"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Mercur retrograd în Balanță (10 – 25 octombrie 2014)

Retrogradarea planetei Mercur este prezentată, cel mai adesea, drept mare tragedie sau măcar aducătoare de probleme. Avem astfel de “tragedii”, în general, de trei ori pe an. Ele sunt la fel de aparente precum mișcarea lui Mercur. Doar perspectiva noastră de pe Pământ asupra mișcării sale este alta.
Perioada sa de retrogradare aduce, așadar, o altă perspectivă asupra lucrurilor, ceea ce ne permite să percepem aspecte care ne-au scăpat cât timp s-a aflat în mers direct. Ne-au scăpat din mai multe posibile motive: nu le-am dat atenție, ne-au fost ascunse intenționat, nu eram pregătiți să le înțelegem.
Schimbarea perspectivei este una dintre modalitățile cele mai constructive de rezolvare a problemelor pentru că, privind-o din alt unghi, problema însăși se modifică. Și noua dificultate s-ar putea să aibă o soluție mai ușor de identificat și de pus în practică. Cam așa stau lucrurile cu Mercur retrograd. Percepem noi perspective. Natura lor este sugerată de zodia în care se petrece retrogradarea, de data aceasta în Balanță, iar domeniile vizate pentru fiecare zodie sunt indicate de casa astrologică.

Ce fel de evenimente aduce Mercur retrograd în Balanță?

Mercur retrograd în Balanță aduce, între 10 și 25 octombrie 2014, diverse indicii, vești, decizii cu efecte asupra căsătoriilor, parteneriatelor, alianțelor, proceselor juridice, rivalităților, în general. În principiu, o schimbare survenită în situația sau obiectivele unui partener sau rival modifică parteneriatul. Sunt de așteptat răsturnări de situație prin repliere, prin renegocierea unor termeni contractuali sau a bazelor unei alianțe, partenerii pot deveni rivali sau invers, o alianță cu un fost rival pare soluția momentului.
Mercur în Balanță este sensibil la etichetă, la cutume și maniere. În perioada mișcării aparent retrograde, însă, vom auzi cuvinte cel puțin nepoliticoase, dar mai probabil foarte agresive și grosolane din gura unor persoane de la care nu ne-am fi așteptat. De fapt, mai multe elemente de comportament ne vor uimi la persoane cărora le văzusem până acum doar latura educată, diplomată, diafană sau măcar conformistă.
Un alt aspect important este cel legat de procese juridice. Decizii judecătorești sau elemente semnificative intervenite în procese pot modifica relații sau alianțe (suntem în campanie electorală!).
Un moment important din perioada retrogradării lui Mercur în Balanță este cel de Lună Nouă și eclipsă parțială de Soare din Scorpion, din 24 octombrie, a cărui analiză vă invit s-o citiți.


Iată, pentru fiecare zodie în parte, domeniile în care ne vom confrunta cu noile perspective dezvăluite de Mercur retrograd în Balanță.
Berbec – contracte, căsnicie, alianțe, procese juridice
Taur – sănătate, loc de muncă, subalterni, morală
Gemeni – copii, relația de iubire, investiții făcute în parteneriat, jocuri de noroc
Rac – cămin, relații cu membrii familiei
Leu – comunicare, călătorii scurte, documente cu valoare juridică
Fecioară – sistemul de valori, bani căștigați din muncă
Balanță – felul în care vă prezentați, atât din punct de vedere al aspectului, căt și al comportamentului
Scorpion – sănătate, relații secrete (rivalități sau ajutor primit)
Săgetător – prieteni, cerc social, planuri de viitor
Capricorn – carieră, imagine socială
Vărsător – relații cu străinătatea, călătorii, studii, viziunea asupra vieții, în general
Pești – credite, partaje, bani și bunuri deținute în comun, sprijin financiar de la alții

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...