"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 17 decembrie 2014

Indreptati-va spre voi!


.
de_ce_nu_depasesti .
.
.
.
.
.
.
.
Compilatie realizata de Paraschiva, avand ca text Materialele lui Tobias – Shoudul 5 din  Seria Reintoarcerii, transmis prin Geoffrey Hoppe, in 2008

.

“Draga Tobias, ce se intampla? De ce uneori lucrurile par sa fie dificile?”
Ei bine, unul dintre motive este ca acum are loc o lupta – si este o binecuvantare, dar am s-o numesc lupta. Acea constiinta umana se lupta cu Sinele vostru Divin, iar voi sunteti intre ele. Este un loc ciudat in care sa fii, deoarece voi sunteti ambele.  Sunteti grandoarea si toate potentialele voastre. Sunteti acea simplitate eleganta a Sinelui Divin. Dar sunteti si aspectele umane vechi si conditia voastra umana. Cele doua nu se lupta la propriu, insa are loc o lupta.
Divinul, acest divin elegant de simplu, isi croieste calea usor, minunat si cu iubire in viata voastra de zi cu zi. El intra in viata voastra si face asta in modul cel mai linistit si mai simplu. Nu a fost undeva, la mare distanta, insa nu v-ati focalizat pe el.
Conditia umana inca se lupta pentru ceea ce crede ca merita si trebuie sa detina. Conditia umana a fost instruita sa se simta indreptatita. Prin acest drept ea pretinde si este tematoare. Se simte amenintata de Esenta Divina (Sinele Divin) care intra in viata voastra, deoarece umanul crede ca daca exista aceasta Esenta Divina, daca este atat de mareata si atat de buna (si, stiti voi ce reprezinta aceasta calatorie pe Pamant!), daca exista aceasta Esenta Divina „de ce nu-mi da ea bani, sanatate, orice doresc; de ce nu-mi da puteri magice, puteri intuitive, psihice? De ce nu face Esenta Divina aceste lucruri pentru mine?!”. Si asta este lupta!
Esenta Divina nu face asta, deoarece ea este „noul inger pazitor”. Este noul TU! Un inger pazitor, chiar daca este Sinele vostru Divin, nu va interfera niciodata. Doar iubeste si are compasiune.
Dar conditia umana se simte indreptatita, simte ca ar fi mai bine sa aiba toate aceste lucruri, si acum voi aveti acest conflict care continua. Ce veti face? De partea cui veti fi? Veti incerca sa arbitrati intre Esenta Divina si aspectele umane vechi, „indreptatite”, aspectele voastre umane infricosate!? Absolut, nu! Lasati-le sa-si rezolve problema! Stati in spatele zidului scund si lasati-le sa-si rezolve problema!
Stiti de ce? Foarte simplu: altfel, aspectele voastre umane, partea umana „indreptatita” va incepe sa va manipuleze ca sa obtina ce vrea. Voi ati instruit-o! Stie cum sa lucreze cu voi si se va juca cu dorintele voastre legate de spiritualitate si de Sinele Divin. Va va face sa ajungeti la mijloc! Nu doriti sa fiti acolo! In adevaratul sens al adevarului, faceti un pas in spate!
Sinele vostru uman, sinele „indreptatit” si Esenta voastra Divina – permiteti-le sa isi rezolve problema! Lasati sinele uman indreptatit, cel temator, sa simta Esenta Divinitatii Voastre fara a fi necesar sa fiti negociator, fara a incerca sa pacificati sau sa va impacati conditia umana! Aveti incredere in voi ca este in ordine divina ca cele doua sa se intalneasca, sa fuzioneze, si ca nu va fi razboi! Nu va fi haos!
Ceea ce se intampla in viata voastra consta din faptul ca incercati sa faceti o munca de echilibrare. De aceea va simtiti obositi. Incercati sa va echilibrati nevoile umane, fricile umane, dorintele umane, cu nevoile si dorintele spirituale. De aceea, noi va spunem sa stati in spate. Aveti incredere in proces si observati ce se intampla! Veti avea descoperiri triumfatoare! Multi dintre voi spuneti: „Triumfatoare? Nu prea cred! Descoperire? Nici vorba?” Am sa va cer sa observati un singur lucru. Ma intai de toate, ce am vrut noi sa spunem prin descoperire triumfatoare? Credeti voi ca urma sa gasiti un castel cu un tron in el, ca voi sa puteti continua sindromul sinelui uman indreptatit? Ce ati descoperit – descoperirea voastra triumfatoare – lucrul la care ne-am referit a fost originalitatea. Originalitatea! Vom reveni la asta, va las sa reflectati putin.
Voi spuneti: „Tobias, de ce este atat de dificil? Am presupus ca vom fi iluminati. Ai vorbit despre Era Noua si despre Saltul Cuantic. De ce este atat de dificil? Al doilea punct: oamenii din jurul vostru! Oamenii din jurul vostru. Nu este greseala lor! Voi le permiteti. Le preluati problemele ca fiind ale voastre. Le preluati drama si inotati in ea. O beti. Le preluati provocarile, le mariti de zece ori si le aduceti in voi ca fiind ale voastre. Dar nu sunt ale voastre! Voi preluati problemele lumii, cele prin care trece ea, lumea – provocarile, razboaiele, saracia, violentele ei – le preluati ca fiind ale voastre. Aveti aceasta abilitate uimitoare de a va adapta la problemele oricui! De ce? De ce faceti asta? Va face sa va simtiti vii! Va place sa preluati problemele celorlalti oameni si, de fapt (nu va suparati pe mine astazi!), de fapt va place sa le preluati problemele! Va incanta sa le preluati problemele. Nu va puteti imagina cum ar fi sa iubiti alti oameni, in special pe cei apropiati de voi, cei care sunt cei mai dramatici din viata voastra, si sa-i iubiti cum v-ar iubi pe voi un inger pazitor! Nu va puteti imagina sa traiti fara sa interferati cu viata lor, fara sa incercati sa-i schimbati, fara sa va fie mila de ei! Nu va puteti imagina asta! Pare a fi un gol, nu-i asa?
Cum ar fi ziua, daca n-ati avea drama familiei continuand? Daca n-ati avea unele drame la birou? Asa ca voi le preluati, apoi va intrebati: „de ce ma simt atat de ingrozitor?” Drama tinde sa va faca sa continuati.
Unii dintre voi deja ganditi: „Baiete, este chiar plictisitor! Este plictisitor, cu adevarat!” Dar stiti, care parte din voi spune asta? Care parte din voi se intreaba? Poate ca partea de conditie umana, care se hraneste din drama, care se hraneste din problemele altor oameni, care preia problemele lumii – acea conditie umana care are nevoie sa se simta demna, sa se simta vie! Acesta este unul dintre motive ca va simtiti ingrozitor, deoarece voi preluati problemele celorlalti.
Una dintre provocarile din aceasta luna este sa nu le mai preluati, sa fiti constienti si sa observati cum va cheama toate aceste dinamici ale oamenilor, ale lumii, cum va fac semne. O parte din voi le cheama, vrand sa preia problemele lor, sa simtiti mila fata de cineva, dorind sa rezolvati ceva pentru altcineva, incercand sa reparati pe altcineva, sau sa salvati planeta!
Noi auzim aceste lucruri mereu, despre religii, sau grupuri care incearca sa repare Pamantul, incearca sa-i repare pe alti oameni. Asta creeaza mai mult conflict, mai multa nenorocire!
Adevaratele Standarde iubesc si accepta totul si pe toti! Este provocator uneori, da, dar acesta este adevaratul Standard al Energiei Noi!
Are loc si o alta dinamica, atunci cand spuneti: „Tobias, de ce sunt lucrurile atat de dificile?” Exista un alt lucru, foarte simplu, dar care poate fi si foarte complex: este increderea. Voi nu aveti incredere in voi! Nu exista nici un motiv sa va suparati pe voi, este de inteles, in totalitate, dar exista o lipsa a increderii. Acea lipsa a increderii va impiedica sa faceti lucruri, sa incercati lucruri. Lipsa de incredere va tine intr-o mica inchisoare a constiintei. Voi cautati lucruri inafara voastra, ca sa stabiliti increderea in interiorul vostru, si nu functioneaza in acest fel! Adevarata incredere in voi consta dintr-un salt cuantic in constiinta personala. Multi dintre voi incercati sa aveti incredere in voi, dar voi deja stabiliti cum va arata rezultatul, cu alte cuvinte, voi aveti un model al esecului sau al succesului. Adevarata incredere in sine nu cunoaste succesul sau esecul! Este ceea ce este si asta este tot ce e necesar. Nu trebuie sa fie corect sau gresit. Nu este necesar sa existe un eveniment masurabil pentru a recastiga increderea in sine! Increderea este: a avea incredere in cine sunteti, ca voi sa aveti incredere in cine sunteti!
Acum, toate vocile si toate amintirile se revarsa ca sa va reaminteasca de timpurile in care ati avut esecuri, nu doar in aceasta viata, ci in multe altele. Ele spun: „Veti avea incredere in cine? In voi?! Este mai usor sa aveti incredere intr-un inger pazitor, in Tobias, in oricine, dar nu in voi!” Adevaratul salt apare cand treceti dincolo de conceptele despre viata si moarte, despre succes si esec, si cand aveti incredere absoluta in voi.
Este una dintre cele mai mari provocari careia ii va face fata vreodata Omul, dar si cea mai usoara provocare careia ii va face fata vreodata fiinta umana. Trebuie sa faceti o alegere! Veti face sa fie o provocare dificila, sau una usoara?
Lipsa de incredere va provoaca mari tulburari in viata, in prezent. Va ia energia!  Acest lucru numit Esenta Divina (Sinele Divin) vrea sa aveti acea incredere in voi, vrea sa fie capabila sa vina in viata voastra, vrea sa fie o parte din viata voastra din prezent!
Voi spuneti: „Tobias, cum de nu este posibil? Cum de viata este atat de inacceptabila? Cum se face ca tot incerc, incerc si niciodata nu reusesc? Cu toate ca am facut tot ce ne-ai spus, viata mea este un haos? De ce eu? Am cerut Divinitatea si tot ce am obtinut este o viata rea. De ce eu? De ce toti acei oameni imi fac viata mizerabila?” Va spun: datorita jocurilor! Spun asta cu iubire adevarata, cu compasiune adevarata si dupa o examinare adevarata! Exista ceva in interiorul vostru care alege aceste lucruri si le aduce in realitate. Pentru toti – pentru toti cei care aveti dificultati, acum – va intreb, de ce jucati acel joc? Cum ar arata daca ati inceta acel joc? Incetati sa mai dati vina pe altceva, pe altcineva! Incetati sa va indreptati in alta parte. Voi jucati un joc. Asta este, jucati un joc! Va place acel joc! Va place cand lucrurile nu functioneaza. Va place sa dati vina pe alti oameni si va place sa va invinuiti. Sunteti prinsi intr-un joc pe care il jucati de foarte mult timp, altfel nu s-ar fi intamplat. Dar voi spuneti: „Ei bine, Tobias, dar toate aceste lucruri exterioare – stii tu, mama, partenerul, guvernul….” Vedeti? Reveniti la ceea ce am discutat inainte: voi puneti drama si energia in alti oameni. Ii folositi ca pe o scuza. As dori sa va uitati la voi cu iubire si compasiune. Daca exista ceva ce nu merge in viata voastra, ceva de care nu sunteti multumiti, acestea exista deoarece voi jucati un joc! Nu este ales de altcineva, decat daca le permiteti altora sa decida pentru voi! Jucati jocul saraciei. Jucati jocul de a pretinde ca sunteti pierduti. Jucati jocul de a va simti fara putere. Voi jucati jocul de a fi pierduti si, undeva in interior, exista ceea ce doar voi ati creat, exista dorinta de a face asta si de a alege sa faceti asta.
Va place sa jucati jocul din viata voastra, care are legatura cu vietile voastre trecute. Voi jucati un joc care are legatura cu oamenii din jurul vostru. Va place sa jucati jocul, care consta din acea viata dezgustatoare si astfel sunteti prinsi in toate acele probleme. Dar eu intentionez sa va provoc, chiar acum!
As dori sa priviti jocurile pe care le jucati! Daca sunteti nefericiti, voi alegeti acel joc. Punct!
Voi spuneti: „Dar, Tobias, nu stiu cum sa ies din el! Am participat la fiecare curs si am trecut prin fiecare scoala, am citit si mi-am cheltuit toti banii… pentru a fi nefericit?” Desigur, asa ai facut! Tu joci un joc. Tu perpetuezi acel joc. Te-ai ruinat ca sa continui sa fii in acea energie a nefericirii! De ce? De ce? Probabil, din doua motive: a) nu te simti demn sa iesi din joc, si b) acel joc este cumva distractiv. De fapt, chiar este!
De ce oamenii participa la jocurile pe care le joaca? Deoarece acestea trebuie sa faca ceva pentru ei! Ei pot iesi din ele oricand aleg! Si apoi, in momentul in care ei aleg, viata li se schimba. Vedeti voi, ei nu vor. Ei nu vor ca viata lor sa se schimbe!
Voi nu vreti ca viata voastra sa se schimbe. Voi spuneti: „Oh, Tobias, asta este o contradictie. Ei nu vor ca viata lor sa se schimbe, dar ei cer schimbarea!” Nu! Ei vor ca viata lor sa devina putin mai buna. Ei vor o mica ameliorare. Vor putina putere. Ei vor putina energie si hranire din drama. Vor sa fie putin mai bine decat prietenii si vecinii lor, dar nu vor neaparat ca viata lor sa se schimbe. Schimbarea implica adevarata transformare si cati dintre oameni sunt pregatiti pentru adevarata transformare?!
Este un joc. In mod absolut este un joc! Daca nu sunteti multumiti cu locul in care traiti, cu ceea ce faceti, sau cu cine sunteti, voi ati ales jocul. Intrebati-va de ce. Intrebati-va la ce ar trebui sa renuntati, ca sa nu mai participati la joc. Intrebati-va cum ar putea fi viata voastra rasturnata cu susul in jos – iar aspectul uman „indreptatit” sa tipe si sa se planga, deoarece el vrea doar sa continue „sa fie indreptatit”. Intrebati-va ce se va intampla, daca nu veti mai juca Jocul!
Oamenii creeaza un drum care arata ca cel pe care il aveau ieri sau alaltaieri, iar acesta este rezultatul copierii. Oamenii copiaza unul de la altul si de la ei insisi.  Drumul va arata, intotdeauna, la fel. Drumul de maine este cel de azi, deoarece oamenii copiaza! Este mai in siguranta ca doar sa copiezi ceva? Oh, da, il puteti picta cu culori putin diferite, sau sa-i dati un nume putin diferit, insa voi doar il copiati.
Exista doua puncte foarte importante, doua chei foarte importante  de contemplat, de simtit si de aplicat: a fi original si a fi autentic.
Fii original, nu mai copia! Original inseamna nou, ceea ce nu a mai fost realizat inainte. Incetati sa va raportati la ceea ce ati facut in trecut sau ce au facut altii, aceea de a crea un tipar pentru viata voastra! Original inseamna ca provine din profunzimea voastra – este creativitatea voastra, unicitatea voastra, unimea voastra cu Sinele Divin!
Nu spunem ca totul in viata voastra ar trebui sa fie original! Dar sa fie ceva care sa vina de la voi si doar de la voi. Voi spuneti: „Ei bine, de unde sa stiu?” Deoarece veti simti! Veti simti entuziasmul. Copiatul scade entuziasmul unui eveniment sau al unei creatii particulare.
Intentionez sa va provoc – pe voi, cei care aveti vieti bune, pe voi, cei care aveti vieti neplacute – va provoc sa fiti originali! Faceti ceva original! Asta inseamna bizar? Poate, dar nu trebuie sa fie bizar! Inseamna ca provine de la voi. Este vocea, energia si constiinta Divinitatii Voastre si ea vrea sa se joace,  nu sa joace jocuri, ci vrea sa se joace in viata, cu voi! Fiind originali, aduceti la suprafata aceasta energie eleganta, simpla, in viata voastra.
Fiti autentici! Fiti sinceri cu voi, cu sentimentele voastre! Straturile pe care le aveti pe Pamant, in prezent, sunt in asa fel alcatuite incat este chiar dificil sa va amintiti in ce consta a fi autentic. Multe dintre sentimentele umane sunt ingropate adanc. Ati fost invatati „cum sa exprimati” lucrurile, astfel incat ele sunt diluate pentru ca nimeni sa nu fie ofensat, sau suparat. Va jucati, in siguranta. Dar asta nu inseamna a fi autentic! Stiti, daca nu va place cineva, ii puteti spune asta! Cu adevarat, puteti! Daca sunteti obositi si vreti sa plecati, puteti exprima acest lucru. Pentru unii dintre voi acestea vor fi extrem de dificile, deoarece majoritatea oamenilor fac pe plac celorlalti. In acest fel au invatat despre ei: „Daca altcineva ma place, atunci pot sa ma plac si eu”.
Cand incepeti sa deveniti autentic, atentie, asta nu inseamna a fi crud! Vedeti voi, mintea a alunecat imediat in aceste lucruri si spune: „Ei bine, daca voi fi autentic, evident voi indeparta oamenii”. De fapt, nu! Ei vor respecta autenticitatea voastra. Vor respecta vocea care nu mai este filtrata prin straturi, prin ce „ar trebui” si ce „n-ar trebui”, prin modul in care „trebuie” sa exprimati ceva. Ei vor simti rezonanta ce provine de la autenticul voi. Autenticitatea inseamna a fi clari. Este dificil sa fiti clari cand sunteti in forma umana. De fapt, instruirea de pe Pamant, din prezent, si straturile constau in a fi neclari. Daca observati, totul (pornind de la legi, la distractie si comunicatii, de la religie si pana la aproape orice) este fara nicio claritate. Acest fapt conduce oamenii in acea stare de indiferenta, in acea stare de credinta hipnotica. De indata ce incepeti sa fiti autentici, oamenii vor incepe sa simta acest lucru. Ar putea sa nu le placa la inceput, dar nu are importanta. Nu va aflati aici ca sa fiti placuti de ceilalti, nu in modul vechi de a fi! A fi autentic inseamna a rosti Divinul, claritatea si Adevarul vostru!
Fiti originali! Fiti autentici!
Veti deveni furiosi pe mine si imi veti trimite o scrisoare lunga, spunandu-mi ca nu inteleg. Imi veti spune ca ati incercat orice. Imi veti spune ca nu mai stiti incotro sa va indreptati. Incetati sa va indreptati in alta parte!  Indreptati-va spre voi!
Si asa este!
.
Tobias
Compilatie realizata de Paraschiva
Sursa: http://www.crimsoncircle.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...