"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 9 septembrie 2010

Energiile lunii septembrie sunt foarte puternice si sustenabile pentru tot ce duce la transformare, la trezire.



Universul a pus in acord mai multi factori, pentru a celebra Lumina si Iubirea desavarsita. Iubirea Maicii Divine, nascuta in 8 septembrie, razbate spre noi in energii de Luna noua in Fecioara. Inceput de trecena in
calendarul personal mayas: intram in trecena sarpelui. Energiile feminine sunt la maxim.


 Sa ne oprim, sa ne conectam, sa meditam si … sa cugetam.


 Vara este la final - o vara intensa, zguduitoare, transformatoare. E timpul sa incepem sa vedem roadele. 


Vad in jurul meu oameni care au lucrat cu adevarat cu ei insisi in ultima vreme, au vrut din suflet sa se priveasca in ochi si sa iasa din vechile chingi care-i impiedicau sa FIE. Si ma bucur din suflet
sa-i vad stralucind in soare si onorand viata cu foarte multa bucurie. Sunt ca si strugurii copti, care au adunat tot parfumul si savoarea Pamantului. Si le multumesc din suflet ca-mi sunt aproape si-mi reflecta atata frumusete si bucurie de viata. Fiecare, in felul lui, a ajuns sa culeaga un rod in toamna asta. Daca il vedem sau nu, inca… depinde de noi.


 Dar Mama Pamant, care ne sustine si ne invata ca pe prunci, ne-a ajutat sa intelegem multe lucruri, chiar daca s-a burzuluit si a facut-o intr-un mod mai dur, in multe zone de pe glob. Cele patru elemente, spiritele naturii, elementalii si-au aratat fortele. Suntem iubiti si ajutati sa iesim din ignoranta, sa VEDEM prezenta Divina, in tot ceea ce este. 




E un timp potrivit pentru a ne opri in noi insine o clipa, in rugaciune, in meditatie, in recunostinta si iubire.


Cu simplitate si in adevar, sa privim in vietile noastre. S-ar putea sa fie nevoie de putina ordine si curatenie in jur, s-ar putea sa fie nevoie sa mai eliminam niste lucruri din vietile noastre, la propriu si la figurat, pentru a putea vedea mai clar ce am realizat sau ce mai putem realiza. Uneori nu vedem destul de clar frumusetea, calea, adevarul, rodul… din cauza inutilitatilor, a deseurilor a resturilor ramase in urma luptelor.


 Ne ajuta mult aceasta Luna noua in Fecioara sa vedem detaliile, sa fim mai critici cu noi insine, sa facem ordine, sa vindecam. Mercur este inca in miscare retrograda, asa ca ne tine atentia spre lucruri nefinalizate, nesolutionate. Nu demaram proiecte noi, pana nu le revizuim pe cele vechi. Jupiter, in miscare retrograda, revine in pesti si readuce o nota subtila, rafinata, de perceptii si senzatii. Asa ca,daca pastram canalele de comunicare cu fiintele subtile curate, vom fi inspirati sa aducem ordine, inclusiv in sistemul nostru de credinte spirituale. 


Nu degeaba se isca pe diverse grupuri de discutii pe teme spirituale, discutii aprinse pe aceasta tema. E bine, mai avem de pus in ordine la acest capitol, pentru ca ni se da sansa din nou ca marele benefic sa energizeze lucrurile in sfera spirituala, psihica, de intelegere a compasiunii adevarate. Asta inseamna ca putem sa mai demascam din falsii Dumnezei, din falsii guru … O sa asistam probabil la niste dispute pe teme spirituale, dar e de bine pentru ca avem mult de lucru la capitolul “credinte/convingeri”


Si Mercur retrograd in Fecioara ne intoarce cu susul in jos. De exemplu, legat de caile si scolile spirituale,
sunt nenumarate dar se vor rasturna cateva in toamna asta. Pentru ca unele ne tin departe de noi insine si de Dumnezeu, prin faptul ca dezvolta tehnici super-mentale, se bazeaza pe frica sau mizeaza pe a ne axa doar pe propria vointa, ignorand voia lui Dumnezeu. Cum sa cream prin tehnici mentale, ceea ce ne dorim… vai vai…! Se vorbeste despre abundenta si materializare intr-un mod, dati-mi voie, foarte comercial! Asta ca, sa fim tinuti prizonierii mintii care … e doar un instrument, nu e un Dumnezeu. Ca sa fim tinuti prizonierii nevoilor exterioare… uhh! Sau, si mai rau, factori exteriori care ne creeaza legatura cu Spiritul, prin diferite mijloace… de care unii devin dependenti. 


Si avem atat de aproape si de la indemana tot ce avem nevoie ca sa fim fericiti, doar sa dam la o parte bolovanii de credinte care ne blocheaza calea spre universul interior, spre spatial sacru din inima noastra, care este imens si extrem de bogat.


E adevarat ca e nevoie de munca multa,atunci cand avem multi bolovani care ne impiedica sa ajungem acolo,dar nu e imposibil, iar vremurile ne sustin foarte mult. Energiile sunt foarte puternice si sustenabile pentru tot ce duce la transformare, la trezire.Doar sa ne exprimam intenta si ne ies ajutoarele in cale. 


Adevarul se afla acum, la “distanta de o respiratie”.Uitam insa sa respiram constient si sa fim in ACUM, conectati la Divinitate. Toate tehnicile de meditatie asta fac - ne conecteaza la Spirit,ne aduc in ACUM, prin respiratie constienta.  Haideti sa respiram impreuna profund azi,sa ne conectam la inima noastra,la inima Mamei Pamant si la inima Mamei Divina,in recunostinta si iubire.Sa primim claritatea fecioarei, pentru a vedea ce avem de vindecat,de curatat de pus in ordine. 




In calendarul maias, azi incepe trecena sarpelui,care este un simbol foarte puternic de transformare. Sarpele isi leapada pielea dintr-o data,are o intelepciune instinctiva pentru ca are toate cele patru segmente ale creierului active,este pazitorul fortei vietii si detine imense puteri magice. Reprezinta, asadar, instinctul si intuitia si creaza legaturi complexe intre Mama Pamant si Tatal Ceresc. Este fluid si flexibil si dezvolta calitati spirituale puternice. Treisprezece zile, incepand de azi, poarta amprenta acestui simbol,combinat cu simbolul si tonul fiecarei zile
Este zi de ton unu,zi de inceput,precum Luna noua. 

Sa meditam azi, cu intelepciunea si puterea de trasformare a sarpelui,cu capacitatea de sacrificiu a fecioarei si cu abilitatile de vindecare si ordonare a ei, cu toti factorii care ni se pun la picioare. 


Sa folosim minunatul dar  pentru a ne conecta la Viata insasi, la noi insine,la Mama Pamant, la sinele nostru Divin,si probabil nu va fi greu de fel sa ne mai fixam contiinta intr-un punct, la Mama Divina, cu recunostinta si iubire, in maxima simplitate, cu o singura lumanare alba. 



Aceasta lucrare este o treapta importanta,pentru a fi mai aproape de manifestarea Constiintei Unimii,a lipsei de separare intre tot ceea ce este viu.E o zi potrivita sa ne indreptam. cu iertare.catre cea de a doua dimensiune, a elementalilor, a spiritelor naturii care, de fapt,  sustin viata ne hranesc, ne asigura TOT ce folosim in planul fizic. 

La multi ani tututor celor care poarta numele sfant al Fecioarei Maria ca si micuta mea fetita, Maria Safira. Recunostinta mamelor nascatoare de prunci. 



Cu drag, Dana Erdei Oradea, 8 septembrie 2010 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...