"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 2 ianuarie 2011

Despre intelepciune



Fiecare zi poate fi minunata daca noi decidem ca asa va fi, daca privim problemele ca pe niste lectii din care putem invatam, daca daruim fara sa asteptam sa primim ceva in schimb, daca multumim pentru tot ceea ce suntem, facem si avem. 



Un barbat in varsta de 92 de ani s-a barbierit, s-a pieptanat, s-a imbracat si la ora 8 dimineata a pornit spre casa de batrani.

In holul de la intrarea in casa de batrani, il intampina zambind un tanar care ii spune ca are camera pregatita. In timp ce merg amandoi pe coridor, tanarul ii povesteste cum arata camera.

- "Imi place tare mult", spune batranul cu incantarea unui copil de 8 ani care urmeaza sa aiba propria lui camera.
- "Dar inca nu ati vazut camera!", se minuneaza tanarul.
- "Nu conteaza ca inca nu am vazut camera", ii raspunde batranul. "Faptul ca aceasta camera imi place nu depinde de cat este de mare sau de cum este decorata, ci depinde doar de cum vreau eu sa o vad. Eu am decis deja ca imi place camera. Fericirea tine de modul in care privim lucrurile. In fiecare dimineata pot alege daca imi petrec ziua in pat si ma plang ca ma doare ceva sau ii multumesc Cerului pentru tot si pentru ca ma pot misca."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...