"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 22 noiembrie 2013

Sistemul maestrului - Haanel

1. Orice acumulare tinde să conducă la o acumulare din ce în ce mai mare. În mod similar, orice pierdere tinde să conducă la o pierdere din ce în ce mai mare. Acest principiu este valabil pe toate planurile existenţei.
2. Mintea este un principiu creator. Condiţiile, mediul exterior şi toate experienţele vieţii sunt rezultatul atitudinii noastre mentale obişnuite sau predominante.
3. Atitudinea mentală depinde prin natura lucrurilor de gândurile noastre. De aceea, secretul oricărei puteri, al oricărei realizări şi al tuturor posesiunilor este modul nostru de a gândi.
4. Acest principiu este adevărat, căci noi trebuie să „fim” înainte de a „face” ceva. Altfel spus, noi nu putem „face” decât în măsura în care „suntem”, iar ceea ce „suntem” depinde de ceea ce „gândim”.
5. Noi nu putem manifesta o putere pe care nu o avem. Singura manieră prin care putem dobândi o putere constă în a deveni conştienţi de ea. Noi nu vom putea deveni niciodată conştienţi de o anumită putere până când nu vom înţelege că orice putere se află în interiorul nostru, nu în afară.
6. Există în interiorul nostru o lume formată din gânduri, din emoţii şi din puteri, din lumină, viaţă şi frumuseţe. Deşi este invizibilă pentru ochiul liber, forţa acestei lumi este covârşitoare.
7. Lumea din interiorul nostru este guvernată de minte. Dacă vom descoperi această lume, noi vom putea găsi soluţii pentru orice problemă cu care ne confruntăm. Altfel spus, vom putea găsi cauza oricărui efect. Dat fiind că această lume interioară poate fi controlată de noi, toate legile puterii şi posesiunii pot fi controlate la rândul lor de noi.
8. Lumea exterioară nu este altceva decât o reflectare a lumii din interiorul nostru. Tot ce vedem în afara noastră reflectă lumea noastră lăuntrică. În această lume interioară se află o Înţelepciune infinită, o Putere infinită, un Depozit infinit în care se află toate lucrurile de care avem nevoie. Acestea nu aşteaptă altceva decât să le permitem să devină manifeste şi să se dezvolte. Dacă vom recunoaşte în noi înşine aceste potenţialităţi, ele vor căpăta viaţă inclusiv în lumea exterioară.
9. Armonia din lumea interioară se reflectă inevitabil în lumea exterioară prin apariţia unor condiţii mai armonioase, a unui mediu exterior mai agreabil, a unei îmbunătăţiri generale a vieţii, pe toate nivelele. Ea reprezintă fundamentul unei stări de sănătate perfecte, dar şi ingredientul esenţial al oricărei realizări, al oricărei puteri, al măreţiei şi al succesului în toate domeniile.
10. Armonia din lumea interioară are la bază capacitatea de a ne controla gândurile şi de a stabili singuri în ce fel ne va afecta o experienţă sau alta.

Charles M. Haanel.

Cartea in format pdf costa 12lei, scrieti pe adresa de email:nagymelinda3@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...