de nicaieri, si totusi, acest aspect forteaza o mutare, schimbari profunde in conducerea tarii, parasirea unui domiciliu, totul freamata un cantec nebunesc, de neinteles.
Jupiter in Fecioara ( planuri bine facute) in aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd in Berbec fac sa fie destul de dificil sa integram idealurile noastre in schimbarile imprevizibile care apar. Doar prin ajustari repetate, putem sa obtinem succesul fara a compromite sperantele noastre.
Planeta focar ne arata scopul de atins, in cazul nostru vorbim de Uranus retrograd in Berbec in casa XI, deci “intamplarea neprevazuta” este cheia acestui aspect. Acuma, fiecare dintre noi va simti din plin ca intamplarea nu este altceva decat degetul lui Dumnezeu.
Uranus retrograd ( se repeta ceva datorita unor abordari gresite) ca planeta focar a acestei configuratii Yod este adesea asociata cu revolte si revolutii, cutremure, ceva care erupe cu o forta brusca, imprevizibila si schimba totul in calea ei. Dar efectele lui Uranus nu sunt numai distructive ci aceasta energie aduce o gandire originala, inventii unice, depasirea unor limite traditionale, propaga umanitarismul. Fie ca actioneaza intr-un mod constructiv sau unul distructiv, Uranus promoveaza progresul. La nivel personal, Uranus ne vorbeste intr-un limbaj ce tulbura, agita, socheaza, aduce surprize, ideea geniala dar si panica inexplicabila. Cand Uranus participa la “ corul astral” nu poti canta ceea ce vrei tu, aici planificarea nu tine si toata lumea este in aceeasi barca. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot agrava aceasta lupta. Ori de cate ori o planeta este retrograda, energia ei este concentrata, interiorizata si aduce o intoarcere la problemele din trecut.
Cu Uranus retrograd in Berbec in casa XI dar in fuziune cu casa X, problemele actuale au radacini in trecut, problemele gresite tin de aliante, functii inalte, prieteni, protectii, straini, crezuri, religie, studii superioare.
Este o sansa de a re-face sau de a re-considera tot ce tine de prieteni, relatii sociale, cariera, familie, straini. Relatia cu strainatatea, legile, justitia, au fost abordate gresit producand erori grave care trebuiesc reparate in urmatoarea perioada. Acuma, Uranus retrograd este o oportunitate de a da deoparte tot ceea ce este inutil, invechit in viata noastra, este o sansa unica de a fura focul de la zei fara a fi pedepsiti iarasi.
Aceasta aliniere planetara numita si degetul lui Dumnezeu aduce cu ea o oportunitate uimitoare pentru o noua directie. Dar aspectul de inconjunctie aduce mai intai o criza care are nevoie sa fie abordata cu o mare atentie, doar asa putem simti unde duce aceasta noua directie.
Nodul Nord ( calea de crestere)  este pe gradul 0:03 in Balanta urmand ca pe 12 noiembrie sa intre in semnul Fecioarei. Acuma, dupa 18 luni de stat in semnul Balantei, suntem intrebati daca am invatat despre colaborare si tact, daca am invatat sa tinem cont si de nevoile celuilalt, daca am transformat furia in diplomatie, daca am invatat sa fim pasnici, iertatori.Asteroidul 124 Alkeste pe gradul 0:46 Balanta da un ton inedit Nodului Nord in Balanta,  aici suntem intr-un fel premiati, iertati, ajutati, vindecati  pentru loialitatea din trecut pentru familie, parinti, tara.
Alkeste in fuziune cu Nodul Nord in Balanta in casa IV arata ca “ loialitatea “ fata de un sot, partener, asociat, familie, parinti, neam, tara, sacrificiile facute,  sunt acuma analizate, rasplatite.
Saturn in Sagetator  este in aspect de sextil cu Nodul Nord in Balanta ceea ce arata ca se pot pune bazele unei relatii pe termen lung, realitatea uneori cruda inunda relatiile noastre. Cum Sagetatorul  este optimist si crede ca tot ce “ tot ce zboara se mananca”, acuma Saturn ne aduce dovada cat de idealist este acest proberb, cat de rau ne putem face prin acest crez idealist. Daca Sagetatorul ne spune ca “ cerul este limita “ , Saturn in Sagetator cu secera lui ne taie avantul, aratandu-ne ca viata are limitele ei impuse de cer.
In legatura cu Saturn in Sagetator pe gradul 5:18  se afla asteroidul 59 Elpis pe gradul 5:20 Sagetator.
In mitologie, Elpis este Zeita Sperantei, ea este descrisa ca fiind o femeie tanara inconjurata de flori si cu un corn al abundentei in mainile ei.
Elpis –speranta a fost inchisa impreuna cu toate darurile de la Zei in cutia Pandorei. Atunci cand curiozitatea Pandorei a atins apogeul, ea a deschis cutia cu darurile de la zei, toate spiritele au scapat cu exceptia lui Elpis care a ramas in cutie, singura sa mangaie omenirea. Din acest motiv, Elpis-speranta este gasita printre oameni, a ramas sa dea speranta oamenilor. In vremuri grele, Elpis este prezenta amintindu-ne, reamintindu-ne ca nu trebuie sa ne pierdem speranta. Elpis in Sagetator imbie speranta in viata noastra prin credinta, cunoastere inalta, ajutor divin, straini, strainatate, respectarea unei legii, de aceea va recomand sa fiti atenti in urmatoarea perioada la tot ceea ce puteti construi durabil prin credinta, increderea in divinitate, in cuvantul lui Dumnezeu.
Saturn in Sagetator in aspect de careu cu Netun in Pesti este un aspect mutabil, imprastiat, nefocalizat. Daca Neptun poate iluziona masele de oameni, Saturn in Sagetator poate aduce schimbari in guvern, legi, credinte. Saturn guverneaza structura noastra iar in aspect provocator cu Neptun, vechiul va disparea pentru a face loc noului dar asta nu se intampla peste noapte. Acest aspect poate afecta foarte mult domeniul relational, locul de munca, cariera, conducatorii, relatia cu colegii, strainii, crezurile noastre. Deoarece aceste energii sunt mutabile, circumstantele se pot schimba si evolua in ceva diferit. Modificarile  pot provoca confuzie si lipsa de claritate, depresie si descurajare pentru un timp, pana cand noul inlocuieste vechiul si capata claritate si castiga increderea noastra.
In timp ce Neptun  ne poate amagi intr-un mod atat de real,  Saturn are puterea de a aduce realitatea cruda iar daca suntem atenti, acest aspect poate fi o experienta pozitiva, o directie noua mai buna si autentica.
Este o Luna Noua in Scorpion ce vrea sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra, aceasta energie ofera puterea de a transforma tot ce este intunecat si murdar ajutandu-ne sa ne vindecam sufletul.
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...