"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 11 mai 2011

TU esti Minunat/a!


Acest moment, chiar ACUM, este tot ceea ce poti sa cunosti cu adevarat. Indiferent de ceea ce poate ca ai facut in trecut, sau care sunt temerile tale in ceea ce priveste viitorul, fii recunoscator ca te afli aici acum.
Esti minunat si meriti sa stii cat esti de pretios pentru lumea din care faci parte. Onoreaza greselile pe care le-ai facut, pentru ca toata lumea face greseli, insa cauta in ele lectiile pe care poate ca ti le ofera.
Exista doar un singur TU. Nu conteaza cu cati oameni te compari, sau cat de mult incerci sa-i multumesti pe ceilalti, nimeni nu poate vreodata sa fie cine este tu, asa cum nici tu nu poti sa fii cine sunt ei. Onoreaza drumul pe care l-ai parcurs, fii mandru/a de persoana ta chiar in acest moment si fii recunoscator pentru ca ai oportunitatea de a trai o noua zi.
Viata ta poate ca nu va fi una usoara, vei fi ranit, ii vei pierde pe cei pe care ii iubesti… starea ta materiala, relatiile, serviciul, casa in care locuiesti si aspectul tau fizic – toate se vor schimba in timp. Nu conteaza ce se va intampla in viata ta, bine sau mai putin bine, fii constient de faptul ca totul face parte din binele superior al planului pentru care te afli aici.
Fiecare dintre noi este creat in propria sa perfectiune, exact asa cum suntem. Nu suntem la fel si nu vom fi niciodata la fel. Adevarul meu poate ca nu este si al tau, iar adevarul tau poate ca nu este si al meu. Respecta-ti convingerile, insa respecta si credintele celorlalti. Invata sa apreciezi diferentele pe care le observi la ceilalti si pretuieste ceea ce poate ca te invata despre tine.
Daca ai un vis, urmeaza-l, pentru ca un vis ramane doar un vis daca nu este urmat. Esti demn de maretie, insa aceasta poate fi atinsa doar daca actionezi pentru a o obtine. Nu lasa niciodata pe nimeni sa-ti spuna ca “nu poti face asta”.
Fii curat in intentiile tale. Fa fapte bune pentru ca asta te face sa te simti bine, nu pentru ca societatea se asteapta ca tu sa le faci.
Fa lucrurile care te pasioneaza.
Petrece timp in natura.
Iarta-i pe cei care te-au ranit, dar prima data invata sa te ierti pe tine insuti/insati.
Fii bun cu tine insuti/insati si fii bun si cu ceilalti.
Mai presus de toate acestea, intreaba-te ce ai dori sa auzi sau ce ai dori sa le impartasesti celorlalti daca aceasta ar fi ultima ta zi pe acest pamant.
In aceasta zi, si in cele care urmeaza, fie ca tu sa vezi perfectiunea din persoana ta si fie ca spiritul vietii sa-ti umple inima cu pace si bucurie!
Esti minunat/a!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...