"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 14 ianuarie 2011

Influenta lui Saturn - Horoscop 2011

Viata noastra se desfasoara intr-un mod ritmic si constant. Timpul curge liniar, ora dupa ora, zi dupa zi, luna dupa luna si an dupa an. De fiecare data la 1 Ianuarie sarbatorim inceperea unui nou an. Este un moment in care fiecare isi revizuieste anul ce tocmai s-a incheiat si isi face planuri sau stabileste obiective pentru anul urmator. Dar in realitate totul este o conventie. 31 dec/1 Ian nu are nici un corespondent din punct de vedere al ciclurilor naturale sau miscarilor planetelor. Este o conventie umana...dar una foarte puternica.
Din punctul meu de vedere a face un horoscop pentru un an calendaristic ridica anumite dificultati. Nu vorbesc de dificultati tehnice de interpretare ci dificultati in a integra ciclurile naturale in cadrul acestei sectiuni de 365 de zile. Ca o paralela as putea spune ca te-ai uita la televizor si ai vedea oamenii filmati doar de la gat pana la buric. Nu vezi unde incepe si unde se termina.
Din acest motiv voi construi un horoscop al influentelor pentru 2011 plecand de la miscarilor planetelor importante: Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto. Voi analiza modul in care aceste influente se vor rasfrange in viata noastra pe parcursul urmatoarelor 365 de zile. 
Vom incepe cu Saturn, stapanul timpului...
Saturn este probabil cel mai important reper in analiza dinamicii unui horoscop. El simbolizeaza maturizarea noastra. Indica acele procese si evenimente din viata noastra care ne fac sa devenim mai constienti de noi insine si de ceea ce trebuie sa invatam pe parcursul existentei noastre. Saturn este profesorul: uneori mai dur, intransingent iar alteori un dascal mandru de elevii sai si carora le rasplateste efortul depus.
In acest moment Saturn se afla in semnul Balantei. A intrat in acest semn zodiacal in 2009 si il va traversa pana in 2012. Despre influenta lui Saturn in Balanta am scris acum ceva vreme - dati click aici pentru a citi aceasta analiza.
Redau pe scurt din influenta lui Saturn in Balanta: 'Balanta este semnul zodicala ce guverneaza relatiile indiferent de forma lor. Indica modul in care noi relationam si ne raportam la ceilalti. Pentru cei cu planete in Balanta exista o tendinta de a supraevalua importanta celuilalt in viata noastra - indiferent de natura relatiei. Poate fi vorba de sot/sotie, copil, partener de afaceri, prieten etc. O prima lectie a lui Saturn in Balanta la nivel personal este de a de re-evalua relatiile cu cei din jur. Si cel mai important este de a invata sa spunem NU. Si aici nu ma refer la acel nu categoric sau intr-un mod brutal...dar a invata arta diplomatiei in care noi sa fim capabili a ne urmari scopurile personale dar fara a dauna intereselor celor din jur...precum si a reusi sa navigam in viata si in relatii fara a ne abate de la scopul propus. '
In 2011 Saturn va traversa semnul Balantei de la 17 Grade pana la 28 de grade. Aparent am putea spune ca e destul de rapid. Dar in realitate datorita miscarii retrograde el se va intoarce pana la gradul 10 Balanta si de abia din 19 Septembrie 2011 va depasi 17 grade Balanta. In imaginea de mai jos gasiti o reprezentare grafica a miscarii saturniene in 2011.
Saturn in 2011
Practic 9 luni din anul 2011 Saturn se va misca intr-un interval destul de redus: 10 -17 grade Balanta.  Asa cum precizam la inceputul acestui articol anul calendaristic reprezinta o impartire artificiala a timpului. Raportat la miscare lui Saturn de acum in realitate avem un ciclu cuprins intre 23 Octombrie 2010 si 19 Septembrie 2011. Este ciclul celei de a doua retrogradari saturniene in Balanta.
El deja a inceput la sfarsitul lui Octombrie atunci cand Saturn a depasit gradul 10 din Balanta. Aceasta prima etapa va dura pana pe 27 Ianuriare cand Saturn incepe miscarea retrograda -aparent inapoi. 
In aceasta perioada Saturn va puncta elementele importante din viata noastra asupra carora va trebui sa lucram in 2011. In primul rand , fiind in Balanta, este vorba de modul in care noi relationam, indiferent de natura relatiei. Vom deveni astfel mai constienti de anumite decizii pe care va trebui sa le luam si de pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a ne fi mai bine. Acum Saturn aduce in prim plan acele lucruri ramase nerezolvate.
Este important ca la inceput de 2011 sa reflectati putin la perioada de dupa Octombrie 2010 si sa faceti o lista cu lucrurile din viata voastra care in acest moment necesita o redefinire sau o rezolvare.  Elementele pe care le veti descoperi acum vor deveni subiecte importanta in viata dvs in 2011. Scopul acestui exercitiu nu este de a gasi o rezolvare acum! Nici vorba...tinand cont de influentele celorlalte planete (Uranus si Jupiter) solutia o veti gasi mai tarziu si va fi ceva ce acum nici prin cap nu va trece. Acum incercati doar sa identificati zonele sensibile si sa stiti cum ati dori sa fie viata dvs raportat la ele.
Aceasta lista nu trebuie sa contina neaparat doar probleme sau lucruri care va deranjeaza. Saturn sustine orice activitate pe termen mediu/lung si care va ajuta sa va dezvoltati. Daca exista anumite dorinte de a face ceva nou atunci acum e bine sa reflectati putin asupra acestora si sa vedeti exact ce v-ar place si cum ati putea incepe.
A doua etapa saturniana este data de perioada 27 Ianuarie - 14 Iunie 2011. In aceasta etapa Saturn va avea un mers inversat de la 17 Balanta pana inapoi la 10 grade Balanta - pozitia din 23 Octombrie. In aceasta perioada Saturn ne confera posibilitatea de a lucra la acele lucruri din viata noastra pe care noi le-am identificat anterior.
Cu Saturn retrograd vom fi pusi in situatia de a retrai anumite situatii din trecut care nu au fost rezolvate asa cum ar fi trebuie. Si asta chiar daca pentru noi lucrurile pareau clare. Perceptia noastra uneori este destul de diferita de realitate sau de acel echilibru cosmic. De aceea vom fi pusi in situatia de a reevalua anumite relatii, parteneriate sau colaborari incepute. Bineinteles ca influentele sunt diferite la fiecare persoana in functie de harta personala. 
De asemenea daca in etapa anterioara am indentificate o serie de noi lucruri pe care am vrea sa le facem acum Saturn ne va acorda sprijinul si suportul pentru a le implementa. Saturn retrograd este si perioada in care muncim pentru atingerea unor obiective. Este etapa fabricii , in care produsul finit este in curs de procesare. In prima etapa am identificat obiectivele si materiile prime. Acum incepem sa lucram efectiv.
Saturn in Balanta are o stransa legatura si cu abilitatile si talentele noastre. Mai alese cele pe zona artistica. E posibil ca multi dintre noi sa simtim impulsul de a deveni mai creativi si de a ne dezvolta un hobby nou. Eu va recomand tuturor sa incepeti sa va intrebati care ar fi acele lucruri care v-ar face mai fericiti. Omul este o fiinta creatoare si a fi fericit presupune a crea ceva.
Din 14 Iunie 2011, Saturn revine la mers direct si pana in data de 19 Septembrie el va recupera intervalul 10-17 grade Balanta. Este etapa - a 3-a -in care noi gasim o rezolvare finala a problemele pe care le aveam si pe care le-am identificat in prima etapa. De asemenea acum vom obtine si un anumit grad de intelegere si stabilitate in viata noastra. Incepe sa se vada produsul finit, rezultatul muncii noastre.
Este o perioada in care lucrurile incep sa se lege si in care vom capatata o viziune mai clara a ceea ce s-a intamplat in ultimele 8 luni. Blocajele pe care noi le resimteam vor dispare. Aceste blocaje au avut un scop foarte clar: de a ne dirija pe drumul pe care trebuie sa mergem. Acolo unde simtiti ca e o usa blocata inseamna ca e o directie gresita pentru dvs. Nu va blocati in a deschide aceea usa si cautati o alta iesire. E posibil ca dupa 14 Iunie sa deschide aceea usa si sa aveti o mare surpriza! Ceea ce gasiti dincolo de aceea usa nu are nici o legatura cu ceea ce va asteptati. Si in final sa va dati seama ca v-ati pierduti vreme si energia pe o directie gresita.
Daca ne uitam mai in detaliu la intervalul 10-17 Balanta observam ca Saturn traverseaza doua sectoare guvernate de Mercur si Jupiter. Mai concret e vorba de Termene (Terms in engleza) si reprezinta o anumita impartire a unui semn zodiacal. Nu insist asupra acestui subiect acum pentru ca se refera la notiuni astrologice mai avansate. 
Ceea ce trebuie sa retinem este ca Saturn va trece prin doua sectoare stapanite de Mercur si Jupiter. Gradele 10-14 Balanta se afla sub stapanirea lui Mercuri iar 14 - 17 sub stapanirea lui Jupiter.
Intepretarea ar fi urmatoarea: in aceasta perioada noi va trebuie sa trecem de la o gandire si analiza a detaliului (Mercur) la o viziune de ansamblu a intregii situatii. Si fiind vorba de Balanta discutam de relatiilor noastre cu cei din jur si modul in care actiunile noastre se incadreaza in acest tipar. Cu alte cuvinte noi trebuie sa privim dincolo de ce zic si fac cei din jurul nostru si sa cautam sa vedem influenta per ansamblu a acelei relationari. Trebuie sa trecem dincolo de discutiile sterile sau de suprafata si sa cautam sa mergem in profunzime.
Poate te simti bine cu o anumita persoana. Dar oare aceasta relatie iti este benefica pe termen lung? Poate tu nu folosesti din relatia cu aceea persoana decat o mica parte. Poate aceea persoana cunoaste mult mai multe informatii decat starea vremii sau cine cu cine a mai facut nu stiu ce. Poate ea are niste informatii care te pot ajuta. Sau poate tu ai informatii care pot ajuta pe celalalt. Acum trebuie sa depasim un nivel al superficialitatii in discutii si relatii. De aceea nevoia de relatii produnde , de la suflet la suflet , va deveni foarte puternica.
Aceeasi influenta se va observa si in lucrurile pe care le facem. Multe din activitatile pe car ele facem sunt redundante si sterile. Nu aduc nimic nou si bun in viata noastra. Le facem doar ca nu ne-am gandit ca am putea face altceva. Ei bine...ganditi-va ca puteti face si altceva mai bun cu timpul si resursele voastre. Mai bun nu inseamna cantitativ ci calitativ.
Cam aceastea ar fi influentele generale ale lui Saturn in 2011. 
O saptamana excelenta,
Dan

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...