"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 18 martie 2011

Transforma-ti iadul in paradis


Exista o lege extraordinara numita LEGEA AFIRMATIEI. Daca poti afirma ceva in mod profund, total, absolut, acel ceva devine real. 

De aceea oamenii persista in suferinta, din cauza acestei legi: ei afirma suferinta. De aceea unii oameni sunt fericiti – dar foarte putini - deoarece numai putini oameni sunt constienti de ceea ce fac cu vietile lor. ODATA CE EI AFIRMA BUCURIA, DEVIN BUCUROSI.

Propune-ti un scop: OPRESTE-TE SA MAI AFIRMI NEGATIVITATI si incepe sa afirmi lucruri pozitive. In cateva saptamani, vei fi surprins ca tii in maini o CHEIE MAGICA. 

De exemplu, daca te intristezi usor, IN FIECARE NOAPTE INAINTE DE A MERGE LA CULCARE, afirma de 20 de ori incet, profund, dar suficient de tare incat sa te auzi, ca VEI FI BUCUROS, ca acest lucru se va implini, ca e deja pe cale sa se implineasca. Ti-ai trait ultima suparare…ia-ti adio de la ea! Repeta de 20 de ori, apoi adormi. 

IAR DIMINEATA, cand devii constient ca nu mai dormi, nu deschide ochii, repeta de 20 de ori acelasi lucru si vezi cum ti se schimba ziua. Vei fi surprins: o noua calitate te inconjoara. 

IN TERMEN DE 7 ZILE, vei afirma ceva si vei cunoaste rezultatul a ceea ce ai afirmat. Apoi, treptat, treptat, renunta la toate negativitatile. Alege o negativitate pe saptamana si renunta la ea. Alege in schimb ceva pozitiv si impregneaza afirmatia.

Este doar o chestiune de alegere. IADUL ESTE CREAT DE GANDURILE TALE, la fel si paradisul. Omul este ceea ce gandeste. Si cand ai vazut aceasta – ca gandul poate crea si iadul si paradisul – poti face saltul final dincolo de gand. 

SI IADUL SI PARADISUL POT FI TRANSCENSE. Dar tine minte: e mai usor sa transcenzi paradisul decat iadul. Deci mai intai treci de la negativ la pozitiv. Pare paradoxal, dar este mai usor sa renunti la ceva ce este frumos decat la ceva ce este urat; uratul se agata. E mai usor sa renunti la bogatie decat la saracie. Este mai usor sa uiti un prieten decat sa uiti un dusman.

TRANSFORMA-TI IADUL IN PARADIS. Religiile din occident nu au trecut dincolo de aceasta, dar orientul a incercat sa o faca. Renunta si la paradis, caci chiar si un gand pozitiv este tot un gand. Incepe sa afirmi non-gandirea, lipsa gandurilor si apoi fericirea ultima. 

OSHO
Let go!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...