"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 16 aprilie 2020

Confruntarea cu demonii interiori

Nu izolarea este problema ta, ci teama de a te confrunta cu dragonii tăi interiori...

- Maestre, cum pot să mă confrunt cu izolarea?

- Fă curat în casa. Temeinic. În fiecare colț. Chiar și în acele locuri unde nu ai avut niciodată răbdarea să faci curat. Fă-ți casa luminoasă și bine îngrijită. Îndepărtează praful și impuritățile. Chiar și cele mai ascunse. Casa ta te reprezintă: dacă ai grijă de ea, ai grijă și de tine.

- Maestre dar timpul este lung. După ce am avut grijă de mine făcând curățenie în casă, cum pot să fac față izolării?
- Fixează ce poate fi remediat și elimină ce nu mai ai nevoie. Fă-ți tivul la pantaloni, coase-ți bine marginile destrămate ale rochiilor, restaurează o piesă de mobilier, repara tot ce merită reparat. Restul lucrurilor aruncă-le. Cu recunoștință. Și cu conștientizarea faptului că ciclul lor s-a încheiat. Fixând și eliminând lucruri din exteriorul tău iți va permite să remediezi sau să elimini ceea ce se află în interiorul tău.

-Maestre și apoi? Ce pot face tot timpul de unul singur?

- Însămânțează. Chiar și o sămânță într-o vază. Ai grijă de o plantă, udă-o în fiecare zi, vorbește cu ea, dă-i un nume, îndepărtează frunzele uscate și buruienile care o pot sufoca și ii fură energie vitală prețioasă. Este un mod de a avea grijă de semințele tale interioare, dorințele, intențiile, idealurile tale.

- Maestre și dacă golul vine să mă viziteze? ... Dacă vine frica de boală și moarte?

- Vorbește cu ele. Pregătește masa și pentru ele, rezervă un loc pentru fiecare dintre fricile tale. Invită-le la cină cu tine. Și întreabă-le de ce au venit de atât de departe până în casa ta. Ce mesaj vor să îți aducă. Ce vor să îți comunice.

- Maestre, nu cred că pot să fac asta ...

- Nu izolarea este problema ta, ci teama de a te confrunta cu dragonii tăi interiori. Acei dragoni de care ți-ai dorit întotdeauna să te îndepărtezi. Acum nu mai poți fugi. Privește-i în ochi, ascultă-i și vei descoperi că te-au pus la perete. Te-au izolat ca să poată vorbi cu tine. Precum semințele care nu pot încolți decât dacă sunt singure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...