"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 29 iulie 2011

Iubirea – parfumul meditatiei

“Daca meditati, mai devreme sau mai tarziu veti gasi iubirea. Daca meditatia voastra este profunda, mai devreme sau mai tarziu veti simti cum in voi incepe sa se nasca o iubire imensa. O iubire pe care nu ati cunoscut-o vreodata inainte – o noua calitate a fiintei voastre, o poarta care se deschide. Ati devenit o flacara ce arde, si doriti acum sa impartasiti acest lucru cu ceilalti.
Daca iubiti in mod profund, veti deveni constienti ca iubirea voastra devine din ce in ce mai meditativa. In voi patrunde o subtila calitate a tacerii. gandurile dispar, apar intervalele dintre ele … tacerile! Atingeti profunzimile fiintei voastre.
Iubirea va face meditativi, daca directia ei este buna; meditatia va umple de iubire daca directia ei este buna.
Voi cautati iubire care sa-si aiba originiea in meditatie, nu in minte. Aceasta este iubirea despre care vorbesc mereu. Milioane de cupluri din lume traiesc ca si cum iubirea ar fi prezenta. Ele traiesc intr-o lume a lui “ca si cum”. In acest caz, cum ar putea sa fie fericite? Lipsite de orice energie vitala, ele incearca sa extraga ceva dintr-o pseudo-iubire, lucru care nu poate duce la nimic. De aici frustrarea, de aici continua plictiseala, cpntinua cicaleala, lupta permanenta dintre parteneri. Amandoi incearca sa faca ceva imposibil: sa transforme iubirea lor in ceva etern. Este imposibil! Iubirea lor provine din minte, iar mintea nu va poate da nici macar o imagine fugara a ceea ce este etern.
Intrati mai intai in meditatie, deoarece iubirea se va naste din meditatie – ea este parfumul meditatiei. Meditatia este floarea, lotusul cu o mie de petale, Lasati-l sa se deschida. Lasati-l sa va ridicati pe verticala, dincolo de minte, in atemporal, dupa care – imediat – ii veti simti si parfumul. Iubirea este atunci eterna, neconditionata… Iubirea nu se va indrepta atunci spre cineva anume: ea nu poate fi indreptata catre cineva anume, deoarece nu este o relatie, ci o atmosfera in jurul vostru. Ea nu are nimic de-a face cu celalalt. Sunteti iubitori, sunteti iubirea: atunci ea este eterna. ea este parfumul vostru. Iubirea in atmosfera careia s-a aflat un Buddha, un Zarathustra, un Iisus. Este o iubire cu totul diferita, ea este calitativ diferita!”

joi, 28 iulie 2011

Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele


Daca cineva vrea sa devina lider, trebuie sa faca un lucru - sa-ti distruga, cumva, inteligenta. Sa te clatine din radacini, sa te faca sa iti fie frica. Trebuie sa te faca sa nu mai ai incredere in tine - asta e o conditie indispensabila. Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele. E destul sa fii intelligent ca sa iti rezolvi  toate problemele. De fapt, orice  probleme apar in viata, tu ai mai multa inteligenta decat probleme. Inteligenta e o provizie, un dar al naturii. Dar exista oameni ambitiosi care vor sa guverneze, sa domine; exista nebuni ambitiosi - ei creaza frica din tine. Frica  e ca rugina, distruge toata inteligenta. Daca vrei sa distrugi inteligenta cuiva, mai intai trebuie sa creezi frica; creeaza iadul si fa-i pe oameni sa se teama. Cand oamenii se tem de iad, se duc si se prosterneaza in fata preotului.
Il asculta pe preot. Daca nu-l asculta pe preot, ii asteapta focul iadului - e firesc sa le fie frica. Ei trebuie sa se apere de focul iadului, si pentru asta e nevoie de preot. Preotul devine indispensabil.
Trebuie create teama, si trebuie creata lacomia. Inteligenta nu e lacoma. Te va mira sa afli  ca un om intelligent nu e niciodata lacom. Lacomia este caracteristica lipsei de inteligenta,marginirii.
Aduni provizii pentru ziua de maine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca? Devii avar, devii lacom pentru ca nu stii daca maine inteligenta ta o sa faca fata vieteii sau nu. Cine stie? N-ai incredere in inteligenta ta,asa ca aduni in prostie,devii lacom. Un om inteligent nu se teme, el nu e lacom.

Extras din "Inteligenta ~ Reactioneaza creativ la prezent" - Osho

miercuri, 27 iulie 2011

Distingeţi ce este esenţial de ceea ce este lipsit de importanţă.

"Nu aveţi o idee corectă despre ce este mai important pentru voi.
Vă pierdeţi de atâtea ori liniştea! Da, liniştea sufletului vostru o daţi adesea pentru nimic, iar când doriţi să vă prezentaţi în faţa Domnului nu aveţi chipul interior necesar.Uneori vă împrumutaţi deopotrivă inima şi intelectul vostru unora activităţi suspecte: obţineţi ceva bun de aici?Ori, în natură există o ierarhie de valori şi de acum înainte trebuie să distingeţi ce este esenţial de ceea ce este lipsit de importanţă. Numai astfel veţi putea intra în posesia adevăratelor voastre bogăţii.În Evanghelii, Iisus a arătat că poseda această cunoaştere. După ce a postit patruzeci de zile în deşert, el a fost ispitit de diavol. De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.Aruncă-Te jos, că scris este: Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti pe piatră piciorul Tău. Acestea toate Ţi le voi da Ţie,dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie. Iisus a respins însă propunerile diavolului, el i-a dovedit că avantajele materiale nu prezentau nici un interes pentru el în comparaţie cu bunurile spirituale."

Omraam Mikhael Aivanhov

marți, 26 iulie 2011

Binele are nevoie de rău



"Pe pământ binele are nevoie de rău. Da, binele are nevoie de rău pentru a se manifesta, altminteri el adoarme, fiindcă nu mai are nici un stimulent. Răul excită binele, stimulează binele, şi atunci binele acţionează. Binele există ca bine datorită răului.Dacă nu ar fi existat urâţenia, nu am fi ştiut cât de frumoasă este frumuseţea, şi la fel, dacă nu ar fi existat răul, nu am fi ştiut ce este binele.Vreţi să distrugeţi răul? De acord, dar şi binele va fi distrus,deoarece răul este ca rădăcinile binelui: dacă smulgeţi rădăcinile unui copac, el se ofileşte. Desigur, aceasta nu presupune că trebuie să hrănim şi să întărim răul. Nu, el este şi aşa destul de puternic, nu are nevoie de ajutorul nostru. Dar nu trebuie nici să încercăm să îl eradicăm de altfel nici nu vom reuşi.Ceea ce trebuie să ştim este ce atitudine să adoptăm în faţa sa pentru a-l pune în slujba binelui."


Omraam Mikhael Aivanhov

Mediteaza! - Sonia Choquette

REGULI VECHI
Nu stiu unde se indreapta viata mea. Nu stiu ce fac. Sper sa iasa bine.
REGULI NOI
Experienta mea de viata este din ce in ce mai buna, mai fericita cand am incredere si-mi folosesc intuitia. Nu am nevoie de recunoastere din partea celorlalti. Succesul meu in viata este singura recunoastere de care am nevoie.
Incetineste ritmul vietii si bucura-te de fiecare moment! Nu te poti bucura de viata daca esti prea ocupat si jonglezi cu prea multe activitati deodata sau daca esti mereu intr-o cursa innebunitoare de alergare pentru a obtine ceva.
Odata ce esti mereu in fuga spre a obtine ceva, prezenta ta in propria viata este minima. Totul se adanceste in confuzie si nu mai dai atentie subtilitatii, intuitiei si vocii vindecatoare a sufletului tau. Respira adanc si relaxeaza-te! Daca doar dorinta de a te relaxa nu este destul de puternica, fa-ti o notita in agenda sa-ti amintesti sa te relaxezi!
MEDITEAZA 
Meditatia este cea mai eficienta metoda de a-ti descoperi constienta. Prin meditatie reusiti sa va anihilati zgomotul mental care va distrage atentia asupra ceea ce este aici si acum.
Meditatia va ajuta sa va relaxati, sa va echilibrati si sa fiti prezenti in momentul acesta. Daca nu ati meditat niciodata, nu va ingrijorati. Nu este dificil. Este pur si simplu arta de a va relaxa corpul, emotiile si mintea pentru 15 minute pe zi. Meditatia incepe prin a va concentra pe propria voastra respiratie.
Incepeti prin a respira adanc chiar acum si observati ca va simti mult mai bine chiar facand numai acest lucru. Respirati adanc de cateva ori pana simti ca va curatati gandurile, iar apoi lasati-va respiratia sa se aseze pe ritmul ei normal. Apoi inchideti usor ochii. Observati cat de relaxant este sentimentul de a va inchide ochii. Cu ochii inchisi, continuati sa inpirati numarand pana la patru si apoi sa expirati numarand pana la patru.
Daca va apar ganduri pur si simplu obeservati-le si apoi lasati-le sa plece. Concentrati-va atentia la respiratie. Nu va luptati si nu barati niciun gand care survine. Vizualizati-l ca si cum ar fi un vagon dintr-un sir de vagoane inaintand in noapte, intrand si iesind in si din constientul vostru. Continuati sa respirati si sa va relaxati pentru 15 minute, apoi deschideti usor ochii si continuati-va activitatea zilnica.
Cea mai buna metoda a unei mediatii profunde este sa o practicati consistent. Este cu mult mai eficient sa practicati mediatia in fiecare zi pentru 15 minute decat sa o practicati aleator o data pe saptamana pentru o ora.
Un program incarcat de multe ori nu va permite sa va gasiti timpul necesar pentru a practica mediatia in mod constant. Va trebui sa gasiti acea parte a zilei care va permite sa faceti acest lucru. Eu prefer sa meditez dimineata, imediat ce ma trezesc, inainte de a ma da jos din pat. Poate si pentru voi functioneaza la fel. Poate seara sau dupa serviciu este chiar mai bine. Progamati-va meditatia dupa propriul vostru orar si propriile voastre necesitati. Alegeti acel moment al zilei care va convine si pastrati acest moment pentru mediatie.
Meditatia nu este un alt lucru pe care trebuie „sa-l faceti”.
Este o invitatie sa va opriti din „a face”.

Sonia Choquette

luni, 25 iulie 2011

PENTRU PRIETENII MEI BUNI



Charles Francis Haanel (n. 22 mai1866 - d. 27 noiembrie1949)[1][2], a fost un însemnat autor american al curentului New Thought şi om de afaceri. Este cunoscut pentru contribuţile sale la mişcarea New Thought în special prin cartea sa, The Master Key System (în româneşte a apărut tradusă sub două titluri diferite: Sistemul Maestrului,[3] , apărută în iulie 2009 şi Cheia Împlinirii Dorinţelor Tale - The Master Key System[4], apărută in octombrie 2009).

AM BUCURIA SA VA SUPUN ATENTIEI O VIZIUNE NOUA SI -DUPA MINE-UTILA SI REALA ASUPRA INTELEGERII SPIRITUALE A LUMII SI VIETII. Vi-l recomand ca pe un bun manual de practica. Desi si-ar fi gasit locul mai bine pastat in site-ul Jocul Vietii, fiind in format PDF nu pot da decat un link de unde sa il descarcati. Cu iubire, octav
http://dl.dropbox.com/u/7117830/55995736-Charles-Haanel-Cheia-Universala.pdf

sau de aici:

Charles Haanel Cheia Universal A

Sursa:punctulzero-octavian

Mana pe inima! Spatiul Sacru!

Mana pe inima!
Un mod foarte bun de a va deschide inima este sa va plasati mana in dreptul inimii si sa o lasati acolo in timp de vorbiti si ascultati. Acest gest indica faptul ca impartasiti cele mai autentice sentimente si ca implicarea voastra este din inima. De asemenea, arata faptul ca sunteti conectat si ascultati cu adevarat ce au de spus interlocutorii vostri.
Aceasta tehnica este eficienta pentru a domoli confruntarile si pentru a incepe conversatiile dificile. Simplul gest de a va plasa mana pe inima inlatura disconfortul si da voie comunicarii reale si intelegerii sa se manifeste.
Un mod de a va asculta sufletul este sa incetati sa mai cereti opinia altora.

Spatiul Sacru!
Cu totii suntem fiinte sensibile. Avem nevoie de tot atata pace si liniste ca si orice alta creatura de pe pamant. Avem nevoie sa ne cream un mediu sacru.
„E foarte greu sa fiti impacati si deschisi atunci cand suntem inconjurati de confuzie, de negativitate si energie distrugatoare. De aceea, va recomand sa va creati un mediu calm si armonios in care sa traiti.” – Sonia Choquette

Maithuna tantrica


Uniunea (fuziunea) tantrică impune două condiţii aparent contradictorii: pe de o parte, o erecţie prelungită şi la voinţă, ceea ce presupune o puternică stimulare erotică, iar pe de altă parte, evitarea ca intensitatea acesteia să ducă la ejaculare.


cuplu06.jpgPentru a învăţa să le împăcăm pe amândouă, să reţinem că jocul sexual depinde de trei grupe nervoase distincte:


- una menţine legătura senzorio-motoare între sex şi creier, deci mental, principalul nostru organ sexual.


- o alta, sistemul nervos parasimpatic, ce provoacă şi întreţine erecţia.


- în fine, sistemul nervos simpatic, ce răspunde de ejaculare.


Distingem:


a) erecţiile nocturne (sau matinale) de origine pur reflexă, deci fără excitare erotică, chiar dacă sunt onirice (legate de vis).


b) erecţiile de origine erotică: noaptea - un vis sexual, ziua - o situaţie senzuală concretă sau imaginată, cu sau fără stimulare directă a penisului.


Erecţiile de tipul a) sunt foarte apreciate de cuplurile în vârstă, unde bărbatul se află pe panta descrescătoare a potenţei; îi interesează şi pe falşii impotenţi, care în cea mai mare parte, atribuie malformaţia lor unui obscur defect fiziologic. Ori, cu excepţia câtorva cazuri rare, fiecare bărbat, chiar şi cei aşa-zişi impotenţi, are în fiecare noapte cel puţin 5 erecţii "în plină formă", la câte o jumătate de oră fiecare, şi aceasta are loc de fapt de la vârsta "leagănului" până la deces!


Cercetătorii germani citaţi de medicul Sherman J. Silber în "The Male" (Bărbatul), au făcut observaţii asupra a numeroşi bărbaţi în timpul somnului şi au stabilit că penisul acestora era erect timp de 25 de minute la fiecare 84 de minute de somn şi întotdeauna în timpul unei faze REM (Rapid Eye Movements), deci în timpul unui vis. Dacă trezim chiar atunci subiectul, acesta îşi aminteşte foarte bine visul avut; se ştie astfel că aceste erecţii nocturne nu au nici o legătură cu conţinutul visului, care cel mai adesea, nici nu este erotic. Astfel, conform aritmeticii erectile, la 75 de ani fiecare penis a ridicat cearşafurile patului timp de 33.000 de ore! cam 4 ani, 4 luni, 4 săptămâni, fără a socoti anii bisecţi.


Ştiind că erecţia depinde de parasimpatic, acela care încetineşte suflul (respiraţia) şi bătăile inimii, dilată vasele de sânge etc.(în timp ce ejacularea depinde de simpatic), se vede că impotenţa şi ejacularea au un punct comun: supraexcitarea simpaticului datorată anxietăţii.


Iată o situaţie clasică. Bărbatul întâlneşte pentru prima dată o nouă iubită foarte dorită. El gândeşte cu teamă: "Să am grijă să fiu în formă...". Teama de un eşec umilitor subexcită simpaticul său. Rezultatul? Inima va bate puternic, suflul e scurt, rapid, ceea ce inhibă acţiunea opusului său, parasimpaticul, care ar trebui să asigure erecţia. Astfel, în ciuda tuturor eforturilor seducătorului, rezultatul va fi nul! Ba mai mult, supraexcitat, el va ejacula chiar înainte de penetrare!


Femeia experimentată poate salva situaţia calmând jocul, liniştind şi relaxându-l pe iubitul ei umilit şi necăjit. Odată simpaticul calmat, mai ales prin respiraţie abdominală lentă şi profundă, parasimpaticul va prelua ştafeta şi odată cu "ecluzele" erecţiei va deschide şi poarta paradisului senzual. Dacă nu, păcat, ocazia a fost pierdută, cel puţin pentru această seară. La fel ca şi această malformaţie accidentală, fără consecinţe, majoritatea impotenţelor este de origine psihică şi, când anxietatea devine cronică, fiecare rateu agravează cercul vicios.


Să discutăm acum despre ejaculare. Precoce sau nu, ea depinde de simpatic, care către punctul limită, avertizează glandele seminale, situate chiar în spatele prostatei, să se pregătească să expulzeze sperma acumulată în timpul excitaţiei sexuale. O mişcare în plus (prea mult, ar spune tantricii) şi simpaticul va face să se contracte puternic muşchii de la baza penisului, declanşând astfel ejacularea, proces ireversibil, pe care nimic nu-l poate opri, şi care este o altă minune de sincronizare nervoasă.


Concluzia tantrică: pentru a vindeca impotenţa, trebuie calmat simpaticul; pentru a controla erecţia ca şi pentru a împiedica ejacularea, precoce sau nu, trebuie stimulat parasimpaticul.


Cum se face practic? Pentru a activa parasimpaticul, trebuie controlat suflul, rămânând conştient, respirând lent, profund, abdominal. Expiraţia va fi un suspin încetinit, lin, care întreţine ambianţa de relaxare. Acest regim respiratoriu se stabileşte din timpul preludiului şi se întreţine de-a lungul întregului act.


seductia0221.jpgBărbatul tantric se observă, rămâne calm, senin, nelăsându-şi motorul sexual să se ambaleze. Recompensa: o erecţie minunată, o ejaculare întârziată, o iubită satisfăcută. Pentru a evita ejacularea, vedeţi tehnicile descrise.


Mai mult, tot pentru a evita ca simpaticul să ia frâul, este important ca mişcările coitale să fie armonioase, să se unească cu ritmul iubitei ca într-un dans, iar corpul să fie păstrat suplu şi destins. În nici un caz mişcări sacadate, sau mai rău, semi-isterice. De asemenea, surâdeţi; de ce să ne încruntăm sau să ne crispăm într-o fuziune, chiar obişnuită?


În fine, departe de a pierde din eficacitate cu vârsta, bărbatul tantric, din contră, are mai multă putere şi rezistenţă; a economisi sperma alimentează dorinţa, deci forma fizică. El ignoră eroziunea progresivă a puterii sexuale care îl nelinişteşte deja pe non-tantric încă de la vârsta de 40 de ani, atunci când constată că erecţiile fulger din anii tinereţii aparţin trecutului. Tânărul bărbat compensează ejaculările sale rapide, refăcându-se foarte curând posibil. La această vârstă, pauza între două raporturi este adesea de câteva minute; mai târziu, aceasta devine de mai multe ore.


Prin compensaţie însă, anii aduc fiecăruia, chiar non-tantric, o maturitate sexuală care îl face pe partener apreciat. Erecţia fulger din trecut să fie oare într-adevăr de dorit? Iubitul grizonat ("sare şi piper") care aşteaptă poate puţin să fie în formă, o păstrează un timp mai îndelungat chiar fără o tehnică tantrică specifică. Tinerele femei pline de ardoare şi dorinţă, îl vor prefera pe acesta tânărului cocoş surexcitat şi neîndemânatic care a sfârşit... înainte de a începe cu adevărat.


Să revenim o clipă asupra acestei eroziuni a sexualităţii, care se instalează insidios odată cu vârsta. Cauza? Este risipa nemăsurată de spermă care, în mod fatal, produce de-a lungul anilor, o scădere a regimului de virilitate. Din contră, a ejacula rar păstrează virilitatea. Ejaculările prea frecvente la omul obişnuit, îi reduc "orgasmele", îi fac jetul de spermă sărac şi firav, chiar dacă la 20 de ani în aer liber ar fi putut să împroaşte pe o distanţă de 1/2 m! Acum, odată cu ejacularea, începe debandada!


Pentru a evita aceasta nu există mai multe soluţii. Se remediază nu reducând activitatea sexuală, ci economisind sperma. Într-adevăr, natura nu a prevăzut această risipă de spermă. Sigur, omul privit doar ca animal sexual este o excepţie şi nu poate fi comparat cu nici un alt mamifer. Să constatăm totodată că animalele sălbatice nu se împerechează decât în scurta perioadă a dragostei prevăzută de natură. În afara perioadei de împerechere masculii trăiesc luni întregi fără a se împerechea şi fără a ejacula, în timp ce omul obişnuit ejaculează de mai multe ori pe săptămână, uneori chiar în fiecare zi!


Deci mult prea mult şi aceasta explică diminuarea progresivă a tonusului sexual. Tantra şi Tao afirmă că risipirea spermei drenează vitalitatea şi cauzează senilitatea prematură. Retenţia seminală din contră, îi permite o viaţă sexuală foarte bogată, până la mai multe contacte pe zi, păstrând totodată uluitoarea tinereţe biologică a adepţilor săi. De altfel, e suficient ca bărbatul "în pierdere de viteză" să evite să ejaculeze timp de o săptămână sau două pentru a constata tonusul sexual restabilindu-se spectaculos.


Se obiectează uneori că testiculele produc spermatozoizii în mod continuu oricare ar fi numărul ejaculărilor. Este adevărat; totuşi, când ejaculările sunt prea dese, spermatozoizii sunt mai puţin numeroşi şi pe deasupra se găsesc mulţi gameţi imaturi, semn că testiculele, supuse la o producţie anormală, se surmenează. De altfel, solidul empirism milenar al căii Tantra şi al lui Tao confirmă interesul, din toate punctele de vedere, de a ejacula cât mai rar cu putinţă.


În fine, pentru a linişti pe toată lumea, trebuie să ştim că retenţia seminală, chiar totală, este fără risc, corpul găsind mereu modalitatea de a evacua un surplus de spermă, la nevoie, în timpul unui vis erotic. Este ceea ce se poate numi "poluţia nocturnă".






Tantra - le culte de la Feminite, autor Andre Van Lysebeth, Ed. Flammarion, ed.I, 1988

duminică, 24 iulie 2011

Neptun in Pesti (planeta Iubirii Divine)

 Neptun, planeta Iubirii Divine, a capacităţilor subtile ale omului, a fost descoperită prin calcule matematice la data de 23 septembrie 1846 de către Le Verrier, existenţa sa fiind ulterior confirmată vizual de către astronomi.           

Darurile lui Neptun                                                                            
            Din punct de vedere astrologic Neptun este octava superioară a lui Venus, planeta ridicând
 dragostea fizică, indicată de Venus, la sentimente mult mai înalte, ea exemplificând forţele de iubire existente în suflet. Un Neptun bine aspectat indică o mare capacitate de a iubi oamenii, persoana reuşind să manifeste o atitudine foarte frumoasă, demnă de idealurile creştine enunţate la Cina cea de Taină de către Hristos: ”Iubeşte-ţi aproapele…!”.                       
            Şi pentru ca omul să îşi poată exprima sentimentele faţă de semenii săi, Neptun îi aduce panoplia capacităţilor subtile: clarvedere, claraudiţie, telepatie, psihometrie, dedublare, bilocaţie etc. Aceste capacităţi, numite de unii paranormale, de alţii extrasenzoriale, au reprezentat cel mai important impuls pe care omenirea l-a perceput ca urmare a descoperirii planetei Neptun.
            Societatea Teozofică, înfiinţată în 1875, a fost promotoarea celor mai înalte cercetări şi studii făcute în domeniul capacităţilor subtile ale omului,  dezvoltând la un nivel remarcabil cunoaşterea spirituală la mijlocul secolului XIX. Din această societate făceau parte Helena Blavatsky, H. Mesmer, R. Steiner şi mulţi alţii.

            Descoperirea sa a adus în viaţa oamenilor o reaşezare a valorilor şi a pus elementele spirituale pe un plan important în preocupările fiinţei umane. Viaţa sufletului şi experimentele de demonstrare şi studiu asupra existenţei spiritului au deschis noi posibilităţi de cunoaştere.
            ”Un Frate Hermes va aduce valorile spirituale ele Orientului şi le va prezenta în lumina Occidentului” – aşa sună unul din catrenele lui Nostradamus şi defineşte cel mai bine avalanşa de informaţie spirituală, de factură ezoterică, pe care planeta Neptun a revărsat-o asupra umanităţii. Intuiţia şi inspiraţia, valori majore impulsionate de Neptun au contribuit la acest progres uriaş al umanităţii.

Prin revoluţia socială, spre evoluţia spirituală 
            După impulsul spre libertate, egalitate şi fraternitate pe care l-a generat Uranus, la apariţia sa din 1781, Neptun este a doua planetă grea care aduce idealuri spirituale şi nobile. Din îmbinarea acestor două forţe (Uranus - revoluţia şi Neptun - capacităţile spirituale) s-au născut idealurile umanist-progresiste promovate de revoluţia de la 1848, mişcare ce s-a produs în majoritatea statelor europene. Ce efect a produs? Schimbarea relaţiilor sociale, chiar a organizării statale, precum şi deschiderea drumului reformelor care l-au adus pe om în centrul preocupărilor societăţii.
            La scurt timp după momentul 1848, în majoritatea statelor europene au fost create sisteme naţionale de învăţământ şi educaţie, cultura şi arta au cunoscut o dezvoltare nemaiîntâlnită până atunci, iar dezvoltarea industrială şi economică a fost exponenţială şi explozivă.
            În ultimul secol şi jumătate, de când Neptun revarsă razele Iubirii Divine asupra omenirii, saltul înregistrat în dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii a fost uriaş. Lumea s-a schimbat în ultimii 165 de ani cum nu a reuşit să o facă în multe mii de ani.
            Rememorând realizările din perioada 1846-2011, remarcăm o evoluţie accelerată şi o schimbare imensă în preocupările şi sferele de interes ale oamenilor. Setea de cunoaştere a determinat dezvoltarea cunoaşterii spirituale pe coordonatele astrologiei, numerologiei, alchimiei, kaballei, terapiilor alternative şi complementare etc.
            În ultimele decenii, lumea a fost invadată de literatură spirituală, de cursuri de factură ezoterică şi de numeroase manifestări publice de promovare şi prezentare a cunoasşterii spirituale. Congrese, conferinţe, tabere, pelerinaje, toate acestea s-au desfăşurat sub impulsul lui Neptun şi au asigurat satisfacerea, într-o măsură mai mică sau mai mare, a nevoilor sufleteşti şi spirituale ale oamenilor.  
            Ultimii 165 de ani coincid cu un element important din evoluţia omenirii. Din 1853, pentru o perioadă de 353 de ani, a trecut la cârma omenirii Mihail, unul din arhangheli, cel care acum dirijează temporar destinele umanităţii, aducând în prim plan elementul spiritual pe care el îl simbolizează.


Ce ne aduce intrarea lui Neptun în Peşti ?
             Neptun şi-a încheiat primul ciclu de la descoperirea sa, depăşind gradul 25 Vărsător, acolo unde se afla  pe 23 septembrie 1846. Pe 4 aprilie 2011 el a revenit în zodia a cărui stăpânire i-a fost atribuită, Peştii. Pe 4 august 2011, Neptun retrogradează în Vărsător, iar din 3 februarie 2012 revine în Peşti pentru următorii 13 ani. Trăim o perioadă profund spirituală, în care orice om care nu va avea grijă de viaţa sa sufletescă, dar mai ales de cea spirituală, se va confrunta cu mari probleme. Acest mileniu cere viaţă spirituală, iar cine nu se va conforma îşi semnează singur biletul de ieşire din planul fizic. 
            Forţele de iubire generate de Neptun din Peşti şi puse la dispoziţie fiecărui om pot şi trebuie să fie folosite pentru a te iubi pe tine, pe cel de lângă tine şi pe fiecare semen al nostru. Marea problemă este că vom avea la dispoziţie forţe de iubire uriaşe, pe care noi vom decide dacă le vom manifesta sau dacă le vom inversa semnul, generând opusul iubirii. Avem posibilitatea să iubim mult dar şi să urâm la cote excepţionale. A doua decizie va genera boli, suferinţă şi decese, toate cauzate de refuzul iubirii sau de manifestarea urii.
            Dăruirea, primirea, refuzul, acceptarea iubirii, sacrificiul din dragoste, toate acestea devin elemente determinante pentru existenţa omului şi pot produce sănătatea sau boala, fericirea sau nefericirea, viaţa sau moartea. 
            Forţa cu care a debutat Neptun în Peşti a fost amplificată de intrarea lui Jupiter şi Uranus în Berbec, ambele aducând elemente originale, noi, care nu s-au mai întâlnit până acum. Aceasta a generat un start lansat al forţelor de iubire care aduc omului o uriaşă capacitate de creaţie (atribut Divin!), care ar fi de dorit să fie folosită cât mai eficient şi constructiv. Capacităţile pe care le activează în structura umană Neptun sunt uriaşe şi foarte mulţi oameni îşi vor descoperi clarvederea, claraudiţia, telepatia etc.
            Un amplificator al forţei cu care Neptun invadează sufletele oamenilor îl constituie prezenţa în Peşti a lui Chiron, planeta iniţierii, care, aflată în această zodie, pune pe primul plan evoluţia spirituală prin calea de iniţiere creştină, cele 7 trepte ale acesteia devenind reperele drumului spiritual în acest început de mileniu.
            Cine va manifesta iubire şi va aduce în viaţa sa binele, adevărul şi frumosul, acela va fi cu adevărat pe calea corectă de evoluţie. Cine va alege să manifeste ne-iubirea se va chinui, văita şi va sfârşi prin a părăsi planul fizic mult înainte de termen. Astfel, există premisele producerii unor evenimente negative şi distructive, care să îi scoată din planul fizic pe cei încăpăţânaţi, care refuză să se schimbe şi să iubească. 

            De aproape 2000 de ani Hristos se străduieşte să ne înveţe să iubim. Cu 165 de ani în urmă, oamenii au făcut paşi mari pe calea manifestării Iubirii. Acum ni se oferă din nou şansa de a mai face un salt pe acest drum dificil, dar splendid.
            Neptun va amplifica
forţele noastre de iubire pe o lungă perioadă, până în 30 martie 2025, aşa că ar fi suficient timp să învăţăm să iubim. Dar oare timpul mai are răbdare cu noi? 
                                                                       

Oradea, 06.07.2011
Alexandru Nicolici

Faţă în faţă cu tine

Adevărul este că poţi să fii tot atât de fericit cu o altă persoană, pe cât poţi să fii cu tine însuţi. Dacă ţie îţi place cine eşti, a fi cu o altă persoană poate fi o prelungire a fericirii tale. Dar, dacă nu te placi, a fi cu o altă persoană nu poate decât să-ţi exacerbeze nefericirea. Decizia ta de a intra într-un parteneriat nu ar trebui să se bazeze pe dorinţa de a evita să te priveşti pe tine însuţi, ci pe dorinţa de a te privi şi mai intens. Atunci când trăieşti împreună cu alţi oameni, e posibil să le declanşezi rănile nevindecate şi e posibil ca ei să ţi le declanşeze pe ale tale. A deveni conştient de părţile nevindecate din tine nu este nici plăcut, nici uşor. Şi totuşi, acest lucru este o parte necesară a călătoriei către întregirea sufletească. Relaţia este ca o lamă uriaşă de plug. Ea străpunge straturile superficiale ale conştiinţei şi îţi scoate la iveală cele mai adânci temeri şi nesiguranţe. Dacă nu eşti dispus să priveşti la aceste lucruri în profunzime, poate că ar trebui să-ţi pui sub semnul întrebării dorinţa de a te afla într-o relaţie intimă.
Nu te poţi apropia de o persoană – fără să ajungi fata în faţă cu tine însuţi.
  
Paul Ferrini

sâmbătă, 23 iulie 2011

Noi suntem iubirea de care avem nevoie. Restul…atragem mereu asemănător nouă!


Atunci cand purtăm măști, atragem lângă noi oameni ce poartă măști.
Atunci când mințim, oamenii care mint vin spre noi.
Atunci când ne prefacem că iubim, oamenii de langă noi mimează iubirea.
Atunci când avem teamă, intâlnim oameni dependenți, ce aleg să ramână lângă noi din teamă de singurătate, nu din iubire.
Frica adevărată reacționează la adevăr. Ea ne spune de ce ne este frică și din ce motiv. Mecanismele de apărare au fost puse în funcțiune, pe baza fricii de adevăr. Funcția lor este să ne protejeze, de teamă că nu merităm iubirea! Atunci când refacem legătura cu iubirea, aceste strategii de apărare se topesc.
Ne place sentimentul pe care-l avem în adâncul sufletului nostru, atunci când aplicam aceste principii noi, putând simți mai multă iubire. Iubim persoana în care ne transformăm pe măsură ce inversăm tiparele vechi, ineficiente. Iubim alegerile pe care le facem și iubim curajul care se naște pe masura ce rostim adevărul despre ce simțim și ce nevoi avem.
Pe parcursul acestui proces, devenim acea persoană pe care ceilalți o pot iubi și în care pot avea încredere. Pe masură ce adunăm în noi tot mai multă iubire, atragem alți oameni care au și ei iubire în ființa lor. Nu numai că avem iubire de sine pe care s-o prețuim și să o protejăm, dar mai avem și opțiuni emoționale de încredere, care să ne anunțe când facem sau când spunem ceva ce ne pune iubirea de sine în pericol.
Avand iubire de sine în interior, am revenit la iubire.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...