"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 3 ianuarie 2011

ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN – 4 IANUARIE 2011 ORA 11:03 –ORA ROMANIEI –IN GRADINA IUBIRII DIVINE ,PUTEM CLADI FUNDATII CE REZISTA TESTELOR TIMPULUI …


In dimineata zilei de 4 ianuarie (marti) 2011, imediat dupa rasarit, va avea loc unul din cele mai importante evenimente astronomice ale anului in Romania:  eclipsa partiala de Soare.

Fenomenul va fi vizibil in conditii foarte bune (numai sa fie senin!) de pe intreg teritoriul tarii, magnitudinea eclipsei fiind cuprinsa intre 66% (sudul tarii) si 71% (nordul tarii).

Maximul eclipsei are loc la ora 10,35 (Bucuresti). Va fi una dintre cele mai mari eclipse de Soare care se produc in Romania in urmatorii 15 ani.
In astrologie , eclipsele sunt configuratii puternice ce prevestesc anumite evenimente importante atat la nivel personal cat si la nivel de societate si intreaga lume.
Pe 4 ianuarie 2011 are loc la ora 11:03 o eclipsa partiala  de Soare in Capricorn gradul 13 :38 ,asta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul,  diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui si  nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitar ce inconjoara Luna intunecata .
Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci candSorele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri , uneori aceste inceputuri pot fi radicale , este ca si cum incepi sa scrii un nou capitol in viata ta ,alegi o noua directie, o noua viata .
Eclipsa  de Soare din 4 ianuarie  2011 are loc in faza de Luna Noua in Capricorn   ( Soarele in Capricorn in  conjunctie cu Luna in Capricorn )  gradul 13:38 in apropierea Nodului Nord  Lunar in Capricorn gradul 2:46, este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor deoarece ni se pune la dispozitie un imens rezervor de energii . Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa de Soare ofera putere pentru scopurile necesare vietii noastre , destinului nostru, nu este o cale usoara dar  este singura care ofera evolutie. Cu Nodul Nord in Capricorn in conjunctie cu aceasta eclipsa inelara de Soare trebuie sa ne asumam lectiile trecutului nostru pentru a putea merge pe un teritoriu necunoscut , este un timp  puternic al constientizarii lectiilor trecutului si al pasirii pe o cale noua ce ofera success , fericire, abundenta , noroc, libertate . Nu trebuie uitat ca pentru realizarea Nodului  Nord , eforturile sunt imense , dificile , spre deosebire de nodul sud lunar in care totul este cunoscut, familiar, usor . Nodul Nord este un magnet de tragere spre necunoscut ,munca este grea  in timp ce nodul sud este un magnet de tragere spre ceva ce stii,  nu ai nimic de invatat.
Ascendentul momentului maxim al Eclipsei de Soare este in  Pesti gradul 21:26. este o energie mutabila de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si neplacere. Emotivitatea ne va insoti  in urmatoarea perioada ,exact ca cei doi pesti legati impreuna dar care inoata in directii opuse ,asa  si noi,ne vom zbate intre doua directii diferite, ceea ce este important, este sa incercam sa tinem “ legati acesti pesti”, doar asa putem profita de aceasta energie extrem de intuitiva, creativa. Pierzand aceasta legatura ,vom deveni cel mai adesea ratacitorii  fara scop,introvertitii  care se afunda in depresie si fel de fel de dependente .Este important sa invatam sa traim in urmatoarea perioada prin credinta si intuitie,vocea interioara ne va ghida in directia buna daca vom avea incredere in ea. Muzica poate fi o sursa de inspiratie extraordinara , in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie . Este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente , alimente,alcool,picioarele devin mai sensibile ,asa ca trebuie o grija deosebita in evitarea intinderilor  sau chiar a fracturilor in aceasta zona sensibila .
Guvernatorul ascendentului in Pesti este Neptun in Varsator , asta inseamna ca energia neptuniana devine  energia cosmica ce ne va ghida in urmatoarele luni, va sti sa nuanteze viata noastra , experientele vietii noastre dar si modul de interactiune cu lumea exterioara.
In astrologie, Neptun guverneaza visele ,imaginatia ,viziunea,ne inspira sa cream muzica,arta si poezie ,la urma urmei,aceasta energie stie atat de bine sa ne spuna ca visele noastre pot deveni o realitate , atunci cand invocam imaginatia noastra intr-un mod confuz si inconsistent,visele noastre se pot dovedi iluzii . Neptun ca octava superioara a lui Venus ,reprezinta iubirea superioara ,spirituala ,o iubire neconditionata ,iubindu-l pe celalalt fara a astepta ceva in schimb ,ne iubim pe noi in cel mai profund mod cu putinta . Neptun ne spune ca daca visam in mod profund la ceva putem  pune in miscare puterea si toate mijloacele necesare pentru a-l indeplini ,este o energie ce face ca imaginatia sa guverneze puterea ,tot ceea ce protejam ajunge sa ne ghideze,tot ceea ce oferim in dar  ajunge sa ne elibereze .Daca avem vise putem sa le indeplinim,Neptun ne spune ca daca nu ne place visul pe care il avem ,ar fi bine sa il schimbam  .Neptun in casa XII accentueaza intuitia, abilitatile psihice sau de vindecare ,in acelasi timp,poate aduce multa ceata in viata noastra . Neptun in conjunctie cu Chiron poate ajuta in intelegerea si vindecarea planului emotional dar si spiritual, accentueaza intuitia,calitatile psihice dar ne putem pierde si in iluziile proprii. Aceasta conjunctie dintre Chiron –vindecatorul si Neptun –iubirea neconditionata poate fi privita ca o energie ce ne ajuta sa ne vindecam sufletul, poate fi visul care aduce in dar vindecarea,poate fi secretul care odata adus in lumina ne da pacea sufleteasca ,ne elibereaza . Neptun in conjunctie cu Chiron in  aspect de careu cu Venus in Scorpion ,aduce multe nelinisti,rani sufletesti,incertitudini la nivelul sentimentelor ,este un timp in care ne putem insela ,iluzia este ca o adiere de vant ce poate sa ne duca acolo unde sentimentele noastre devin complicate , imposibile ,  totul se poate complica ,asta nu ca Neptun ,Chiron sau venus ne-ar vrea raul,noi ne lasam purtati de adierea iubirii fara a mai pune prea multe intrebari . Chiron poate adauga un sentiment de amaraciune ,durere si suferinta ,in acelasi timp ,Chiron ne spune ca exista un “ cadou “ ce asteapta sa fie descoperit in orice “ rana “,toate acestea ne pot conduce in final la iertare ,compasiune ,vindecare .
Lilith in Pesti  in casa XII intr-o conjunctie stransa cu ascendentul aduce lupte pentru respectarea egalitatii,corectitudiniii,de multe ori situatiile problematice se pot repeata ca si cum viata ofera doar asta .
Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita , este in exil,  inducandu-ne  destula prudenta , ambitie  si o nevoie acuta  de a calcula fiecare pas, totul se masoara , se calculeaza , orice schimbare se face in liniste din dorinta de a fi totul in siguranta. . Rezistam cu stoicism tuturor conditiilor , relatiile devin difice din cauza lipsei unei capacitati de comunicare , ne transformam in acei timizi care nu mai stiu sa fie sensibili decat la probleme serioase , importante . Este o energie ce induce un comportament taciturn dar plin de un umor sec amuzant. Semnatura Soarelui in Capricorn include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina. Luna in Capricorn aduce metoda si seriozitate, abilitate de  a profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Ceea ce este destul de important prin aceasta energie a Lunii in Capricorn este nevoia de a organiza lucrurile astfel incat sa evitam nesiguranta , este o energie ce creste frica de nereusita , de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur.
O Eclipsa de Soare in Capricorn ,  deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari   legate de trecut, camin, traditie, aduce initiative , creativitate dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine , autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate ,este o Eclipsa  ale carei energii imense  “ne canta “despre munca, responsabilitate, seriozitate , teama, depresie , crize .In casa X ,energia imensa pune un accent deosebit pe cariera ,pozitie sociala ,schimbari in cariera . Casa X este o casa extrem de importanta in astrologie ,aici ,in aceasta casa unghiulara ne gasim vocatia ,chemarea  ,tot in casa X ,ni se cere sa folosim cu intelepciune puterea personala,pozitia sociala, statutul public ,puterea sociala .In aceasta casa ,Eclipsa de Soare devine o energie extrem de importanta si aducatoare de schimbari rapide . Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Capricorn este Saturn in Balanta ,asta inseamna ca aceasta energie puternica vrea sa ne invete despre echilibru , integritate , diplomatie , corectitudine , va pune un accent deosebit pe orice fel de defect din orice fel de aranjament relational , ne va invata sa definim corect o relatie , o casatorie , o alianta ,  urmeaza un timp al alegerilor clare si responsabile .
Saturn in Balanta este de multe ori un profesor destul de dur doar daca nu vrei sa inveti  ca sa iti treci testele , toate aceste teste ne vor invata despre limitarile  si solicitarile partenerilor, despre asumarea responsabilitatii unei relatii. Saturn in Balanta face un aspect de careu cu Eclipsa de Soare ,acest aspect este privit in astrologie ca un aspect destul de problematic dar care in acelasi timp poate sa ne ajute sa devenim constienti de energiile si dorintele noastre .Fara aspecte provocatoare ( careuri si opozitii ) nu putem sesiza provocarile vietii,deci sa nu ne speriem de acest aspect de careu ,ne poate arata ce trebuie sa schimbam dar ne pune la dispozitie si energia necesara pentru a face fata schimbarilor cerute . Saturn in aspect de careu cu Eclipsa de soare ne arata in ce domenii din viata noastra trebuie sa ne implicam prin actiuni conctrete ,eforturile sunt imense  dar satisfactia este pe masura acestor eforturi daca reusim sa rezolvam in mod eficient provocarea . Deoarece Saturn este in casa VII ,o casa unghiulara ce ne vorbeste despre casatorie,sot,asociat si asocieri,contracte,dusmani declarati, iar Eclipsa de soare energizeaza casa X- demnitati,cariera , viata sociala, onoruri ,mama sau tatal ,in aceste domenii suntem chemati sa facem fata provocarilor vietii .Cu Saturn in Balanta , testul are o legatura directa cu modul in care tratam fiecare valoare fie ea relatie ,cariera ,familie, parinti ,cerandu-ne echilibru si echitate in relatiile noastre .
Aceasta Eclipsa de Soare face un aspect de conjunctie cu Eros –asteroidul iubirii ce  ofera o noua definitie  a intimitatii ,a uniunii a doua suflete care se bazeaza pe tabu,risc si transformare .Eros ,zeul dragostei dar si al  dorintei sexuale aduce in lumina erotismul omului ,aduce dorinta care orbeste pur si simplu ,impleteste atat de bine iubirea ,mintea si sexul, reprezinta concretizarea pasiunii,dorintei ,sexului,creativitatii .Acest moment al Eclipsei de Soare –noi inceputuri in combinatie cu Eros –iubirea divina poate aduce experiente transformatoare prin iubire,intalnirea sufletului pereche ,intalnirea unei persoane speciale care sa ofere un altfel de confort sufletesc in acord deplin cu evolutia noastra .Putem defini acest aspect mai simplu ,ca  puterea iubirii divine care spulbera orice obstacol ,important este sa combinam responsabilitatea ,echitatea ,echilibrul( Saturn in balanta in careu cu eclipsa ) cu pasiunea si transformarea sufletului .Suntem alimentati  in acest moment al eclipsei cu un “ combustibil divin “pentru valorificarea naturii noastre erotice,creative . Acest lucru nu se intampla peste noapte ,asta din cauza ca apare teama de responsabilitati ,chiar si o iubire a carei legatura este scrisa sus in cer poate fi umbrita de o frica de responsabilitate ,de o teama inexplicabila .
Tot Eclipsa de Soare este intr-o conjunctie stransa si cu steaua fixa Ascela ,o stea ce aduce fericire  de durata ,noroc ,contacte influente ,aceste daruri le vom primi daca vom sti sa raspundem chemarii energiei eclipsei ce vrea de la noi sa ne asuman responsabililtatea unei relatii,sa ne folosim cu intelepciune puterea personala ,sa facem schimbarile necesare sufletului si nu interesului .
Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante , ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa .
Eclipsa de Soare in Capricorn si accentuarea semnului Capricornului ( Soare, Luna, Marte ,Eros,, Pluto,  Nodul Nord al  Lunii)  pune in lumina analizarea obiectivele realiste ale  vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru , este un moment propice descoperirii misiunii vietii dar si actiunilor pe care destinul le asteapta de la noi. Una dintre lectiile oferite de aceasta Eclipsa in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile , relatiile , convingerile , sa fim rabdatori  si sa dam dovada de responsabilitate , maturitate , organizare.
Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Aceasta Eclipsa de Soare in Capricorn are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale (cei nascuti  in jurul datei de 4, plus , minus trei zile  ); daca aveti planete personale  intre gradele 11-17 Capricorn,Rac,Balanta ,  Berbec atunci aceasta eclipsa are numele vostru inscris in ea , urmeaza o perioada cu destule  provocari in viata voastra dar trebuie sa fiti foarte atenti si la sanatatea voastra.
Simbolul Sabian al gradului Eclipsei de Soare –gradul  14 ,este  destul de sugestiv si in acord deplin cu intreg momentul astral : “In jungla deasa , un basorelief  maya perfect conservat “.
Cuvantul cheie al acestui grad zodiacal este “fundatie “, avem nevoie de o fundatie solida pentru a construi un viitor ce sa reziste testelor timpului .Aceasta eclipsa ne poate ajuta sa intelegem ce vrem sa construim ,cu cine vrem sa construim ,ceva durabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...