"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 10 noiembrie 2013

SPUNE DA IUBIRII



(fragment din cartea “Graţia de fiecare zi – a avea speranţă, a găsi iertarea şi a face miracole” de Marianne Williamson)

Marianne Williamson” Oamenii ar putea trăi în abundenţă şi pace, viaţa ar putea fi un dans continuu de armonie pentru toată lumea. Odată ce suntem pregătiţi să acceptăm o astfel de viziune şi să o considerăm posibilă – pentru că, în Dumnezeu, totul este posibil – atunci vieţile noastre vor deveni canale prin care viziunea se va manifesta.
Este doar o lipsă a imaginaţiei noastre, ce ne ţine legaţi de tiparele de limitare şi frică.
De fiecare dată când zidurile dintre noi se topesc, lumea este mai aproape de momentul reunirii inimilor, scopul mistic al existenţei umane.
Puterile noastre spirituale ne dau posibilitatea uriaşă de a schimba lumea. Putem să ne imaginăm orice lume dorim, putem deveni oamenii care să creeze această lume şi ne putem asocia cu ceilalţi pentru a o materializa.
Milioane dintre noi înţeleg că suntem cu toţii Una. Pe măsură ce obţinem o pace mai adâncă în fiecare dintre noi, oriunde ne-am afla, realitatea păcii devine mai probabilă peste tot. Putem înconjura lumea cu un câmp de pace atât de puternic, încât ceea ce e de vibraţie mai joasa-ura şi frica-să se dizolve în prezenţa lui. Oamenii ar putea trăi în abundenţă şi pace, viaţa ar putea fi un dans continuu de armonie pentru toată lumea.
Pacea e mai mult decât absenţa războiului – este prezenţa păcii, o stare pozitivă de A Fi, care este proclamată de înfrăţire, dreptate şi Iubire. În prezenţa ei, tot ceea ce înseamnă separare nu mai are forţă să crească. De aceea, adevărul despre Unitatea noastră întru Spirit, ca şi credinţa în acest adevăr, venită din adâncul inimilor noastre, reprezintă răspunsul suprem al tuturor problemelor lumii. La nivelul realităţii spirituale, nici unul dintre noi nu există separat.

Suntem cu toţii Una.
Corpul prezintă diferenţe, Spiritul nu.
Comuniunea care apare atunci când ne dăm seama că suntem cu toţii Una, este comunicarea care trece dincolo de o simplă alianţă sau tratat. Ea apare dintr-o cunoaştere din inimă, care transformă mintea. Ieşind din adâncul nostru, îi atinge pe ceilalţi în acelaşi loc. Şi astfel, ce a fost rupt, va fi reparat. Până când nu vom atinge acel loc din interiorul nostru unde ne identificăm cu ceilalţi, neţinând cont de alte diferenţe, vom perpetua lipsa de armonie.
Toate problemele actuale ale lumii ne oferă o ocazie, o provocare de a capitula în inimile noastre, în faţa Adevărului. Vom admite incapacitatea noastră de a ne salva pe noi înşine – într-adevăr “geniul” nostru în a ne distruge – şi Îi vom cere Lui Dumnezeu, cu umilinţă, să facă pentru noi ceea ce noi nu putem face. Omul a fost eficient în a face război. Dumnezeu este cel mai eficient în a face pace.
Atunci când ne vom decide, vom fi fraţi şi surori în pace. Misiunea istorică a generaţiei noastre este de a alege Iubirea ca principiu organizator al civilizaţiei umane, şi de a clădi astfel o veritabilă şi strânsă comuniune între toţi oamenii din lume.
Cu Iubire în inimi, putem depăşi întreaga conştiinţă bazată pe frica, vom făuri un nou câmp al posibilităţilor umane, în care va fi pace şi armonie.
Vom face chiar mai mult decât să iubim: ne vom contopi Iubirea şi o vom canaliza. Ne vom uni resursele de iertare, imaginaţie şi graţie – astfel că bătăile multor inimi de pe glob vor intra într-un tipar profund de rezonanţă energetică. Vom forma o comunitate de conştiinţă – o Iubire colectivă – acesta e următorul pas în călătoria noastră evolutivă.

Dumnezeu ne aşteaptă să spunem DA Iubirii.

Astfel se va izbăvi lumea – când vom ieşi din toropeală, din lipsa de credinţă şi îndoială şi vom crea lumea pentru care ne-am născut ca să o creăm.
Când ne vom aminti ce reprezentăm noi unul pentru celălalt, o graţie plină de respect va umple cerurile şi ne va inunda inimile.
Căci noi suntem celălalt.
Suntem cu toţii Una.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...