"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 25 martie 2012

Fiti deschisi si exprimati ceea ce simtiti

 
 Un cititor intreaba :" Am descoperit compulsiuni egoiste pe care nu le-am avut inainte. Este un lucru bun? Cum lucreaza acest proces in relatii? 
 
Eckhart raspunde : Cateodata, cu constientizare, deveniti constienti de lucruri de care inainte erati inconstienti. Apoi aceasta pare ca si cum ati devenit mai egotici, cand tiparele egotice rasar in constiinta ca sunt dintr-odata observate. Incepeti sa vedeti toate aspectele ego-ului vostru, care inainte nici nu stiati ca sunt acolo. V-ati identificat atat de mult cu reactia la tipare, incat validati aceasta abordare. Oamenii cu cel mai mare ego, nici macar nu au auzit vreodata de acesta. Deci, daca stiti ca aveti un ego si il vedeti ocazional in actiune, aceasta inseamna ca, constiinta rasare si ego-ul nu este nimic mai mult decat un tipar conditionat in minte.Verbalizati-va ego-ul. Aceasta il aduce in lumina constiintei. Indiferent ce simtiti, faceti un angajament de a fi foarte deschisi si doar exprimati ceea ce simtiti. Fiti foarte constienti de acuzarile, blamarile pe care vi le aduceti si nevoia de a avea dreptate. Una din cele mai profunde tipare ale ego-ului este nevoia inconstienta de a avea dreptate. Argumente uriase se pot dezvolta in legatura cu lucrurile mici. "Luna se afla la 300.000 de km. fata de Pamant". Nu, nu este asa. Este la 3.000.000 de km. fata de Pamant". Ego-ul vine si aduce imediat un argument urias , lipsit de importanta, deci, daca il constientizati, puteti face ceva in legatura cu acesta. Ascultati ceea ce spune cealalta pesoana si apoi lasati cuvintele sa fie secundare. Voi ascultati, dar ceea ce este mai important este campul energetic care se afla in spatele ascultarii. Aceasta este prezenta. Eu il numesc spatiu in relatii, aceasta abilitatea de a fi prezent impreuna cu cealalta persoana. O relatie cu un partener este o buna oportunitate pentru a va observa ego-ul. Daca traiti singuri, poate va aflati in deziluzia ca nu mai aveti ego, in special daca nu mai este provocat de nicaieri. Cu un partener sau un bun prieten, va puteti exprima fata de el sau ea, ca atunci cand ego sau corpul durere apare, doreste ca acest fenomen sa fie relevat. Daca puteti face acest proces sa fie constient, decat sa incercati sa il ascundeti sau sa actionati orbeste, veti avea numai beneficii. Deci cand ascultati pe altcineva, cel mai important lucru este ascultarea prezentei din voi. Aceasta poate transforma relatia la acel moment. Daca ambii parteneri sunt prezenti, cand unul pierde prezenta, celalalt poate fi prezent pentru amandoi.
 
Eckhart Tolle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...