"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 25 decembrie 2020

2021

 MESAJELE ANULUI 2021

ZODII, PLANTE DACICE SI ANIMALE DE PUTERE DIN MITOLOGIA ROMANA


HOROSCOP TOTEMIC ROMANESC 2021  


PLANTA ANULUI 2021 – PATLAGINA ( Plantago major)/ SCINPOAX

ANIMALUL DE PUTERE – LUPUL 

Mesaj: ‘’ Manifestarea Eu-lui divin’’ 

Anul 2021 este un an al transformarilor majore. Oamenii vor simti o schimbare interioara foarte puternica. Vor iesi la iveala rani adanci inca nestiute, care vor necesita vindecare. 

Va fi un an in care ies la iveala nemultumiri, tradari, asa numitele ‘’ infectii’’ ale societatii, care au afectat puternic structura poporului roman.Se va manifesta in acest context ‘’ puterea cea de pe urma’’ a romanilor.Oamenii se vor uni in grupuri fie ca sunt bresle de artizani, mestesugari fie ca sunt societati stiintifice/ culturale, cu reguli foarte stricte. Aceasta concentrare de forte se va face in jurul unor persoane puternice, suverane in profesia lor. 

Se va manifesta asa numitul ‘’ spirit de haita’’, dar nu unul agresiv ci un spirit care-I anima pe oameni sa-si aleaga un lider adevarat, ales pe baza meritelor autentice. Conducatorii slabi, sau oportunistii vor fi indepartati, ignorati, ridiculizati in mod public.

2021 va fi un an al Maestrilor, al modelelor umane care au facut sau fac istorie indiferent de domeniu.

Pe de alta parte, in acest an vor iesi la iveala stari care otravesc sufletul: ura, invidia,gelozia, toate determinate de rani ascunse care necesita vindecare. Este un an al patimilor.

Oamenii vor invata din aceste stari sa pretuiasca mai mult respiratia, viata din jur,momentele simple care ii fac fericiti. Se prefigureaza o noua ierarhie a simturilor, a starilor, a bunurilor, a actiunilor.

Lucruri care pareau foarte importante isi pierd insemnatatea si altele urca pe piedestal ca insemnatate.

Vor aparea meserii noi, orientari noi. Cultura si arta vor merge in directii noi inca neexplorate in present, care vor uimi pana si alte civilizatii de acum incolo. Este o noua Renastere.

An de cifra 5. Se nasc lideri politici noi pe plan national si international.Este un an in care devenim independenti, invatam sa gandim singuri si sa exprimam raspicat ceea ce gandim . 

In acest context, Spiritul Plantago major si Spiritul Lupului vin sa ne ajute, sa ne aduca puterea ca sa curatam, sa indepartam, sa vindecam atat la nivel individual dar si social tot ceea ce este infectat, putred, bolnav. 


Patlagina este maica elementelor, maica mineralelor. Spiritul sau canta frumusetea, fertilitatea si agilitatea spiritului feminin.Este prietena vracilor din vechime si ii ofera cate ceva fiecaruia pentru vindecare.


 Semnificatia animalului de putere: Lupul 


Lupul totemic, protector, frate, calauza, stapan al cetelor de tineri initiate ori razboinici , divinitate tutelara ce vegheaza asupra marilor praguri, a marilor treceri care jaloneaza existent umana. Figura benefica a lupului apare in cantecele si riturile de nastere si de moarte.

In piele de lup se imbracau eroii de basm; de obicei imparatii care urmareau pe fii lor laudarosi, cu o vitejie de cele mai multe ori inchipuita.Dar in piele de lup se imbracau si vrajitoarele care voiau sa-I pedepseasca pe cei care le-au jignit in profesia lor.

Diferite elemente din corpul lupului au fost folosite in medicina magica: parul de lup pentru afumat pe cei bolnavi de incontinenta urinara, dintii de lup ca amulet aducatoare de noroc, ficatul de lup pentru terapia ofticii, gatlejul de lup pentru descantat spaima, uratul, rapciuga si pentru atragerea Necuratului la vrajitori, cand acesta era strigat prin el.


PESTI 

Planta de putere : MURUL ( Rubus fructicosus)/ MANTOIA


Animalul de putere: MISTRETUL 


Mesaj: Descoperirea esentei interioare


In 2021, Pestii vor fi atrasi de rezolvarea problemelor emotionale. Au constientizat ca in trecut au actionat sub impulsul emotiilor iar in anul ce urmeaza vor sa-si rezolve problemele generate de impulsuri violente care au dat nastere la stari conflictuale cu cei din jurul lor. 

 Pestii vor arata lumii intregi cine sunt, cum sunt si la ce nivel au ajuns.Este vorba de acel nivel al emotiilor, al sensibilitatii lor. Desi in trecut s-au manifestat brutal, si vor continua sa se manifeste in acelasi mod, in adancul sufletului lor sunt persoane sensibile, vulnerabile care au fost candva ranite profund. 

Tot in acest an 2021, nativii isi vor scoate la iveala fructele muncii si/sau ale studiilor lor, vor defila maiestuos cu aceste rezultate ca si cu niste trofee pe care le-au ascuns de ochii lumii de teama de a nu fi furate de altii.

La nivel energetic, Pestii isi vor rezolva aspectele care privesc chakra plexului solar si chakra radacina.

Planta Murul ( Rubus fructicosus) ii va ajuta pe Pesti la nivel energetic sa-si recapete fortele vitale irosite in vise nerealizate. Le rearmonizeaza corpul astral, le regleaza tranzitul intestinal, ii ajuta sa aiba un somn linistit, si le echilibreaza activitatea cerebrala. 


 Semnificatia animalului de putere: Mistretul 

In mitologia romaneasca, Mistretul alb este o fantoma hiperboreana a padurilor iarna, aduce noroc celui ce-l vede galopand in zapada. Mistretul negru, ca animal demonic, e simbol al cruzimii pasionale, al brutalitatii dezlantuite.


BERBECUL


 Planta de putere: MARUL LUPULUI ( Aristolochia clematitis)/ REMF 


Animalul de putere: VARCOLACUL 


Mesaj: Lectia echilibrului divin

 

In 2021, Berbecul isi va pazi comorile.Este vorba despre niste castiguri secrete, ascunse de ochii lumii dar si de ochii familiei. ( conturi secrete, legaturi secrete)

De multe ori, el se va comporta ca un agent dublu. Are inclinatii spre tradarea prietenilor,colegilor, cunoscutilor in scopul obtinerii unor avantaje din partea unor grupuri in care doreste sa adere ca lider.

Berbecul isi va dori mai mult ca oricand sa devina puternic pe plan social , recunoscut, sa capete o functie de conducere, o putere capatata chiar si prin mijloace oculte ( magie, vraji etc)

Setea lui de putere va avea repercursiuni asupra acestuia in a doua parte a anului cand ii vor fi descoperite’’ jocurile politice’’.

In acest an, Berbecul poate fi supus unor interventii chirurgicale minore dar care se vindeca greu , sau poate fi atacat si muscat de animalele din preajma sau din locurile in care va calatori. Marul Lupului va fi planta care il va ajuta sa se vindece.

Semnificatia plantei de putere: REMF  

Marul Lupului este planta dragonilor. Este o planta fara prieteni care traieste ca un ascet. Nici arborii nu ii suporta puterea sa in preajma lor.Dar ea protejeaza pamantul, locul entitatilor de jos carora le da posibilitatea sa se manifeste si sa lucreze in tihna.

Remful este planta calatorilor, al celor care vor sa cerceteze necunoscutul si care nu se tem de acesta, este planta ‘’speologilor’’, a exploratorilor intunericului, pentru a aduce la lumina bogatii neasemuite in lumea noastra.

Fiertura din cotorul si frunzele remfului ajuta la dezinfectarea si vindecarea ranilor produse de muscatura unui caine sau a unui lup.

Fumigatia cu marul lupului ajuta la indepartarea plosnitelor din casele vechi.


Semnificatia animalului de putere: Varcolacul 

Mult timp a persistat credinta ca unii strigoi se pot preface noaptea in lupi, dandu-se pe cap de trei ori.Ca oamenii lupi se inhaitau cu lupii adevarati, cutreierau in haita satele, distrugand animalele domestice sau atacand pe drum de padure pe trecatorii intarziati. La ultima cantare a cocosilor se retrageau din haita, se dadeau de trei ori peste cap si se intorceau acasa in patul lor, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Lykantropia este dubla personalitate.


TAUR 


Planta de putere: SOVARFUL ( Origanum vulgare) / DOST 


Animalul de putere: PAJURA 


Mesaj: Statornicie si echilibru in relatii 


In 2021, Taurul isi va recapata puterea personala, mai ales in relatiile sentimentale. Se echilibreaza din punct de vedere yin yang, feminin – masculin. Devine mult mai centrat, armonizat cu sine si cu mediul exterior, stie ce vrea si cum va obtine acel lucru/ acea stare.

 Tot in acest an, Taurul va fi implicat in procese juridice, vorbim aici despre justitie, despre recapatarea unor bunuri instrainate, pierdute sau furate. 

2021 este anul in care Taurul aprofundeaza latura oculta, magia, vrajitoria si experimenteaza practic cunoasterea dobandita in diverse situatii pe care doreste sa le manipuleze in favoarea sa. Poate intra in secte, grupuri, asociatii oculte si nu ca un ucenic ci ca un initiat puternic, ca un lider.


Semnificatia plantei de putere: DOST 


Sovarful, DOST ca denumire dacica, reda armonia si stralucirea speciala a fiintei. Rezolva problemele cardiace, infectii ORL, astm, nervozitate, proble ale intestinului gros, regleaza activitatea mentala.

Este o planta folosita in ritualuri sacre stravechi. Curata casele si gradinile in care apare, atragand dupa sine si cresterea altor plante.Echilibreaza chakrele, le aliniaza, conecteaza corpul la lumina si la intelepciunea cereasca. 


Semnificatia animalului de putere: PAJURA 


Pasare fantastica, sora cu Pasarea de foc, Pasarea maiastra si ruda indepartata a Zgriptoroiului. 

Ea poarta mesajele zanelor si ale altor fapturi mitice in orice parte a pamantului si cerului; este un cursier rapid de drum lung, strabate cu un om calare intregul vazduh in cateva clipe. Fura fete frumoase pentru zmei. Serveste fapturilor demonice ale padurilor si pamantului si este aliata vrajitoarelor iscusite. 

Are puterea de a se metamorfoza si a metamorfoza pe cei pe care vrea sa-I ajute sau sa-I pedepseasca.

Pajura poseda 2 capete: cu unul priveste inainte, cu altul inapoi, inauntru si in afara. 


GEMENI 

Planta de putere: PAPALAUL ( Physalis alkengi)/ COICODILA 

Animalul de putere : ZMEUL / BALAURUL 

Mesaj: Dezvoltarea vointei, hotararii, receptivitatii


Aveti multe idei, dar le tineti inchise intr-un ‘’ bol’’ pentru ca nu aveti destula incredere in voi ca sa le eliberati si sa le puneti in practica. In centrul acestor idei, este una care va aduce bucuria si implinirea iar manifestarea acesteia va poate schimba viata. De ce o tineti inchisa intr-o colivie de aur? 

In 2021, veti avea de lucru asupra procesului de ascultare, de rabdare, de receptivitate la tot ceea ce va inconjoara, dar mai ales la cuvintele celor din jurul vostru. Nu-I ascultati cu atentie, nu diseminati informatia, nu va concentrati.

Faptul ca nu-I ascultati cu atentie pe cei din jur si interpretati subiectiv informatia, poate declansa o adevarata explozie de cuvinte si gesturi agresive care va poate marca pe o durata indelungata. 

Dar cine este victima? Tu Geamanule sau persoana care nu este ascultata si inteleasa? 

Acest an este foarte bun pentru indepartarea valurilor / mastilor/ cortinelor interioare.


Semnificatia plantei de putere: COICODILA 


Gustul dulce acrisor al fructelor de Papalau ( Coicodila)povesteste despre cum sa ai curajul de a experimenta NOUL in viata, cu ochii celui care descopera acum ceea ce se intampla.Bucuria este o stare de spirit magica care poate fi folosita oricand pentru inlaturarea blocajelor.Bucura-te, canta, danseaza!


Semnificatia animalului de putere: ZMEU 


Cea mai complexa faptura mitologica este zmeul cu trupul lui de om, cu pielea acoperita de solzi, cu coada de sarpe si cu aripi de liliac, care traieste pe Celalalt Taram, pe pamant la capatul lumii si chiar in primul Cer la marginile lui. Muma zmeilor este capul unei familii numeroase de trei, sapte sau noua zmei si tot atatea zmeoaice. 

Zmeii traiesc din vanat de oameni sau din prada de animale mari ale oamenilor. Au o sensibilitate olfactiva si vizuala care intrece toate animalele pamantului. Sunt sireti, abili, cee ace denota o mare inteligenta practica.


RAC 

Planta de putere: NAPRAZNICUL ( Geranium Robertianum) / PRIBOI 

Animalul de putere : REGINA FURNICILOR 

Mesaj: Amplificarea energiei creatoare 


In anul 2021, Racii ‘’se vor juca cu focul’’. Ei vor da nastere la pasiuni si patimi din iubire oriunde vor merge. 

Pe de alta parte, le place sa ordone, sa conduca, sa ia hotarari singuri indiferent de consecintele acestora. Vocea RACULUI capata amploare si este foarte rasunatoare atunci cand ceva nu iese conform planurilor sale. 

Tot in acest an, ei vor construi foarte mult. De fapt vor fi coordonatori in proiectele initiate de alte zodii. Sunt ‘’ Profesionistii’’ Zodiacului. Ei vor culege laudele pentru munca unui grup foarte harnic si abil. Vor aparea foarte mult in public, isi vor afisa cu gratie, perseverenta si dibacie calitatile de lideri.

Pot deveni chiar oameni politici de succes. 


Semnificatia plantei de putere: PRIBOI 


Spiritul plantei amplifica energia creatoare. Este vulcanul linistit care erupe intr-un moment neasteptat. 

La nivel fizic, seva sa curata limfa, umple spatiile osoase, distruge calculi biliari si purifica corpul. Iubeste umbra si umezeala.


Semnificatia animalului de putere: REGINA FURNICILOR

 

Furnicile reprezinta idealul ordinii sociale/ cosmice si al harniciei. Disciplina si prosperitatea sunt imposibile fara pacea interioara a indivizilor din comunitate. Furnicile sunt buni arhitecti si constructori. Furnicile ajuta la raspandirea unor specii de plante, ajuta la curatarea si aerisirea solului in care apar. Multe specii de furnici sapa si construiesc musuroaie sub pamant, care au multe deschizaturi si tuneluri. Aerul si apa ajung in sol prin aceste tuneluri, asigurand oxygen si umezeala pentra radacinile plantelor.


LEU 

Planta de putere : CIMBRISORUL DE CAMP ( Thymus Serpyllum)/ MIZELA 

Animalul de putere : CORBUL 

Mesaj: Depasirea propriilor frici 


In anul 2021 nativul din Leu va fi un mesager al divuinitatii. El va da sfaturile bune, va aduce vestile inalte, ii va ajuta pe ceilalti sa se vindece si sa depaseasca momentele dificile din viata. 

Nativul din Leu va reprezenta si o sursa de bani si alte lucruri pentru cei din jur, pentru ca in generozitatea lui va darui atat ce are cat si ceea ce nu are inca

Atentie mare ca ei pot intra in situatii financiare dificile sau situatii juridice complicate datorita faptului ca nu si-au achitat promisiuni facute in numele unor terti, cu scopul de a-I ajuta. 

Leul este si foarte orgolios, ranchiunos si poate crea conflicte cu ceilalti incepand de la lucruri marunte. Dar Universul va fi foarte generos in acest an cu nativii sile va pune la dispozitie intreg arsenalul de unelte pentru rezolvarea situatiilor complicate. Norocul se va tine scai de ei si vor avea success in tot ceea ce intreprind. 


Semnificatia plantei de putere: MIZELA 


Cimbrisorul de Camp te trece de la iutimea vietii la dulceata vietii astfel incat sa intelegi ca toate lucrurile care se intampla au si o parte buna si o parte rea, iar rolul tau este sa gasesti partea frumoasa si sa o scoti la suprafata. Este vremea sa nu te mai grabesti si sa inveti tihna, astfel incat sa te poti odihni sis a culegi dulceata actiunilor tale. 

La nivel fizic, Mizela este un ajutor pentru sistemul nervos si circulator periferic. Vindeca starea de astenie, epuizare persistenta si inlatura senzatia ca nu mai ai puterea de a depasi obstacolele.


Semnificatia animalului de putere: CORBUL

 

Pasare care se bucura de o straveche traditie in istoria popoarelor europene. In cultura dacica, corbul are un dublu simbolism, atat de pasare solara cat si de pasare tenebroasa, de pasare a vietii si a mortii. Mai tarziu, la romani a capatat simbolista de fondator de stat si dinastie: o legenda atribuie corbului fondarea statului roman, alta legenda, fondarea dinastiei Corvinilor.

In acceptiunea veche, Corbul a ramas o pasare solara, un mesager solar al Cerului si o pasare divinatorie. 

Poporul roman acorda Corbului semnificatia de Haos si Ordine; Murdaria si Curatenia; Demonismul si Sfintenia.


FECIOARA 

Planta de putere : SANZIENELE ( Galium verum)/ DRAGAICA 

Animalul de putere : CERBUL 

Mesaj: Vindecarea Corpului de Lumina 


In anul 2021, nativilor din Fecioara li se activeaza chakrele si vor fi cuprinsi de o mare lumina launtrica care va straluci mai puternic decat in toti ani trecuti la un loc. Vor progresa foarte mult atat din punct de vedere al ascensionarii la nivel de constiinta dar si in plan fizic si material. Vor avea parte de abundenta, vor fi fertili, vor sfinti locul unde vor ajunge. 

Acest an va fi ca o rasplata pentru toti anii lor de solitudine, anii de cautari launtrice, de suferinta. Vor atrage in viata lor partenerii perfecti pentru proiectele la care lucreaza de ceva timp, se vor manifesta cu o gratie incredibila in relatiile sociale, vor aparea in public si vor da dovada de mult umor si voie buna. Fecioarele vor fi ‘’ Vindecatoarele’’ Zodiacului.


Semnificatia plantei de putere: SANZIENELE 


Atasamentul de o persoana sau de un lucru iti limiteaza mult viata si experientele.Este timpul sa iei hotarari sis a incepi sa vezi viitorul. Este vremea sa sarbatoresti, sa te bucuri, sa te imbraci in galben, sa zambesti si sa dansezi.Sanzienele sunt protectoarele campurilor, copiilor si animalelor. Ele scot sunete maiestre care deschid chakrele superioare si dezvolta claruri ascunse de milenii, pentru a pune oamenii in contact cu Nevazutul.

La nivel fizic, Sanziana este planta care regleaza sistemul hormonal, motorul de functionare al organismului uman.


Semnificatia animalului de putere: CERBUL 


La tracii sud dunareni cerbul simboliza Soarele care se urca pe cer.

La celti cerbul era simbolul puritatii, al dreptatii, al calauzirii eroilor in viata si al sufletelor mortilor in locurile linistite.

Din cauza herbului lui inalt si ramificat ca o coroana de arbore, cerbul a fost socotit ca poarta pe cap arborele vietii. La romani, cerbul poarta in coarne un brad, simbolul carpatic al arborelui cosmic.

In unele colinde cerbul poarta intre coarne un leagan de matase in care o plimba pe Ileana Cosanzeana peste ape, peste lunci, prin paduri adanci, prin nori pana-n cer.


BALANTA 

Planta de putere : BRADUL ( Abies)

Animalul de putere : INOROGUL 

Mesaj: Purificarea viziunii si limpezirea mintii  


Stiati ca stalpul zodiacului din 2021 este Balanta? Balanta cea fermecatoare se transforma in sustinatoarea morala a celorlalte semen zodiacale. 

Nativii din Balanta isi vor recapata puterea pierduta in ultimii ani in relatiile socioumane si profesionale. Isi vor recapata reputatia sifonata in conflictele in care au fost angrenati de-a lungul ultimilor ani, isi vor reface afacerile, familiile, isi vor consolida casniciile, isi vor reface relatiile cu familia – frati, surori, unchi, matusi. 

Balanta devine stapana pe puterea ei, are incredere in valorile personale de care incepuse sa se cam indoiasca in ultima vreme. 

Din punct de vedre spiritual, nativii din Balanta vor lucre la un nivel foarte inalt. Comunicarea acestora cu ceilalti se va eleva. Una peste alta, Balanta se echilibreaza, se rafineaza, ascensioneaza, devine foarte pretioasa, inteleapta in tot ceea ce va face de acum incolo. Balanta va deveni asemenea unui mare invatat care impartaseste oamenilor din cunoasterea sa, dar va fi si un mare paznic al valorilor ascunse ale familiei din care se trage sau pe care a format-o.


Semnificatia arborelui de putere: BRADUL 


Spiritul bradului, prin radacinile sale, ajunge intr-o lume foarte adanca scotand la suprafata bogatia, frumusetea si harnicia strabunilor. Este arborele divin care uneste Cerul cu Pamantul. Este ocrotitorul zonei in care apare, octotitorul tinutului, osteanul secular. 

Semnificatia animalului de putere: INOROGUL 

La romani, inorogul este simbolul dragostei caste. Potrivit legendelor, inorogul sau licornul, se atasa repede de fetele frumoase, adormind in bratele lor.Cei care voiau sa-l vaneze ii intindeau o cursa sentimentala, o fata frumoasa care-I iesea in cale, il mangaia si el, calin, se aseza cu capul in poalele ei. 

In stare de veghe, unicornul era imbatabil, isi zdrobea inamicii, pe care-I lasa sfasiati la pamant, si galopa linistit in codri sau locuri tainuite in munti.Prezenta lui imprastioa duhurile rele, combatea balaurii, ucidea monstrii. 

Diferite parti din corpul lui: cornul, parul, blana, copitele au fost considerate de farmacopeea magica un fel de materie prima pentru prepararea unor medicamente cu character de panacee universale.


SCORPION 

Planta de putere : USTUROI ( Allium sativum)/ AI 

Animalul de putere : STIMA APEI 

Mesaj: Deschiderea si armonizarea chakrelor   


In anul 2021, Scorpionul este Magul Zodiacului. In ‘’ caldarea’’ mintii sale el cloceste cele mai nastrusnice planuri. Fie ca aceste planuri sunt cai de iesire din impas, fie ca sunt cai de obtinere a unor favoruri din partea celorlalti, Scorpionul amesteca bine ingredientele in ceaun si pana la urma ii iese

 ‘’ potiunea magica’’. 

Deasemenea, nativii din Scorpion sunt mari cuceritori in acest an. El face si desface relatii sentimentale, le aranjeaza/ ordoneaza dupa bunul plac si dupa interese. Scorpionul va aduce in primplan jocul, indifferent de natura acestuia. Trebuie sa fimatenti cand ne apropiem de un native sis a incercam sa intuim ce se ascunde in spatele comportamentului lui suav, linistit, ademenitor pentru ca s-ar putea sa ne intepe.

Actiunile nativilor din Scorpion au character de lectii pentru ceilalti. Acestea scot la iveala partile noastre vulnerabile si ne fac sa le constientizam.


Semnificatia plantei de putere: USTUROI/ AI 


Usturoiul aliniaza chakrele, le armonizeaza, aducand astfel armonie si pace in corp, prin actiunea sa puternica asupra chakrei inimii, gatului si celui de-al treilea ochi.Forta sa este puternica si nu lasa nimic la voia intamplarii, el extrage energia pamantului si o poarta in Lumea de sus, transformand corpul uman intr-un canal de lumina.


Semnificatia animalului de putere: STIMA APEI 


Stimele apei sunt fapturi mitologice jumatate oameni – jumatate serpi , care locuiesc in ape, se impodobesc cu liane si scoici, ies la suprafata si ademenesc oamenii care inoata sa le prinda, ii incolacesc si ineaca.Este personificarea Nefartatului. 


SAGETATOR 

Planta de putere : SOCUL ( Sambucus Nigra)/ SEBA 

Animalul de putere : REGINA ALBINELOR 

Mesaj: Provocari   


In anul 2021, nativii din Sagetator vor beneficia de o ascensiune in plan personal si profesional. Li se ofera oportunitati noi in cariera care vor veni la pachet si cu beneficii materiale si recunoastere sociala. Este adevarat ca Sagetatorul a stat ascuns mult timp in umbra celorlalti si in acest an 2021 se va ivi momentul ca sa iasa la lumina. Va fi un an important in viata nativului din Sagetator. Deocamdata nu va sti cum sa administreze aceasta situatie pe care i-o ofera ca un cadou Universul, dar pana la urma se va descurca cu succes. De ce il sperie succesul pe Sagetator? El este vanatorul Zodiacului, oportunistul, norocosul. 

Va incepe in acest an sa-si construiasca un mic imperiu, se inconjoara de persoane care il pot ajuta in construirea carierei sale, se inconjoara de invatatori si de mentorii potriviti, incepe sa invete, sa ia aminte la tactici de manipulare a semenilor pentru a obtine ceea ce-si doreste. Ceea ce nu stie inca Sagetatorul este ca Universul ii ofera cadouri dar I le si ridica deoarece el va fi in vizorul societatii si orice greseala ii va fi aspru sanctionata.


Semnificatia plantei de putere: SEBA 


Spiritul Socului, SEBA, are o mare incredere in sine. Ne invata sa fim pasionali, sa ne urmam telurile in tot ceea ce facem si sa nu lasam garda jos.Ne invata ca iubirea are dulceata ei, dar ne spune si despre amaraciunea care vine dupa dulceata. Seba ne aminteste ca suntem magicienii propriei vieti.


Semnificatia animalului de putere: REGINA ALBINELOR

 

Albina ca faptura reala,face parte din civilizatia si cultura dacilor, a dacoromanilor si a romanilor.Dacia a fost tara albinelor, tara minunata a melifagilor. 

O singura albina din stup cu corpul mai mare, mai greoaie, cu trompa si acul inconvoiat si mult mai puternica, ce depune oua in celulele din care ies noi albine este regina. Regina produce generatii de albine, dar hranirea lor revine ca o sarcina a ‘’ doicilor’’ Regina albinelor, prin aripa sa, ajuta eroul bun din basme in incercarile sale spre ascensiune, incercari care reprezinta trepte spre verticalitate. Matca, albina in general, este simbol al puterii imperiale, al luminii si vietii.


CAPRICORNUL 

Planta de putere : MEI PASARESC ( Lithospermum arvense) / GUOLETA  

Animalul de putere: VULTURUL 

Mesaj: Prosperitate fizica, sanatate,vigoare 

In anul 2021, Capricornul este ‘’ paznicul comorilor’’ Zodiacului. Il putem asocia cu un mare paznic mitologic ‘’ GRIFONUL’’ - animalul cu corp de Leu, cap de Vultur si coada de Sarpe. El pazeste comorile sufletului dar si comorile din interiorul pamantului.Este puternic, devotat, ferm, un adevarat paznic al suveranitatii. 

Nativii din Capricorn se vor bucura in acest an de o foarte buna intuitie, de simturi ascutite, de clarviziune, care le vor conferi putere si autoritate asupra celor din jur.Va fi un adevarat patriarh, intelept si cu un cuvant rasunator.

Pe langa aceste calitati, nativii vor acumula bogatii din toate sferele, pe care le vor pazi cu sfintenie.Viziunea sa este ampla si I se ofera un cadru foarte larg de manifestare de care va profita din plin pentru ca I se cuvine.


Semnificatia plantei de putere: GUOLETA 


Spiritul meiului pasaresc este format din trei elfi sanitari.Ei curata corpul de toxinele alimentare si il incarca cu mineralele pamantului. Curata si energizeaza sangele care hraneste celulele organismului uman, le incarca cu vitalitate si le insanatoseste.


Semnificatia animalului de putere: VULTURUL


In folclorul romanesc, vulturul are functia de pasare mesager sau calauza. In basme, vulturul apare ca o fiinta nazdravana, venita de pe celalalt taram; el este ajutorul eroului, pe care il sfatuieste sau il inlocuieste in indeplinirea unor sarcini.


VARSATORUL 

Planta de putere : TREI FRATI PATATI ( Viola Tricolor)/ PANSEA  

Animalul de putere : ALBINA 

Mesaj: Conectarea cu copilul interior 


Anul 2021 va aduce pentru Varsator oportunitati noi de manifestare a creativitatii darsi a responsabilitatii sociale.Din joaca sa vor lua nastere proiecte care conduc la ascensiunea umanitatii in diverse planuri. 

Nativii din Varsator vor fi in anul 2021 artistii Zodiacului, creatorii de comori. Nativul din Varsator traieste in lumea lui, nestingherit de ceea ce se intampla in jurul sau. Este visatorul, arhitectul unei lumi care se va naste curand, deci are multa treaba atat in plan fizic cat si in alte planuri.

Multe zodii ar cataloga Varsatorul ca fiind ‘’ dus cu pluta’’, ‘’ visator iremediabil’’, dar din joaca si din visele lui se creeaza structura unei noi societati.

Din punct de vedere financiar, nativul din Varsator nu o va duce rau dar nu sta nici pe roze la capitolul finante. Adevarata lui bogatie o constituie schitele pe care le face, semintele pe care le planteaza in acest an si care vor rasari mai tarziu dar care vor da nastere unor adevarate curente sociale ce vor schimba umanitatea.


Semnificatia plantei de putere: PANSEA 


Spiritul plantei PANSEA scoate la suprafata copilul interior, nealterat de educatie sit e invita sa ai grija de el, sa-l cresti, sa-I dai posibilitatea mereu de a se manifesta pastrandu-l astfel viu mereu. 

Trei frati patati este planta care iti arata iesirea dintr-o situatie limita folosind imaginatia si creativitatea pentru a gasi solutii neobisnuite, dar bune pentru rezolvarea problemei.


Semnificatia animalului de putere: ALBINA 


Insecta sfanta a zeului soare Apollo, albina este purtatoarea inteligentei divine, a puritatii, a luminii


Sa fie cu bucurie! 

Autor: Rosa Mundi

 9 Decembrie 2020


 Surse utilizate :

 Oracolul Plantelor Dacice - Muna Naredi si Rosa Mundi 

 Mitologie Romana, Bestiarul arhaic,popular si cult – Romulus Vulcanescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...