"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 23 februarie 2012

Afirmatii


Draga cititorule,
In week-end am participat la un seminar care avea la baza afirmatiile si despre care doresc sa iti impartasesc. Inainte de toate, doresc sa iti spun ca  seminarul/continutul lui este creat  de Louise Hay si a fost sustinut de Lucia Giovannini.
Louise Hay este o fiinta care in prima parte a vietii ei a fost foarte nefericita, apoi a cautat sa inteleaga cate ceva si sa scape de trecututl ei dureros  astfel incat a descoperit cai minunate de vindecare, le-a impartasit lumii iar acum este o femeie de succes…si a pornit de la : afirmatii pozitive.
Ce sunt afirmatiile, mai intai de toate? Intr-o  acceptiune larga, afirmatia este o propozitie sau o fraza pe care o folosim in a descrie mental sau verbal  ceea ce suntem sau nu suntem, ce avem sau nu avem, ceea ce credem sau nu credem, ceea ce facem sau nu facem si lista poate continua…si pana la urma noi ne cream  singuri realitatea folosindu-ne de afirmatii iar scopul meu aici  este acela de a te invita sa privesti in viata ta si sa depistezi ce fel de afirmatii folosesti pentru a-ti crea realitatea de zi cu zi… Te  simti si esti prosper? Traiesti in abundenta? Traiesti in iubire si bucurie in fiecare clipa? Traiesti in prezent fara nici o durere a trecutului tau? Traiesti in armonie cu tine insuti si cu restul lumii? Simti ca munca ta o faci cu iubire astfel ca tu creezi prin ea? Daca raspunsul este nu, atunci te rog permitet-ti sa te bucuri de viata si de prosperitatea care iti sta la dispozitie, imbunatateste-ti viata pornind de la afirmatii, foloseste afirmatii pozitive…
Dar pana la afirmatii, este necesar sa vrei sa schimbi ceva in viata ta, sa o faci mai buna si schimbarea o  poti face foarte usor atunci cand intelegi si accepti ca:
-          Fiecare dintre noi este complet responsabil de propriile experiente
-          Fiecare gand al nostru ne creeaza viitorul
-          Este necesar ca fiecare dintre noi sa isi rezolve schemele mentale distructive ale resentimentului, ale criticii, al vinovatiei si urii fata de sine
-          Tote acestea sunt doar ganduri iar gadurile pot fi schimbate
-          Este necesar sa lasam la locul lui trecutul, sa iertam tot, sa-i iertam pe cei care ne-au gresit si mai ales sa ne iertam pe noi insine
-          Cheile pentru schimbarile pozitive sunt aprobarea si acceptarea  de sine in prezent
-          Puterea apartine indubitabil momentul prezent,  al eternului  ACUM
Acum, dupa ce intelegem si acceptam toate cele mentionate dar si altele care vin din intelepciunea noastra interioara,  mergem catre intreaga filozofie a  lui Louise Hay, in vindecare, ce se bazeaza pe  9  puncte cheie carora le corespunde 9 afirmatii (noi am facut 10) .
1. Ceea ce dam aceea si primim sau altfel spus ceea ce semanam aceea si culegem. Adica, gandurile,cuvintele si faptele  noastre, fie ele constiente sau nu, constructive sau nu, curate sau nu, etc,  sunt ceea ce semanam si tot ceea ce semanam vom si culege adica daca semanam flori, vom culege flori ( ganduri, cuvinte, fapte pozitive ), daca semanam buruieni, vom culege buruieni ( ganduri,  cuvinte, fapte negative ). Acestui concept ii corespunde afirmatia:
Eu dau iubire si bucurie si le gasesc oriunde, mi se intorc la fel!
2. Ceea ce noi gandim despre noi insine si despre viata noastra, devine real pentru noi. Aici cred ca nu ma sunt necesare explicatiile caci daca iti permiti sa fii sincer, sa te uiti la ce ai facut din viata ta, vei observa cu usurinta ca ti se intampla exact ce crezi, te comporti exact cum crezi ca esti, etc.  Dar, am o veste buna, asta se poate schimba folosind o afirmatie pozitiva : Eu cred ca sunt perfect/a si ca viata este bucurie! O mentiune aici : fiinta umana este perfecta insa comportamentul si atitudinea nu sunt inefabile,  pot fi gresite dar greselile sunt menite sa ne invete ceea ce nu inseamna ca nu suntem perfecti ca fiinte umane
3. Gandurile noastre sunt creative, bunaoara, tot ceea ce a existat vreodata si tot ceea ce exista, mai inainte a fost gandul cuiva  iar afirmatia pozitiva pentru a crea cu adeavarat este : Eu creez cu iubire o lume minunata!
4. Noi meritam sa fim iubiti, ma refer la iubire la modul general. Si de ce am merita sa fim iubiti? Pai de ce isi iubeste mama copilul? Are vreun motiv? Nu…il iubeste doar pentru ca exista si este copilul ei?Da. Alt motiv este ca e suficient ca exist…si nu este? Nu este suficient ca am trecut prin chinurile nasterii, ca mi-am lasat lumea angelica/non fizica pentru a ma incarna pe pamant si a-mi aduce lumina/informatia aici? Ciresul cand iti da din roadele lui te intreaba ce esti, cati bani ai, ce ai facut in viata?….nu, pur si smplu iti da fructul lui cu iubire si acceptarea a ceea ce esti,  nu te intreaba nici raul cand te primeste sa te scalzi si sa innoti in el, nici marea, nici ploaia cand iti uda pamantul nici toamna cand iti ofera coloritul superb nu iti zice…aaa tu nu meriti sa ma vezi…nu, esti liber sa alegi daca privesti spectacolul sau nu dar nu esti conditionat cu nimic. Sper ca te-am convins ca meriti toata iubirea din lume si daca nu, afirmatia ce urmeaza sigur o va face : Eu merit sa fiu iubit/a pur si simplu pentru ca exist!
5. Asa cum spuneam si mai sus, autoaprobarea si autoacceptarea sunt puncte cheie pentru schimbarile pozitive caci atata timp cat nu ne acceptam asa cum suntem si nu ne iubim  si pretuim noi insine nici abundenta nu va veni la noi si nici armonia caci ce sa caute ele acolo unde nu este iubire si acceptare…”vorba” lui Gheorghe Gheorghiu : si unde dragoste nu e nimic nu e! Pentru acest punct avem doua afirmatii : Eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt! Eu ma iubesc si ma aprob si ma schimb facil/usor!
6. Noi putem lasa in urma trecutul  si putem ierta orice. Este imperios necesara iertarea trecutului si uitarea lui caci altfel nu mergi inainte. Dar ce este trecutul care nu ne lasa in pace? Sunt umbre ale greselilor, ale ranilor provicate de altii, ale copilariei dureroase, orice ar fi ele, aceste umbre, ne blocheaza de la a fi pe deplin ferciti, a ne bucura de viata si de ceea ce ne poate oferi. Si ce se intampla prin iertarea tuturor momentelor dureroase ( si sugerez ca mai inainte de toate sa faci acest pas, sa ierti tot ce este de iertat ), se intampla ca umbra dispare si lasa loc luminii sa curga si sa umple acel loc si atunci lumina atrage lumina, energia va circula libera, abundenta, propseritatea si armonia la fel, caci lumina este suportul lor firesc, in lumina se simt la ele acasa. Iar afirmatia pozitiva este : Eu traiesc in prezent si cu usurinta las sa treaca durerile trecutului!
7. Iertarea lasa loc si iubirii sa va inunde viata, nu doar luminii si oare nu este iubirea  suportul fiintei umane? Nu este iubirea cea care ne da aripi si ne face sa ne simtim in siguranta? Ca este iubirea de parinti, ca este iubirea de prieteni sau de iubiti tot iubire este si efectul este acelasi. De aceea avem cu totii nevoie de iubire dar cum sa o primim daca noi avem inimile inchise de rani, frustrari, iubiri neimplinite, credinte limitative, etc?! Nu se poate sa avem iubire pana cand nu ne deschidem inima si dam noi iubire. Iertarea si iubiurea merg mana in mana, pana nu iertam nu ne putem deschide inima, nu putem iubi si astfel nu avem cum sa primim daca nu dam….iubirea si nu numai, tot ceea ce porneste din fiinta umana este ca o reflectie…tot ceea ce reflecti in lume iti vine inapoi iar afirmatia este : Usa inimiii mele este complet deschisa iar eu sunt in siguranta!
8. Tot iubirea…este cea mai puternica forta care vindeca si spun asta nu doar bazat pe informatii mistice dar si in baza faptului ca inclusiv domeniul mediacal recunoaste(in sfarsit!) si a marcat faptul ca atunci cand omul este seren, plin de iubire, nu se imbolnaveste niciodata iar pacietii care sunt incojurati de iubirea familiei se vindeca mult mai repede…de ce? Simplu, pentru ca sistemul imunitar este la nivel normal deci isi afce treaba…am putea concluziona ca suntem canale prin care iubirea curge? Eu zic ca da, ca suntem si asta. In acest caz  putem afirma cu tarie :  Eu sunt un puternic canal de iubire care vindeca!
9. In final decide ca vrei astfel spune : Eu vreau sa experimentez toate bucuriile vietii. Viata ma iubeste. Eu sunt in siguranta!

Bine bine, avem afirmatii, avem cateva explicatii, ai putea spune…. si ce fac cu ele?
Le folosesti asa :  timp de cel putin 28 de zile, in fata oglinzii dimineata si seara le rostesti cu voce tare, fiecare afirmatie de 3 ori consecutiv, calm, incet, respirand adanc.
Sigur ca poti fi creativ si le mai poti modifica sau mai poti adauga si altele, fara nici o restrictie
Si cititorule, nu uita ca vindecandu-te pe tine aduci vindecare familiei, cercului in care te invarti, si nu in ultimul rand Mamei Pamant caci fiecare gand negativ, fiecare cuvant de ura, fiecare resentiment afecteaza mediul tau inconjurator dar si planeta caci este o energie pe care o descarci chiar in Mama Pamant.
Viata este Sacra, Planeta este Sacra, TU esti parte din toate astea deci esti Sacru!

Articol scris de Oana Stefan-ursula-sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...