"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 22 iulie 2014

VENUS ÎN SEMNUL RAC * 18 iulie 2014-12 august 2014

”Relațiile interumane au drept scop revelarea de sine, nu mulțumirea de sine.” H.F.Weekley

Venus părăsește zodia Gemeni în data de 18 iulie 2014, ora 17:06`, intrând în semnul Rac, unde va sta până în data de 12 august 2014.
Venus, cea care reprezintă surâsul și frumusețea armonioasă a lumii, dragostea ce îmblânzește firea și duce dorul mai departe.  „Stâncile Afroditei” se găsesc pe țărmul sudic al Ciprului, pe locul unde, potrivit mitologiei grecești, a căzut în apa mării înspumate organul genital al zeului Uranus, amputat de fiul său, Cronos. Aici s-ar fi născut, din valurile mării învolburate, zeița dragostei Afrodita/Venus. Frumusețea sa reprezintă încarnarea idealului feminin. Cu promisiunile de voluptate va fascina Olimpul, care îi va oferi dragostea, frumusețea, acea viață fericită când este împodobită de farmecul iubirii. Toate simțurile din această zeiță sunt spiritualizate, totul este contemplare, înțelepciune, fericire, muzică, calm. Venus aduce oamenilor de știință cerul, spiritul de justiție, revelând calea spre înălțimi, prin cunoaștere sau prin inimă și dragoste.  Venus este însoțită adesea de Eros, rod al dragostei cu Ares, zeul neghiob și țanțoș al războiului. Purtând în spate tolba și arcul cu săgeți, Eros urmează sfatul Afroditei/Venus când își îndreaptă săgețile spre inima oamenilor.  Săgețile sunt de două feluri: unele făurite din aur, înmuitae în foc și miere, altele în plumb, cu vârfurile otrăvite, cu durere stropită cu multe lacrimi. Adesea iubirea este împărtășită la întâmplare și chiar Zeița Venus i-a căzut pradă, fiind cucerită de Adonis, chipeșul vânător ce privește dovezile de iubire cu nepăsare, fiind preocupat numai de plăcerile și interesele sale.

 Ideograma planetei Venus este compusă din două simboluri: cercul și crucea. Acestea reprezintă expresia iubirii spirituale (cercul) și a iubirii fizice (crucea). Această glifă se aseamănă cu o oglindă, fiind considerată oglinda zeiței Venus, această oglindă reflectând de fapt ceea ce există în noi, fie că este vorba de frumusețe, fie că este vorba de ceva urât. Aici se regăsesc dorințele și plăcerile noastre conștiente și subconștiente. Planeta Venus guvernează zodiile Taur și Balanță.
Venus are valoare de frumusețe, de fuziune, de armonizare, fiind considerată ”micul benefic” în astrologia veche, este concepută ca un simbol al vieții sentimentale, al dragostei, al artei, aducând echilibrul, simpatia și comuniunea.
Venus în semnul Rac indică sensibilitate, intuiție, dragoste de familie, dragostea de țară, de familie. Reacțiile sunt provocate de planul emoțional, manifestându-se în această perioadă relațiile amoroase, atracțiile ținute ascunse de ochii lumii. Venus ne spune despre emoții, dorințe, sentimente, dar și despre banii și bunurile materiale, posesiuni, relațiile noastre.
Tot în această perioadă de tranzit a lui Venus în semnul Rac, ne confruntăm cu frica de a nu fi răniți, dorindu-ne dovezi concrete de iubire, nu doar vorbe, promisiuni. Se remarcă o mai mare sensibilitate la ceea ce simt ceilalți pentru noi, fiind foarte receptivi la dorințele celuilalt. Sentimentele sunt oscilante, nesigure ceea ce ar putea provoca o oarecare stare de neclaritate, de confuzie, de dorință de a evada dintr-o relație, fără un motiv clar. Primează emoția, sensibilitatea, romantismul, dorințele profunde manifestate  dincolo de cuvinte, exprimate prin gesturi de tandrețe și prin oferirea unui cadru ce inspiră încredere și armonie. Tot în această perioadă predomină posesivitatea, gelozia, teama de a nu pierde persoane dragi.
Amintirile legate de o relație de iubire sunt retrăite cu intensitate, având tendința de a ne reîntoarce în trecut, fie doar cu gândul, fie reîntâlnindu-ne cu persoane față de care am împărtășit cândva emoții și momente unice de dragoste. Tot în această perioadă se pot produce întâlniri karmice ce ne vor  răscoli ființa și ne vor ajuta să ne descoperim laturi ale propriei personalități de care nu eram conștienți. Astfel că, în perioada cuprinsă între 18 iulie și 12 august, cât timp Venus tranzitează semnul Racului, este o perioadă de sondare a propriilor dorințe, emoții, sentimente, făcând o incursiune prin trecut, cercetându-ne  sufletul, dorindu-ne mai mult echilibrul interior, armonia în sentimente.
În momentul intrării planetei Venus în semnul Rac, ascendentul se află la grad 4 în semnul Săgetător (semn de foc, masculin, guvernat de planeta Jupiter) ne dă energie, dinamism, hotărâre, optimism în traversarea momentelor grele. Suntem mult mai dornici de libertate, de mișcare, de aventură, ne dorim să călătorim mai mult, să explorăm lumea, să cercetăm noi domenii menite să ne îmbogățească mai mult din punct de vedere intelectual. Suntem mult mai atrași de studiu, de religie,  filosofie. Predomină starea de jovialitate, generozitate, dorința de a colabora și a ne implica în afaceri pe plan internațional.
Mesajul gradului 4 în semnul Săgetător, unde se află ascendentul acestui moment de intrare a planetei Venus în semnul Rac: ”Un  copilaș învățând să meargă” ne spune despre faptul că orice om are capacitatea de a învăța, trebuie doar să folosească orice expriență a vieții lui pentru a merge mai departe pe propriile picioare. Dacă se va opune noilor experiențe de viață, spunându-și că nu este în stare să pășească mai departe, sau că este prea târziu să mai învețe ceva nou, înseamnă că își va închide singur orice posibilitate de a porni pe un nou drum, către orice posibilitate de a evolua, de a-și găsi propria libertate.
          Suntem mult mai deschiși către împlinirea propriilor dorințe, ne simțim motivați să ne urmăm un țel, fiind siguri pe ceea ce am proiectat, în ciuda piedicilor și încercărilor de tot felul, ne vom spune că: ”Nu am de ales, dar Dumnezeu este cu mine!” Astfel că Jupiter în aspect cu ascendentul ne susține în împlinirea celor mai profunde dorințe, beneficiind de susținere, de curaj și încredere că se vor așeza toate lucrurile pe un făgaș cât de cât normal, în perioada următoare.
Venus este în trigon cu Marte, Nodul Nord lunar, și cu asteroizii Ceres și Vesta. Acest aspect astral predispune la o relație plăcută, deschisă cu sexul opus. Predomină pasiunea, dinamismul, fiind avantajate relațiile pe termen lung, construirea unui viitor alături de persoana dragă. Relația de mariaj sau tot ce ține de colaborări, de parteneriate, încheierea de contracte în această perioadă, se vor derula pe timp îndelungat. Se încheie acum tot felul de tratate ce pun în joc valori materiale, financiare destul de consistente. Se remarcă dărnicia, risipa de bani, multă implicare în relații. Multe cupluri vor dori să oficializeze acum o relație de iubire. Noul drum pe care se pornește acum foarte bine susținut prin iubire, dăruire.
Asteroidul Adonis aflat în conjuncție cu planeta Marte în semnul Balanță și în trigon cu planeta Venus, predispune la întâlnirea unei iubiri profunde, pasionale, o iubire karmică simțită cu foarte mare intensitate. Poate fi vorba de o atracție, un magnetism greu de controlat față de o persoană abia intrată în viața noastră. 
Soarele tocmai ce se află în conjuncție cu asteroidul Amor, care semnifică  iubirea necondiționată, iubirea spirituală, marea iubire, trezirea la viață a unor dorințe și instincte legate de sexualitate (întâlnirea dintre Soare și asteroidul Amor are loc în casa a VIII-a, a sexualității în semnul Rac), declanșând o serie de evenimente neașteptate predominând pasiunea, dorințele instinctuale. Cu atât mai mult cu cât Soarele se apropie de Jupiter, amplificând și mai mult sentimentele, dorințele manifestate în mod direct, fără menajamente, depășind orice barieră ce ține de moralitate. 
Luna Neagră (Lilith), din punct de vedere astronomic, reprezintă cel de-al doilea focar al orbitei elipsoidale circumterestre descrise de Lună, primul focar fiind ocupat de Lună. Aceasta se poate afla prin calcularea apogeului Lunii, adică punctul cel mai îndepărtat de Pământ al orbitei lunare. Lilith semnifică, într-o temă astrologică, natura unei/unor încercări pe care individul le are de înfruntat sau locul de maximă tensiune legat de evoluția karmică.
Lilith reprezintă un bagaj karmic, adus cu noi dintr-o viață anterioară, fiind vorba de un proces de depășire de sine, o frustrare personală majoră. Luna Neagră este descrisă ca fiind asemănătoare unei Găuri negre (termen folosit în astronomie), un vid ce condensează la maxim tot ce a existat în vețile anterioare ale noului născut. Din acest motiv, omul nu are acces decât foarte greu sau în anumite momente la ce s-a întâmplat în viețile trecute, totul fiind foarte bine ascuns de acțiunea lui Lilith. Tot Lilith poate genera emoții puternice ce pot conduce spre autodistrugere sau spre distrugerea oamenilor dragi, dacă această energie venită dinspre Lilith nu este conștientizată, acceptată și depășită.
Tot Lilith indică furia, frica, teama de a merge mai departe, teama de a lupta cu vicisitudinile existenței, lăsându-ne purtați de excese, de ”ispite”, refuzând să analizăm, să exprimăm ceea ce ne place cu adevărat, ce ne atrage la anumite persoane sau teama de a ne exprima propriile așteptări, dorințe față de o persoană dragă. Astfel că Lilith aflată în semnul Leu (semn de foc, masculin, guvernat de Soare) în careu cu Saturn (staționar, pregătindu-se să își reia mersul direct) aflat în semnul Scorpion, ne împinge către anumite acțiuni ce contravin regulilor morale, fiind puși în fața unor situații de viață, unor așa zise ”ispite” greu de controlat.
Saturn, seniorul karmei ne dă o oarecare stare de așteptare, de introspecție, de analiză profundă: ”să mă implic sau să nu mă implic....?”. Este vorba de acțiuni ce se derulează acum în secret dar și multe dezamăgiri ținute departe de ochii lumii. Predomină starea de frică, în același timp avem capacitatea de a depăși anumite limitări, de a ne sustrage din fața unor situații neplăcute și de a înțelege că în spatele unor acțiuni este vorba de complot, de pregătirea unor evenimente menite să ne distragă de la direcția noastră.
Chiron (în casa a III-a a momentului) în trigon cu Saturn staționar, ne susține în vindecarea unor traume legate de trecut, rezolvarea unor probleme legate de relația cu rudele apropiate sau cu vecinii, dar și în rezolvarea unor probleme legate de acte, documente importante pe care le vom soluționa cu mai multă ușurință acum.
Luna (guvernatoarea semnul Rac) aflată în conjuncție cu planeta Uranus în semnul Berbec, în acest moment de intrare a planetei Venus în semnul Rac, predispune la decizii bruște de a ne rupe de familie, de a schimba domiciliul sau pur și simplu de a aduce modificări prin casă. Au loc evenimente trăite cu intensitate, existând predispoziția către impulsivitate, agresivitate, fiind pus pe primul plan instinctul, emoția. Uranus în trigon cu Lilith aduce schimbări bruște legate de iubire, de exprimarea senzualității, dorința de aventură, aspect ce îndeamnă la acțiune  fără a mai ține cont de părerile celorlalți.
          Este favorizată imaginația, intuiția, atracția către parapsihologie, ocultism. Prin amabilitate, dimplomație, tact și discreție sunt avantajate încheierea unor importante colaborări (Mercur trigon Neptun). Atenție însă că ne putem lăsa impresionați de amabilitatea unor persoane ce se vor dovedi, în timp, nedemne de încrederea  noastră. Se remarcă un simț artistic dezvoltat, o mai mare atracție către artă, poezie, muzică, către lucrurile frumoase, echilibrate ale existenței, ceea ce ne încântă sufletul. Tot în această perioadă primim mesaje interesante prin intermediul visului. Ar fi bine să fim atenți la mesajele primite pe orice cale. Este amplificată receptivitatea la nivel mental, clarviziunea, tot acum fiind favorizate vindecările neconvenționale.
Un aspect foarte important și nu tocmai favorabil este careul dintre Soare (în Rac) cu Marte, Nodul Nord lunar (în semnul Balanță) care predispune la agitație, agresivitate,  accidente, neplăceri cauzate de litigii, decese, despărțiri. Tot în această perioadă există risc crescut de incendii, afecțiuni inflamatorii, intervenții chirurgicale, arsuri.
Marte se află în această zi foarte aproape de gradul 27, la care și-a început retrogradarea în data de 1 martie și care a durat până în data de 20 mai 2014. În data de 1 martie, Marte aflat în semnul Balanței se afla în careu cu planeta Venus aflată în semnul Capricorn. În acea perioadă au avut loc despărțiri, rupturi de relații fără un motiv clar, fără prea multe explicații. Iată că acum, după ce Venus a traversat jumătate din zodiac și se află în trigon cu planeta Marte (în Balanță) la același grad la care se afla în data de 1 martie 2014, de data aceasta în mers direct. Astfel că acum au loc reîntâlniri cu persoane, situații de viață, discuții neterminate, oameni față de care mai avem ceva de lămurit. Sunt reanalizate sentimente, trăiri, dorințe, tot ce nu s-a putut spune în preajma datei de 1 martie 2014. Ni se dă șansa acum să ne exprimăm, în mod deschis, propriile așteptări de la celălalt, analizând cu mai multă claritate problemele ce țin de relația de iubire.
În perioada începută din data de 1 martie 2014 și până în prezent, am avut o lecție foarte importantă de învățat, lecție legată de relația cu oameni dragi, oameni de la care am avut și avem ceva important de învățat. Acum este momentul să conștientizăm că tot ce a fost sau părea rău, greu de depășit, în primăvara acestui an, vis-a-vis de o relație, a fost de fapt testul ”dacă merită sau nu...” să ne implicăm, să ne dedicăm viața unei persoane față de care împărtășeam cândva pasiuni, trăiri intense. Este timpul să vedem dacă merită să sacrificăm anumite preocupări din existența noastră pentru a porni pe un nou drum ce ține de relația de iubire. Marte guvernează casa a V-a, a iubirii și a creativității, a momentului intrării planetei Venus în semnul Rac. Acum se încheie un ciclu destul de important legat de emoții, de sentimente, de iubire dar și de deschidere către un nou drum, către un alt mod de a aborda relația cu sexul opus. Se încheie o perioadă de incertitudine, de rătăcire, de nesiguranță legată de sentimente, de relații.
          Momentele importante ale perioadei de tranzit a planetei Venus în semnul Rac sunt urmatoarele:

          24 iulie 2014, Venus trigon Neptun; predispune la atracția către artă, muzică, tot ce ține de frumos, de armonie. Ne exprimăm cu mult mai multă sensibilitate propriile trăiri, cu atît mai mult cu cât Luna se alătură lui Venus în semnul Rac. Beneficiem de sprijin  venit din partea prietenilor,  a asociaților. Este accentuată latura afectivă, dragostea și aprecierea.
      28 iulie 2014, Venus opoziție Pluton; predispune la gelozie, posesivitate exprimată în mod direct, fiind o perioadă destul de nesigură din punct de vedere emoțional. Ne simțim incapabili de a ne exprima adevăratele dorințe, sentimente legate de iubire, de așteptări pe care le avem  de la celălalt. Se simte o oarecare stare de incertitudine, de retrăire a unor evenimente ce nu pot fi controlate, ci poate cel mult conștientizate. Dorințele sunt exprimate prin cuvinte dure, neputând să spunem ce ne dorim cu adevărat.     Predomină impulsivitatea, sarcasmul, critica excesivă, ce-ar putea provoca un adevărat vulcan, dacă nu ținem sub control propriile trăiri sau dacă nu ne controlăm frica de a nu pierde persoana dragă. Au loc acum evenimente, reîntâlniri cu situații sau persoane pe care le-am cunoscut (sau reîntâlnit) în preajma datei de 17 noiembrie 2013. Poate fi un moment de eliberare, de desprindere de o situație ce ne ținea blocați într-o stare de incertitudine din punct de vedere emoțional. Este momentul de desprindere dintr-o relație obsesivă, bolnăvicioasă de care ne-am lăsat orbiți, târâți într-un moment de vulnerabilitate, din teama de singurătate.
          1 august 2014 ora 07:42, Venus în careu cu Uranus; relația de parteneriat, de căsătorie este marcată de momente de gelozie, de impulsivitate, raportul cu sexul opus este destul de încordat.
      1 august 2014 ora 13:21, Venus în trigon cu Saturn; ne dă înțelepciunea necesară pentru a depăși momentele încordate, pentru a conștientiza care sunt prioritățile în cadrul  unei relații. Sunt susținute câștigurile prin tact, prudență, prin capacitatea de a profita de oportunitățile care ne sunt oferite în această perioadă.
           
Urmează o perioadă importantă (18 iulie-12 august), în care este indicat să ne sondăm cu mai multă sinceritate sufletul și să punem în balanță propriile noastre dorințe, așteptări, dacă merită sau nu să ne implicăm într-o relație de lungă durată, ce riscuri ne asumăm, ce câștigăm sau ce pierdem dintr-o anumită relație. Sunt multe întrebări de pus, multe momente de derivă riscând să dăm înapoi (ca Racul ), din fața unor decizii importante.
          Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn) sunt cele mai influențate în perioada acestui tranzit al planetei Venus în semnul Rac
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...