"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 28 martie 2016

Un talisman – un obiect care, prin felul nostru de a-l considera, ne dă o putere

“Un tânăr a pus între paginile unei cărți floarea primită de la prietena sa. Desigur, după puțin timp, petalele s-au uscat, s-au decolorat, dar ce importanță are? De fiecare dată când privește această floare, i se pare că iubita îi surâde și îi spune mii de lucruri prin intermediul ei. El își pune floarea pe inimă, o atinge cu buzele, ea este ca un talisman ce îi deschide porțile cerului, și el este foarte bucuros, el se simte inspirat, el devine poet. Timpul se scurge însă, și relațiile cu această tânără nu îi mai par atât de ideale: de abia dacă mai remarcă acum floarea dintre paginile cărții; ea nu îi mai spune nimic, ca și cum ar fi devenit mută. Apoi, într-o bună zi el o aruncă la coș.
Ce s-a întâmplat? Floarea a fost mereu acolo, ea nu s-a schimbat, dar băiatul s-a schimbat. El a făcut din această floare un talisman, și tot el i-a luat puterea. Concluzia de tras din acest exemplu este că un obiect este nedeterminat prin el însuși; felul nostru de a-l considera poate face din el un talisman.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...