"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 17 noiembrie 2014

Focul interior

Toti avem o flacara interna care este pastratoarea fortei noastre vitale. Fiecare alegere pe care o facem, ori aduce mai multa forta, intarind, aprinzand si hranindu-ne flacara, ori diminueaza aceasta forta, micsorand intensitatea flacarii si reducandu-i puterea. 

Atunci cand focul interior este viu, ne simtim puternici si increzatori. Avem puterea si curajul de a spune adevarul, ca si umilinta de a cere ce ne trebuie. O flacara sanatoasa ne umple mintile cu imagini clare si cu inspiratie si ne ofera taria de a tine cont de visele noastre si de a le urma. Atunci cand ne alimentam focul din interior, putem vedea cu foarte mare claritate si putem actiona fara sa ne abatem din drum. O flacara puternica ne impinge spre stari de constiinta mai inalte, acolo unde salajduiesc iubirea de sine si libertatea emotionala. 

Insa atunci cand flacarile sunt mici, suntem vulnerabili, firavi si slabi. Suntem tematori, susceptibili si ingrijorati si ne indoim de propriile noastre puteri. Atunci cand flacarile nu au fost ingrijite si hranite, cautam cu disperare implinire in lucrurile din exteriorul nostru. Incetam sa mai comunicam cu ceilalti, fiindu-ne teama ca nu meritam sa fim iubiti si fericiti. 

Alegerile ne influenteaza comportamentul si actiunile. Fiecare alegere, ori pune lemne pe focul nostru interior, ori il stropeste cu apa, diminuandu-i fortele. Daca vrem sa stralucim cu toata lumina noastra, daca vrem sa ne exprimam in mod autentic si dorim ca forta sa ne propulseze scopurile in lume, sarcina primordiala trebuie sa fie aceea de a ne mentine focul interior – forta noastra vitala – cat mai puternic. 

Cat de puternic este focul vostru interior? Este el plin de viata, animat, vioi? Cand intrati intr-o camera, ceilalti va simt prezenta, focul interior? Sau va luptati in fiecare zi incercand sa intelegeti cum sa aveti parte de mai mult succes, mai multa iubire, mai multi bani, de un corp mai frumos si de mai multa recunoastere din partea celorlalti? Incercati sa manipulati lumea pentru a va inteti focul? Sau stati la caldura propriului vostru foc interior? 

Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa vi le puneti inainte de a merge mai departe. Acesta este momentul sa spuneti adevarul. Priviti-va indelung si cu sinceritate si intrebati-va: “Sunt eu ceea ce doresc sa fiu? Ma simt puternic in interiorul corpului meu? Alegerile pe care le fac, sunt ale unei persoane care are un foc interior intens, sanatos sau sunt alegerile cuiva al carui foc da semne de oboseala? 

Debbie Ford 

- Sursa http://blog.schimbarepozitiva.ro/2012/05/focul-interior/#sthash.kUBWW7og.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...